Toastmadame

Det här med dresscode är ju spännande. Jag skall ju vara Toastmadame på ett bröllop snart i december. Kära Karin och André skall gänga sig. Och jag är Bnar skall hålla låda. Och jag har ju visat er lite förslag på klänningar jag hade innan, men nu tror jag att jag hittat den. Och den ser inte alls ut som dem andra, men I like alot! Very much like!

 


Vad tycks?? :)

Jobbhelg

Man kan definitivt säga att jag har haft en jobbhelg som heter duga! Jobbade fredag natt, lördag kväll och idag söndag dag. Så med andra ord har jag spenderat mer tid på jobbet än hemma under denna helg, men jag tackar och tar emot. Nu ikväll gör det dock att jag skall kasta mig i säng om ca 5 minuter :P



Ovanstående herre fick följa med på jobbet i fredags natt och var en ypperligt aktiv kollega :P

Har denna månad fått jobba riktigt mycket vilket känns skönt. Hoppas på att det fortsätter i någorlunda lika takt. Det här med höstförkylningar bland ordinarie personal tycker vi vikarier om ;)

Imorgon skall jag försöka vila ut lite efter helgen men även fixa iordning här hemma. Städning och lite sånt där pyssel skall hinnas med. Men på eftermiddagen har jag ordinerad slappning!



Idag har ju vädret här på ön varit lite sisådär enligt vissas mening. Jag skulle säga att det varit alldeles utmärkt väder! Jag gillar verkligen när det är sånt här grådis. Det är perfekt för en härligt uppfriskande promenad och sedan mys hemma framför brasan. Hoppas nästan på likadant väder imorgon så jag kan njuta lite!

Favoritrecept från Södra Gotland

Tänkte jag skulle ge en lite bättre förklaring till detta med Kvinnor förr som nu och projektet som jag pratar om emellanåt.

Det var så att min mor drev Petes Museigård somrarna 2009 och 2010. I samband med detta påbörjade vi ett samarbete med Kerstin och Monica som driver Kattlunds Museigård. Vi startade projektet Kvinnor förr som nu, som är ett Leader Gotland finansierat projekt. Projektplanen går ut på att utveckla dessa två museigårdar med utställningar och föreläsningar samt att samla in recept från socknarna runt omkring till en receptbok. Och det är alltså receptboken som nu börjar se dagens ljus som färdig.

Arbetet har gått till så att vi först haft informationsmöte med vad vi tänkt om boken och hur arbetet skulle gå till. Sedan har vi haft studiecirklar med kvinnor och tanter boende i dessa socknar på Södra Gotland där vi diskuterat traditioner utbytt erfarenheter och alltså samlat in recept som dem velat dela med sig av. Det är deras favorit recept som på olika sätt har stor betydelse kultur och traditioner på södra Gotland eller i deras familjer.  Vi har sedan gjort ett enormt utvals-arbete och även bakat och fotat och skrivit om så det går att förstå även för en inte invigd bakfantast. Boken kommer att heta Favoritrecept från Södra Gotland och kommer alltså att ges ut från det nystartade företaget Kvinnor förr som nu HB där vi fyra ingår.

Man kan alltså inte säga att vi skrivit boken, men vi är redaktörer för boken och där är mamma chefsredaktör för just bokdelen i projektet.
Dessutom driver inte mamma Petes Musiegård längre, men både jag och mamma är fortfarande drivande krafter i projektet.

Jag har haft lite olika delar jag bidragit med, som utställningstexter och lite recept och mycket korrekturläsning och beslutsfattande och nu känner jag att jag skall engagera mig en del i marknadsföring och promotande för boken. Me like!



Detta är från det allra första informationsmötet om projektet som vi hade 2009. :)

Kvinnor förr som nu HB



Har precis kommit hem från en session med projektmöte om boken. Nu är det verkligen sluttampen vi är inne i nu. Boken kommer att komma ut till försäljning till 3:e advent 2011. :) Det ni!
Ovan ser ni Märtas godis. Och det är inte vanlig rischoklad utan knäck/kola med rispuffar i, riktigt gott. Vill ni ha receptet får ni köpa boken sen! ;)

Vi har nu beslutat att starta ett handelsbolag som har hand om utgivningen av boken. Kvinnor förr som nu HB kommer vi heta.

Idag har vi även diskuterat utformning av bokens utsida, framsida, pärm, baksida, inslag och bokmärkesband. Namn och utformning på logga har vi även diskuterat samt marknadsföring av boken och produkter vi kan sälja i samband med boken. Ser verkligen fram emot arbetet med att promota och sälja boken!

Denna dag kan jag övervinna allt!

Jag måste bara få uttrycka hur otroligt lyckligt gift jag är!! Han är den bästa och alldeles underbara mannen i mitt liv!
Nu är inte bara flyget bokat och betalt utan även båten till Stockholm och flygbussen till Arlanda, så resan ner till min älskade närmar sig!!! Imorgon är det dessutom bara två veckor kvar! Weeiii!! Är så glad!
Denna dag kan jag övervinna allt!!

