Hela min värld

Jag kan inte koncentrera mig. Jag är mycket lugnare idag. Egentligen mest för att mitt panikartade tillstånd inte hjälper. Inte det minsta. Jag förlorar ork och fokus och kan inte förklara och då blir det bara värre. Men jag kan trots mitt nuvarande lugn inte göra någonting. Jag kan inte koncentrera mig på någonting annat. Detta är det som upptar hela min värld just nu. Jag tänker inte på någonting annat. Jag kan inte jobba. Jag kan inte plugga. Ingenting går att göra utan att jag till slut hamnar vid datorn för att se om något nytt är skrivet någonstans eller om du kanske är online. Allt går ut på dig just nu. Ingenting annat är meningsfullt. Allt annat är meningslöst. Hela min värld är meningslös utan dig.



Hade attack-känningar idag. Första gången på flera månader. Det förvånar mig inte alls. Men jag har ingen ork att slå tillbaka, så det fick bli den enkla vägen ut. Atarax och sömn. Känner att dem hänger kvar än så länge. Dem sällskapar med klumpen i halsen. Dem skrämmer mig inte ett dugg längre och det är skönt, även om dem fortfarande är lika obehagliga som innan. Men jag vet att dem försvinner. Det finns mycket värre saker som kan krossa mig, men inte dem...


Hur fan gör man?

En grej med det hela är att jag är så van att gå, att jag inte vet hur man gör när man stannar. Jag har ingen aning. Jag vet inte hur jag skall va. Det är inte ett val att gå denna gång. Det finns inte på kartan. Jag kommer inte göra det. Men jag vet inte vad jag skall göra istället. Jag vet inte hur jag skall bete mig. Jag vet inte hur jag skall va. Jag är den som går, så vem är jag om jag inte gör det? Hur fan gör man?

In med massa annat

Precis hemkommen efter en sväng hos Jennie på Kulle och sedan Hemse. Skönt att få in andra saker i hjärnan. Det är så lätt att hamna i ett ältande och nergrävande som inte är så positivt. Men jag jobbar på det!
Tror jag skall ta och fokusera om lite med lite syplanering tills mor kommer hem och så får vi se när vi skall bege oss mot stan. Jag, mamma, Lotta och mormor skall nämligen på teater ikväll. Även det en välbehövlig annan input än mina egna skittankar. Det är dagens taktik, in med massa annat och fokusera på det roliga med det hela och allt annat. Tjohej! :P


Sårbarhet

Efter ett totalt mental breakdown de senaste dagarna som kulminerade till max igår så är det aningens bättre idag. Det tar sin lilla tid innan jag är tillbaka på banan igen, men jag kommer dit så småningom.
Jag vet att jag behöver hjälp. Men jag orkar inte den psykiska processen just nu. Det är för mycket som det är, och att lägga en sån stor grej på det hela blir övermäktigt. Jag orkar inte det.

Efter att ha gått i någon slags sjukt uppskruvad rädsla där ens värsta fiende är en själv, och sen bli nertagen på jorden igen, så är det ändå någon slags tomhet som kommer. Jag vet inte vad jag skall säga. Jag vet inte vad jag skall skriva. Jag vet inte hur jag skall va. Jag vet inte vem jag skall va.

Jag har aldrig släppt så nära förut. Aldrig. Och bara det faktumet skrämmer skiten ur mig oxå. Att vara sårbar är fasen så mycket mer skrämmande än att aldrig låta någon få chansen. Att släppa ifrån sig den "makten"... Bara den processen behöver få landa hos mig nu.

Just nu får detta vara min kanal för tillfälliga behövliga utlopp. För som sagt, jag orkar inte det andra.. Och detta har jag makten över.

Tack!



Oändlig kärlek. Utan dig är det inte värt det. Tack. <3


Nej

Helvete.

Ingenting.

Ingenting är värt det.

Ingenting.

Måndag

Denna dag började aningens bättre. Men har hamnat i något halvkvävt tillstånd igen. Klumpen är tillbaka och ligger och trycker. Det är lite som det var förr. Det kommer och går, ibland får jag bort det ibland inte. Jag kan emellanåt göra saker ändå, och ibland hjälper det mig ur det hela för en stund. Och sen kommer det tillbaka igen. Olika starkt och olika påverkbart.

