Uppdatering

Igår gick hela min dag åt till allt och ingenting. Det är det jobbiga med att vara hemma på landet. Hela dagarna går utan att man egentligen får något gjort, därför att själva skötandet av allt från djuren till veden till morfar tar sådan tid. Men visst är det lite mysigt oxå.

Igår blev det klart. Lina skall jobba med oss på Petes i sommar!!! wohooo!! Skall bli helt underbart roligt! Jag, mamma, Kajsen och Lina, vilket järngäng!! Tipp topp!

Nu i helgen blir det plugg och vedinbärning som gäller för min del. Sen på söndag skall jag in till stan igen. Och måndagen blir förberedelser. För sen på tisdagen bär det, efter klippning hos frissan, av till Sthlm för praktikintervju på Nationalmuseum. Skall bli skitkul! Men jag är mäkta nervös, så på onsdag får ni hålla tummarna för mig allihop! Vill verkligen verklligen vara där!!

Lovely!

Blir man någonsin nöjd som bokläsare?

Är hemma i Hablingbo nu. Har gjort jättemycket denna morgon, och samtidigt ingenting.. mysko..
Var på bio igår och såg I taket lyser stjärnorna, vilket enligt mig borde vara denna generation tonåringars fucking åmål på sätt och vis. Den var riktigt bra, med väl valda tyngdpunkter på rätt ämnen kände jag. Sen har det ju dock diskuterats att filmen inte följer boken (bland annat diskuterades detta i toakön efter filmen av resten av alla fjortonåringar som jag delade biograf med) men när blir man någonsin nöjd som bokläsare av att se filmen? Man får se det som två helt olika medier som därmed förmedlar två helt olika perspektiv på historien.

Frisyr

Färgade håret blont igårkväll, och det ser väl...sådär ut... men jag vänjer mig nog, har lite olika utväxter hit och dit som inte riktigt får samma färg, men det märks inte så mkt ändå.. :)
Men på tisdag innan jag åker till STHLM skall jag klippa mig. Och jag har lite frisyrfynderingar enligt nedan:



Detta är nog vad jag mest vill komma ut med, dock i blond version, vill ha lugg, men är rädd att jag kommer se ut som ett barn igen.. :P Från det jag har nu kräver ju detta en lugg och uppklipning av mitt övriga hår. Rak lug + rufs alltså.


I detta fall behåller jag ju min snedlugg jag har nu, men klipper upp mycket mer av resten av håret, och jag tror inte riktigt att det passar min ansiktsform, men vet inte riktigt.. :P

Detta är nog den frisyr som kräver minst av frisören, förutom ett rejält klipp i nacken och mer raka linjer vilket jag inte heller är säker på att det passar min ansiktsform.

Så just nu är det alltså frisyr nummer 1 som jag tror mest på men who knows, miljöbyte kanske ändrar mina perspektiv. :)

Tecken

Tittar på något teckenspråksbarnprogram och inser att jag vill lära mig teckenspråk!! Någon som kan?

26 februari 2009

Första dagen med Nutrilett gick riktigt bra, igårkväll var jag pigg som tusan, och jag är knappt hungrig någon gång om dagen. Visst finns det lockelser konstant, Nutrilett luktar ju inte i närheten så gott som lagad mat, och det kanske inte är så smart att luncha med mamma när man själv inte äter, men det har inte varit så svårt som jag trodde det skulle vara. Idag går vi in på andra dagen och frukosten är avklarad. Det är ritkigt skönt att slippa tänka på vad man skall laga för mat, om man har alla råvaror hemma och så vidare.. Samtidigt som jag igår kväll kände mig nästan rastlös för jag inte skulle laga mat.. Jag tänker inte säga vilken vikt jag börjar på, men jag kan ju meddela att mitt BMI visar att jag lider av fetma.

