Klipp klipp

Nu är det städat on ordningen är tillbaka på torpet igen:)
Lite oordning pga ommöblering som inte känns riktigt hundra ännu, måste komma på lite bättre lösningar. Är ett otroligt svårmöblerat rum då det är så avlångt och likt en korridor snarare än ett vardagsrum..

Har bokat tid för hundens kastrering nu oxå och det sker på fredag morgon 9.15 hos Onsjö. Är lika bra att göra det på han, då han inte är reggad som renrasig islänning även om han "är" det. Så på fredag är det klipp klipp som gäller.

Imorn är det klipp klipp som gäller för mig. Samma tid 9.15 skall ja till Nyans för att modifiera min frilla:) Skall bli jättekul! Sen är det lite stan med Pam o Karin som gäller, luncha och kolla lite grejer inför lördagens maskerad. Sen är det studiebesök med skolan i Roma, angående plast tillverkning tror jag.

Nej nu skall jag göra mig redo för sängen och lägga mig o se på film:)

La vie en rose - filmen om Edith Piaf
image101

hej svejs

inte mkt sker

Har än så länge inte blivit så mycket seriöst städande, mkt plockande och en del ommöblering har dock skett, men det skall ännu ske lite till. Är inte rikigt nöjd med övervåningen ännu. men men
Händer inte mkt här så jag skall inte tråka ut er med det

hej hej

Städning

Nu är det städning som gäller idag! Ser förjävligt ut här hemma. Har knappt städat klokt sen jag flyttade hit, (blää) men nu är det dags! Seriös städning med ommöblering oxå. Det är det enda som gör det kul, måste ju förnyas lite emellanåt genom ommöblering.

image100

STHLM I´m on my way!

Dessa två dagar har vi haft en SKITföreläsare, dryg och bitchig kärring som riktigt riktigt störde mig!!
gjorde mig irriterad i två daar i sträck, inte många som lyckas med det, men hon lyckades definitivt, hoppas inte jag kommer i kontakt med henne igen! USCH!!

Har precis bokat sthlm-resor :D så nu är jag på bra humör igen!! STHLM!! woohoo
The lovely city of Stockholm.
image98
Först blir det en tripp till Bromma och far min tillsammans med Picasso. Fira fars dag, träffa farfar och absolut troligtvis en träff med tonnie och bepe:)

Sen i dec är det Elli för hela slanten som gäller. Skall upp när jag slutat skolan och BARA umgås med Elli! Alldeles för längesen sist, plus att jag inte träffat henne när jag varit uppe de senaste gångerna. Så nu är det som sagt BARA elli som gäller i dec, så ingen annan behöver ens anstränga sig, för det är kört! he he Denna gång utan hunden, men det blir troligtvis mkt hundande iaf, då elli har så det räcker med den varan:)
Lovely Elli!! Jag längtar!!!

Skall strax iväg till mamma o moffen o se på House, he he
image99

tjillevippen

ensam

Kanske är det bara en bakfylle/häng- dag som gör att mitt humör är absolut värdelöst just nu, men jag känner mig som världens mest ensammaste människa.
Är sjukt trött på vissa, medan andra är alldeles alldeles för långt bort från mig när jag behöver dem som bäst.

tomt

image97

FREDAG!! woohhoo

Äntligen klar med tentan!! Nu skall bara den där jävla tapetrapporten in oxå, Har lixom inte gjort den än :S inte bra.. men va fan, nu är det HELG!!! woohhoo!!

Slapp fredag, med kanske lite ommöblering hemma på schemat. Känns som om det behövs lite förnyelse.

Sen imorn är det PARTY!! Ankan är nere på ön, älskade underbara Annika! Skall bli skitkul att se henne igen!!

So long suckers! he he

image96

Hairspray + Grease2

Ally McBeal på tyska är inte min grej så det blev ingen nostalgi tripp till denna underbara serie.. synd!

