Nu är släkten här

Redan klarat av morgonens motion med ridning och borstning av hunden. Har inte riktigt bestämt mig för vad som var jobbigast då hunden absolut inte ville vara still medan han blev borstad.. he he..

Idag skall vi fira morfar som fyllde år i måndags, hela 84 år!! Det är inte fy skam! Så vi skall fika på Petes och sen är det middag ikväll. Min moster Ing-Marie har kommit "hem" från Grekland, där hon egentligen bor, så det passas på att umgås med släkten nu.

"Nu är släkten här och vad ska jag göra nu om jag gömmer mig i garderoben kanske dem försvineer nej det verkar inte så för där står onkel ester redan mellan några galgar nu är släkten här och dem tog min garderob och dem åt mig ur huset så nu bor jag i mitt enmanstält men jag ska dra ut i fält där det ej finns nån släkt så jag ger mig av ut i öknen"

Har sysselssatt mig lite med att kolla igenom fellowship och internship på The Metropolitan Museum of Arts i New York. Skall i alla fall se till att få iväg ansökningar till nästa år så får vi väl se vad ssom blir av det. Det är lite kontakter på NM som gör att intresset väcks av sådana långväga fortsatta studier, men vi får väl se vad som händer :)


Ibland så :)

Precis kastat i mig lite flingor och mackor och fixat med en massa uppgifter framför datorn, jobbmail som man numera måste kolla hela tiden, lite gamla rester jag skall försöka fixa ihop så snart som möjligt och lite allmänt kcheck av läget här i världen. Skall faktiskt unna mig att käka Ben&Jerrys glass och glo på film i sängen alldeles strax.

Gårdagen var smått kaotisk. Det har varit en riktigt stressig sommar, och jag har bara väntat på att jag skall få en ny rejäl attack igen som de jag hade i våras... Igår trodde jag att den skulle komma.. men istället gick jag och la mig direkt jag kommit hem från jobbet, först på soffan en timme, sen två timmar i sängen, sen gick jag upp och åt lite och kollade på Miss Marple med mamma och morfar och sen tillbaka till sängen för resten av natten. En jäkla massa sovande helt enkelt, men troligtvis det som räddade mig från ytterligare en attack.. Vill verkligen inte ha dem, det är för jävla scary.

Har ridit idag oxå, vilket gick hyfsat bra. Åke försökte inbilla mig att han inte kunde galoppera bara för att jag valde att rida på banan istället för att rida ut, men tji fick han!! Du kan inte lura mig gosse, jag inga konster tål! När han insåg att det var allvar dock så gav han sig ganska snart och gick riktigt bra tillslut :) Det är lite jobbigt det där när både han och jag skall komma ihåg hur man gör :P he he

Nej ut och flytta lite hästar och sen sängen med glass och film, perfa!


Ny roll på samma scen

Rubriken är precis vad mitt jobb innebär. Jag började i förra veckan mitt nya jobb som amanuens på avdelningen för Kulturvård på Högskolan på Gotland. Det är och skall bli skitspännande men är samtidigt lite skrämmande. Jag skall nu kunna en massa och veta mer än de studenter som börjar på utbildningen. Och det gör jag väl förhoppningsvis när jag gått på avdelningen i tre år, men ändå.. Sen är jag dessutom inte längre bara student utan även anställd på högskolan, vilket gör att jag egentligen har en helt ny roll. Samma scen ny roll, lite weird, men just nu är det bara spännande. Imorn är det utflykt med alla nya programstudenter på hela skolan upp på Norra sidan av ön, skall bli kul! Dock är det jäkligt ansträngande all den här spänningen och förväntan, så jag är ju totalt slut varenda dag, men va tusan gör det?! :)

Doften av svettig häst

I torsdags fick jag hem Åke till Hallvards. Åke är min mosters häst som jag ridit till och från under åren och som nu behövde någon som rider honom, och då jag har känt under ett ganska bra tag att jag borde börja rida igen så sa jag genast ja när hon frågade mig. Igår var jag ute på en tur runt stranden efter jobbet. Och jisses vad underbart det var!! Nog att jag känner av det lite i kroppen idag, det var ju ändå två år sen minst jag red ordentligt senast.. Känslan av att helt få koppla bort allt annat ur huvudet, att få koncentrera sig på en annan varelse, göra något jag faktiskt är ganska bra på och bara njuta!! För ett tag sen diskuterade jag och Elli att doften av svettig häst är bland det underbaraste som finns och igår när jag skrittade av Åke så satt jag på ryggen och sniffade på doften av svettig häst.. Mmm!!

