Gott Nytt År!!

På mycket bättre humör idag! Fixat och trixat lite och nu är det nyårsfirande med mamma, morfar och kusin Erika. Vi tar det lugnt och har ätit trerätters :) Efter lite kortspel skall vi nu ut och mysa lite hos morfar och vänta in tolvslaget.
Gott Nytt År på er allesammans! Vi ses 2011 ;)


Gaaaahhhh!!!

Har varit sjukt irriterad dem senaste dagarna! Och idag är inget undantag utan snarare en stor bekräftelse på faktumet! Gaaahhh!! Hela dagen har jag varit irriterad, allt som kommer i min väg gör mig pissed. Det enda på hela dagen som fick mig på lite bra humör var träningen. Men annars, nej nix nada!! H*lvetes J*vla Sk*t K*k i F*n oxå!!! Bajs!
Sitter med korrigeringar på uppsatsen just nu och skall göra klart formalia-korren och funderar seriöst på att gå och lägga mig sen, så jag slipper utsätta folk för mitt humör något mer idag.......... Skit!

PM??

Har nu flummat ihop det sista på mitt PM som jag nu skickat in för bedömning. Jag må anse att jag är bra på att skriva, men att skriva PM är jag crap på. Jag fattar lixom inte vad ett PM är. Alla gånger jag ombetts skriva PM har instruktionerna sett olika ut. Och varje gång har resultat varit olika och bemötts olika. Förvirrande för lilla kontrollfreaket. Förväntar mig någon sorts påbackning även denna gång, men vi håller tummarna! :)
Nu skall jag bege mig ut till morfar på fika och ta med mig den nya ellos katalogen som kom idag, så kanske jag kan få det stora nöjet att beställa lite kläder till morfar - I like shopping!

You pay!

Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Amanda. Jag har nu lyckats med bedriften att komma fram till att min mobil inte är operatörslåst och att jag därmed kommer att skaffa mig ett tunisiskt simkort när jag kommer ner, så jag slipper den skyhöga räkning jag hade förra gången :P Så vill ni ha kontakt med mig, you pay! Ha! ;)

Obekvämlighetens fälla

Usch och fy! Obekvämt! Tror jag skippar detta snart alltså! Om inte någon talar om det positiva för mig?! Någon?! Nej... Just det! För det är ta mig fan förskräckligt obekvämt med jeans! Usch! Förstår varför jag undvikit det i typ ett halvår nu. Men det var lixom lite tomt i garderoben (note: måste tvätta!) och där hängde ett par jeans och såg lite ensamma. Så tänkte jag, vad tusan, jag tar på mig dem, en dag kan väl inte vara så farligt. Jag och jeansen började vår gemensamma dag positivt genom att jag faktiskt fick på mig dem helt utan problem, utan att ens behöva ligga på sängen för att knäppa knappen! Bra det här med Zumba! ;) Men nu har vi problem! Det är inge skönt alls att sitta i dem, nej! Och dem är ganska stela, inge rörelsefunktioner på topp här inte.
Igår när jag satt på ellos.se så satt jag länge och väl och kollade på ett par capribyxor som jag tänkte kunde passa bra i Tunisien. Men så grusades ju vår relation av mitt nuvarande förhållande till byxor som inte är mjukisar. Men ändå så klickade jag till mig ett par mörkturkosa capribyxor. Vet att det låter lite galet med mörkturkosa och det är nog lite galet, men med rätt matchning så funkar det mesta :D Det är min teori! Hoppas bara dem är långt ifrån så obekväma som dessa jeans!
Annars roar jag mig med att nervöst vänta på att min kära mor skall läsa klart min uppsats. (Hon kommenterar otrevligt mycket :P) Och så håller jag ju på och säljer gamla nästan oanvända kursböcker på kurslitteratur.se. Försöker också köpa några men det är trögt på den fronten så igår blev det ytterligare en beställning från adlibris. Dock har dem två av dem böckerna jag skall ha på rest, eller dem är tillfälligt slut och jag hoppas dem kommer innan jag beger mig!
Idag skall det dessutom handlar till nyår som skall firas i lugn och ro här hemma. Det blir Oxfille! Mumma!
Tjo på er!

ellos.se

Oooops! Nu gjorde jag det igen! :P Råkade göra några klick på ellos.se och skall nu få hem ett paket innan jag åker.. hoppsa... :P Så det kan gå ;) Tur att jag har konto där annars hade jag dött av kläd-tristess! ellos - min klädräddare i nöden!


17 dagar <3

Asså förstår ni att det nu bara är 17 dagar kvar tills jag landar på Monastir flygplats i Tunisien!?!?!??! Det är helt galet!! Har hela tiden känts som om jag har hela livet på mig att förberede resan och ordna med allting, men nu brjar det på ritkigt dra ihop sig.

Idag har jag fixat lite med banken, varit på apoteket och roat mig med att köra fram och tillbaka till Havdhems affären ett antal gånger. Två utav kursböckerna till Konstveten kom idag! Små lätta böcker - bra för packningen ;)

Börjar bli lite nervös för uppsatsen oxå. Har ju gett den för granskning till mamma, men det är ju inte alls en fördig version hon fått och nu måste hon verkligen läsa och kommentera den till imorn för jag måste ta tag i den igen!

Fick bilder på den "nya" lägenheten igår oxå som jag ju kan delge ett smakprov av. Och det finns gott om utrymme så känner ni fört, kom förbi på en kaffe ;)

  

Det bästa med min nya snygga väska är att ...

20101228739 (MMS)

Det bästa med min nya snygga väska är att den rymmer min dator både utan och med fodral! Perfekt!


Mellandags-shopping

Spenderat en del av dagen i staden, klarade av både lite sushilunch, shopping, fika, bilbesiktning och min första p-bot ever innan jag var tvungen att åka iväg på projektmöte i Havdhem.

På stan hade jag bestämt mig för att faktiskt köpa något kul och unna mig något på rean. Så jag slog till på ett OPI lack i en gudomligt snygg färg!!!! Håll i två, men med den prislappen (150:-) fick jag nöja mig med ett, och har som ni ser redan bytt färgen på naglarna! :D Sååå nöjd!!









Sen har jag haft ett distansförhållande med en handväska på Åhlens i typ ett halvår nu. Jag har varje gång jag varit i stan gått in och snyftat lite för att den inte kunnat följa med mig hem. Men idag hände det! Och den ligger nu har bredvid mig och är bara såååå snygg!!! Perfekt storlek, perfekt pris (149:-) och perfekt utseende! Gorgeous! :D



Ytterligare ett inköp blev det, och detta faktiskt inte till mig. Har fixat lite presenter jag tänkte ta med mig ned till familjen. Har redan ordnat med två presenter till Lovies mor som är av lite mer familjär art. Och idag slog jag till på en bil till den sötaste systersonen ever!! Han är 5, och även då jag verkligen kände att jag har noll koll på vad femåriga killar vill ha, så kände jag att hey en bil kan väl inte bli fel. Om inte annat kanske Lovie kan leka med den :P
Den fick även den fina inslagningen i svenskt julklappspapper med snö - exotiskt!





Dessutom klarade Oden sig igenom bilbesiktningen utan den minsta anmärkning :O Men jag lyckades dock dra på mig en p-bot på 400:- lagom nu när jag shoppat, surt! men men så många gånger jag lyckades komma undan i sommar kunde man ju ge sig på att det var min tur någon gång.. Ja ja...



Annandagen

Har pluggat mest hela dagen idag. Kommit en bit närmare slutet. Men tillslut satt skrivkrampen så hårt att jag gav upp och har nu överlämnat min skapelse till mor för genomläsning och kommentarer. Både skönt och jobbigt. Skönt för att jag verkligen behöver nya ögon på uppsatsen. Och jävligt jobbig för att mamma alltid hittar en massa fel och man får göra en massa korr-jobb när hon läst något. Så jag vet vad jag har att se fram emot :P

Sitter just nu och väntar på att Lovie Dovie skall komma online och passar samtidigt på att tjöta lite med lovelly Belinda som just nu är i London den lilla ****** :P

För att få bort skrivkrampsångesten gav jag mig på ett hårdpass med Zumban, men vet ni vad? Det var inte så jobbigt. Samma pass som alltså fick mig att typ stupa i säng för bara några veckor sen gav mig nu en del svett och andfåddhet, men långt ifrån den totala känslan av en helt slutkörd kropp som tidigare. Konstigt nog kändes det inte bara som en seger. På något vis kände jag mig snuvad på själva poängen med träningen :P Ha ha. Wei jag har fått kondis och ork men vad fan jag vill ju falla ihop på golvet efter träning :P Störd jag vet!

Sen kom min lovelly kusin Erika och vi åt upp sista ris a la maltan och en skinksmörgås innan vi begav oss ut till morfar för en film och måla naglarna. Och sen har vi snackat lite skit medan jag färgade ögonbrynen och nu ligger hon och sover i gästsängen i mitt rum :) Och vi har redan kommit överens om att gå upp tidigt och köra ett kortare Zumba-pass innan vi båda skall bege oss imorn bitti  ;) Nice!

Imorgon skall jag in till stan och besiktiga bilen, kanske göra lite mellanrea-fynd och träffa Anna! Mys!


Nämen ser man på! Här pluggas det. Men jus...

20101226724 (MMS)

Nämen ser man på! Här pluggas det. Men just nu sitter jag fast. Har fått total skrivkramp! Usch hatar när det bara står still... Eh får väl börja lite på en annan del så länge. Irritation!


2 höjdpunkter

Det är dåligt med bloggandet dessa dagar. Hos dem flesta förutom storbloggarna ;) Ifall ni vill veta så tillhöra jag inte dem. :P
Igår och idag har det firats med mat och mat och åter mat. Eller med tanke på att man är typ konstant mätt så känns det så. Höjdpunkten på dagen idag var i alla fall att jag fick träna! Såå skönt! Fick dock rejäl håll :P Men kämpade på ändå och det var ruskigt nice! Eller rättare sagt så var det höjpunkten nummer två. För höjdpunkten nummer ett var det otroligt gulliga samtal jag precis haft med Lovie Dovie på msn. Alltså sockersötare får man leta efter. Ha ha ha och jag talade om för honom att jag fick mandeln i gröten i år, och ni vet väl vad det betyder ;) hi hi

Imorn skall jag plugga på förmiddagen, har lite ångest över att det börjar bli ltie brått med pluggandet. För snart åker jag!! Helt galet!! Den tidpunkten man gått och längtat efter i flera månader är nu snart äntligen här!!! Känns nästan overkligt! SÅÅÅÅÅÅÅÅ underbart. 21 dagar!! Lovelly!!! <3

(btw är huset på bilden i nedanstående inlägg typ en exakt kopia av mitt drömhus!)

God Jul!

Nu när alla andra gått och lagt sig och det bara är jag som är vaken så passar jag på att önska er en God Jul och en god fortsättning! :)


Vattendelare

Hade en idiotisk diskussion som var totalt meningslös med en kompis på nätet. Åh vad irriterad jag blev!! Lyssnade på ett skitskumt program på P3 för någon dag sen. Det var Krister i P3 och ämnet var "vattendelare" alltså saker som gör att man inser att man inte kommer kunna umgås med en viss människa. Typ att du aldrig skulle stå ut om människan inte kan fälla ner toalocket eller sådana saker. Jag tyckte programmet var fruktansvärt idiotiskt! Fördomsfulla och inskränkta människor var min tanke. Och så började jag fundera på om jag verkligen har någon sån där "vattendelare" själv. Just då ansåg jag att nej, jag är nog ganska överseende med sådana grejer. Men nu inser jag att det har jag visst! Även om det ligger aningens djupare än ett toalock. Jag tål inte folk som skall tala om för andra hur dem skall vara och som skall veta bäst och det absolut värsta jag vet är när man drar folk över en kam! Usch!
Nej nu skall jag ringa Lovie och försöka bli på bättre humör så jag kan gå och lägga mig och vänta på jul :P

Det värsta värsta!

Jag tycker jag har sprungit omkring och gjort hur mycket saker som helst hela dagen idag. Men nu kan jag inte komma på vad det är jag har gjort... Suck! Ja städningen har jag skjutit, skjutit och skjutit på hela dagen. Asså det finns inget jag tycker sämre om än att städa! Jag verkligen avskyr det! Och typ storstäda och flyttstäda eller grovstäda, vad man nu kallar det är det värsta värsta som finns! Så när jag städar är det liksom alltid bara det nödvändigaste som blir gjort. Typ dammsuga och plock undan lite skräp. Så klart! Idag har vi plockat undan i köket och vardagsrummet då det ändå bara är där vi är imorn och sen har jag dammsugit dessa rum. Skall ta trappen och kanske att mamma moppar av golven också. Men nej usch hatar att städa! Asså sure jag kan greppa grejen med att det blir fint efteråt och att man kan njuta av det då, men hey, det blir lika skitigt igen efter typ 3 dagar, whats the point? Nej fy! Då kan jag hellre diska istället, inte mig emot. Men städa, blää!