Istället blev det filmen Hairspray på ettan. Det vill säga en äldre versionen från 88. Eftersom den nya nu går på bio. Ganska rolig film, men hoppas den är bättre i den nya versionen. Lite väl töntig på någe vis, fast charmigt töntig:)
Ett stort plus var att en av de skådespelare som spelar i Grease2 var med i Hairspray 88 där vann den väldigt mkt:P

image94image95
Som huvudroll i hairspray 88 och i mitten på första bilden: Ricki Lake! he he
Den okände skådespelaren från Grease 2 längst till höger på bild två. nice:P

Ally McBeal

Jahaja tentandet går vidare. Än så länge pågår min middagspaus som jag tror övergår till natt paus sen oxå. Känner inte riktigt för att plugga vidare ikväll, men måste nog ta ett ryck till.

Sen är det förhoppningsvis Ally McBeal!!!
image93

och för er som inte är så uppmärksamma blev det ett byte av stilmall idag, trött på det gamla. Kanske lite mysko med stadsbakgrund när jag bor ute i buschen. Men jag är ju ändå ett betongbarn i själen :) ha ha

Tenta 2 + Lovely Elli

jaha, då sitter man som vanligt med panik näst sista tenta dagen och har det mesta jobbet kvar.. Typiskt mig! Dock i princip klar med fråga, eller nja i princip är väl fel ordval, förhoppningsvis snart är det väl snarare. Så sukt trött och klockan är knappt fyra, kommer behöva sitta hela kvällen för att få något gjort.. suck..

Min älskade Elli föreslog att jag kanske skulle jobba efter utbildningen istället för att fortsätta plugga på en gång. Och jo det vore väl vettigt, frågan är bara med vad? Och eftersomd det var elli som föreslog det vandrade mina tankar genast iväg till sthlm. Kanske skulle flytta upp igen efter skolan och försöka igen. Måste dock få ett jobb som gör att jag har råd med hunden och en hyra, dvs så att jag har råd att sätta hunden på dagis om inte mamma tar över honom istället då, men det tror jag knappast.. Skulle vara kul att testa på lite storstadsliv igen. Utan skolan i centrum, utan där jag faktiskt får lov o göra vad jag vill när jag kommer hem, utan skuldkänslor för att skolarbetet  inte är påbörjat.. Och så kunde jag och Elli kanske komma varandra närmare igen. Saknar henne enormt mycket! "Det skulle vara vi två mot världen, det blev inte så, men det kan bli så igen" Love you!! (hon kanske inte blir så glad på mig då bilden har några år på nacken, men jag tycker den är fin!)
image92

Mallan + sthlm + helgerna

Då min dator inte ville ladda upp bilder igår, så blir min älskade Mallan hyllad en dag försent.
Igår fyllde Mallan nämligen 21 år! Hoppas du hade en toppen dag, och ledsen för att jag inte kunde komma förbi!



Visst är hon underbar!! :D


Onsdagen har bestått av lektion och lite tidsfördriv med Karin R. Lektion om läder och sen var det lite shopping inför kommande helger innan det blev sushi hos Karin till Michael Jackson och Jesus will survive, asroligt! ha ha. Sen blev det bussåkande med den snygga busschauffören ;P hi hi

Planerar en Sthlm-resa så snart som möjligt. Problem med sthlm-resa är dock att åker jag upp så vill alla träffa mig, kanske inte låter så jobbigt, men jag sitter inte och åker runt hela stan för en fika här och där utan vill seriöst umgås med någon eller några. Jag har fått 400 kr av pappa för att komma upp, så att hälsa på honom är obligatoriskt. Dock lutar det mot flera sthlm resor de närmaste månaderna så förhoppningsvis kan jag få in alla mina lovelys i kalendern. Har dock vissa prioriteringar!

Under helgen som kommer är det utegång som gäller! Var evigheter sen sist så det är party på hög nivå som gäller! Annika har även kommit ner, hon kommer imorn nämligen så det skall bli skitkul!
Sen nästa helg är det Halloween och födelsedags/inflyttnings-fest hos Lina innan det bär av till Rindi för Halloween-maskerad. Skall bli kul att klä ut sig o så, men Rindi är inte mitt favvoställe, men får välan stå ut:)

Skall gå en tur med Picasso innan Bonde söker fru börjar

snipp snapp snut så var saga slut

Tenta

Vi har fått svaren från förra tentan, och jag fick VG!!!! Weee helt sjukt!! så duktig jag ;) he he

sen fick vi i måndags ut denna tenta som skall lämnas in på fredag. jag skall bara svara på 3 av 6 frågor då jag var på tapetveckan och därmed inte behöver svara på pappersdelen av tenta. det är skönt!

