Munken

Igår var vi ute! Jag, Jennie och Elli hade en planerad danskväll på Munken. Och dansa gjorde vi! Men jag som numera lärt mig att klä mig bekvämt och snyggt istället för bara snyggt (och obekvämt) har ännu inte blivit vuxan nog att välja rätt skor :P Tog dem ursnygga nya skorna som jag kan gå i faktiskt, men nja dansa en hel kväll och stapla runt på hal kullersten nja där är vi inte riktigt ännu. Så utöver det faktumet att jag ville döda mina fötter efter en timme så hade vi kul, som alltid! ;)







Jag är som ni ser är jag inte bara otroligt bra på sko-val, jag är dessutom en jäkel till mingelfotograf!

Idag har jag bara slappat, sett på Doktor Tjivago, ätit kladdkaka, gjort världens godaste middag - kyckling ala jakob och slappat! :)

Det är ju så otroligt vackert väder idag m...

20110130846 (MMS)

Det är ju så otroligt vackert väder idag med strålande solsken, så man får nästan vårkänslor! Så även om mina fötter typ är stumma idag av fel skoval igår så måste jag tvinga både mig, mamma och picasso ut på en liten promenad! Sen blir det dock film och kladdkaka ;)


Så klart!

"Slå klackarna i taket! Så klart! Ska vi riva hela haket? Så klart!"
Ikväll smäller det, jag, elli o jennie skall ut o dansa och ha sjukt kul på munken!
Först blir det käk hos Jennie och sen bär det av mot Elli och sen in mot stan! Skall bli grymt kul!!

Har försökt mig på lite läsning idag, pluggläsning, eller egentligen saker jag inte måste läsa, men tänkte se om det eventuellt var lite roligt, och det var lite roligt men inte jätteroligt så nu får det va. :P

Skall fika hos morfar om en liten stund. Halv tre som vanligt! ;) Och sen hoppa i duschen. Skall nämligen passa på att få lite jobb gjort när jag är hemma hos Jennie, då jag ändå skall efterforska lite med hennes farmor till projektet så behöver dra mig ganska tidigt.



Elli&Hjärnan Entertainment AB - företagsidé? :O


Det är ganska fint vid Petes faktiskt!! Äv...

20110128823 (MMS)

Det är ganska fint vid Petes faktiskt!! Även fast det blåser isande och det känns som min panna förfrusit :p Men det blåser som det ska på denna ö, det har sin charm.


Håll andan uppe

Jaha så har det hänt igen då.... Mitt flyg har blivit inställt.
Fick egentligen reda på det precis innan jag postade inlägget igår, men idag blev det bekräftat.
Igår kollade jag nämligen in på flygbolagets hemsida bara för att kolla läget och fick då en chock, eftersom dem nu har ställt in alla sina flyg tom 27 februari. Men eftersom jag inte hade fått något mail ännu så täntke jag att jag skulle ringa och prata med dem idag. Men idag när jag satte mig vid datorn hade jag fått mail av dem om att mit flyg blivit inställt och att jag skulle ringa för att ordna med pengarna tillbaka eller ändring av biljetten.
Känns hopplöst att försöka ordna ny biljett med samma bokag, är rädd att dem bara skall fortsätta skjuta på datumet.
Så det slog mig att hey, borde inte ett tunisiskt flygbolag vara ganska angelägna om att flyga folk hit o dit så dem får ner turister och allt det som jag skrev i föregående inlägg? Och så ställde jag mig frågan vilken stad ett tunisiskt flygbolag nog flyger mest till. Svaren blev JA och PARIS. Så nu har jag suttit och letat på min underbara söksajt efter flyg från Paris till Monastir och mycket riktigt så flyger Tunisair. Till Paris är lite trickigare då Ryanair inte flyger till samma flygplats som Tunisair avgår ifrån, men hey, jag känner mig liiiite mer som en Paris-brud än som en London-brud så att få spendera en dag i Paris mellan olika flygplatser ser jag numera som ett äventyr! :) Det gäller att vara positiv!
Skall sätta mig och kolla lite närmare på priser och räkna lite och se vad jag kommer fram till, och självklart diskutera lite med mor och sen ringa Love och se vad han säger så får vi se vad som händer.

Igårkväll var jag så nere och kände det nästan som hopplöst, även om jag visste att vi inte kan ge upp detta, det är bara att kämpa på, tillslut kommer vi att träffas igen! Och idag känns det mycket bättre, kämparglöden har hittat tillbaka och nu jäklar Paris får du börja förbereda dig!

Åk till Tunisien

Läste en av dem bloggar jag följer mest slaviskt just nu, då bloggerskan är boende i Tunisien och därför uppdaterar lite om läget. Läste detta inlägg nyss och det är så sant som det är sagt. Har pratat med Love om detta också. Han är inte så orolig för att turisterna kommer minska. Men jag tror att det kommer bli så. Om jag inte hade haft min självklara helt underbara anledning till att åka till Tunisien utan bara skulle åka på en semester-resa för att uppleva värme och lite kultur, skulle jag åkt till ett annat land efter det som har hänt. Tyvärr så är det ju som Tasnim skriver något som kommer att påverka befolkningen igen. Å andra sidan kan man ju alltid hoppas att folk kanske sympati-åker lite just till Tunisien för att stötta folket. Ja man vet inte helt enkelt, man får vänta och se. Jag hoppas dock innerligt att Tasnims förutspåelse om flygen inte stämmer och att flygen fortsätter gå och turisterna fortsätter komma. Inshallah!

Så summan av kardemumman är att jag uppmanar alla att åka och semestra i Tunisien! Det är varmt! Det är sol! Det är bad! Otroligt turistvänligt samtidigt som du mycket väl kan få din beskärda del av upplevelser och kultur. Och underbara människor som förgyller semestern till tipp topp!!


