Min PT Tanja

Igår var jag på Sunrise Gym i Burgsvik och hade ett möte inbokat med Tanja. Tanja är training manager och jag hade bett henne ta fram ett program för att stärka min rygg och forma kroppen. Med andra ord så har jag nu en PT (Personlig Tränare) :)
Hon hade gjort ett riktigt bra program som var en total genomkörare av hela kroppen och som jag idag har märkbara effekter av! Trappor är inte mina vänner idag ;) Samtidigt känns det jätteskönt att vara tillbaka i lite seriös träning där jag har ett fokus och skall jobba på att få in kloka rutiner.
Vi körde i 1 1/2 timme lite drygt igår så vi körde lite intro på rodden och crosstrainerna och sen intro på hela programmet som annars borde ta ca 50 min. Det var jäkligt jobbigt, och jag kände redan igår att det här med att gå skulle bli jobbigt idag :P
Skall nog bege mig ut på en promenad och mjuka upp lite om en stund, behövs! :)
Men jag måste bara pusha rejält för det här med personlig träning. Först tycker man att det låter som grymt mycket pengar och onödigt slöseri. Men sen inser man att man investerar i sin kropp och det man får är specialgjort för just dig och DIN kropp. Därmed så sjukt mycket bättre än allt annat flum man sysslar med. Sen får du dessutom lära dig alla rörelser klokt så att du får ut max av dem. Människor boka in personliga träningar!!!!
Och bor ni på södra Gotland boka in Tanja! ;)

Jobb jobb jobb

Oj oj oj det är jobb jobb och jobb som står i min kalender kan jag meddela. Veckan som varit och även nästa vecka har jobb inskrivet varenda dag!!! Blivit så nu när jag har nätter kvar på gamla jobbet och skall komma in på schemat på nya jobbet också. Aningens slitigt men det blir bättre och positivt i plånboken nästa månad :)
Dock känner jag att nya jobbet är slitigare för min rygg så jag har bokat in ett möte med PT imorgon lördag som skall ta fram ett bra och stärkande program för min rygg i förebyggande syfte och med lite inslag av kondition också. Känns kanon!!
Har påbörjat kursen Människan socialt och kulturellt nu på Undersköterska utbildningen och borde plugga i helgen, får ta mig lite tid till det.
Men annars är det som sagt var mest jobb och lite träning just nu.
Och även planering av kommande resa till Tunisien och att "hämta hem" mannen <3 Kärlek!! <3

Jag har fått nytt jobb!

Tänkte jag skulle avslöja vad en utav hemlisarna är.......... :)
Jag har fått jobb! Som personlig assistent. Var på intervju i tisdags och jobbade intro nu i helgen och skall jobba nu i veckan med. En provanställning so far men 90% och högre timlön än mitt nuvarande jobb, så det är nice som bara den!!! Och dessutom en tillsvidare anställning som hägrar.
Eftersom jag har tystnadsplikt så kommer jag inte röja något alls om min jobbsituation mer än att jag fått jobb!!! :)
Det har skapat lite kaos i huvudet dock då det gått lite fort för mig som gärna tar en sak i taget och ett jobb-byte var inte riktigt inom mina planer men det skall nog gå bra det med :)
Letar resor för mig och mannen annars. För mig ner och för oss båda hem igen. Kollar med Detur och väntar på svar från dem men annars är det enklast att åka via Tunis med antingen Lufthansa via Frankfurt eller AirFrance via Paris. Hade hellre haft flyg från Enfidha eller Monastir då det är närmare hemma i Tunisien men vi får se hur det går att ordna.
I övrigt har jag världens absolut bästa man!! Han är helt underbar!! <3

