Flytt

Idag lämnar jag min kära lägenhet på Volontärgatan i Visby.. Känns lite melankoliskt faktiskt.. Har tyckt väldigt bra om själva lägenheten och området är helt okej..
Håller på och städar för fullt just nu. Har tvättat fönstrena nu på morgonen, med några special tvättlappar för fönster, kanon uppfinning!! Håller på och tvättar också och skall se till att packa klart de sista porslinet strax också. Sen är det superstäd hela dagen som gäller.. och jag som HATAR att städa...
Jag får se det som en belöning att åka till sthlm imorn och starta min praktik. Jag skall ju till Nationalmuseum!!! Skall bli helt underbart!!! Nej åter till städningen... blä...

Lamm-pics

Lite pics på de första lammen Ada och Maja som snabbt förvandlades till napplamm då tackan inte släpper ifrån sig mjölk.. Ada är den med mest vitt i pannan och har även ett vitt band runt höger bak. Maja är den minsta med minst vitt.




Jag o Ada

Hem ljuva hem

Vi har fått ytterliggare tillökning i flocken idag av två tacklamm. De fick dem fina namnen Bella och Bylla :P
Skall strax packa ihop det lilla jag har haft med mig ner och bege mig till bussen för att åka hem till stan!!! Jag tror aldrig jag har längtat så fruktansvärt efter att få åka hem till stan. Det kan ju bero på att det inte var meningen att jag skulle stanna, och att jag har miljontals saker att fixa i stan. Nästa vecka kommer inte bli nådig!! stackars Karin som skall bo hos mig då, mitt i flyttande, och fixande och trixande för att allt skall klaffa.. puh!!
Ikväll är det i alla fall klassfest vilket skall bli jättekul!! Sen imrogonbitti bär det av mot Nyköping med lite westernfolk på Distriktstämma..
Nej nu HEM!!!!

Lamm

Gårdagen förvandlades ganska snabbt till en spännande dag när jag kom hem till hablingbo igår. det tänkta var att jag följde med mamma hem från stan med lite flyttgrejer, och att jag sedan skulle åka med henne in till stan igen nu på morgonen. men så blev inte fallet..
Vi fick nämligen årets första lammungar igår, vilket jag gladdes över när jag skulle åka hem, men det byttes ganska snabbt till oro. Tackan som vi trott lammat gav nämligen inte ifrån sig någon mjölk, vilket innebar att lammungarna ännu inte fått i sig den otroligt viktiga råmjölken och ingen annan mat heller för den delen, så det bar av till Hemse för att handla Pontus (lammnäringspulver man blandar ut som en välling typ) Special råmjölkspulver hade vi hemma, så jag och mamma stack ut med två nappflaskor i högsta hugg och halvt tvingade i lammen maten. Det är två tack-lamm som vi döpt till Ada och Maja :) Ada är störst och äter som en häst och Maja börjar komma ikapp sin storasyster nu med. Men eftersom tackan inte ger ifrån sig någon mjölk alls trots ivriga försök från både oss och lammen, så har jag under gårdagskvällen och natten fortsatt nappa dem. Var ute för ungefär en timme sedan och gav dem frukost och skall stanna hemma i Hablingbo idag för att nappa dem små lammen då mamma har sin kurs i Gotländska möbler och interiörer på fredagar..
Ja så helt plötsligt har man blivit lamm-mamma :) Det är gulligt och mysigt, för de är ju så söta, men lite jobbigt ändå, man vill ju hellre att allt skall gå bra med tacka o lamm så man slipper springa upp två gånger mitt i natten och mata lamm..
Måste i alla fall in till stan ikväll eller imorn för imorn är det klassfest!!! Woho!!!

Lovely people

Idag har jag mestadels umgåtts med underbara(!) människor!!
Först en stadstur med Lina + Sandra
Under stadsturen stötte jag dessutom ihop med Melinda, Sandra, Maja och Ida.
Sen fick jag ett väldigt trevligt besök av Frida och lilla Melwin.
Alltså en helt underbar dag med otroligt underbart trevliga människor!!!


utöver detta mysiga var det ju även min första dag med ett mål riktig mat idag. Så när jag kom hem från stan stoppade jag en portion potatis och purjolökssoppa i micron, och satte mig sedan att börja äta. Jag fick i mig hälften efter att ha kämpat lite men sen var det verkligen stopp!!! En halv portion soppa!!! Hallå det är ju sjukt! Det var max 2,5 dl soppa jag åt. Och efter det var jag riktigt riktigt mätt!! Vilket både känns bra och lite weird. Visst hjälper det mig i min viktnedgång att jag inte längre orkar äta lika stora mängder mat jag åt förut. Men jag blir lite rädd att jag inte skall lyckas få mig så pass mycket energi jag behöver, sedan när jag bara äter mat.. hm.. I-landsproblem..

