Star Wars

Jaha då var man ett steg närmare studie-misär. Klar med en del av tentan och har nu skickat iväg den delen. Satsar inte längre på att blir klar med hela tentan.. Skall se om jag kan skriva lite mer på de andra frågorna, om jag har nån motivation. Sen skall jag börja städa lite då Pam och Karin kommer hit ikväll!!! Det skall bli jättekul! Vi skall se Star Wars och käka lite. Mysigt. Men det ser ut som ett bombnedslag just nu, så lite måste jag plocka undan och så innan de kommer..
Kan tyckas dumt att inte se till att skriva klart tentan. Men den skall in om en timme. Och det finns inte en chans på miljonen att jag kommer hinna klart med de resterande frågorna till dess. Så de kommer ändå komma in försent. Om de då kommer in flera timmar eller två dagar försent kan ju inte spela någon roll. Det är min syn på saken. Så det blir en liten välkommnande plugg paus medans tjejerna är här, men sedan tillbaka till helvetet igen för att slutföra arbetet. Får väl se om jag får U eller om hon bestämmer sig för att vara barmhärtig. Vem vet.. svårt att veta med det där släktet lärare.. de gör alltid lite som dem vill..

Btw är det egentligen helt sjukt att vi skall se på Star Wars! Jag har egentligen ingen aning om vad dessa filmer handlar om, förutom rymden typ.. Och att Pernilla August spelar mamman, och att det finns nån som heter Darth Vader eller något liknande som andas ansträngt.. Visst låter det som om jag har koll :P ha ha ha
image123

Nej åter till lite plugg, I love it so! (ironiskt)
Tjillevipps

Don't worry, Be stupid!!

Det går verkligen inge bra med tentan just nu. Ser väldigt väldigt mörkt ut! Suck... Orkar inte med detta längre.. Är trött på detta ständiga pluggande. Dock finns det ingen tanke p att droppa, för det är ju absolut korkat att göra det nu efter två år. Och det är inte utbildningen det är fel på egentligen, snarare vissa uppläggningar av lärarna och just själva pluggandet som gör mig omotiverad och trött. Det tar ju aldrig slut! Så fort man gjort klart en uppgift har man en till ch en till och en till som alla tillslut hopar sig över en. Och är man kass på deadlines och stress är det inte ett så lyckat koncept. Känner mig lite korkad just nu..
image122
Hoppas på ett litet break through med Visby-flytten. Kanske får lite mer motivation av en förändring och lättare och närmare till allt med skolan när man bor i stan. Hoppas verkligen det blir av. Skall få komma och kolla på det hus i innerstan som nu är aktuellt. Hoppas verkligen det blir av!!

Nej nu måste jag se till at få någe skola gjort
Tjillevipps

historia funderingar

musiken tar mig tillbaka
tillbaka till den tid då du var allt för mig
idag pratar vi knappt med varann
mest av ren slump
du har än idag ingen aning
ingen aning om vad jag egentligen kände för dig
det var starkt
men kanske mest för att det fick växa sig starkt
utan att någonsin få komma ut inför dig
du visste inget då och vet inget nu
ibland undrar jag
vad som hade hänt
om jag låtit dig få veta
hur otroligt mycket du betydde för mig
är på sätt och vis glad och lättad
nu när känslorna svalnat och tiden gått
men tänk om...

Stress gör mig apatisk

image121
Rubriken är sann!! Okej jag kanske inte riktigt blir apatisk i ordets rätta bemärkelse. Men stress gör mig av nån mystisk anledning inte mer produktiv utan snarare tvärtom. Det brukar resultera i att jag inte får någonting gjort och då blir ännu mer stressad. Så går det runt så i en ond cirkel. Ingen positiv egenskap. Ta tentan jag har nu som exempel, jag har HUR mycket som helst att göra idag och imorn tills den skall lämnas in, men vad gör jag? sitter och skriver blogg. Hallå liksom?? nödvändigt? Nej! jag borde skriva tenta!!!
tjillevipps

Skit tenta

Sitter med tentan idag, och det är även vad som står på schemat de nästkommande dagarna fram till fredag. Hatar denna tenta!! Inge kul med metall och inge bra/roliga frågor heller... Så det är inte ett dugg lockande att åter sätta sig med tentan efter lunchen men men.. Det belv förövrigt Korvstoganoff och ris idag. Gott var det verkligen! :)
Tror jag skall göra en liten paus igen om ca en timma för Dawsons Creek. Vet inte riktigt vad som gör det, men jag tycker det är lite kul med den gamla serien. Och ikväll är det dessutom Bonde söker Fru och det är ju ett måste!!
Nej åter till skit tentan!! Bläää
tjillevipps

