Next tattoo

Hade precis en halv diskussion om tatueringar och piercingar vid matbordet här med "familjen".. Kan inte kalla det för diskussion då det inte var mycket som sades från något håll, och det i alla fall inte handlade om mina tatueringar eller piercing. Och då jag tycker att tatueringar och piercingar och anledningarna till att man gör dem är så individuella kan jag ju inte kommentera någon annans val. I alla fall insåg jag nog att man i denna familj inte ser med så fruktansvärt blida ögon på tatueringar och piercingar. Vilket nästan gör mig lite irriterad. Inte att just dem har den åsikten, utan att åsikten fortfarande finns kvar i samhället, trots att det idag är så fruktansvärt vanligt att tatuera sig. Jo visst man skall vara väl medveten om att tatueringen kommer att sitta där resten av ens liv när man gör den. Men de två tatueringar jag har och även de jag kommer göra i framtiden, för jag kommer göra fler, har alla en betydande innebörd för mig & är estetiskt tilltalande enligt mig. Jag tycker om konstarten tatueringar och tycker om det sättet att smycka mig, och tänker länge och väl innan jag gör dem. Så detta gjorde i alla fall att jag kom och tänka på min nästa tatuering lite till.. Det har gått lite fram och tillbaka med vad jag vill ha. Jag vill ju ha något som representerar betydelsen flytten till Gotland har haft för mitt liv, men vet inte riktigt hur jag skall göra detta.. Så det senaste jag har tänkt ut är att jag vill ha ett tåg på min högra underarm. Det skall löpa från armvecket ut mot handleden, alltså med riktningen mot handleden, och det skall vara på insidan av underarmen. Jag vill att det skall vara ett äldre lok, gärna likt ett ånglok med rök.. Har kollat runt lite på bilder och detta är vad jag kommit fram till hittills:



Detta är alltså något jag tänkt på ett tag, motivet med tåget alltså..
Och inget jag planerat än så länge

Knugens födelsedag

Plattången användes igår efter skolan av 15-åringen med sisådär resultat, och tydligen även idag.. he he.. Amen to plattång!

Varit på jobbet idag, även om det inte blev så hemskt mycket jobbande, men det var nog bra för min del med en liten smygstart så här efter "pausen"...
Skulle ut o luncha med Lina på lunchen, men fastnade på Skepssholmen då de skulle skjuta salut från skeppsholmen mot slotet, då det ju är någon viss Carl som fyller år :P Så de släppte inte av eller på några från skeppsholen just då, vilket gjorde att jag snällt fick stå o vänta tills de skjutit klart och sen gå och möta Lina. Att träffa lovely Lina var som alltid trevligt, snacka lite skit och så.. :)

Nu har jag i alla fall kommit hem och känner av att jag inte slappat hela dagen. Migränen har legat kvar under dagen och likaså nu med, men annars är det ganska hyfsat.. Var förbi apoteket på vägen hem och stackade upp lite mer smärtstillande men det fick bli den vanliga sorten och inget spec förns jag varit hos doktorn..

Längtar rejält efter sommaren på ön just nu!! Skall bli underbart att komma hem sen. Misstolka mig rätt, jag trivs som tusan på praktiken och i Sthlm men det är ändå något speciellt med ön.....

Petesviken

SOVA!!!

Nu är det dags för sängen. Kan tyckas en aning tidigt för den normala publiken, men icke. Jag har kämpat hela dagen för att hålla mig vaken för att kunna sova ordentligt inatt. Så nu är jag i princip helt slut! Kanske kan förklaras lite bättre med att jag igår sov närmare 6 timmar på dagen och sen 11 timmar på natten och ändå var trött.. Så sömn är behövligt för mig under sånna här perioder.
Bestämt mig för att se till att få en ordentlig undersökning gjord hos läkare när jag kommer hem till ön. Både med migränen och den eventuella panikångesten.. Så får vi se vart det leder. Jag behöver ju i alla fall något klart o tydligt vad det är för någonting...
Jag är ytterst tacksam för dem runt omkring mig, för att ni finns där, och förstår. Ibland förstår ni till och med mer än mig varför saker sker med mig.. Jag snöar in mig för mycket och ignorerar en hel del saker som jag nog borde uppmärksamma mer.. Är så glad att ha människor omkring mig som jag känner att jag kan lita på och som alltid ställer upp!! Tack!!!
Nu skall jag äntligen få sova!!!