Jag skriver för att förstå själv, kanske en aning för att andra skall förstå med, men det är ytterst lite. Också för att komma ihåg, för att kunna gå tillbaka och se. Eller ja jag vet inte riktigt...


Gunatt

Har fortsatt att vara totalt stumt hela dagen. Eller nej det är inte sant. Gråten har funnits i halsen som en rejäl klump som till och från varit svårare att hålla nere. Känns skit. Och ännu värre blir det när man skuldlägger sig själv för det också. Ja ja jag vet att det är en ond cirkel och att det bara är jag själv som kan ta mig ur det, men det gör det fan inte lättare. Borde inte känna som jag gör och är till och från ganska bra på att "trycka ner" eller "mota bort" det, men ibland tar det överhanden och det gjorde det idag. Vill inte. Orkar inte. Godnatt. Gunatt.

Gunatt, gunatt ti läitn u stäur kring haile oe land
Dagen jär yvar u nå gar vörr ti dråimars land
Gunatt siv gutt u tack för idag ti di läile vän
jag ynskar at täidn gar fort ti vör möts um igen

För imårgå jär en nöiar dag u ja undrar va han kan gi
Ska de bläi en fäinar dag? De jär ingen sum kan se
Täidn gar fort sum han alltut gär när de gaar imot kväld
Klucku jär slagi u nå rännar ja haim ti mi själv

För imårgå jär en nöiar dag u ja undrar va han kan gi
Ska de bläi en fäinar dag? De jär ingen sum kan se
Men däu kan möit han me ypen famn
Dagen jär yvar u nå gar vörr ti dråimars land.
Dagen jär yvar u nå gar vörr ti dråimars land









Fick ösa ur mig lite - lättnad! Plötsligt händer det. En förståelse från egentligt oväntat håll. Tack!


Det blir stumt.

Det har varit lite känslomässig berg-o-dalbana för min del de senaste dagarna. Idag har inte varit någon bra dag. Det som stör mig mest med det hela är att jag på något vis inbillat mig att det var slut med det nu. Jag går inte hos terapeuten längre och har ändå mått hyfsat bra en längre tid. Visst det är inga attacker som kommer längre, och knappt ens några känningar av att dem är på väg heller. Det är mer en total stumhet. Ibland kan jag ana anledningen till det men inte alltid. Det är en känsla av att jag inte vill göra någonting. Absolut ingenting. Och jag vill bara vara totalt ifred. Oftast blir jag inte ens nere, utan bara totalt stum. Totalt avtrubbad. Jag må händelsevis se på film eller tv, men oftast utan någon som helst egen input i det hela. Det är liksom blankt. Helt och hållet stumt. Det är dessutom olika hur länge det sitter i. Ibland några timmar, ibland en dag och ibland ännu längre. Det handlar oftast endast om mig själv. Idag är jag lite tveksam till varför det kom. Har mina aningar men man kan inte alltid vara säker. Det värsta är att den aningen jag har skrämmer mig till ännu större tomhet. Man kan säga att jag blir introvärt och avskärmad. Delvis medvetet men även omedvetet.
Väntar just nu bara på att klockan skall bli så pass mycket att jag kan gå och lägga mig.

Nej.


Ledig

Idag är jag ledig. Ledig från jobb. Ledig från plugg. Ledig från projektarbete. Inget jobb alls helt enkelt. Istället har dagen spenderats i ett ridhus på en westerntävling. Det var kul, solen sken, människor log och det var härlig stämning. Har duschat och skall om en timma käka våfflor med la familia :) Så det är en mysdag idag!

Ellis och mina utlandsplaner har verkligen åkt berg-o-dalbana de senaste dagarna. Från att starta med bartenderskola i Thailand till att sluta med språkresa till Aten för att plugga grekiska. Det är som sagt verkligen något vi båda skulle behöva att komma bort ett tag och göra något helt annat för att återfå lusten till det vi gör till vardags. Det kommer inte kunna bli av förns till hösten, men det skulle vara helt underbart om vi fick till det!! Jäklar! En massa veckor i Grekland - lovely!!