Lght 4

Min dator mår nu mkt bättre efter lite rensning och defragmentering i massor. bör nog göras lite oftare framöver.
Skall strax krypa till kojs och sussa så gott:)

Är lägenhet i stan som är i fokus just nu. Letar fyra med Karin o Pam. Alla lite trötta på sin bostadssituation just nu så varför inte slå våra kloka huvuden och plånböcker ihop så får vi se vad vi kan hitta:) så har ni nån fyra i visby att hyra ut till sommaren Hör av er! he he :P

Har haft Lotta, Moffen och Mamma här på middag ikväll, trevligt trevligt. Blev nämligen bara mamma och moffen i lördags så det blev en ny bjudning med Lotta oxå.

Imorn fyller Krilleboysen år!! Kristian min kusin alltså. Han är inte mkt för att fira, så det blir inte så mkt av det, men kanske åker förbi Lärbro på kvällen om jag får tid, who knows.

Annars är det skola imorn och möte med US, eller jag och anna ur US som vanligt är det bara vi som går på mötena. Så det är alltså vi som bossar hela US, vad fan skall det då bli av när anna avgår nästa år.. men men det ordnar sig nog. Hade en tanke på att sluta jag med men blir nog itne så. Ändå lite kul att vara kvar:) För den som inte vet är US = Ungdoms Sektionen i WRG (Western Riders club Gotland)

Tjillevipps Sussa gott!!

Julmarknad i Hablingbo

Igår gick dagen åt lite smått och gott. Jag promenerade med hunden ett par gånger, pluggade liiitegrann hemma hos mamma och lagade värsta middagen. Mamma och morfar kom nämigen på besök, Lotta jobbade så tyvärr kom hon inte förbi. Men jag får väl ta och slå på stort igen så hon kan komma förbi oxå.

Det som stod på menyn igår var:
Fårostfylld fläskfilé och Fransk Potaisgratäng med en enkel Kikärtssallad till. Mumsigt värre skall jag tala om. Men den där fläsfilén var inte det enklaste att laga kan jag tala om! Men jag lyckades!! Och gott som tusan var det.
Sen var det ju självklart mitt favvo-vin till, vitt desertvin är det egentligen men det funkar till allt enligt mig :) Och lite fin-ostar som avslut.

Idag är det julmarknad i Hablingbo. Mamma skall ha ett stånd där och sälja kakor och lite annat smått och gott som hon gjort, och Lotta skall ha ett stånd med jobbet och sälja grejer de gjort där. Så jag och morfar o Picasso skall åka upp och kolla runt lite. Mysigt!
Annars är det plugg som gäller idag. Måste komma igång ordentligt nu. Men jag är ju förskräckligt bra på att hitta på massa annat skit som jag gör istället..

Nej nu kallar duschen
tjillevipps

Hårfärgning

Sitter just nu hemma hos mamma och låter mitt hår förvandlas till blont till tonerna av Peter Jöbacks (gamla) julskiva. Väldigt mysigt faktiskt.
FIlmkvällen hos Karin blev inställd på grund av att hon fick oväntat men väldigt välkommet och glatt överraskande besök av Andre. Men åkte till stan för att fixa lite med kurslitteraturen.
Hade egentligen siktet inställt på att shoppa på Indiska oxå men det var alldeles för varmt och jag kände inte för att hålla på och prova en massa just då helt enkelt. Är helt fruktansvärt kär i en lång stickad tröja för 349:- Underbar men dyr.. suck.. Istället blev det Åhléns som fick äran av att ta emot mina kära efterlängtade penningar. Där blev jag med hårfärg och ett väldigt vackert block. Jag föredrar i vanliga fall A5 block men detta måste visas på ett helt A4 för att mönstret skall göra sig rätt. Och så är det ganska skönt att slippa vika alla papper man får i skolan, när man skall lägga dem i blocket, blir sån oordning då...
Ser verkligen fram emot en hemmakväll framför tv:n med mamma, moffen och voffen ikväll faktiskt. Som blond kommer jag då att inträda i moffens stuga. (undrar om han ens kommer märka nån skillnad :P he he)
I helgen är det tentaplugg som gäller, ligger verkligen efter där. Men det är ju som vanligt med mig att göra det i sista sekunden och (för det mesta) ändå klara det. Tvi tvi tvi ta i trä! Man får inte bli för stor i mun. :)
Tänkte dock att jag skulle bjuda Suder-släkten på middag. Suder-släkten är ett uttryck nyss myntat av mig själv och det innebär Mamma, Moffen och Moster Lotta ha ha ha ha Suder-släkten, va ja e rolig!!
Nej nu måste jag kolla runt lite mer innan jag måste springa upp och skölja ur färgen ur håret.