MAT!!!

Wohooo!! Idag är dagen D mina vänner! Idag är första dagen jag byter ut ett mål nutrilett mot mat!!! Skall ut med Lina på stan nu alldeles strax, och sen när jag kommer hem blir det Potatis och Purjolök soppa som jag haft i frysen ett tag, den är förbaskat god och jag längtar redan :)

Det är inte det att det är speciellt jobbigt att gå på Nutrilett. Jag har bestämt mig och det är det som verkligen gäller, man måste vara konsekvent, ha stöd och sätta upp regler för sig själv och ha 100 % motivation!!
Men det är inte så fruktansvärt roligt för mina smaklökar att gå på Nutrilett och det är det som mest gör att jag längtar efetr att få äta mat igen. Så idag är det dags! :)

Förändring

Imorgon är det 3 veckor sedan jag började gå på Nutrilett. Då jag inte vägde mig innan jag började vet jag inte hur mycket jag har gått ner i vikt, men det syns och känns på kroppen att det har gjort resultat! Jag känner mig ganska mycket piggare och orkar mer. Kläder jag köpte precis innan jag började med Nutrilett som då satt riktigt tajta gör det inte längre vilket alltid är en trevlig förändring. :)

Men när jag var hemma i Hablingbo nu senast började jag känna lite rädsla över de förändringar som händer med min kropp. Jag hade accepterat mitt utseende som överviktig och stor och även om jag kanske inte riktigt kan säga att jag trivdes med det så var det vem jag var. Jag hade funnit mig i den rollen och definierade mig med den rollen. Nu försvinner på sätt och vis det skydd och den del av mig själv som jag känner bäst. Jag vet vem jag är som överviktig, men vem fan är jag som smalare? Visst man är ju alltid samma person, men en sådan förändring måste ju göra inverkan även på personen och inte bara på utseendet, och vad gör det med mig? Det skrämmer mig lite...

De senaste dagarna i bilder

Hemma i Hablingbo:

 





Firning på munken:


Firning

Min praktikplats på Nationalmuseum kräver ju lite seriös firning. Så idag är det lite schlager party och sen utgång som gäller. Skall strax bege mig ner till stan och fira med ett par nya örhängen!! I loove örhängen!!
Har kommit fram till att jag tycker att de mesta låtarna i kvällens Final kan få vinna för min del. Eller okej, inte Sarah Dawn Finer, Molly Sandén definitivt inte Sofia och trots att jag tycke rom låten helst inte Marlena Ernman..
(bild lånad av svt.se)

575 kg havre

Skall precis sätta mig och mysa lite med bettan, dvs ugly betty. Sett på Let's Dance ikväll och skrattat riktigt gott, underhållning jajemän! Imorn blir det schlager och kanske utgång, jag firar Nationalmuseum och livet i stort för tillfället.
För övrigt har jag i dag burit 575 kg havre!! Det ni!! :P visserligen uppdelat i 25  kg säckar men men..

Always look on the bright side of life

Har funderat klart nu. Det blir boende hos pappa. Känns riktigt skönt att ha det klart! Pratade nyss med pappa oxå så han är medveten om att jag tänker krascha hos honom ett tag framöver :)

Pluggandet går lite trögt idag, men kommer framåt åtminstone. När det gäller pluggandet går det bra när jag väl sätter mig och verkligen koncentrerar mig. Jag tycker ämnet är kul. Men det är just det där med koncentrationen som är problemet :P

Det mesta känns ganska bra just nu. Känner att jag har motivation i livet. Plugget är ganska kul, även om det är krävande. Jag mår otroligt mycket bättre fysiskt vilket ger en rejäl skjuts även mentalt. Skall bli underbart att få spendera våren i Sthlm!

Så jag får vissla vidare... :)

Hundvakt

Mina funderingar lutar mer och mer åt boende hos pappa. Kanske skall ta och höra med honom oxå om det är okej.. :P

Idag är jag hundvakt för lille Pissen (picasso). Mamma är i stan på kurs, och morfar på lasarettet för någon koll tror jag.
Det är lite roligt. För oftast brukar det ju vara så att barnen går i föräldrarnas fotspår, med intressen och kanske karriärval. För oss är det tvärtom, då mammas kurs är en kurs i Gotländska interiörer och möbler, hi hi. Det vill säga i princip det jag pluggar fast i miniformat för Gotland. he he, både jag o mamma satt klistrade framför Antikrundan och Antikmagasinet igår på tv, he he.. skitkul!!