När man är hemma på gården är det svårt at...

20110127821 (MMS)

När man är hemma på gården är det svårt att undvika lite stall-jobb. Så nu är det mockat och nyhalmat i Maggans box och jag har fått i mig lite frisk luft så jag kan fortsätta plugga :)


Vi ligger och drar oss lite ;) har vaknat ...

20110127820 (MMS)

Vi ligger och drar oss lite ;) har vaknat men känner inte riktigt för att gå upp ännu. Idag är det läsa bok som gäller, skall läsa Roland Barthes - Det ljusa rummet, om fotografi. Det skall nog gå bra om jag laddar med en brasa och lite kaffe ;)


With you

Har börjat på moment 5 nu! Det går bra nu! Pengar rullar in som dem ska! Förhoppningsvis skall dem göra det då jag faktiskt har lämnat min studieförsäkran idag också. Haft ett fint samtal med Love oxå :) Saknar honom så in i helvete mycket så jag snart blir galen!! <3

Fick dessutom ett glädjande besked för en väns skull. Hon har en pojkvän i Turkiet och när hon och en kompis var nere i försomras hade dem lite otur när dem skulle hem och hade stannat 2 dagar för länge, och har nu sen juni haft ett helsike med ambassades och visumsökande. Men idag äntligen fick dem besked om att det löser sig om dem hämtar visumen i Sthlm snarast och sen åker ner inom 2 månader. Så glad för hennes skull!! :) Det är alltså nästan 8 månader hon och hennes käraste varit ifrån varandra.. Hualigen!! Jag som blir galen av att vi kommer passera 4 månadersgränsen med en dag, om nu allt går som vi vill och önskar!! Inshallah!!

Sen fick jag ett till glädjande besked (trodde jag) när jag kollade min mail nyss och såg att jag fått svar av min handledare. Hon hade då läst och kommenterat min uppsats. Bara det att hon hade läst och kommenterat mitt råmanus på 20 sidor hon fick i november. Inte det aktuella på 45 sidor hon fick i januari......... Aningens tröttsamt! Men men hon är inte mer än människa och man kan göra misstag. Men nu får jag nog vänta ett tag till på dem kommentarerna och så känns det ju lite surt att hon gjort onödigt arbete när hon har så mkt att göra, men men..

Det är spännande det här med par som har egna låtar. Liksom en låt som är deras. Som man tänker skall spelar på bröllopet eller som man helt enkelt bara har som en betydelsefull och kärleksfull låt som man delar. Jag har typ 10 sådana med Love :P ha ha eller ja asså rättare sagt en massa låtar som får mig att tänka på honom, en del låtar från senaste resan men även låtar som vi lyssnat på tillsammans och så. Just nu är det denna som är mest Love för mig:



Kaaatching!

Har idag på förmiddagen faktiskt fått en del jobb gjort. Har kollat av kurswebben - inget nytt. Har fixat och trixat lite med grejer här hemma och även jobbat ett par timmar med projektet. Kaaatching! Fint som snus!
Skall slänga i mig lite lunch och kanske glo lite på SVTplay innan det blir kaffi hos moffen och sen plugg :) Skall läsa och skriva lite om fotografiet vs målade bilden.

Btw! Var och såg Svinalängorna på bio igår med Reichan. OMG!! Se den! Otrolig film! Otroligt skådespeleri! Otrolig regi! Otroligt berörande! Se den!

Camera Obscura



Så häftigt!! En del av mitt studiematerial som jag delar med mig av till er :) Pluggar på som bara den och är nu inne på moment 3 i första delkursen; Fotografi & historia I. Nice!

Första dagen i skolan

Idag startade kursen Konstvetenskap B på Södertörns Högskola. Läser den på distans så har hängt en del vid datorn idag, men även med näsan i en bok som jag skall sätta mig med nu igen. Har pluggat riktigt bra idag, är riktigt stolt över mig själv! Måste ju komma igång klokt nu så jag kan få några dagar ledigt när jag kommer ner. Och det är inte lite man skall göra inte, det vill jag lova. Säger dem heltid, så menar dem heltid.
I varje delkurs skall man göra ett antal moment, och idag har jag nästan gjort klart hela det första momentet. Har två kapitel kvar att läsa i boken och sen egentligen en länk att kolla upp, men den funkade inte så inte mitt fel faktiskt :P
Har dessutom hunnit med att peta in en msn-session med Love mitt på dagen och ett litet Zumbapass oxå :) Fin dag idag!

For A Friend

Jag vill finnas där för dig, jag vill vara din vän, jag vill inget annat än att du skall vara lycklig. Den är till dig. Du vet vem du är. Jag älskar dig!



So when u need a friend, call my name, there is no need for sorrow, this time
and i will try to mend, ur broken heart
yes when u need a friend, dont be afraid
just call my name, i'm right beside u

23 januari 2011

Ekonomi är verkligen ett helvete att hålla på med. Det ger ingen glädje över huvudtaget. Eller inte när det bara fattas hela tiden. Fick en totalchock igår pga Tele2 som jag hatade överallt annat i ett par timmar tills jag ringde kundservicen idag och dem löste mitt problem på ett helt makalöst och underbart sätt, så idag älskar jag Tele2 över allt annat!! :) Det bästa jag vet är tilllmötesgående företag som är serviceminded och det ÄR Tele2!! Merci!!

Har idag fikat en hel del med både Kattlunds-Kerstin och Co och Moster-Lotta och Lasse. Och så emellanåt föröskt plugga. Har gått helt okej idag. Men det är ju imorgon allvaret börjar. Imorgon börjar kursen. Skall se om jag eventuellt kommer in på kurswebben efter 00.00-slaget så jag kan snoka runt lite eller om jag måste vänta lite till. Man är ju nyfiken!

