Körkortet

Imorse hade jag min andra körlektion, och det gick riktigt bra! Blev grillad i backning (vilket avklarades galant) och även i regler gällande övergångsställen och cykelöverfarten och hastighetsbegränsningar. Lyckades köra lite för fort på 30 vägar minst 3 ggr.. Har nu bokat in 5 till lektioner alla med start 07.00 AM, väääldigt tidigt!!
Teorin är ju avklarad så sen är det halkan som skall bokas och klaras av oxå. Har lite skräckblandad förtjusning inför den. Tycker det verkar livsfarligt, men alla säger ju att det var kul så man kanske inte skall oroa sig så mkt..
Känns som det slutligen kommit ordentligt igång allt detta med körkortet, skall försöka få det avklarat innan sommaren nu, så alla tummar måste hållas! :)

Jag tycker om när jag kan räkna upp en massa saker som jag gjort på en dag. Det tillfredsställer mig mer när det är flera saker som låter mycket mer än en stor sak som blivit gjord. Som idag är jag ganska nöjd med att hittills ha haft körlektion, gått till ÖB och Atterdags o handlat och satt igång ett brödbak. Nu skall jag dock slappa lite innan det är dags att baka ut degen..

So long folks

Igår + Idag

Igår var en otroligt bra men hektisk dag!! Först visade det sig att det är total punka på min cyjels bakdäck när jag o Karin hade tänkte cykla till skolan, så det blev den gamla vanliga versionen med mig trampandes och Karin på pakethållaren på hennes cykel. Sen var det skola, föreläsning om genusperspektiv i museevärlden (typ). Intressant, stundom en aning provocerande och annars helt självklart! Dock kan jag nog känna att det tenderade till övertolkning ibland, vad äller kvinnors omedvetna förtryck. Sen iväg och fika med da gang på Märta's med en liten kort sväng på stan, innan jag o Lina begav oss till Ica Maxi för att Lånings-handla. Det var lite roligt när vi struttade omkring med två kundvagnar båda två. Sen stressa hem och kasta in alla varor och all rekvisita till Antikmässan som jag numera har ett lager av i mitt förråd, innan det bar av till styrelsemöte med WRG hemma hos Vompa i Sproge. Det gick väl bra det mötet mkt som diskuterades men inte jättemkt beslut direkt, men första riktiga mötet så det förbättras nog med tiden när vi alla för lite mer insikt och koll på läget. Nästa måndag skall vi ha vårt första US-möte här hemma hos mig, så då får vi se vad det har att bringa detta år. Börjar tänka att det kanske blev lite mkt WRG åtaganden, men bara man får det att komma igång rullar det nog på ganska bra.

Idag skall det tvättas och sen har vi i ram-gruppen möte inför Antikmässan. Pam skall inte följa med vilket är väldigt tråkigt!! men jag har ju egentligen inte så mkt att säga till om då jag ju inte skall med till Wien.. :P Men Antikmässeresan ser jag jättemkt fram emot!! :D

Hittills idag har jag faktiskt varit riktigt nyttig! Min frukost bestod av:
Yoghurt + russin
Grovt bröd + kalkon
Brämhults jurdgubb+lime juice
The
och sen kunde jag ju itne motstå mina små underbara dadlar! Love them!

Tjillevipps

Oldies gathering

Idag är det äntligen låning!! Men lyckan skall inte vara lång. Jag trodde jag skulle få dubbelt bostadsbidrag denna månad dvs 1400, men såg på mitt konto nyss att det istället kommer in endast 700 på onsdag. Så då har jag helt plötsligt blivit 700:- kort. Och vi som skall till sthlm med antikmässan denna månad. Ja ja en jobbig månad till... helt enkelt.. men skall försöka hålla i de små slantarna lite mer denna månad!

Kollade en hel massa tatueringar på tattoo.se igår. Vill vill vill VILL verkligen tatuera mig mera!! Egentligen vill jag ha hela sleeves och full rygg, men vet inte riktigt hur jag skall ta mig dit. Om jag skall ha ett tema på en sleeve eller flera olika och knyta ihop dem, ja ja inte som om jag har råd att sätta igång med det nu, men drömma kan man ju alltid:)

Pratade med min darling Belinda igår och fick reda på att hon kommer ner helgen den 8-9 mars!! Skall bli såååå kul att träffa henne igen!! Och vi skall festa!! och gå på Rindi (ja ni läste rätt jag skall gå på Rindi) för att se Loke! Längtar!