Fredag

Härlig fredag idag! Jobbade natt igår så jag började dagen med att sova en bra stund på förmiddagen.
Hade min muntliga examination i Medicinsk grundkurs idag vid 17.00. Och även om jag hade ägnat eftermiddagen åt att försöka färska upp minnet från tidigare uppdrag på kursen så gick det inte alls som jag velat. Jag fick G och är nöjd med det. Det var mitt mål när jag började. Men med tanke på att jag fått VG på nästan alla uppdrag kände jag att jag kunde gjort det hela bättre. Men faktum kvarstår att de läraren frågade efter på den muntliga examinationen idag var totalt bortblåst ur min hjärna. Men så kan det gå. Ett G är helt okej ändå :)
För att rensa hjärnan begav jag mig ut på en springtur. Sket i alla måsten och spran en runda som brukar vara ganska lagom och tog varken tid eller mätte hur långt det är. Skönt var det i alla fall!!
Fredagsmiddagen blev lax i ugn med ärtor, rödlök, persilja och turkisk youghurt och extrakryddat potatismos och rivna morötter till det. Japp, idag åt jag potatis!! Och jisses vad gott det var!!
Potatis är bland det godaste jag vet. Det är nog den grönsak som jag kan äta i alla varianter, mumma!

Hemlisar

Oj oj sicken dag! Den började ruskigt tidigt med en väckning av hunden vid 05.30. Börjar bli rutin på hans väckningar runt 6-snåret och jag vet inte om jag gillar den rutinen :P

Iväg på möte som vi får se vart det leder ;) Har med företaget att göra, men lite hemlisar måste man få ha för sina bloggläsare :P Fick i alla fall min nya företagsjacka idag med logga och hemsida på ryggen och den är riktigt nice och snygg!! Lite lik luvtröjan i tidigare inlägg.
Käkade mitt indiska experiment till lunch. Det var nämligen så att jag skulle häromdan ge mig på att laga Palak Gosht som är en indisk spenat curry gryta som jag alltid brukar äta på Village Tandoori i Visby. Och jag gjorde ju som vanligt inte riktigt som det stod i receptet utan kände mig lite kreativ. Och det blev inte alls som det brukar, eller rättare sagt det ser ut som.... ja jag vet inte vad. Men det smakar helt okej, vågade mig på att smaka det först idag :P Och det var faktiskt riktigt gott! Men det ser fortfarande oätligt ut :P
Sen har jag gått en timmes promenad med Picasso också, mycket uppskattat av både honom och mig.
Och nu ikväll var jag iväg på ytterligare en lite hemlig grej. Imorn kanske ni får reda på vad det är, beror på hur det utvecklar sig ;)
Nu skall jag snart ha en date med min man på msn <3

Datorgenerationen

I födelsedagspresent i år fick min mormor en dator och mobilt bredband av delar av släkten. För att hon skall kunna hålla enklare kontakt med släktingar som är både här och där i världen och kunna sköta en del ärenden via nätet. Jag har åtagit mig uppgiften att vara lite ansvarig för denna dator och mormors inlärning. Och jag har ju inte alls tänkt mig för! För mig och mina vänner och bekanta som är i ungefär min ålder är ju allting med datorer i princip självklart. Mormor har haft datorer förut men det är verkligen basic lektioner vi jobbar med när vi sitter vid datorn tillsammans. Samtidigt vill hon ju så gärna ha koll på fejan och min blogg och andra barnbarn på skype och så. Och nog skall vi komma dit så småningom. Men det som är intressant är att det som för mig är så självklart som att trycka på start och öppna program och ignorera vissa pop up fönster är för mormor något som tar väldigt lång tid att inse och sedan reagera därefter. Vilken insikt jag fick i hur påverkade och även beroende våran generation har blivit av datorer.
Att ens förklara vad ett sms är för morfar. Han frågade mig en gång hur internet fungerar och jag blev helt ställd, mest för jag insåg att jag inte vet exakt hur det fungerar och för att jag bara antar att det skall fungera och hur jag kan använda det. "Ja du morfar det surrar typ runt där ute i cyperspace" Flummigt och inte ett dugg givande svar.
Mormors usb-sticka har krånglat lite men nu har vi fått en ny och jag har testat att det funkar så nu skall vi försöka se hur vi kan få det med lektioner. Nästa lektion är nog en fejan-lektion :)