Dagens skörd

Det är spännande denna företeelse med hur mycket man bloggar olika dagar. Igår var det fullt sjå med blogginlägg a la Nellezoon, medan dagens skörd är lite fattigare. Dagen spenderas nämligen i staden med diverse små ärenden. Möte på museet, sökande i arkiv, mikrofilmscheck på bibblan och sen blir det om en liten stund avslut med sushi innan det bär av hemmåt mot kör.
Cutiepien Lina är här!! En snabbvisit på ön för lite arkivjobb för hennes del och ett kärt återbesök för min och mammas del :)
Är lite låg just nu, ont i huvudet och lite seg.

Note:

Jag HATAR att städa!!!

Över tröskeln and away!

Har idag kört bil för första gången sedan kraschen. Det var skitscary och jävligt obehagligt först! Men hade inte så stort val, jag måste ju köra förr eller senare och ju lägnre tid det går desto svårare blir det. Så bit i det sura äpplet och kör på. Och det gjorde jag. Och som sagt var det jävligt obehagligt upp till Hemse, körde inte mer än 70 nån gång och bromsade in och gasade hur försiktigt som helst. Men på vägen hem gick det bättre, mycket bättre. Så nu har vi kommit över den tröskeln. Skönt!

Städdag

Idag är det städdag som gäller. Jag och P3 skall därmed kampera ihop i princip hela dagen. För vad vore en städ dag utan radio eller musik? Nej helt otänkbart bara. Men först blir det till att köra morfar till vårdcentralen för provtagning och lite handel. Sen städ!! Wohoooo! Eller?

Imorgon kommer LINA!!! Lovely lovely med cutiepie tillbaka på ön! En kort vistelse, men det fina besöket har bokat boende på residens Hallvards vilket vi är sååå glada för :)


Stöd Henrich!



Från gruppen Vill du att Henrich kommer med på Raw Comedy? Hjälp honom hjälpa sig själv!
"Igår (20 Mars) äntrade Henrich tävlingen RAW Rookie Challenge! Och han behöver just er hjälp att komma hela vägen! RAW Rookie Challenge är en Stand Up tävling där de tävlande laddar upp en kort film på sitt set sedan sms-röstar allmänt folk på sin favorit, den som får flest röster får vara en av rookiesarna (underligt ord) på Raw Comedy live! Hur röstar man då på Henrich? Jo, man smsar "OAS3 HEINR" (utan citattecken) till 72500 smset kostar 6kr. Om man har en fet plånbok så kan man rösta flera gånger från samma telefon.

Så alltså "OAS3 HEINR" (utan citat tecken) till 72500"

DO IT!!!

Det löser sej!

Jag tror på sabbatsår! Det är det nya svarta för min del! Det senaste året har väl inte riktigt varit tipp topp för min del, men jag har kämpat på och klarat mig och det är jag jävligt stolt över! Nya insikter och nya erfarenheter och nya lärdomar har det gett mig. Och det mina vänner det är inte fy skam! En insikt är att njuta av det man har, det lilla. Samtidigt som man inte skall vara rädd för att sträva efter det stora, sina drömmar.
Min filosofi har alltid varit - det löser sej. Vilket det ju alltid gör. Förr eller senare så ordnar det sig. Dock är det just det faktum att inte ha kontroll över tillvaron som ibland skrämmer skiten ur en och gör att man får ett toalt mental breakdown. Men det är då man måste påminna sig: Det löser sej! ta det lugnt och fokusera istället. Inga problem löser sej av panik eller stress, dem blir bara värre. Som vår käre Timbuktu säger: "Det kommer ordna sig, det gör det alltid. Jo, det löser sig, så brukar allt bli, det kommer fixa sig till slut det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur och flera mil ifrån, det ordnar sig..."

