Stolt!!!

Imorse var det hårda bud som gällde. Jag blev väckt halv sju av både hund och katt som ville ut. Sen skulle jag upp igen vid åtta och gissa om det var segt, tog en halv evighet att komma ur sängen och lyfta huvudet från kudden, men till slut så!
Sen var det bara att sätta igång i köket. Och jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med min chorba. Den fick fock stå ett litet tag innan vi åt den så risonin hade svällt till sig lite väl mycket men det gick bra ändå med lite vatten och mer kryddor. Eftersom vi fortfarande har vårt eget lammkött i frysen så tog jag lamm i också denna gång. Hade först tänkt köra utan men sen fick jag instruktioner via svärmor översatta av Jihed via msn igår så då tänkte jag att vi kör fullt ut :)
Hade i lite persilja precis innan vi åt också, och sen till själva serveringen fick gästerna själva pressa citron över, vilket ger en helt annan smak. Otroligt gott blev det!!! :D
Vi hade ett ganska långt möte om avslutning på projektet Kvinnor förr som nu och sedan ett eventuellt nytt projekt vi kanske kommer igång med under året :)
Sen nu på eftermiddagen har min absolut största bedrift för dagen varit att jag tog mig i kragen och åkte iväg och sprang dem 4 km jag bestämt mig för. Och inte nog med det, väl hemma igen körde jag styrka med armhävningar samt situps och benlyft för magen och så sprang jag upp och ned i trappen för ytterligare benstyrka. Jag är såååå stolt!
En lyckad chorba och 4 km är dagens otroliga bedrifter. Alhamdullilah!!!

Söndag

Är riktigt nöjd över min träning idag! Var med mamma på simhallen. Hon gjorde sin träning för rygg och knä i rehab-bassängen och jag simmade på banorna för motionssim. I did it! Jag simmade 1500 meter på 45 min!! Är riktigt nöjd! Och även lite mör i kroppen :P
Johanna frågade vad jag körde för styrka igår i samband med Zumban och det var egentligen inte mycket till styrka. Jag körde lite armhävningar och situps och benlyft (asså typ saxen eller vad man kan kalla det för). Mina situps kan jag göra mycket bättre än igår, men då Zumban tränar magen ganska bra tog jag det lugnt på den fronten. Och mina armar är jag så svag i så det tar hårt att bara göra 10*2 armhävningar. Idag när jag började simma mina första 500 meter kände jag definitivt av mina armar från igår :P
Efter simningen åkte vi hem lagom till fikadags med morfar och Lotta och sen roade jag och Lotta oss med att byta ut morfars säng som var sliten som bara den. Vi kånkade ner för trappor och knökade in och ut genom trånga dörrposter och korridorer som svänger, men till slut gick det! :)

Imorgon skall vi ha projektmöte för Kvinnor förr som nu. Vi börjar verkligen komma i slutskedet av projektet. Mötet skall vara hemma hos oss så då skall jag laga lunch till oss. Och jag skall göra det man egentligen inte skall göra vid bjudning, jag skall laga något jag aldrig lagat förut. Chorba - en tunisisk kryddstark soppa med risoni. Vi får se hur det går :) Förbereder mig genom att göra efterrätten nu så det står en kladdkaka med lite chili i ugnen medan jag skriver.
Idag kollade jag även ut lite isfri asfalt jag skulle kunna ut och springa en tur på imorgon. Behöver lite frisk luft och rensa huvudet lite och det är skönt att få upp flåset lite med att ta sig en tur. Vägen utanför oss och upp i kviar där jag vanligtvis springer är isig och snöig och det känns inge vidare så jag får åka upp i socknen och springa där, det skall nog bli fint det!

Jobb

Skulle egentligen spenderat lite tid nu i eftermiddag med att söka jobb. Men det blev inte så. Finns en del fina jobb att söka som passar min "riktiga" utbildning ganska bra nämligen :) Alltså Kulturvård + konst.Och grejen är ju att jag vet att det är otroligt tryck på dessa jobb så jag måste skriva en kickass ansökan :P
Annars skall jag alldeles strax iväg och jobba natt nu och sen är jag ledig igen i några dagar, känns ändå ganska skönt då jag kan komma ikapp med lite plugg och annat fixande här hemma :)
Idag blev det ett Zumba-pass och lite styrka utöver det som träning. Imorgon skall jag med mamma till simhallen igen och då ge mig på att öka den simmade sträckan. Det jag behöver träna just nu är mycket överkropp och armar och då känns det ganska bra med simningen. Annars känns den lite lam på något vis, inte som att den ger så mycket. Men det är i alla fall jäkligt nice och skönt! Skall se om jag kan få hamna där det inte simmar massa tanter i bredd som på fredagar :P
Nu off to work!