Sen när vi skall till Antikmässan skall jag se till att träffa lite andra av mina darling oldies. Tonnie, Sara o Jennie är definitivt. Sen kanske jag skall lugna mig vad gäller min tid:P Miss my little oldies darling!!

Skall plugga lite innan jag drar iväg i skolan..
Tjillevippen

Melodifestival-middag

Ikväll vankas det Melodifestival-middag i 97:an. :) inte så mkt folk som kommer, men vi skall nog ha trevligt vi trogna! :P Skall iväg med Karin o André o handla nu och sen måste här städas!! Ser ut som, jag vet inte vad i denna lght. Fullt med massa priser o grejer till antikmässan, en geringssåg på matbordet, ramar på stolarna och en massa kassar med kläder då min garderobsstång ännu inte blivit lagad.. och inte att sticka under stolen med, efter ca tre dagar med en hund i denna minimala lght så är det fullt med hundhår. Men som sagt städning står på schemat i eftermiddag!!
Nu off we go! Underbart väder btw, i jämförelse mot igår :P

tjillevipps

Scary storm!

Det är total och massförstörande storm ute!! Och jag gick nyligen hem från mormor i denna storm! Hade nästan en nära döden upplevelse.. tio meter bakifrån mig, där jag precis gått förbi, föll världens största tall rakt ner över vägen!! hade jag gått lite senare från mormor, eller gått liite lite långsammare kanske jag hade fått det över mig och då vet man aldrig vad som hade hänt! Eller ännu värre tänk om det landat på Picasso! SCARY!!!

Idag har jag faktiskt haft en produktiv dag, så jag är ganska stolt. Började dagen med att väckas av Picasso vid sextiden så då tog vi en kort promenad, och somnade sen om igen, framför tv:n. Sen var det upp o ut o frukost och allt det där vanliga. Innan Picasso fick gå till dagfröknarna Anna o Jocke, då matte Amande skulle på körlektion. En körlektion som jag tycker gick riktigt bra!! Sen hämtade vi i sponsorgruppen till Antikmässan upp lite av priserna till mässan och alla loggor som skall med. Sen hämtade jag Picasso hos dagfröknarna som verkade villja stjäla honom från mig:) och jag kan ju inte annat än att hålla med, han är en charmerande hund! Jag och Picasso gick på en ca 2 timmars promenad ner till hamnen och runt norder- och östergravar, jobbigt men skönt! Sen ikväll har jag varit hos mormor och käkat o sett på På spåret o Let's Dance. Och sen en riktigt läskig promenad hem i stormen som ovan..

imorn är det melodifestival-middag:) men nu är det sängen men Numbers som gonattsaga..


Huvudont

Jag har sån fruktansvärd huvudvärk ikväll, inge kul alls... Så det är synd om mig! :(

Har haft våran första skoldag på länge idag. Men det var inte så himla kul. Ganska tråkig föreläsning. Men det var däremot roligare med Antikmässa-möte. Ser verkligen fram emot Antikmässan nu!!

Pissen är ju här sen igår. Idag har han blivit omhändertagen av barnvakt André. Sen var vi ute på en väldigt lång promenad (kändes det som i alla fall) fast det var inte mkt mer än en timma, men ganska skönt ändå.

Trots det känner jag mig otroligt hängig och fysiskt nere just nu, huvudet gör ont o jag är supertrött. Får nog inte i mig så bra energi just nu, när jag typ e totalpank.. Läängtar till måndag när det är låning!! Wohoo då skall jag........nej inte festa, och nej inte shoppa utan jag skal gå och HANDLA MITT KYLSKÅP FULLT!! (fullt med nyttig o bra mat)

en sista liten promenad innan vi slänger oss i sängen och tycker synd om oss för mitt envisa huvud jag o Picasso

Tjillevipps

Min darling pissen är här!

