Hemma igen från exkursionen med bravur!

Då har man äntligen kommit hem! Denna resa har varit mycket utöver det vanliga och det finns hur mycket som helst att berätta samtidigt som ingenting. För att försöka strukturera upp berättelsen så blir det genom lite bilder sen när dessa väl landat inne i datorn. Kom i alla fall hem i fredags och åkte direkt hem till hablingbo. Skönt att vara hemma på landet efter resan. Blivit sjuk direkt när jag kom hem oxå, det suger en aning, men inte lika allvarligt som förra gången. Idag har det varit WRG-tävling och jag jobbade som domarbiträde. Lagom med arbete och ganska kul! Återkommer angående resan som sagt..

Done!

Nu har jag i alla fall en av alla uppgifter avklarad. Och det är Assignment 2 på engelska kursen. Vi skulle skriva en argumentativ text om vad vi ville. Jag har skrivit om att vi inte längre borde ha engelska som världsspråk. Skall bli spännande att se vad engelska läraren säger om detta :) Jag tycker nämligen att det är ganska spännande att argumentera, även för saker man inte tror fullt ut på. Jag tycker engelska är ett otroligt vackert språk och är så pass etablerat att det skulle vara svårt att byta bort det, men jag tycker tanken på att göra det är spännande!
Nu skall jag springa och hämta det sista i tvättstugan, sedan diska, packa och slutligen gå och lägga mig. Skall ju med båten imorgon...

Imorn bär det av...

Det börjar kännas riktigt nervöst nu!! Imorgon åker jag till Sthlm, skall vara hos pappa och hälsa på en dag, sen bär det vidare till Gärdet en dag innan vi på måndag tar våra stapplande steg mot Arlanda. 11.50 går flyget mot Riga. Vi skall ju på exkursion med skolan till Lettland, Vitryssland och Litauen. Skall bli riktigt kul och spännande men känns även lite nervöst. Var på apoteket igår och handlade för 400 spänn, vilket jag tyckte var jättemycket!!! Känns dessutom som om det har varit så himla mycket nu denna vecka, så man har inte riktigt hunnit förbereda sig.. Pratade nyss med pappa exempelvis och han påminde mig om passet, det hade jag lätt kunnat glömma! Skulle vara typiskt mig! :P Nu håller jag på och tvättar mina sista kläder som jag måste packa ikväll och skall sätta mig och skriva engelska uppgiften som jag måste skicka in ikväll eftersom jag åker sen.. puh...

Kulturegendomsrätt

När man går en utbildning som jag gör med väldigt många gästföreläsare så lär man sig ganska snabbt att avgöra om dem kommer att vara bra eller inte. Igår och idag har vi haft en föreläsare som heter Staffan Lundén, och det är helt klart en av de absolut bästa föreläsarna vi har haft!! Han har föreläst om handeln med kulturgods som verkar vara helt sjukt korrupt!! Staffan har udner flera år granskat handeln med kulturgods, och då speciellt arkeologiska föremål. Han har bland annat avslöjat ett flertal handlare som handlar med plundrat arkeologiskt gods. Ett riktigt imponerande arbete som han har utfört, och som han är otroligt duktig på att vidarebefodra till sina elever. Nu följer en konferens imorgon och som började ikväll på ämnet Kulturegendomsrätt. Skall bli riktigt intressant!

Bilden från aftonbladet.se, visar AntikWest i Göteborg som enligt Staffan har handlat med plundrat gods.


Underbart!


Är precis hemkommen från träningen på Friskis, och den var helt underbar idag!! Det var det absolut bästa passet jag har varit på!! Ioförsi trodde jag att jag skulle dö innan passet dragit igång. Då jag nyligen börjat träna så har vi gått på Bas de flesta gångerna och detta var Styrka Medel! Det var nämligen enda gången jag kunde träna denna vecka.. Men passet och ledaren som hette Jacqueline var verkligen toppen!!

Bilden är lånad från friskisosvettis.se

En snabbis

Skall nu sticka iväg till Friskis som inte blev av igår. Sen är det snabbt hem och kasta sig i duschen innan man skall sätta igång och plugga! Plugga är allt jag tänker att jag skall göra just nu, men absolut inte allt jag gör. Är egentligen styrelsemöte idag, men med alldeles för mycket i hjärnan och inget transportsätt dit så skippar jag det idag. Är trots allt bara suppleant. Borde skriva ihop ett brev till det franska museet jag hittat som jag vill ha praktik på oxå!! Hur skall man hinna med allt.. ja ja nu måste jag verkligen pysa!!