Igår hände något oväntat, men kul! jag skulle gå in på steve's tattoo och skulle beställa tid till en tatuering på min vänstra handled. Och ja de hade ingen tid förns om två månader, men han hade tid just precis då. Så efter lite överläggande angående tid och pengar så satte jag mig i tatueringsstolen redo att återigen bli märkt. Eller redo och redo, det kan man väl inte riktigt säga att jag var ioförsi;) men tatuerad blev jag i alla fall. Och snyggt så in i H blev det! Skitnöjd är jag! Gjorde dock mer ont denna gång då det var tunnare hud och närmare ben än förra gången.. Skall försöka lägga in nån bild snart om jag hittar sladden till mobben nån gång i denn röra som är hemma hos mig..

Alltså once again tattoed :D hihihi

tröttsamt i tredje person

Jaha då är det måndag och Amanda går gladeligen upp vid 4.45 för att hinna med allt innan hon får skjuts till bussen som går 6.20. Detta för att vara inne till skolan börjar vid 9.00. Hon lyssnar på mp3 på bussen och trots att det är en ny busschaufför överlver hon denna bussresa oxå, med lite gottgörande sömn som extra krydda.
Väl framme promenerar hon ner till skolan, nu inte lika gladeligen som förut utan snarare kämpande mot sömnen hårde grepp. Detta för att väl framme upptäcka att, nej Amanda har ingen lektion förns klockan 13.00!!!!!!!!
Sååå tröttsamt!!

jaha då har hon helt plötsligt alltså fått lite dötid.. och inte så lite heller. Ber syrran höra av sig så fort hon vaknat så kanske de hinner hitta på något innan skolan faktiskt börjar. Efter skolan är det dock syrran som gäller, då är det bio på schemat; Ett öga rött. Bra bok, och hoppas på bra film!

Nej off till lite pluggande blir det för Amandas del tills något mer spännande händer..

Dagens lärdom: Kolla schemat ordentligt kvällen innan så ni inte åker in till stan fem timmar förtidigt, och därmed missar en sovmorgon!

lyckat brödbak och Krooken

brödbaket blev inte så misslyckat om jag trodde. Det blev rent ut av bra :)
hade nämligen blandat ihop två recept och därmed deras olika mängder mjöl. Så det blev lite väl mkt mjöl, men bullarna blev helt okej, smakade kanon!

Hade mamma här på film och te. Vi såg på Morrhår & Ärtor. Rolig film med Gösta Ekman, Lena Nyman och Margaretha Krook. Denna underbara Margaretha Krook! Helt makalös skådespelerska och kvinna! har njutit av hennes prestation :)

image85image86

Godnatt o Sov gott

misslyckat brödbak

nu har dagen i princip gått, och en del har faktiskt blivit gjort.
Har hämtat hem den mesta delen av tvätten, fixat med fåren, satt upp tavlor, hämtat hem lite hundmat till Pica, gått på promenad, varit och handlat och tagit ut pengar till bussen imorn, lagat mat, skrivit hyreskontrakt, sålt min sadel och löst korsord med morfar och mamma.
Så som ni ser har end el blivit gjort.

Det största är att min sadel idag bytte ägare till grannen Moa Norrby. Och därmed har jag blivit rik!! he he

Imorn är det skola, och sen skall jag på bio med syrran och kanske hampus+mattis om anna lyckats få tag i dem, hoppas det! var evigheter sen vi fyra umgåts klokt.

Nu måste jag återgå till mitt redan misslyckade brödbak innan duschen kallar
image84

tjillevippen

(fortfarande inte på topp)

söndag

sista dagen i helgen och imorn är det skola som gäller
skall försöka fixa de sista småsakerna så livet hamnar i någorlunda ordning igen
så pass det går i alla fall

borde verkligen städa hela lägenheten men det är det absolut tråkigaste jag vet!

får se vad vi får gjort idag helt enkelt..
image83
inte på topp

ända in

kommit fram till att jag känner mig, och nog är ganska ensam

börjar tröttna på att alltid skydda mig själv med diverse rapparkaljor
som jag stoltserar med som mina principer.
Ensam är stark
jovisst men i vissa situationer vill man ha någon att krypa upp hos
och vara liten i världen
och känna mig trygg och älskad
utan att alltid behöva vara stark och.. och..
och stängd.

