Torka.............................

Sitter och har gått igenom alla mail (4st) kollat alla communities (fejan) och läst alla bloggar (20 st) oc börjar inse att jag nu nog måste plugga. Orkar inte riktigt.. men är inte klar med den sista förbaskade tentan och den skall in imorn.... åhhh.... Ja varför jag inte är klar kan man ju fråga sig då?
Jo, mina kära vänner, det var för att jag vet att i min släkt blir man halshuggen om man inte deltar vid släktsammankomster (detta gäller dock bara mig, alla andra kusiner kommer lätt undan), och idag fyllde min moster år. Så kort o gott har jag spenderat eftermiddagen och kvällen med släkten vilket man kunde ha trott skulle vara mysigt..
Jo visst, om man inte råkar ha en helt slutkörd mamma som är väldigt bra på att jobba ihjäl sig själv, eller en mormor som skall lägga sig i allt och vill att allt skall handla om henne, en morfar som är ganska söt men är lika långsam som en snigel och trög, en moster som jag nog tror går på happy piller ibland och en hund som ALLTID går på happy piller och bara allmänt freakar ut konstant. Det är inte riktigt vad jag kallar en mysig 1:a advent, men en helt vanlig släktsammankomst med familjen Johansson/Stolt/Rästas.

ps. I love them all .ds

Motstånd

Bara en snabb uppdatering medan jag sitter och stressad försöker klämma ur mig lite fraser till sista tentan.

Min mamma var här igår och tycker INTE jag skall ingå något försök till att skaffa mig en blond bob-liknande frisyr!

ja ja mammor och deras motsträviga åsikter.. :P

Huvudbry

Det händer inte ofta för min del, men ibland så. Att jag lyckas komma på en slående rubrik. Jag har nämligen huvudbry över vad jag skall göra med min frisyr. Har just nu någon halvdan utväxt kortklippt frisyr med en konstig lite urtvättat och utväxt röd färg. Och i nacken skalll vi inte ens tala om hur det ser ut.. Hej Hockeyfrilla!! :P
 

Så jag vill alltså gå till frissan som ni kan förstå. Men vad jag vill ha är ett riktigt huvudbry. Vill nog ha någon lite mix av bob och page.
    

Någon blandning av detta tror jag. Nu har jag ju inte så långt hår på sidorna men någon sort kompromiss får välan ordnas. Och sen vill jag bli blond igen :) Har ju inga pengar nu, men skall kolla lite med frissan i Hemse och se när hon kan ha öppet under jul..

Har paus i pluggandet och ser på På spåret. Skall sätta igång och läsa igen sen när det är slut. Alldeles för kort program om ni frågar mig :P

Lyckad impuls!

Sommar, sommar och sol. Havet och vinden och doft av kaprifol... la la la.. la la..
Vete tusan varför jag fick denna låt på hjärnan men helt plötsligt dök den bara upp :)

Har precis skickat in världens skämt till inlämningsuppgift som skulle in idag och Kön och klassperspektiv på konsumtionshistoria. Inte riktigt my cup of tea, vilket nog märks när min kära lärare skall läsa min inlämning, han kommer få sig ett gott skratt, ha ha

Idag gäller det att verkligen läsa, läsa och läsa i Contemporary theory of conservation så jag kan komma igång med den tentan någon gång!

Var ju o shoppade igår. Speciellt inför nyår, köpte klänning och strumpbyxor :) sen gjorde jag ett impulsköp!! Jag brukar inte lyckas med mina impulsköp speciellt ofta, men denna gången slog jag huvudet på spiken må jag säga. Världens finaste virkade grå akrylsjal på åhléns. Och jag är fortfarande helt lyrisk över denna sjal! Den är så fin och så mysig!! :)

