Julmat

Nu har det hänt även mig. Jag har fastnat i julmusik-träsket. Idag har Jill Johnson och E.M.D gått varma medan jag galit som en tupp i köket till Picassos förtret ;)
Inser dessutom att nästan alla jullåtar är kristna. Detta är ju visserligen inte så konstigt då julen är en kristen högtid. Men i dagens samhäller är den så mycket mer. Visst finns den kommersiella delen som kanske inte är så vacker. Men glädjen att ge är nog ändå det som genomsyrar julen. Och framförallt värmen människor emellan. Att fira jul och mysa med familjen. Äta gott och träffa nära och kära - det är vad julen går ut på enligt mig!
I år kommer vi fira här hemma i Hablingbo. Det har nog oftast varit så då detta ju är "urhemmet" i vår familj. Jag tror jag skall ta och försöka få mamma att överlämna matlagandet helt i mina händer i år. Känner att det är jag som har hushållskollen nu och jag trivs så då kan jag väl få sköta jul också. Har en känsla av att hon gladeligen kommer ge det till mig, men självklart hjälpa till. Jag har aldrig tyckt om julskinka (eller skinka över huvudtaget), så om jag bestämmer blir det något annat. Undrar vad? Eller om vi bara skippar den delen. Nu fick jag genast lust att börja planera julmat! Ha ha lite i förtid kanske :P
Tänkte på det här med mat förut. Jag har inte haft sånt otroligt matintresse förut. Visst jag har alltid kunnat laga mat men inte alltid haft motivation eller tyckt att det varit roligt. Främst har jag nog trott att det berott på att det inte är kul att laga mat för en eller två personer. Men nu den senaste tiden när jag blivit så huslig så är det ju fortfarande bara jag och mamma. Men jag lagar gladeligen mat i två timmar innan lunch. Låter weird, känns weird att skriva det också. Men så är det faktiskt :P Imorgon skall det bakas igen. Imorn blir det dubbla knäckflarn. Har aldrig bakat det förut, men det är en av mina favorit-kakor så jag måste prova nu innan jul.
Godnatt önskar Amanda aka Husmor ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0