Jag släpper inte in folk
inte gärna och inte snabbt
absolut inte ända in
få är dem som kommit dit
otroligt få
en två tre människor har lyckats

men ända in behövs mer
dit har ingen lyckats än
och kanske kommer aldrig någon lyckas

det skrämmer mig
samtidigt
som jag vet att det troligtvis alltid kommer vara så
ständigt stängt
ända in

Promenader!

Fikat är över. Blev en promenad med Picasso strax innan, vilket var otroligt skönt! Hur mysigt promenadväder som helst. Så just nu är det till och med så att det känns som om jag skulle villja ta en till innan det blir alltför mörkt. Men troligtvis bara önsketänkande..blir nog inte av om jag känner mig själv :P
Skall iväg till mamma först och ge djuren mat och vatten. Skall försöka se till att inte stanna alltför länge så jag kanske kommer iväg på min extra promenad. För det är så otroligt skönt!! Man får vara för sig själv, hinner tänka igenom saker och ting och får samtidigt motion och frisk luft med fin utsikt. Underbart med promenader!
image82
(från strandpromenaden förra hösten)

ingenting + fika

jaha då har halva dagen gått, en halv dag i princip ingenting..
Gick till mamma och pyssla lite med tvätten och bar in trädgårdsmöblerna ioförsi men mkt mer har det inte blivit.
Skall dock bli fika här hos mig vid tre. Fick med mig lite förtäring av mor så jag har något att bjuda på.
image81

tjillevippen så länge

räkningar, räkningar och åter räkningar

ja precis som rubriken beskriver är räkningar i massor vad som dräller över mig just nu..
Obetalda och sådana som skall betalas..
men jag har ju dock som vanligt inga pengar.. men men.. lyckas förhoppningsvis på något vis lösa det denna månad med. Om ja får min sadel såld blir det en lyckad lösning, eller om jag skulle kunna få mitt hyreskontrakt någon gång så jag kan få bostadsbidrag, men det lär väl dröja ett tag til..

Återigen Fuck pengar!

Textil is the shit!

En dag på biblioteket har det blivit idag. Lite pluggande och mycket flum och snack om diverse problem i livet.
Lina, Anna o Jocke höll mig sällskap samt henke en liten stund..

Lånade dock två böcker som jag tror är riktigt bra. Så efter djuren fått sitt imorn blir det läsa av.

Annars har det varit en del funderande på framtiden efter FMA (föremålsantikvarska programmet). Funderar på textilkonservator, men vet inte riktigt. Att jag skall inrikta mig på textil är ganska självklart men riktigt hur är frågan. Det finns en utbildning till textilkonservator i GBG som dock är på tre år. Eftersom jag redan pluggat fyra år när jag är klar med min nuvarande utbildning har jag inte tre år kvar med studielån då man bara får ta ut sex år. alltså ett år för lite. Sen vet jag itne riktigt om jag vill ha dubbla utbildningar om det verkligen behövs, elle rom jag verkligen orkar med det. Funderar istället på att gå vävlinjen på Folkan på Hemse, och sen någon slags textilhistoria eller modehistoria. Får se hur jag gör, har ju ett tag på mig att fundera... :)
image79image80

Nu är det sängen som kallar


komponeringar klurigt

Nu har ytterliggare en dag lagts till handlingarna..
idag har jag gjort lite mer än gårdagen.

