Ensamstående mor

En otrolig lättnad att se och träffa dig och sedan gå därifrån utan att känna den längtan och fyllas av alla tankar som funnits hos mig så otroligt länge. Min ideal-bild jag gjort stämmer inte och jag har insett det nu. Goodbye! Gud så skönt!

Läste ett inlägg jag skrev på min dagbok på lunar för lite mer en ett halvår sen:


"närsomhelst kommer Alla hjärtans dag stormande över oss. Och det är den hemskaste dagen på hela jorden för typ större delen av befolkningen som är singlar, nämligen jag! Seriöst alla runt omkring mig just nu är på väg in i ett förhållande eller är redan i ett redigt stadigt ett. Men som vanligt inte Amanda. Inte nog med att två av mina närmaste kompisar i skolan skaffat sig respektive utan nu skall man dessutom stöta ihop med erika o hennes pojkvän på stan!! För att inte tala om att emma h skaffat sig en liten mr.perfekt. Och de som inte är i ett förhållande typ flirtar, strular runt o lever ut svängarna. Men amanda vad gör hon? Ja enkelt svar: INGET med INGEN!! Jag kommer hamna pank, olycklig och ensam där jag är idag... utan barn, utan liv, utan någon. Jag kommer vara den enda singeln som går i ett par skor på denna jord. Jag är och kommer förbli den enda. Alla kommer ha par och så småningom familjemiddagar med sina perfekta män och jag kommer vara den där singeln som man nog måste bjuda som välgörenhet.. "Men älskling hon är ju ändå min kompis och jag vill inte tänka att hon sitter hemma ensam för sig själv, dä är det bättre att hon är med oss" säger Hon med ömkan i ögonen och Han går med på det fast han vet att den där Amanda som vanligt kommer sänka partynivån på festen. Ni anar lite pessimism kanske? jag anar realism! Statement: Jag är och kommer alltid förbli singel!

Ensam är stark?"

Kände bara att jag var tvungen att kommentera det hela. Känner fortfarande precis likadant, eller inte precis. Men jag känner mig som en ständig singel. Men idag ser jag inte lika mycket negativt i det som jag tydligen gjorde då. Inte för att det är speciellt många som läser denna blogg men för er som gör det skall jag berätta en sak om min syn på framtiden. Jag har som många andra en längtan efter barn. Inte som att jag vill ha barn nu på en gång, men gärna inom de närmate 10 åren i alla fall. Men det som är grejen är att om jag tänker på mig själv som mamma är det alltid som ensamstående mamma jag ser mig själv. Och när jag sa det till min mamma igår tyckte hon det var hemskt. För mig är det definitivt inte hemskt. Det är så verkligheten kan se ut. Det som kanske kan tyckas underligt är att jag aldrig udner hela min uppväxt sett mig själv i någon sorts kärnfamiljs-konstellation i framtiden utan alltid som ensamstående mor. Måhända har jag påverkats av min egen uppväxt där det bara var jag och mamma, och av min moster och mormor som levt som ensama kvinnor större delen av sina liv. Självklart är jag inte så dum att jag inte inser att det krävs en man för att få barn. Men tanken på en hållbar relation som håller livet ut finns inte för mig. Sorgligt kanske några tycker men så är det.

Kom och tänka på detta igår när jag åkte hem från en ungefärlig "klass"-träff. Vi träffades några stycken som umgicks under gymnasie-tiden. Och vissa av dem hade jag inte träffat på två år. Och ärligt talat kändes det skitkonstigt, inte kan jag påstå att jag tyckte det var jättetrevligt. Det var lite mysko, man inser att man har helt olika syn på livet och på vad som är viktigt och vilka steg man skall ta i vilken ordning. Och man har utvecklats så otroligt olika. Jag kan säga att jag kanske anser mig ha liknande värderingar som två max tre stycken av de vännerna jag träffade igår. Det fick mig att tänka efter lite på min egen framtid och vad jag tror om mig själv. Jag har alltid sett mig själv få barn helst innan jag fyller 25 och nämde det igår, men skyddade mig snabbt genom att säga att det  kanske inte var genomförbart i min nuvarande singelsituation (som ioförsi har bestått ett väldigt bra tag). En enda höll med mig om att skaffa barn i relativt unga år och resten ville nog vänta ett tag. Då slog det mig att skillnaden är ju att dem ser sig själva i en mer kärnfamiljs relaterad situation i sin framid, med man, villa, fast jobb med mera. Och jag gör itne det, och har aldrig gjort det, därför är möjligheten för mig att skaffa barn tidigt enklare, för jag anser inte att jag måste ha allt det där innan jag skaffar barn. Jag tycker inte att mitt liv blir låst och enahanda för att ett barn kommer in i bilden. Därmed absolut inte sagt att jag kommer att få panik om jag inte får barn eller möjlgheten till att skaffa barn innan jag är 25.