Just nu känns varenda dag som går utan att jag hör något från flygbolaget som en seger. Men samtidigt så hjälpte det inte speciellt mycket senaste gången för då hörde dem ju av sig dagen innan. Men jag tror och hoppas på denna gången med hela mitt hjärta!!

Tillbaka hemma vid Hallvards. Känns både j...

20110122819 (MMS)

Tillbaka hemma vid Hallvards. Känns både jättekonstigt och skönt. På något vis är det ju alltid skönt att komma hem. Men samtidigt känns det fel, jag borde ju inte vara här nu. Vet ju dock att jag kommer att vara hemma nu i två veckor i alla fall, så jag får väl ta och packa upp sen. Sitter framför brasan och läser lite kurslitt, börjar ju faktiskt kursen på måndag. Det skall bli kul!


På väg hem igen. Sitter nu vid båten i en ...

20110121818 (MMS)

På väg hem igen. Sitter nu vid båten i en välpackad bil med elli, två hundar och två katter i den lilla skodan. Känns lite weird att åka hem igen när planen var att jag skulle varit hos love i en vecka nu, men skönt ändå.


Sista dagen i sthlm. Elli har köpt eventue...

20110121816 (MMS)

Sista dagen i sthlm. Elli har köpt eventuella bröllopsskor och vi har båda köpt initial-örhängen och som ni ser står det J och inte A på mina <3


Såhär ser man ut när man bröllopscheckar i...

20110120814 (MMS)

Såhär ser man ut när man bröllopscheckar i täby centrum. Och nej det är inte jag som skall gifta mig, sakta i backarna! Det är elli och björn som skall gänga sig nästa sommar <3


Flygfunderingar

Har precis gjort mig iordning och väntar nu på Elli som står i duschen. Skall nog röra oss mot Täby centrum idag. Och så skall jag ju ringa ThomasCook och fråga angående flyg nästa vecka. Just nu ser det ut som att den bästa, billigaste och smidigaste flyget är exakt samma tider som mitt första. Dvs via London och lite väntan i London. Och då ThomasCook hade minst 20 ggr bättre service än Travelpartner så det känns som ett enkelt val när det gäller vem man helst vänder sig till. Dem har dessutom uppdateringar på sin hemsida gällande flygläget till Tunisien. I like ThomasCook!! :) Dem flygen som är aktuella för mig just nu är från London 30 januari eller 6 februari. Bra priser och jag kommer direkt till Monastir. Dem idioterna som jobbar på travelpartner började nämligen prata om att det kanske var bättre och billigare att flyga till Tunis och sen ta ett inrikesflyg till Monastir. Och så sa han dessutom att han aldrig hade hittat ett reguljärflyg under 6000:- till Tunisien, medan jag har hittat flyg för under 1000:-. Och om jag kan göra hans jobb bättre än honom känns det som att det är något fel :P


Third time's a charm! Eller hur? Det måste...

20110119812 (MMS)

Third time's a charm! Eller hur? Det måste ju gälla oss nu. Två gånger har mitt flyg blivit inställt så nu den tredje gången gäller det!! Unnade mig själv ett bad ikväll, och jisses vad skönt det var! Så nu ligger jag ren och väldoftande mellan lakanen och skall sova. God natt!


Dagens middag blev riktigt nyttig tillslut...

20110119811 (MMS)

Dagens middag blev riktigt nyttig tillslut och sjukt god dessutom! :) har spenderat nästan hela dagen i soffan och tyckt synd om mig själv.. Och letat nya flyg såklart. Hittat några intressanta förslag men denna gång sker inga förhastade bokningar, så imorn skall jag ringa och dubbelkolla läget.


HELVETE!!!!

Mitt andra flyg har också blivit inställt!!!!
Jag blir så jävla trött på det här.
Har gråtit mestadels hela dagen, börjar lugna ned mig lite.
Och Travelpartner.se är ett förjävligt bokningsföretag med ingen som helst service!!! blä!!
Är irriterad som tusan och vill mest bara få allt att funka och bli som det var tänkt.
Skall dock åka tillbaka hem till ön på fredag.
Nu skall jag ta och sätta mig och kolla nya flyg. Helvete!!

19 januari 2011

Förhoppningsvis sista dagen i Sthlm nu. Idag är det ingenting på tv-nyheterna och inget nytt på tidnings sidorna om Tunisien. Har inte hört något om mina biljetter eller inställt flyg så jag är nu inställd på att åka och börjar få resnerver! Idag skall det packas om och tvättas och fixas så allt är i samma ordning som det var för en vecka sen.

Har nu fått biljetten utskriven. Och hitti...

20110118810 (MMS)

Har nu fått biljetten utskriven. Och hittills inte hört något om inställt flyg. Så nu börjar det att närma sig igen! :)


ET - Elli Tomt



Ikväll är det jag och katterna som regerar på Jaktvägen. Elli är iväg och jobbar natt så vi har lite myskväll för oss själva i kväll. Vi har inte FF (FöräldraFritt) vi har snarare ET = Elli Tomt :(
Har varit hos min andra familj ikväll och käkat middag, mys! Det var samma familj som jag bodde hos under min praktik för snart två år sedan på Nationalmuseum. Mest jag och Elli som matade dem med info men det var riktigt trevligt men god mat och trevligt sällskap!!

Har precis pratat med Love som säger att läget i området kring Kantatoui och Sousse är lugnt och börjar bli normalt, med folk på sina jobb och affärerna öppna. Känns skönt! Jag kommer att åka på torsdag om inget händer med flyget. Kommer nog oroa mig en del under flyget och genom tullen och så innan jag faktiskt möter Love väl framme. Väl framme är jag inte alls speciellt orolig för att något skall hända mig. Jag förlitar mig till stor del på att jag är svensk (och inte kommer att bära gevär!) och på att jag har nära och kära att hålla mig nära som jag litar på.