Idag skall jag jobba och gå på bio på nya biopalatset Borgen!! :) Man får roa sig kungligt! Sen blir det hem till hablingbo för lite inhopp som vedbärare och familjestöd. Trots att jag tyckte det var rent ut sagt skitjobbigt i slutet på min senaste vistelse hemma längtar jag lite. Jag är nog mycket för miljöombyten :)

Fortsatt ändring

Idag startade det! Min Nutrilett diet. För snart ett år sedan började jag "mitt nya liv" och skulle gå ner i vikt och leva mer hälsosamt. Det lyckades nästan hela sommaren, men sen började jag äta mer av dem varor man borde undgå, och trots att jag höll igång hela hösten och vintern med Friskis så gick det absolut inge bra med maten och nu har det gått så att jag ätit precis vad som, precis som innan jag började. Och jag mår inte bra! Så nu är det nya tag igen. Denna gången med hjälp av Nutrilett. Så idag startar det. Två veckor med bara nutrilett, 5 ggr om dagen. Sen får jag se, om jag fortsätter lite till med Nutrilett eller går över till att byta ut en av nutriletterna till lite mat istället. Promenader varje dag dessutom.

Jag vet.

Jag vet. Känner mig trygg. Känns rätt. Rent av självklart. Har jag förträngt innan eller? Är inte alls så skrämd som jag kanske trodde jag skulle känna mig. Nej trygghet och säkerhet är vad jag känner. Skönt. Nu kommer bara det där med resten.. Det får ta sin tid och jag tänker inte skynda..

Nu skall jag till bibblan och plugga, sen hem o laga lite soppa att stoppa i frysen och ta mig en funderar promenad på fortsättningen

Vem vet?

Vem vet? Jag? nej knappast, men jag hoppas på sätt och vis. Det skulle förklara så mycket. Skulle det förenkla? Knappast. Men kanske ändå.. Det skulle förenkla för mig inte för resten. Jag kanske skulle må bra. Känna mig rätt. Inte alltid så fel som nu.. Tanken gör mig rent av trygg. Eller är det helt enkelt bara för mycket tankar som jag låter snurra runt? Vem vet?

Helg

Denna helg har jag faktiskt gett mig själv en ledig helg. Inte riktigt nödvändigt, inte riktigt passande.. men definitivt välbehövligt och Åh så underbart!! Igår lämnade jag inte lägenheten alls, såg på tv, lyssnade på ljudbok. Idag har jag sett på tv och lyssnat på ljudbok och gått till Ica och handlat upp mina sista pengar på grädde till en sista måltid med potatisgratäng, plus att jag alldeles strax skall hämta tvätten. Jag har även försökt plugga lite och det gick bra i ca 10 minuter innan jag lättvindligt gav upp, skönt!!
Funderat på relationer och tatueringar och framtiden, inte nyttigt, inte välmående men ganska nyttigt!

...punkter...

  • Berg-o-dalbanan förkortas till att bjuda på resor varje dag istället.
  • Cyniker = en person som ser ned på den mänskliga naturen och är likgiltig för egna och andras lidanden. (ne.se)
  • Män som hatar kvinnor vs manshataren = biobesök?
  • Grå lördagsförmiddag med uppmuntrande(?) chiclit
  • dåtidsfilosofi + nutidsångest = framtidskval
  • jag?

 


........

Paniken börjar smyga sig på angående uppsatsen..
Jag vet inte riktigt vad jag håller på med..
Jag måste börja skriva mer..
Jag måste förtydliga min utgångspunkt..
Jag vill inte riktigt idag..

När man bara låter kroppen tuffa på

Gentemot min en anings deppiga söndag var gårdagen riktigt topp!! Jag fixade en mysig frunch med thé o scones, ringde och ordnade med riksarkivet, gick till skolan o plugga o stötte på lite folk, träffade Ida på stan och blev till och med hembjuden till henne på middag!! :) tipp topp helt enkelt!

Idag däremot försov jag mig. Men har lyckats ta mig ur sängen in i duschen fixat frukost och nu kollat all mail o fejan och sånt där man måste göra.. Nu skall jag läsa, sen blir det en långpromenad, det är så fruktansvärt mysigt att promenera ute nu! Det är visserligen lite kallt, men luften är så härlig och det är ljust och uppiggande som bara den!! Och man kan filosofera om livets alla frågor när man bara låter kroppen tuffa på. Kanon!!
Sen skall jag få en megatrevligt besök av lovely Lina ikväll!! En dag att se fram emot alltså!!

När man väljer en sak väljar man automatisk bort någonting annat....