Snart bär det av

Skall strax göra mig iordning inför dagen. Idag är det heldag i skolan som gäller, sen snabbt hem och iväg på träning, och sen återigen snabbt hem och iväg på styrelsemöte. Får se om jag lyckas ta mig dit bara:P Orkar inte fixa frukost så jag får köpa nån macka i skolan..

Det är sjukt när man ser på tv på morgonen.. Jag brukar se på 3:an då det är Just shoot me som jag tycker är ganska bra, men sen är det Montel och det är ju totalt värdelöst!! Jag förstår seriöst inte hur det kan vara en talkshow som man har några motivationer för att ens visa i Sverige. Han är skittråkig!! och så skriker han i 80% av hela programmet..

Nu närmar sig våran resa till Lettland, Vitryssland och Litauen med stormsteg. Det känns ganska nervöst, men spännande. Vi får la se om vi slipper undan sjukdomar och sånt.. :P


30-lista

Ida har en skitrolig leksak!! En pilatesboll. Det måste vara det nya svarta, för jäklar vad kul det va! Det är troligtvis jag som mest är efter som vanligt.. Men en pilatesboll står nu på min önskelista!

Apropå listor såg jag på ett gammalt avsnitt av Scrubs häromdan. Avsnittet handlade om en Saker-jag-vill-göra-innan-jag-blir-30 - lista som JD höll på med. Lättpåverkad av tv som jag är, började jag med en egen Innan-jag-blir-30 - lista. Den är långt ifrån komplett men jag tänkte jag skulle delge den till er:)

30-lista
  • Hoppa fallskärm
  • Tatuera Fågel Fenix på ryggen
  • Åka till Kina
  • Bo i England
  • The Ark konsert
  • Lära mig ordentlig franska
  • Få barn
  • Börja spara pengar istället för att slösa alla
Ja det var den del som kommit än så länge. Inte mycket för världen än, men jag känner att det ändå bör vara realistiska mål. Inte bara målen i sig utan allt tillsammans. Jag vill ha en komplett lista jag kan klara av helt enkelt. :)

Relationsarbete

Borde egentligen träna idag. Men har ingen som helst motivation! Känner inte alls för att träna idag.. Så skickade precis iväg ett mess till Lina så får vi se.. Men känner verkligen att jag måste plugga ordentligt ikväll. Även om vi har fått deadlinen framskjuten så är det ändå mycket att göra, så man måste hålla igång. Får nog bli någon supstitut cyklingstur eventuellt promenad imorgon eller så istället för Friskis idag.. Skall ioförsi ta mig hem till Ida senare så det blir en liten sväng på cykeln då, men det räknas inte.. Kan tyckas som konstiga prioriteringar att sticka till Ida och plugga istället för att träna och plugga, men man måste ju jobba på sina relationer oxå!! Ja nu har jag behandlat detta tillräkligt i min hjärna, ingen Friskis, plugg och Ida besök istället:)

Vinn en fotografering!



Jag bestämde mig för att vara med i denna tävling om en fotografering, tycker Du borde göra samma sak!
Man kan vinna följande:
- en enklare sminkning
- 1-2 timmars fotografering, i göteborg (stockholm eller eskilstuna är även möjligt)
- 6 st retuscherade bilder, som du själv får välja ut.

Gån in http://operfekt.blogg.se/2008/october/tavling-vinn-fotografering.html och tävla!


Puh!..

Såja, nu har HGO tagit sig till sans. Så vi har fått inlämningstiden förlängd på vissa av tentorna. Känns verkligen hur skönt som helst!! Första gången vår "käre" lärare verkar lite sansad..

Hade egentligen sovmorgon idag men vaknade 07.40!! Och kunde inte somna om.. skitirriterande! Men men.. så jag gick upp och har haft en ganska lugn o skön morgon. Nu skall jag hoppa i duschen och sen sätta mig med lite tentor trots allt..

Sen är det skola på eftermiddagen och troligtvis Friskis ikväll.

Inte att förglömma, jag hade ju trevligt besök av min lilla Anna igår! Var väldigt längesen vi sågs sist.. Vi stack till vårat favvo-ställe Tigris och käka pizza och snackade, sen hade jag order om att köpa hem en pizza till Karin, så hamnade i min lght framför tv:n alla tre:)

stress stress stress

Jag får snart panik!! Har verkligen hur mkt plugg att göra som helst. Och min vana trogen när det är så, gör jag intenting. Jag får spärrar och kommer ingenstans i mitt pluggande istället. Det är helt sjukt hur mkt vi skall hinna med! Vi har 4 tentor som skall in den 3 november. Kan tyckas som en lång period, men icke!! Hela denna vecka är fullsmockad med lektioner varje dag, och sen bär det av mot Lettland, Vitryssland och Litauen med skolan i ca 2 veckor, och sen när vi kommer hem är det en vecka kvar till ALLT skall in.. suck suck suck!! HGO vill verkligen ta kål på oss!!