Var uppe vid sex och gick ut med hunden, sen var det dock tillbaka till sängen. Upp igen vid åtta och iväg till mamma så fort som möjligt för att ta hand om alla djuren. Alla "tre" fåren skulle ha mat (de är uppdelade i tre flockar) samt hästarna o katterna, plus påfyllning på vattnet givetvis. Sen mockade jag åt hästarna och det var mycket skit som skulle ut. Sen var det hem igen för att upptäcka att vattnet var slut precis när jag skulle laga mat, så jag stack hem till mamma o lagade mat istället. En tupplur på soffan uppe på det. Sen bar det av mot Hemse där mamma skulle på Chiball (eller hur det stavas) och jag gick på promenad med hunden under tiden och snackade i fonen med Anna. Sen åkte o köpte lite tuggben till Picasso och kattmat på granngården, sen hem igen.
Och sen har jag itne gjort så mkt mer, käkat o glott på tv, hängt framför datorn. Försöker komponera en "liten" tatuering till min högra överarm. Lite klurigt, måste ju bi precis som man vill ha det då det sen sitter där förevigt. Men kul som tusan.
Nej nu skall jag hoppa i duschen och sen till kojs:)
image78
tjillevippen

Totalt nere i huvet

Jag känner mig totalt nere idag. Inte känslomässigt, jag är itne deppig eller så.
Nej utan det är fysiskt, mitt huvud känns som om det väger bly, och liggande migrän har jag oxå.
Vill bara ligga i soffan o inte göra något annat.
Men som tur är, är dagen snart slut. Dock komme rju en likandan imorn igen, dag alltså..

Väntar på att få sälja min sadel nu, hoppas att de går med på det priset jag satt!
Behöver pengarna. Råkade ha sönder mina boots uppe på harvest plus att jag behöver ny hatt och hattbox. Så behöver gå på en liten shoppingrunda á la western!

image77
(OBS! inte den ovannämnda sadeln)

Borta bra men hemma bäst!

Nu är jag hemma i vardagen. Har haft en underbar helg! Skitkul och lärorikt.
Det enda jobbiga med att vara iväg på tävlingar och liknande är att man lever flera dagar i en liten bubbla av det man tycker bäst om med underbara människor, och sen när man kommer hem är allt slut och man är tillbaka till verkligheten. Men men så är det ju..

Träffade Frida o Lucas på Greva och de skall flytta hem! Vilket jag tycker är helt underbart!! Lovely frida back to the island:)

Älskar verkligen att vara på tävlingar på fastlandet! Som domarbtiräde, som hinknisse, ja allt helt enkelt! Älskar det!
Hoppas det blir snart igen! :D

Nu skall jag sticka hem till mamma för lite släkt-get-together (som vanligt..)

Hej hopp

Im off to Skövde

Då bär det snart av.. I alla fall hemifrån.
Skall packa det sista hemma innan jag sticker över till gården för att sno med mig lite saker av mamma. Skall låna hennes kavaj och hattar, sen skall jag hämta mina boots oxå.
Tror jag fått med mig det mesta hemifrån nu men lite småplock har jag ännu kvar. Trots att jag packar ungefär hela väskan full med saker eftersom jag aldrig lärt mig packa lätt, så känns det som om jag definitivt kommer glömma något.

För er som ännu inte vet vad jag skall göra, så skall jag vara domarbiträde på Harvest Festival på Grevagården. En westerntävling. Tänkte ge en liten inblick i vad som för mig komma skall.
image76image75

Först är det Halter, eller Showmanship at halter (lite svårt att se på bilden). Det gäller att visa hästen.
Andra bilden är troligtvis Working Cow Horse, där det på just det momentet på bilden går ut på att driva kalven i ett specielt mönster.
Skall bli så kul! Var längesen jag var på en stor tävling, och nu har jag dessutom inget val jag måste se ALLA klasser:)

Är fortfarande lite nervös över mitt arbete som domarbiträde dock. Men jag tror att det ordnar sig, kan inte hände så fruktansvärt mycket hemska saker.

Wish me luck everyone!

Baywatch

Nu har jag packat ganska bra än så länge.
Fick en supersöt bild på Picasso när han ligger i resväskan, vill nog följa med mig på min lilla trip :P
men jag har ju som vanligt lyckats slarva bort saker, det är lixom min specialitet. Denna gång är det USB-sladden till min mobil jag inte hittar. Vilket ju är så typiskt när jag har en massa fina bilder på den.. suck..

