Mello

Mello kan va ganska lame underhållning ibland, men det ABSOLUT bästa mello någonsin har gett oss är inte en av utan vinnarna genom åren, inte ens någon av de övriga deltagarna, nej det är pausunderhållningen från 2000. Detta är det absolut bästa nånsin!!!



Helt klart bäst!

Jäklar vad hon kickade ass!! Helt klart bäst ikväll!! Och frågan är om hon inte var bäst av alla?! Jag hoppas hon vinner!! Shit hade rejäl gåshud hela låten och blev ordentligt berörd!! En OTROLIG röst!!





Lolf?

Läste denna status på fejan och dog:

"Heter man Rolf så kallas man för roffe, kallas man för loffe så måste man ju heta Lolf. Eller?"

Så klockrent!!

We go together


Cultural energy!

Oj oj oj!! Jag är uppe med tuppen idag! Denna vecka har varit galen på den punkten. Inte sovit förbi 8.00 slaget en enda dag. Det är sån jäkla kick att ha den energin! (kan bero på mitt nya kaffeberoende med :P) Har haft en lång hälrig frukost med alla tidningar, dvs GT, DN, Land och Kyrkans tidning OCH P3 i öronen :) Lovely!!
Och nu skall jag sätta mig och läsa en Bohman bok till uppsatsen, det är kortlån så jag måste lämna tillbaka den på måndag, så nu är min helg bokad till att läsa bok. You just gottta love that cultural energy!!



Image-Googlade cultural energy och detta var den första bilden som kom upp, ha ha vet inte ritkigt hur dem tänker där :P

Will you be there?


Stockholm



Snart bär det av! Det var alldeles för länge sedan sist! Mitt älskade Sthlm!!! Självklart blir det till Elli <3 men även häng med Bepe o Andreas, Lina, och så nån slags "återträff" med lite av gamla "gänget" från utbildningen. Skall förbi Antikvariska Topografiska Arkivet och fixa årsredovisningar från Statens Historiska Museer till uppsatsen med. Och måste förbi IKEA o köpa lampor. Plus at Nationalmuseum har öppnat sin Rubens & Van Dyke utställning som jag ju jobbade med under praktiken så det är ett absolut måste att besöka den - love Nationalmuseum!! Så det kommer bli fullt upp, men I like!! LOVE LOVE LOVE STHLM och ALLA där!!! Hoppas vekrligen det blir flytt dit i höst! Det är det jag jobbar för nu!! :D :D energin på topp!!

Nonstop uppsats

Denna vecka har varit helt galet bra om jag tänker efter. Jag har kommit igång rejält med min uppsats nämligen, och jobbade på som en galning både måndag och tisdag. Det var verkligen nonstop uppsats som gällde då. Skitkul är det dessutom!! Igår var jag på Kyrkoinventarieinventeringsseminairum hela dagen, det ni! Men när det var lite halvtråkiga föredrag så satt jag o jobbade på uppsatsen och sökte material till min undersökning. Så effektiv! :P Och idag har jag fortsatt jakten och ringt och mailat runt till en massa olika människor på museerna och bett om deras gamla årsredovisningar. Definitivt mest tillmötesgående har Statens Museum för Världskultur varit!! Så himla trevliga! Och så har jag samlat ihop och skrivit ut alla regleringsbrev jag skall använda mig av. Så nu skall jag upp och strukturera in dem i pärmen och sen blir det fika med morfar innan det blir lite läsning i Museer och kulturarv av Stefan Bohman och Lennart Palmqvist. Oj oj oj så kulturellt det är just nu :P

Amanda aka Eleanor Roosevelt

Amanda took the "What kick-ass woman from history are you?" quiz and the result is Eleanor Roosevelt.