Dan före dan

Har sagt det förut och säger det igen: Jag är ta mig fan inte bra på att göra livet enkelt för mig!! Herregud det tar aldrig slut! Allt ordnande och fixande. Ringde till slut till england idag för att fixa med min flygbiljett och det gick hur smärtfritt som helst, jättetrevlig tjej som visserligen lät som en maskin, men som fixade en biljett till mig hem från monastir den 20 mars utan problem! Skönt! Äntligen är det lugnt på den fronten! Men när jag skulle betala via mitt kort så sa hon att det blev nekat... :O ? What? Ja ja vi fick ta det andra kortet då så det löste sig för stunden. Men nu gick jag in på kontot och skulle kolla vad som hänt, eftersom jag visste att det fanns pengar. Jo vad har smart-Amanda gjort då? Jo hon har lyckats med den briljanta bedriften att betala in sin kvartalsskuld till CSN 2 (TVÅ!) gånger denna månad! Jag som egentligen inte har råd att betala den ens en gång :P Rädd att dem skulle säga att jag fick skylla mig själv, ringde jag genast CSN som sa att jag då måste skicka ett skriftligt brev till Norrland (rättare sagt Sundsvall) för att begära att få tillbaka mina pengar. Hallå?!?! Senil arbetsgång a la statligt bolag! Snacka om att komplicera det för sig! Typiskt mig!

Har idag inhandlat all julmat med mor i Havdhem och även gjort lite ärenden på Hemse. Var även förbi Petes imorse och hämtade hem lite grejer. Sen blev det lunch i form av enchiladas-rester från igår som jag kom på att jag faktiskt tog en bild på:


Sen har jag för tredje gången detta år gjort Pam's kulor (Mozartkulor) men denna gången spaceade jag till det hela och smälte mörk och vit choklad i samma skål och sen rullade jag kulorna emellan. Fint!

Om jag får säga det själv ser dem nästtintill proffsiga ut ;)

Nu skall jag lyssna på Måns Zelmerlövs julskiva och städa lite i köket och vardagsrummet. Alla andra rum får bli tillstängda imorn istället för att bli städade idag, någon måtta får det va på det hela. Mamma har precis satt in skinkan i ugnen och jag börjar få julkänsla. Önskar bara jag hade kunnat ha Lovie här oxå! Då hade min jul varit perfekt!

All I Want For Christmas Is You <3

Hål och hår

Har funderat ett tag på om jag skulle öppna upp hålet i min läpp och sätta i en stav igen.







Dock så tog jag ju ur septumen ur näsan för jag var allmänt trött på piercingar och problem med näsor som rinner och kulor som ramlar av och försvinner. Och problemen med septumen var ju inte så stora egentligen. Problemen med den i läppen var inte heller så stora förutom att jag alltid pillade på den med tunga och tänder. Hm ja det tåls att tänkas på. Kanske rent ut av öppnar upp båda :O



Oh vad fint mitt hår var när det var riktigt mörkt!! Åh måste färga håret oxå, vad jobbigt det blev nu :P
Vad tycker ni? Hål or not? Och var?

Dan före dan före dan

Idag har jag inte heller pluggat. Och det kommer troligtvis inte bli något pluggande förns eventuellt på juldagen och sen kanske någon dag innan nyår. Det är ganska mycket just nu..
Idag har dagen gått åt till att åka fram och tillbaka till Hemse och göra ärenden. Fixat lite bankärenden, hämtat ut böcker på bibblan, handlat mat, besökt guldaffären, letat färdiga postpaket och sånt där annat allmänt som tar en himla massa tid ibland. Och idag var det ibland.
Har dessutom försökt att lösa mitt flygbiljettsproblem utan att behöva ringa till england. Men icke sa nicke så imorgon skall jag försöka ringa och få igenom mitt problem, hoppas bara dem kan hjälpa mig!
Har även spenderat dagen med att rensa i lite skåp och hittat en del saker som har åkt upp på tradera.com. En del väskor som jag sällan använder och lite annat smått o gått. Skall nog försöka få upp en del fler saker i dessa dagar så jag kanske hinner bli av med saker och få in lite cash innan jag åker :) Vore fint! ;)
Imorgon är det i princip bara förberedelser som står på schemat. Vi skall iväg och julhandla all mat. Sen skall det fixa skinka, bröd och lite mer godis. Och så skall det städas!
Har pratat med Lovie om den "nya" lägenheten en massa nu ikväll. Och nu ser det ut att ordna sig riktigt bra! En kompis som har hand om en lägenhet som enligt Lovie är bättre än den andra och som dessutom lovar att vi skall få papper på allt och så. Känns mycket bättre! Så nu skall det ordna sig. Läget börjar bli under kontroll för freaket :P

Jobbiga flygsamtal

Har efter typ en timmes orientering på det engelska flygbolagets hemsida inte hittat en enda email-adress och inser därmed att jag måste ringa till deras kontor i london. :S Hualigen! Lyckas nämligen inte med att ändra min tur biljett ner till en tur-o-retur biljett så jag kommer hem från Tunisien i mars. Skall dessutom försöka undvika att betala ombokningsavgiften på 20 pund då det faktiskt inte står någonstans att man inte KAN boka en enkelbiljett hem. Men tror jag väntar tills lite senare med att ringa. Måste se till att jag har tillräkligt med pengar på kontot för att paya biljetten. Så det får bli i eftermiddag.
Ha ha satt precis och tränade lite på vad jag skulle säga. Gör ni också så? Övar lite ett par gånger innan ni ringer dessa lite jobbiga samtal? Ha ha det gör jag. Busted! :P


Julefrid

Det är inte riktigt samma känsla att sätta sig framför en film och mysa ner sig i favoritfåtöljen helt själv. Det har sin charm det med, absolut! Men ikväll hade jag hellre haft sällskap. Inte ens hunden ville gosa, dålig stil! :P
Pratade precis med Lovie Dovie innan hans batteri dog på mobilen. Jag vet att detta låter sliskigt och att man kanske tröttnar på mitt nykär-snack men ni får stå ut :P Varenda gång vi pratar får jag en sådan otroligt härlig känsla av välbehag. Vi växlar mellan otrolig saknad, glädje, kärlek och skratt. När vi någon gång har lite längre samtal än bara en snabbcheck av läget, så kan dem samtalen göra hela min dag. Dagen idag har varit riktigt bra. Från CSN-beslut till nytt lägenhets läge och däremellan både fika med fasta rumpor, pengaincheckning och julklappsskapande Deluxe! Kan det bli bättre?! Min julefrid är funnen och en otroligt skön känsla av välbehag som grädden på moset. ;)

Bestämde mig för att ha en filmkväll med h...

20101221672 (MMS)

Bestämde mig för att ha en filmkväll med harry potter och lite snacks ;) Mys!


LP-Bowl

Spenderade dagen i staden idag. Började bli ruskigt trött på att bara sitta hemma och bara plugga och fixa. Så jag kände jag var i stort behov av att ta mig ut ur huset och ut ur Hablingbo. Passade på att göra en massa ärenden. Och fick med mig Ida på ett hörn också :)
Jag sprang runt på lite guldaffärer och kollade lite angående två ringar jag försöker bli av med. Den ena av dem sålde jag till dem på Södertorg.
Sen var det Kupan som var mitt andra mål, då det skulle inhandlas julklappsmaterial. Elli visade nämligen mig en skitcool grej för någon dag sen som jag bara kände att jag var tvungen att fixa både till mig själv och till julklapp. Vi ger och får nämligen en julklapp var i min familj så nu är min kirrad.



Klappen är nämligen dessa underbara skapelser!! Skålar gjorda av gamla LP-skivor. Så jävla snygga och coola! Nu vet jag nämligen att ingen i min familj läser min blogg, så det är lugnt det är ingen tell-away :)

Man tar helt enkelt bara någon gammal LP-skiva man inte lyssnar på. Sätter ugnen på 100 grader. Tar reda på ett ugnfast föremål (jag tog en ganska hög glasburk). Ställer in föremålet med skivan uppepå i ugnen. Väntar tills man ser att skivan börjat smälta/ forma sig runt föremålet. Man tar då ut föremålet och skivan och får skynda sig att forma skivan så man vill ha den. Den stelnar fort. Men blir man missnöjd är det inget problem att bara sätta in skivan igen och göra ett nytt försök. Det hinner inte bli så varmt, så jag fixade formen med bara händer. Den röda och blåvita skall bli klappar, och den helsvarta som faktiskt är en LP med FAME-låtar från den gamla serieversionen är min! Skall även spara omslaget och sätta upp på väggen, snyggt!














Beviljat!

Åh det är en sådan lättnad! Imorse när jag gick in och kollade min mail hade det kommit. Mailet om att CSN tagit beslut om min ansökan. Och min ansökan har blivit beviljad!! Såååå skönt! Jag behöver alltså inte oroa mig längre. Jag är helt hundra säker på att jag kommer att få pengar i januari!! Lättnad!!

Nu skall vi bara se hur det blir med lägenhet, då Lovie Dovie igår fick för sig att han skulle kolla på nya lägenheter idag, som kanske var bättre. Jag litar på honom fullt ut i uppdraget att skaffa boende (som om jag har något val :P) Men jag är ju lite kontrollfreak och ju snarare det blir klart desto bättre kände jag igår. Men det är ju faktiskt bättre om lägenheten är ordentligt bra och kanske eventuellt lite billigare ;)

Kärlek - 25 dagar

Asså jag var tvungen att kolla två gånger på nedräkningen till höger -  och ja det står verkligen 25!! 25 dagar kvar!! Det är så underbart att det inte går att besrkiva! <3
Bara tanken på att få spendera över två månader men honom övervinner allt tjafs med flygbiljetter och flygplanövernattningar och bokköp. Allt förvandlas till små fjäderlätta problem som bara svävar bort ut i intet. Allting känns överkomligt och framförallt möjligt. Sitter och har nyligen pratat med honom på msn, har fått se honom ikväll. Skall dessutom ringa och säga godnatt innan jag kryper till sängs. Och tänka på att om 25 dagar kryper jag inte till sängs själv. Om 25 dagar får jag känna honom bredvid mig och somna på hans arm i hans famn.



Lyssnar på MJ's nya skiva och är kär! Både i låtarna och i känslorna dem får mig att känna. Låten som fastnat mest har jag redan delgett er, I like the way you love me. Men nästan alla låtar är underbara.
Igår låg jag vaken ett tag och kunde inte sova. Men ikväll känner jag mig oerhört tillfreds. Kontrollfreaket har tryckts undan lite av mysfreaket. Och det lyckliga freaket. 25 dagar tills jag får vara med honom igen. Får vakna vid hans sida, får gå hand i hand med honom på stan, får skratta med honom, får sitta vid hamnen med varsin kaffe, får kyssa honom, får spendera hela dagen bredvid hans sida och får somna till hans andetag. KÄRLEK!!!