Lammen

Tog ju en del pics på lammen nu när jag var hemma sist, dem har växt en del.. :)


En hungrig Ada


Oskar vår minsta nappis, så söt!




Ada o Maja som försöker få mat av  mamma (napplamm)




(Ada närmast)

Ada o Maja är alltså de lamm som jag la upp bilder på innan jag stack till Sthlm,
de små sakerna som nu är stora som hus! :P



Rutiner & lite mer pics

Insett att jag kanske inte kan råda bot så enkelt på den eventuella panikångesten. Men som jag nu läst mig till är det viktigt med att hålla rutiner och leva hälsosamt och det har jag ju försökt med nu under ett bra tag, men de senaste veckorna sen jag flyttade har det blivit lite sämre med mathållningen. Idag har jag dock hållit den riktigt bra. Ätit tre gånger nu, varav en nutrilett. Rotade fram lite sill i kylskåpet som jag käkade till lunch nyss. Håller dessutom på att tvättar. Och skall om en stund gå ut och sätta mig vid poolen och lapa lite syre igen.

Lite bilder från när jag var hemma på ön förra helgen:


Jag o min darling mamma!


Ytterliggare en bild på jeansen jag fick på mig :)


Pissen!! (Picasso)


Fick en för tidig födelsedags present av mamma: Tidens tand, en bok som i princip skulle kunna klassas som vår utbildnings bibel, men som jag alltså inte ägt förns nu.. :)


Mamma <3


syre o plattång

Mår aningens bättre idag. Har käkat lite sallad till frukost med en spännande dressing av olja, hallon vinäger och sartvinbärsgelé, lite annorlunda men gott. Duschat. Skall slänga i en tvätt. Och käka lite mer sallad. Och bege mig ut i trädgården för lite inlapande av solen som håller på att försvinna och lite syre vilket jag tror min kropp behöver..
Min plattång kommer nog överleva mig i detta hushåll, imorse kom nämligen den 15-åriga sonen i familjen in o frågade om han fick låna min plattång... :D han har rött lockigt hår, jag skrattade fram ett: ja självklart! Men det funkade inte riktigt då hans hår var för blött, men jag väntar spänt på nästa försök!! :)

Kurering med sömn

Var ju som sagt tvungen att kravla mig upp ur sängen efter att ha sovit en bra stund på eftermiddagen, käkade lite som varken gjorde bu eller bä, och har sedan dess socialiserat lite med Familjen (dem jag bor hos) och sett på House, och skall nu försöka sova bort denna skit. Får se hur det lyckas, skall i alla fall stanna hemma imorn med och se om jag möjligtvis orkar ta mig till jobbet på torsdag, med det tror jag.

Recension av Twilight: Bra film, men väntade mig nog mer av den efter allt prat om att den var så himla bra. Bra skådespeleri och intrig men lite lame berättelse. Mycket intressanta karraktärer som gjorde hela filmen. Bra film helt enkelt, thats it.


Jag på jobbet förra måndagen, mätte foton..



same same

Gick o la mig efter twilight och har legat där i princip till nu, dock med undantag för den halva tallrik mat jag nyss lyckades peta i mig.. Jobbigt men troligtvis det bästa. Dock mår jag varken bättre eller sämre efter så vete tusan. Kommer stanna hemma imorn med. Det har helt enkelt itne hänt så mycket med mitt tillstånd sen sist, förutom att jag har en oerhörd längtan efter att bara sova....

ångest

Fått tillbaka ett litet tryck över bröstet igen.. Det blir definitivt en lugn helg om inte annat!!
Skall definitivt gå till läkaren hemma i sommar..

Stämmer in riktigt bra detta här

Nu skall jag se på twilight..