“Well-behaved women rarely make history.” The whole concept of what the First Lady should do and be is built on Eleanor’s precedent. Long before FDR, she was using her privileged place in society to gather the education, associations, and monies needed to go out and ch...ange the darker places in the world. People rely on you to tie up loose ends, make sense of things, and to be their voice for issues that they didn’t have the courage to announce, or perhaps that they hadn’t even realized yet. You are super-woman to so many people, accomplishing in a month what many struggle to do in a lifetime, all to benefit others—regardless of the cost to yourself.
Visa mer

Work work work

Känner hur min hjärna går på högvarv just nu. Har jobbat med uppsatsen hela dagen, och även om det ger jättemycket och jag kommer framåt ganska mycket så går huvudet på högvarv ganska mycket vilket är lite tröttsamt. Det är mycket att hålla reda på. Utredningar, begreppsdefinitioner, bakgrunder, syfte, frågeställningar, allt man skriver skall notas, håller jag mig vid ämnet, är detta relevant, förstår någon som inte är insatt, vad är egentligen meningen med livet.. ja det är lätt att spåra ur och gå helt in i en liten del av det hela för att sen helt plötsligt lyfta ögonen och inse att man virrat bort sig och att de senaste två timmarna varit lönlöst arbete... puh!

Avslutningstal för Sp3ek 9 juni 2005

Pratade precis med Elli och hittade för nån dag sen detta tal som hölls som utspringningstal vid vår student, samt det tal som jag och Elli höll på studentmiddagen som ordförande och vice ordförande i studentkommittén på Donner 2005. Det andra talet är på 5 sidor så då jag tänkte dela med mig lite, fick det bli detta istället :)

Elli: Tänk att det efter alla år har blivit vår tur att stå här. I så många år har vi varit de som bara fått se på de lyckligt lottade studenterna. Och nu är det vi som är studenterna.
Amanda: Under vår tid på Donner har vi fått uppleva vackra saker, härliga stunder, bra lärare, god mat och spännande resor.
Elli: Det enda problem vi i klassen har haft har varit att komma fram till konreta beslut. Inte för att det är brist på idéer, utan för att denna balkon är full av starka viljor. Vi har hästälskande Åsa och släktforskande Sebastian.
Amanda: Vi har envisa och självsäkra Malin och Andreas som alltid smågnabbas. Vi har hurtiga Lotta som gör situps efter varje chipsbit och Jessica som var den första som tog klivet in i vuxenlivet genom att vara den första att kunna visa upp ett körkort.
Elli: Sen har vi skogsmopedisten Thomas, partypinglan Sofie och Fia som aldrig är i skolan en hel dag i streck.
Amanda: I klassen har vi också tre sportfånar; Malin som lirar innebandy, Karin som är ungdomsledare i tennis och Olof som satsar hårt i Levides B-lag i fotboll.
Dea: Sist men inte minst har vi färgstarka Elli och Amanda som aldrig håller käften
Malin: När vi började tvåan skulle samhållsklassen delas i inriktningarna ekonomi och kultur. Jag, Fia och Andreas lämnade våra vänner i klassen till förmån för den utbildning vi ansåg mest intressant. Slumpartat nog valde resten av klassen likadant som sina vänner.
Dea: I tvåan fick klassen åka till Italien. Innan resan var både ekonomi- och kulturklassen ganska splittrade. Resan resulterade dock i att ekonomiklassen kom att stå varandra mycket nära, medan kultur sedan dess krigat vidare.
Malin: Efter dessa tre långa år, har vi nu lyckats nå vårt slutgiltiga mål. Från och med nu finns ingen utstakad framtid att följa. Med idag ska vi inte tänka på det.
Dea: Vi ska tänka på hur roligt vi ska ha
Malin: trots att vi inte åker vagnar
Dea: På hur lyckad dagen skall bli
Malin: trots att vi inte är hundratals studenter
Dea: Det gör nämligen inte vår student mindre minnesvärd för oss, så tyck inte synd om oss!

Bitchig?

Nu har jag blivit kallad bitchig av skilda människor två gånger de senaste dagarna. Det har verkligen fått mig att fundera. Är jag bitchig? Vad är det att vara bitchig? På vilket sätt är jag bitchig? Frågar man, och ber om en förklaring så säger dem bara att nja svårt o förklara och att jag är ju inte mesig i alla fall. Och nej det kanske jag inte är, men det är långt ifrån samma sak att säga att någon är bitchig om man menar att personen inte är mesig. Det som gör att det hela har fastnat lite är att bitchig är ganska långt ifrån hur jag själv uppfattar mig själv. Och när någon annan då säger det så är det både skrämmande och spännande hur man kan ha så olika uppfattningar, och speciellt när det gäller ens egen självuppfattning. Kan den vara så fel? Eller har det bara att göra med dagsform och när man råkat träffa på varandra. Det är inte så i detta fall...tyvärr, vilket ju gör att jag funderar ännu mer. Varför är jag bitchig? På vilket sätt? Och kan det vara bra att vara bitchig? Kan det vara en benämning på att man vet vad man vill och inte låter sig trampas på? Eller är bitchig bara när det har gått till överdrift?