Wunderbar

Idag skall jag skippa skolan för att plugga ordentligt med alla uppgifter och sånt. Vi har nämligen obligatoriska lektioner men vi får frånvara från 4 st och då väljer jag bort två idag. Lite synd är det för det är riktigt bra föreläsare Ulla-Karin Warberg som vi haft tidigare, men jag känner att jag måste prioritera tentorna så jag inte hamnar efter med dem..
Dock har jag en till mission idag jag skall utföra och det är att gå o köpa nyårs-klänning!! :) Skall iväg till Öster nu till 10:00, när Lindex öppnar. Dem har nämligen ett erbjudande Only Today med en svart klänning för 99:- istället för 249:-!! Vilket kap säger jag!! :) Det bästa är att jag var inne och provade en likadan klänning fast med ett annat mönster för någon vecka sen och var ltie tveksam just angående möstret. Sen får jag se i en av deras reklamtidningar att den svarta kommer som Only Today idag 27/11 och då endast kostar 99:-. Wunderbar!! ;) Skall även förbi Kappahl på lite mer rabatt shopping innan det är tillbaka till lghten och den älskade boken Contemporary theory of conservation.

Skola 24/7

Sitter och pratar med min älskade Belinda! Kom hem från Friskis för en liten stund sen och körde nog slut på mig själv för när jag duschat vart jag helt slut! kastade i mig lite skräpmat och slappar framför teven.. Är ju inne i slutspurten i tentandet just nu, vilket är otroligt skönt! Dock kommer vi få ny tenta direkt efter så det är inte riktigt ledigt efter men man får ta ett steg i taget.. Skolan är i princip allt som finns i huvet just nu..

Mörker och diverse ljuspunkter

Idag har jag nog en ganska dålig dag. Dem är fruktansvärt otrevliga på CSN!! Det är migrän-väder utomhus. Och jag lyckas inte med mycket annat än att somna när jag försöker läsa skolböcker... Dock är mina föräldrar räddande änglar när det gäller ekonomi, så det lyser upp lite i vintermörkret :) Ytterligare en ljuspunkt är att jag äntligen får iväg på friskis igen!! Skall iväg om en liten stund.. Tar nog tid att ta sig fram i all denna snö, och jag tänker då inte cykla och slå ihjäl mig! :)

pluggeli pluggeli pluggeli

Plugga är typ allt jag gör känns det som. Inte för att det faktiskt finns så fruktansvärt mycket annat att göra men i alla fall. Eller kanske är det så att jag tänker konstant på att jag skall plugga så det känns som om jag gör det. För jag kan inte påstå att jag tycker mig komma speciellt mycket framåt trots allt detta pluggande. Nej jag tror nog att jag bara inbillar mig att jag pluggar när jag istället tänker att jag borde plugga medans jag faktiskt gör något annat... komplicerat det där..

Jag o Karin håller på att planera nyår som bara den!! (eller egentligen mest Karin) Nyår skall nämligen firas i Örebro i år. Det skall bli skitkul! Jag får se Örebro för första gången. Jag får se hur Karin har det. Och så skall jag nog träffa en väldigt trevlig människa däruppe med (hoppas hoppas hoppas) vi får se... :)

Det är snö i Visby idag!!! Helt underbart!! Det var verkligen supermysigt på morgonpromenaden idag! Jag vill ha snö hela tiden numera, den får inte försvinna!! Underbara vita snö!! :) Lycklig!


Almedalsbiblioteket inget tyst bibliotek!

Hade en skitkonstig dag igår. Mitt humör åkte verkligen berg-och-dalbana. Berodde nog på praktiken. Har ansökt på Tate Britain och skrivit väärldens ansökan som jag filat på i en hel vecka. Igår var sista ansökningsdagen och jag skickade iväg ansökan med ett litet vemod i kroppen. Nervös som ett aspllöv kollade jag min mail lite senare och hade redan fått svar, hmm tänkte jag ett så snabbt svar kan inte vara bra. Öppnade och blev nästintill arg då jag läste att det var till fel mail jag skickat min ansökan. Konstigt eftersom det var den mailen som stod på hemsidan, och jag bara någon dag innan skickat en förfrågan till den mailen och fått som svar att dem där bara tog emot ansökningar. Ja ja paniken för att jag inte skulle lyckas få iväg ansökan i tid kom krypande, när dem dessutom hänvisade till en postadress och ingen mailadress. Jag gjorde dock en vild chansning och skapade min egen mailadress av den hänvisades namn och mailade dit. Och hittills har inget som tyder på felmailing igen återkommit i min inbox. Skall för säkerhetsskull skicka via post idag oxå så får vi välan se.. Är lite nervös.
Sitter förtillfället på bibblan och skall plugga. Skall försöka skriva klart tenta 1 idag eller åtminstone imorn. Dock är detta bibliotek (Almedalsbiblioteket i Visby) nog det mest korkade bygga någonsin. Det består av två våningar, varav entren är på nedervåningen med café och barnhörna och man på övervåningen kan sitta och läsa och plugga. Problemet består i att det övervåningen inte sträcker sig över hela byggnaden utan att det är ovanför entren är takhöjd hela vägen upp. Det innebär att oljudet från cafét går helt utan motstnd upp till områdena där man pluggar. Folk som fikar, barn som skriker, ungar som leker och en massa annat oljud stör alltså hela tiden!! Skitirriterande!!


