Mycket som rullar på

Har precis avslutat lite pill på HBV som förhoppningsvis skall komma ut imorn. Samt att jag ikväll efter skolan fixade en massa böcker på bibblan, gick förbi systemet inför ons kväll, mailat en massa WRG och skolgrejer, försökt fila lite på synopsen, som sagt fixat med HBV, tvättat, lagat mat o ätit och lyckats se en halvtimme eller två på tv med :P Puh! Och nu skall jag till sist kasta mig i säng för en heldag i skolan även imorn. Men vi har etnologi vilket är skitkul så de tär inte specieltt jobbigt. Sen blir det WRG möte imorn inför WA... Sen närmar sig onsdag och då smäller det:)
Då skall det firas körkort/tidig födelsedag/ valborg!! kul kul kul!! Tequilan är införskaffad = fest med stort F :P

so long

Allt går min väg, finally!!

Efter en väldigt trevlig fika hemma hos Anna med Henke o Jocke efter uppkörningen igår bar det av mot Hablingbo. Fick skjuts av Lotta och en bekant till henne så det var skönt att slippa åka bussen. Har egentligen inget emot att åka buss, ganska mysigt med 1 1/2 timmes avkoppling på bussen, men ibland orkar man bara inte..
Idag har jag kört själv!! Körde en roadtrip till Hemse och köpte en tårta som vi firade med till fikat sen på eftermiddagen. Och det gick alldeles utmärkt :)
Sen var jag, mamma och Picasso och strosa lite vid ett fiskeläger lite längre söder ut och det var supermysigt! Speciellt med ett sånt underbart väder! Sol sol sol :D
Just när vi gick som bäst på stranden ringde min mobil. Då var det en av dem som har hand om SRHA's tävlingar nere i Skåne som undrade om jag kunde hoppa in som ringsteward där med kort varsel nu på torsdag och helgen fram. Tyvärr var det lite väl kort varsel, men vi kom fram till att jag skulle höra av mig så skulle vi se om vi kunde komma fram till något datum jag kunde komma ner till Bökeberg och jobba där med! Jag blev så himla glad!! Allt går min väg just nu känns det som! Älskar verkligen att gå som ringsteward och så ringer folk hela tiden och vill ha mig som arbetande, är det inte toppen!! Men det är bäst man håller huvut kallt så ingen helt plötsligt väcker en ur drömmen med ett ryck så man kommer tillbaka till den trista vardagen tar allt bara går emot..
På onsdag skall det firas!! Skall blir så kul. Fest så det bara smäller om det!! Körkort, Valborg och en födelsedag på väg med.. jisses ändå..
Nej disken väntar (Ja, jag är faktiskt så glad att jag frivilligt diskar, det är inte klokt!)

Tjollahopp

Körkort!!

Jag klarade uppkörningen!!! Så nu har jag körkort!! äntligen!!! Weeee Woohooo

Kan inte beskriva vilken otrolig lättnad det är!! Helt underbart!

Skall hem till Hablingbo nu ikväll och troligtvis ut o köra lite själv i helgen:) he he

image125
Nu är det grönt ljus hela vägen!!

Beware

Älgen är död!

Idag har jag kört över älgen! Det vill säga älgen på halkbanan :P Har haft min halkkörning idag nämligen, och det gick bra, inget att vara så ängslig för som jag var innan. Älgen dog dock ett par gånger och blev nog av med några ben men va tusan.. :P

Ser just nu på Frusna män söker kärlek. Ha ha kan inte rå för att tycka att det är lite skrattretande

Har verkligen börjat fatta att det är vår nu, helt underbart väder! Ääälskar våren!