Ja ja nu vet ni det ni som är intresserade :P

Middags-tajm mmm smarrigt


Lina-besök och rivningsprojekt

Igår var Lina och David på besök på jobbet! Det var riktigt kul att äntligen få träffa Lina, nu längtar man bara ännu mer tills vi alla ses igen och skolan börjar..

Blev kvar en bra stund på jobbet så kom ruskigt försent till Lottas get-together vid hennes nya hus. Vilket hon verkade skitsur över men sånt händer.. Huset var i alla fall fint, men mycket jobb som skall göras. Och sånt är ganska kul, så jag anmälde mig som frivillig vid nästa hus-projekt :)
För igår var nämligen det första redan på schemat, och det var att riva ut heltäckningsmattan i det nya sovrummet i huset, och lyckligtvis hittade vi trägolv där under :)

Idag är det sista dagen i min Svensson-vecka på jobbet, och jag har ett ord som säger allt: SKÖNT!!!

tjillevippen


trots allt

Dagen resulterade i en trevlig dag idag trots allt.

På jobbet var det mycket hela dagen, mkt turister och många som skulle fika så jag sprang omkring i köket som en galning runt, runt, runt...
Sen bar det oväntat av på ridning i Sanda, vilket för det mesta gör en glad och kollrande som en lärka. (de kvittrar nog i vanliga fall men idag blev det kollra :P)
Magnolia gick bra, fast vi var nog båda ganska stela efter helgens bravader: clinic-tävling-clinic..

Tjolahopp

SUCK

känns som en lagom trevligdag, irriterad igen nämligen..
idag är jag smått irrterad på mig själv som säger att jag skall göra saker som jag sedan inte gör vilket gör andra (dvs mami) irriterad på mig. Hade kunnat göra det bra och stannat hemma och gjort de saker hon bett mig om, om det inte var så att jag skall till jobbet idag.. och imorn... och i övermorgon.. och dagen efter det.. SEN kanske jag kan göra det om det inte kommer upp en tjugo andra saker som skall göras vilket det alltid verkar göra i mitt liv..

Drömmer mig bort i minda dagdrömmar istället, en vana jag har när det är lite trögt..

Ont i piercingen har jag oxå! tog ur den förra torsdagen och hade den ur under kaffekalaset på jobbet och sen tog det mig två timmar att få i den igen och nu får jag inte dit kulan och det är skitirriterat hela tiden, måste in till stan och byta den, men som sagt tid är inte något jag har gott om..

SUCK

måndag, torsdag eller kanske fredag??

Tänkte jag skulle uppdatera mitt liv lite granna..

Inte mkt som händer, fast ändå har jag fullt upp hela tiden. Men jag menar mer att det är inte något speciellt som sker, känns det som i alla fall. Fast nu när jag börjar tänka efter så...

Idag har jag varit på clinic hela dagen för Madeleine Stiwing. Kul som alltid, men påfrestande för både mig och Magnolia. Vi är ju inte riktigt i form ännu.

Igår var det först städning av inden som gällde, sen årlig lunch med hela släkten på Warfsholm, och sen snabbt iväg och jobba, för igår var det Kaffekalas på Petes. Eller rättare sagt "Takt & Ton, Kakor & Tradition". Skitkul var det men mk spring med servering och så, vilket gjorde kroppen mör. Vi dukar upp ett till ett kalas som skall likans/föreställa ett kaffekalas på en stor bondgård på Gotland vid sekelskiftet 1900 (ungefär). Med 15 sorters kakor, mandeltårta, hallontårta och sen fruktbord med olika kompotter och gotländsk gammeldags äppelkaka! Smarrigt!! :)

I förrgår var jag och mamma och hennes kompis Eva på Fårö. Vi startade vid nio-tiden hemmifrån och körde förbi outleten i tofta och bungemuseet innan vi ställde oss i kö till fårö-färjan. Och där stod vi i kö i ca 2 timmar kan jag tala om!! Sen åkte vi runt och runt på fårö och kollade raukområdena och fikade lite och sen hem via Bläse och den västra kusten. Vackart! (som vi säger på gotland:))

Och annars i veckan har det varit jobb som gällt..