Jag måste ju även kommentera valet i Tunisien. Känner att folk är lite väl rädda för detta med dem så kallade "islamisterna". Att respektera ett valresultat är ju faktiskt en del av en demokrati. Folket i Tunisien har gjort sitt val och 40% har valt just AnNadha. Jag har inte satt mig in i några parties valprogram så jag kan inte säga något om partiet. Men jag anar definitivt att all denna "orolighet" är överdriven och aningens fördomsfull. Tråkigt.

Idag är jag ledig! Wihoo! Skall dock plugga. Har inlämning imorn och då jag jobbat som bara den har det legat lite i skymundan. Så nu får vi köra ett pluggrace till imorgon kväll.

Men jag skall laga lite mat först!

Är förresten bjuden på bröllop i december. Eller rättare sagt skall jag vara Toastmadame. Och jag har börjat kolla kläder till denna dag och vet inte riktigt vad jag skall hitta på. Klädkoden är Mörk kostym.

   

Dessa är förslag, vad tycks?

(Tack för era uppmuntrande kommentarer!)

To blog or not?

Är inne i en total down-period när det gäller bloggandet. För första gången ever funderar jag faktiskt på att lägga ner..... Har bloggat i över 4 år, med blandad frekvens, men vet inte längre...

Lazy day



Jobbade ju natt nu natten som var och hade sedan en inbokad tid på mödravården vid 11-tiden. Det var sådär lagom roligt att kliva upp ur sängen efter två timmars sömn. Jag har idag satt in en kopparspiral, och det mina damer och herrar var definitivt inte det roligaste jag varit med om. Dagen har bestått av en molande mensvärk från helvetet nämligen som effekt av morgonens insättning. Och därav så unnade jag mig ovanstående inköp när vi åkte förbi affären på vägen hem. Har inte gjort annat idag än hängt vid datorn och lusläst DN och Svensk Damtidning. Även sovit en stund på soffan. Så jag har helt enkelt unnat mig en lazy day. Vilket jag känner var väldigt behövligt inte bara efter dagens ingrepp utan även efter en månads ganska intensivt jobbande. Det är inte så att jag jobbar så mycket att det är det som är jobbigt. Men som vikarie så frestar det faktiskt på att inte kunna veta i förväg när man skall få jobba och att jag dåsom dessutom jobbar både natt och dag får ändra dygnsrytmer konstant. Slitsam månad detta. Så det skall bli riktigt nice men en veckas ledigt med min man! Saknar honom så!!

Helg

Lördagen var en riktigt fin dag. Började med en date med Emma där vi gick en långpromenad med alla hundarna innan vi tog oss en kopp té i värmen hemma hos henne och hela tiden gick käftarna på oss som bara den ;) Sen begav jag mig till Elli & Björn för att lämna tillbaka dogsen och sedan var det handling och hemfärd. Kvällen bestod av middagsbjudning med moster och respektiva, mamma, morfar och jag. Jag bjöd på fisksoppa med saffran och jisses vad den var god!! Till efterrätt blev det hallon/blåbärspaj o vaniljsås, sen satt vi framför brasan och mös medan hundarna lekte som bara den.

Sen var det dock slut på friden för jag blev nämligen inringd på nattjobb. Jag krävde dock att få sova en timme innan jag åkte iväg, vilket jag självklart fick, så vid ett var jag på plats på jobbet. Med tanke på att jag hade gått upp vid 8 på morgonen blev det en aningens seg natt, pimplade alldeles för mycket kaffe så jag fick ont i magen. Väl hemma igen på morgonkvisten sov jag som en stock ända fram till fyra-tiden idag...

Idag har jag slappat och mestadels pratat i telen med diverse folk, blivande bruden Karin, vännen Elli, mormor och självklart min älskade man!

Men huvudsaken idag är att jag bokat min resa ned till Tunisien nu i november! Äntligen får jag åter träffa min man!!! Lycka!!!

Nu skall jag åka iväg på nattjobb, tjohej!


Gadaffi & Skatteverket

Även ikväll har jag hamnat framför brasan med datorn i knät. Skönt avslut på en fredag :)

Insåg att jag ju inte skrev något om det viktigaste med gårdagen, det måste ju ändå ha varit att man fångade och dödade Gaddafi, Libyens förre diktator. Det är ju en stor glädje då detta nu förhoppningsvis innebär slutet på alla stridigheter i Libyen med bidragande oro i Tunisien. Pratade givetvis om detta med Jihed igår och jag håller med honom i hans åsikt om att det kanske hade varit bättre om man inte dödat Gaddafi utan ställt honom inför rätta så han blev åtalad och straffad för de brott han begått och att det dessutom kunde ske en ordentlig sammanställning av vad han har gjort. Men gjort är gjort och självklart är det bättre att han är död än levande och fri.

Dagen idag har sett i princip likadan ut som igår. Jobb, promenad och mat. Ikväll blir det dock fredagsmys framför tvn sen med mamma och morfar.

Ringde även till Skatteverkte idag angående registreringen av äktenskapet och min namnändring och då sa dem att "handläggningstiden faktiskt är på 6-8 veckor", vilket jag mycket väl vet, men dem sa också att det borde vara ordnat om två veckor. Och det innebär att jag borde få iordning mina papper innan jag åker ner till Jihed i november! Kanon!!