Nej nu skall jag sätta i gång med lite skrivande fram till lunch. Sen blir det långpromenad med Pissen - mys!

Sthlm-boende?

Fatta jag skall få ha praktik på Nationalmuseum, jag kan inte släppa det, det är helt makalöst!! Underbart!! Wonderful!! Wunderbar!! It's a dream come true!! Weeeeeee XD LYCKA!!

Jag har hela tiden sagt att om jag fick praktikplatsen på Nationalmuseum skulle jag inte bo hos min far som bor i Sthlm, men nu när praktiken faktiskt närmar sig med stormsteg och jag hittillls inte fått någonstans att bo, och insett att jag faktiskt skulle spara ganska mkt pengar genom att bo hos pappa, så kommer funderingarna krypande på om det kanske inte är en lösning ändå. Det är nämligen så att jag och min pappa inte brukar komma överens över längre tidsperioder än max en vecka, och med tanke på att det är en 10-veckorsperiod som jag skall ha praktik så skrämmer det mig lite. Dock är det ju 10 veckor där min mesta tid faktiskt skall spenderas på Nationalmuseum(!) och inte hemma hos pappa i lghten. Så hmm how to do? får klura vidare lite..

Försöker plugga, men kan inte riktigt koncentrera mig på grund av allt roligt :D

(ingen som har en liten plätt för mig i Sthlm?)


Lycka:

JAG SKALL TILL NATIONALMUSEUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

frustrerande

Det mest irriterande som finns är när folk inte svarar på mail. Eller när de säger att de skall höra av sig men inte gör så. Hallå jag vill ha besked!!!

Me like:

För er som läser som klassificerar er som teaternörd som jag, eller ni som bara älskar att se lite lagom A och B kändisar så måste ni kolla in Dramaten bloggen

Kåltips o lite annat matsnack

Jag fryser!! Denna jävla lägenhet!! Det är fanemej alltid kallt här. Speciellt när jag är en sån där som fryser om fötterna ganska ofta.

Snokade runt inne på Anna Skippers hemsida igår och läste då i ett recept att kål är bra att äta om man fryser om fötterna mycket. Skall banemej prova det när jag börjar äta igen! Kål är ju dock absolut inte min favorit mat i alla fall inte om den är tilllagad, men rå går det jättebra att äta. så det blir nog lite kålsallader för min del i framtiden. Kål främjar även matsmältningen och motverkar cancer då det sätter fart på cellernas avgiftning. Gå in på skippers sida och kolla lite själva!
Igår gjorde jag även upp plan för när jag skall börja äta igen. Idag börjar jag på min tredje vecka med bara Nutrilett och mår fysiskt väldigt bra och känner att det gör resultat. Men jag tänker nog följa råden på förpackningen och inte käka endast Nutrilett i mer än tre veckor.
Så den 18 mars skall jag börja med att byta ut ett av mina Nutrilett mål till mat och äta så i tre veckor sedan. Och sedan den 8 april byter jag ut ytterligare ett mål mot mat. Denna långsamma vänjning vid mat gör jag mest för att jag själv (mitt huvud) skall vänja sig vid mina nya vanor. Så taskig som jag varit mot min kropp genom mina år hittills så vet jag att den klarar det mesta, men det är just det där med att "lära" huvudet att tänka rätt och få rätt vanor med maten.
När jag börjar äta tänker jag börja äta efter en GI + Anna Skipper - liknande diet, med vissa undantag. Jag kommer äta alla sorters grönsaker, frukt, bönor och linser och sånt. Jag tänker inte äta pasta eller ris. Jag tänker dock inte (som GI förespråkar) undvika potatis då det är bland det bästa jag vet! Jag tänker äta fisk, fågel, vilt- och lammkött. Inget "rött" kött. Jag tänker så mycket som möjligt (man skall aldrig säga aldrig) undvika bröd och mjölkprodukter - dock kommer jag äta youghurt och get/får-ost och soya och havreprodukter som soyamjölk eller havremjölk.
Detta är min plan och jag hoppas det funkar oxå! Jag har motivationen denna gång och känner att jag är redo för att behandla min kropp så som den förtjänar!