Kontrollfreak

Fick idag ett mail från dem ansvariga för Konstvetenskapen jag skall läsa i vår. Känns bra att plugget och info och sånt också blir mer greppbart. Jag är ju lite av ett kontrollfreak som därav blir lite stressad när jag bara måste vänta på att saker skall hända. Jag vill kunna ta tag i det själv och få saker och ting gjorda. Eller åtminstone veta att det hänger på mig och inte på någon annan. Så nu är det skönt att ha fått en kurslitt-lista så jag kan börja köpa böckerna till dem första två kurserna. Har redan beställt 3 böcker från Adlibris och skickat iväg 4 svar på annonser på kurslitteratur.se. Så det skall nog hinnas med att ordnas innan jag drar. Oroar mig fortfarande lite för hur det är med biljetten hem från Tunisien. Har inte varit inne på flygbolagets sida sen imorse och föröskt igen, men tänkte vänta till min smarta mor kommer hem så hon kan lugna mig lite och säga att det ordnar sig och vad jag skall göra :P

Därför tränar jag

Yej! Nu har jag lyckats träna mig över på rätt sida. Känner mig på bra humör nu istället! Gött! Bestämde mig för att göra ett pass vilket var det enda jag kunde känna någon motivation för. Det gick riktigt nice! Och nu har jag dessutom fått lite lunch och kaffe i magen så jag skall ni ta och slå mig ned med en plugg-bok i fåtöljen med unserstrykningspennan i attack-läge ;)



Fick en fråga för någon dag sen varför jag tränar. Och så är det väl, att vi alla har olika mål och olika idéer till varför vi tränar.
För mig är det två saker, dels att jag vill må bättre, det vill säga få upp en kondition och orka mer. Men också för att jag behöver gå ned i vikt. Här är det viktigt för mig att påpeka att för min del är det inte ett utseendeproblem.
Jag har långt ifrån alltid varit överens med mitt utseende. Men jag har accepterat det och aldrig känt ett behov av att träna för att vara snyggare inför någon annan eller så. Däremot är jag väl medveten om hur jag ser ut och att jag lider av fetma. Dem senaste åren har det även börjat kännas av på min kropp. Jag har problem med min rygg som är svag och börjar tycka att det är lite jobbigt att bära omkring på denna kroppshydda. Och där är det nog för min del. Som sagt var så har jag inget emot mitt utseende som tjock, men när min kropp börjar må dåligt av det så måste jag göra något åt det.
Jag har försökt med diverse olika konstiga dieter där man skall dricka bara juice i 2 veckor för att rensa kroppen, eller nutrilett och även viktväktarna. Jag har även försökt mig på olika träningsformer genom åren. Men hittills har jag inte fastnat för något och inte känt att jag kunnat hålla uppe motivationen tillräkligt länge för att se resultat. Nutriletten fick jag resultat av, jag gick ned 20 kg. Jag mådde dock psykiskt väldigt dåligt under den perioden och det var också då jag fick min allra första panikångest-attack, om det hör ihop är jag inte säker på, men jag mådde inte bra då. Plus att jag dessutom har gått upp alla kilon och lite till efter att man skall gå tillbaka till att äta igen.
Det är där mitt problem ligger nämligen. Jag har inga som helst svårigheter att sluta äta eller gå på någon detox eller köra en eller två veckors hårdträning. Vad jag har svårt för är att ändra min vardag och mina vanor. Men, på senaste tiden har det varit så att jag har ätit skräp och inte rört mig det minsta. Jag kan fortfarande förbättra min kost. Men mitt fokus ligger just nu på att få in träningen som en naturlig del i min vardag. Det bästa av allt med min träning hittills är att jag tycker att det är grymt kul! Det är nästan den punkten på dagen jag ser fram emot mest just nu! Det är en grym känsla! Och den känslan försöker jag hålla kvar så länge som möjligt nu.
Sen är de tju även en kick när man börjar märka resultat. Och jag tycker själv att jag blivit lite tunnare i midjan (litegrann) men framförallt så märker jag av det i mina muskler. Jag är starkare. Jag kan till och med känna mina muskler när jag spänner dem ;)
Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna fortsätta min träning i Tunisien om det så blir med Zumban, med löpning eller med något annat, men något skall det bli!

Fel sida

Kunde inte sova igår. Låg och vred och vände på mig i flera timmar. Dessutom med världens huvudvärk som inte släppte. Inge kul. Så även om jag gick till sängs tidigt så känner jag mig på dåligt humör idag.
Måste dessutom plugga idag, vilket jag har totalt noll motivation till för tillfället. Jag vill inte!! Funderar på att bege mig till stan istället och göra lite ärenden, men känner jag mig själv kommer inte det bli av heller... Har nog vaknat på fel sida idag helt enkelt.. Har inte riktigt lust med något.
Tänkte att jag skulle boka min biljett hem från Tunisien i mars, så jag slipper att eventuellt inte komma in. Men vet ni vad då? Nej då går inte det! Jag kan inte boka på nätet från Monastir enkelbiljett. :O Blir så trött.. Så antagligen måste jag ändra min biljett till en tur-och-retur biljett istället. Dryyyygt. Jag gör det sen istället, orkar inte. Nu skall jag försöka bli på bra humör istället. Hmmm undrar hur..

Söndag 19 december

Vaknade vid 9.00 av min mobil som sa att nu skall du ringa och väcka Lovie Dovie, vilket mot förväntan faktiskt gick fort och smidigt :P Men jag tror jag smittats av hans sömntute-fasoner då jag istället gick o la mig i mammas säng efter det och sov till 11.30!! Galet! Och trots denna ofantliga sovmorgon, är jag rusktigt trött nu och skall kasta mig i säng alldeles strax.

Har fått se bilder på lägenheten idag och den ser grymt stor ut och riktigt bra!! Det kommer bli fab!
Längtar bara mer och mer för var dag! Det kommer närmare och allt börjar ordna upp sig, alla biljetterna är kirrade och snart är allt med lägenheten klart. Så underbart!

Ni få ett smakprov på vad jag räknat ut är vardagsrummet ;)

Julfika hos mormor! Jag tog med mig lite b...

20101219651 (MMS)

Julfika hos mormor! Jag tog med mig lite bullar, knäckflarn och kulor, mumma! Men vi kom hem för en stund sen. Jag har lyckats slänga ihop lite mat, skall nu ta ett zumba-pass och en dusch innan jag käkar. Och sen tror jag att jag skall glo på nån film. Söndag! ;)


Nu bär det av! Jag och mamma bestämde oss ...

20101219649 (MMS)

Nu bär det av! Jag och mamma bestämde oss för att åka och hälsa på mormor såhär en snöig söndagseftermiddag. In till stan och mysa lite med andra ord. ;)


Biljettsamling ;)

Har nu bokat och betalat den sista resterande delen på den resa som skall ta mig till Monastir, Tunisien och Lovie Dovie! Med andra ord är nu bussbiljetten på flygbussarna i min hand. Så båtbiljett till Nynäs - check! Tar pendeln till Sthlm och remsan ligger i plånkan - check! Bussbiljett till Skavsta - check! Flygbiljett till London - check! Flygbiljett till Monastis - check! All checked and done! ;)
Nu snurrar tankarna runt om jag skall ta och boka hembiljetten från Monastir till London nu innan jag åker också så jag har det gjort. Det kan nämligen vara så att jag inte blir insläppt i Tunisien annars. Jag måste nämligen kunna bevisa att jag skall åka därifrån och vilket datum. Det kan va så. Och jag känner kanske inte riktigt att jag vill chansa i detta fall :P Den enda anledningen till att chansa skulle vara att priset på biljetten skulle sjunka och jag alltså skulle tjäna lite cash på det. Men känns som en bad idea att riskera att inte komma in i landet för en sådan grej. Nej det får bli en bokning imorgon tror jag bestämt! :)
Numera älskar jag tillfället när klockan passerar midnatt, för då blir det alltid en minskning i nedräkningen här till höger under min lilla bild. Och nyligen räknade den ner till 27 dagar!! Mindre än en månad! Den dagen är sååååå efterlängtad! Vi kommer att ha varit ifrån varandra i över fyra månader. Big big big saboutage! Hualigen! Men bara tanken på att få se hans underbara uppenbarelse när man kommer där på flygplatsen gör det värt att kämpa det där sista på uppsatsen och ta i lite extra i träningen och göra ett par sjuhelsikes saffransbullar! Allt blir värt mödan! <3

6 dagar före dan

Sov ännu lite längre än vanligt imorse, tror min kropp behövde det mer än min knopp. Sen har det hittills blivit lite pillande på uppsatsen, mest med en massa formatgrejer i word och lite upplägg, skall fortsätta med det tills fikat. Sen har vi även satt en meny inför julafton. Julafton i vår familj är inte så helig att det inte går att göra förändringar, och då moster Lotta jobbar kväll på julafton i år så blir det lite ändringar mot det traditionella. Det blir lite brunch med gröt och skinksmörgås (ost för mig, blä för skinka) och sen fika och familjemys, med spel och sånt. Sen blir det fisk-julbord till kvällen med sill, jansson och lax (allt det bästa!) och som avslut saffranspannkaka :) Mycket mat är det! Men om man ser att gröten kommer bli i samma tid som min vanliga frukost så blir det nog inte så stor skillnad för just min del ;)
Idag är det lite uppsats-pill som vanligt och sen blir det julbullsbak, skall nämligen inte bli vanliga katter denna gång utan lite mer avancerat :)

Nog för att jag hellre hade haft någon ann...

20101218643 (MMS)

Nog för att jag hellre hade haft någon annan i min säng att mysa med än denna lurvtuss, men söt är han!


I like the way you love me

Dagen blev grym! Grymmare än grymmast vart det nog inte men grym! ;) Fått en massa saker gjorda. Dock frångick jag mitt hårda träningsschema och körde ett express-pass idag istället för Cardio party. Det är kortare och därmed så mjukade jag upp musklerna lite men körde inte slut på dem totalt som igår :P Kände att jag behövde vila lite i alla fall. Sen blev det en stund på spikmattan - min nya vän! Imorgon är jag ledig från Zumban. Asså min träningsmotivation går verkligen i perioder, så när jag har motivation vill jag utnyttja den rejält. Vilket kanske inte är sådär jättebra för min kropp. Helt ovan vid träning och sen chockar jag den med att gå fullt ut direkt, det kanske inte är så man skall göra :P Dem senaste dagarna har jag dessutom haft en oförklarling lust att börja springa. Helt sjukt! Jag? Springa? Eh va? :O Men jag kan ju inte riktigt ta död på den lusten i detta väder, men vi får se om det blir löpning i Tunisien istället ;) he he vem vet?!
Pratade precis med Love bland annat om lägenheten. Han hade pratat med snubben idag. Och det är inte speciellt mycket billigare än i Sverige. Dock måste jag ju komma ihåg att när jag har bott i lägenheter har jag bott i studentlägenheter som varit anpassade för en person och utrymmet har varit minimalt. Nu är det en lägenhet för två - tre personer, dessutom i närheten av ett ritkigt turist-tätt område. Så i princip förlorar snubben pengar på att hyra ut till oss under en så lång period, speciellt längre fram på våren när turisterna börjar komma. Det lär ju vara lite som Visby, det man normalt betalar i månaden kan man få turisterna att betala i veckan. I vilket fall som skulle Love prata med snubben imorn igen och då skulle jag få se dem efterlängtade bilderna ;) Även om det är billigare att leva där nere kommer det nog inte bli så mycket utsvävanden då hyran är hyfsat hög, och då jag ju måste spara pengar till mitt flygande fram och tillbaka, med huvudsaken är att vi får vara tillsammans, så löser det sig, Inshallah!


Underbar låt av en underbar man! Går riktigt varm på min spotta ;)

Hemlagad vegetarisk pizza för det är ju fa...

20101217641 (MMS)

Hemlagad vegetarisk pizza för det är ju faktiskt fredag! ;)


grym - grymmare - grymmast

Asså jag kan ibland tycka att jag är en jävel på det jag håller på med! Som nu har jar precis skickat in en jobbasnökan till Gotlands Museum, har sökt tjänsten som kulturarvskonsulent. Det låter sjukt roligt och givande och jag hoppas innerligt att dem åtminstone vill ha en intervju. Men då mina erfarenheter är aningens begränsade så är jag inte alltför hoppfull, men hey man kan alltid skicka iväg en ansökan! :)

Fick dessutom nyss ett erbjudande som lät så sjukt kul att jag inte kunde tacka nej! Reichan ringde mig och frågade om jag eventuellt skulle vilja hålla en föreläsning på några timmar inför hennes GAME-klass i arkitekturhistoria, så dem små live blir lite breddade och även får en liten formhistoria nedstoppade i sig. Och då det kändes som nivån var lagom för vad jag skall hinna med nu innan jag åker så kan man ju inte annat än att tacka ja! Känns som ett bra avslut innan jag beger mig ner till värmen! :) Hoppas nu hennes klassissar hakar på så att det blir av!

Har en grym känsla av den här dagen. Den har redan överträffats genom att jag skrev en (om jag får säga det själv) kick-ass ansökan, fått ett grymt roligt erbjudande, gjort fin fina kulor och har en allmänt bra känsla i knoppen! Vem vet, dagen kanske rent av blir grymmare än gårdage? :O Tjo!

So far so good

Blogg.se var fucked up igårkväll så jag kunde inte blogga klokt.. Men nu verkar det vara back in business.

Jag har kommit in i en rutin där jag tränar ganska sent. Igår hade jag tränat klart vid 22.30 och hoppade sen i duschen. En anledning är ju att jag är sjukt trött efter träning och då bara vill slappa. Så jag tänker att det är bra då att träna lite senare på dagen. Sen är jag oftast som mest aktiv typ mellan 16-22 så då håller jag på med en massa andra saker, så då blir träningen där någon gång vid 21-22-tiden. Igår tog det emot rejält under träningen! Shit alltså! Jag undrar om det är så att man kommer i en svacka när man tränat ett litet tag, där allt känns tungt och kroppen är seg. Och att den svackan går över bara man fortsätter träna. Det är min teori just nu :P Skall dock inte köra alltför hårt idag och imorgon är jag ledig!

Har startat dagen idag med att göra lite mer julgodis. Nämligen Pam's kulor aka Mozartkulor. Gjordes till projektavslutningen men blev uppätna av tanter och fotograf så idag blev det en ny omgång.


Annars är det plugg (såklart) och lite jobbsökande som gäller idag. Insåg igår att det är sista dagen på ett jobb som Kulturarvskonsulent på Gotlands Museum idag så skall sätta migoch fila lite på den ansökan nu. Tjo!