Nostalgi


mot jobbet..

Sitter vid min nya dator nu :) RIktigt nöjd!! Det gjorde jag bra!!
Skall dra till jobbet alldeles strax, får se om jag blir kvar länge eller om jag drar hem, vi försöker spara in lite lönutgifter för mamma genom att faktiskt inte jobba om vi inte har så mkt folk att vi verkligen behöver vara två, och det har det inte varit de senaste veckan så vi får se hur det blir idag. Vi skall dock ha bröllop på Petes på lördag så det behövs lite städning som vi kanske kan roa oss med jag o Cajsen.

Slänger upp några pics innan jag pyser bara..

Timbuktu på Gute, Jag och Elli var där, det var första gången vi var där av tre! :)


Timbuktu på Gute för andra gången, då med Elli och Sofia :)


Eehh ja vad skall man säga... Detta är helt enkelt vad In exspectatione Mortis gör med folk :) Erika


MORTIS-CREW 2009 :)

DATOR!!

Har varit inne i stan idag och lyckades med mitt mission att komma hem med en dator!! Mycket på grund av att man har sin mor som chef och därmed fick lite förskott på lönen :) he he.. Datorn är dock still on charge så det blir en massa lekande med den imorn förmiddag istället. :)
Mamma passade på att köpa en ny rauter då vårt internet ju inte riktigt funkat under sommaren, men efter en hel dags försök till installation och trixande och ett ytterliggare inköp av en extern cd-läsare så funkar det ännu inte, I get nuts!!





Har funderingar som snurrar runt och som får mig att le mestadels hela tiden när tankarna poppar upp. Känns som ett bra tecken. Slowly tar det lite form i hjärnan. Lockar som pockar..

Jisses än da..

Tiden går fort som tusan. Nu är det redan mitten av augusti. Sommarn kom och gick igen och lven har börjat falla på ön.. Man kan ju lugnt säga att det varit en händelserik sommar! Camp Vänge, ett jäkla hålligång med allt arbete på Petes, showerna, Petes, In exspectatione mortis, Petes och allt socialiserande däremellan med släkt och vänner.. Men jag har trivts!!!! Har varit riktigt skönt att haft Elli nere på  ön så mkt!! Verkligen insett hur mycket jag saknat vår mer regelbundna kontakt. Blir toppen när hon flyttar ner igen, längtar som bara den!!!! Petes har ju varit det stora sommar-projektet som både givit en massa och sugit musten ur en totalt. Jag är så trött på saffranspannkaka och ugnstrull så ni anar inte! Skall bli skönt med lite nya arbetsuppgifter till hösten.. Ja för nu drar ju snart skolan igång och för min del blir det ju både eget plugg och jobb på avdelningen, skall bli riktigt spännande med jobbet, även om jag inte kan sticka under stolen med att jag är måttligt nervös :) he he. Har ju varit riktigt kass på det digitala sociala livet denna sommar tyvärr.. internet har funkat från och till hemma och det har inte alls funkat på min dator så jag har försökt sno till mig mammas dator så fort jag fått någon chans vilket alltså inte blivit så ofta.. Skall försöka ta mig in till stan i veckan, kanske redan imorn och försöka skaffa mig en ny dator. Skall försöka hitta lite bilder att liva upp denna blogg med oxå och lovar absolut att bli bättre på detta skrivande nu till hösten då tiden framför datorn absolut kommer att öka..
So long

RSS 2.0