Panikångestattack

Fy fan vilken natt!! Vid elva när jag gick till sängs för att få sova bort migränen könner jag ett tryck över bröstet som bara växer och växer och till slut kan jag inte ligga ner längre, det kändes som om någon kramade om båda mina lungar så hårt det bara gick. Jag började få panik, och andnöd ganska fort. Sen kom även darrningar, kallsvettningar, yrsel och illamående. Detta pågick i vågor i närmare två timmar, med mamma i telefon som stöd hela tiden. Älskar min mamma. Det var bland det värsta jag varit med om, det gjorde så jäkla ont, och jag var så jävla rädd.
Idag mår jag fortfarande illa, känner mig svag och helt utmattad.. Jag ringde idag till sjukvårdsrådgivningen som sa att jag skulle ringa och boka tid på närakuten Löwet här i Väsby, men när jag väl ringde dem så sa dem att jag inte behövde komma in. De trodde det var panikångestattack, vilket jag haft en gång tidigare men inte alls lika stark som inatt. Panikångestattack?? Jaha? Why? Visst det är mycket med praktiken och det har varit jobbigt med pappa och flytten och så, så slår man ihop allt så visst är det mycket just nu som ligger och gnager, men varför just igårkväll när jag ändå åkt hem på dagen pga migränen.....Panikångest.. hmm..

Save the last dance

Det blidde ingen Twilight. Det blidde Save the last dance istället. Bra film! En anings förutsägbar, men bra! Precis lagom för mig o min migrän, så nu skall vi se om vi lyckas sova bort resten.. *hoppas* Vill kunna gå till jobbet och få saker och ting gjorda imorn! God natt!

Movietime

Huvudvärken släpper och kommer tillbaka lite hur som just nu, men har gjort mig en kopp the och skall nu sätta mig o se twilight som jag lyckats missa att se hittills, ett måste enligt vissa :)
Hoppas jag lyckas behålla maten jag åt förut, migränen har börjat bli ackompanjerad med lite illamående de senaste gångerna nämligen och likaså idag.. tröttsamt, borde kanske gå till läkare, men vad skall de göra.. ja ja vi får se..
Nu movietime!!

lite mera pics

Utsikten från mitt fönster på jobbet:







Har alltså kontoret i en byggnad på skeppsholmen, så underbart vackert!! Inte just dessa pics kanske :P men men


migränen smyger sig på

Denna helg har spenderats i skogen i Åkersberga. Födelsedagsfirande för Elli på lördagen och trevlig grillning på söndagen. Gå in på Ellis blogg och kolla lite pics o läs mer. Det var riktigt riktigt trevligt!! Blir nog skogen på valborg med :)
Dock har jag under helgen känt av migränen som var på väg, och trots behandling med piller slog den ut idag på morgonen.. Så nu är jag hemma från jobbet och skall lägga mig i sängen.. suck..

party i skogen

Lugn lördag?? nej nej nej, sånt har man inte tid med!
Började dock dagen lite långsamt, med fix o trix.. Sen skulle jag vaxa benen, klart överskattat!! Inte pga smärtan men det var jävligt trixigt med vax remsor och massa trixande hit o dit, naj naj inte min grej. Detta resulterade i en halv vaxad vad, snyggt!! ;P
Sen bar det till slut av mot centrum med bussen, till systemet och ica och sen hem för att packa och nu skall jag strax gå ut till bussen igen, för att åka till stallet där Elli har sin häst och möte upp henne och sen är det party i skogen ikväll!! :D
Nej sista pack o bussen, börjar bli stressigt igen... puh..

shoppingdag fast inte till mig

Gårdagen blev väldigt späckad med saker, kom hem vid halv elva! Gick o la mig vid ett-tiden (vilket är vääldigt sent för mig) och vaknade redan för 40 minuter sen vid åtta.. sjukt!
Först igår var det jobb som vanligt, min sista dag hos konservatorerna denna gång, synd men jag kommer absolut tillbaka till dem, riktigt roligt!!! Efter jobbet bar det av mot Kista för shopping så det bara slog gnistor om det!! he he.. Men mestadels var det faktiskt shopping till min kära kära Eleonor som fyllde år igår!!! Hipp hipp hurra för Elli!! Idag är det fest i skogen :D hoppas bara hon blir gla för presenterna.. :)
Nej nu måste jag sätta igång dagen, så jag är färdig o klar tills jag skall bege mig till skogen :)

Men utlovade pics skall ju komma... fler kommer senare..