Torsdag 16 december

Jag kokade knäck häromdan, som jag duktigt nog har lagt i frysen redan så dem inte äts upp innan jul :P
Jag spaceade till det hela och hade lite kanel i smeten oxå - så det bidde julknäck a la amanda ;) Och igår blev det dubbla knäckflarn som även dem ligger i frysen i väntan på julafton.




Hittade inga små formar så det fick bli dem stora vi hade från Petes så knäcken är färre och större, men dem är goda! :P

Har just nu en paus från pluggandet. Vissa saker tar alltid mer tid än man tänkt, medan andra går hur lätt som helst. Den sammanställning jag gör nu är sånt där korr-jobb som tar lite mer tid än man egentligen vill. Men det är sånt som måste göras för att någon som inte är lika närdigt insatt i ämnet osm jag skall förstå vad jag skriver. Suck!!



Denna låt är Tunisien för mig - spelades en massa på MTV när jag, Elli & Björn var nere och typ konstant på stan när jag var nere själv. Och det är en härlig video, så Enjoy! :)

Bulgarisk linssoppa a la amanda är dagens ...

20101216639 (MMS)

Bulgarisk linssoppa a la amanda är dagens lunch. Det går segt med pluggandet idag. Men måste ta tag i det efter fikat med morfar så jag får något gjort! Min plan är numera att bli klar innan jag åker. 30 dagar borde jag klara det på! ;)


Tränings-schema

Har startat dagen med att laga en bh, lägga tvätt i tvättmaskinen, käkat frukost, läst tidningen, druckit té, lyssnat på musikhjälpen på P3, kollat mailen, kollat fejan och nu även ringt och väckt Lovie Dovie ;) En hyfsat bra start på dagen!

Har lagt upp en träningsschema med Zumban dem 30 dagarna som är kvar innan jag åker. Det är intensivt! Det är egentligen ganska likt det schema dem själva har för 10-day-accelerated-fat-loss-programme som jag nämnt tidigare, men lite annorlunda då jag bytt om dem fria dagarna lite i schemat. Jag tänker nämligen vara "ledig" på julafton och nyårsafton så då fick vi möblera om lite :P Jag tränar nu 5 dagar i veckan(!!!!) tills jag åker. Närmar mig en månad med Zumban nu och även om jag inte riktigt hålt mig till något schema under månaden så känner jag av träningen både genom att jag orkar mer och att jag just idag känner av mina magmuskler igen :P Igår var det segt med träningen, det tog liksom emot under större delen av passet men lossnade bättre mot slutet. idag skall jag köra två videor som heter Zumba Sculpt & Tone följt av Zumba Flat Abs. Börjar känna mig som en magdansös med all höftvickning och kroppsrullning, but I like big time!! :)
Varför jag lägger upp ett schema är så enkelt att jag funkar bättre då och då blir det gjort. Detsamma gäller för mig med plugget. Jag sitter oftast kvällen innan och skriver upp vad jag skall göra kommande dag och nu på förmiddagen när jag skall sätta mig så vet jag med vad, jag behöver inte börja rodda och hitta på massa annat konstigt. Utan jag vet att jag skall göra det som står på dagens ruta i kalendern - oavsett om det lockar eller ej :P



Utdrag ur träningsschemat:
16 december - Zumba Sculpt & Tone + Zumba Flat Abs
17 december - Zumba Cardio Party
18 december - Ledig
19 december - Zumba Live
20 december - Zumba Sculpt & Tone + Zumba Flat Abs
21 december - Ledig
22 december - Zumba Cardio Party
23 december - Zumba Sculpt & Tone + Zumba Flat Abs


Love is in the air

Hade precis ett underbart samtal med Lovie Dovie! :) Efter dagens bokning är vi båda överlyckliga över att det närmar sig och blir alltmer påtagligt att vi snart träffas igen! Lägenhetsletandet har legat lite på is ett tag av diverse anledningar, men imorgon skulle han kolla med ägaren igen. Så vi får se när det blir spikat och klart. :)

Efter en ruskigt bra dag skall jag nu nyduschad gå och lägga mig i en renbäddad säng, underbart! Det måste vara bland det bästa myset, att krypa ner helt ren i en renbäddad säng, allra helst med nyrakade ben! MMmmmm :)
Jag skall lägga mig där och bara njuta! Njuta av denna dag som varit. Positiv i så många bemärkelser!

Eftersom klockan har slagit ny dag så är det nu 30 dagar kvar!
Telefonsamtal i all ära men IRL och face to face är utan tvekan oslagbart, och snart är det återigen verklighet! Längtar så jag spricker!!! ;) <3

Bokat och klart - en månad kvar!

Nu har det hänt!! Drömmen är ett steg närmare!! Jag har nämligen bokat och betalat mina biljetter till Tunisien idag!!! Woohhooooo!!! Så fuckings jävla underbart!! Asså jag är i ett sådant lyckorus att jag var tvungen att träna för att få ur mig lite energi :)

Denna dag har varit riktigt riktigt bra!! Pluggat och fått en del gjort, julbakat lite, fikat och snackar tunisien-resa med Jennie, pratat med Ellibelli flera ggr, betalat lite räkningar, ansökt CSN till våren men framförallt, det viktigaste av alla saker som blivit gjorda idag: JAG HAR BOKAT OCH BETALAT MINA FLYGBILJETTER!!!

Om 30 dagar åker jag från Gotland och Sverige - om 31 dagar landar jag på Monastir flygplats och blir uppmött av Lovie Dovie <3 Underbart!!! Lycka!!! <3

Klappa händerna när du är riktigt glad!

Är på grymt bra humör just nu! Har precis vinkat adjö till sötaste Jennie som kom förbi på en fika. Jag hade tänkt att jag skulle ha hunnit baka klart knäckflarn men började precis när Jennie kom in genom dörren så hon fick ett innan hon drog i alla fall :P Sen kom det sig att vi mest pratade värme och stranden, då det starkt lutar åt att Jennie kommer komma ner till mig i Tunisien under mars. Skulle vara så sjukt underbart och hur kul som helst!!! Så vi har kollat lite flyg och även pratat med Lovie Dovie Jihed om hur varmt det är där nere i mars. Nu är det ju inte helt klart att hon åker, men troligtvis, och jag är sjukt uppspelt och klappar händerna av glädje!! Weeiii!! När vi då höll på och kollade lite flygtider så visade det sig även att priset på min biljett i januari sjunkit rejält!! Närmare sagt från ca 1400 till strax över 800! Great! Så nu är jag bara glad att jag väntat med att boka biljetten! ;) Sen pratade vi dessutom om att hon skulle åka ner så vi kunde åka hem tillsammans där i slutet av mars när jag planerat åka hem, och eftersom även det flyget går via London, kanske man kunde stanna där lite längre och göra London helt enkelt, underbara tanke!!

Det är inte såhär man vill att det skall s...

20101215636 (MMS)

Det är inte såhär man vill att det skall se ut i sin uppsats när man korr-läser den! :P det skall vara rent och fint och inga kludd och överstrykningar som innebär att man måste ändra, åh jobbigt :p


Bildtjuv

Elli har bättre sent än aldrig lagt upp lite bilder från vår Tunisien-resa på fejan. Och fräck som jag är så snodde jag lite bilder på mig själv :P Inser att det inte finns så mycket bilder på mig och Elli från resan, det är mest på antingen mig eller henne eller någon av oss med björn :P he he


Hotellet! Och på trappen även en glimt av moi et Björn

Första frullen.


Det rätta sättet att njuta av en dag på stranden, öl och chips! he he ;)


Under utflykten, i El Jem där världens andra största amfiteater (efter Colusseum)


Vi blev alla lite smittade av Björns uppfattning - finns det saker att klättra på SKALL dem klättras på :P


Fontänen i Kantaoui <3


HA! Jag hittade en bild på oss båda två i öknen <3

Ge mig pengar, snälla!

Har startat dagen med att ansöka om CSN studiemedel inför kursen i vår. Insåg att denna kurs börjar v. 04 och inte v. 03 som feken skulle börjat. Med mina planeringar innebär det att min första vecka i Tunisien är "ledig", wohooooo!!! Skall bara hitta en lösning på penga-problemet det skapar den första veckan :S Man får ju nämligen inte pengar från CSN förns man blivit registrerad på kursen (kursen har startat) och man dessutom skickat sin studieförsäkran. Detta kan allså inte ske förns kursen börjat. Men det ordnar sig, Inshallah. Är inget större problem egentligen, det ordnar sig alltid.
Men nu när ansökan till CSN är inskickad så blir jag lite nojig över ifall jag kommer få avslag på ansökan. Jag ringde ju till CSN i höstas och skulle checka just den grejen i tron om att jag skulle få ett nej. Men då sa dem att det skulle inte vara några problem alls. Så nu är det ju bara att vänta och se.... :P

Idag skall jag försöka få någon ordning på det som hittills är skrivet på uppsatsen. Skall läsa igenom allt och göra lite korr. Plugg plugg och åter plugg, åh vad roligt! :P

Flumma iväg

Har precis avslutat ett flummigt inlägg om boken Museer och Kulturarv i mitt litteratur PM som är min andra rest utöver uppsatsen. Men PMet är bra insåg jag ikväll. För det tvingar mig att skriva och få en början till diskussionen till uppsatsen. Dock har jag nu läst mig till ytterligare två böcker jag "måste" läsa som jag reserverat på bibblan som jag verkligen borde se till att plöja nu denna vecka. Vi får väl se hur det går med den saken :P

Har insett att det är liksom lite av ett familjedrag att ta på sig mer arbete än man kanske egentligen behöver. Ta exemplet min uppsats. Det är en C-uppsats på 15 hp. För er som inte studerar är det inte så lång tid, det är arbete som skall ta 10 veckor. Hur länge har jag hållt på med min uppsats? Jo i två år! Visserligen inte två år effektiv tid, men definitivt mer än tio veckor. Varför frågar ni er då? Jo för att jag alltid skall krångla till det för mig. Jag vill göra det bra, vilket gör att jag tar på mig mer jobb, anser att jag måste sätta mig in i mer delar, lägger på nya perspektiv och helt enkelt bara gör det svårare och svårare för mig själv att bli klar nån gång! Och det är ett familjedrag för mamma har liknande tendenser. Mamma fick dock i förrgår höra hur många poäng min uppsats är på, varvid hon utrbrister något i stil med: Är du inte klok? Jag trodde det var minst 30 hp eller möjligtvis mer! 15 hp och du är ännu inte klar?!...
Eh ja asså ja så är det ja, mmm men visst serru :P
Men nu vettni nu går det frammåt. Har inte mycket kvar nu! Dock är den delen som är kvar exakt den delen av det hela som jag fasat för, då jag kan hålla på och diskutera och skriva och analysera hur mycket som helst. Så jag måste verkligen hålla band på mig när jag väl sätter mig med diskussionen!! Note!!

Dagens outfit

Asså det här med Dagens outfit bilder som finns i var och varannan blogg tycker jag är ganska intressant. Inte på det viset att jag tycker att det är löjligt. Är det en modeblogg vore det ju konstigt om bloggerskan inte visade vad denna skapade för kreativa matchningar till sig själv. Jag däremot är nog inte så mycket för detta med outfits i min blogg, men ibland kommer det ett och annat plagg eller något jag vill visa er. Idag är jag mäkta stolt över min färgmatchning. Jag håller mig lagom vågat inom begränsningen grått och blått, oh så originellt!! :P

      

Sen måste det ju påpekas även om ni märker det själva - jag är nog den mest oskillade outfit-fotografen någonsin!! Ha ha ha!! Ser ingen framtid inom kategorin modebloggare med outfits, då vet vi det! ha ha


Winter

Nu är jag hemma från sista fotograferingen inför jul med projketet. Förutom att det inte var ett dugg kul att köra så gick det bra. Det var inga tanter med på fotograferingen idag, bara jag, mamma och Kerstin så beslutprocessen var avsevärt kortare! he he

På väg hem så insåg jag att det ändå är ganska fint med vinter






Och bara för att visa att jag inte var så blåst att jag först klagar på att det är livsfarligt väglag och sen tar kort medan jag kör, så skall jag bevisa att jag stod helt still (mitt i vägen :P) medan jag fotade det vackra landskapet ;)



Julavslutning

Ikväll var det julavslutning med projektet för denna termin. Så vi firade med lite julfika och ett jättegulligt Luciatåg! Jätteduktiga var dem! Speciellt eftersom dem bara var fem stycken :) Fotografen var dock inte tillgänglig idag, så imorgon bitti vid 9 skall jag befinna mig i Näs bygdegård igen. Liiiite tidigt för min del :P


Delar av det som bjöds på


Tanterna! Som man har älskar för dem alla är helt underbara, men jäklar vilka krutdamer som vet precis hur dem vill ha det. Dessa damer skulle kunna leda världen! Eller vi en andra åtanke kanske inte, för mer polsk riksdag än när dessa skall komma överens har jag då aldrig varit med om :P


Hablingbo-gänget!