Fullt ös

Just precis i detta ögonblick sitter jag framför kakelugnen och dricker en kopp té med honing. Mysfaktorn är alltså hög! Saknar min man dock! Något oerhört! Så det är riktigt nice att samtidigt sitta och kolla lite på deturs hemsida på resor ner. :)

Idag har jag jobbat dag, och sedan lagat köttfärslimpa enligt följande recept, den fick dock stå i ugnen medan jag tog en långpromenad med hundarna, så när jag kom hem hade mamma tagit ut maten ur ugnen och det var bara att fixa iordning och duka för middag. Riktigt smaskig middag och sedan dusch och sedan dog Amanda kan jag tala om. (Lägg gärna märke till min nya ambitionsnivå i matlagningen ;P)

Antar att det var till att gå ut lite hårt efter att ha varit sjuk. Men det positiva är att jag lär ju sova gott inatt. Sitter uppe och myser och väntar på att min kära man skall sluta jobbet så vi kan mötas på msn, längtar så efter att få se honom på riktigt!! <3

19 oktober 2011

Efter att typ ha varit helt död igår eftermiddag har jag återkommit väl till livet som nästan frisk idag. Jag har nämligen utfört en massa bra saker idag. Jag har åkt iväg till Granngården och köpt kattsand, tankat bilen, åkt till Gahms och köpt en massa mysstrumpor, det börjar bli kallt i vårt hus nämligen och då behöver man lite strumpor som värmer. Och sen åkte jag och handlade lite förkylningsprodukter på Ica i Havdhem.
Väl hemma igen kastade jag i mig lite av den Bouef Borguignon som jag lagade halva kvällen igår (mumma!) och sen var det dags för lite städ, så nu ser det i alla fall hyfsat ut på undervåningen efter dammsugning och moppning av golv. Sen fika med morfar och mamma och sen iväg till Elli för att hämta hundarna för ytterligare lite hundvaktning i dagarna som kommer. Så efter att ha gått en promenad har jag nu kurat ihop mig i soffan med både hundar och katter och försöker få eld i kakelugnen vilket går sådär om jag skall erkänna :P
Varenda natt nu i ett par dagar har jag drömt om hur det skall bli när Jihed kommer komma hit till Sverige, jag kan knappt bärga mig!! Längtar så efter att få starta vårat liv ihop! Min älskade man!! Nu först får jag se fram emot att åka ner inom en månad men sen så är det en väntan på att han skall komma hit!!! Lycka!!

Lev!

Det händer inte så mycket här. Och det är för att jag helt enkelt inte har någon större lust just nu. Har inte lagt speciellt mycket tid alls vid internet dem senaste dagarna. Men jag återkommer nog. Just nu är jag sjuk och känner det som om mitt huvud skall sprängas.
Annars är det jobb och plugg och vardagslivet som rullar på. Kommer inte plugga till sjuksköterska utan köra på undersköterska och att försöka jobba så mycket som möjligt och även kunna umgås mycket med min man snart förhoppningsvis. I mitten av november kommer jag åka ner en vecka och träffa honom och då hoppas vi kunna lämna in UT-papprena.
Lev väl och sörj inte för att ni inte för uppdateringar varje dag, Lev!

Sjuksköterska på KI?

Funderar riktigt seriöst på att skicka in en ansökan för att börja läsa till sjuksköterska till vårterminen 2012. Mina tankar är som så att om jag ändå skall jobba deltid och plugga, kan jag kanske plugga heltid. Jag har ingenting emot att plugga till Undersköterska som jag gör nu, det är inte det. Men om jag skall plugga 3 år deltid, så kan jag lika gärna köra 3 år heltid. Det är min tanke.
Frågan är ju dock om det är realistiskt? För att slippa ta studielån, som det verkligen skulle vara underbart om jag slapp. Så måste jag ju jobba samtidigt, typ lite lagom som jag gör nu. Och just som det är nu, känner jag att jag ändå har tid över. Så då kanske jag kan plugga "klokt" istället.
Men jag velar lite för att jag är rädd att det skall bli för mycket med heltidstudier och deltidsjobb. Jag är egentligen inte rädd för att inte klara av studierna. Eller jobbet. Men det kanske blir så att det är det enda jag gör, jobbar och pluggar, jag vill ju ha lite tid för min familj. Speciellt med tanke på att Jihed kommer komma hit (förhoppningsvis inom sinom tid). Utbildningen är på distans, vilket ju är bra, eller en förutsättning dock.
Men det jag verkligen inte vill är att spä på mitt studielån hos CSN. Det är redan högt som det är, och behöver inte bli högre! Hjälp! Vad skall jag göra?

Promenadsnack







Mestadels av dagen har spenderats i Tofta hos Elli and the dogs. Vi tog en långpromenad i skogen vid sandbackarna och tränade både oss och hundar och sen myste vi lite hemma i soffan.