Tjillevipps

Datorn på medicinkur

Hej hopp

Vaknade pigg som en lärka i morse klockan 5. Helt sinnesjukt, eftersom jag gick och la mig med världens migrän och sååå trött som bara den. Men efter en liten liten tur med hunden var det sängen som kallade igen, Fick nog ett återfall till min trötthet där ett tag. Skall strax åka in till stan iaf och fixa lite med böcker och så inför tentan som vi ju har nu. Har egentligen lektion idag men skippade den faktiskt. Pga min trötthet sov jag mest igenom hela dagen igår och det kändes lite onödigt att göra samma sak idag så jag unnade mig lite sovmorgon.
Ikväll är det Star Wars och hårfärgning som gäller. Blond skall jag bli. Får se hur mkt jag vågar ta i bara.. ;) he he

Var tvungen att bege mig till mamma för att kolla datorn, då min igår efter att ha muppat sig ett antal dagar fick spel. Han ville ingenting helt enkelt. Så jag satte han på en medicinkur, nämligen defragmentering (tror jag det hette) Mamma sa att det var bra att göra, men att jag skulle gjort det oftare. Ja jag har då aldrig gjort det så det kanske var på tiden då. Men det tar pga det en jävla tid!!! efter 12 timmar hade den klarat av 21% av den där förbaskade defragmenteringen.. Hoppas den är färdig imorn när jag kommer hem!!

Berggränd 4, who knows?! :)

tjillevipps

Bonde söker Fru

Tycker såå synd om Fredrik just nu, när han blir påhoppad av sina tjejer... stackarn!
Men älskar verkligen detta program!! Bondeidyllen är ju dock inte en sån idyll riktigt men tycker det är skitku!!

Imorn är det skola, och återigen lektion, inget man längtar efter och man får ju träffa folket igen, det var ett tag sen sist..

,m.ljnmnmjhnhj <z ursäkta mig men Picasso kom ivägen för tangentbordet :D he he
My lovely dog
image120
krävs en pic

åter till bönderna

tjillevipps

Sällis

Är såå nöjd med min nya design! Så FINT!! :D

Anna är här nu, vi har nylige käkat pannkakor:) nice med lite sällis
ser på Doktorn kan komma nu vilket ju är lite mindre kul.. Får ta och hitta på något roligt!

På återseende
Tjillevipps

Design

roar mig med lite designande av bloggen just nu, istället för det jag borde göra vilket är plugga...suck
I alla fall täntke jag tipsa er som vill sätta er egen prägel, gå in på http://designadinblogg.blogg.se/ och good luck!

nu är det metaller som gäller (plugg)
tjillevipps

Red leg

Nyduschad och äntligen en svag känsla av fräschet!! Gud såå skönt! Fortfarande lite skolpanik eftersom nästintill ingenting blev gjort igår.. Hoppas på mer idag.
Planerar en längre promenad med hunden, men vad för väg vete tusan, inte så att det finns en uppsjö att välja bland på detta stället direkt, blir antagligen stranden..

Har äran att idag prydas av mina nya rödfärgade jeans! Känns lite lyxiöst faktiskt! Kul!:) borde ta en pic så ni får se men sladden till mobilen is gone, och ja kameran lite broke.. så vet inte om jag lyckas med det..

Som sagt är inte mitt liv på topp just nu, irriterad över det mesta och känner att jag behöver förändring i mitt liv. Inser oxå med lite smått obehag att jag måste ordna upp det själv. Och med min otroliga insikt har jag kommit fram till att ett körkort nog gör det för mig! Så pga min otroliga insikt och även mammas krav på att jag måste klara teorin innan nyår annars slutar hon skjutsa på mig så skall jag idag boka teoriprovstid. Så det så! Så nu är det soon back on track med körkortet igen. Måste även ringa till körskolan och boka in lite tider i vinter tänkte jag. Vill ju att det skall gå så fort som möjligt.