Luciatåget


Dem sjöng så fint! Men i varenda sång satt jag och sjöng stämmor på i huvudet, he he ;)
Kolla in lill-tjejen till vänster, gudomligt söt!

Lucia måndag

Måndag och 33 dagar kvar :) hi hi
Har pluggat lite och jobbat med lite pappersjobb för projektet och inte gjort så mycket mer idag.
Ja jag har ju jobbat på att äta upp delar av godiset till projektfotograferingen oxå :P Fotograferingen är framflyttad till imorn istället så ikväll blir det bara mysigt avslut med Luciatåg och fika med tanterna ;)
Skall strax göra dagens Zumba och hoppa i duschen så jag hinner med allt ihop-plockande innan det bär av mot Näs bygdegård i detta j*vla skitväglag!
Tjo!

Dagens hälsosamma lunch! Svart quinoa, sva...

20101213610 (MMS)

Dagens hälsosamma lunch! Svart quinoa, svarta bönor, rödlök, mangold, kyckling och avocado. Mumma!


Gooood naaaääättt!!! Denna natthälsning sä...

20101212610 (MMS)

Gooood naaaääättt!!! Denna natthälsning sändes ut med kärlek från en sargad kropp med muskelvärk lite här och där... Hoppas ni sover som små lätta fjun på bolster av moln! Själv skall jag lägga mitt arma huvud på kudden, rulla dit jag ska då jag ej kan resa mig med dessa ömmande magmuskler, lägga mina döda filéer till ben på plats och koncentrera mig på att inte klia på min läkande tatuering ;)


Jag hatar vinterväglag! Har precis fått ry...

20101212608 (MMS)

Jag hatar vinterväglag! Har precis fått rycka ut och hjälpa lotta ta sig kviar upp med häst och transport. Och det är glashal isgata hela vägen! Så jag har gått i princip hela kviar med åke medan mamma och lotta krupit fram med bilar och släp. Jag vill inte ha vinter!


Det är aningens skillnad på färgerna nu oc...

20101212607 (MMS)

Det är aningens skillnad på färgerna nu och tidigare ;) har börjar läka nu, så det kliar som bara den. Idag har det bakats och gjorts godis till sista projektfotograferingen imorn. Nu: plugg. Tjo ;)


34 dagar!

Nu tror ni säkert att jag hade jättemycket att göra igår och därmed helt enkelt inte kunde hitta någon tid till att blogga... Eller hur?! Men icke, det var en dag som de flesta andra, men jag hade bara ingen lust.

Det var både en bra dag och en dålig dag. Jag gjorde lite småpyssel och fick en del plugg gjort. Men nu börjar det kännas rejält att det var över 2 månader sen jag åkte ifrån Love. Jag börjar bli riktigt trött på det. Och med "det" menar jag bara det faktum att vi är ifrån varandra. Och även om vi via sms, telefon och msn försöker dela varandras up's and down's och vardagens gilla gång bäst vi kan så är det inte samma sak som att var hos varandra. Igår var jag nästan på väg att börja gråta när jag fick höra hans röst innan läggdags. Det är inte lång tid kvar tills jag landar på Monastir flygplats och blir uppmött av Love. Och det känns både som om dagarna flyger fram ganska bra samtidigt som dem knappt rör på sig alls. 34 dagar kvar är det. Det är nästan bara en månad. Och juletiden brukar ju gå fort, så jag hoppas den gör det detta år också. Det är meningen att vi skall vara tillsammans inte ifrån varandra såhär länge. Usch och fy vad jag hatar det!!! Distansen i sig kan jag klara  även om jag inte tycker om den, men det är längden på perioden som inte är någe kul alls. Bläääääää!
Men det gäller att se framåt! Nu är det bara 34 dagar kvar! 34 dagar tills jag får vara med honom igen och det under en period på över två månader! Skall bli så underbart! Och speciellt nu när jag skall läsa kurser som är grymt intressanta och som jag inte kommer ha lika svårt för, så kommer det bli kanon. Saknar dem alla där nere, grabbarna på Sultana, vännerna, familjen men framförallt Love såklart!! Om 34 dagar är jag i hans famn!! :)


Konstvetenskap B

Nu har jag gjort det! Svarat på antagningen! :)

Din anmälan --> Bekräftelse


Ditt svar på antagningsbesked till Vårterminen 2011 har skickats.

Prio Anm kod Utbildning Resultat
 
2 13379 Konstvetenskap B 30hp
Fristående kurs, Internetbaserad distansunderv, Södertörns högskola
 
Antagen

Kursen består av fyra delkurser, Kanonisering och exponering, Avbildning och abstraktion, Identitet och Uppsats. Känns bra. Nu är det klart. Nu är det bara CSN kvar. Ett steg närmare våren. Idag är det 36 dagar kvar :)

Linslusarna

Var på väg till Petes när hästarna ställt upp sig för årets vinter-bild, så söta!




Sen kom Picasso och tyckte det var orättvist att hästarna fick all uppmärksamhet :P


Så han satte sig tillrätta och väntade på plåtningen medan Åke tröttnade en aning :P


Dagens soundtrack


Idag är det smörj som gäller. Svullet som ...

20101210600 (MMS)

Idag är det smörj som gäller. Svullet som tusan är det men i övrigt fint som snus! Nu skall jag halka mig bort till petes och hämta lite grejer. So long ;)


Stallsysslor

Igår kom Åke hit. Min mosters häst Åke. Åke som jag även ridit en himla massa genom åren och även tävlat på en hel del. Moster skall nämligen upp till kusinen i Stockholm och flytt-pyssla denna helg så jag är barnvakt åt Åke. Så jag har nu ganska nyligen kommit in från att ha stängt bort hästarna från maten (annars äter Åke ihjäl sig) och mockat. Jag har typ glömt hur man gör när man tar hand om hästar :P He he men märker att det sitter till stor del i ryggraden och går ganska smärtfritt ändå. Vad som dock inte går smärtfritt är att mocka en box som inte blivit mockad på ett tag och som nu innehåller skit från två hästar, speciellt inte när man har en högerarm som ömmar en del. Kallt som fan var det också, vilket visserligen kan ha att göra med att min stallklädsel bestod i leggings och kjol, smart va?! :P




Magnolia och Åke


Det är aningens underhållande att vi har bäst utsikt från gödselstacken :)


Inte dagens roligaste kanske men man känner sig ruskigt duktig när man är klar! :)

Vännen

Ibland inser man att det gått för långt. Man har försummat eller ibland även ignorerat känslor som kommit över en. Jag har gjort det. Och därigenom försummat och ärligt talat även ignorerat en av mina absolut närmaste. Det senaste året har gått upp och ner, det skall medges. Men en hel del har även hänt. Och kanske har ingen av oss varit den klippa för den andre vi alltid velat och trott vi varit.
Men idag insåg jag att nu har det gått för långt. Nu går det inte längre. Jag skall vara din klippa och jag vill att du är min. Jag vill aldrig få dig att känna dig utanför. Jag har fel och brister och så även du. Och olika som fan är vi men trots det och kanske på grund av det har vi klarat det so far och inte en chans att jag släpper dig. <3

A.M.A.N.D.A

Gjorde precis någon applikation på fejan som resulterade i följande.

A.M.A.N.D.A. - Arbetsskygg Matglad Arvinge och Naiv Dekadent Apkung

Arbetskygg kan jag aningens motvilligt gå med på, Matglad hey look at me ;), ensam Arvinge till både mor och far - check, Naiv är dock tveksamt, Dekadent är ännu mer tveksamt och Apkung är bara weird! :P

Kvällens resa

Är fortfarande slut i kropp och hjärna och skall nog ta och gå och lägga mig snart. Men skall nörda mig lite här framför datorn med diverse bloggar och annat strunt :P

Fick en rejäl smäll i ansiktet idag när jag gick in på studera.nu och tänkte kolla om antagningsbeskeden eventuellt kommit upp. Och det hade dem. Och ja eh asså jag har inte kommit på Företagsekonomin............................ Jag har alltså INTE kommit in på Företagsekonomi kursen jag tänkte läsa. Jag hamnade typ i chock! Efter att ha gått ända sedan ansökan och i princip varit helt övertygad om att jag nu i vår skall läsa Företagsekonomi på distans så har jag alltså inte kommit in på kursen. Jag skall alltså inte läsa den. Jätteweird var det först. Nu har jag greppat det och anser inte att världen gick under. Även om alla förberedelser jag har gjort har varit med tanke på att jag skulle läsa just den kursen. Jag har för tusan gubbar till och med köpt litteratur till den! Och tro mig jag var verkligen i chock!
Men hey, livet går vidare. Jag kom in på Konstvetenskapen som jag sökte först och har nu bestämt mig för att det är den jag tänker läsa. Jag tänker inte säga att jag inte hellre hade haft företagsekonomin på mitt CV, men jag tror att jag kommer att ha det mycket enklare för mig att läsa konstvetenskapen, då jag ju är 100% humanist och inget annat. Flummeri is my thing! ;)

Ja så från att vara totalt i upplösningstillstånd till att ha accepterat att det kanske var det som var meningen och att det nog löser sig till det bästa till slut, tycker jag är en ganska bra resa för en med sprängade huvudvärk, mör kropp och en uppsvälld högerarm.

Tjo på er!

Äntligen hemma!

Jisses jag är helt slut! Är nog mest för att jag inte fick i mig någon lunch förns nyss, men hjälp det känns som jag borde gå och lägga mig ett tag, helt slut o huvudvärk uppe på det också.. Fy!

Min dag på stan blev effektiv och bra i alla fall. Jag började med att svänga förbi skolan och lämnade en bok som jag skulle sälja till Fru Ida och snackade lite skit. Sen begav jag mig upp till tatueringsstudion där det inte var ås mycket folk så Kija hade tid för mig. Sen åkte jag till Röda Korset och lämnade in kassarna med böcker som jag rensat ut och så förbi posten med ett paket och sen hem. Att köra både in och hem tog typ 1-1 1/2 timme för fy satan vad halt och spårigt det var! Oden flög fram och tillbaka i spåren och det surrar i mina händer för alla småbupplar på vägarna. Fy!

Hos Kija var det mysigt! Jag brukar ju inte tycka att det gör så fasligt ont med nålarna och tycker rysligt mycket om ljudet från maskinen. Men idag gjorde det skitont! Armen har nu svullnat upp lite (som den brukar) och känns stram. Kom in på att diskutera min nästa tatuering där jag vill ha en uggla i nacken, och gissa vad? Jo det har Kija redan!! Ha ha sjukt kul! Där sitter jag och tror att jag skall va lite egen med en uggla i nacken och så snackar jag med bruden som redan har det. Kom ju på att jag ju sett den i somras och den är grymt snygg! Kanske blev undermedvetet påverkad till min kommande, he he vem vet ;) Från att bara nämna min ide så gick jag därifrån med en bokad tid i april. :)


Hon har tid för mig! Är nu inne på Tatueri...

20101209592 (MMS)

Hon har tid för mig! Är nu inne på Tatuering Visby och tänkte be Kija pilla lite på peace-märket som behöver fyllas i lite. Nice! Jag har ju ett stört förhållande till tatueringsljudet så att bara komma in här är mys! ;)


37 dagar kvar!

Godmorgon!
Klev upp vid 9 idag, dock väldigt motvilligt. Jag skall nämligen till stan idag och se om Kija har tid att pilla lite på mitt peacemärke, så tänkte jag passa på att lämna en bok till Fru Ida som hon skall köpa av mig. Övriga ärenden är det ont om då ju plånboken är ganska tom.

Jag har insett att jag börjat välja vad jag skriver i bloggen och inte. Vilket jag inte gjort förut. Jag skrev om allt förut. Om det var en del av mitt liv stod det i bloggen. Vet inte riktigt varför det ändrats. Men det är inte mycket ni inte får veta ;)

Idag är det bara 37 dagar kvar!!! <3

Plugghistoria

Det är konstigt det här med att när man faktiskt får slappa och inte har saker som man borde göra, ja då skall man inte ha ro till det. Skulle för tillfället kunna sitta och plöja igenom SVT play och mysa, men istället har jag nästintill pirr i benen för att jag har lust att göra något seriöst istället. Förstår ni att jag alldeles nyss velade mellan om jag skulle gå och börja kolla i fek-boken eller sätta mig och läsa ett kapitel i en av böckerna till PMet? Helt galet!! Men det är väl så att när man inte måste så blir det mer intressant.

