5 år

Ibland umgås vi lite, ja vad skall man säga, annorlunda i vår släkt. Det har hänt ett flertal gånger att vi har ”5 minuter” – vilket går ut på att man får disponera 5 minuter precis hur man vill där man har samtligas uppmärksamhet. Man kan berätta något man vill dela, prata om precis vad man vill eller göra vad man vill med dessa 5 minuter. Och ingen får säga emot eller störa under dessa 5 minuter. Jag skall ärligt säga att jag inte alltid uppskattar denna aktivitet, men ibland är det bra. Idag bytte vi ut detta mot att man fick ställa frågor till en person. Jag fick då en fråga av Jüri, mina kusiners pappa, hur jag ser på mitt liv genom en femårs-period. Shit det är svårt alltså. Fem år känns som ett halvt liv ungefär. Nej men det är en ganska lång period där mycket kan hända. Självklart ser jag mig själv i en relation med Jihed där vi förhoppningsvis bor på samma ställe. Jag har ett jobb och någonstans att bo, det vill säga lägenhet eller hus. Och vi har ett liv där vi trivs tillsammans.

Sen kom frågan om jag ser mig själv på Gotland eller någon annanstans i Sverige. Och den frågan har jag tänkt en hel del på den senaste tiden. Egentligen under hela hösten. Jag älskar Gotland. Det gör jag verkligen. Och jag skulle kanske egentligen helst vilja bo och starta familj här. Men – och detta är tyvärr ett stort och viktigt men – det är väldigt ont om jobb. Vilket gör att det kan bli svårt att få det liv man vill ha här på ön. Som ni vet som läst nedanstående inlägg om välstånd och fattigdom så, menar jag inte att ”det liv man vill ha” måste innebära en viss materiell standard. Men utan jobb så är det svårt att hålla tak över huvudet och mat på bordet. Så ibland tänker jag att det kanske vore bäst att försöka starta ett liv i Stockholm. Jag tänker mest i termer Stockholm vs Gotland. Det kanske är trångsynt att inte tänka in fler städer eller orter som eventuella möjligheter, men faktum är att på Gotland finns min familj och i Stockholm mina vänner. Det är att vara nära någon av dessa som jag vill. Mina närmaste vänner bor i Stockholm och där finns större rotation, mer folk ett annat liv än här på Gotland. Men här finns en trygghet en känsla av hemma och min familj. Just nu känns det egentligen som det inte spelar så stor roll på vilket utav dessa ställen jag hamnar. Utan att det till stor del får styras av arbete och bostad.

Den närmaste framtiden är ju att plugga Företagsekonomi på distans nere i Tunisien och då ha en möjlighet att spendera mer tid med Jihed. Att studera Företagsekonomi breddar ju min utbildning och jag tror att det ger mig bättre chanser att få jobb. Jag hoppas det. Jag känner åtminstone att jag kommer få nytta av det på ett annat sätt än om jag valt konstvetenskapen.

Fem år är en lång period. Och det jag hoppas mest på är att vara nöjd och lycklig med min situation oavsett hur den ser ut. :)


Kom bara kom!!

Eftersom jag nu lärt mig detta med tidsinställda inlägg så sitter jag nu hos moster Lotta och firar hennes födelsedag och inte framför datorn som man kan tro. Jag vet att jag är lite efter på vissa blogg-frontar men hey bättre sent än aldrig.

Blev lite mer pyssel här hemma än beräknat så plugget fick stryka lite på foten, men jag har läst igenom, bara inte börjat skriva.

Var en sväng förbi Petes och fick pulsa mig genom snön fram till dörren. Och fy tusan vad kallt där var!! Skulle hämta lite present grejer då både kusinen Kristian och Moster Lotta firas idag. Har kameran med mig för ett försök till lite fina familjebilder innan Kristian åker tillbaka till Indien. Känns bra att han åker. Missförstå mig rätt här. Det är tråkigt att han åker, men har mår så mycket bättre och trivs så mycket bättre där. Det är där han har sitt liv, inte här. Så för hans skull är det bra att han åker. Och jag vill ju bara honom hans bästa.

Kusinen Erika kommenterade en status på fejan. Summan av kardemumman var att hon skrev att hon skulle komma och hälsa på mig i Tunisien i vår. Åhhh så underbart!! Vill att alla kommer och hälsar på mig!! Vänner, familj ALLA. Så kom bara kom och enjoy världens trevligast folk och vackraste land! Stränder, värme, JAG, kultur you name it! (Jag kanske skall bli försäljare för Tunisien-resor :P)


Tvätt på tork

Såhär torkar man tvätt när man tvättat alldeles för sent och inte har torktumlare eller torkskåp. Så det så!


Ego-tripp

Dagen till ära får ni en osminkad ego-tripp. Var ju tvungen att roa mig lite när jag pluggat en stund och behövde leka av mig lite med den "nya" kameran.