Kommentera gärna!

Tattoo again

Var hos Kija på Visby Tatuering igår och fyllde i mitt plus på handleden. Det hade läkt lite weird så det fanns lite små luckor, men nu är det all black igen :)
Man blir ju alltid så sjukt sugen på att göra något nytt när man är därinne, helt galet! Skall nog ta och byta ut min septum ring ganska snart till något lite mer synligt :)
Jag har länge sagt att jag absolut inte skall tatuera in någon text på kroppen. Men det absolut viktigaste i hela världen är RESPEKT. Att man visar respekt för sig själv och för sina medmänniskor. Så nu är jag inne på att tatuera in det vackra och starka ordet på den armen där pluset sitter. Alltså på insidan av underarmen. Och jag har kollat på detta typsnitt och har nu även mailat Kija på fejan för att få en liten kostnadsuppfattning :)
I love tattoos!!


Mellomys med släkten i Havdhem

  





  

Jag måste säga att jag är upprörd över att Crucified Barbara inte gick vidare till finalen direkt!! Dem var absolut bäst i hela startfältet!! Som tapper tvåa i min rankning kom dock Darin så jag får va glad över att han gick vidare.
Jag var ett riktigt big fan av han när han slog igenom :) he he. Och på något vis är jag lite glad över att svenskarna röstade fram ett sådant bidrag som Timoteij, det sticker ut lite, även om texten sög och det var alldeles för lite fokus på dansarna i det numret. Jag och kussen Erika enades om att Yeba var bäst, då det gav mest fokus på dansarna som var klart värda tv-licensen bara dem, mmm mumma!


Schlager med släkten

Yes! Jag har lyckats med min otroliga övertalningsförmåga att få min mor att åka med till moster och kusinen för lite Schlagermys i Havdhem! Fick lite hjälp av plogbilen oxå :P Precis duschat och ser fram emot att träffa kusinen som jag inte sett sen i somras.. Vadå fira jul på Cuba?? :P Har dessutom bokat in en Schlager-date med Jennie till nästa vecka, riktigt nice!
Har pluggat idag och även om jag tar mig framåt så känns det som om det går trögt. Hade gärna kunnat gå lite fortare att plöja igenom böckerna, men jag får se det som positivt att det både är till sista resten och uppsatsen. Skall tvinga mig själv och sätta mig och skriva lite imorn. Så det blir något lite kreativt av det hela med.
Känner för nygamla bekantskaper, jag gillar att återupptäcka underbart folk, tror jag skall satsa på det! :)

SATC memories

Underbar scen, som får mig att tänka på Karin <3


Jag vill ha fel!

Ibland kanske jag säger lite för mycket. Och jag tror jag har gjort det igen nu. Jag kan lixom inte riktigt hejda mig. Och min mening är ju aldrig att såra. Och jag fattar att jag kan gå på för hårt ibland. Med saker jag egentligen inte har med att göra. Och visst fan kan jag ångra att jag öppnat min käft. Men samtidigt så vill jag inte bara stå och se på om jag ser något som är "fel", vad hjälper det om jag efteråt kommer och säger att "jo men det visste jag redan, jag sa bara inget".. Jag säger hellre mitt. Men blir mer än gärna överbevisad om att jag har fel. För det är verkligen inte det, det handlar om. Jag har gärna fel. För har jag fel i dessa sammanhang så är det bara positivt! Jag vill ha fel!

The truth

Jahaja jo men jag är väl en bitterfitta och en manshatare.. så enkelt är det!


Ny hårfärg

             

Först i telen med elli och sen med min nya "drog" - högskolans kaffe!