Våren <3

Gick ner mig lite igår som ni nog märkte. Kanske lite över gränsen. Vi är ju så otroligt mycket närmare vår gemensamma framtid och väntan är ju definitivt inte evig. Jag vet ju det. Jag vet att det kommer att ordna sig. Jag vet att det kommer bli bra. Men ibland gräver man ner sig i tomheten och igår var en sådan kväll. Och det är kvällarna som är värst. Så jag får jobba på att gardera mig då och tänka positivt och hitta lösningar som stärker än.
Läsa Koranen är en lösning som hjälper mycket. Alhamdullilah! Tänka positivt och se till vad vi har och hur nära en lösning på distansen vi faktiskt är nu är också viktigt.
Annars hade jag faktiskt en ganska bra dag igår. Softade lite på morgonen och åkte sen med mamma till simhallen på hennes träning och då passade jag på att simma 1000 meter. Den sträckan var ju min utgångspunkt men funderar starkt på att öka den. Det tar mig 30 minuter att simma den och det känns i kroppen men jobbigt är det ju inte. Så nästa gång blir det nog lite mer, kanske 1200 till att börja med.
Sen hem och fika med morfar framför brasan innan jag satte mig och tog tag i all post och alla räkningar, lite mindre roligt men välbehövligt!
Idag har jag softat hittills, men tänkte ge mig iväg på en liten handlingstur. Sen är det ett Zumba-pass som gäller. Måste ju komma in i det igen innan det är dags för ett pass med tjejerna i Hemse på onsdag ;) Och så är det tyvärr lite svårt med att ut och springa på isiga vägar.
Försöker fortfarande försonas med att jag lämnade detta:
Och har kommit hem till detta:
Ser fram emot våren som förhoppningsvis innebär sol, kärlek och gemenskap! Inshallah! <3

Tomheten

Det absolut värsta är är dem har närmaste dagarna efter man kommit hem. Det är ett rent helvete! Den tomheten som uppstår är förödande. Så avgrundsdjup oavsett vad man försöker fylla den med. Ingenting hjälper. Och man vet att det enda man kan göra är att vänta. Vänta. Och vänta. Smärtan i att gå från att ha haft honom nära konstant. Underbara stunder blandande med ren vardag. Lycka i allt till och med i det värsta och i tristess men ändå lycka för att man är tillsammans. Sen tvingas man ifrån varandra och allt blir till skit. Man står kanske ut någon enstaka dag, fortfarande i ett lyckorus över tiden man fått spendera tillsammans, men sen slår det en. Hårt i ansiktet slår det en att han inte är där längre. Där bredvid dig. Och du får använda alla krafter du har för att hålla dig i nivå med resten. För något fattas dig. Enormt. Allt blir grått. I väntan. Denna eviga väntan.
Jag är tom utan dig..


Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter en härlig resa ner till mannen. Åkte från Sverige den 15 januari och åkte igen den 25e så en underbar vistelse på 10 dagar denna gång :)
Och det allra härligaste är att vi den 24 januari skickade in ansökan om Uppehållstillstånd för min älskade! Nu är det äntligen iväg. Känns såååå skönt! Helt underbart! Efter lite om och men fick vi alla papper vi behövde översatta och scannade och så skickades det hela in. Igår skickade jag även in mitt frågeformulär som referensperson så nu har vi börjat våran väntan :) Lovely!! (Vi ansöker alltså via webben på migverket och man är då lovad svar inom 3 månader)
Från att ha suttit ute och njutit av sol och cafe creme och promenerat längs stranden i ett härligt vårvarmt Tunisien så möts man i Sverige av minusgrader och snö, hualigen säger jag bara!
Men tro inte att jag legat på latsidan bara för att jag varit i Tunisien, mannen är nämligen en hejjare på att coacha mig i träningen och vi hade ett par rejäla pass med både kondition och styrka som gav resultat och gick riktigt bra! Var dessutom mycket roligare att träna ihop denna gång än när vi började springa ihop i Souviva, då jag sprang för allra första gången i mitt liv typ, då dog jag på en gång kan jag meddela, denna gång var det STOR skillnad! Riktigt stolt! :)
Jag kan ju tyckas vara väl påklädd för sol, men det var kallt på kvällarna ;)

8 januari 2012

Dagarna rullar på och består mestadels av umgänge med familjen, jobb, träning och fixande här hemma. Skall alldeles strax bege mig iväg in till stan för att skjutsa min ena moster till mormor och för att hämta bäddmadrass till dubbelsängen på JYSK.

Hade tänkt att jag skulle ut och jogga nu på förmiddagen, men när det både blåser och regnar så fick det vara. Börjar bli ruskigt trött på detta gråa tråkiga väder. Är dock inte så säker på att min resa till Tunisien kommer bjuda på så himla mycket ombyte i väder heller... :S

Imorgon börjar jag dessutom ny kurs på USK-utbildningen. Medicinsk grundkurs går jag på imorgon. Skall bli spännande!

Nej nu skall jag ladda in lite muslimska föreläsningar på mp3 och sen bege mig av, see ya!

Gott Nytt År!

Efter bara två dagar på det nya året bokade jag igår resa ner till Tunisien. Den 15 januari blir årets första resa ner :) En ganska spontan bokning som känns helt underbar. Och ännu bättre att det är så snart jag åker, det är inte ens 2 veckor kvar!! Wonderful! Jag kommer åka via London men har lyckats hitta flyg som gör att jag slipper sitta och vänta hur många timmar som helst, lite väntan blir det men jag håller mig inom samma dag och på samma flygplats dessutom, plus att det var ganska billigt så jag är så nöjd så!!

Jul och Nyår har bestått av mycket jobb och umgänge med släkten. Är ganska sliten av att få hoppa mellan dag, kväll och nattpass men trivs ändå riktigt bra på jobbet och nu får jag ju lite semester med resan :)

Jag har inte avlagt några nyårslöften. Men däremot hoppas jag att jag kommer fortsätta träna som jag gjort nu på senaste tiden och min största önskan för 2012 är givetvis att min man skall få Uppehållstillstånd till Sverige och komma hit innan sommaren så vi äntligen får ett gemensamt liv.

Mitt liv just nu består mycket av jobb och fixande här hemma i huset och med familjen. Snart kommer plugget igång igen också och så självklart fixande med papper hit och dit för att få iordning allt inför ansökan om Uppehållstillstånd.

Inshallah får vi ett bra 2012!

RSS 2.0