Blev uppringd om jobb inatt så skall bege mig iväg om en timme. Har försökt sova lite efter jag kom hem, med ett sisådär resultat, men en timme blev det i alla fall. Med tanke på att jag gick upp vid 8, så kan det eventuellt bli en lite seg natt, men det finns ju kaffe!! :)

Elli och jag diskuterade framtiden. Eller rättare sagt våra yrkeskarriärer. Båda funderar på det här med sjuksköterska och sedan en vidareutbildning uppe på det. Jag tänker barnmorska. Vad tror ni om det? Jag som barnmorska? Och jag till att plugga i mer än 4 år till? Behöver lite råd!

Ringde även upp min lovely husband innan min lilla tupplur och är det något som kan få mig på strålande humör är det att höra hans underbara röst och få skratta och prata lite om ditt och datt med honom. Kärlek! <3

Vet ni att bland det bästa jag vet är att promenera och snacka och fundera över livet, alla behöver ett promenadsnack!

EM-kval med morfar *

20111011309 (MMS)

EM-kval med morfar *


Vardagsglimtar*

Idag har det varit en sådan där vanlig dag. En vardag. Har jobbat lite med projektet, korrekturläst en del recept och texter. Och pluggat vårdetik på USK-kursen. Men sen har dagen haft sina glimtar också. Jag har nämligen prata med min kära man på msn. Så underbart att få se honom och känna en liten närmare kontakt. Och så pratade vi såklart om min nästa resa ner. Planerar att åka ner i mitten av november. Och av de svenska charter-bolagen är det då bara Detur som åker. Tacka vet jag Detur. Dock så är priserna för endast flygstol en vecka i november inte så roliga. Så idag kollade jag hur det såg ut att åka över London. Och även om jag behöver vänta ganska länge på resan ned, så behöver jag i alla fall inte byta flygplats som jag fick göra i Paris, och jag tjänar över 2000:- på det hela. Något jag därav funderar seriöst på just nu!
Min andra vardagsglimt för dagen har varit att träna Picasso. Det har väl gått sådär. Men definitivt framåt. Och framförallt nu ikväll, dem snabba pass jag tränat! Duktig hund! ;)
Och min tredje vardagsglimt är att jag varit på arabiska kursen ikväll. Och jag fattade! Inte allt, definitivt inte allt, men en liten krummerlur jag inte har förstått hur den hamnar längst bak på ord insåg jag nu är en annan form av T. Ja så kan det va mina vänner. Man lär sig något nytt varje dag!

Hundträning







Förmiddagen spenderades hemma hos Elli & Björn där det tränades hundar. Jag får villigt erkänna att min kära Picasso är en bortskämd och emellanåt olydig liten jycke. Detta skall vi dock försöka råda bot på, och vem är alldeles utmärkt att vända sig till då om inte den utbildade hundtränaren och bästa vännen Elli! :)
Så med siktet inriktat på att börja med agility och så småningom även vallning med min kära ludna fyrbenta vän så körde vi ett första träningspass idag.

Vädret tvingade oss att börja inne. Och vi började med att lite mindre övningar och vi har dessutom fått läxa! Det ni, det är ingen dålig lärare vi har ;) Vi skall träna på att Picasso skall gå runt sopskyffeln (pinnen) inne, som vi började med, sedan skall vi träna samma övning ute, vi skall även klicka in oss mer och sedan träna att gå igenom en dubbelport som ni ser på bilden längs ned.

Inne tränade vi med klicker, vilket är en liten makapär man klickar på när hunden gör rätt. Det är som en belöning, men främst en markör för att hunden har gjort rätt. Och när man klickar in hunden, som jag och Picasso skall göra, så tränar man hunden på att förstå att klicket är något positivt och att man vill att hunden skall "söka" klicket själv. Hunden skall alltså försöka tänka ut vad jag vill av hunden utan ett kommando, det är för att få en tänkande och aktiv hund.
Jag får be om ursäkt för mina förklaringar som inte är så bra, men ett försök i alla fall! :)

Så imorgon skall vi träna läxa!

Man blir som man umgås!

20111009277 (MMS)

Man blir som man umgås!


Kransarna


En av våra bröllopspresenter var dessa två underbart fina kransar som vi fick av min moste Ing-Marie. Hon är gift med en grek och detta är en grekisk tradition. Som ni ser är kransarna likadana, vad ni dock inte ser är att dem sitter ihop med ett sidenband som ligger på våra ryggar, detta för att symbolisera att vi hör ihop. Dessa kransar ligger nu fint på en bröllopshylla. Av någon anledning har jag bara bilder där Jihed sätter på kransen på mitt huvud, inte någon bild där jag sätter på kransen på honom, jag kanske var för snabb för kamerorna ;)



Jag antar att Jiheds vänner fattade tycke för den grekiska traditionen då dem genast lånade kransarna :) Dem satt dock inte kransarna på huvudet samtidigt :p Tycker dem passade bättre, mycket bättre, på mig och Jihed!! <3

Söndag


Idag är det söndag. Och jag tog mig en rejäl sovmorgon! Gick och la mig tidigt och sov ända till halv tolv. Dock med en paus vid fem-sextiden då jag vaknade och inte kunde somna om på en timme...

Har satt mig med boken och datorn och pluggat lite nu innan det är dags för halvtre fikat med morfar. Skall sätta mig och jobba lite med texterna till projektboken sen också, läsa igenom och tycka till lite.