Lite mer än en vecka sedan


Projektavslut

Har ju inte berättat om lördagen! I lördags hade vi avslutningslunch för projektet Kvinnor förr som nu som mamma och jag och två kvinnor till har drivit nu i över två år. Vi hade bjudit in alla som varit delaktiga i projektet och bjöd på tre-rätters lördagslunch. Riktigt härligt och mysigt och jag insåg hur kul vi verkligen har haft med alla damer. Vi bjöd såklart på recept ur boken som vi gjort tillsammans med alla damer. På menyn stod: Kajpsoppa & soppfrallor från Kattlunds, följt av Köttfärsrulle, Broccoligratäng, Vänskapssallad och lite dressing och sist men inte minst var det mandelbananer med grädde som avslutade en härlig dag. Proppade vaggade alla tanter inklusive undertecknad hem ;)
Projektet startade när Mamma drev Petes Museigård och vi började samarbeta med Kerstin och Monica som driver Kattlunds Museigård. Vi startade ett Leader projekt där vi skulle skapa samarbeten mellan de olika museigårdarna på Gotland tillsammans med andra samarbetspartners och där vi ville utveckla utställningarna på Petes och Kattlunds. Vi jobbade också med studiecirklar i dem socknar som ligger omkring Petes och Kattlunds och med kvinnor bosatta i dessa socknar som vi har givit och fått kunskap ifrån under åren. Sen har vi också jobbat med den receptbok som vi gav ut nu innan jul Favoritrecept från södra Gotland. Men nu är det alltså slut. Vi har knytit ihop säcken och ser nu framåt mot nya mål :) Och lite mer försäljning av boken ;)

Det sjunker in

Igår kunde jag knappt fatta det under ungefär hela dagen. Jag sprang omkring som i en egen verklighet uppe bland molnen. Helt galet! Idag börjar det sjunka in allt mer. Min älskade man kommer att komma hit inom en snar framtid. Vi kommer att få börja vårat liv tillsammans. Vi kommer att få bo ihop! Underbart!
Samtidigt som insikten kommer, kommer en känsla av stress för allting som borde ordnas med här hemma innan han kommer. Alltså mest en massa småsaker, men det känns som att det är hur mycket saker som helst.
Jag har redan kollat upp allt som skall göras med skatteverk, försäkringskassa, arbetsförmedling, SFI med mera. Så det har jag koll på :)
Min man kommer hit!!! WEEEIII!!!!
Vi kommer spendera en svensk sommar ihop! :) Lycka!!!
Firade på gymet igår. Även första träningspasset sedan jag blev sjuk, över en vecka sedan. Jag trodde jag knappt skulle kunna gå idag. Jag känner av magen men annars är det inte så farligt faktiskt :) Igår dock var jag darrig och kände av musklerna rejält under själva träningen. Tror dem fick en chock. Men idag är det okej. Skall ge mig på ett Zumba-pass senare ikväll tror jag. Vi får se :)
Sommar på Gotland 2011 <3

JAAAAAA!!!!

Idag kom det ett brev med posten. Från Migrationsverket. Nervös öppnade jag det. Läste. Läste igen. Läste igen. Fattade vad det stod.

Jihed har fått sitt Uppehållstillstånd beviljat!!!!

Ringde honom på en gång och ingen av oss fattade riktigt vad som hänt.. Vi var ju beredda att vänta. Och så kom det idag. Beslutet togs redan i tisdags. Två dagar efter hans intervju. Snacka om flyt!!
ALHAMDULLILAH!!! Tack Gud för detta!!
Vi har firat med både tårta och kaffe här hemma och sedan har jag firat med att gymma bort det hela :) Allting idag är helt underbart!! Min man får komma hit, Vi får starta vårat liv tillsammans <3
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!

Inom 48 dagar.

Oj oj oj vilken helg!! Mycket orolig och nojjig helg för Fru Krimis del kan jag meddela. Att resa till Algeriet och speciellt Alger är inte det enklaste. Men mannen är hemma i och allt har gått bra! Och det är huvudsaken! Alhamdullilah!!

Fick en kommentar med frågan varför han var tvungen att åka till Algeriet. Och det är så att vi ju har sökt UT via migrationsverkets hemsida, dvs online. Då har dem en handläggningstid på max 3 månader istället för 9 månader. Och då är det dem svenska ambassaderna som har hand om intervjuer och biometrin till UT-korten (foto och fingeravtryck) för att snabba på processen. Och eftersom Tunisien inte har någon svensk ambassad utan bara svenska konsulat så fick mannen bege sig till Algeriet.
Själv tycker jag ju att dem skulle kunna vara med smidigare med sin egen kommunikation mellan konsulat, ambassad, migrationsverk och utrikesdepartement istället för att tvinga människor resa på det viset, men det är ju min åsikt.
I alla fall så är intervjun gjord och nu är det väntan på svar som ligger framför oss. Inshallah går det som vi önskar!! Eftersom vi lämnade in vår ansökan 24 januari bör vi ha svar innan den 24 april. Så inom 48 dagar bör vi ha svar på vår ansökan :) Inshallah!