Timbuktu på Gute sommaren 2009

Med denna filosofi i bakhuvudet så skrämmer det mig inte att ta ett sabbatsår. Hade du frågat mig för säg en fem månader sen, hade jag skrattat åt dig medan mitt inre hade skrikit i ren panik. Då var mitt kontrollbehov så otroligt stort och min insikt om perspektiv så långt bort som möjligt. Men idag är det en helt annan grej. Jag litar på mig själv, samtidigt som jag är medveten om att jag inte kan lösa allt. Och jag har accepterat det. Det är rent ut sagt ganska skönt ibland. Tillbaka till sabbatsår. Just den tanken att lösa saker i perioder som det skulle innebära med ett sabbatsår för mig är faktiskt nästintill lockande just nu. Eller rättare sagt är det ju så det har varit hela tiden, fast perioderna blir lite kortare och lite mer intensivare under sabbatsåret. Man jobbar och tjänar ihop pengar, sticker iväg, kommer kanske tillbaka kanske inte, försöker få ihop mer pengar här eller där eller vem vet vad man hittar på och var, men det är ju lite det som är skönheten i det hela med sabbatsår - möjligheterna!


Sabbatsår?



Jag och Elli började diskutera en idé hon fått igår kväll. Och först var jag väldigt tveksam. Men under natten och nu på morgonen så har idén fått gro hos mig och jag tror bestämt det har sått sig ett litet frö. Bartenderskola i Phuket i fyra veckor och efter det Språkskola i Frankrike kanske Nice kanske Paris, vem vet, hur underbart vore inte detta!! Jo det skall jag tala om. Det vore alldeles alldeles....underbart!!
Bartenderskolan i Phuket vore mer en rolig grej, som ett totalt avbrott från allt. En semester med nytta. Okej shore att jag kanske aldrig haft ett driv att bli bartender, men vad tusan man måste bredda sig och prova på nya grejer ibland!
Och språkresa och plugga franska i Frankrike har alltid varit en dröm! Det skulle vara helt totalt alldeles himlarns underbart!
Det kanske är just precis det jag behöver: ett sabbatsår där jag gör något annat än det som rör min karriär.

Och vem vet, jag kanske fastnar på franska rivieran blandandes drinkar och talandes franska för blotta livet ;)

Öken?


Jag fick en frälsarkrans när jag döpte mig. Som jag tycker jättemycket om! Och jag har den till och från. De senaste dagarna har jag haft den och då när jag sätter mig och pillar på den och leker med pärlorna i handen har jag alltid hamnat med Ökenpärlan i fokus. Detta är förklaringen på ökenpärlan:

"Den sandbruna pärlan symboliserar motgångar, stunder då livet ter sig som en öken. Men att acceptera svårigheter är ett steg mot att besegra dem.
Ibland upplevs livet som en öken. Man har ingen ork, ingen lust, ingen att tala med. Omvärlden tycks karg, ödslig och fruktlös. Ingen kan helt undvika livets öken, förr eller senare kommer den. Öken är en plats av saknad och längtan efter liv och vatten, den drar livet till sin spets. Vad behöver jag för att leva? Att komma igenom öken är svårt. Men vi kan träna oss i att möta den och att vistas i den. Ökentiden kan hjälpa oss att särskilja det viktiga från det oviktiga.
När vi lämnar öken, svårigheterna, bakom oss upptäcker vi att motgången lärt oss något.  Den ger oss perspektiv. Håll i ökenpärlan och tänk på ditt livs öknar och på hur du kom igenom dem. Vad får dig att mogna? Vad innebär öken för dig?"


Going Tant?

Jag undrar om det är någon undermedveten strategi jag kör med just nu att verkligen jobba på mina tant-poäng. Kvällen har nämligen spenderats med morfar framför Arn och sedan Saltön(!). Och hela eftermiddagen spenderades med en sisådär tjugo inte helt pinfärska damer (källingar) i Havdhems bygdegård på gemensam studiecirkel för projektet. Kan ha något att göra med det där att jag alltid varit yngst, eller något weird behov av att samla vuxenpoäng på kortast tid. Ja ja tantpoängen ökar och då hoppas jag att jag blir lika kunnig och smart som en tant med och får alla coola gamla kläder dem har, fast jag vill helst slippa den där färgen på håret och den darriga rösten som brukar komma med åren. Nej just det den darriga rösten har jag redan, skit oxå!