Packar med teven på och just nu är det "America´s got talent" där en av domarna är David Hasselhoff. Om man inte känner namnet känner man definitivt igen honom från baywatch i denna utstyrsel:
image73

lite gubbaktig men han har ändå charm. Och jag måste ju säga att han även nuförtiden i "America´s got talent" har kvar en viss dragningskraft ;) dock förlorar han lite när han har en tröja där det står: "don´t Hassel the Hoff".. ja ja allt kan man ju inte ha.. ha ha

image74

Såg väldigt mkt på Baywatch när jag var liten, när vi fortfarande bodde i Upplands Väsby. Så för mig är det sååå mycket nostalgi att se nån utav dessa skådespelarna. ja kanske med undantag för Pamela Andersson..

Nej ett sista ryck med packningen innan sängen väntar..


sussa sött

packningen ligger i ide

Idag har jag varit i skolan, med sista förelåsningen i momentet textil. Och det var jättekul! Men jag verkade vara den enda som tyckte det i princip :P

Sitter och slappar lite framför tv och datorn, plus att jag lyssnar på radion. Snacka om mediafreak.
Fast jag borde packa inför helgen. Skall nog göra det nu, ackompanjerat av Äntligen hemma.
Äntligen hemma har nligt mig sjunkit avsevärt i kvalitet. Det är inte lika kul längre lixom. Det saknar den där lilla gnistan som det hade förr. Plus att jag tycker att designen skiljer sig minimalt från gång till gång. Rummen ser precis likadant varenda gång. tråkigt!

Nej nu skall jag packa!

Hej hopp

telefontrubbel

SUCK! när jag satt i bilen och vi precis svängde ner i kviar så ringer pappa. vi snackar lite och sen kommer han fram till att man inte kommer fram till min hemtelefon. Den är avstängd. Och jag undrar genast what the fuck?!
Sen får jag ett mess av syrran som skrev att det inte gick att komma fram till min hemtelefon och jag inte har nån teckning på mobilen. Nej teckning på mobilen har jag aldrig hemma, nästan aldrig i alla fall..
Sen nör jag kom hem ringde jag till Telia, först bröts det men sen kom jag till slut fram. Då säger dom att jag inte skickat in nån bekräftelse på avtalet från telia. De skall sätta på telefonen igen och så har jag en vecka på mig för att bekräfta avtalet, annars stänger de av de igen.
Hittade detta bekräftelse avtal de snackade om efter lite sökande, men där skulle man ringa in så jag gjorde det men det funkade inte. Så nu skall jag ringa kundtjänst igen imorn för jag orkar då inte göra det nu... suck..
inget går min väg idag.. puh..
image72

Fuck pengar!

Ser på fyran för tillfället.
En film med Samuel L Jackson. Ser den egentligen bara för att han är med, plus att den verkar lite Snatch, som förövrigt är en av mina favvofilmer. Men jag menar vem avgudar inte Mr L Jackson för Pulp Fiction, grym prestation. Vilket han ioförsi presterar i alla filmer. Helt otrolig skådis helt enkelt!
image70

Har dock insett att jag är pankare än jag trodde. Så får jag inte pengarna från WRG innan denna onsdag, måste jag låna pengar av morfar.. Vilket jag egentligen itne vill. Hatar att göra det. Men känns i princip som om jag måste göra det . Har hela 112 kr på mitt konto nu, och skall överleva hela månaden på det, ja good luck är inte ens värt att säga.. pengar pengar pengar hela tiden alltid om pengar.
image71
Fuck pengar!

Skall hoppa i duschen alldeles strax, Nice!!

see ya

Migrän

image69
Jag har migrän! och har dessutom haft det hela helgen nu..
Jag får inte migrän attacker, som folk verkar tro varenda gång jag säger att jag har migrän.
Nej jag får ganska tryckande huvudvärk som ligger och spänner flera dagar i rad.. Jag blir inte av med den med hjälp av vanliga tabletter heller utan måste ta specialare om det skall hjälpa. Men inte säkert att det gör det heller.

Blev inte så mkt av min sociala dag med mamma heller, då hon skall iväg på möte om en timme och kommer itne hem förns vid sju kanske. Så jag tänkte vara kvar hemma tills mamma åker och sen kanske fika med moffen och imma, om jag orkar.. tror inte det :P och sen hem och fixa lite.
Måste skicka iväg lite grejer så jag skall få rese-ersättning från klubben från när vi var på fastlandet med US. Närmare tusen spänn är det, och jag som i princip är pank tackar och tar emot!

vi hörs

Hektisk och helt onormal vecka

Söndag.. innebär att måndagen kommer imorn. ingen mera helg.. suck..