Och så skall jag Zumba idag!! Nice!

Annars är det en lugn söndag med strålande väder där man kan mysa lite här hemma :)

Helg?

Jisses vilken start på helgen det har varit. I fredags klockan tio kom Elli hit och vi jobabde med fåren. Dem skulle samlas in, sorteras och grupperas i olika hagar. Och det är inte det enklaste kan jag meddela, när en ungbagge (eller tacka för den delen) inte alls vill gå åt det hållet jag vill att dem skall gå. Det var krumbukter och stegringar och skenrusningar hitan och ditan. Gratis träning ;)


Elli hade med sig sina hundar. Och efter jobbet med fåren så fick alla hundarna och även katterna leka av sig lite i trädgården innan dem hängde med in allihopa. Ser ni så söta dem är allihopa när dem kurat ihop sig i soffan! Dem tre hundarna i soffan är Ellis, Lillebror, Prinsen och Baileys. Resten av skaran borde ni känna igen vid det här laget ;) I november skall jag och Picasso få vara barnvakter åt småpojkarna Lillebror och Prinsen, det skall nog gå bra! :)

Sen på fredagsnatten jobbade jag, långnatt. Åkte hem och sov och gick sen på ett kvällspass som jag kom hem ifrån för lite mindre än två timmar sedan.
Är aningens sliten om jag säger så. Skall ta det lugnt imorn. Kanske åka till badhuset och unna sig lite bastubad :O

Nu skall jag slå en pling till min älskade make som jag varit gift med i en månad idag! Alhamdullila

Idag har vi varit gifta i en månad <3 Min ...

317650_101503903 (MMS)

Idag har vi varit gifta i en månad <3 Min älskade älskade man! <3


Bröllopsbilder


När vi ändå börjat med bröllopsbilder idag så fortsätter vi i samma anda med lite henna bilder. Hennan är den rödbruna färgen som är inne i händerna och dem sirliga tatueringarna på utsidan heter Harkous (vet inte om stavningen är rätt). Det är i alla fall tradition att smycka bruden på detta sätt. Tyvärr kan jag inte alla betydelser, men jag tror jag fick berättat för mig att den lilla "fliken" som går ner i handflatan är speciell för just bruden då den innebär att jag lovar mig till min man och endast till honom. Får ta reda på det där! :)
Nedan ser ni mina fötter, ca två veckor efter bröllopet. Då dem fortfarande hade henna och harkous kvar på sig. Där det alltså är henna på undersidan av foten och sedan harkous runt och uppe på och upp på vristen. 
Idag har jag bara kvar henna på naglarna där det får växa ut. Jag gillar denna tradition! Harkousen gjorde min svägerska Afef och det blev så otroligt fint! Så nöjd!


Familjen


Jag får ju hålla mina utlovade löften med bilder från bröllopet, så här får ni en liten samling av bilder på oss och familjen. Det är vi och våra mammor, Jag och det älskade busfröet Ghreith (svårt att stava med våra bokstäver) Jiheds systerson, Jihed som blir gratulerad av sin mamma och En gruppbild med mamma och Jiheds äldsta syster Dadous familj. Och så söta söta Aartises i min famn! <3

Borta bra

Distance is not for the fearful, it's for those who are brave.
It's for those who are willing to spend a lot of time alone
in exchange for a little time with the one they love.
It's for those knowing a good thing when they see it,
even if they don't see it nearly enough..



Tänker på dig jämnt...


Utbildningens dilemma

Fick svaret på mitt andra uppdrag som jag lämnade in igår morse på kursen Vård och Omsorgsarbete. Och jag fick G. Lite förvånad blev jag faktiskt då jag tyckte jag hade ansträngt mig och svarat bra. Men läraren tyckte jag hade svarat för självstädnigt och inte hållt mig till frågan ordentligt. Hmpf!
Ja det är ju inte annat än att anpassa sig till nästa gång, men lite surt tyckte jag verkligen det var.. När jag ändå ansträngde mig så blev det fel, eller jag svarade ju, men tydligen inte så det passade läraren. Ja ja nya tag till nästa gång!

Apropå mitt inlägg angående jobb för kulturarbetare så är ju det har med studerande intressant. Jag har ju då som sagt en kandidatexamen i kulturvård och har nu satt mig på "skolbänken" igen och ger mig på Vården istället. Det är en ganska stor skillnad faktiskt. Och ibland känns det som att jag genom att byta på detta sätt, kastar min gamla utbildning lite i sopkorgen. Och på sätt och vis är det ju så därför att ha den i ryggen inte ger mig någonting alls just nu. Jag vill bo och vara verksam på Gotland ett tag till och då är det helt kört för mig som kulturarbetare. Så jag har ju inget annat val än att bredda mig.

Nu råkar det vara så att jag ju faktiskt är genuint intresserad av att arbeta med människor och tycker att det passar mig bra att jobba inom vården, och då det finns en anings större chans till jobb inom detta område, speciellt med utbildning så känner jag att det är något att prioritera. Sen anser jag att oavsett vad för jobb man har så är det fördelaktigt med en teoretisk utbildning bakom.