Nu skall jag nyhetsuppdatera mig lite på diverse sidor och sen slöglo lite på tv innan jag hoppar i sängen, tjo!

Idag är vi duktiga! Både jag och elli sitt...

20110117809 (MMS)

Idag är vi duktiga! Både jag och elli sitter och pluggar. Jag håller dock på att somna stup i kvarten :p Ringde resebyrån för min resa på torsdag och skulle kolla läget, och efter en timme i telefonkö så var det inte mycket mer info dem hade än att dem hittills inte hört något om det flyget, vänta och se med andra ord.


Naj tack due

Weeiii!!! Jag har fått se Love på msn och fick prata en liten stund. Det är underbart att kunna få se honom eftersom att jag egentligen skulle fått vara med honom nu... Slits fortfarande en del mellan oro över situationen, förtvivlan över att vi inte är tillsammans och förhoppning om att vi snart skall få träffas! Men får tänka positivt och verkligen hoppas på och be för att allt skall gå väl nu.

Sitter för tillfället på Ellis möte med akutgruppen och en sak jag inser är att jag tycker att det är grymt skönt att slippa föreningslivet!! Jisses vilket jäkla jidder!!

Tänkte försöka läsa lite i den kursboken jag börjat på, men det gick inte alls något vidare med detta tjatter. Så jag har fått roa mig med att lyssna och sitta lite vid datorn istället. Skall nog passa på att ringa Love så jag kan få höra hans röst oxå ;)

16 januari 2011

Sitter nu och har en slapp förmiddag med min nuvarande Kombo/Hyrevärd Elli <3
Skall iväg på ett möte med akutgruppen senare idag och sen middag hos Janne T och Pannkakan i Tyresö.
Skall dessutom försöka få ihop en date med Love på msn så man kan få lite mer info om läget än via våra relativt korta telefonsamtal och sms.
Håller mig konstant uppdaterad via nyheterna på tv:n och dn.se och nyhetskanalen och på alla sätt jag kan. Oroligheterna verkar ha minskat, men nu är det mer plungdringar av affärer och sånt som påverkat lugnet. Skall försöka få lite koll via Love som sagt, men håller mig även lite uppdaterad via Tasnim som är en svenska som är gift med en tunisier och bosatt i Sousse, allltså i staden närmast det område där Love bor. Imorgon när det blir måndag så tänkte jag även ringa till flygbolaget jag bokat med nu och se vad dem har för syn på läget.
Passar annars på att försöka träffa lite folk nu när jag ändå är kvar i Sthlm, och så får ju jag och Elli lite kvalitetstid vilket är underbart! Var länge sen vi träffades ordentligt och nu har hon ju blivit fast med mig för typ en vecka ;)

Konstant oro

Känns som att det inte snurrar något annat i mitt huvud än oro och funderingar över Love och läget i Tunisien. Det är allt som upptar mina tankar. Hur han mår. Vad har gör. Att han faktiskt är försiktig. Hur läget utvecklas. Hur blir det med flygplatserna. Kommer jag kunna åka på torsdag. Är det egentligen bäst att jag stannar.
Skrev med en kompis på fejan som är i samma sits, hennes man är vän med Love och hon bor i England och därmed i samma sits som jag. Man sitter här hemma och oroar sig och inser faran i läget, samtidigt som man inte vill någonting hellre än att vara där med den man älskar. Jag hatar detta!!!

Om man har packat för ca 20 grader men har...

20110115805 (MMS)

Om man har packat för ca 20 grader men har fastnat i ca flera minus så får man helt enkelt stå sitt kast och ta en vinterpromenad med elli och the dogs i converse ;) Har precis sett klart filmen Hachiko och gråtit som bara den, riktigt fin men gripande för oss blödiga djurvänner. Kommer sakna Picasso!


Sveriges finaste slott - Drottningholm! Vi...

20110115804 (MMS)

Sveriges finaste slott - Drottningholm! Vi är på väg till ekerö för att hämta några katter som skall vaccineras och sen köras tillbaka. Elli är engagerad i akutgruppen som hjälper hemlösa och förvildade katter.


Baileys tröstar mig lite såhär vid frukost...

20110115802 (MMS)

Baileys tröstar mig lite såhär vid frukost. Det är jobbigt, det kan jag inte säga något annat om. Har förberett mig i veckor på att få åka ner imorn och nu får jag vänta ännu en vecka och är inte ens säker på att det går att åka då.. Problemen som kommer uppepå allt med biljettpriser, flygbiljetten till london som brinner inne och det faktum att jag packat för varmare breddgrader och nu är "fast" i sthlm där det fan är kallare än hemma på ön. Ja ja, det är som det är.


Bara tanken på att jag inte längre kommer ...

20100921314 (MMS)

Bara tanken på att jag inte längre kommer få träffa honom på söndag är fruktansvärd. Insikten om att jag inte ens kan vara säker på att flyget på torsdag går är även den smärtsam. Jag vill va hos honom nu. Jag vill känna trygghet i hans famn och andas in hans doft.. Inshallah så blir omständigheterna till det bättre för alla och tunisien och de underbara människorna slipper lida. <3


FUCK!!!

Fuckings jävla skit i fan oxå!!!!!!
I lugn och ro kom jag och Elli hem till hennes lägenhet i Väsby och skulle börja med fruktsallad när jag satte mig och bara skulle kolla datorn. Och har då fått ett mail av ThomasCook som skulle flyga mig från London till Monastir på söndag - flyget inställt! Fuckings jävla flyget inställt!!! HELVETE!!!!
Pratade med Love igår om det, han frågade om jag hört något, jag sa att jag inte hade det och att det nog inte var någon fara. Men jo så blev det. Fan!!
Efter en himla massa fixande och trixande med betalningar och återbetalningar hit och dit så har jag nu en biljett ner på torsdag istället. Jag åker då från Arlanda och med ett byte i Belgrad landar jag i Monastir samma kväll.
Fick nästintill panik av allt detta. Känslan av att inte få träffa Love som tänkt var inte kul. Nu kommer det förhoppningsvis ordna sig till slut med eventuellt lite fördröjning till torsdag bara... Ja ja så kan det gå.