Jag o min pappa, på en av våra bussresor :P



Jag har ju med nutriletten gått ner en del, och då kan man roa sig
med att prova gamla jeans när man är hemma på ön



Och bli så häär glad när man faktiskt får på sig dem!!!

pics soon

Jag som precis hade tänkt lägga in lite bilder från mobilen i datan och roa upp denna nu ganska skriftliga bloggen.. men smartass som jag är så la jag precis på ett topplack på mina rosa naglar och kan därmed inte gräva fram usb-sladden ur dataväskan för att lägga in bilderna.. Så nu måste jag vänta på att det skall torka... suck.. dålig planering!

the shit??

Första dagen med konservatorerna. I'm in heaven!! Det kanske är det som är the shit ändå?! Varit med på teknisk undersökning av två tavlor, utval inför sommarhängning, medverkat vid ytrengöring av en Hugo Birger tavla samt rengjort en glasskiva till en klimatkassett. Lovely!! Och dessutom blivit uppskattad för mina kunskaper, och fått beröm, alltid trevligt!! Sen åkte jag direkt hem då jag kände att jag behövde få en lite slappkväll, målat naglarna och mest suttit framför tv:n..

Shopping

Denna dag började en aning mystiskt.. Imorse vaknade jag och kände en oanand ny energi, jag kände mig verkligen på hugget på vägen till jobbet, och även de första timmarna. Det tog ett tag innan jag insåg att det måste vara energi från ön jag fått med mig hem.. Topp!
Tyvärr försvann energin ju längre dagen fortskred och nästan redan vid lunch kom den vanliga måndagströttheten över mig. Men det botades ganska fort då jag fick lovely Lina som lunchkamrat. Vi käkade på ett ställe på drottninggatan i närheten av centralbadet, men vet tyvärr itne vad det hette.. riktigt gott och trevligt!! Så vi bokade in en liten shoppingrunda efter jobbet oxå så vi skulle få umgås lite mer.
Tillbaka på jobbet pulade jag med lite arki hit o dit tills eftermiddagen helt plötsligt försvunnit och det var dags att gå och möte Lina i gamla stan. Vi kollade in lite "arbetsskor" till sommaren, skitfina!! Och sen gick vi vidare in mot stan och jag shoppade loss litegrann: väska, ring, leggings, klänning, 3 par örhängen, mascara, vax och strumpor. Nämligen fått tidiga födelsedagspengar av far.. :)
Det var min måndag det. Imorn är det konserveratorerna som gäller. Skall följa med ut till centralmagasinet så det blir tidig morgon, så hopp i säng nu. Godnatt!!

Åter i Uppl Väsby

Har precis landat hemma i Uppl Väsby igen efter helgen hemma på ön. Och om tanken var att jag skulle ha en lugn helg, så blev det ju inte ritkigt så.. :)
Jag kom ner fredag natt, så lördagen innebar lite sovmorgon, sen ut o kolla alla lammen, sen bar det av mot havdhem för handel både för vår del (min och mammas) men jag handlade även åt morfar. Vi hade beslutat oss för att bjuda morfar på lunch på lördagen så när vi kom hem blev det till att sätta igång med föreberdelserna. Det resulterade senare i nötfärsbiffar, tzatziki (massor), ugnstekta rotsaker (potatis, palsternacka, kronärtskocka, rödbetor och rödlök) det var jättegott!!! Vilket gjorde att man åt alldeles för mycket, så vi var tvungna att vila på maten innan det var kaffedags med en chokladkaka bestående av mörk choklad, typ inge socker och inge mjöl, den är sjukt god!! (jag gjorde den!!)
Sen på kvällen skulle jag o mamma på teater i Klinte, Anna, Hanna & Johanna baserad på Marianne Fredrikssons bok med samma namn. Och min recension är att jag gick därifrån kluven.. En del saker var skitsnyggt gjorde, som när karaktärerna bytte roller, medans en del andra saker var nästintill för simpla.. Men bra skådisar livade upp det hela en hel del och ämnet är intressant och relativt aktuellt för min del som tänkte en del på det där med hur föräldrar påverkar en i livet..
Och idag har jag o mamma vart ute med fåren på förmiddagen samt tagit en promenad till stranden med Picasso, ätit lite rester och begett oss in till stan för att hinna med en fika med mormor oxå innan jag skulle med båten igen och tillbaka till storstan..
Helt enkelt har det varit relativt mycket full rulle men det har varit jätteskönt oxå!! Jätteskönt att få umgås lite med mamma, och gosa massor med Picasso, snacka lite skit med morfar, och försöka diskutera politik med mormor, helt enkelt en bra helg!! (tagit lite bilder med mobilen som jag lägger upp så fort de kommit in i datorn)
Nu är det dags för sängen då det är praktiken som gäller igen imorgon, med en massa saker att göra inför min vecka hos målerikonservatornerna som börjar på tisdag.. :D