Jag kan ju tillägga att för att komma ihåg vad jag gjort i veckan avr jag tvungen att kolla min kalender. Minnet sviker mig redan, hur tusan kommer det bli på äldre dar?? Jag har ingen koll på dagarna längre. Skulle kunna vara i princip vilken veckodag som helst om ni frågar mig..:)

Imorn är det dock lördag och tävling som gäller. Får se om både jag och hästen orkar med efter dagens bravader.

Tjillevippen

Irriterad dag igen..

Igår var jag irriterad nästintill hela dagen på jobbet.. Kan inte riktigt svara på varför.
Och det jobbigaste är att jag känner mig så där drygt jobbigt irriterad.. typiskt tonårsrevoltirriterad.
Och jag vill inte va så mot folk! som tur är hade i princip inga kunder så inget gick ut över dem i alla fall...

Håller på och funderar över min kommande bostadssituation. Har sagt att jag är intresserad av att hyra den lägenhet som Lotta bor i nu, hos Cajsen. Alltså en lägenhe i en flygel hos min granne ca 500 m från vår gård. Min iver att flytta grundar sig i en längtan efter ett eget ställe. Saknar det i Flempan. Och det är itne så att jag och mamma bråkar speciellt mkt eller något sånt utan bara det att jag vill ha mitt eget domän att bestämma själv över.
Ekonomiskt kommer det visserligen skilja, men inte överdrivet mkt. Betalar 60% av den hyra jag kommer få betala hos Cajsen, redan till mamma så skillnaden är inte enorm.
Har ju mest med det där med körkort att göra.. Skall ringa VV och Trafikskolan idag på jobbet om vi inte får så mkt folk tänkte jag..

Nej tjillevippen på er

turister och annat löst folk

Inser att jag skriver alldeles för sällan, och inte så fruktansvärt roliga inlägg heller..
vet inte riktigt omd et ändras något på den fronten idag just men vem vet var det bär av i slutet.

Idag slog vi rekord på jobbet, med antal besökande och summa i kassan! Det ni! Vem vet jag kanske lyckas slå mitt eget rekord igen imorn :P

Ikväll är det WRG show och jag är ej där:) så nice faktiskt att slippa allt tjafs och att jobba röven av sig på obetalda ställen. Men samtidigt lite synd för det är en jäkla gemenskap på de där showerna och en otrolig glädje.. så ja det känns lite dubbelt..

Annars är jag inne i en glad period nu. I alla fall för nästkommande halvtimme kan jag lova er en positiv Amanda.
Sen vet man ju aldrig vad som händer.. :P

Lyssnade på radion idag när jag och morfar åkte till Hemse för att handla, och hon på radion pratade om att hon kände en tomhet i sin vardag. Den tomhet som infinner sig när alla ens vardagliga vänner och folk omkring sig befinner sig på semester eller bara helt enkelt på annan ort. Alla som man i vanliga fall ringer och talar med och umgås med är liksom på en distans som gör det hela mer svårhanterat. Sen att det är en massa turister och annat löst folk drällande omkring, men dem är ju liksom utanför ens egen lilla bubbla. ja om ni nu förstår mitt dravel så kommentera gärna.. annars ja sorry för det :P

valpjakt på gång

happy face again:)

Ikväll har jag varit på ridning. Och det var skitkul!
Första gången jag red Magnolia se hon kom hem från Frida. Men det kändes jättebra. Nog försökte honett tag där i början men sen gick det bra, det bästa var att hon tog skänklarna och itne kickade åt sporrarna som hon gjorde hela tiden. Nej jag är så nöjd så!!
Så nu är jag lite gladare än tidigare idag:)

Bajs CSN

Operation Skaffa Amanda körkort ligger på is..

