Sjuk

Idag sov jag till två! Med lite avbrott då och då. Jag är sjuk. Har feber och huvudvärk. Vi har gått ut för att få i oss lite mat men jag kan inte äta. Har fått i mig ett glas juice och en massa vatten och typ 10 pomme frites. Köpte paracetamol tabletter på apoteket (för 10 kr!) som jag skall ta sen. Brustabletter är det, inte min favvo direkt men vad gör man inte... Hatar att va sjuk. Jag blir som ett barn, som en karl brukar vissa säga. Jag vill ingenting och tycker förskräckligt synd om mig själv. Men det är synd om mig för det är inge kul att va sjuk! Så det så! Skall hem o vila sen och ta tabletter och se om jag eventuellt kan få i mig något att äta.
So long.

Det rullar på

Livet i Tunisien rullar på. Det är mycket som skiljer sig från den svenska vardagen. Har börjat lära mig gasspisen ordentligt nu. Idag köpte vi ny gas. Här är det gasen som värmer vårt vatten, och i förrgår morse just när jag stod i duschen tog gasen slut.. Fick skölja håret i kallvatten :P

Oh jag har ett nytt favvosätt att göra kaffe på: Värm mjölk och blanda med nescafé och socker! Varför hålla på med vatten när man ändå häller i hälften mjölk? ;)

I förrgår spenderade vi i princip hela dagen hos Love’s syster i Sousse. Förra gången vi var där fixade hon mina naglar och denna gång fick jag en henna på handen. I like!

Vi har ingen värme i lägenheten och även om det är varmt på dagarna och hyfsat varmt på kvällarna verkar inte våran lägenhet absorbera så mycket av den värmen. Vi bor ju nära stranden så det blåser en del vilket nog påverkar. Lite surt att gå från att frysa hemma i Hablingbo pga värmepumpen och komma till Tunisien och frysa inomhus här med.. Men det är inte lika kallt som hemma i Hablingbo. Och jag fryser mestadels då jag har kläder med mig för varmt väder och inte för det lite mer tidiga våraktiga vädret som är. Det är varmt på dagarna och framförallt i solen, till och med så att man kan gå i linne (även om alla tunisier springer omkring i vinterjackor). Men på kvällen när det blåser är det faktiskt ganska kyligt.


Imorn skall vi städa hela lägenheten. Igen. Om det är något som finns precis överallt i detta land så är det sand. Överallt! Visst att gatan vårt hus ligger på är sand/grusgata men så jäkla mycket kan vi inte dra in. Och överallt i affärer och cafér ligger det utomhus ett litet lager sand. Lite är det en del av charmen att man faktiskt befinner sig förhållandevis nära Sahara och att stranden ligger 2 min bort, men det är lite tröttsamt med sopandet i vardagsrummet.

Häromdagen gick vi till ett annat café än Terassen, Sunflower närmare bestämt. När man går dit går man förbi ett plantage och något som liknar en växtbutik. Och precis vid vägen hade dem ställt ut ett bord med pelargoner! Fick världens lust att köpa hem några för att jobba på det där med att skapa en hemma-känsla, men sen insåg jag att just det, vi har inga fönsterbrädor :P Kanske man får ta och köpa en enorm palm istället som kan stå på golvet, dem lär ta bort lite av nakenheten som finns i lägenheten nu. Nakenheten är mestadels på grund av dem nakna vita höga väggarna och riktigt hur jag skall få bort det vet jag inte riktigt. Det är nog enklast med en palm :p

Igår var vi förbi postkontoret och kollade om min kursbok kommit, men icke L Lämnade Love’s nummer så dem kunde ringa när den kom. Har dessutom fått reda på att det inte är Den kursboken jag väntar på, utan den som skall vara till den andra kursen. Visserligen bra att den kommer i tid. Men boken med stort B som jag väntar på behöver jag ju nu! Mamma har inte ens fått den från Bokus ännu och utan den har jag inte så mkt att göra i kursen, då den sista uppgiften i stora drag hänger på den boken. Ja ja vi får väl se, skickade mail till kursansvariga igår.


Bousa!


Ett hem

Gissa var jag är och vad vi gör? Jo på terassen och ser på fotboll :) He he Tunisien mot något land jag inte lyckats klura ut vilket det är än :P Nu vet jag, det är Kongo.