Donner

Har spenderat hela min dag på min gamla gymnasieskola Donner i Klintehamn. Jag och Erika var där och hälsade på både Ida och Reichan. I love donner! Så jag myste.. :)

Diskuterade mkt om hur otroligt olika man kan uppfatta samma sak och samma perioder i sitt liv. Hur viktig donnertiden varit i mitt liv, medan den för erika inte alls betytt samma sak. Och hur man hälsar på gamla klasskamrater, hur en illa vald bortvändning kan få två människor att tycka så illa om varandra. Hur man beter sig med och mot olika människor, att man kan umgås med olika människor i olika sammanhang. Att jag är en kameleont. Och det är fanimej positivt! Jag ÄR en kameleont!

Oh sushi!

Gårdagen var en riktigt bra dag, bra både jobb och pluggmässigt och riktigt trevlig helt enkelt.

Idag var oxå en bra dag, inte jättemkt jobb och pluggmässigt, men desto bättre på den sociala fronten. Umgicks med morfar hela förmiddagen, åkte in till stan och pluggade lite, svängde runt lite på stan med Ida innan det var dags för dagens höjdpunkt, nämligen sushi med Carro, Lena, Emma, Malin och Emelie!!! Alla gamla fma:are och det var riktigt nice! God sushi o trevliga människor = bra dag!

Fick dock en smärre chock när jag kom hem och öppnade min första faktura från Tele2 sen jag skaffade en mobil från dem i förra månaden. Om vi säger såhär, jag skaffade Tele2 för att kunna ha täckning här hemma på landet, och för att kunna ringa billigare till en del vänner, bla elli som jag pratar gaaanska mkt med i telen. Men nu har jag lyckats tredubbla min mobilkostnad denna månad om man även räknar in den 3 fakturan jag fick. Visst det är en del engångsavgifter på första Tele2 fakturan men vafan! Får se hur det blir nästa månad om jag måste lägga upp en strategi för detta.. hmm... litet bakslag där..


Oh sushi!

Gårdagen var en riktigt bra dag, bra både jobb och pluggmässigt och riktigt trevlig helt enkelt.

Idag var oxå en bra dag, inte jättemkt jobb och pluggmässigt, men desto bättre på den sociala fronten. Umgicks med morfar hela förmiddagen, åkte in till stan och pluggade lite, svängde runt lite på stan med Ida innan det var dags för dagens höjdpunkt, nämligen sushi med Carro, Lena, Emma, Malin och Emelie!!! Alla gamla fma:are och det var riktigt nice! God sushi o trevliga människor = bra dag!

Fick dock en smärre chock när jag kom hem och öppnade min första faktura från Tele2 sen jag skaffade en mobil från dem i förra månaden. Om vi säger såhär, jag skaffade Tele2 för att kunna ha täckning här hemma på landet, och för att kunna ringa billigare till en del vänner, bla elli som jag pratar gaaanska mkt med i telen. Men nu har jag lyckats tredubbla min mobilkostnad denna månad om man även räknar in den 3 fakturan jag fick. Visst det är en del engångsavgifter på första Tele2 fakturan men vafan! Får se hur det blir nästa månad om jag måste lägga upp en strategi för detta.. hmm... litet bakslag där..


Ny halsduk

            

Oromantiska bittra lilla jag

(Bara en varning för att detta inlägg är otroligt politiskt inkorrekt!)

Jag måste vara den mest oromantiska människan som finns. Seriöst. Då tänker ni genast, jaha hon tycker inte om alla hjärtans dag. Och nej, det är sant, det gör jag inte, men det är inte det jag menar. Jag menar att jag är seriöst oromantisk. Jag rent ut sagt avskyr när folk jag umgås med skall hålla på och gulla sig, om dem nu råkar vara ett par. Det kan väl va okej med nån puss och en kram, men inte mer, FFS visa lite respekt för andra människor! Man vill inte stå bredvid när folk blir upphånglade och se dum ut. Ett big no no. Och vad är det för tjafs att gå och hålla om varann i affären? Vad fan ni är i vägen gå som folk! Uäck! Och så säger folk att jag inte alls kommer tycka så när jag själv är i den situationen. Nehe, varför inte då? Varför skulle det va skillnad i vilken situation man själv befinner sig? Det handlar väl om empati och en förståelse för andra människors situation. Eh jag vet att jag låter bitter som fan! Jag är inte ens särskilt bitter. Människor får självklart uttrycka sin kärlek för varandra men gärna inte i min närhet bara, håll det för er själva, I don't give a damn! En kamrat sa idag, men amanda det är ju bara för att du hatar män. Och ja det kanske är så... Hatar jag män?? Hmm... skall suga på den karamellen.. Nej, jag hatar inte män. De flesta är ju idioter, men klart jag inte hatar män. Dem är ju bra och ha. Och vissa av dem är riktigt trevliga. Men visst kan det finnas en sanning i det påståendet...kanske... Eh jag vet inte. I vilket fall som helst, så vet jag en sak, och det är att jag inte är romantisk.. Och jag tvivlar seriöst på att det gör någon skillnad om jag själv är i den situationen eller ej, vad fan är det så mkt tjafs om. Lägg ner!