Framme i nynäs. Missade pendeln med typ 20...

20110114792 (MMS)

Framme i nynäs. Missade pendeln med typ 20 meter, så nu får jag vänta... Har fått en trevlig pratstund med en äldre herre som behövde lite hjälp med den sthlmska kollektivtrafiken :)


Har nu lämnat hablingbo och ön. Sitter på ...

20110114789 (MMS)

Har nu lämnat hablingbo och ön. Sitter på båten och käkar frukost. Har sovit max tre timmar. Så liiite sliten men på bra humör! Skall till sthlm! Har påbörjat min resa! Up and away!


Sista natten på ön

Sista natten i Hablingbo. Känns lite konstigt. Har sagt hejdå till en del här hemma på ön idag. Känns också lite konsigt. Folk beter sig lite som om jag skall flytta för all framtid och inte alls som att jag skall komma hem om 2 1/2 månad. Men jag förstår dem. Oroligheterna som är i Tunisien just nu hjälper inte. UD har idag gått ut med att dem avråder från resor till landet som inte är nödvändiga. Jag anser att min resa är nödvändig. Och jag håller mig konstant uppdaterad på läget både via nyheter och via Love. Det är inga oroligheter i området runt Sousse enligt Love. Och jag kommer hålla mig ifrån demonstrationer och tänka mig för. Så ni kan va lugna. Kommer dessutom uppdatera läget här en hel del. Nej nu är det dags att sova och drömma söta drömmar om söndag <3

3 dagar kvar

Har nu registrerat mig på kursen på SH (Södertörns Högskola) via webben och dessutom skickat mail till bibblan på SH så jag skall få tillgång till deras distans resurser.

Allting är så nära nu. Resan. Skolstarten. Mötet med Love. Men innan det är det ju Stockholm för ett dygn som står på schemat. Imorgonbitti bär det av. Imorgon! Galet!

Pratade med Love om det igår. Att det känns inte alls så länge sen som vi sa till varandra att det var 30, 25, 22, 18 dagar kvar. Och nu helt plötsligt är det bara 3 dagar kvar.

Är konstigt dubbel inför allting just nu. Det skall bli underbart att åka ner till Love, till värmen och till alla underbara människor. Det är faktiskt jobbigare än jag trodde att lämna mamma, morfar och hunden. Det är nervöst med en ny kurs och att plugga en hel termin på distans och dessutom inte ens befinna sig i Sverige. Oroligheterna som pågår i Tunisien med demonstrationerna finns i bakhuvudet även om dem inte är i närheten av det område vi bor i. Morfar oroar sig. Mamma oroar sig. Picasso tycker inte om resväskan.

Det är inte så. Men på något vis känns det ibland som om jag flyr. Flyr från dem jobbiga sakerna här hemma. Det faktum att jag inte har något jobb, problem här hemma, problem med vänner, kylan. Fast egentligen. Om det nu är så att jag åker ifrån en del jobbiga saker så vad fan gör det? Problemet med jobbet kommer gladeligen finnas kvar när jag kommer hem :P Problemen här hemma troligtvis likaså. Problemet med vänner har jag ju fått tydligt bevisat är inte mitt beslut och ärligt talat så är det inte mitt problem. Och kylan går ju över. Och jag kommer ha det alldeles underbart med Love, värme, roliga studier och förhoppningsvis något besök av vänner :)

Nu skall jag ta och kasta ett par stygn över lite kläder som sen skall ner i väskan och invänta fröken Erika Ros som skall komma över på en liten chitterchatt stund.

Ömsesidig vänskap

Det skall bli så skönt att åka bort från all skit. Känner mig allmänt uppgiven just nu. Ibland har jag bara lust att skaka om folk så dem får tillbaka hjärnan på rätt plats. Det är fan ansträngande att alltid veta bäst hela tiden. :P
Jag tar den rollen själv. Rollen som psykolog bland mina vänner. Jag blir ofta den folk vänder sig till. Och jag tar gärna den rollen. Jag ställer gärna upp för mina vänner. Jag vill att dem skall känna den tryggheten att dem kan vända sig till mig oavsett vad det gäller. Jag vill finnas där för dem. Jag bryr mig, och jag vill bry mig. Jag anser att det är vad vänskap handlar om. Ibland ställer jag mig dock frågande till om folk hade gjort samma för mig. Jag har två vänner som är mig riktigt nära. Och båda dessa vänner har ställt upp för mig och funnits där när jag haft det svårt på olika sätt. Och kanske är det just det där med att man skall behandla andra som man själv vill bli behandlad. Jag kanske ser till att bry mig och finnas där för att jag vill att någon skall göra samma för mig i framtiden. Just nu är det lite jobbigt, men jag kommer fortsätta finnas där. Jag kommer alltid lyssna. Alltid bry mig. Även om jag har en åsikt. Så det så.

Packar för typ tredje gången nu. Har med m...

20110112788 (MMS)

Packar för typ tredje gången nu. Har med mammas hjälp rensat bort en hel del onödiga kläder. Det är fasen svårt att packa! Varmt, svalare (inte kallt), stranden, staden, fint, slappt, allt vill man ha med. Men jag kan tala om att allt får inte plats!