Nej lite gladare är jag idag över mina redlegs som lyser mot mig:) och min körkortsplan

image110

adjöss
(jag o elvis!)

Irriterad

Är ständigt irriterad. Irritationsperiod. Pågått en tid nu. Stör mig på folk. Till och med folk jag inte brukar störa mig på någonsin annars. Trött på allt och alla. Och till och med det irriterar mig! Fuck!

måndagen har kommit och gått..

Hej igen!

Min dag har gått åt till i princip ingenting som vanligt när jag har stresspanik alltså... vilket gör det hela ännu mer frustrerande..
Trött på skolan just nu, vill fortfarande lära mig men själva administrationen och sånt tröttar ut mig. Akademivärlden alltså. Vill jobba o tjäna pengar istället för att alltid låna, låna och låna.

Mötte Lotta hemma hos morfar ikväll, fick med mig Moa som släp oxå vilket faktiskt var ganska trevligt att ha lite sällis emellanåt:) Lotta får mig ofta (helt automatiskt utan att göra/säga ngt) att känna dåligt samvete över hästarna.. Har inte gjort något med dem på evigheter. Längtar tills Frida kommer ner igen så WRG kan bli lite kul igen, och så att Magnolia kanske kan bli riden igen, får se hur det blir med det.. Mamma is the boss you know. Ja men iaf var det trevligt att träffa Lotta! var längesen sist..

Insett att det nog kommer bli problem med den maskeraden vi skall ha i skolan den 30 nov. Mamma skall åka till globen på sthlm horse show då, så jag blir ansvarig för hästar, får och hunden. Och morfar. Vilket jag gör att jag kanske inte lyckas ordna så jag kan va med på maskerade. Skulle vara väldigt kul!! (tror jag)

tjillevippen

Skolpanik

Ja som rubriken medger har jag precis insett att jag inte alls har det särskilt lugnt vad gäller göromål och skoluppgifter. Har istället hur mkt som helst att göra, och har därmed fått en aning panik. Har tydligen tenta period nu vilket jag i min förvirrade frånvaro inte lyckats få in i min hjärna förns jag blev påmind av Karin igår.
Så nu är det som sagt tentaperiod och under vilken vi även har lektioner, hatar när de gör så! Sen är det FMA och BV maskerad samma dag som tentan skall in, och där krävs det seriösa planeringar inför det. Vet inte riktigt vad jag skall klä ut mig till men vi får välan se vad inspirationen kan ge för resultat, he he.
tjillevipps

Äntligen hemma

Nu är man åter hema igen efter en vecka i sthlm. Lyckades hinna med en del saker och fick ständigt umgås med min kära lilla Picasso. kändes nästintill konstigt att lämna honom hemma igår när jag var i skolan..

Så en liten redogörelse för vad vi gjorde i den stora staden kanske är på sin plats..
Vi anlände på torsdagskvällen och tog oss slutligen lyckligt fram till Bromma med både packning och hund i kollektivtrafiken.
fredagen åkte vi med far till tensta och kollade runt lite för att sen ha en hemmakväll
lördagen tog vi en trip till Drottningholms slott som enligt mig är det vackraste slottet i Sverige och har den vackratse omgivningen i Sthlm. Och där gick vi en liten promenad innan vi återigen begav oss hemåt.
söndagen var det ju fars dag vilket firades hos farfar med mig, pappa och picasso. vi fikade och kollade på en massa gamla kort på pappa och hans bröder när de var små och farmor o farfar när de va runga, en otoligt vacker farmor hade jag iaf! På kvällen tog jag o Picasso och begav oss till Hökarängen för ett besök hos Tonnie o Kim med Belinda oxå såklart! :) trevligt värra att träffa mina darlingar igen!
måndagen var jag med Tonnie i stan, vi åkte ut på gärdet o lyckades gå vilse, tog oss tillbaka till stan och käkade sandys mackor för att sen bege oss ut på en liten promenad på djurgården igen.
tisdagen  åkte jag o picasso återigen till Drottningholms slott för en lite mer energikrävande promenad och sen bar vi oss av hem, innan vi mitt i rusningen åkte till slussen och mötte upp Jennie och sedan begav os hem till henne för en riktigt trevlig kväll med pannkakor och massor med snack!
Och sen på onsdagen bar det av hem igen till våran kära älskade ö. Borta bra men hemma är ändå bäst!



Biforgar en liten bild på min senaste tattoo oxå för er som ännu inte sett den :) ett nyckehål placerat på min väsntra handled. kommentera gärna!

tjillevippen

STHLM I´m (almost) on my way!!