Har tänkt på det där med pluggandet. Jag har alltid haft lätt i skolan. Har fått höga betyg utan att behöva anstränga mig det minsta under hela grundskolan och till stor del även under gymnasiet. Men under gymnasiet blev det mer och mer så att jag struntade i saker och helt enkelt därför fick mer mediokra betyg. När jag sedan började på Södertörns högskola och läste Litteraturvetenskap så var jag nu tvungen att plugga men det gick ändå ganska bra och utan större svårigheter. Sen blev det lite problem i slutet av året som gjorde att jag fick rester. Jag flyttade hem till Gotland och hamnade efter lite om och men tillslut på Föremålsantikvariska programmet på Högskolan på Gotland. Och nu var jag för första gången i mitt skol-liv dels tvungen att plugga men också inebgripen i ämnen jag inte var bekant med tidigare. Och det var jättekonstigt för mig att inte vara en av dem i klassen som kunde mest. Jag var tvungen att plugga. Det gick sämre för mig med betygen. Nu skall man komma ihåg att man på universitet/högskola som mest kan få VG. Och att gränsen till VG brukar ligga vid ca 80-90% rätt på en tenta eller ett prov. Så att jag numera "bara" fick G och ibland VG är egentligen inte så konstigt. Men för mig var det skitweird i början. Jag fick rent ut sagt totalnoja över att jag inte var så bra som jag ville vara och som jag alltid varit. Det slutade i att jag inte ansträngde mig mer än till den gräns att jag fick G. Dock så insåg jag att ämnena var roliga och att jag i vissa kurser faktiskt var så pass intresserad att jag pluggade för att det var kul. Sen har jag alltid haft den fördelen att jag har lätt att skriva. Här i bloggen är jag kanske inte så noggrann med meningsuppbyggnader och ordval. Men när jag skriver skolarbeten är det alltid mitt skrivande som tar tid, då jag kan sitta och leta efter ord hur länge som helst. Så genom att jag har lätt att formulera mig fick jag ibland även höga betyg under FMA tiden också. Men oftast siktade jag numera bara på G och slappade ner mig på pluggfronten kan man säga. Eller egentligen slappade jag inte, för jag var fortfarande tvungen att plugga, men min inställning från att ha blivit besviken och arg vid ett VG under högstadiet och gymnasiet så ryckte jag mer på axlarna om jag fick ett IG under FMA-tiden. Detta hände visserligen bara någon enstaka gång. Men poängen är att jag sänkte mina krav och därmed också min effort.

Efter utbildningen fick jag jobbet som amanuens vid avdelningen för Kulturvård. Och blev då placerad i rollen att vara "expert" på pluggande. Och på sätt och vis var det ju det jag var. Det var plugga jag kunde. Det var det jag hade gjort hela livet. Plugga på högskole-nivå är skillnad på att plugga på grundskole och gymnasie nivå. Och enligt mig är det grymt mycket roligare! Men att bli satt i situationen att jag som ansett mig slapp och medioker under min senare högskole-period nu skulle hjälpa och tala om för andra hur man bäst pluggade var lite smått weird för mig i början. Idag har jag inga problem alls med det. Jag lärde mig jättemycket under jobbet som amanuens, mest om mig själv tror jag. Jag var livrädd för studenterna min första session med dem. Men jag klarade det, och med bravur dessutom om jag får säga det själv! ;)

Jag är från en så kallad akademisk familj. Min mamma är filosofie doktor i dataprogrammering, pappa jobbade på SU i 35 år, och även resten av familjen har gedigna utbidlningar bakom sig. Så kanske är det inte så konstigt att jag till slut återigen hamnat i pluggandet nu till vårterminen och att jag med stor nyfiken ser fram emot att ge mig på ett ämne som är relativt nytt för mig. Dock har jag alltid sagt att jag aldrig i mitt liv skulle vilja bli lärare. Men sen jag började som amanuens, där jag till stor del hade en minilärarroll till studenterna så kände jag att det är ganska kul. Jag tänker dock inte ge mig in i något lärarprogram på 4 år så skall jag bli lärare får det bli på universitetsnivå och kanske absolut inte heltid. Och det är definitivt inte inom min närmaste framtid. Dock är det lite intressant att när jag sökte jobb som en blådåre för några månader sen. Så nämnde en kompis pojkvän för mig att jag kanske skulle fundera över att anmäla mig som Study-Buddy i Sthlms-området. Jag har erfarenhet och han tyckte jag skulle passa som det och kanske till och med få så många timmar att jag skulle kunna leva på det. Och den tanken gnager lite i mig som ett lockande alternativ. Men det får i så fall bli till hösten.

Jag började skriva denna plugg-romanen för jag tänkte prata lite pluggtips, men det får nog bli en annan gång så ni slipper läsa två romaner i ett blogg-inlägg :P

I'm free!

Nu får ni inga mer MMS-inlägg idag! För nu är jag klar med undersökningen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SÅ. JÄVLA. SKÖNT!!!!! Underbart!!!!! Weii!! Så nu är det onsdag kväll fullt ut! :D

Jag har faktiskt haft en riktigt bra dag idag. Har liksom känt mig på bra humör hela dagen!
Jag har visserligen i princip bara pluggat hela dagen utövr lite matlagning och fika med moster och morfar, men det känns så himla bra att ytterligare en del av uppsatsen är klar! Lycklig!

Har dessutom hittat lite nya favvo-bloggar ;) och skall nu roa mig med att beställa lite nya kläder på Ellos, men icke till mig utan till morfar! Fick dock hem denna kjol som jag är grymt nöjd med nu i veckan. Plus ett par träningsbyxor som jag kan ha när jag Zumbar ;)


Och sen skall jag bara göra precis det som faller mig in. Om det nu är pilla mig i naveln, börja med julgodis, slappa framför datorn, börja checka i den nya kurslittboken till feken (företagsekonomin) som kom idag, eller vad det än må vara. I'm free!!!


Fek-boken som känns onaturligt lockande att ta sig en titt i faktiskt, he he :P


Idag är det mest mms-inlägg som gäller då ...

20101208591 (MMS)

Idag är det mest mms-inlägg som gäller då jag inte kan sitta vid internet när jag pluggar utan att "jag skall bara" hela tiden på fejan och överallt. Men då jag är inne på sistaste sista delen i undersökningen som ni kan se så är jag snart ledig för dagen! Wei!


2003 - check!

Nu är jag klar med 2003 och skall lite senare ikväll ta tag i 2008 och hoppas verkligen på att få den klar idag också så jag kan sätta mig med korrekturen imorgon och förhoppningsvis vara helt färdig med all udnersökning när veckan är slut. *hoppas*
Måste dessutom baka en del nu i slutet av veckan då det är julmarknad i helgen som jag skall hjälpa mamma med och sen på måndag är det julfotografering med projektet och jag skall göra godis.
Nu kommer mamma in genom dörren så jag skall vara lite social innan jag drar igång med 2008!

Det kanske inte ser mycket ut för världen,...

20101208588 (MMS)

Det kanske inte ser mycket ut för världen, men jäklar vad gott det var! Toppade konstverket med kokos i "woken" och det med gott resultat! Fick dock sila bort lite överflödigt vatten från quinoan, men hey även en diamant kan ha skavanker :p


Idag är det detta som står på menyn. Ser k...

20101208587 (MMS)

Idag är det detta som står på menyn. Ser kanske lite mystiskt ut där i burken. Men det är strimlad lövbiff i marinad som skall blandas med lök och wokgrönsaker och sen serveras med quinoa, vilket det är första gången jag kokar själv och eftersom jag knappt kan koka ris är det spännande :p


Som om ni inte har sett ett antal sådana h...

20101208585 (MMS)

Som om ni inte har sett ett antal sådana här bilder den senaste tiden?! Men nu är det näst sista regleringsbrevet och årsredovisningen som står under lupp! Näst sista! Sen blir det skrivande utan dess like fram till jul ;)


<3 Sally <3



Har ju plockat undan lite och packat ner en massa böcker i mitt rum. Och i bokhyllan hittade jag detta kort. Det är ett kort på mig och Sally från en hundkurs jag gick på gymnasiet. Bilden är helt underbar och öppnar upp en total saknad över den underbara hunden. Hon var den snällaste och bästa hunden gud placerat på denna jord! Så fin!! Hon var min bästa vän och trygghet när mamma jobbade på fastlandet och jag var hemma själv. Har inte så jättemycket bilder på henne och denna bild säger mer än tusen ord. Älskade Sally jag saknar dig!


Picasso ligger och morgonsnusar i min tvät...

20101208584 (MMS)

Picasso ligger och morgonsnusar i min tvätthög :p Varken sängen eller lammskinnet är bra nog det är bara tvätthögen som räknas :) själv ligger jag fortfarande i sängen men jobbar hårt på att ta mig härifrån... Det går lite trögt :p


Godnatt på er kära vänner! Eftersom tisdag...

20101208583 (MMS)

Godnatt på er kära vänner! Eftersom tisdagen nu övergått till onsdag är det bara 38 dagar kvar nu!!!! <3


Har verkligen ingen motivation för plugg j...

20101207581 (MMS)

Har verkligen ingen motivation för plugg just nu... Så jag sitter och pinar mig igenom 98an just nu. Egentligen borde jag bara ta mig i kragen och få det gjort, och det är vad jag skall göra nu! Så det så!


Gourmetkocken är igång igen hemma på hallv...

20101207580 (MMS)

Gourmetkocken är igång igen hemma på hallvards! Idag blev det potatismos, lövbiff, broccoli och en lök och svampsås med pepparrot. Mumma!


10-day accelerated fat-loss programme

Det är helt klart något fel på min tidsuppfattning då typ hela dagen går och jag ännu inte börjat plugga.... Men nu skall jag sätta igång! Skall skriva 1998's undersökninge och sen läsa OCH skriva 2003. Ligger efter mitt schema :P
Idag har jag kört, helt själv i min bil, till Havdhem och hämtat ut paket och handlat. Det gick bra trots att det var snorhalt pga töandet och regnandet. Men jag kom dit jag skulle :)
Har tränat Zumba idag också så klart. Nu är jag inne i en träningsperiod som dem kallar för "10-DAY ACCELERATED FAT-LOSS PROGRAMME" vilket alltså är ett tiodagars-program med en mix av lite olika program. Idag är min tredje dag så imorogn är det ordinerad "FREE DAY". Det går riktigt bra med Zumban, det är grymt skönt att träna igen och känner att det ger mig energi och att jag kommer upp i kondis och styrka. Nice! Medan ni andra får satsa på beach 2011 (dvs sommar) får ju jag satsa liiiite tidigare då jag ju skall åka ner till solen och värmen och vara där hela våren! Sååååå himla nice!! Fryser ihjäl i detta land just nu!! Trots att jag sitter med yllesjal, benvärmare, raggsockor och extra element. Vill ha värme och Love!!

Packat och klart? :O



Var uppe på rummet och fixade lite och insåg att jag har ju för tusan redan börjat packa. Har slängt lite grejer, boken till företagsekonomin, lite kläder och allmänt smått och gott i resväskan redan. Det är saker jag vet att jag inte kommer att använda innan jag åker ner så då har det åkt ner i väskan på en gång. Ha ha det kanske är lite väl tidigt att börja 40 dagar innan man skall åka, men vad tusan man måste ju se framåt ;)


Har ni sett så sött örngott jag hittade i ...

20101206574 (MMS)

Har ni sett så sött örngott jag hittade i linneskåpet nu när jag skulle byta lakan i sängen! Det är Bä bä vita lamm texten :) söt!


Arbetsintyg och omdöme från Hgo damp idag ...

20101206573 (MMS)

Arbetsintyg och omdöme från Hgo damp idag ned i min brevlåda. Har väntat ett tag men dem orden var värda att vänta på! Åh nu blev jag riktigt glad!! :D


Knäckflarn

Ja som sagt var så försvinner mina förmiddagar fort som bara den. Och idag försvann typ hela dagen med ett svisch. Jag har i alla fall gjort knäckflarn till jul. Och jag har pluggat. Och tränat. Och minglat med sotaren, som började snacka kulturvård med mig, he he. Sen har jag försökt att bli kompis med den "nya profilen" på fejan. Och insett att jag tydligen skall på projektmöte ikväll med tanterna. Skall kolla på lite av bilderna från fotograferingarna och kolla på en film. Idag är jag grymt sugen på ciggaretter kan jag tala om! Grymt sugen! :S


Ja jag har i alla fall läst igenom det hela även om jag inte börjat skriva än. Imorgon är det fokus på plugg som gäller!




Gud nåde den som nallar ur denna burk innan julafton!


Det är chokladkräm mellan dem, och för att vara first-time-ever så är jag rätt nöjd, men dem blev liiite stora så jag delade på dem. Julegött!

Aktiva eftermiddagar

Asså mina förmiddagar springer alltid iväg! Sure jag är lite mer effektiv på eftermiddagarna och får mer saker gjorda då, så det är kanske inte så himla farligt att allt inte sker på en gång man går upp. Sen håller jag ju igång ganska länge på kvällarna numera. Vaknade till en del efter Zumba och brunchen. Blev ris a la malta på risgrynsgröten från igår! ;) Har städat lite i mitt rum då sotaren skall komma nu om en liten stund och då måste han passera mitt rum, så liiiite städat kan det ju åtminstone se ut att vara :P Skall ta och baka knäckflarn nu innan fikat tänkte jag och börja med undersökningen för Etnografiska 1998. Planerar att vara klar med undersökningen senast på fredag!! Diska lite och sen knäckflarn!