Ja det gick precis som jag ville i mello, trots att jag pinsamt nog inte ens hann med att rösta.. Precis när jag tänkte tanken att jag nog borde ringa å rösta nu så fick jag ett mess av schlager gurun Ida att H.E.A.T. redan gått till final!! Och jag är inte annat än supernöjd!! Dem var riktigt bra!! (såg reprisen på svt24 igår) Tycker bara lite synd om Lasse Lindh som jag inte har fattat grejen med föut, och nog inte riktigt ännu heller, men det var en bra låt.

Jag var ju istället på WRG's årsmöte i lördags. Och ja vet inte riktigt vad jag skall säga om denna händelse. Den bjöd på både spännande och mer smaklösa upplevelser. Intressant är nog den mest passande beskrivningen av den kvällen!

I och med H.E.A.Ts mediala uppmärksamhet och det eviga tjatet om Upplands Väsby den senaste tiden har det fått mig att tänka lite på hur det hade varit om vi hade bott kvar i Upplands Väsby och inte flyttat till Gotland. Hur hade jag varit som person? Hur hade mitt liv sett ut idag? Och hur hade vägen dit sett ut?
Det jag absolut saknat mest har nog varit musiken, det är en jävla skillnad på musikklass och en vanlig kan jag säga! Och det saknade jag väldigt mycket när vi flyttade, nog mer än kompisarna.. Visst har jag gått i körer här nere men det har ju aldrig varit samma sak som i Upplands Väsby. Ja förutom när jag var med i Söders Kör på Södertörns Högskola det år jag pluggade där, för det var en helt makalös kör!! Här nere känns allt lite halvdant ibland...

Och sen årsmötet i lördags fick mig oxå att börja tänka på var jag står i mitt liv just nu. När vi flyttade ner till Gotland och de efterkommande sju åren levde och andades jag  princip bara westernridning. Nu rider jag inte alls längre och känner mig knappt delaktig i klubben längre, åtminstone inte om man jämför med tidigare. Jag upplever inte det som ett rpoblem egentligen, förns jag hamnar på WRG aktiviteter där jag märker att jag känner mig (eller själv placerar mig) lite utanför.. Visst det är ett medvetet val jag har gjort att inte rida längre, men det var ändå en så fruktansvärt stor del av mitt liv och nu är den inte befintlig längre, och själva western delen är endast minimal..

Min slutsats är att det ibland är läskigt att tänka tillbaka på saker som varit så otroligt stora delar av ens liv och nu knappt tar någon plats alls.. Man inser att saker förändras både till det bättre och sämre. Jag är överlycklig över min utbildning och är jätte nöjd med dem val jag gjort. Men man kan aldrig komma undan att:
När man väljer en sak väljar man automatisk bort någonting annat....


Rösta som jag!!


Ikväll smäller det! dubbelt upp dessutom.. Det är WRG's årsmöte som står på schemat för min del, men för resten av Sverige är det ju Melodifestivalen!! Och H.E.A.T. är med och jag skall banneme rösta på dem även om jag missar framträdandet! Lyssnade på 1 min av låten 1000 miles nyss på svt's hemsida och den verkar bra, saknar Kennys röst resurser lite i den men det kanske är med i hela.. :) Ja min röst kommer dem att få i alla fall!
  1. Grymt bra band!!!
  2. från Upplands Väsby (där jag levde mina 12 första år)!!!!
  3. och två av bandets medlemmar har jag gått i samma klass som!
Så gör som jag o rösta på H.E.A.T!!! 099 230 04! ;)


Morgan + Tobias = underhållning!!

Sitter och ser på Let´s Dance. Och då jag varit en stor idol av Morgan Alling även innan hans deltagande i tävlingen är det ju en stor del till varför jag följer tävlingen över huvudtaget.
Men jag har även insett att jag har en stor behållning i att se Tobias Karlsson i rutan!!!!

(bild från hanky.se)

Denna karl är ju helt makalös på dansgolvet! Och jisses vad snygg han är!!!!!!! Oooh vilken kropp!!!!!
Och han att han är charmig som tusan skadar ju inte heller. En helt lovely människa!  ;)
Morgan + Tobias i samma program kan ju inte stavas annat än succé helt enkelt!!