Nu är jag bara allmänt irriterad och sur hela tiden känns det som, inget duger, allt är tråkigt.
Förskräckligt trött på att bo hemma!! Trött på folket runt omkring mig. Trött på mig själv!
Behöver förändring, förnyelse, förströelse.
Trött på alla måstenl, som jag dock är bra på att skjuta ifrån mig..
Plus att jag hatar CSN!!! tror jag blir knäpp på alla möjliga kompletteringar de skall ha hela tiden och aldrig är de nöjda... BAJS..

suck..

lite ljus finns i skuggan

Operation: Skaffa Amanda Körkort!

Så fruktansvärd uttråkad på mitt liv just nu.
Vill bort, till ett nytt ställe, träffa nytt folk. Eller åtminstone variera mig lite.
Jag vill inte vara 20 och bo hemma med mamma utan körkort och bara umgås med släkten..
Måste verkligen ta tag i projektet: skaffa Amanda körkort. Känns som om det är en betydande del i mitt livs utveckling just nu. Skall ringa Gotlands Trafikskola imorn! (yeah right!)
Längtar tillbaka till stockholm, eller rättare sagt till Flempan-tiden då jag bodde själv. Saknar det ganska mycket. Inte så att just ensamheten är det jag vill åt utan snarare möjligheten att råda själv. Ha mitt bohag. Sköta om mig själv på mitt sätt och med mina grejer!
Men sen är det ju det där med djuren, Picasso och Magnolia. Hästen är ju visserligen inte min, men i princip mitt ansvar. Och får att inte tala om fåren som jag ju lovat och sagt att jag skall ta del av.
Nej så just nu önskar jag mig: Körkort, så jag kan ta mig på egen hand. Lägenhet/hus, så jag kan få bo själv.
Då kan jag bo någon annanstans men ändå ta mig hem och tillbaka hur jag vill och känner..

Ja från och med imorgon påbörjas alltså:

OPERATION: SKAFFA AMANDA KÖRKORT

sov gott

Paraply

My two days of har flugit iväg som ingenting och nu är det jobb som gäller igen.  Känns lite tröttsamt men brukar bli bättre när man väl kommer dit.

I onsdags kände jag mig relativt duktig för jag fixade en massa saker som legat över mig ett tag nu, som min ansökan till csn om merkostnadslån, lönelistan, ringa bankerna och så vidare, sådana där jobbiga saker man bara skjuter på. Men nu blev de gjorda :)

Igår väktes jag av ett telefonsamtal som gjorde mig jävligt irriterad. Det är tydligen min grej att se till att det är folk (ungdomar) som har hand om lotteriet och ponnyridningen på WRG's shower. Vi blev tillfrågade i ungdomssektionen och eftersom jag jobbar och inte skall vara där överhuvudtaget kände jag att det inte riktigt var min grej att ha ansvar för det. Och övriga i ungdomssektionen jobbar oxå eller rider på showen och kn därmed inte hålla i det. Så jag sa nej till de showansvariga som frågat oss, och dagen efter ringer då en styrelse medlem och beordrar mig som ordförande i ungdomssektionen att få ihop folk. Så sjukt dåligt om ni frågar mig. Vägrade ringa igår så jag får ringa runt ikväll efter jobbet. Styrelsen är fucked up det säger jag bara. Av diverse fler anledningar oxå..
(behövde få ur mig lite ilska bara..hoppas ni står ut)

använd paraply

zzzZZZZ

sova sova sova är allt jag vill göra för tillfället. Skall försöka hålla mig vaken och se lite på tv men sen är det sängen som gäller.
Slitsam men otroligt trevlig vecka har jag haft. Först ett regnigt Camp Vänge och sen ett nstintill lika regnigt High Chaparral besök. Men kul var det!! Skall definitivt till chappen nästa år med! Trevligt folk
Är jättenöjd med hur Magnolia gick när Frida red, super bra jobb där!! :)
Picasso som vart med hela veckan är i samma snark-stadium som jag, sova är verkligen grejen just nu.
Har jobbat två dagar nu när jag kommit hem så det känns inte riktigt som jag hunnit komma hem ännu utan jag är fortfarande kvar i något halvt resetillstånd. Men är ledig nu i två dagar så nu får jag komma tillrätta med mig själv..
Som sagt var i alla fall en slitsam men underbar vecka, och absolut en eloge till Anna som stått ut med mig hela veckan, kan behövas större pristutdelning för det ;P he he

snark

RSS 2.0