Upp!!

Uppe med tuppen idag :P Nej då men jag hade faktiskt alarmet på mobilen på idag. Så nu är jag uppe och gör en snabbkoll innan jag skall börja dagen med Zumba! Försöker även ringa och väcka Love som jag blev bedd att göra igår, men det går inge bra kan jag tala om, sjusovarn deluxe! ;) Men han skall upp och kolla på en ny lägenhet så han måste upp!!


 Update:

Jag lyckades få upp honom 10.30 istället för 10.00 :P Längtar tills jag får väcka honom utan en telefon emellan!

Julmat

Nu har det hänt även mig. Jag har fastnat i julmusik-träsket. Idag har Jill Johnson och E.M.D gått varma medan jag galit som en tupp i köket till Picassos förtret ;)
Inser dessutom att nästan alla jullåtar är kristna. Detta är ju visserligen inte så konstigt då julen är en kristen högtid. Men i dagens samhäller är den så mycket mer. Visst finns den kommersiella delen som kanske inte är så vacker. Men glädjen att ge är nog ändå det som genomsyrar julen. Och framförallt värmen människor emellan. Att fira jul och mysa med familjen. Äta gott och träffa nära och kära - det är vad julen går ut på enligt mig!
I år kommer vi fira här hemma i Hablingbo. Det har nog oftast varit så då detta ju är "urhemmet" i vår familj. Jag tror jag skall ta och försöka få mamma att överlämna matlagandet helt i mina händer i år. Känner att det är jag som har hushållskollen nu och jag trivs så då kan jag väl få sköta jul också. Har en känsla av att hon gladeligen kommer ge det till mig, men självklart hjälpa till. Jag har aldrig tyckt om julskinka (eller skinka över huvudtaget), så om jag bestämmer blir det något annat. Undrar vad? Eller om vi bara skippar den delen. Nu fick jag genast lust att börja planera julmat! Ha ha lite i förtid kanske :P
Tänkte på det här med mat förut. Jag har inte haft sånt otroligt matintresse förut. Visst jag har alltid kunnat laga mat men inte alltid haft motivation eller tyckt att det varit roligt. Främst har jag nog trott att det berott på att det inte är kul att laga mat för en eller två personer. Men nu den senaste tiden när jag blivit så huslig så är det ju fortfarande bara jag och mamma. Men jag lagar gladeligen mat i två timmar innan lunch. Låter weird, känns weird att skriva det också. Men så är det faktiskt :P Imorgon skall det bakas igen. Imorn blir det dubbla knäckflarn. Har aldrig bakat det förut, men det är en av mina favorit-kakor så jag måste prova nu innan jul.
Godnatt önskar Amanda aka Husmor ;)

Multitaskar med grötkok, plugg och julmusi...

20101205567 (MMS)

Multitaskar med grötkok, plugg och julmusik. Have yourself a merry little christmas!


Jag körde bilen!

Idag? Vad har jag gjort idag? Ja ni det kan man verkligen fråga sig...
Zumba har jag gjort, så vi kan bocka av träning!
Sen har jag faktiskt kört bil idag, i snön! Bestämde mig för att nu får det ta mig tusan vara nog med att jag bara sitter hemma av den anledningen att jag inte vågar köra bil. Så när mamma ändå skulle iväg på ett ärende passade jag på att handla och bad då att få köra. Det gick bra, men jag körde långsamt som en pensionär och blev omkörd flera gånger. Men hellre att jag har kontroll över situationen än att det händer något. Insåg att det är sant det man säger om folk som nyligen fått körkort. Man tror man är odödlig. Tills det faktiskt händer något och man inser att, nej man är inte odödlig! Så idag har vi överkommit våra rädslor och kört bil i snö igen.
Skall nog bege mig in till stan i veckan nu, dels för att lämna en bok till lilla Fru Ida och för att förhoppningsvis bättra på mitt peace-märke lite. Bara lite ifyllnad, men tänkte passa på innan jag åker iväg i januari. Ni ser ju i headern hur det ser ut nu, det behöver fyllas i lite i färgerna, speciellt det gula, men som sagt inte så mycket arbete för Kija så det lär gå fort. :)


Saknar så jag blir galen!!!!!

Ikväll är det en lite jobbig kväll känner jag. Jag saknar honom något så oerhört! Det är inte långt kvar och jag har ett datum att se fram emot, men jag har rejäl abstinens nu alltså! Pratade med honom nyss och eftersom ikväll är en dålig kväll så känns det både bra att höra hans röst samtidigt som jag hellre varit vid honom och kunnat se och röra vid honom. Fan för distans alltså!! Samtidigt som jag ständigt har i tankarna att jag snart skall få åka ner och träffa honom och vara med honom i över två månader så har jag lite svårt att greppa det. Det är liksom nästan för bra för att vara sant! Bara tanken är så underbar att jag smälter! Ingen har någonsin fått mig att känna eller må som han! Åh underbaraste Love!!! <3 Jag saknar så sjukt mycket ikväll, så galet mycket! Jag blir sentimental av allt. Men nu när datumet är helt spikat är det nedräkning som gäller! Om bara någon minut blir det 41 dagar tills jag landar! Underbart! Nu skall jag hoppa i säng och drömma söta drömmar om framtiden <3

C'est magnifique

Asså jag måste ha förvandlats dem senaste veckorna för jag är numera en utmärkt kock! Utan att ens anstränga mig speciellt mycket lyckades jag skrapa ihop till detta kulinariska mästerverk:



Det är lammfärsbiffar med timjan, basilika, vitlök, lök och paprika i tomatsås och pasta. Blev tomatsås eftersom det var pasta men kom på att man kan ju lika gärna göra något grönsaksris och ha någon youghurt-sås till lammfärsbiffarna. Mumma!

Det närmar sig...

Nu har jag bokat båten som skall ta mig ett steg närmare Tunisien den 15 januari. Jag kommer ha ett roligt dygn där har jag kommit på.

07:05 Båten
10:30 Pendeln till Sthlm
Någon slags lunch
15:00 (ca) Flygbuss till Skavsta
18:05 Flyg till London
Häng på flygplatsen
06:05 Flyg till Monastir
10:00 Uppmött av Love


Monastir airport, Tunisien

Jag kommer alltså fram den 16 januari.
Är ni inte lite avis på detta resande, tänk på hur mycket jag får se av världen! ;) Känns i alla fall grymt bra att det bara blir mer och mer påtagligt att det snart är dags!! Nu väntar bara pengar från projektet innan flyget skall bokas. Hi hi!

Måste se till att ha saker att roa mig med på flygplatsen, typ någon film på datorn och så. Pluggböcker till företagsekonomin kan jag ju roa mig med också ;)

Åh vad jag längtar!! Det är helt galet att se bilder på sol och palmer och arabiska bokstäver och drömma sig tillbaka medan man sitter här i mörkret och kylan där man knappt kan ta sig ut till morfar utan att pulsa igenom meterhöga drivor. Pratade med Love för ca en timme sen varvid han talade om att det var sol och blå himmel och att dem satt i närheten av stranden och snackade. Ååååhhhhhh!!!! Jag vill!!! Nu!!!!

Lussebullar

Jag har bakat lussebullar och lyssnat på Jill Johnsons julskiva typ hela dagen. Mysigt!











Är riktigt nöjd - dem smakar gudomligt! ;)
Huslig som jag är idag står nu dessutom lammbiffar med en massa vitlök och timjan i ugnen och gottar sig på eftervärmen, så nu blir det snart lördagsmiddag!


Flyg

Idag skall det bakas lussebullar! Jag jobbar ju på det här med att komma i julstämning vilket går ganska trögt. Vet inte ritkigt om jag vill det heller. Men lussebullar skall det bli i alla fall!

Har bestämt mig för att skjuta mitt avresedatum till Tunisien en vecka framåt, så nu är det den 15 januari som det bär av. Mormor fyller nämligen 80 den 10 januari och jag har en känsla av att det är bra att jag är hemma då. Plus att det är ekonomiskt bättre för mig att åka ner en vecka senare även om det gör ont i hjärtat att behöva vara borta från Love en vecka till. Men har vi klarat detta hittills klarar vi en vecka till. Jag kommer mellanlanda i London med detta flyg också. Funderar dock på om man kanske inte kan skippa hotell där i London och bara halvslagga lite i nån fåtölj på flygplatsen? Eller helt enkelt hålla sig vaken. Jag menar jag kommer till London vid typ 20.00 och så skall det fixas med bagage och sånt. Och sen avgår planet 06.05 dagen därpå. Och då skall man ju vara på plats några timmar i förväg. Skulle jag inte lika gärna kunna hänga på flygplatsen?? Eller stängs den och man bli utkörd?? Hur funkar det? Någon som har koll? Jag menar det lär ju ta en massa tid och framförallt pengar att fixa taxi till hotell, en hotellnatt där jag inte kommer kunna sova bra heller för jag kommer vara nojig över att inte missa flyget, och så taxi tillbaka till flygplatsen. Känns som om jag hellre sparar dem pengarna. Jag kan bli som Tom Hanks i "The Terminal" fast bara under en dag :P


Tom Hanks i filmen "The Terminal"

Back in the friends-game <3

Åh jag är så lycklig! Det spritter i kroppen på mig! Jag har precis pratat med min urgamla kompis Tonnie i telefon! En supersnabb uppdatering blev det ikväll och mer lär det bli framöver, för nu skall här jobbas på att inte låta det gå 2 år mellan dem gångerna vi pratar :P



Bilden är tyvärr varken smickrande för mig eller Tonnie, men våran tid var innan den stora facebook-eran slog till så detta var vad jag kunde skrapa ihop med kort varsel :P

Har verkligen saknat honom och tänkte på honom senast igår faktiskt. Vi hade jävligt kul ihop!!
Jag älskar detta att ta upp kontakten med gamla älskade vänner. Det är underbart. Speciellt när det känns som om det var igår man hördes på telefon och man genast börjar prata i mun på varandra, underbart!!

Hur kom det sig att vi gled ifrån varandra? Ja asså det är inte svårare än att det är sånt som händer. Man kommer in i olika perioder i sina liv, befinner sig på olika platser, börjar hänga med nytt folk, det finns en miljon förklaringar. Men nu är det back in the game som gäller! Back in the friends-game <3 Lovelly!!!

"Kulturell demokrati - en kulturpolitisk u...

20101203557 (MMS)

"Kulturell demokrati - en kulturpolitisk undersökning av Historiska museet och Etnografiska museets publika verksamhet med inriktning på kulturell mångfald" har jag nu döpt min uppsats till och skapat en framsida. Jag är stolt! Åter till diskussionen ;)


Principles of Marketing

Det är bra att sitta och läsa igenom sina texter när man skriver skolarbeten. Man hittar alltid något man missat när man skrivit och ändringar som måste till. Men det är också det jobbiga med att läsa igenom. Jag skulle bara läsa igenom och sen sitta och skriva lite diskussion. Nu måste jag sitta och ändra och kolla fotnoter och sånt som tar lite tid. Men det är lika bra att få det gjort.



Idag kom den! Boken jag köpt av en tjej på kurslitteratur.se. Principles of Marketing. En jäkla tegelsten till bok är vad det är, stor och tung. Och skall jag vara ärlig ser den inte så himla rolig ut när man bläddrar i den. Men att ta en närmare titt får vänta.

Har funderat lite på det här med mitt val att läsa Företagsekonomi och jag tror verkligen på att bredda sig istället för att nischa sig. Jag tror att det passar mig som människa mycket bättre att kunna mer saker om mycket. Och jag skulle gärna ha ett eget företag en dag och då är ju denna kurs ganska nödvändig. Inom vilken bransch mitt kommande företag skall agera är dock en helt annan fråga :P

Jag håller mig inne!

20101203555 (MMS)

Jag håller mig inne!


Min räddare i nöden! Jag har ju klagat på ...

20101203554 (MMS)

Min räddare i nöden! Jag har ju klagat på att det är så förbaskat kallt. Varenda dag eldar jag i en eller båda kakelugnarna och springer omkring med sjalar, raggsockor och stickade koftor för att hålla värmen. Men idag har jag gjort det - tagit ned extra elementet. Som nu är min bästa och varmaste vän :p


Dvärg-schäfer

Denna dag startades med träning och dusch och lite brunch. Det har snöat hela förmiddagen. Nu skall jag sätta mig vid kakelugnen och läsa igenom undersökningen och börja med en diskussion. När jag käkade brunch så satt jag och läste Land. Och då hade dem en artikel om Dino. Dino är en schäfer som stannade i växten vid 4 månaders ålder. Han är alltså en dvärg. En dvärg-schäfer. Långhårig dessutom. Tycker han ser lite ut som Picasso. I vilket fall som är han otroligt söt. Först blev jag ltie orolig för han borde ju ha ont i kroppen och kanske ha problem. Men enligt artikeln mår han bra och är glad. Han har nu blivit 12 år! Otroligt!