Nu är allt slutligen fixat o klart!
Morgondagen kommer bli stressande, med allt farande o flygande hit och dit. vilket ni nu skall få redogörelse över..

7.30 Avresa med moster Ing-Marie till stan
9.00-12.00Lektion på Norra magsinet
12.10 Bussen avgår från stan
13.10 Mamma hämtar mig i Hemse
Hem o hämta den färdigpackade väskan o hunden
14.30 Bussen går från Hemse in till stan
15.30 Framme i stan
16.45 Båten avgår
20.00 Ankomst till Nynäs
21.00 Ankomst till Sthlm
ca 22.00 Ankomst till Bromma..
...PUH!!!...

Nej men hörni det skall nog ordna sig utan för högt blodtryck och större kolapser.. :P he he
Don't miss me to much!

tjillevipps


Skall ju va hos pappa ja...

sitter förtillfället i skolan, lite tid över på lunchen..
har haft en totalt värdelös föreläsning på förmiddagen!!! Och den kommer nog inte bli bättre nu i eftermiddag heller..
Men då jag ju varit borta nu i två dagar känner jag ett behov av att vara där, fast jag inte lyssnar ;) he he

Skall ju till sthlm i helgen, för den som nu lyckats missa det :P
Men insåg just att det faktiskt innebär att jag skall umgås med min far under  hela den perioden då det är hos honom jag skall bo. Insåg igår att det vet man aldrig hur det kommer funka. Vi bråkar ju alltid när vi träffas, så varför skulle vi inte göra det imoron. Och redan nu kan jag slå vad om på 100 :- att han kommer bli arg och irriterad på hunden oxå. Men vi får väl göra det bästa av situationen jag och lilla Picasso:D Vi överlever nog.
Skall försöka träffa lite folk så jag kommer ifrån ibland i alla fall. Dessutom skall vi ju till farfar och det skall bli kul att se honom igen! var evighter sen.

nej nu måste jag kila vidare på trååååkig lektion

tjillevippen

sjukresa till sthlm?

jahaja det var ett tag sen sist här.. men jag får skylla på att jag är SJUK!! *snörvel*

I lördags var det ju halloween firande och på natten till söndag fick jag reäl feber frossa, spydde galla flera gånger på söndagsmorgonen och låg sen i ordentlig feber hela söndagen! Sov hemma hos mamma, så jag fick bli ordentligt ompysslad, igår var det lite bättre, och återigen lite bättre idag men fortfarande inte helt frisk.. :( inge kul alls!!
image104



På fredag morgon bär det av på Sthlm-resa för mig och Picasso. Skall bli skitkul att komma bort litegrann. Så för er sthlmare som har lust att ses hör av er så får vi se vad vi kan lyckas få ihop!! Hunden är ju dock med vilket ju ioförsi minskar möjligheterna till vad man kan hitta på, men men :D

STHLM- here I come!!!  (bara jag blir frisk..hrrm)
image105

hej hopp

Halloween

Finally har lördagen kommit, och med ny snygg frisyr intas denna dag med packande och föreberedelser inför kvällen. Det är födelsedags-/inflyttnings-fest hos Lina vilket sen övergår i maskerad på Rindi, då det ju är Halloween!!
image103

Maskerad är det ju som sagt så det är mest däri som föreberedelserna består. Dock blir de tinget spökande för min del då jag och Pam skall vara Punkre/Hårdrockare. Inge större problem för mig, då jag i mina tidiga ungdoms år inte var långt ifrån den ideologin. I alla fall vad gäller sminkandet :) he he

Igår firades min kusin Erikas 25 årsdag hemma hos moster Lotta. En som vanligt rörig och stressande släktträff, men denna gång spetsad med Erika och hennes amore Carlo. Riktigt trevligt kille det! :) Och som tur är blev hon glad för espresso-kopparna hon fick av mig.

Även hunden fick sin beskärda del igår, då vi som sagt 9:15 infann oss hos Onsjö i Fröjel. Det var kastrering på schemat och allt gick enligt planerna. Till och med klorna blev trimmade. Allt gick bra öven om Picasso tyckte att livet var alltför tråkigt med den förbaskade tratten på huvet.

Nej men nu är det slut med uppdateringen och åter mer packande väntar..

Ha en trevligt lördagskväll och skräm inte ihjäl varandra he he he he

tjolahopp

RSS 2.0