Flyttgröt??

Igår var första dagen i skolan. Och allt kändes skitbra!!
Jag är nästintill helt lyrisk över denna termin :) Upplägget verkar jättebra, vilket nog är det viktigaste för annars kunde det ha blivit en tråkig termin, för ämnet är inte så uppiggande vid första åsyn. Vi skall läsa materialkunskap. Med till exempel lektioner som: Miljöfaktorer och naturens kretslopp, som vi skall ha idag.
Nej men jag är helnöjd med denna start på terminen :D wee

Fast jag har dock insett en sak, och det är att jag detta år måste fokusera mer på skolan än jag gjorde förra året. Och tyvärr är det min "passion" som kommer bli lidande. Jag måste ägna mindre tid åt hästarna och ridningen. Det jobbiga är att Magnolia måste i princip bli riden varje dag för att hålla formen och huvet igång. Och det kommer jag verkligen inte ha tid med. Funderade ett litet tag på att ge upp det helt detta år och lägga allt krut på skolan. Men sen igår var jag på träning och insåg att ridningen är ju bland det bästa jag vet, det är avkopplande och hur kul som helst! Så nu börjar sökandet efetr en lösning som gör att jag kan rida mindre och magnolia blir riden mer. Jag letar medryttare. Men det är inte det lättaste när man bor där jag bor, och har den häst jag har. Hon är inte världens lättaste häst att rida, så jag vill ha en erfaren ryttare och var skall jag hitta det i närheten av Hablingbo? det är frågan... Har ni några tips välkomnas det varmt! he he

Idag gäller det!!
Idag skall jag börja flytta in saker i lägenheten nämligen. Visby-ganget följer med mig hem efter skolan idag för att hjälpa till. Och det är ioförsi nästintill skrattretande då det är så himla lite som skall göras egentligen, så 1:a flytten kommer gå på ett kick. Fast egentligen är det bra oxå för det är möblerna jagtänkte flytta idag och de behöver jag ju hjälp med, som inte mamma eller morfar kan åta sig. Nej men det blir finemang. Skall bara hitta på något att bjuda dem på... hmm... flyttgröt??

sommar, sommar, sommar....

Nu börjar det kännas att sommaren är slut. Hösten börjar ta vid. Vilket är skönt tycker jag!
Älskar hösten! Mys-årstiden nr 1. Tänk alla gula och fina löv som snart kommer börja falla, man får bylsa upp med varma stickade tröjor och jackor. Mest det sista som gör att hösten is my thing. Älskar alla dessa mysiga kläder som man plockar fram och bara myser i. Vintern blir lite för kall emellanåt. Men hösten är precis perfekt!!

Idag håller jag på och klipper gräset. Fast nu har jag "lunch-paus" :) plus att mitt batteris på mp3n la av så då kan jag ju inte klippa gräs längre, det funkar ju inte utan lite uppiggande musik i öronen. Så jag skall gå på batteri jakt..

Imorn är första dagen i skolan. Känns lite blandat än så länge. Har inte riktigt kommit in i skolkänslan ännu. Men det kommer förhoppningsvis imorn:)
Det var fest med Visby-ganget i lördags och det var trevligt at träffa alla igen! En sorglig nyhet var dock att Pam hoppade av förra måndagen:(... jättesynd!! Men hon skall gå kvar på skolan och läsa konstvetenskap oc webbdesign på distans så vi får ha kvar henne på ön, som tur är!!!
Så nu är vi några tappra själar kvar: Jag, Lina, Jocke, Anna, Karin och Henke..
Vi har reducerats till sex från en tidigare ståtlig skara på 10.. ja ja så kan det gå..

Nej batterier var har ni gömt er?..

Flyttpackning :D

Ja det är i princip det som finns i mitt huvud just nu. Min kommande flytt! :D
Visst jag skall absolut inte flytta långt så det är inte nån speciellt stor grej egentligen.
Men det skall bli så fruktansvärt skönt att få sitt eget place igen!!!
Mina saker och det ser ut som Jag vill.
Och så är jag ganska stolt över att jag lyckas slänga en del saker dessutom.
Så den 1 sept bär det av, alla 300 metrerna :P

tjillevippen

Soon back in school

Ja nu är det inte många dagar kvar. Skolan börjar den 27 aug och sen är man igång i vanliga livet igen.
Denna sommar har bestått av jobb till 90% känns det som. Men en helt okej sommar i alla fall. Resterande 10% har bestått av hästar som tur är, så jag har överlevt. Känns bara som om jag skulle gett Magnolia mer tid, men så är det emellanåt. Skall försöka ägna desto mer av hösten åt henne istället.