Hunden till höger är familjens andra "normala" långhåriga schäfer.

Hade inte riktigt ro att lägga mig i sänge...

20101202551 (MMS)

Hade inte riktigt ro att lägga mig i sängen på en gång, så jag har gått igenom min bokhylla och nästintill hänsynslöst plockat ut mer än hälften av mina böcker som åker ner i Röda korset kassar imorgon. Good night and don't let the bed-bugs bite <3


Dagens fixande bestod inte bara i att ploc...

20101202550 (MMS)

Dagens fixande bestod inte bara i att plocka och rensa på nedervåningen utan jag jobbar på att få lite mer organisation i mitt rum också. Och då självklart bland mina allra käraste örhängen ;) De hänger nu delvis fint uppradade på smyckes-trädet och dels i tryggt förvar i mitt fina smyckes-skrin från tunisien! (till vänster ser ni delar av vattenpipan jag köpte första gången)


Natti

Är ruskigt trött just nu känner jag! Funderar till och med på att gå till sängs redan. Och det är tidigt för mig nu för tiden :P Mina ben och fötter känner av allt spring runt i huset idag, hit och dit och upp och ner.
Smakade precis på päronkakan och den blev aningens för söt, men annars blev den fin som snus ;) Biten gav mig genast en sockerkick känner jag, så nu skall jag se klart Ung & Bortskämd som jag började se på SVT play förut.
Tjo!

Dagens verk

Oj oj oj vilken dag. Eller ja asså jag har inte pluggat eller tränat något idag, vilket får vara det negativa som jag får ta igen med råge imorgon. MEN jag har städat hela huset och dammsugit och torkat golv och bytt mattor och plockat undan och donat. OCH jag har även börjat röja i mitt rum. Med det menar jag en mix av städa och plocka. Jag har ju pratat om att vi har så sjukt mycket grejer. Så nu rensar jag i mitt rum. Med besked! Idag har jag plockat ihop en papperskasse som skall till Röda korset och jag tror det blir fler under dem närmaste dagarna.

Igår när jag pratade med Love så hade hans mamma sagt att hon hittat bättre boende till oss än det han kollat på igår. Och idag har hon sprungit runt och hittat flera boenden som hon skulle ta med sig Love och kolla på imorgon. Låter riktigt toppen!! Hoppas dem hittar något riktigt bra och förhoppningsvis billigare än det förra :) Ju billigare boende ju mer kul grejer kan vi hitta på! :)

Det här med städning tar musten ur en känner jag. Har ju dessutom lagat mat och har just nu en päronkaka stående i ugnen. Det är ett litet experiment så vi får se :) Har ju pratat om moderligheten i tidigare inlägg men jag tror banne mig jag gått och blivit mer huslig. Idag kände jag att jag nog skulle klara detta med att sköta ett helt hem fullt ut. Asså att klara ett hem med mig själv och en person till vet jag att jag klarar, men jag menar mer ett hus med familj och hela paketet. Skön känsla! Jag kanske har blivit vuxen :P


Städ-militären

Just nu har jag en paus i städandet och sitter och väntar på att golvet i köket skall torka medan potatisgratängen står i ugnen. Huslig till 100% idag! :) Vad jag inser när det tar såhär lång tid att städa hos oss är att vi har för stort hus!! Ja det måste ju vara det som är felet :P Fick fock hålla på och pyssla en massa i kök och vardagsrum innan jag kunde starta dammsugaren. Är ni också så? Att ni måste städa för att kunna städa? Sådan är jag, vilket gör att det alltid tar sådan otrolig tid för mig att städa när jag väl gör det. Sen har jag också kommit på att jag blir som en städ-militär när jag väl har städat. Ingen får gå in och skita ner och jag blir hysterisk om folk lämnar grejen på rena bänkar eller liknande, he he he. Exempelvis brukar vi väldigt sällan torka av Picasso när han kommer in, men redan nu när han skulle komma in så sprang jag omkring och letade handduk så han inte skulle dra in en massa snö i den numera rena hallen. ha ha ha :) Undervåningen är i alla fall klar nu! Skönt! :)

Hej magmuskler!

Jag har ju tränat med Zumban ett litet tag nu. Åtminstone så jag börjar komma in i en rutin med det. Och som jag sagt tidigare så känns det i mage, rumpa och höfter. Men igår - Hej magmuskler!! Jäklar!! Jag har sedan gårdagen känt av magmusklerna rejält, inte träningsvärk utan mer bara att jag känner att dem är där på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare. Och det är inte dem magmusklerna i mitten där som på vissa andra människor kan bilda sex-pack. Nej det är dem på sidan. Om ni tänker att ni svänger på höfterna (vilket man gör konstant i Zumba) så är det dem musklerna man använder.



Ja jag är ju inte så inne i detta med muskler så det kanske är helt fel ritat, men det är i alla fall där det känns :)

Städdag

Idag är det städdag på Hallvards!! Det ser ut som ett bombnedslag i typ hela huset, men idag smäller det värre för jag skall städa!! Och känner jag mig själv rätt kommer det se ut ungefär såhär:



Plus en Picasso hängade i dammsugarsladden :P Varför kan jag inte snarare städa med klass likt följande:


Plugget går bra

Är riktigt nöjd med att jag faktiskt ser ett slut på uppsatsen. Kanske inte inom en super snar framtid, men åtminstone inom en framtid. Undersökningen för SHM är klar. Jag har undersökningen för Etnografiska kvar. Och sen själva diskussionen och sammanfattningen. Men det känns inte så farligt. Fick sitta och korrigera lite och lägga in en massa noter på 1998:an nu ikväll så det har inte blivit någon diskussions-skrivning ännu. Men jag är riktigt nöjd! Jag kommer någonstans och det känns dessutom som om det kommer bli bra. :D

Mina dagar ser ju ganska lika ut för tillfället. Jag pluggar. Jag bloggar. Jag lagar mat. Jag pysslar lite. Jag tränar. Och pluggar oftast lite till. Och inte att förglömma jag tar in ved och eldar :P

Nu kom Love online så nu lämnar jag er åt ert öde :P

Het bönpytt



Dagens lunch/middag blev Het bönpytt med lök, paprika, bönor och kryddor med lite Ajvar relish till. Gott och mättande och riktigt nyttigt med för den saken :)
Luddag kanke man skall döpa det till, som en blandning mellan Lunch och Middag :P Jag är lixom aldrig hungrig vid lunchtid så det blir luddag en stund efter fikat oftast :)

Har blivit klar med 2008 idag, och skall nu ikväll läsa igenom alla tre årtalen och troligvis börja med en års-diskussion för SHM. Men först skall jag låta maten landa och sen är det Zumba-dags.

Niqab i skolan

"Tidningarnas Telegrambyrå (TT), 2010-12-01 15:46

FP: Lärare måste kunna stoppa slöja

FP: Lärare måste kunna stoppa slöja. Foto: Scanpix

 

FP: Lärare måste kunna stoppa slöja. Foto: Scanpix

Folkpartiet vill nu ge rektorer och lärare rätt att säga nej till heltäckande kläder i skolan. Beskedet kom efter Diskrimineringsombudsmannens (DO:s) beslut att det strider mot lagen att stänga av en elev från undervisningen för att hon haft heltäckande slöja.

Integrationsminister Erik Ullenhag tycks inte helt tillfreds med DO:s lagtolkning.

- Jag och Folkpartiet anser att vi ska ha ett regelverk i Sverige som gör att en rektor eller lärare ska kunna säga nej till heltäckande klädsel, säger Ullenhag.

Skälet är att i en utbildningssituation är det viktigt att människor ska kunna se varandra i ansiktet.

Ullenhag tror att rektorer och lärare kommer att tolka DO:s besked som att lagen inte är tydlig nog för att ge stöd för att förbjuda heltäckande klädsel.

- Vi vill se över lagen så att de ska kunna fatta ett sådant beslut, sade Erik Ullenhag.

Även Socialdemokraterna vill att lagstiftningen ses över medan Vänsterpartiets Rossana Dinamarca är kritisk mot både FP och S.

- Det här kravet är mer en anpassning och glidning till det faktum att vi har Sverigedemokraterna i riksdagen, säger hon till TT.

Vänsterpartiet anser att rektorer inte ska få stoppa en elev på grund av klädsel eller huvudbonad.

- Det är bara ett sätt att marginalisera och stänga ute de här kvinnorna. Ett verkligt problem är de religiösa friskolorna, som de här kvinnorna skulle drivas till, säger Rossana Dinamarca.

DO Katri Linna fattade sitt beslut efter det att en ung kvinna anmält ett vuxengymnasium i Stockholm för religiös diskriminering sedan skolan krävt att hon tog av sig sin niqab om hon ville gå klart barnskötarutbildningen.

Eftersom kvinnan genomgått utbildningen med gott resultat har hon visat att hennes slöja inte utgjort ett hinder för undervisningen. Kontakten med andra elever och lärare har fungerat bra. Under lektionerna har hon kunnat sitta så att manliga elever inte kunnat se hennes ansikte och därför har hon inte behövt dölja det. Hon har också sagt att hon var villig att visa ansiktet om och när skolans personal skulle behöva identifiera henne, skriver Katri Linna i Dagens Nyheter.

DO:s beslut innebär att en skola måste göra en individuell prövning i varje fall. Skolan får inte fatta ett generellt beslut om att utestänga alla elever som bär niqab, enligt DO Katri Linna.

- Man måste titta på varje situation: Vad är det för utbildning, vilka moment ingår, vad uppstår det för problem och kan de undanröjas på annat sätt. Det är väsentligt att man gör det innan man faktiskt utestänger en elev, säger hon.

Sedan anmälan mot vuxengymnasiet i Stockholm kom in har endast två andra liknande fall hamnat hos DO. Båda har dragits tillbaka. Katri Linna bedömer inte att elever som bär niqab är en stor fråga i landets skolor."

Jag kommer aldrig i mitt liv rösta på ett parti som vill tvinga människor till att avstå från sin religiösa övertygelse. Är inte Sverige ett land med religionsfrihet. Detta är en skam!!! Pinsamt!!! FP är ett skämt!! Jag är så irriterad att jag inte ens kan formulera mig klokt!

Se nedanstående video och förklara för mig hur en niqab hindrar en flicka i hennes skolgång. Det är snarare dem som är emot det som behöver träna sin kommunikationsförmåga.


Egoboost

Har precis startat min dag med frukost, hämta ved och tidning, elda i kakelugnen, dricka té och kolla fejan, mail och de bloggar jag läser.
En av de bloggar jag läser är Blondinbellas och idag har hon lagt in inledningen till hennes bok Egoboost. Jag har funderat på att läsa den. Inte för att jag för tillfället känner att jag behöver en egoboost, utan mer av intresse. Och för att det alltid är bra att få lite ego-påminnelser. Jag håller dock inte med om allt som står i inledningen men en del :) Och hade det inte varit för att jag så fort jag skrivit klart uppsatsen tänker rensa bland alla böcker och sådana saker som man har alldeles för mycket om, så kanske jag hade köpt boken. Kanske skall kolla om den finns på bibblan :P Och jag vet mycket väl att många har åsikter om Blondinbella. Och man får definitivt tycka vad man vill. Jag har följt hennes blogg i närmare 3 år, ungefär lika länge som jag själv har bloggat. Och hon har vissa åsikter jag inte alls håller med om, men hon är en otrolig entreprenör och drivande människa som är grymt duktig på det hon gör. Så på det viset skulle  det också vara intressant att läsa hennes bok.
Nu skall jag ta och sätta mig och skriva lite på uppsatsen, rättare sagt 2008.
Tjo på er!

Irriterande

Har precis avslutat en nice date med Love på msn <3 Underbart! Så skönt att få se honom och även höra lite :) Sötnosen!



Men denna jävla apparat skulle jag ibland kunna slå ihjäl!! Mamma och jag delar nämligen nätsladd. Så det är antingen hon eller jag som får ha internet. Finns flera förklaringar till varför även om det är lite krångligt. Men poängen med detta är att min dator verkar ha något emot nätsladden när mammas dator har haft den. Jag måste nämligen alltid stänga av datorn och modemet och vänta i minst 5 minuter så modemet får startas ordentligt tills jag kan starta datorn igen. Och detta görs dessutom i princip alltid med halsen i gropen (:P) ifall det inte funkar och jag måste starta om hela skiten igen och vänta ytterligare en massa minutrar. Irriterande är vad det är! Det mest irriterand är att det ibland funkar hur smidigt som helst utan att jag ens behöver stänga av modemet. Medan det andra gånger, som ikväll, kräver minst en halvtimmes trixande innan det funkar. Jag vet att det oftast är jag som inte har tålamod, men det är irriterande i alla fall!!!!!

RSS 2.0