Min kära far anser ju dock att jag skall utbilda mig till sjuksköterska på en gång! Varför ta det lilla steget till "bara" undersköterska. Ja för min del, av den enkla anledningen att det är för dyrt för mig att plugga till sjuksköterska. Undersköterskeutbildningen är något jag kan göra på halvfart på distans utan att det kräver alltför mycket uppoffring av mig. Jag kan jobba samtidigt och klara av vardagen. Och jag behöver därför inte ta lån från CSN igen. Egentligen är det mest på grund av denna senare anledning, eftersom jag redan har ett lån på CSN för mina kulturstudier. Och då jag redan studerat 4,5 år på heltid så är jag inte berättigad studiemedel för en hel sjuksköterske utbildning heller.

Jag är nöjd med min situation som den är just nu, där jag försöker blanda jobb och utbildning samtidigt. Det känns bra. Speciellt om jag får vara kvar inom vården, så jag får praktisk erfarenhet till utbildningen, då ger det mer!

Back in business

Oh så skönt!! Har tränat Zumba nu på kvällen efter min powernap. Och min kropp likes it!! Igår när jag bakade kände jag verkligen hur min kropp tagit stryk av att jag kommit ur min träningsperiod så det var definitivt dags att sätta igång den igen! Och grymt bra kändes det!! Jag tog det hyffsat lugnt med ett litet pass Zumba. Tänkte köra samma pass imorn för att komma igång lite lugnt och sedan börja köra dem ordentliga passen. Nice!!


Projektfotografering



Idag har vi haft fotograferingen för projektet. Det var en tilläggsfotografering för det som inte riktigt blev bra under förra hösten och julen. Så det var lagom med rätter och kakor som skulle fotas.
Jag och Monica var lite bossar över själva fotograferingen av sakerna var för sig och sen skulle vi fota lite till framsidan, men då var jag så upptagen med att tänka kreativt så jag kunde inte smygfota något till er där :) Dessutom är det där med framsidan något som man ju kanske vill vänta lite med att avslöja :P Men jag tror att den idén som jag och Kerstin har är riktigt bra! Vi skall bara övertyga mamma och Monica oxå. Det blev i alla fall helt godkänt med kakorna från midnattsbakningen igår. Jag fick till och med beröm för kringlorna ;)
Blev helt slut av fotograferingen och hade egentligen tänkt ta igen mig med en kort powernap nu när vi kom hem, men jag pratade lite med Jihed innan han skulle börja jobbet, och så var moster Lotta här när vi kom hem så snackade lite med henne med, så jag har inte hunnit lägga mig än. Men tror jag skall lägga mig i soffan och läsa lite en stund.
Sen skall jag träna! Har fått hem min saknade Zumba-skiva med posten idag och tänkte ta mig ett Zumba pass. Måste vänta lite så att jag inte längre är supermätt från fotograferingen :P


Jobb för kulturarbetare

Fick ett mail på FB idag av en gammal studiekompis. Vi började att diskutera vår jobbsituation. Jag är alltså utbildad Föremålsantikvarie och har en kandidatexamen i Kulturvård. Man kan tycka att en utbildnin på den nivån skulle ge något i slutänden. Men så är det inte. Missförstå mig inte, det är egentligen inget fel på utbildningen. Den är intressant, givande och har oerhört kunniga professorer och lektorer samt gästföreläsare engagerade. Däremot är den föga anpassad till arbetsmarknaden. Detta gäller dock överlag för kulturvetare. Oavsett vilket huvudämne man har, om man har en examen inom kultur eller konst så är det i princip kört på arbetsmarknaden. Speciellt nu efter att vår kära (läs fullständig okapabla) kulturminister har kommit på idén med kulturarvslyftet som går ut på att låta långtidssjukskrivna och långtidsarbetslösa få jobb inom kultursektorn via lönebidrag. Inte nog med att detta är en förnedring för alla oss kulturarbetare som sitter på utbildning och kunskap så är det en förnedring för själva rollen som kulturarbetare, att detta skulle kunna utföras av vem som helst. Detta är inte fallet. Det finns redan tusentals kulturarbetare som inte gör just det, arbetar med det som de har utbildning inom, då dessa jobb inte existerar på grund av ständiga neddragningar inom kulturområdet. Och dessa neddragningar har dessutom ökat sedan vi fick borgerlig regering. Så då kan man ju tycka att dem pengarna som läggs på denna arbetsmarknadsåtgärd skulle kunna läggas på kulturområdet ändå, så att utbildade kulturarbetare skulle kunna få skälig lön för att utföra riktigt arbete. Men icke.
Vi insåg helt enkelt att vi spenderar 3 års heltidslån och därmed skapat oss en mega-skuld hos CSN för just ingenting. Därför att den utbildningen inte kommer att ge oss något jobb. För det spelar ingen roll om vi har den eller inte.
Ta bara mig, jag sitter nu och utbildar mig till USK och söker alla jobb som finns att söka för att få en skälig lön och levnadsvillkor, trots att jag har en rejäl akademisk utbildning. Jag trodde utbildning skulle löna sig?!