(bilder från tv4.se)

Country-style

Skall på Western Riders club Gotlands årsmöte imorgon och jag måste komma i stämning:



:D

Stadsvinterpromenad med Picasso

Igår kom jag som sagt var in till stan igen. Jag hade även hand om Picasso den stund mamma var på kurs så vi var först ute på en supertrevlig promenad med Lina runt Gråbo och sen precis innan vi skulle hämta mamma gick vi runt lite nere vid almedalen, botaniska och strandpromenaden, riktigt mysigt! Visby är bra vackart, sommar som vinter!



Sunkande hit o dit

Idag bär det av in till stan igen. Skall bli skönt. Åkte ju ner till Hablingbo för att plugga lite mer produktivt och efter att morfar ramlat och jag hjälpt honom mestadels hela dagarna har pluggandet fått lida lite väl mycket. Nu är han bättre och klarar nog det mesta själv. Saknar alla människor i stan!! Plus att när jag är hemma i Hablingbo, så sunkar jag ner mig något fruktansvärt!! Går i kläder som ser ut som hej-kom-o-hjälp-mig och inget smink på snart en vecka. Det känns liksom inte som någon mening med att göra sig i ordning för att bara gå hemma där ingen kan se mig ändå. Men nu har jag börjat inse att det kanske är för mig själv jag skall göra mig i ordning, så jag kan känna mig lite fin eller åtminstone fräsch!! :) Så det är slut på sunket när jag kommer in till stan igen med andra ord! ;)

Darcy och Bingley

Jag och mamma pratar ibland om att vi skulle skaffa en till hund. Och då diskuterar vi ju vilka olika raser vi skulle vilja ha och så.. För min del står det just nu mellan en till Isländsk Fårhund eller en Pudel. För mamma står det nog mer mellan en Border Collie (till fåren) och en Pudel.
Så jag har spånat vidare på detta och sett mig själv ägandes två pudlar. Då jag inte vill ha någon minimal liten plutt (trots att dem är otroligt söta) så står det mellan mellanpudel och storpudel. Och just nu har storpudel täten för min del. Och pudlar i mina ögon bör vara svarta eller bruna.. Så jag ser mig själv med två stora svarta pudlar!!
Då till mitt imaginära dilemma det senaste dagarna, vad skulle dessa hundar heta?? Det måste va lite klass på namnen tycker jag. Jag ser nämligen framför mig hur dessa hundar ligger på verandan i Hablingbo med nosen i vädret och glassar, och då kan man ju inte heta vad som helst.
På promenaden igår spånade jag o mamma och några utav förslagen var: Hasse & Tage, Chagall & Matisse... och en del mindre seriösa förslag...
Tills jag slog huvudet på spiken och fick tungan rätt i mun igårkväll och kom på det geniala namnförslaget: DARCY & BINGLEY!!!! Ha ha ha det är ju så klockrent så jag vet inte var jag skall ta vägen!!!

 

=


(dem har redan lite pudelaktiga frisyrer :P )

Stackars mig..

Efter en ganska krävande dag både fysiskt och psykiskt igår, så är jag helt slut idag. Migränen har slagit till a la big time och jag har hur mycket som helst att plugga egentligen men har ingen ork alls..
Gårdagen spenderades nämligen på sjukhus hela dagen med morfar. Det är ingen fara! Han skall bara vila och äta smärtstillande så kommer han ben att bli bättre om några veckor, men det tär ganska mycket att åka runt fram o tillbaka mellan vårdcentral, röntgen, akuten och bara få vänta utan besked hela tiden.
Så idag är jag helt slut! Hjälper morfar och håller elden i pannan igång dock och skall försöka plugga oxå...
Jag skall inte klaga, det är inte jag som ramlar i alla fall, men jag är trött och slut i alla fall, så det så!!!

Stackars morfar...