Detta var Miss Hablingbo 2009 - är vi inte lika så säg?!

Miss Hablingbo 2010


Det ultimata underhållningsprogrammet.

Jag spenderade mina halvt ege utnämnda sjukdagar i helgen med en del SVTplay. Det är nämligen min nya drog. SVTplay är en otroligt bra gåva till folket. Prova vettja!
Jag har hållt mig uppdaterad på "Åh, Herregud!" som jag ju nämnt tidigare, men nu har jag funnit det. Det ultimata underhållningsprogrammet. Det som har alla delarna: Kändisskvaller, ett kulturellt djup och matlagning. Nämligen "Teatersupén". Jag fattar inte att jag har lyckats missa detta helt underbara program!! Jag älskar det! Det går ut på att man får besöka en ensemble där två av medlemmarna bjuder till supé efter föreställning för delar eller samtliga resterande medlemmar av ensemblen och ibland även inbjudna gäster, och man får ta del av deras samtal och berättelser kring teatern och livet. Och så får man en bra inblick i den föreställningen som spelas. Nej jag tycker det är sjukt bra!! Det gör mig otroligt sugen på att ha en ordentlig middagsbjudning med nära och kära :)


Vissa må nu tycka att detta späder på min "tant"-stämpel med en minst 25%. Eller kanske rättare sagt min "Kulturtant"-stämpel. Men det skall jag säga er mina vänner, det gläder mig! :P


Vilket game?

Satt precis och skulle skriva en feja-status. Hade tänkt skriva: Amanda Nelson Johansson is back in the game! Men jag skrev ingenting istället. För shore, jag mår bra och känner att jag skall börja jobba och plugga igen. Och därmed på ett sätt gå tillbaka till normalitet igen. Men å andra sidan så har det slagit mig de senaste dagarna, tillbaka till vad? Vadå back in the game? Vilket game? Det gamet när alltind bara rullar på och man tillslut glömmer bort både sig själv och det som egentligen betyder något i livet? Det vill jag verkligen inte tillbaka till. Inte för att jag riktigt har varit där det senaste året, men just den tanken är något som skrämmer livet ur mig!! Att känna att det jag gör i mitt liv inte bidrar på något vis till andra människor. Att känna att jag har möjlighet att beröra är det viktigaste för mig. Att känna att jag kan hjälpa. Att på något vis känna att det jag gör är meningsfullt för andra människor. Den känslan och viljan har jag alltid haft, men det känns som om den blivit starkare och mer en naturlig drift sen i fredags. Helt enkelt så börjar dem där funderingarna om vad man skall göra med sitt liv och vad man skall syssla med för att det skall menigsfullt. Ja man får väl se vad man kommer fram till denna gång :P

Lassis besök

Var på akuten imorse för en koll. Ont har jag ju i hela kroppen, men det är mest nacken jag varit lite orolig för, så det var den som kollades upp. Samt mitt vänstra skulderblad som fått sig en rejäl smäll. Men det var absolut ingen fara med mig så efter lite väntade här, lite väntande där, en liten vissel-session på röntgen så bar det av hemmåt igen. Kroppen mår bättre idag och jag känner att jag kan röra mig utan större problem.

Det är många som kommenterat på fejan och hört av sig på andra sätt och jag vill bara säga att jag är oerhört tacksam för er omtanke! Det betyder väldigt mycket! :)

TACK!! <3

Det blev väl inte riktigt som det var tänkt....