Midnattsbakning

Det här med bakandet går inte så bra. Insåg att alla kakor jag blivit tilldelad hade degar som skulle vila i kylskåpet i minst ett par timmar, helst till dagen efter. Men jag har inte riktigt tid med det. Mamma har sagt att hon skall baka gorånen imorgonbitti. Jag har precis misslyckats med en plåt Vända smörblad och lyckats med en halv plåt, så hoppas dem räcker till fotograferingen! Regnbågskakan har gått bra! Skönt med lite framsteg! Och nu skall jag strax sätta igång med smörkringlorna.


såhär skall dem INTE se ut :P

Har dock fått skitont i ryggen, vilket gör att jag drar mig för att sätta igång igen. Men gör jag ett ryck till nu är det klart sedan. Och dessutom vet jag att jag inte kommer kunna sova på ett par timmar än då :P
Kanske skall tillägga att jag mitt i alltihopa kom på att jag var tvungen att tillaga den hela kyckligen jag tagit fram för att laga tunisisk couscous. Det blev bara kyckling"såsen" som jag lagade, couscousen får vänta.





Uppdatering!

Jag lyckades med smörkringlorna! Dem blev riktigt bra!!



Nu skall jag ta lite macka och te eftersom jag nämligen inte åt något av kycklingen jag lagade.
Och sen skall jag ringa Jihed <3
Känner att jag inte kommer kunna somna om jag lägger mig så jag är nog uppe ett litet tag till, görandes vad kan man däremot fundera på :)

Hemse stortorgdag



Idag, första onsdagen i oktober, är det traditionsenligt Hemse Stortorgdag. Och detta mina damer och herrar är en stor händelse i det lilla område där vi bor, det vill jag lova! Folk går man ur huse för att köpa kokosbollar, strumpor, kolor i lösvikt och åka karuseller. Det roligaste är dock allt folk man träffar på. När vi gick i högstadiet fick vi till och med ledigt från skolan denna dag, då förstår ni vikten av denna dag för Sudret :)
Mitt mission för dagen var att köpa strumpor och även kolla lite på skor. Och jag gjorde fynd mina damer och herrar, jag köpte 14 par strumpor för 100:- samt ett par converse-aktiga vita skor för 100:-. Plus tre armband för 20:-. Fint!!



Nu har jag precis påbörjat kvällens bakande. Det är projektfotografering imorn förmiddag till boken så det behöver bakas lite kakor som skall fotas. På min lott hamnade, Gorån, Smörkringlor, Vända smörblad och Regnbågskaka så det är bara att sätta igång!


Sitter just nu och väntar på mamma som ska...

20111004252 (MMS)

Sitter just nu och väntar på mamma som skall hämta ut en bok på bibblan. Det är arabiska idag så vi är i stan. Jag har inte gjort min arabiska läxa så jag får skämmas lite sen :p Vi skall åka förbi mormor en snabbis innan vi åker hemåt efter lektionen. Jag måste hem och hinna käka innan jag skall jobba natt nämligen. Har pluggat usk idag och pratat med jihed över msn, skall försöka åka ner i november en vecka. Hoppas verkligen det funkar! Nu kommer mamma tillbaka så nu åker vi. Hej svejs!


Andrum

Kände att jag behövde komma hemifrån lite så sitter nu sedan ett antal timmar tillbaka hemma hos Elli och pratar. Det är inte bra för våra bensinräkningar att bo så här långt ifrån varandra :P

Vad jag hatar mest med distansen är att kommunikationen blir bristfällig. Man får inte alltid fram saker och ting så som man vill och det är bäddat för missförstånd. Ännu värre blir det när man inte talar samma modersmål. Engelska i all ära, men när det inte är bådas modersmål, eller rättare sagt inte någons modersmål så är det inte alltid det enklaste. Det hjälper licom inte riktigt till...
Jag vet att jag borde vara lycklig, jag vet att jag inte borde älta saker som egentligen inte betyder något, att jag borde vara glad för det vi har och att vi klarat av det året som varit och att vi nu är lovade till varandra fullt ut. Men sen kommer det där "men" och gnager sig in i huvudet hur gärna jag än vill ha bort det....
Både igår och idag har jag ignorerat tanken på telefonräkningar, vi har pratat mycket.

Borde verkligen ha pluggat idag, får göra det ikväll när jag kommer hem. Skall nog snart bege mig hemmåt.
Tjo på er!

Fy fabian för distans!