Har beslutat mig för att stanna i Hablingbo ett par dagar till.. hade annars tänkt åka hem till stan på tisdag. Men igår strax efter lunch kom Morfar staplandes in och sa att han hade ramlat!!! Och självklart blev jag orolig på en gång, det är inte bra om en gammal morfar på 84 år ramlar, speciellt inte när han inte går bra innan och då knappt rörde sig framåt alls.. Han kan nu inte gå alls utan två kryckor med sig hela tiden, och det han gör då kan inte riktigt kallas för att gå heller, snarare hasar han sig fram. Han behöver alltså hjälp av mig o mamma för att klara av saker så jag stannar lite till.
Det  jobbiga med det hela är att man snabbt inser att ens kära o nära inte är så starka som man alltid sett dem tidigare.. Morfar har aldrig verkat eller sett så gammal och skör ut som nu.. Jag kan även känna ett speciellt band till morfar då jag ju bott med honom så länge här nere. Vi flyttade ner till Gotland 00 och då flyttade även morfar in på gården. Så när jag gick högstadiet o gymnasiet o mamma pendlade till Sthlm en gång i veckan var det jag och morfar som "hängde" :) Vi har umgåtts så mycket på en mer vardaglig nivå än man kanske vanligen gör med sina mor-/far- föräldrar, vilket även skapat en speciell relation tror jag. Kära kära Morfar!


(korsordsmästaren aka Morfar :P)

Mello avec H.E.A.T.

Ja nu har det börjat, harangen med melodifestivalen som lockar (eller plågar) oss i teve sofforna varje lördag framöver. Jag måste säga att jag tycker om det! Vem kan inte tycka om schlager liksom?!?! Speciellt inte när jag insett att jag har två gamla klasskompisar som är med i år!!
Innan jag flyttade till Gotland bodde jag ju i Upplands Väsby och gick i musikklass i mellanstadiet och tills jag flyttade vid vårterminen i sjuan. I min klass gick en kille vid namn Jimmy (Jimmy Jay) o i sjuan började Lars (Crash). Dessa killar spelar nu i bandet H.E.A.T, Jimmy spelar bas och lars är trummis. H.E.A.T skall spela nästa lördag i Melodifestialen i Skellefteå!!! Ashäftigt!! Jag visste att dem är med i detta band och hade hört talas om bandet och dem är riktigt bra om ni frågar mig, och dem har gjort massa grymma saker!! Men mello är endå en viss grej lixom!!! Jag kan inte rå för att vara lite stolt. Vet inte riktigt varför då jag ju inte har skit med saken att göra, men är lite stolt i alla fall!! Så nu får ni rösta järnet nästa lördag på H.E.A.T!!!

H.E.A.T SVT
H.E.A.Ts hemsida




Stan-"besök"??

Igår var en låång dag. Jag skulle in till stan igen för att hämta en massa SOU (Statens Offentliga Utredningar) till min uppsats på bibblan och sen var det ju styrelsemöte på schemat. Jag åkte i alla fall in till stan med min kära mor (strävpelaren) som skulle med morgonbåten till fastlandet, vilket betyder att vi åkte från Hablingbo ungefär 5:15!!! Usch! Nåväl väl inne i stan så gick jag faktiskt o la mig igen i min kära säng på volontär och sov till hela 11!! fy fy.. Sen var jag hemma o pluggade lite innan jag begav mig till bibblan o hämtade böckerna o skolan o kollade mailen. I min mailbox fanns ett svar från Nationalmuseum om att jag skulle ringa på eftermiddagen angående praktik vilket jag gjorde utan resultat, men skall försöka på nytt igen idag!! Håll tummarna åt mig gott folk, it will be a dream come true!! *hoppas så innerligt*
Sen bar det av mot styrelsemöte som gick utan större problem och sen hem till Hablingbo!

Jag har fått en insikt om att det är jävligt skönt att vara här hemma på landet. Det är inte lika mycket annat som stör, jag är mer produktiv i lugnet och harmonin här ute. Därmed kändes det mer som ett besök i stan igår än som att jag faktiskt var "hemma" i stan och är på besök i Hablingbo. Weird det där.. Jag som emellanåt stolt deklarerar att jag faktiskt bor i stan och inte i Hablingbo(!) Antar att jag vänder kappan för vinden i denna fråga och helt enkelt är hemma där jag känner för att vara det för stunden..