Natten igår var bland det värsta jag varit med om. Jag kraschade nämligen mammas bil. Riktigt rejält. Totalkvaddade skulle man kunna säga. Voltade åt alla möjliga håll och kanter och hamnade dock till slut på hjulen igen på andra sidan cykelbanan i Tofta. Taket och bakdelen var paj, höger sidan har jag nog åkt kana på så som den var skadad, men så mkt mer än så kan jag inte avsjlöja av vad som hände. Det är läskigt hur fort alla detaljer försvinner ur huvudet.
Storyn var så att jag agerade fyllechaffis åt Donner-lärare, och hade kört in dem till stan, och var nu på väg hem till Hablingbo längs kustvägen. Blixthalkan hade slagit till. Jag insåg inte hur halt det var. Men på en raksträcka norr om Tofta kommer jag i 90 km/h och bilen börjar helt plötsligt dra väldigt mkt åt vänster, jag börjar ratta mot och bilen får då totalsladd och vi är över hela vägbanan innan det enda jag ser är att vi är på väg rakt mot diket och den vita reflex-stolpen. Sen vet jag inte hur vi snurrar runt, men jag tror vi är på taket två gånger och båda sidorna, innan vi på något konstigt vis tillslut hamnar på cykelbanan med taket uppåt och hjulen neråt och näsan mot Visby. Den chocken och paniken jag fick var inte att leka med. Först hittade jag inte min mobil, den hade åkt runt och efter mycket letande och snöskyfflande så hittade jag den i bagageutrymmet och ringde till mamma. Hon lyckades lugna mig en liten aning och skulle komma och hämta mig.
Jag var och är inte allvarligt skadad. När mamma la på för att börja bege sig, kom paniken igen. Jag kunde inte bara sitta där själv och vänta. Och den första och enda människa som kom upp i mitt huvud var Elli. Jag måste ringa Elli. Så efter att med skakiga händer äntligen lyckats få telefonen att börja ringa igen så fick jag till slut tag i henne. Och jag vet ärligt talat inte vad jag hade gjort om inte hon hade varit där för mig igår. Jag skakade och grät hysteriskt när hon svarade men när mamma äntligen kom fram efter en timme och jag då pratat med Elli hela tiden var jag lugn och sansad om än lite chockad. Utan Elli i telefon hade jag blivit galen. Jag är henne evigt tacksam för hennes otroliga stöd igårnatt och kommer aldrig glömma den tryggheten jag kända direkt jag hörde hennes röst. Det var en sådan lättnad. Det finns ingen annan som känner mig som hon, och ingen annan jag någonsin kommer lita så mycket på som jag litar på Elli. Jag är så oerhört tacksam att hon finns i mitt liv, och älskar henne för alltid!!

Som sagt var så är jag inte allvarligt skadad även om hela min kropp är mör som om jag hårdtränat i en vecka. Imorgon blir det ett besök på akuten så dem får kolla igenom så att alla dem smärtor jag har i kroppen inte är något farligt eller brutet eller så. Idag har dagen spenderat till att sova och se på tv. Bilen är som sagt totalkvadd och kommer nog att skrotas efter vad bärgaren sa. Men som sagt ingen fara med mig, förutom den mentala chocken. Och även om jag skrivit vi ovan så var jag ensam i bilen (jag syftar på mig o bilen :P).

Var rädd om er!

Inget pip!! :D

Jag äääälskar "Så ska det låta"!! Jag vet att det i vissas ögon gör mig till pensionär, men det hjälper inte, det är bland de bästa programmen som finns! Har alltid sett på det. Det är liksom en perfekt fredagsmyskväll med "Så ska det låta". Så idag var min tv-kväll gjord helt enkelt. "Så ska det låta" och så lite "Solsidan" på det med så var paketet redo! Great!

Har annars fått huvudvärk av våran förbaskade värmepump idag som har pipit hela dagen. Den pajade igår, och när den pajar så sätter den igång och larmar. Och så får man gå ner och trycka på en knapp så att den slutar larma och jobbar litegrann igen. Det är bara det att den larmar ungefär var 5:e var 10:e minut. Och att springa upp och ner, fram och tillbaka till källaren hela morgonen, förmiddagen, dagen, eftermiddagen och kvällen är inte riktigt min bild av en bra spenderad dag. Speciellt inte när man oavsett om man stänger alla dörrar hör det där förbaskade pipandet hela tiden, vilket gör en helt galen!!!! Som tur var så kom det en snubbe och fixade så den slutade larma, fast den funkar inte helt ännu då något skall bytas, men det är varmt i huset igen och vänta.......nej..... jag tror knappt mina öron.........men........inget pip!!!!!!!!!!! :D


Åh, Herregud!



