Opa

Jag har insett det otroligt underbart vackra och fenomenala med Eurovision! Det slog mig igår, under mellanakten. Det är ju helt underbart att 39 länder är med och deltar i samma evenamang som sedan invånarna i samtliga länder är med och bestämmer resultatet av. Jag är ett nyfrälst Eurovision-fan! Svenska Mello ger jag inte lika mycket för, men Eurovision fy fasen vilken grej!!

Opa!

Petes

Just nu känns det ungefär som jag lever och andas Petes konstant. Idag jobbade jag själv hela dagen och roade mig med att leka lite husfru för byggnadsarbetarna, prata i telen tills batteriet dog, förbereda lite seminarium och guidningen jag skall ha imornbitti och så var jag en toppen-dotter och tog mammas kvällspass med, så från 10.30-20.00 var jag och Petes likte this! Imorn kommer det alltså en gymnasieklass till Petes, redan kl 9!! Hallå?!?! Tänk på guidens sovmorgon for crying out loud!

Frågan är om man skall hänga ett tag till vid datorn eller faktiskt ta och gå och lägga sig med boken redan nu..hmm..tåls att funderas på... vi får se helt enkelt.. en kopp té först tror jag!

Energin tillbaka

Behövde verkligen vila ut dessa två lediga dagar som gått. I måndags var jag helt död och hade en zombie dag där jag gjorde precis nada. Och igår blev det lite högskole-jobbande och sen en mycket trevlig eftermiddag/kväll i stan med Lovely Ida! :) Kände att jag fick tillbaka energin och kan nog jobba på en vecka till nu. Nice! Så alldeles strax bär det av mot Petes för en dag med förhoppningsvis någon besökare men annars lite planerande inför seminarium och off course kaffedrickande i solen :)

See ya!


Good Night ;)


Sovmorgon med stort S

Är helt slut! Har inte gjort något annat veckan som varit än att jobba på Petes hela dagarna och äntligen igår öppnade vi! Så nu är det aningens mer normala arbetsdagar än dem hysteriska dagarna precis innan. Jag skall imorn och på tisdag äntligen få två lediga dagar!! Och imorn är det sova som gäller! Mycket och länge!

Tomt i huset..

Det blev inte så mycket Harvest Moon som jag velat. Jag fick attack-känningar hemma hos Student-Ida och hade glömt mina tabletter hemma i Hablingbo, så jag och Elli åkte ner till akuten och fick två tabletter som jag svepte, men det hade dock gått lite lång tid innan jag fick dem för att jag skulle vara helt fit for fight resten av kvällen så efter ca en timme max på Effes så bad jag Elli köra hem mig till Student-Ida så jag fick gå och lägga mig. Men det var kul så länge det varade!

Nu har Elli åkt hem. Förbaskat tråkigt! Tomt i huset, ingen att hänga med hela tiden helt enkelt ingen Elli... :( Jag får ta och åka upp till Sthlm så snart som möjligt! Och sen umgås så mkt som möjligt hela sommaren. Jag pitchade att hela Ellis familj kunde flytta ner till ön så Elli kunde fortsätta jobba med sin syster och vara här hela tiden, jag tror konstigt nog att det inte riktigt föll i god jord :P

Just nu är det fullt upp inför öppningen av Petes på lördag. Layouten på utställningsskärmarna måste bli klar och butiken skall ordnas och man skall lära sig kassa-apparaten och allt skall ordnas och fixas, så det är fullt upp denna vecka! Gaaahh!

Fick mina naglar fixade av Student-Ida när vi var hos henne på fredagskvällen:


Det är svarta rosetter för den som undrar :P

Harvest Moon

Kan inte skylla på att det varit helt fullt upp de senaste dagarna men en del har stått på schemat. Jag har fyllt år. Igår rättare sagt. Firade med att jobba på Petes och ha lite girls night med Elli och Ida. Ja just det lovely Elli är ju nere nu och det är trevligt som tusan! Just nu har vi dock permis från varandra då Elli är med sin mor och mormor på Hemse. Jag har jobbat på Petes idag igen, med en grupp som fick guidning och sen blev det Kajpsoppa på Vingården, mysmums! Nu skall jag ta och slappa lite med en bok tänkte jag innan Elli kommer hem och vi skall göra oss iordning inför kvällen. Vi skall nämligen in till stan och ut på Effes på Harvest Moon och lyssna på lite skön (tror jag) musik och snacka och hänga, lovely! :)

Har lite bloggtorka just nu vilket ni kanske märker, men det får ni stå ut med, brukar komma igen när man minst anar det :P

So long

Kattlunds-damerna

Är lite sliten idag med. Har spenderat hela dagen i stan med mor och Kattlunds-damerna med diverse ärenden. Först iväg och lämna vattenprover, sen till Kapitelhuset och hämta två svintunga skåp som vi kånkade ner för trappor (visserligen med lite hjälp, men tungt var det!) Sen iväg till museet och hämta skyltdockor och luncha och lite allmänna möten med folk här och där. Sen tog mor och jag en sväng till arkivet och valde ut lite foton som vi skall ha till utställningarna. Till slut gick vi upp på öster, beställde 28 st spotlights från Clas Ohlsson fikade på Siesta och åkte hem (efter ett ytterligare stopp på Ö&B :P) Och då mamma skulle iväg så har jag varit en snäll dotter idag och tagit djuren och sen städat mitt rum så att Elli kan komma in och slipper lägga sig och sova på en hög med kläder. Det blir lite tråkiga inlägg men med mycket att göra blir jag slut i huvet.. Så jag tror jag skall ta och knyta mig en stund innan Elli kommer inatt. So long


Ooopsa!