Dagen igår slutade inte lika bra som den varit innan.. Detta med distansförhållanden är rent ut sagt skit! Fy fabian vad jag hatar det. Speciellt när det gäller utomlands och kostnaderna för telefonräkningarna flyger iväg i höjden som bara den. Samtidigt som man ändå knappt pratar med varandra ens i närheten av den tiden man skulle vilja prata med varandra. Och när man inte får tag i den andre så är man så fruktansvärt hjälplös i sin ensamhet flera tusentals mil därifrån. Hjälplös så till vida att det är inte så mycket man kan göra än att försöka, försöka och åter försöka att få tag på sin älskade. Och man kan inte rå för att bli annat än orolig.
Ständigt går hela ens tankesystem åt att tänka på den personen, just den underbara personen som inte kan finnas i ens närhet just här och nu vilket man så gärna vill.
Igår bröt jag ihop. Jag kan hålla uppe skimret av att vara nygift, och jag är självklart helt själaglad över detta och det vi hittills fått uppleva tillsammans. Men den smärta som ligger där i bakgrunden och gror så fort vi inte är med varandra är obeskrivlig. Han är mitt allt och jag vill inget hellre än att få dela både glädje och sorg med honom resten av mitt liv. Och även om jag vet att det är mot det vi gemensamt jobbar så gör det så obeskrivligt ont att vara tvingade till denna parallella ensamhet.
Hela min natt igår blev helt kajko, idag känner jag mest bara för att lägga mig under täcket och somna om. Funderar på om det bästa är att fly fältet och attackera Elli för en panelomgång och kanske en tur på stan så tankarna och synintrycket förnyas lite. Samtidigt kan jag inte fly från det hela tiden. Det är skitjobbigt, det är ett jävla helvete (ursäkta orden men jag är upprörd!) och det är inte långt ifrån det värsta jag varit med om. Men jag vet att det är för att vi skall få vara tillsammans som vi måste gå igenom det här. Jag skall sätta mig och ringa skatteverket på en gång jag publicerat detta inlägg och sen får vi se vad resten av dagen får att erbjuda. Summa sumarum av detta inlägg = Jag HATAR distans!!


Riktigt bra dag!

Idag har varit en riktigt bra dag, en härlig mysdag! Precis en sådan jag behövde!
Vaknade av att min kära Elli försökte få kontakt med mig ungefär vid två tiden, och sen kom hon över alldeles lagom till halv tre fikat som blev min frukost. Även moster Lotta kom över på fikat, och hon mår mycket bättre och är närmast på väg mot att bli frisk. Lite mer prover innan hon får vistas fritt bland folk, men mycket bättre som sagt. Skönt!

Sen körde jag och Elli igång med operation: Flytta vävstolar. Det var alltså två vävstolar som skulle flyttas från huset och ut i röda stugan som står på gården. Vävstolarna var inte ihopsatta innan, så bar helt enkelt ned alla delar och så ut i stugan. Eller helt enkelt och enkelt, det var en massa plockande och pinnar både hit och dit men till slut så!





Sedan begav vi oss till Hemse och shoppade loss på Ica, både hem till oss och till Morfar. Sedan blev det lite söndagsmys med Tacos och glass med maränger på det. Och självklart en massa prat om allt möjligt. Tack vännen! <3

Nu skall jag gå ut till hönshuset och hämta in en eller två kartonger att börja rensa igenom och se om jag får ihop lite tillägg till dem kassarna jag skall köra iväg till Röda korset imorn :)

Flyttisar

Är hemma efter sista nattens jobb nu på i alla fall två dagar. Skall jobba igen på tisdag natt. Har käkat frukost och rastat djuren och skall gå och lägga mig nu.
På vägen hem var jag tvungen att stanna bilen för att kolla på dessa flyttisar alltså sådana där flyttfåglar. Är otroligt dåligt på fåglar, så jag har för tillfället totalt hjärnsläpp på vad dem heter men men...





Och jag inser nu att man inte ser så mycket på bilderna heller, men fint! ;)

Om jag får lite tid över i eftermiddag när jag sovit färdigt så tänkte jag att jag skulle kolla igenom lite gamla flyttkartonger som jag lyckats lokalisera ute i hönshuset. Observera att det inte använts som hönshus under min livstis :p Jag håller på ju på och rensar för fullt bland mina grejer inne i huset och lär behöva göra detsamma bland dem saker som finns i hönshuset, vilket är just sånt jag gillar!

Annars är det sortering av lammen som står på schemat idag. Får se när mamma lyckas få upp mig ur sängen :P
Godnatt!!

1 oktober

Blev väckt av mamma strax innan ett. Vi hade ett lunchsällskap som skulle komma till häst vid just klockan ett och mamma ville ha lite hjälp. Självklart fick hon det, men det gjorde att jag gick upp tidigare än jag tänkt, så nu är jag lite seg i kolan om man säger så. Känner att jag behöver lite energi och ny input så istället för att Elli kommer hit på våran inbokade date så skall jag se om vi inte kan bege oss någon annanstans. Behöver lite miljöombyte.
Jobbar sista natten av tre nu inatt, så sen skall jag sova ut ordentligt, tills jag går på nästa natt ;) Men jag klagar inte, är glad över att få jobba! Har inte hört något om dem jobben jag sökte förutom att dem fått min ansökan och skall höra av sig.
1 oktober är det idag. Och ute skiner solen och det var riktigt varmt! + 20 grader snackas det om och jag håller med. Skönt! Gör dock att jag tror att det kommer bli som förra året, lång sensommar och sen pang så är det vinter. Hösten försvinner lixom däremellan. Vi får se hur det blir.
Har kommit av mig igen med powerwalkandet vilket inte känns så bra. Och idag orkar jag bara inte. Så det får bli i dagarna som kommer. Idag tänker jag vara lat. Så det så.
See ya!

RSS 2.0