AAAahhaaaaahhhaaaaahhahahhaaaahhaaa

det var mitt vårskrik:)

Helgen fortsätter

Söndag. Varit på WRG-tävling i Vänge hela dagen. Riktigt trevligt och kul att träffa allt WRG-folk igen. Speciellt Frida och "mina barn":) Skulle inte jobba, men hoppade av ren och skär vilja in o sprang lite här och där emellanåt. Jag menar vad skulle folk göra utan mig? :P Det var visserligen sol i Vänge hela dagen, men ett förbaskat kallt blåshål! Detta till trots var mina kinder allt lite rosiga av all sol när jag kom hem :D Dock var jag helt slut när jag kom hem!
Fick träffa mamma idag, vilket var alldeles för länge sedan sist!! Saknar min lilla mamsen!! <3 kärlek <3 Måste se till att ta mig hem snart och spendera lite tid i Hablingbo. Med mamma, morfar, pissenissen, får, hästar och allt. Eftersom jag är så sjukt trött ikväll känns det bra att jag är "ledig" även imorn. Har ingen lektion vilket gör att jag får sovmorgon, otroligt skönt! Lite plugg att fixa dock, men inte så tidigt. Skall även luncha hos mormor imorn, alltid trevligt!

dream on

Lördag

Idag är det äntligen lördag. Det har varit mycket skolarbete nu i slutet av veckan så det är skönt att få en helg som faktiskt är Helg, där jag kan slappa och komma igen lite med mitt liv.
Hittills har jag inte gjort speciellt mycket. Håller på och tvättar och tänkte dra ner till skolan lite senare och skriva ut lite papper jag skall läsa inför B-uppsatsen. Känner mig ganska duktig, när jag faktisk vill jobba med skolarbete:)
Imorn är det WRG-tävling som jag skall åka ut o kolla på. Skall följa med Eivor o hämta domarn och vara lite social och sen skall jag bara supa in intryck och inte jobba aset av mig på en tävling för en gångs skull. Lite jobb blir det nog men inte i närheten av april show.. puh :D

slappa vidare

Schnops

image124

Nu har jag skrivit klart min schnops (=synops) och kommit fram till att jag skall skriva om Petes Museigård och bevarandet av denna. Skall faktiskt bli riktigt intressant! Hoppas att intresset håller i sig bara:P
Sitter och försöker komma på vad jag skall skriva på min källkritiks uppgift som skall in så fort som möjligt. Visserligen bara en sida men vete tusan vad jag skall klämma ur mig..

blir lite So you think you can dance så länge..

So long

B-uppsats

Back in school och det med besked har det varit dessa dagar. Vi har en massa små uppgifter som skall skrivas o skickas in till imorn o fredag, och seminarium och b-uppsats synopser och gud vet vad i en enda röra. Kul att vi har lite mer seminarium tycker jag, så vi faktiskt tvingas klämma ur oss några ord på lektionerna med:) saknar seminarierna från Södertörn på litt. vet. utbildningen, det var grejer det!:)
Tror jag kommit fram till ett ämne til min B-uppsats.. Skall nog skriva om Petes och den befintliga vård/bevarande plan som finns utifrån länsmuseet, givarens specifika instruktioner, det dagliga bruket, museets intentioner med mera. Skall bara formulera det lite finare i en synops till fredag.
Men nu skall jag kasta mig i säng, trött som bara den!

siv gutt

Glasses, Skövde, Körkort

Igår hämtade jag finally mina nya glasögon. Skitkul!! Och jag ser allt nu utan att behöva kisa, vilket är otroligt skönt! Och själv tycker jag dem e skitfina!! Hr dock inte riktigt vant mig vid att se mig själv med dem på ännu, blir typ rädd varenda gång jag går förbi ett skyltfönster och tittar till.. ha ha :P

image122

Helgen i Skövde var kanon! Mycket jobb, men har skrattat som bara den hela helgen!! Snacka om roliga domare. Är bjuden till Maine när jag vill och känner för det oxå, så får se om man tar sig dit någon gång, skulle va kul som bara den!!
Tänkte ta mig ut till Vänge på Gotlands klubbens tävling på söndag, och inte jobba något alls!! Bara kolla och dega runt lite:)

Skulle haft min halka idag, men bilen var paj så det gick inge vidare. Vilket betyder att jag även var tvungen att boka om uppkörningen som jag skulle haft denna vecka med. Men nu är det framskjutet båda sakerna. Blir lite nervös när det är massa krångel hela tiden.. men får hoppas det löser sig till det bästa:)

tjillevipps

Livsfarligt läge

Detta är fruktansvärt!!