Idag har vi haft chatt-seminarium, och allvarligt talat känns dem som det mest oseriösa sakerna vi har gjort på denna skola. Visst vi diskuterar porträtten som vi skall, men det är inte mkt vettigt som sägs och hur detta skall få hjälpa oss till tentan vete tusan?!
Sen gick jag, Karin o André till Maxi på en liten promenix innan Frida kom o hämtade mig och vi efter mkt om och men (McDonken, Coop, Bokhandeln på öster och McDonken igen) kom ivåg till Hablingbo. Vi skulle ner och hämta Magnolia till Frida som skall rida henne i ca 3 månader nu. Känns toppen för min del att hon blir riden och speciellt av Frida! Så jag är jättenöjd!
Hämtade med mig lilla pissen hem oxå:) Min lilla bääbis! Så nu har vi relativt nyligen kommit hem efter vår andra promenix ikväll, blir en till innan vi skall sova.. Men vi måste se The Tudors först! Har ju sedan jag var "liten" var obcest med Mary Stuart & Elizabeth I så jag ääääälskar denna serie! Grymt bra!! Bra skådisar!! Och man kan ju inte säga annat än att Jonathan Rhys Meyers som spelar Henry VIII inte skadar att se på;)
image118

Tjillevipps

Dr Phil-test

var precis inne på Facebokk och gjorde ett Dr Phil-test, detta blev resultatet:

I scored 42 on Dr. Phil's personality test
Others see you as fresh, lively, charming, amusing, practical and always interesting; someone who's constantly in the center of attention, but sufficiently well-balanced not to let it go to their head. They also see you as kind, considerate, and understanding; someone who will always cheer them up and help them out.

Låter ju alldeles utmärkt, men vete tusan hur sant det är?!?!?

tjillevipps

Körlektioner och ett allmänt bra liv

Nu har jag precis lagt på luren efter ett telfonsamtal med Gotlands Trafikskola där jag bokat in 3 körlektioner de kommande veckorna!! Wohoo äntligen på gång igen.
Jag påminns ju om det där förbaskade körkortet varenda gång jag träffar någon av mina vänner som är yngre än mig och har körkort. Inte så kul.. Men nu är jag på G igen och det känns bra!

Känns allmänt som en bra period i mitt liv just nu (i alla fall känns det så idag). Jag har kommit igång med lite saker. För att denna dag skall bli topp, skall jag bara plugga lite mera oxå. Har pluggat litegrann men inte tillräkligt, plus att jag ju faktiskt lyckades sjabbla till det med en uppgift på metallfrågorna som därmed fortfarande saknas.. ibland blir man trött på sig själv, men bättre att ta tag i det på en gång än låta det ligga lite till.
Oj vad energi sprutar just nu, kanska skall sansa mig lite:P Plugg var det.

Tjillevippen

Western-"grejen" :P

Hade en total slapp dag igår, då jag knappt gick ur sängen. Kanske inte behövligt eftersom det inte är mycket som görs just nu, men det var skönt!

Jag och Pam har dock börjat maila runt till olika museum i England inför vår praktikperiod i början av 09. Det känns riktigt skönt att ha kommit igång med det i tid. Så får vi se var vi hamnar. Ser verkligen fram emot den praktikperioden som bara den! Vilken jäkla upplevelse vi kommer få. Ungefär tre månader i England arbetandes på museum eller liknande. Gud vad kul!!! :D

Jag gjorde ioförsi lite saker igår, nämligen fixade lite WRG arbete med protokoll och så. Det är nämligen mitt jobb i styrelsen. Känns bra inför mitt år i styrelsen, får se hur det tar sig.
Rider ju inte just nu, maggan kräver lite för mkt tid av mig nämligen, för att hålla henne i gång i bra form måste jag rida henne oftare än vad jag har tid med, så då har hon fått stå de senaste månaderna. Detta har ju jag givetvis haft lite ångest för. Men nu känns det bra, för nu skall hon iväg till Frida igen, som skall rida henne så länge hon kan innan hon skall föda. Känns verkligen toppen!
Känner att jag mer vill engagera mig administrativt i western-"grejen" just nu. Satsa lite mer på domarbiträdes jobb utanför Gotland, och arbetet i styrelsen och med Ungdomssektionen (inte att förglömma!)