Tortured

Det är ingen bra dag idag. För mycket funderingar. Inget med dagens tema att göra. Bara lite små karaktärsfunderingar. Vilket ioförsi gör att dem kanske inte kan ses som så små. Jag är en otroligt accepterande människa, skulle jag faktiskt våga mig på att säga. Accepterande när det gäller andra människor det vill säga. För när det gäller mig själv är det andra bullar. Men som sagt ingen bra dag idag så skall inte plåga er någe mer med detta....

Framtiden

Det är svårt det här med val inför framtiden. Nu har dem ändrats för min del. Min senaste plan var ju som sagt att börja plugga Kemi A för att kunna söka till Konservatorsprogrammet till hösten. Men under de senaste dagarna med konferensen med jobbet har jag insett att även om jag tycker att det är intressant, så är det nog inget jag egentligen vill lägga ner så pass mycket tid och pengar på. På konferensen diskuterades mycket olika inriktningar och profileringar av ämnet kulturvård och jag insåg att det jag faktiskt mest har fokuserat på under min utbildning är kulturarv, bruket av kulturarv, vems kulturarv, immateriellt kulturarv med mera. Så igår sökte jag på ämnet Kulturvård på studera.nu och fick upp ett Masterprogram i Kulturarvsstudier på Konsvetenskapliga institutionen på Stockholms Universitet. Och har efter ganska berg-och-dalbane aktiga funderingar under gårdagen kommit fram till att det är det jag vill göra istället. Jag vill inte bredda min utbildning ännu mer, jag vill spetsa den. Jag vill ha en högre kopmetens inte mer grund. Och jag skall inte sticka under stolen med att Stockholm lockar betydligt mer än Göteborg. Dock så måste jag ju ha alla mina poäng från FMA för att kunna läsa vidare på Masternivå så nu gäller det att sätta igång med alla rester och uppsatsen ordentligt. Och jag ser otroligt mycket fram emot det. Då slår jag dessutom två flugor i en smäll. Jag tvingas att bli av med den otroliga börda som min uppsats varit för mig. Och det leder till en utveckling. Med andra ord skall jag ringa och hoppa av Kemin på måndag. Jag skall försöka göra klar min andra rest nu över helgen, så att jag sedan bara har uppsatsen och jobbet att fokusera på. Då borde jag hinna jobba klart med uppsatsen under dem två månaderna som är kvar tills man skall söka mastern. Jävlar i gatan vad roligt!!! Master i kulturarv, två år i sthlm, wohoooo!!!

One down one to go

Har utöver fuckings försäkringskassa grejen fått en faktura från gotlands kommun för uteblivet terapeutbesök. Bullshit!! Jag har varit på vartenda ett av mina terapeutbesök! Så det så! Vad jag däremot kanske inte alltid gjort är att registrera mig i kassan, men wtf skall jag göra när det inte är nån där när jag går förbi. Inte har jag tid att sitta och vänta på att dem skall komma på plats. Och sen när jag har frikort så tänker man ju att man kanske kunde slippa sånna fakturor. Så nu ringde jag till gotlands kommun och fick fakturan makulerad. Wohoo!! One down!! Nu är det bara dags att leta reda på försäkringskassabrevet igen och ringa dem med, one to go..

Misstag

Man gör misstag här i livet. Eller jag vet inte om jag skall säga misstag. Man gör saker som kanske inte är helt och hållet genomtänkta. Och även om man inte riktigt ångrar dem. Så är det saker man ändå bestämmer sig för att inte göra igen. Dem går helt enkelt inte riktigt hand i hand med principer och moral som man ändå anser sig ha till vardags. Så det question is, hur förlåtande skall man vara mot sig själv? Helt och hållet är mitt självklara svar på frågan. Absolut. Som sagt, man gör misstag här i livet. Men skillnaden mellan misstag och att ha småfel i karaktären är just precis det att man inser att det är ett misstag. Och att det är och förblir en engångsföreteelse. Det blir inget större fel om man inte gör det igen.