Börjar komma in i en vardag med plugg, playstation och dessa dagar en del tvättande. Problem när man har en alldeles för kort tvättlina :P

Har skickat in den andra uppgiften i skolan idag, så nu är det bara den slutliga uppgiften för första delkursen kvar. Boken jag behöver till den uppgiften har jag inte dock, hmm. Bokus skickade ett mail om att den är skickad från dem, men då skickas den hem till sverige, och så får mamma skicka den hit sen, så det lär ta ett tag. Förhoppningsvis får jag den innan uppgiften skall in ;)

Hemma i lägenheten jobbar jag på att skapa ett hem. Lite svårt med tanke på dem knappa tillgångar i form av tyger och möbler och privata tillhörigheter som vanligtvis fyller ett hem, men jag jobbar på det. Just nu jobbar jag dock mest på att fylla kylen och komma på maträtter jag kan laga med det utbudet som finns i dem tunisiska affärerna. Det är inget dåligt utbud, det är bara annorlunda jämfört med det svenska. Min nya favvo är dock Merguez, som är en liten lammkorv som är skitgod!! Men jag klarar mig utan att laga alltför mycket hemma då vi kan få mat ute på stan för båda två för ca 20 svenska kronor :) Jag ligger hittills plus i min budget ;)


17 februari

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera. Skyller på att jag måste gå till internetcafé. Skall försöka fixa internet hemma i lägenheten. Så det förhoppningvis skall gå lite bättre med både plugg och uppdateringar :)

Igår pluggade jag mest hela dagen. Det går bra. Vi fick hem playstation igår också så jag fick stryk i både fotboll och tekken, attans! :P


Crazy Hummer


Stranden 2 min hemifrån


Jihed spelar playstation och jag pluggar ;)

Alla <3-dag!!

Jag är ledsen för den ganska kassa uppdateringen, men det får ni nog ta och stå ut med helt enkelt :P

Igår var vi inne i Sousse hos Loves ena syster och hade det riktigt trevligt med syster, vänner och mamma. Underbar familj!

Idag fick jag hjälp av Hummer att få upp Love ur sängen med gott resultat. Sen tog vi en liten sväng till stranden och nu sitter vi på ett fik med vänner och jag har precis fått 3 röda rosor av Love!


Foto från Kantaoui för några dagar sen :P

Fotboll

Sitter återigen på Terassen och kollar fotboll. Vi gick hit för att käka och för att jag skulle fixa lite med datorn och så upptäckte vi till vår glädje att det även är match mellan Tunisien och Rwanda på tv :) Kanske skall tillägga att Tunisier är ett fotbollsgalet folk, hela Terassen är full med folk som röker vattenpipa, dricker kaffe och ser på fotboll. I like it!

Börjar komma mer och mer i ordning hemma också. Det är stort som tusan! Högt i tak, minst 2,5 meter. Aningens kallt utan värmesystem, men med en extra filt klarar man sig bra ;)


panorama-utsikt från balkongen

Jag kom fram!

Ja men vet ni vad?! Det lyckades! Jag befinner mig sen 3 dagar i Tunisien hos Love! :) Wunderbar!
Resan gick som den skulle hela vägen. Jag klarade mig fint med flygbussen till Skavsta, planet till Paris, lyckades väldigt problemfritt ta mig via metron till den andra flygplatsen i Paris och sen efter en lååååång väntan på flygplatsen så satt jag äntligen på flyget till Monastir. Helt slut var jag efter två dygn av nästan ingen sömn och tidiga mornar och mkt resande och fixande. Somnade gott på flyget. När jag vaknade till så har dem fällt ner tv-skärmar där dem visar hur vi skall flyga och hur långt det är kvar och så. Eh jag fick panik!! På skärmen visas nämligen inte Monastir som destinationen!!! Destinationen är istället Tozeur, en stad i södra Tunisien. Efter att ha kollat min biljett ett ex antal gånger och riktigt börja oroa mig så frågade jag. Och nej nej det var ingen fara, dem hade bara slagit ihop två flights till en pga få passagerare, så vi skulle landa och släppa av folk i Toseur först och sen fortsätta till Monastir med lite senare ankomsttid bara. Puh!! Så allt gick fin fint! :)


På skavsta flygplats. Har sovit två plus e...

20110206856 (MMS)

På skavsta flygplats. Har sovit två plus en timme. Hoppas få sova på bussen. Känns nästan lite ofattbart att jag ikväll kommer landa i tunisien (om allt går vägen). Jag kanske inte åker jorden runt på åttio dagar, men jag kommer vara i tre länder under ett dygn, det är inte fy skam det heller! ;)


Är på väg mot gamla stan för att möta upp ...

20110205855 (MMS)

Är på väg mot gamla stan för att möta upp kusinen med vän. Jag älskar stockholm! Måste nog flytta hit inom en snar framtid! Vackert!


"Lyckan, kärleken och meningen med livet" ...

20110205854 (MMS)

"Lyckan, kärleken och meningen med livet" det är boken jag läser just nu. Den som blev film ni vet. Jag har inte sett filmen men gillar boken rejält! Liz åker till Italien, Indien och Indonesien för att ge sig själv tid och utrymme och för att finna sig själv. Jag vet att det låter lite klyschigt men den är bra och passande för varje kvinna som någon gång funderat över sina livsval.


Första etappen på resan har startat! Båten...