Humanist


Igår skrev jag inget inlägg. Och det kändes på sätt och vis lite fel med tanke på att det faktiskt ar Internationella kvinnodagen igår, vilket jag absolut kände att jag borde nämna på något vis. Det som hindrade mig var att jag itne riktigt visste vad jag skulle skriva. Jag anser mig vara feminist om man med det menar att jag tycker att vi som kvinnor bör ha samma rättigheter och villkor som män. Men jag ser mig nog mer som humanist och tror på allas lika rätt i samhället. Jag tycker dock att Internationella kvinnodagen behövs då man behöver ständig påminnelse dels om hur det var förr och hur pass långt vi kommit, men även om den kamp som fortfarande behöver drivas (inte minst vad gäller lika löner). Jag hade tv:n på ganska mycket igår och såg på en del nyhetsinslag där man faktiskt uppmärksammade kvinnodagen ganska mycket vilket gladde mig. Vikten med en dag är ju att den skall uppmärksammas och påverka, annars är den ganska onödig. Just i år gjorde jag inget speciellt för att "fira" kvinnodagen, men vem vet nästa år kanske är helt annorlunda. Jag tycker det är viktigt att vi försöker jobba med jämlikhet inom så många områden som möjligt, vi är ALLA lika värda!

Ny vecka

Måndag och start på en ny vecka. Gick upp ruskigt tidigt och tvättade och gick o handlade, men har inte riktigt kommit längre än så. Skall sätta mig och skriva lite till och sen skicka iväg vad än jag kommit fram med till min handledare. Känns bara som om allt går så långsamt för mig just nu. Jag tycker jag gör saker hela tiden men verkar inte så i slutet av dagen..

090307

Idag är det en dagsresa till Hablingbo som står på schemat. Vi skall ha personalmöte med the Petes-people. Så jag och Lina bilar ut till mor. Men innan mötet skall vi hjälpa mamma med fåren som skall vaccineras. Skall bli lite spännande att se Lina in action med fåren :)
Sen väl hemma i stan igen blir det schlager med Ida!
Och nu skall jag klämma in lite plugg innan det är dags att ge sig iväg.

Bed sweet bed

Gud vad det är skönt att lägga sig i sin egen säng när man kämpat sig upp för alla backarna från båten som en packåsna. Har sovit helt udnerbart skönt, tills min kära mor ringde och väckte mig och påminde mig om den yttre världen.. elakt gjort.. :P
Idag är det skrivande som gäller. Måste komma igång, eller rättare sagt få ur mig något jag kan skicka iväg till min handledare.
Var ju i Sthlm en snabbis för "praktikintervju" på Nationalmuseum, vilket gick bra, men hon skulle höra av sig i slutet av veckan, vilket alltså borde vara idag, vilket gör att jag inte riktigt kan tänka på andra saker, som till exempel min uppsats, men det skall nog gå bra, tro jag och hoppas jag i alla fall.. puh!
Har haft konstiga drömmar om vänners äldre bröder, weird.. men kräver ingen större notis.
Ja Sthlm var trevligt i alla fall. Umgicks lite med pappa, träffade Karin med mor och även min kära Tonnie en snabbis. Jag skulle absolut inte ha något emot att spendera våren i den underbara staden! So I hope, I hope, I hope...

Cross your fingers

Idag bär det av till Sthlm. Skall dit på "intervju" hos Nationalmuseum inför praktiken. Så på onsdag får ni hålla tummarna för mig allihopa! :) Skall vara uppe tom torsdag kväll så det blir en snabb visit. Åker med båten ikväll.

Har precis kommit hem från frissan och är riktigt nöjd! Hon gjorde som jag ville!


Första mars

Tillbaka i staden igen. Var en liten halvtråkig vistelse hemma på landet då mamma mest spenderade helgen i stan. Så vi gick om varandra en del. Det var lite skönt ändå med miljöombyte innan jag åker till Sthlm.

Ikväll är det Beck och en massa thé som gäller, söndags-mysigt!

Imorn skall jag handla, tvätta och gå en sväng till bibblan och lämna tillbaka lite böcker och kopiera en massa och skriva ut lite ytterligare. Och inte att förglömma: en fika med Lina!! man hinner ju knappt ses när man pluggar och pluggar hela dagarna.. Dessutom blir det troligtvis ett biobesök med släktens damer, Män som hatar kvinnor. Har inte läst böckerna men filmen skall vara grymt bra vad jag hört.

Är nu inne på min 5:e dag med Nutrilett och det går riktigt bra. Är inte ett dugg hungrig och känner mig piggare än vanligt. Blir dock ganska sugen på mat när jag känner lukten och när jag är med andra som äter, men klara det ganska bra ändå. Är glad att man ändå kan variera sig en aning och äta barerna eller ready-to-drinkerna och inte bara pulvershakerna, det gör det inte lika enformigt och tråkigt. Är inne på att köra det i 3 veckor nu och sen byta ut ett mål i taget. Det blir alltså 17 dagar kvar i så fall. Och som sagt tycker jag inte att det är speciellt svårt. Det gäller bara att bestämma sig och INTE göra undantag för då går det utför direkt. I alla fall för min del.



RSS 2.0