Gummi bears Norweigan

Igår var det skräckis i ruinen! oohh.. he he. Det var en tysk 30-tals film som hette "M". Riktigt bra! Och det var hur mysigt som helst att sitta i ruinen med facklor och se en svart/vit film. Det var jag, Lina o Patrick som var ute och svansade på stan, och efter filmen hade vi inte riktigt lust att säga gokväll, så vi åkte hem till mig och drack lite kaffe och the och hade en liten återblickskväll. Återblick på gamla disney filmer!! Det slutade med att vi hängde på youtube och kollade in Bumbibjörnarnas theme på alla möjliga olika språk. Helt hysteriskt kul!! :D Den roligaste var nog grannarna i väst, Norrmännen. Så håll tilllgodo.. he he

Cykeltur

Igår fick jag besök av Karin, som stormade in i min lägenhet och var på toppen humör. Kanske skall jag påpeka att klockan var ca 20.00. Hon ville ut och cykla! Efter lite övertalning så beslöt jag mig för att hänga med. Och det var riktigt riktigt kul! Vi cyklade runt hela stan i princip. Pratade om allt och ingenting. Hur trevligt som helst! Det är när man minst anar det som man får det som mest trevligt med sina vänner. Det är dem stunderna man kommer närmre varann. Tack Karin!

Vackert hemifrån


Vackert


"Allt medan vi blir äldre, lär vi oss att vissa personer som vi trodde att aldrig skulle strunta i oss, helt säkert gör just det en dag. Ditt hjärta kommer att brista, troligen mer än en gång och det blir svårare för varje gång. Även du själv kommer att ha sönder hjärtan - kom då ihåg hur det kändes när ditt eget gick i bitar. Du kommer att gräla med din bästa vän. Du kommer att söka tröst hos en ny älskare, på grund av vad den förra låtit dig gå igenom. Du kommer att gråta över att tiden går för snabbt och med tiden kommer du att förlora någon du älskar.

Så, ta för många foton, skratta för mycket och älska som om du aldrig blivit sårad, för om du så bara grubblar i 60 sekunder, är det en minut av för evigt förlorad lycka. Hitta en pojke som säger att du är vacker och inte att du är bra, som ringer upp dig även om du slängt på luren, som stannar uppe bara för att se dig sova. Vänta på pojken som kysser dig i pannan, som har lust att visa upp dig för hela världen om du så bara var iklädd en säck och som håller din hand inför sina vänner. Vänta på honom som regelbundet påminner dig om hur mycket han älskar dig och om vilken tur han har som får vara med dig. Vänta på honom som säger till alla sina vänner: ' Det är hon... '"

SOS Gute

Just nu pågår SOS Gute på kanal 5. Dem visar den hemska branden i Hellvi från i somras. Är lite velig inför att det visas på tv, det är så fruktansvärt!!! Egentligen är det ju tragedier det mesta man ser, men på något vis är det så hemskt när det är ett helt liv i form av hus på gård, djur, byggnader som ödeläggs på detta vis. Speciellt när det är så tragiskt med djur som brinner inne. Usch!!

På den bättre sidan

Nu känner jag mig lite bättre igen. Livet går upp och ner, mycket är jobbigt men man måste ta sig igenom det, och lyckas man kommer man bara ut starkare. Det är mycket just nu, men att deppa ihop är ingen idé. Jag skall kämpa på istället, och ta mig igenom denna period, för jag vet att jag kan och klarar det! Brukar annars vara väldigt bra på att deppa ihop totalt, men det hjälper inte, och nu är det såå himla mycket på en gång att jag inte skulle kunna hålla mig ovanför ytan om jag deppade ihop nu..

I två dagar nu har vi haft lektioner om systematisering inom museumsamlingar med en gästföreläsare som heter Hans Rengman. Och det har verkligen varit jätteintressant!! Både vad gäller den del med kulturarvspolitik vi avslutat och dem lektionerna i dagarna med systematisering har gjort att jag kännt att det här verkligen är vad jag vill göra!! Vilken speciell inriktning vet jag inte riktigt än, men vi får se.. :)



RSS 2.0