Make-over

Ja asså när jag tänkte jag skulle byta bakgrund, ja asså det blev ju lite mer jag gjorde :P Blev helt nytt härinne som ni kan se ;) Bakgrunden är i alla fall som utlovat ett mönster av William Morris. Färgerna i den tapeten krävde lite andra färger i resten av bloggen oxå så det blev make-over. Som dock tagit lite tid dessutom... Men det gör inte så mycket. Har inte så mycket att göra dagarna nu innan jag åker. Sitter och läser lite i den kursboken jag börjat läsa, packar lite, tvättar lite, och småpysslar lite. Nu är det fika hos morfar och sen skall jag diska :S urk!

Desperate Romantics

Usch usch vilken tidig morgon jag fick! Mamma har varit sjuk, men mår nu bättre och skulle därför bege sig av till skolan idag. Och då det var en snubbe här och höll på med värmepumpen nu på morgonen fick jag pallra min sömndruckna kropp upp och hålla kollen. Det var dock inte mycket till koll då han stack innan jag hade hunnit få i mig någon frukost och utan att ens rapportera läget till mig innan han stack, men men. Jag har läst tidningen, käkat frukost, fixat mitt sista ärende på banken, och även sett det sista avsnittet av Desperate Romantics på svtplay.
Desperate Romantics kräver ett eget litet avsnitt i detta inlägg. Det är en BBC serie i 6 avsnitt som baseras på PreRaphaelith Brotherhood's konstnärernas liv. Prerafaeliterna som dem kallas på svenska var en grupp konstnärer under 1800-talets mitt som gick emot den gängse akademi-konsten och ville måla och visa det ärliga sanna och det som var innan Rafael, därav PRE-Rafael. När jag hade min praktik på Nationalmuseum så var den stora tillfälliga utställningen just Prerafaeliterna. Jag gick flertalet gånger på olika guidningar med pedagogerna och intendenterna och fick utställningsboken (som jag tyvärr inte hunnit läsa än). Och jag måste säga att denna tid och detta uttryck inom konsten tilltalar mig specifikt. I den här serien porträtteras inte bara brödraskapets frontmedlemmar som Rosetti, Millais och Hunt. Utan även John Ruskin, William Morris och Ned Burne-Jones. Detta är otroligt framstående figurer inom både den engelska och hela den europeiska konstvärlden än idag. William Morris tillhör mina absoluta favoriter i formspråk och ideal. (Har haft hans mönster som bakgrund här på bloggen och skall nog byta till det igen) På något sätt är det liksom lite konstigt att se dessa i min värld otroligt uppsatta människorna som man endast sett målade tavlor av, men ändå mest fokuserat på deras verk och produktioner, och att då se dessa människor porträtterade i en BBC kostymserie. Lite underligt. Samtidigt som jag absolut älskar BBC's kostymdramer just för mustigheten och intrigerna så känner jag att jag denna gång hellre hade sett mer inriktning på deras ideal och verk än deras sexliv och otrohetsaffärer. Men den var absolut värd att se!! Och nu skall jag byta bakgrund! ;)


5 dagar!

Idag är det 5 dagar kvar! 5 dagar! Det är en helt otrolig känsla! Det är dessutom bara 3 dagar tills jag lämnar ön, och 4 dagar tills jag lämnar landet. Och som sagt 5 dagar tills jag står öga mot öga med Love <3

Ordningen är återställd när det gäller lägenheten. Jag har tvättat alla kläder. Skall ringa ett samtal imorn och vänta in ett paket med kurslitteratur men sen är allting klart. Den sista packningen och sen bär det av.

Hittade denna bild från den första resan ner med Elli och Björn. Resan som ändrade mitt liv.


Ingen sol ute, ingen sol inne, ingen sol i sinne

Har inte världens soligast stund i mitt sinne just nu. Sitter och är irriterad, fryser och mår illa. Irriterad för att det aldrig bara skall vara enkelt med lägenheten i Tunisien, nu är det banktjaffs som jag hoppas få något klokt svar på imorgon. Sen är det svinkallt i huset då våran jävla värmepump spelar allan. Och jag mår illa för att jag gör det helt enkelt.

Igår bodde jag ju kvar i stan hos mormor som idag fyllde 80 år. Hjälpte till med kaffe och servering och så till dem som kom och firade och med lite allmänt pyssel hemma hos mormor. Dock dog min mobil igår vid ca 19 tiden och tror inte jag känt mig så handikappad utan mobil på länge.

Imorgon skall jag hålla på och fixa lite här hemma, vänta in det sista paketet kurslitteratur innan jag åker, tvätta en massa kläder som fortfarande måste packas, åka och göra lite ärenden i havdhem och på hemse och lite sådär pyssel.

Hoppas att min irritation går över snart och saker kanske kan gå lite min väg nu innan jag skall åka. Jag borde ju va glad för att jag snart skall åka. Men kan inte riktigt slappna av nu på grund av det där med lägenheten. Det finns nämligen en risk att vi blir av med den nu. Fan oxå! Men förhoppningsvis så löser det sig och allt blir frid och fröjd igen. Men nu är det ta mig tusan ingen sol ute, ingen sol inne och ingen sol i sinne!


Sitter nu hemma hos mormor och läser. The ...

20110109787 (MMS)

Sitter nu hemma hos mormor och läser. The art of describing - dutch art in the seventeenth century av Svetlana Alpers, kursbok till konstveten. Är riktigt intressant! Alltid mycket roligare att läsa kursböcker när man inte 'måste' ;)


Idag firar familjen mormors 80-årsdag med ...

20110109786 (MMS)

Idag firar familjen mormors 80-årsdag med lång lunch på Leva! Mysigt och otroligt mättande! Mormor, lasse, moster lotta och morfar <3


Dagen i bilder


















Efter 2 år..