FFS försäkringskassan!!

Dagarna rinner mig ur händerna. Tappar bort veckodagar och har dålig koll överlag. Det irriterar mig. Och det värsta är att det är ju bara upp till mig att förändra. Med andra ord borde jag verkligen ta tag i det nu i helgen. Och skall försöka. Men ett av mina värsta problem är just det där med att komma igång. Arbetet har jag inget emot. Det brukar oftast gå som en dans när jag väl kommit igång. Men jag behöver den där puschen för att verkligen göra det. Har en hel hög här på skrivbordet som jag borde ta tag i. Och skall nog tvinga mig till det imorn. Eller som sagt måste tvinga mig till det imorn. ja ja ja

Och jag är fuckings jävla arg på försäkringskassan med!! Fick ett brev hem av dem igår. Blir alltid nervös när man får brev av dem. Men denna gång var det inte så farligt. Dem vill inte ha några pengar. Dem vill inte ha några kontrolluppgifter. Nej. Vad dem vill är att tala om för mig att dem har räknat fel. Att jag under 2008 fått för lite bostadsbidrag baserat på hur mycket jag tjänade. Sweet tänker man då. Fan vad gött! Fortsätter att läsa och börjar nästan smådansa av glädje när det visar sig att den felaktiga summan är på 1 112 kr. Wohoo! I will survive!! Men nej! Tro det eller ej, men dem lyckas igen. För på sista sidan åker fuck-you fingret upp. "Belopp under 1 200 kr betalas ej ut"....... Haalllåååååå!!!!! Vadå 1 200 kr??? Menar dem seriöst att mina 1 112 kr, som faktiskt är just MINA bara skall brinna inne då? Att det är pengar som skall gå till dem?? För att dem snåla jävlarna inte kan betala ut en summa under 1 200 kr. Och det är ju  just det som är det värsta. Okej om det hade gällt 100 kr, eller till och med okej om det hade gällt 300 kr. Men FFS det är 1 112 kr. För mig är det ENORMA summor!!! Och då bara för att det råkar sklja 88 ynka kronor så skall dem inte betala ut mina pengar?!?!?!?!?!?! Gaaaahhhh!!! jag går nötter!!! Bajs!




GODKÄND!!!!

Jag är godkänd!!! WOHOOOOO!!! Jag har fått svar från läraren jag skickade in min rest till nu och jag har blivit godkänd!! Weeeiii!! Oh happy day! Oh happy day. Joy to the world!

Stick-graffiti

Det är skitcoolt!! Kolla in dessa!

http://knittaporfavor.wordpress.com/
http://maskerade.blogsome.com/
http://stickkontakt.blogspot.com/
http://lastiqs.blogg.se/


And she is back in the game!

Sorry för tystnaden. Känner inte alltid för att skriva. Och ibland skriver jag av mig på andra sätt än just här. Och får då lite stelhet i fingrarna när jag sätter mig här och då skippar jag det hellre än plågar er med ja nåt som gör ont..

Hade en spring-på-folk-på-stan dag i fredags. Mötte lite gammalt kulturvårdsfolk och framförallt min Soulis!! Lovely! Måste se till att ses mer, men det är ju tyvärr så att det inte alltid blir av. Men vi har en gruppdate inbokad så det känns nice.

Informationsmötet med projektet gick bra, och nu har det gått så långt att jag jobbar med en fan-sida på fejan :P he he
Imorgon skall jag och mor in till arkivet och jobba. Skall leta info till utställningarna. Måste börja jobba med skolprogrammet ordentligt oxå. Var på LeaderGotland möte igår och fick reda på att det kommer dröja innan vi kommer få ut några pengar. Lite surt. Jag har ju planerat att få lite mer pengar någon gång nu i vår, men det lär inte bli förns senvår eller sommar... Suck! Men men, I love it så det är kul ändå! :)

Haft en grymt bra dag idag!!




RSS 2.0