Mamma åker in på sjukan imorn för sin operation. Hon är skitnervig och ganska rädd tror jag till och med. Inte rädd för själva operationen utan för hur allt skall gå efteråt. Jag hoppas verkligen att det går bra allting!! Min älskade mammi!
image67

Nu närmar sig även helgen då min karriär bär av mot oanade höjder. Min karriär som domarbiträde alltså. Hade möte med Eivor och Vompa i fredags, vilket både gjorde mig tryggre och lite nervigare.. he he. Tror ock det kommer gå bra, och framförallt att jag kommer lära mig hur mycket som helst!

Det enda jobbiga inför allt nu är att då mamma är på sjukan och jag i skolan och sen på fastlandet måste jag lämna picasso till Morfar och Ing-Marie. Tycker inte om det men men.. Vad skall jag göra? Har inte så mkt val.
Måste lämna bort min älskade lilla plutt. snyft.. :P (här är dock betydligt mindre än nu)
image68

Tanken på tatuering finns fortfarande konstant i tankarna. Funderar på hur jag skall göra..

Men nu skall jag kolla lite mer på tv innan jag sticker över till mamma där jag nog skall spendera min söndag.
Känner för att vara social med mamma innan denna hektiska och helt onormala veckan som väntar oss kommer.

Tjillevippen

Höst

Idag är det bondejobb på schemat. Skall alldeles strax iväg hem till gården och hjälpa mamma med fåren och sen skall jag tömma ladan från skit inför vintern, och bära in ved. Lie hederligt gammalt gårdsjobb alltså.

Det är Kulturnatten idag, men jag skall inte in. Kommer inte in då mitt busskort gått ut och det kostar förskräckligt mkt pengar att betala kontant varenda gång.. Så det blir en hemma helg helt och hållet, med pyssel och så. Ganska skönt om jag skall vara ärlig.

Nu är det höst. Löven börjar falla och de underbara mustiga höstfärgerna visar sig äntligen! Hösten är definitivt min favorit högtid. Det är så mysigt med hösten. Man kan vara ute och gå för det är itne alltför kallt och jävligt, men samtidigt lagom kallt för att mysa in sig med koftor och tröjor och filtar i soffan framför brasan. Äntligen höst!!
image66

Mendag? Fråndag? Tattoo?

Idag är det fredag. Men hela dagen har kännts som måndag.
Känns som om helgen redan har varit, och hela arbetsveckan ligger framför mig.
Men icke, ännu en underbar helg ligger för mina fötter och slappning är på schemat. Nice!!

I veckan var oxå första avsnittet av det nya auktionprogrammet
image61image62
Och jag måste ju erkänna att det var ganska kasst! Snabbt och rörigt och ingen speciell info om föremålen i sig. Snarare själva auktionsakten som var i centrum och hur mkt föremålen gick för, inte hur mkt det var värda eller varför. Dålig kopia av Antikrundan helt enkelt.
Dock är ju jag liite svag för Peder Lamm som är en av experterna i programmet, så därför fick det ändå en trea av mig, av fem möjliga. Men Ersnt i den rollen är bara för mycket, ta bort han och fokusera mer på föremålen är mitt tips! he he

Funderar starkt på ny tatuering. Ingen riktigt konstruktiv idé ännu dock. Motiv finns och platser men att hitta rätt kombination är inte så lätt. Och med tanke på att jag gick med min förra tatuering som bild i plånboken i över ett år kanske jag skall ta och lugna ner mig lite. Men det är som alla säger, once you pop, you can't stop! Vill ha fler tattoos!!
image63
Jäkligt snygg enligt mig!! Vad sägs?

image64
Fåglar är ju min grej, och denna magnifika uggla ligegr mig varmt om hjärtat. (dock utan grenen såklart) Men var placerar men denna för att ge den en rättvis chans? Ryggtavlan är ju tyvärr lite busy med mina svalor.. Och blir det för mkt pippifåglar med denna oxå? Hmm...