Förutom skolan är det flytten som står inför dörren just nu. Tänkte jag skulle ta och packa lite idag, och kanske sticka förbi lägenheten och kolla vad som finns och vad jag vill ha dit av mina saker..
Mamma skall nämligen bort på 60-årsdag så inge socialt umgänge med henne ikväll i alla fall. Så det blir välan jag och Picasso och kanske Moffen, the party gang med andra ord, he he :P

Ja spännande saker är i luften ;)


Sjuk.. + Hamlet

Jag är sjuk!! Hatar att vara sjuk..
Igår låg jag i sängen hela dagen och såg på film, och än så länge har min dag inte tett sig något annorlunda än så länge i alla fall..
Blev sjuk i fredags morse när vi var på väg till Nyköping, men i helgen har det varit så mkt att göra att jag inte hann bli ordentligt sjuk, så nu när jag kom hem så kom det över mig på en gång..
Somnade på jobbet av utmattning i måndags (obs bara en liten nickning) och som sagt hade jag en heldag av slappning igår.
Idag känner jag mig lite piggare i alla fall:)

Ikväll är det Hamlet på Roma-teatern som gäller. Funderade på att strunta i det och vara hemma och vara sjuk med Picasso istället, men det kommer bli sådant rabalder då så det är likabra att åka. Ser fram emot det till viss del.. Min uttörstande teatersjäl känner ett otroligt stort behov av det kan jag meddela, var alldeles för länge sen jag la min analyserande näsa i blöt:P

That 70´s Show är vad som spelas just nu
Love it

Nyköping

I helgen var det WRAS SM i Nyköping, och jag var där!
Inte som tävlande dock utan som "hinknisse". Men det är inte fy skam det heller vill jag lova, för vad skulle en tävlande göra utan sin älskade hinknisse, jo det kan jag tala om, den tävlande skulle få göra ALLT själv. Mend et slipper man om man har en hinknisse som jag:) funderar smått på att satsa på en karriär som proffessionell hinknisse och skippa mitt eget tävlande. Fast kan ju inte säga att det skulle vara bättre för min nervositet då jag definitivt är mer nervös när jag är hinknisse än när jag själv tävlar. I alla fall när det gäller Western Allsvenskan som är lagtävlingen.
Då är det ju hela fem grenar man skall genomlida med spänning :S gaaahh!!
Men jag kan meddela att Team Vompers från WRG vann riksfinalen i div 1, och är alltså mästare!!
Grymt presterat om ni frågar mig. Och min lilla darling syrra Anna var ju med och red, och herregud vad nervös det gjorde mig, för att inte tala om hur nervös hon var! Helt röd i ansiktet för hon kom knappt ihåg att andas.. Men det gick skitbra för henne. Så stolt!! :)
Sen var det några som tävlade individuellt i SM oxå och det gick bra det med. Lotta (moster) tävlade och placerade sig inte men gjorde en helt okej trail-ritt. Frida placerade sig som 6:a i Pleasuren och gjorde en kanonritt verkligen! Och Zandra vann ungdoms-trailen och blev alltså svensk mästarinna!

Men kul som bara den hade vi verkligen! Sånt himla härligt gäng som var iväg, SKITKUL!!
Sjuk blev jag dock, men det känns lite bättre nu..
Jag skoppade ett stångbett hem till Magnolia oxå. Och efter all denna inspiration red jag till och med idag:) wohoo
efter två veckors vila... Men det gick inge bra. Fast så är hon efter hon har stått ett tag, då vill hon inte riktigt och så försöker hon komma undan, men icka sa nicke:P Blir nog bättre imorn, skall rida lektion. Skall oxå tvätta henne imorn, för hon är skitig som bara den, måste få av henne allt stöv som ligger i pälsen.
Plus att jag måste göra lite av dem saker som jag lovat mamma, typ mocka ur fårstallet, kommer vara hur tungt som helst.. puh!

Men nu skall jag sova, sjuk och trött som bara den

Magnolia i vintras:
image49

Medeltid

Idag bär det förhoppningsvis av in till stan efter jobbet för en framtid i historien.
Medeltidsveckan är igång och enda gången jag är ledig är imorgon onsdag, men min plan var att dra in redan ikväll så jag får se hur det går med det.
Hittade inte mina medeltidskläder igår när jag letade inne i huset, jag gissar att de kanske kan ligga ute på ladan, men annars har jag ju dock ingen aning *panik!*

I helgen bär det av till Nyköping på WRAS SM. Skall hänga med laget och vara deras lilla stöttepelare/slav. Skall bli jättekul hoppas jag. Det roliga består oxå i att jag skall få träffa syrrans sork, spännande, spännande:D

Nej nu skall jag söka medeltidskläder

Ps. Inga framsteg inom viktminskning igår, snarare tvärtom, mkt fikande på jobbet när man inte har några kunder att ta hand om. Ds

Tröstäter

Dagarna som passerar går i maklig takt samtidigt som det helt plötsligt bara sådär blivit måndag. Det går långsamt och fort framåt på samma gång.. hm.. min tidsuppfattning är nog en aning på sne..:/

Idag är det jobb igen, börjar tidigare dock, för vi har bokad visning. Annars kan man nästintill hoppas det blir lika lugnt som igår, knappt någe folk alls alltså.