Har ända sedan reklamen började gå tänkt att jag absolut måste se Jonas Gardell tv-serie "Åh, Herregud!" på SVT. Det har dock inte blivit av, förns jag idag bänkade mig framför SVT play. Jag såg de tre programmen som hittills visat på raken. Det bästa med Herr Gardell är att han aldrig levererar färdiga sanningar, det lämnas alltid något för läsaren eller tittaren att fortsätta fundera eller begrunda eller betrakta. Och just det älskar jag!
Så nu ikväll har det slagit mig att man kanske skall bli religionslärare istället. Eller? Nej jag är inte riktigt seriös, men faktum är att jag sökte Religionsvetenskap med didaktik på HGO samtidigt som jag sökte Litt.vet. på Södertörn för snart fem år sen. Så visst har det funnits i mina tankar förut.
En nyfikenhet för andras tros- och världsuppfattningar är nog det som alltid triggat mig till sådana tankar. Det är nog även det som fått mig att välja kulturarv istället för konservering. Människors uppfattningar om saker och ting och företeelser i världen fascinerar mig. Och är detta något som intresserar även dig oavsett om du är troende eller ens kristen eller ej, så se "Åh, Herregud!". Bra program!

"Skruvad?"

Dagens blogginlägg är skrivet av Elli, läs och kommentera hennes blogg! Och lägg ta mig fan aldrig skulden på dig själv för att du inte vill något och säger nej!!

Thats how I role!

Asså herregud!! Jag skall nu erkänna något pinsamt.. Eller pinsamt och pinsamt, men det är i alla fall något jag inte kommer att göra igen. Eller egentligen är nog det värsta att jag kanske till och med gör det igen bara för att. Ha ha, ja ja i alla fall så handlar det om att jag har sett ett av de programmen som de två bloggdrottningarna Bella&Tyra har börjat göra. Och herregud!! Jag har varit en utav dem som faktiskt tyckt Bella verkat som en hyfsat bra tjej, jag står fast vid att hon är en sjuhelvetes entreprenör men jag skulle då INTE stå ut och umgås med henne! Nej, jag pallar inte hennes röst för det första och ja nej to much blond bloggerska helt enkelt, och detsamma gäller Tyra (fast hon är brunett). Tacka vet jag Kenzas röst som man står ut med att höra! :P I alla fall så berättar jag detta pinsamma misstag för att skydda er, se inte programmen, dem är kassa! Jag kan uppdatera er om dem blir bra, då dem lär ha den negativa inverkan att jag kommer se dem iaf... Thats how I role!

Check!

Jag har tänkt. Och jag har kommit på en sak. Jag är som lyckligast och mest nöjd med mig själv och mitt liv när jag har haft en produktiv dag. Alltså när jag anser att jag har gjort något. Det behöver inte vara något speciellt egentligen, alltså jag menar det behöver inte vara något extra ordinärt som jag har gjort. Utan vad jag menar är att jag sällan är som mest nöjd med mig själv dem dagar jag slappar och unnar mig något. Utan dem dagar jag är mest nöjd är oftast då jag jobbat eller pluggat hela dagen och har fått energi av det och kommit någon vart. Det kanske låter självklart. Eller så låter det som om jag har för höga krav på mig själv (vilket min terapeut skulle sagt :P). Men jag menar mest att det egentligen borde vara positivt. Om jag skall bli nöjd så får jag bara sätta igång och göra något. Och som sagt, det behöver inte vara något speciellt, jag behöver inte uppfinna en tidsmaskin eller skapa fred på jorden. Det räcker med att jag kom ihåg att åka och lämna boots till en tjej som skall låna dem till tävlingen på lördag, eller att jag faktiskt suttit ner och jobbat med projektet några timmar idag. Min dag har inte varit superproduktiv -  men jag är nöjd så länge jag kan kryssa av något på min to-do-lista :)