Ett livsfarligt polisgrepp dödade förståndshandikappade Crister. På vissa vårdboenden i Uppsala kommun kallas polisgreppet för kontrolltagning - en metod som ska användas vid nödsituationer, eller lugna och uppfostra de funktionshindrade. Den livsfarliga nedläggningstekniken användes för sista gången på Crister hösten 2006 då hans personliga assistent tvingade då ned honom på mage, vilket gjorde att Crister fick svårt att andas och orsakade hans död. I samma program: Ida med Downs syndrom blev under sju års tid blivit nerlagd på golvet i bukläge och fasthållen då hon inte lytt tillsägelser på ett av kommunens korttidsboende. Metoden rek maommenderades av etablerade beteendeterapeuter.
Uppdrag granskning sände detta program 26/3-08
se hela programmet och intervjuverna här; http://svt.se/play?a=1094817&from=tipsa



Chicfit

Har haft en lång SATC period nu ett tag och så har jag sett flera avsnitt av Cashmere Mafia nu oxå, och det som fascinerar mig mest med att se dem serierna är ju alla outfits! Och bli inte rädda nu kära läsare jag skall itne börja med en massa dagens outfit och massa sånt skit! Men det är ganska fascinerande att i alla fall jag tycker att det är skitkul med klackar som låter och ha en outfit om är lite mer strikt eller vad jag skall säga, man känner sig lite mer chic.. Man går med lite mer pondus för att väga upp kläderna. Så jag har kommit på att det skulle vara ganska kul att jobba på typ ett galleri eller konstmusuem så man kan få ha en lite finare "chicare" outfit under en längre period. Och strutta runt o va lite viktig.. Asså nu är inte detta min allra största dröm eller så men bara en liten grej en tjej i visby skulle kunna tänka sig att göra, inbringar liiite respekt iaf... Ja ja bara en massa snack.. skit i det.. :P

April Open

Idag bär det av mot nya äventyr..
Eller nja inte riktigt. Det bär av mot Skövde och en fyra dagars tävling som jag skall jobba som ringsteward på tillsammans med Eivor, min ringsteward kompanjon. Skall bli riktigt kul att komma iväg och färska upp sitt ringsteward huvud litegrann:) var ett tag sen sist nu..
Dock börjar jag få lite panik över allt jag skall hinna med idag innan vi beger oss. Måste plugga en massa och har knappt kommit igång med dagen än.. Så jump to it, är vad som gäller.

Se ya later..:P

Äntligen hemma!

Har precis kommit hem efter en otroligt trevlig middag hos Anna o Jocke:) Hur mysigt som helst. Slippa laga mat och få sitta o snacka skit med riktigt bra vänner! Insåg hur mycket jag saknat alla mina klassisar som varit i Wien nu, och hur kul det är att dem äntligen är hemma!! Skall fika med Lina imorn och tänkte messa lite med Pam så man kanske hinner se hennes lilla tryne med innan jag pyser till Skövde på onsdag. Känns lite wierd att dem kommer hem och jag pyser. Love mina FMA:are!

<3

glasses ohoy

Har gått hela dagen idag och hoppats på att jag skall få ett sms av Synsam om att mina glasögon har kommit. Men så har icke skett... suck... Det är så typiskt! När man väntar och längtar efter något så tar det en evighet för det att inträffa. Med deadlines man inte vill skall närma sig hoppar över en med språngsteg. Hoppas verkligen på att jag får mina glasses innan vi åker på onsdag mot Skövde. Skall upp med min ringsteward partner Eivor och jobba på April Open på grevagården. Skall bli skönt att komma från ön lite.
Vill ha min glasses! NU!!!