Måste sova nu.. zzzzZZzz

Textilier.. Ooh! Kul!

Idag är det skola igen som gäller. Textilier är på schemat den närmaste tiden. Och för er som känner mig vet ni att jag tänder till lite extra då! Så jag ser fram emot det :)
Efter skolan idag, skall jag o Eivor (annas mamma) åka iväg till Vompan för att ha möte inför nästa helg då jag ju skall vara domarbiträde på Harvest Festival i Skövde. Skall bli skitkul!

Problemet med "ingenting" har löst sig till ett lite mindre pressande alternativ. Vet dock inte riktigt om det löste mitt problem med just det att det inte finns något där, men jag vet inte.. får välan se vad som händer..

Nu skall jag nog ta och göra mig iordning!

Hej Hopp

Finally

Äntligen klar med tentan!
Skickade in den kvart i fyra, och fyra vad deadlinen så det var short om time. (nice svengelska)

Nu är det lite slappning som gäller innan jag hoppar i duschen vilket är väldigt välbehövligt!
Sen är det lite släkt-get-together vid halv sju, så än en gång slipper jag laga mat:)

tjillevippen!

Oro + bonde söker fru

nu börjar jag faktiskt bli till och med lite orolig för att jag itne känner den stress och därmed adrenalinkick jag brukar ha 5 1/2 timme innan tentan skall in och när jag knappt skrivit hälften..
känns alldeles för slappt. måste ta mig i kragen och sätta igång ordentligt nu. funderar på att chocka igång mig med svart kaffe, för jag har nämligen ingen mjölk hemma. Bor visserligen hos en mjölkbonde men det är ju ett helt företag att gå ut i lagårn och ta mjölk där.. så det skippar vi idag.
Såg förresten på bonde söker fru igårkväll, och det är ju för kul. Vissa tycker måhändelsevis det är lite gulligt och pittoreskt med bönder. Men inte för jag har direkt superkoll på allt vad det innebär, så vet jag ju ändå lite. Jag menar nu är jag hyresgäst på en bondgård med mjölkkor, hemma på gården hos mamma har vi både får och hästar och i princip alla grannar är ju bönder de med. Nästintill synd att det inte finns någon relativt ung singelbonde i närheten ;P ha ha ha ha. *asg* räcker nog med att jag själv är tillräkligt lantlig av mig:)

tentavidarehoppsan

älskade tenta panik

Finally är det sista tenta-dagen idag. Nu är det sista spurten som gäller fram till 16.00.
Och konstigt nog känns det inte riktigt så panik-artat som det borde. Men det kommer nog.
Min älskade kära tenta-panik:) ha ha ha

I´ll be back!

Nothing! Stör ej!

Jaha då har hela vagnen åkt ner i en dal på berg-och-DAL-banan.
Har riktigt svårt att bestämma mig över en viss sak just nu.
Känns absolut ingenting. Och det är just det som är problemet. Borde ha pirrningar, glädjande tankar och allt som hör tll. Men jag känne rmig helt likgiltig! Det måste ju vara något som saknas. Så what to do? Inget, eller ge det ett försök i alla fall? ja inte vet jag, och däri ligger problemet.
Är dessutom inte på topp, så vet inte om jag orkar med att pusha upp mig heller..
Trivs som vanligt bäst i mitt eget lilla universum när svackor infinner sig. Vill inte dela det.
Kanske beror allt på min som vanligt smått påsmygande tentaångest, eller så är det faktiskt så att inget finns där. Bör väl ge det en chans men ärligt känns det helt onödigt för det finns egentligen inget som tyder på att det löser sig.
Mitt egna lilla universum med mina villkor där trivs jag bäst just nu.
Stör mig ej!

Tenta

Fram till torsdag är det tenta som gäller.

Igår och idag har jag haft besök av Lina, Anna o Jocke. Vi har haft en liten plugg-get-together, och analyserat möbler på Petes, där det är enkelt att få tag på flera olika möbeltyper. Riktigt trevligt! Inget fusk dock, I promise!

Helgen har bestått av lite fixande och trixande, Klinte marknad, plus att jag umgåtts med Anna o Tobbe.
Får se vad kommande helg har att erbjuda.

tjingeling

RSS 2.0