20110205853 (MMS)

Första etappen på resan har startat! Båten har lämnat hamnen och jag har fått frukost i magen. Efter vi kört i en kvart kom jag på att jag glömt mitt headset, riktigt surt! Det betyder en resa utan musik och utan klok sömn (sover mkt bättre med musik när jag reser). Men vad jag vet är allt annat med så jag får försöka stå ut ;)


Här var jag på väg första gången det begav...

20110114791 (MMS)

Här var jag på väg första gången det begav sig på denna resa. Än så länge ligger jag kvar i sängen hemma vid hallvards. Men om allt går som planerat är jag i tunisien hos Love om två dygn! Känner ett oroväckande lugn över resan tillsammans med ett litet pirr i magen :p Kanske en vinnande blandning, vem vet?!


Börjar dagen i stallet med arbete med fåre...

20110204847 (MMS)

Börjar dagen i stallet med arbete med fåren. Det är ju dock inte(!) lockande väder för att vara utomhus överhuvudtaget idag :( inge kul att jobba med blöta får! Man blir så jävla blöt själv :p nej nu kör vi!


2 dagar kvar!

Som sagt mycket packning idag, men även en del plugg faktiskt. Är tvungen att komma igång igen nu så jag inte hamnar efter med uppgifter och så. Skall se om jag kanske inte skulle kunna börja på den första uppgiften imorgon, den skall inte in förns 14/2 men den dagen vill jag nog inte spendera till att plugga på ;)

Imorgon blir det full rulle hela dagen! Börjar med att vi skall märka och ge sprutor till fåren. Sen skall jag iväg på lunch med Elli så vi hinner ses innan jag drar, sen skall jag hem till mormor och socialisera lite där med och sen hem och försöka klämma in lite plugg mellan den slutgiltiga packningen. oj oj oj! Men det skall nog gå bra ;)

Eftersom det tekniskt är fredag nu, så är det bara 2 dagar kvar tills vi ses! Underbara tanke!! Love <3

Packning

Jag är fortfarande sjuk. Sov inte toppen inatt på grund av näsan. Förmiddagen har gått åt till att se till att biljetten hem i mars är fixad oxå. Och så har jag börjat packa igen! :) Det mesta har visserligen legat kvar i väskan hela tiden, då det är kläder för lite varmare väder i väskan än vad jag behövt här hemma, men en del har ändå åkt hit och dit och lite är i tvätten. Blir nog lite ommodifiering i väskan med lite som byts ut, har ju den chansen nu när jag packar på nytt :)
Är lite nervös över att leta mig fram i Paris på söndag, samtidigt som jag ju tror att det kommer gå bra, frågan är bara hur bra och hur lång tid och så, men hey jag har ju typ 10 timmar på mig, så det borde funka.
På ett sätt känns det nästan lite overkligt att jag skall resa nu. Första flyget som ställdes in kom så nära inpå själva resan att jag inte riktigt var beredd. Andra gången väntade jag mig det väl lite mer men ändå så blir man ju trött och besviken. Tredje gången hade jag fått upp hoppet igen, men ändå ställt in mig på att vara hemma ett bra tag. Nu bär det förhoppningsvis av denna, den fjärde gången, och då samma datum som den tredje skulle gått av stapeln. Förhoppningsvis landar jag 23:10 på söndag i Monastir och blir upphämtad av Love! Inshallah!


Biljetter igen

Oj här har det varit lite tyst ser jag. Jag har varit sjuk och inte riktigt haft lust att blogga. Eller rättare sagt så är jag sjuk fortfarande, men har nog min värsta dag idag så det är förhoppningsvis bättre imorn! :)

Idag har jag bokat och betalat dem sista biljetterna till resan. Så nu på lördag bär det av. Har inte hört ett knyst om inställda flyg eller något så jag tror att det skall gå av stapeln som beräknat.

5/2 07:00 Båten till Nynäs
6/2 04:00 Bussen till Skavsta Airport
6/2 07:10 Flyget till Paris
Förflyttning till annan flygplats i Paris
6/2 20:40 Flyget till Monastir
6/2 23:10 framme i Tunisien!!

Jag skall liksom till Paris! Och försöka ta mig fram och tillbaka mellan flygplatser, men det skall nog gå fint! Och förhoppningsvis kan jag njuta lite av Paris under tiden! ;)
Flyget från Monastir till Paris på vägen hem är även bokat och betalat, den 18 mars åker jag hem igen för att opponera uppsatsen hemma på ön. Känns lite weird att den resan som skulle gått av stapeln den 16 januari nu istället blir av den 6 februari är ju en ganska stor nedkortning av restid, men ändå så är jag nere i mer än en månad första omgången och sen över två månader andra omgången. Känns riktigt skönt!!

Nej nu skall jag försöka läsa lite mer kurslitteratur innan det blir sängen för min del! God natt!

RSS 2.0