Mission completed

Det kom aldrig någon fårklippare och inte har han hört av sig heller, sicken typ! Så dagen har bara bestått i pluggande vilket nog var bra. Skickade in mitt råa manus och fick kommentaren att det såg bra ut, så nu är det ju att kämpa på med all litteratur som skall plöjas igenom.
Imorn skall jag åka med mamma när hon skall in till stan för att åka med båten. Mamma skall med båten alltså inte jag! :P Men det betyder att jag måste upp tidigt som attan, typ 4:45!!! Jag måste nämligen in o hämta ut lite böcker från bibblan o lämna tillbaka lite andra.. och sen är det sista styrelsemötet för min del inom WRG! Känns ganska skönt. Mission completed liksom :) ja och sen skall jag med moster Lotta ut till landet igen. Trivs bra här ute, en anings mer produktiv i pluggandet vilket behövs just nu. Har ju gett mig fan på att kicka ass med denna uppsats men det kräver ju arbete oxå :P

Min strävpelare i tillvaron

Som jag sa är det bättre idag! Kommit fram till en tidsavgränsning i mitt uppsatsskrivande och skickat iväg lite mer jidder till min handledare. Skall skriva klart mitt råmanus och skicka det till henne i eftermiddag oxå. Nu glöder tangenterna på laptopen skall ni veta :)
Jag och mamma väntar på att fårklipparen skall höra av sig så vi kan få fåren klippta närsom så vi kan fortsätta med resten av dagens arbete, plugg o jobb alltså..
Det är grymt skönt att vara hemma i hablingbo och få mammas goda o kloka stöd i pluggpaniken och lite andra vanor än dem destruktiva jag har inne i stan :P

Kollade snabbt igenom lite gamla bilder som låg i nån samlingsmapp på datorn och hittade dessa från andra året på utbildningen, när vi hade material.. äkta föremålare!
   
#1 - En "hungrig" Anna + Jocke (innan kärleken spirade om jag inte minns fel)
#2 Pam utan huvud + en nogrann student aka Lina :P

(Strävpelare)

Dagen gick

Nu är jag hemma i Hablingbo. Det är fårklippning som gäller imorn och då behöver mamma hjälp. Så jag passar på att stanna lite längre och försöka att verkligen strukturera upp mitt pluggande här på landet där jag inte lika lätt fastnar framför tv:n :P
Min dag som var tänkt att bli produktiv blev inte det.. Jag får inte låta mig nedslås så av att jag och min lärare inte tycker och fattar likadant! Jag älskar dock min handledare som hjälper mig med allt och ingenting förtillfället. Vi har hamnat i en mailhandledning men det passar mig som handen i handsken! Hon gör att jag får lite ny inspiration Så imorn är det nya friska tag som gäller!

Och ner i den djupa dalen igen

Asså det är egentligen sjukt det där med Bergodalbane-liv. Jag skrev för en lite mer än en timme sen att livet var bra och jag hankade mig fram.. Men!! det var innan jag lästa att vi fått svar på våra tentor av den kära läraren jag knappt står ut med. Hans kommentarer får mig verkligen alltid att totalt tappa musten att göra något överhuvudtaget!! För EN timme sen såg jag fraktiskt fram emot att plugga lite idag. Men nu vill jag bara krypa upp i sängen och se på tv resten av dagen. Fan fan fan!! Och grejen är att det jag blir mest arg på är att jag låter mig påverkas så pass mycket av hans förbaskade kommentarer.. skit oxå!! Nej nu skall jag till bibblan och skriva ut lite grejer.. Vill inte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bergodalbane-liv

Jag har ju ofta sagt att livet är som en bergodalbana. Ibland är man nere i djupa dalar och det känns som om man aldrig skall komma upp och ibland är man inne i en sdan otrolig topp där allt går som man tänkt sig om inte bättre. Men det finn oxå dem tillfällen där livet mest hankar på utan större smärtor eller glädjeskutt. Jag tror att jag är inne lite i en sådan period just nu. Jag lullar på med uppsatsen och kommer framåt varje dag, i precis lagom takt.
Undantaget från lunket skulle i så fall vara den helt underbara middagen jag hade igår med Lina och Ida!! Underbara kvinnor med både huvud och hjärta på rätt ställe! Vi käkade gott, pratade om allt möjligt och ingenting och skrattade gott, hur bättre kan man spendera en söndagkväll?!! :)

RSS 2.0