För fem minuter sen skedde det! Det jag väntat i princip två år på. Jag skickade in den första fullständiga versionen av min uppsats till min handledare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det är sjukt skönt!!
Jag vet att jag kommer få kommentarer och att jag behöver jobba med den mer. Men första steget att komma över mållinjen är taget. Imorn är jag pluggfri! Kan tyckas korkat att skicka in den mitt i natten en fredagkväll, när jag ändå vet att jag måste vänta hela helgen på att hon skall läsa och antagligen hela nästa vecka med. Men det gör inget. Jag kände att jag kommer ingen mer stans just nu, är hyffsat nöjd med det jag har så be my guest att såga på :P
Firade med att skaffa Spotify premium! Som sagt ungefär två år efter i utvecklingen :P
Nu skall jag moffa i mig nån till pannkaka innan sängen kallar, tjo! ;)

7 januari 2011

Fick träffa min lovelly Belinda idag!! Fikade och snackade skit och udnertecknad drack alldeles för mycket kaffe :P Men riktigt nice som vanligt och både deeptalk och skitsnack :)
Annars har det varit plugg på schemat. Läst igenom bakgrund och undersökningen hittills och skall nu ge mig på att läsa sammanställningen som den ser ut hittills. Har inte alls någon lust med detta. Men jag sa att jag skulle försöka skicka in den idag och det skall jag försöka. I värsta fall får den åka in imorgon istället......


Jag gillar att smygfota datanördar :P Speciellt snygga sådana ;)






Jag må klaga förbannat på vinter-helvetet och vara förbaskat trött på snön, men det är vackart!


Det gäller att jobba a la multitasking med pluggande och matlagning samtidigt ;)


Plugg står på kvällens fortsatta schema och troligtvis SVTplay innan sängdags ;) Tjo!


One-way ticket till kunskapens paradis!

Har spenderat i princip hela dagen med att plugga uppsats. Har gått från att känna motivation till ångest till hat till lust till likgiltighet och till sans. Jag har alltså till och från hållt på med den här uppsatsen i två år. Två år!!! Inte undra på att vissa saker med den står mig upp i halsen! Mest kan jag bli pissed på att jag lagt ned så mycket jobb på olika saker, framför allt bakgrundsläsning till något som inte ens är med i uppsatsen! Och att jag stryker sådana saker jag vet att jag kan ha jobbat med i en vecka. Det är irriterande samtidigt som det är befriande, jag har helt enkelt hederlig vanlig uppsats-ångest! Det är sånt man får när man inser att man skriver som en kratta, borde gå om gymnasiets svenska grammatik kurs, inte kan gå från start till mål utan att göra 18 u-svängar för man gått in på fel väg samt att datorn är ens enda vän! Herregud! Och detta ångestladdade helvete skall jag ge mig in i igen och dessutom på distans! Är jag riktigt klok??? Fast samtidigt så kan jag ju komma ihåg den där känslan av att ha skickat in en uppgift, unna sig en studentöl för dem sista pengarna, släppa loss allting och bara vänta på ett G eller VG. Och känslan när betyget kommer, man har klarat sig och allt liksom bara flyter igen! Plus att man har en oneway-ticket till kunskapens paradis! :) Exakt såhär flummig blir man oxå efter att ha suttit framför datorn och snurrat in sig totalt i frågeställningar och syften en hel dag. För att inte tala om att gå igenom sin källförteckning och sina noter och checka och stämma av, det går INTE så fort som man trodde från början! Jag skall bara.... Jo tjena!
Imorn är det genomläsning av allt som gäller. Har inte läst igenom allt på en gång sen ja... jag vet ärligt talat inte.. ett jävla tag helt enkelt. Läst och ändrat i delar. Och så har ju mamma läst nu två gånger och det börjar väl kanske få lite struktur på meningar och sånt oxå. Note: jag kan inte skilja på dem eller de. Så är det någon som har en superlätt komihåg vad gäller det så är jag tacksam! ;) Ja just det, genomläsning av allt var det ja. För nu är jag nämligen i slutfasen med diskussion och slutsats. Imorn eftermiddag efter lite mer jobb så skall jag skicka in den till min handledare för en första total genomgång från henne. Hittills har hon bara fått delar av bakrgrunden och begreppsförklaringarna men nu imorn skall hon få the thing! I en första version inte att förglömma, en första version bara. Kommer behöva ändras på, men still en första HEL version. Är nästan lite stolt! :P

Suck.

Jag. Hatar. Min. Uppsats. Suck.......................................................................

Värme och kärlek coming up

Sitter med en massa pill-arbete på uppsatsen. Har bestämt mig för att imorn är dagen då den skall skickas in till min handledare! Så nu gäller det att få det sista någorlunda läsbart. Kommer ju få korra efter att handledaren läst den men är hyfsat nöjd so far.

Idag är det pissväder!! Jag som skulle åka och hämta upp Bepe hos hennes brorsa och sen hänga med henne lite i Hemse håller mig nu inne och skyller på uppsatsen. Fy fan asså!! Jag hatar detta jävla skitväder!! Så trött på all förbannad snö och kyla och att inte kunna göra det man vill!! Baaajs!



Känns mycket bättre att det är detta som väntar mig om bara 9 dagar nu!!! Lovelly! Värme o Kärlek <3

It was yesterday

Gårdagen startades med en rejäl uppförsbacke! Att ge sig på att gå upp 7.30 för att hinna köra ett hårdpass på Zumban innan man skall iväg till stan var inte snällt mot min lilla kropp. Tog inte ens i för Kung och fosterland och kände mig som om jag blivit nedmanglad av en traktor i princip resten av dagen.
Men det blev bättre. Fika och en massa underbart tjatter och lite weird fotosession i almedalen med de finaste brudarna Ida och Evelina :) Lååång fika, myyyycket pratande och vackra brudar - ja kan det bli bättre??