Men nu är det 2900 Happiness på tv, so got to go!

Slapp vecka

Jahaja, då var det söndag och en ytterliggare vecka har gått. Denna vecka har jag varit i hablingbo hos mamma i lilla Picasso och hjälpt mamma lite med saker på gården. Umgåtts mkt med Karin, träffat Syrran som är nere denna vecka, vi har kommit en bit på väg inför Antikmässan 08, och igår var jag hos mormor innan det bar av till WRGs årsmöte. Så det har sammanfatnningsvis varit en ganska slapp vecka, vilket det troligtvis blir nästföljande vecka med.

Viktigast var nog mitt beslut att ta tag i mitt liv. Efter beslutet har det dock inte hänt så mkt inom det området. Försöker tömma mitt skafferi för tillfället, då slänga mat är helt otänkbart när man e pank student.
Är fruktansvärt stolt över det nya utseendet på bloggen dock!! :D:D

Ansträngde mig litegrann igår faktiskt, men det ändrade inte min åsikt! Accepterar faktum men har fortfarande samma åsikt som sagt..

Tjillevippen

WRG årsmöte

Filmkväll igår, vilket var trevligt:) Elvis och Marilyn tema vilket resulterade i Love me tender och Lets make love. Sen kunde vi inte riktigt ge oss så det blev en film till nämligen Ray, riktigt bra film!!

Lördag idag, och förmiddagen spenderades hos mormor, förvånansvärt trevligt faktiskt. Mormor är ett kapitel för si goch kan ibland vara lite.. ja.. annorlunda. Men idag var det riktigt trevligt!! :)

Ikväll är det WRGs årsmöte. Skall bli både kul och förskräckligt. Måste lägga band på mig som bara tusan och hoppas att jag klarar att hålla maten nere. Får äckelkänsler varenda gång jag tänker på vad jag skall genomlida ikväll. Men måste utsätta mig för detta annars kommer det aldrig att gå över..
Skall i alla fall bli invald i styrelsen och det är kul! Plus att det blir kul att träffa lite WRG folk igen:) o Frida!!

Skall börja kolla runt lite i garderoben för vad jag skall ha på mig, har nog det mesta klart men man vet aldrig..

Tjillevippen

Inte på en femöring

Okej, skall inse fakta. Mitt liv kanske inte kommer att kunna vändas på en femöring sådär på en gång. Har itne gjort några större framsteg idag direkt.
Min dag har mest bestått i att måla ramar, åka bil hit o dit och sitta framför datorn för att leta praktik-plats i England. Så även om det inte är så hälsosamma val så har jag gjort lite nytta.
Pam är hos mig idag:)
Ikväll blir det film, mysigt! Skall försöka hålla mig lite i skinnet vad gäller onyttigheter:P

Nu är det 10 orsaker att hata dig på schemat!

Heath Ledger till ära. Otroligt bra skådespelare!! Gått ur tiden alldeles för tidigt..

Tjillevippen

Nya tag!!

Med ny design och nya insikter gör jag härmed ett nytt försök att ta tag i mitt liv. Mina livsvanor med målet i sikte att förändra min hälsa och vikt. Därav "på väg ner" för den som undrar.. Skall försöka att hålla uppdateringar på kost o motion så gott det går. Och självklart även på andra saker i mitt liv.
Grönt är skönt, så nu börjar mitt nya "gröna" liv, både i design, kost o motion. Wish me luck (det lär behövas)

Tjillevippen

utan lektioner i flera veckor försmäktar vi på denna ö

Vi har typ inga lektioner nu. vilket skulle kunna vara ganska skönt och behagligt, men nu har det faktiskt kommit till den punkten då det är tråkigt att inte gå i skolan. Saknar faktiskt dagarna med lektioner, där man åtminstone har gjort något om dagarna. Nu sitter man mest och tänker att man borde plugga, fast det aldrig blir av.
Fast just nu pluggar jag faktiskt lite, läser en skittråkig bok som jag sitter och somnar över.. så nu har jag faktiskt gett upp den idén. Skall försöka med lite andra böcker istället. Och sen  blir det kladdkaka:) Mmmm!!

tjillevippen

Inflyttningsfest med städ

Ikväll är det inflyttningsfest som gäller. Inget speciellt men ett litet get-together i alla fall. Skall bli riktigt kul!! Får väl se vilka som kommer och inte, the gang är i alla fall ett säkert kort:P

Har visat sig att Amanda blivit ett städfreak. Och det är väldigt weird! Jag har bott här i nästintill en vecka nu och kände redan ett behov av att dammsuga. Sjukt! Men en ganska trevligt personlighetsförändring om jag får säga det själv.