veckans sista dag

idag är det söndag, tror jag.. känner mig lite lost på dagarna numera. Haft för många bara SATC dagar som gör att omvärlden sakta försvinner in i en dimma av rinnande timmar och dagar. Men andra pålitliga källor har fått mig att inse att idag är det i alla fall söndag.
Idag kommer folket  hem från Wien. tror jag skall nog upprepas därmed. har som sagt ingen riktig koll på saker och ting i den "riktiga" världen.
Kom nyligen hem från en promenad dock. lite mysko väder ute. Det är mulet, men ändå varmt. Jaha det är det som kallas vår. ja ja våren är alltså kommen. det är trevligt! vår brukar innebära min födelsedag så småningom. Tidigare år har jag alltid sett fram emot att fylla år. Det har alltid varit någon ytterliggare gräns att komma över, som myndighet, bolaget och sånt. Men i år är det inget sånt.. Känns därför lite onödigt att fylla år. Visst man får en bra anledning till att supa skallen av si med sina kompisar, och om man har tur får man lite presenter med. Men just det där med presenter är dock något som inte lockar lika mycket längre. Man har inte lika mkt att önska, och oavsett vad man önskar sig är det aldrig någon som lyssnar till det utan man får bara en massa saker som man funderar på hur man så smidigt som möjligt skall kunna ge vidare vid nästa födelsedagsparty. Nej födelsedagar är överskattade, och det säger jag redan vid strax 21 års ålder, såna tanka är väl normala först vid typ trettio års åldern..
Oops, jag tänkte skriva om söndagar och specifikt att jag idag måste plugga mer än jag gjort mina föregående SATC dagar men så kom jag in på födelsedagars onda, well shit happens..

Chill, det är vilodag idag

TONNIE 22!!

Idag den 5 april 2008 är det stora saker i görningen. Min darling lovely Tonnie fyller nämligen 22 år idag!! Har inte lyckats få tag på honom än, men skall nog lyckas terrorrisera honom ngn gång under kvällen.

Han har dessutom jävligt mkt tur, då alla min "pinsamma" bilder på honom är kopierade bort från denna icke välmående dator... tråkigt nog:P men han skall få en liten sång:

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är TONNIE's födelsedag! Hurra Hurra HURRAAA!!

GRATTIS i massor älskade älskade TONNIE!!

Vad skall du bli när du blir stor?

idag vaknade jag medett ryck kl 10.00. Och det är en låång sovmorgon för min del! Därför kastade jag mig upp, emd lite panik.. Satte mig och käka frulle (denna gång utan brandkåren) och såg på SATC. Vilket jag sen råkade göra i de kommande tre timmarna med.. Ooops!
Sen beslöt jag mig för att ta en tur i det underbara vädret och gick till ÖB för att införskaffa lite choklad till min ensam hemma kväll med Så ska det låta:) Och nu sitter jag o örösker skriva lite skolarbete.. det går sådär. Det var nog ett ungefär av hur min dag sett ut hittills.

Idag frågade min far mig i telefon va jag skulle göra när jag blir stor. Blir stor? vadå när blir man det då? Skyldigt svarade jag att jag skulle bli Föremålsantikvarist (som min utbildning). Men sen slog tanken mig att tänk om jag verkligen inte blir det som jag nu spenderat snart två år (1 år kvar) att utbilda mig till. Hur skall jag kunna ha den blekasta aning om vad jag gör om ens två år? och framförallt har jag ingen aning om vad jag gör när jag "blivit stor" när nu det är... I vissa fall hoppas jag att jag redan är stor. Jag är ju relativt vuxen.. Jag tar de flesta stora beslut själv. Och jobbar ständigt för att bli mer och mer självständig. Men att veta vad man skall göra i framtide vet jag inte om det tillhör att vara vuxen. För min erfarenhet är inte att alla vuxna vet vad de vill med sitt liv, snarare tvärtom. Så jag tror inte på det där med Vad skall du bli när du blir vuxen? Nästa gång skall jag svara ärligt och stolt : Jag vet inte. Vet du?

Chills

Tors em

Idag beslöt jag mig för att kolla in läget bland lägenheterna på GotlandsHem. Och jag måste säga att det är inte mycket intressanta saker dem har nej.. Anmält intresse till två stycken ettor dock, så vi får välan se. Men jag har ju inte alls stått i kö speciellt länge. 610 dagar idag, och jämförelsevis med resten som söker som ligger mellan 1000-2000 dagar så har jag ju inte en chans.. men man skall aldrig säga aldrig.