Schh..

Har hittat ett troligtvis bra uppslag inför praktiken, sitter och klurar ut hur jag skall fylla i formulär till det. Det gör mig skitnervös och uppspelt samtidigt som det är jättespännande!
Dock tänker jag inte säga vad det är för något. Åtminstone inte förns min ansökan är iväg. Det är för många som snor och sabbar ens idéer numera så det är bäst att hålla dem för sig själv..
Men gud vad kul det skulle vara!!

Soft helg

Belsutade mig igår för att spendera helgen i Hablingbo. Behövde lite ny input på livet kände jag :)
Hittills har det inte varit mycket annat än softande, suttit vid datorn, lagat mat och suttit vid datorn igen..
Försöker fixa och trixa inför praktiken med sökande lite här och där. Vi får la se var jag hamnar..
I alla fall skall vi strax ha Fars dag fika hos morfar. Vet att det är fel dag men jag antar att det var den enda dagen alla släktingar kunde. Vi är inte så många nere på ön, men förvånansvärt svår synkade.
Var på Friskis igår innan jag åkte till Hablingbo och det var ett riktigt bra pass! Sådär lagom jobbigt, man måste kämpa men man har fortfarande känsel i kroppen när man är klar.
Tänkte jag kunde bjuda på någon bild från exkursionen vilket jag ju inte gjort än:

En fin skylt i Riga :)

Uppsatsämne

Vi skall lämna in vår synops på torsdag och ha ett synopsseminarium. Och jag vet inte vad jag skall skriva om. Har en liten aning inom vilket område inom ämnet Kulturvård jag vill skriva men vet inte.. åh.. känner mig lite lost just nu.
Hatar att min lägenhet just nu ser ut som ett bombnedslag! Det är typiskt sådana saker man kommer på när man borde plugga och tänka uppsats hela tiden istället för att städa.. Lyckligtvis har jag inte städat, bara stört mig på hur det ser ut :P
En riktigt bra sak dock var att jag var på Friskis med Lina idag!! Det var riktigt längesen och träningen behvöde komma igång igen, och som vanligt var det riktigt bra! Stack direkt efter till Coop och hämtade ut mitt paket från Ellos med 2 par jeans och en polo tröja. Jeansen är riktigt bra och dem skall jag behålla men kan inte riktigt bestämma mig angående polotröjan. Okej nu blev det jätteointressant så jag lägger ner..

osammanhängande

Halloween var kul! Är ju egentligen aldrig så på att gå till kåren Rindi, för det blir aldrig så kul som man tänker sig.. Men vi hade riktigt kul innan på Volontär. Och Erik som riktigt läskigt äcklig doktor var en upplevelse för sig, han fick namnet gynekologen resten av kvällen.. riktigt creepy! Annars var alla riktigt fina!!

Nu är det plugg som står på schemat fram till 1 dec. Fyra examinationer har vi som skall lämnas in då... Börjar få lite ångest nu vad gäller skolan. Tycker ju det är skitkul. Men hur fan skall man klara sig sen när vi är klara med skolan, vilket är jäkligt snart.. får lite panik!!

Halloween!

Idag är det Halloween fest som står på schemat!! Vi skall ha en liten reunion med BV från resan och det skall bli skitkul!! Dessutom har jag fixat mina naglar till fransk manikyr, helt själv! är skitstolt!! Sen... har jag färgat håret oxå.. fick ett litet infall och kom fram till att rött är en fin färg. Så nu är jag rödhårig! Den som vet hur röd min jacka är, kan tänka samma färg på mitt huvud.. man måste ju matcha, ha ha

RSS 2.0