Igår kan man säga att jag hade en liten nostalgi-dag. Jag prattade med Lotta i telefon och sen kom Malin förbi på en liten pratstund. Alltså båda mina gamla klassissar från gymnasiet. Riktigt trevligt med lite gamla minnen!!

Sen hade vi spelkväll med ganget vilket som alltid var riktigt trevligt! Jag lyckades undvika att handla med "lila" hela kvällen och hade till och med ett riktigt litet kapital där ett tag, men som alltid vad gäller mig och monopol så gick det utför tillslut..

Haft en riktigt hurtig vecka oxå, jag o Karin har nämligen varit ute och gått varje dag! Det är ganska duktigt tycker jag:) Om en halvtimme är det dags igen och sen kommer Pam ganska snart och troligtvis "lilla" Anna oxå. Skall bli riktigt kul ikväll!! :D:D

Tjillevippen

migrändag

Nu har jag nästintill kommit iordning i lghten i stan. Men denna dag kom inte ritkigt igång förns vid tre-tiden, för hela dagen har jag lidit av migrän!! Och först för ca en timme sen släppte det, jag har nämligen inte hittat mina huvudvärkstabletter ännu:P
Imorn är det skola som gäller. har inte riktigt någon lust med tror inte det är ngn jobbig lektion. Vi har väldigt få lektioner nu, så man får välan gå på dem vi har. Läser två kurser på halvfart nämligen och en av dem på distans. Lite komplicerat men det ordnar sig nog.
På lördag är det inflyttningsfest!! Får se hur det går då jag är lite för pank för det, men den skall bli av oavsett!!:):D

tjillevippen

Stadsbo på "besök" i Hablingbo

Nu har det hänt och är förbi. Jag har flyttat!
För er som av någon outgrundlig anledning försöker få tag i mig under helgen, så går det nog inte, min mobil har nä mligen dött pga för lite föda och krämen ligger nerpackad i nån kartong nånstans.. :P inte så smart men det bör nog ordna sig till på söndag i alla fall.
Pam kom o hjälpte mig o mamma idag med flytten så det gick riktigt fort. Sen stack vi o käka pizza på Sunes Elefant, snacka om stoora pizzor. Flyttpizza måste man ju ha;)
Sen åkte vi hem och jag trött som ett ägg slocknade på soffan innan jag var tvungen att sticka över till gamla lghten och städa lite mer. Börjar närma mig en ände på det hela men krävs lite mer tid.
Jobbigt att städa bakom badkar och sånt skit, för att inte glömma ugnar och fönster och allt möjligt..
Ikväll blir det lite välförtjänt avslappning till Let's Dance:) trevligt trevligt
Och imorn tänkte vi gå på Arn, men det visar sig att den går redan klockan 15 i stan.. suck..
Och eftersom vi skall klippa fåren imorn vid tio och sen måste jag städa mer i gamla lghten innan vi åker in till stan så vete tusan om det blir någe av det imorn. Men vi får se hur det blir..
Tjillevippen från stadsbon :P

To town--->

Idag bär det av! mitt lilla flyttlass till stan:)
Allt är dock inte klart i den gamla lghten men jag har fått lite dispans med städningen över helgen.
Skall ju i alla fall hem till Hablingbo igen i helgen för att klippa får! spännande! :P he he

Irriterad som f*n var jag igår, vet faktiskt inte hur jag skall stå ut med det, känns bara som om det blir värre och värre, tål det inte, men vet inte vad jag skall göra åt det. Det värsta är att jag själv är mycket väl medveten om hur löjligt det är och att jag inte borde sjunka så lågt att bete mig på det viset, men kan inte låta bli. Blääää säger jag bara. Ytterliggare en förstörd kväll kommer det att bli...


RSS 2.0