14 timmar sömn

Herregudars skymning vad trött jag var igår!!! Kom hem, käkade, satte mig i soffan framför en film och med lite glass och skulle taggar ner, och somnade hela tiden så valde att stänga av filmen efter en timme och inse att det var rätt kört, sov en timme på soffan innan jag gick upp och la mig på riktigt. Kl 20.00!!!!!! På en måndag!!!! Helt stört egentligen. Ännu mer weird att jag sov ända till klockan 9.00 imorse!! Vaknade dock halv sex, men tyckte det var lite väl att gå upp då, så jag halvsov till 9.00 då jag tyckte det var okej att gå upp :P Med timmen på soffan alltså 14 timmars sömn. Ganska gött ändå! :)
Varför så trött? Jo för att jag spenderat de senaste dagarna, och helgens alla timmar med att förbereda ett heldagsseminarium som jag hade igår. Det gick bra! Men de senaste nätterna innehöll inte mycket sömn och i princip 15 timmars arbetsdagar - det sliter lite. Men så är det när man inte sätter igång ordentligt i tid med sitt arbete och inte planerar dagarna ordentligt :P All blame on me.


Scannings-arm?

Har jobbat med förberedelser för mitt seminarium jag skall ha på måndag. Det är i kursen Interiör- och möbelhistoria och jag skall nog få dem att jobba lite :) Hoppas jag - jag vill ha diskussioner! Men det skall nog gå ganska bra, jag känner mig ganska lugn. Har spenderat mycket av dagen till att scanna bilder, så jag tror jag har lyckats skaffa mig en scannings-arm.. Det gör ont i den i alla fall. Trött som tusan är jag med, så nu är det sängen som kallar..

Siv gutt!

Närhet

Jag och mina två närmsta väninnor har den senaste tiden pratar väääldigt mycket killar och sex. Och insett, eller rättare sagt uttalat vad vi redan visste, att vi har ganska liberal syn på sex och relationer. Jag är medlem i RFSU sen inte så hemskt längesen tillbaka och tycker verkligen att det är otroligt viktiga frågor man jobber med och för i den föreningen. Som sagt har jag och mina vänner haft många och långa diskussioner och helt ärligt är det mestadels dessa saker vi pratar om, killar, sex o relationer. En av oss är i en hyffsat ny relation medan vi andra leker runt lite. Och vi alla anser att tjejer har lika stor "rätt" att leka runt och ha roligt precis som killar! Jag brukar säga att jag är oromantisk, och det håller jag fast vid. Däremot innebär det inte att man aldrig vill krypa in i någons famn och vara liten och älskad och bara mysa. Just det är nämligen vad jag känner för just nu. Jag vill mysa och ha närhet! Därmed inte sagt att jag vill ha en relation!! Det är inte samma sak, men jag vill ha närhet...

Klättra på egen hand

Oj oj oj vad längesen sist. Och det värsta är att jag hatar när man inleder ett inlägg på det viset :P he he
Men okej jag har varit i sthlm och träffat en massa folk och haft det riktigt trevligt ;P Men det är ändå lite weird det där när man är uppe en vecka på typ semester och sen kommer hem och är helt slut :P

I måndags var jag hos terapeuten för sista gången. Känns weird. Jävligt weird faktiskt. Känns på något vis som om jag hittills har bergsklättrat uppför en rejäl förbaskad bergsvägg och klarat det hyffsat då jag haft mina livlinor att förtrösta mig på, och nu skall jag fortsätta klättringen utan livlina, fast jag nu fått fler andra hjälpmedel som jag egentligen borde klara av att klättra med själv och med sos-pistolen ständigt beredd. Men ändå utan livlina!! Scary!! Första gången jag gick till henne sa vi att vi skulle köra 10 gånger och sen kolla hur det var, och när dem tio gångerna hade gått och hon tog upp frågan om hur jag kände för att sluta träffas så blev jag livrädd(!) och sa att jag absolut inte ville sluta. Och nu har vi ändå bara träffats två gånger sedan dess och det kändes inte alls lika farligt att "släppa" henne. Men det är ändå läskigt!

RSS 2.0