Har försökt plugga nu ett par timmar, men kommer inte riktigt någonstans. Det är ganska tråkigt, plus att jag fortfarande tycker lite synd om mig själv sen imorse, med allt brandlarm hit o dit..

Igår var dock en riktigt bra dag!! Jag städade tvättade och möblerade om. Så nu är det skitfint hemma hos mig! Tror till och med jag lyckats med att möblera på ett vis som ingen annan av dem jag känner haft deet förut, men jag är inte säker. Och med tanke på att alla har samma möbler och lghterna ser precis likadana ut så är det ganska kreativt att komma på ngt nytt sätt att möblera på!!:D

Jag var oxå och fikade med emma och malin. Supertrevligt! Sen gick jag och emma till bibblan o lämnade tillbaka lite böcker och gick till coop o handla och sen hamnade vi hemma hos mig, och hela tiden snackade vi på som bara den. Sen blev det middag hemma hos emma o pontus, och det var jättemysigt o mumsigt. Så igår fick man verkligen prata av sig, vilket var behövligt:)

So long

Godmorgon brandkåren

Shit vilken väckarklocka alla på Volontär måste ha fått i morse!! Jag skulle koka the och kom åt fel platta vilket gjorde att det började osa som bara fan!! Och trots att jag satte på fläkten på högsta på en gång så gick brandalarmet igång! Och det lät ju som bara faaan! Och jag började få panik.. jag vet att brandkåren kommer om larmet går i två lght men det gjorde det ju inte så jag var ganska lugn så, men det är ju såå jäkla pinsamt när det låter i hela området. Jag ringde hyresvärden i ren panik o frågade vad jag skulle göra, men dem sa bara att jag skulle vädra så skulle det gå över. Till slut så blev det tyst, men typ 1 min efter det knackade det ganska ivirgt på dörrn. Och det var brandkåren!! De kom in kolla att det inte brann och gick för att stänga av larmet, varpå även vaktmästaren kom och kollade läget. Det låter säkert som en väldigt rolig och dråplig historia, men det var faktiskt skit läskigt och inte alls kul!! Just när man får sån panik att man inte vet vad man skall göra, och bara kan vänta. Man känner sig så hjälplös! Nu var det ju ingen fara men i alla fall.. Guuud så pinsamt!!

Elli och Dynamit-Harry :P

Och slutligen är hela bloggvärlden åter igång igen.. Visserligen brukar jag inte blogga så där jätte ofta, men just när man inte kunnat blogga, så är det ju allt man velat. Och nu när man äntligen kan skirva igen, så försvinner alla bra bloggämnen svosch ur huvet på en.. typiskt! :P Lite kanske poppar upp i huvet än då..

I lördags var det Hela Hallen Gungar, vilket som alltid var skitkul! Jag o Elli käkade middag hemma i hablingbo med lite skitsnack till efterätt. Sen bar det av på en liten förfest med Jennie, Sara och folket, innan vi begav oss in i hallen. Som alltid springer man på en himla massa folk, vissa man inte sett på evigheter och blir glad av att se, vissa man fortsätter att undvika, och vissa en del inte riktigt så välkomna möten...
Arvingarna var det stora dragplåstret och som äkta groupies var jag och elli längst framme vid scenen och snusade på gitaristens boots. Som sagt hade vi skitkul!! och även om jag saknat elli inna, så insåg jag hur mycket jag saknat henne i lördags!! My little darling herbert <3

Både i lördags och igår agerade jag lammorska. Båda tackorna fick tre lamm var! (normalt är två) Och den Herica som allamde igår har vi väntat på i snart två veckor, så det var riktigt skönt att hon äntligen klämde ut de där ungarna. Det blev 3 bagglamm som döptes till Harry, Hubert och Henry. Harry är alias Dynamit-Harry :P

Nej nu skall jag se om jag kan göra något nyttigt även denna dag..

Tjillevipps

RSS 2.0