4 januari 2011

Har precis suttit och läst en del av dem bloggar jag läser, vissa dagligen andra lite mer sällan. Man kan säga att de bloggar jag läser delar sig i tre kategorier. 1 Nära o kära 2 Kändisbloggar 3 Bloggare som har koppling till tunisien/ har relationer med män från andra länder då faktiskt främst turkiet. Just nu har jag hållt mig i kategori 3 ett tag. Och det är mycket bilder och mycket prat om livet med sin partner och om väntan och resor. Och det påminner mig om att jäklar det är inte alls lång tid kvar nu!! Det är rättare sagt helt galet nära! Idag är det tisdag och på fredag nästa vecka lämnar jag ön, på lördag nästa vecka lämnar jag landet och på söndag nästa vecka anländer jag Tunisien!!! :D Underbart!!!

Idag har vi varit på Petes och hämtat lite mer av varulagret. Och jag skall då säga det, att det är ta mig fan inte det enklaste att ta sig fram på en gård som inte blivit skottad en enda gång under vintern där det dessutom blåser som tusan och därmed samlas drivor precis framför grindarna. Det är då inte heller det enklaste att gå fram och tillbaka med kartonger fyllda med varor och en del ömtåliga varor också. Både jag och mamma var helt slut efteråt!! Ja och inte att förglömma så körde jag fast med bilen när den skulle ut ur garaget innan vi ens kommit iväg och bara det att skotta och knuffa och hålla på var jobbigt. Nej fy och usch vad jag är trött på snö och is och vinter!! Nu får det va nog!! (he he det är snart nog för min del, för jag åker snart!!! hi hi hi)

Nej men nu hörni, först och främst var jag faktiskt och körde omkring lite på morfar, till Hemse för provtagning på vårdcentralen och sen Havdhem för handling. Efter Petes har jag hängt lite framför datorn, pluggat lite på uppsatsen och jobbat lite med projektet. Och så har jag zumbat och skall snart sätta mig och glo på SVTplay och måla naglarna! ;)

Ikväll kommer hon ner och imorn skall jag få hänga med henne på kvällen, lovelly Belinda!!! <3

3 januari 2011

Asså såg ni när jag postade mitt inlägg om träningen inatt?? Jag började alltså träna 23.30 och med stretch och dusch och att så var jag klar vid 01.00 och la mig i en nybäddad säng. Helt sjukt!!! Att träna mitt i natten?!?! Hallå?? Jag??? Gaaalet säger jag bara! Men faktiskt riktigt nice avslut på dagen! Och det bästa av allt, nyduschad i nybäddad säng - tipp topp!! :)

Idag började vi dagen med lite jobb med fåren, jag och mor. Skulle kolla lite märkningar och att alla var där dem skulle. Måste passa på att göra sånt nu innan jag åker så allt är fit for fight sen ;) Mockade även ur för Magnolia så fick min lilla träning för dagen där, då jag har en Zumba-fri dag idag.

Annars har jag suttit framför datorn med mail, banken och uppsatsen. Har nämligen haft en del kurslitteratur och annat smått och gott till salu både på kurslitteratur.se, tradera och blocket och det kräver sin organisation med betalningar och porto och adresser. Men det är kul!

Dagarna går fort nu och det är lite trixande och fixande med diverse praktiska saker, men som sagt är det ju även uppsatsen som måste bli klar. Mitt mål nu är att pilla på det sista i diskussion och slutsats nu i veckan och skicka in till min handledare på fredag. Så får vi se helt enkelt.



Den tå-flörtande familjen Johansson ;) he he

Jag har nu blivit ett freak som tränar mit...

20110102750 (MMS)

Jag har nu blivit ett freak som tränar mitt i natten! SOS! :P


2 januari 2011

Jahaja min dag som var bestämd till att plugga har mestadels bestått i att köra bil med min kusin som jag fick skjutsa in till båten, då vi även blev beordrade ett stopp hos mormor. Mer än 4 timmar tog det!! Helt sjukt vilken tid det tar alltså! Ja ja det är ju sånt man gör som världens bästa kusin :P

Har även varit telefonstöd för en av mina närmaste, och önskar vid gudarna att jag hade kunnat vara där IRL för henne just nu.. Ingen skall behöva gå igenom det hon har gått igenom och ingen skall behöva råka ut för ett sådant svin. Han är inte värd att ens bli arg på men om jag någonsin skulle se han igen ligger han jävligt risigt till, för man skadar inte mina vänner på det viset! Fy fan!

Har dock hunnit med att sitta lite vid datorn och pilla på uppsatsen och har återigen skickat den till mamma för genomgång. Skall sätta mig och göra lite mer ändringar imorgon eftermiddag också.

För varje dag som går just nu lever jag i någon slags mix mellan att hoppa omkring på moln och att försöka streta mig ur en djup dal. Dalen kommer av att det nu är fyra månader sen jag lämnade Tunisien och Jihed. Nu börjar det blir riktigt riktigt jobbigt att vara ifrån honom. Dem första dagarna var fruktansvärda, sen gick det bättre och bättre, tills jag nu kommit till den fasen att jag inte står ut längre. Känslan av att jag inte klarar att vara utan honom mer kan dock snabbt bytas ut till ett totalt lyckorus över att jag snart skall få se honom. Dagarna går och även om jag i ren panik försöker hålla någon struktur över mitt liv så är jag samtidigt så överlycklig och vill bara att tiden skall springa iväg!

2011

2010 har gått och 2011 har kommit! 2010 var ett spännande år och troligtvis det bästa året hittills. Och det är av en enda anledning. Jihed <3



Hoppas att 2011 införliver dem förväntningar och förhoppningar som skapats, och skall börja det på bästa tänkbara sätt, genom att om 2 veckor åka ner till Tunisien och Love och få spendera nästan ett helt halvår med honom. Underbara tanke!

RSS 2.0