Helg på ön

Beger mig alldeles strax från jobbet med siktet inställt på ön.
Känns att det är fredag eftermiddag!
Skall bli skönt med en relaxpaus på ön, spendera tid med mamma, gosa med hunden och lammen, och umgås med moffen.
Skall försöka få in lite bilder så småningom nu när jag har min egen dator.. ha tålamod :)
Trevlig helg!

Mys!

Första gången jag har internet på MIN dator sen jag kom upp till Sthlm nu. Inser då hur otroligt långsam min dator är.. Men man får se det från den ljusa sidan :P

Väldigt stressigt på praktiken idag.. Sen var jag o Lina på genomgång av Kulturutredingen i Hörsalen på museet, vilket var relativt givande, och sen gick vi o fika  Gamla stan, mys!!
Trivs som sagt toppen på praktiken! Börjar dock inse poängen med ordspråket, "Man bli som man umgås", för folk på min avdelning har alltid hur mycket som helst att göra och stressar runt, och nu har jag blivit likadan, he he..
Har förtillfället 4 st större uppgifter jag jobbar med samt diverse kortare små grejer!! Men jag tycker det är kul!!

Imorn direkt efter jobbet åker jag hem till ön. Skall bli jätteskönt! Få komma hem o gosa med Picasso och lammen och mamma.. Mys!!

Upplands Väsby

Är alltså tillbaka i min hem-kommun där jag föddes och växte upp de första 12 åren av mitt liv. Känns faktiskt som hemma ganska mycket, ett riktigt bra ställe!
Bor alltså hos familje vänner i ett stort hus i Upplands Väsby nu. Och jag smög omkring helt själv imorse i det stora huset och pulade med mitt och det var riktigt skönt!! Behöver den där lilla ensamtiden även hemma ibland.
Och sen åka pendeltåg till jobbet... :)
Det kan låta löjligt men jag känner mig som hemma!!

Flytt

Flyttar idag tillbaka till min uppväxt ort Uppl Väsby. Det funkar inte att bo med far, vilket jag var rädd för från början, så nu blir det familjevänner som jag kraschar istället. Känns jätteskönt!
Vaknade imorse nästan med ett leende på läpparna och kunde inte riktigt sätta fingret på det förns jag kom fram till att det var för att jag skulle flytta idag. Otrolig lättnad!
Förhoppningsvis betyder detta en anings fler uppdateringar oxå :) Samt att jag återigen kan lägga energin på praktiken istället.

kort update

Tänkte bara snabbt uppdatera läget lite, under en liten kort jobbpaus..
Praktiken går bra!! Trivs på Nationalmuseum.
Går sämre med boendet hos far, är nog inte kvar där i slutet av veckan.
Måste pausa med en helg på ön i helgen som kommer.
Stannar därmed i Sthlm då elli fyller år, vilket känns skönt och skitkul!!
Lever just nu för elli, belinda, mamma o praktiken.
Elli o belinda - TACK!!! Love ya!!


Estocholmo

Finally befinner jag mig i Estocholmo. Sitter just nu en sekund framför pappas dator medans hockeyn är på i vardagsrummet, jag som hatar hockey!! Praktiken är i full gång och jag ÄLSKAR Nationalmuseum. Vanlig arbetsvecka sliter dock på en stackars student som mest är van att sova hela förmiddagarna och vara uppe hela nätterna, men här är det andra bullar! Prakiken är underbar och mitt arbete är väl fortfarande lite under utveckling, med diskussioner mellan olika avdelningar, men jag är övertygad om att det kommer bli toppen till slut! Och även fast det gått så kort tid känns det rätt som tusan med denna business, jag älskar denna bransch!!


RSS 2.0