Orolig fru

Idag har mannen begett sig till Algeriet, eller rättare sagt är han på väg. Ingen enkel resa direkt. Och jag agerar orolig och nojjig fru som går hemma och biter på naglarna i princip. Nja men lite orolig är jag allt. Inshallah går allt med resan bra!!! Imorgon är intevjun på ambassaden. Alhamdullilah för att det gått vägen hittills med resan och hoppas innerligt att det fortsätter likadant!!!

Längtar så innerligt efter att få ha honom nära igen. Har haft svår abstinens i ett par veckor nu. Så det börjar kännas som att det skulle vara dags att åka ner igen. Sen räknar jag efter på när jag var där sist 15-25 januari och inser att det bara är lite mer än en månad, men det känns mycket mer!! Saknar honom!!! <3
Min älskade <3

Sjukdom och träning?

Likt alla andra på bloggar och fejan har jag åkt på en vår-förkylning. Men man skall inte klaga. Min förskylning är av det enkla slaget och nu har den hamnat i det stadiet att näsan rinner och jag nyser som ett vulkan stup i kvarten men I will live! :)

Det jobbiga med sjukdom är dock att man gärna unnar sig lite medan man är sjuk. Jag har exempelvis både unnat mig mer än ett paket Half baked Ben & Jerrys, Pannkakor och igår blev jag "påtvingad" (eller nja :P) en semla. Men detta är ändå inte det värsta. Detta kan jag ju lugnt ta. Men min träning! Jag har nu inte tränat på snart en vecka och det mina damer och herrar sätter sina spår! Alltså inte fysiskt so far att det plufsar till sig igen, men jag har inte samma energi längre.
Jag vet att jag är sjuk. Och jag skall ta det lugnt för att bli frisk klokt. Men det är just detta med sjukdom jag hatar när det gäller träning. Jag har ju kommit in i ett rejält bra flow med både träning och kost och resultaten visar detsamma och sen åker man på en känga och blir sjuk. Då kommer man ju av sig totalt. Kroppen hamnar i någon däsningsfas och allt är tungt, slemmigt och krävande.
Och så skall man ta sig ur det här när man väl blivit frisk. Och när är man egentligen tillräckligt frisk för att träna igen? Det är svårt tycker jag. Man skall ju under inga omständigheter träna när man är sjuk. Jag som snorar och nyser och har lite huvudvärk idag anser mig ju inte frisk då. Men hur frisk skall jag vara egentligen för att komma igång med träningen. För just nu känns det bara som att ju längre tid det går ju jobbigare kommer det att bli att komma tillbaka till min vanliga träningsform och framför allt motivation.
Hjälp någon?!
Nu skall jag i alla fall bege mig ut på en liten promenad medan det fortfarande är sol så att både jag och hunden får i oss lite syre och sol! :) Det är vår!!!

Måttband

För 3 dagar sedan mätte jag mig. Asså mina mått runt om. Mätte mig första gången den 14 februari och ville låta det gå 2 veckor innan jag mätte mig igen. Så den 27 februari var det dags för att se vad som hänt eller inte hänt. Jag har tränat bra under dessa veckor, och ätit bra utan att vara stenhård med maten.
Snacka om att jag tappade hakan över resultatet!!
Midja -4 cm
Stuss/Rumpa -1 cm
Lår -3/-1 cm
Armar -3/-4 cm
Bysten blev felmätt första gången så inget resultat där.
Förstår ni?!?! Mina armar 3 o 4 cm!! Det är ju helt galet och midjan!!! Jag är överlycklig över dessa resultat!! Det hade jag inte förväntat mig!! :D
Nu har jag vilat sedan i måndags då jag känt mig dålig och varit sjuk, igår skippade jag till och med jobbet. Idag är jag bättre och har jobbat, men är täppt i huvudet och har lock för öronen. Kommer nog hamna på en vecka utan träning, men det klarar vi av ;)

RSS 2.0