Pratade med Anna och Elli i telen hela kvällen igårkväll och det var riktigt trevligt! Har saknat mina och ellis samtal otroligt, så det var nice att prata med henne.

Snart bär det av till Nyköping för SM. Jag är (som vanligt) med som groom/slav. Tycker det är skitkul att hänga med och kolla och umgås, men slipper helst stressen och oron med att tävla själv och ha hästen med sig och allt det runt om. Så hjälper jag till istället:)

Måste göra något åt min vikt. Mitt eviga stöd elli och jag pratade om viktproblem igår. Med bekanta till henne som gjort magsäcksoperation, dvs sytt ihop  magsäcken så den blir mindre. Visst har tanken funnits där på en sådan operation, men till skillnad från andra så kan jag inte säga att jag har gjort ALLT. Att jag har försökt på alla andra sätt och operation skulle vara min sista utväg. För jag har inte försökt ALLT. Jag försöker halvhjärtat i kanske två veckor och det funkar inte så som jag vill och sen kommer det alltid något som ger mig en ursäkt till att börja äta som vanligt igen..
Vi diskuterade oxå det faktum att jag tröstäter. Har alltid sagt att nej, jag tröstäter inte! Men vänder man på frågan: äter du när du är ledsen? Ja. Äter du när du är glad? Ja. Ger du dig själv belöning genom att äta? Ja.
Ja då inser jag ju att tröstäter är något jag gör.
Räknar man ut mitt BMI klassas jag som fet. Och ja inte kan jag säga emot på det.
Känner att jag behöver nog proffessionellt stöd, men förra dietisten jag gick hos var totalt värdelös! Hon behandlade mig som ett litet barn, nej det funkade inte helt enkelt..
Nej ett nytt krafttag vad gäller min hälsa och kanske seriöst upplägg denna gång.

tjillevippen

jobbe igen

då var min (singular) lediga dag slut och en jobb-helg nalkas igen. Visserligen bra att tjäna lite mer pengar och jobba helg, men ändå inget jag ser direkt fram emot.
Andelen turister har dock minskat avsevärt den senaste veckan så förhoppningsvis kan man kura ihop sig med en bok någon timmer eller så på jobbet. Det regnar nämligen idag så det är perfekt kur-väder:)

Var i stan igår och spenderade alldeles för mycket pengar på ren impuls-shopping dessutom. Visserligen bra saker alltsammans men i viss mån onödiga saker.

  • tre par örhängen på HM
  • två par linnen på HM
  • två filmer på Åhlens: Rent och Harry Potter & De vises sten
  • två piercingar på Solkristallen, två stavar en med kula och en med spets (eller hur man skall säga)
  • fyra pocketböcker på Bokia, su nu kan jag änligen försjunka mig i bra böcker
  • sex underbara tallrikar på La Vie, till mitt "nya" hem
Ja, det var väl tallrikarna som va det största kapet!! Så vackra är dem verkligen. Svarta, stora och med en enkelt stiliserad vit blomma i kanten..Aahh..

Men nu på morgonen undrar mamma var hyran är..hmm.. ja den står i diskstället:P
Får se om ja kan gottgöra henne något i eftermiddag:)

tjollahopp

England <3



Satt precis och såg Morden i Midsummer som för övrigt är ett av mina favorit tv-program!
Kanon serie med sån underbar miljö.

Och det är just miljön jag skall tillägna mitt inlägg ikväll, dvs ENGLAND.
Jag fullkomligen ÄLSKAR detta land. Varit där en gång som åtta-åring (ungefär) i York närmare bestämt. Mamma var där på jobb-resa och jag följde med. Kommer inte ihåg i princip nånting, förutom att jag skrämde mamma genom att springa alldeles för fort på en stenmur och att vi åt de godaste croissanter till frukost på hotellet.

Men jag vill verkligen dit igen! På en längre, mer upplevelserik resa. Jag vill besöka Skottland, London, Wales vackra dalar och allt som hör England till!! Skall försöka spara ihop pengar till det någon (förhoppningsvis snar) framtid.

God natt

RSS 2.0