Känner mig lite dubbel. Känns som om jag jobbat precis hela dagen och är fullkomligt slut (vilket stämmer) samtidigt som det känns som bara halva dagen gått och jag funderar på vad mer jag skall hitta på (väldigt underlig känsla för mig :P)

Stack iväg redan vid halv åtta imorse och var med studenterna på besök på Norra Magasinet som tillhör Gotlands museum. Sen var jag och några studenter en liten sväng på kupan varvid jag gjorde två fynd; en skitsnygg lampa för 30:- och en perfa jobbväska för 20:-, rena klippen med andra ord. Sen slängde jag in deklarationen hos Skatteverket och köpte donken som jag åt i bilen ut mot Havdhem. I Havdhem skulle vi nämligen ha sista studiecirkelmötet inför sommaren. Det är riktigt kul med tanterna samtidigt som det är så mycket roddande och fixande och planerande att man blir helt slut. Nu är jag äntligen hemma igen och då jag insett hur mycket vi har kvar att göra inför öppnandet den 15 maj så skall jag nog sätta mig och skriva ihop lite texter till utställningen..

Imorgon blir det fullt sjå igen med en dag inne i stan med hämtande av montrar och skyltdockor och så till utställningarna och beställning av foton på museets arkiv och allt möjligt. Sen mot natten kommer lovely Elli och skall stanna en vecka på ön, Wunderbar!! :D

Dockhus

Medan jag satt och stickade i soffan och såg på Humorgalan (som inte alls var kul) så la jag fram diverse idéer för min mor om hur jag kunde göra i huset OM det nu skulle bli mitt, till slut satt hon bara och log ett brett leende. Vad? frågade jag. Varvid hon svarar att det är så gulligt att höra alla min planer och att det låter lite som när jag var liten och inredde dockhus. Ha ha ha!


Konfunderad

Ja när man får för sig sådana konstiga saker som att man skall köpa hus i Hablingbo för de pengar man absolut inte har så blir man ju lite konfunderad. Både över sig själv och över hela situationen. Har varit vid huset idag två gånger, och jag skulle absolut kunna trivas där! Det är lagom stort, trädgården är superfin och allt känns finemangsan. Men det är ju just det där med ekonomi. Jag har inte ett uns sparkapital och faktiskt inte ens något jobb. Jag inser att jag nog kan påta ihop en del pengar i sommar och att jag under de månaderna troligtvis klarar av lån och grejer, men sen då? Får jag inget jobb eller om jag väljer att plugga, klarar jag av de kostnaderna då? Går banken med på detta... känns ytterst tveksamt. Samtidigt som jag inte kan låta bli att fundera på hur jag skulle möblera, vilken färg jag skulle måla om de fruktansvärda köksluckorna i och var jag skall plantera ett magnoliaträd i trädgården... Även om det inte blir aktuellt med detta hus så tänker jag ordna ett möte med banken, kan ju va bra att ha lite koll på vad de faktiskt har för krav för eventuellt bolån. Nånstans måste jag ju bo!

Köpa hus?? :O

Satt häromdan och bläddrade i tidningen BoBra som samlar alla bostäder till salu på ön. Hittade där ett litet "torp" i Hablingbo som är helt gudomligt sött och precis lagom stort :)

Bilder:
http://bostad.lansfast.se/AllaBilder.aspx?GUID=3OQ26CF8IS0LUUB4&typ=CMFritidshus
Beskrivning:
http://bostad.lansfast.se/Beskrivning.aspx?GUID=3OQ26CF8IS0LUUB4&typ=CMFritidshus

Jag hade lätt kunnat bo där! Vem vet :P

Bredvid pluset på höger underarm kanske?


Porslinsplock

Spenderar dagen på Petes idag. Det är mycket som måste organiseras efter ombyggnaden av köket. Jag har pysslat med porslinet idag än så länge, en himla massa olika sorter är det. Och så skall man tänka på vart man ställer alla olika saker så arbetsgången blir enklast sen när vi är igång.
Nu har vi lunchpaus. Det blev korvstroganoff a la Amanda :) Mumma!
Sen jobbar vi lite hemma med utställningsgejer och så, och jag skall försöka komma på en bra uppgift till studenterna på måndag, just nu är det helt blankt i huvet... suck...
Sen är det tillbaka och jobba och plocka porslin i eftermiddag.

Picasso följde med när vi cyklade iväg och fick ligga utanför köket och vara mentalt stöd :)


(jag tror jag brände tungan på stroganoffen.... Aj!)

%#9*7%#*

Jag har inte deklarerat ännu. För att det inte har funnits någon underskriftskod på min deklaration så jag har inte kunnat sms:a som jag brukar. Så idag fick jag tummen ur arslet och ringde till Skatteverket och frågade hur jag skulle göra. Då sa hon helt självklart att om jag inte hade någon kod så är det för att jag inte skall kunna deklarera via sms utan troligtvis skall göra avdrag eller liknande åtgärd. Vänta här nu va! Skall jag göra något?? Jag som har noll koll på pengar och siffror hit o dit?? Say whaaat?!?! Så nu har jag lyckats totalstressa upp både mig själv och mor, tills vi till slut kom fram till att jag inte behövde göra så mycket mer än skriva en nolla och skriva under mitt namn. Puh! Har haft funderingar på att starta ett företag så jag kan pyssla lite med ditten och datten och verkligen göra det jag vill. Samtidigt som jag vete tusan hur jag skulle klara allt detta med siffror och bokföring och grejer, hjälp!!

RSS 2.0