Hittade foton

Mamma hade lagt ut en våra gamla kameror i trappen och då jag kom på att det ju kan va bra att ha en kamera och inte bara förlita sig på mobilkameran vilket jag gjort ett bra tag nu så tog jag den lilla kameran under mina vingar. Och fann till min glädje att den innehöll en del gamla bilder. Från vintern 2008 rättare sagt. Mest bilder på släkten, tydligen var vi järngänget som firade jul då, dvs mamma, jag, morfar, mormor och moster Lotta. Ni får ett urplock:


Jag har ingen kommentar till denna! :O


Lotta får smaka på lite Picasso-mys :P


Mamma i sin fina 1700-tals kofta hon sytt själv, dagen till ära :)


Morfar och Mormor <3

Det här med pengar

Stod precis och diskade och lyssnade på radion. Dem prata med Tracy McKoy (ursäkta om stavningen är fel) som gjort låten Billionaire. Och jag kom att tänka på det här med pengar. Visst jag har tjatat mycket om att jag är pank och inte har pengar till det ena eller det andra. Och det är sant. Jag har inga pengar. Men det finns så mycket annat jag har. Och i min värld så löser sig alltid problemet med pengar på ett eller annat sätt. Dessutom är min levnardstandard så pass hög att jag inte alls borde klaga. Skillnad i ekonomi får mig att tänka. Tänka på hur mycket jag har som jag inte behöver. Som jag skulle kunna skänka bort. Så otroligt mycket saker. Visst mycket är sånt som vi skulle klassa som "skräp". Jag menar verkligen inte att sätta mig över någon annan. Men det går inte att undvika att vi i Sverige har det bättre ställt än många andra länders invånare har. Nu blir det här ett ganska flummigt inlägg. Men min poäng är att man kan egentligen klara sig med så otroligt mycket mindre än man tror. Se på den perioden jag var student. Jag kunda göra av med närmare 3500:- på en vecka och sedan tvingas leva på 200:- resterande tre veckor. Och visst det är inte speciellt kul när man lever i dem extrema förhållandena att man växlar så mellan konsumtionsmönster. Men jag inser att jag kan ju leva mycket mer sparsammare än vad jag gör när jag har pengar. Så nu är det till att börja tänka mer på vad jag gör med mina pengar. Och vara nöjd med min situation. Jag har ett hus där jag alltid är välkommen och alltid mat på bordet (om än i olika former).


Freezing cold

Wei jag börjar för tusan bli riktigt haj på det här med bloggandet. Igår lyckades jag göra mitt första tidsinställda inlägg, det ni ser nedan, jag hade nämligen redan gått o lagt mig. Det ni! Samt att det nu finns en nedräckning tills när jag landar i Tunisien hos Love! <3

Idag fyller min moster Lotta år. Så ikväll är vi bjudna på middag för att fira. :) Släktmys! Hoppas det blir trevligt!

Annars är det plugg som gäller idag (som alltid). Skall ju ge mig på att läsa 2008 nu och förhoppningsvis börja skriva om det också lite senare. Men nu först skall jag bege mig ut och hämta ved så jag kan lägga en brasa i kakelugnen och sitta och mysa lite medan jag läser. Borde dessutom diska och komma på vad jag skall laga för mat. Ja ja lite småpyssel innan plugget drar igång helt enkelt.



Jag fryser typ konstant om dagarna nu. Det är inte kul! Inatt sov jag med leggings och raggsocker, plus mitt duntäcke och yllefilt. Helt galet! Nu sitter jag med leggings, mjukisbyxor, strumpor, raggsockor, militärens undertröja och en stickad kofta och det är liiiite kyligt. Jag kan va på väg att bli sjuk, vilket jag verkligen inte har någon lust med, men tror egentligen inte på det. Jag brukar ju bli sjuk med pang och boom så detta smygande är inte min grej. Vi får se. Nu behöver vi ved och eld!

Funderingar

Jag skall gå och lägga mig. Är lite för pigg än så länge och känner för att skriva av mig lite mer. Vet dock inte riktigt om vad. Har ioförsi en stor grej som snurrar i mitt huvud varje dag och som jag inte delat med mig av till speciellt många än. Men jag tror nog det får vänta ett tag till. Kräver mer eftertanke. Nu vet jag att jag bara gör folk nyfikna och det kanske är taskigt. Men jag känner inte att jag kan gå fullt ut med detta än. Kommer nog dröja ett bra tag. För detta är inget jag vill göra förhastat. Och troligtvis kommer flertalet ha åsikt om detta oxå vilket gör att jag vill vara klar med mina funderingar när jag delar med mig. Men tro mig det kommer! I sinom tid, jag lovar. Jag vet att jag bara talar i tungor nu och att det kanske bara förvirrar er mer, men så får det va. Det är inte det att jag är rädd för vad folk skall ha för åsikter, det bryr jag mig inte speciellt mycket om. Men jag vill ha kunskap och ha en klar ståndpunkt och förtillfället är jag fortfarande i det trevande nyfikna intresserade stadiet. Jag försöker lära mig och suga åt mig allt jag kan komma över självklart med utgångspunkt i det viktigaste. Pratat lite med några få, eller två pers rättare sagt. Jag vet att folk kommer att ha åsikter, och vissa åsikter kan jag redan förutse hur dem kommer att bli. Men det är just därför jag behöver den här tiden. Det är mina funderingar, mitt val, mina övertygelser som kommer få mig till detta, inget annat. Känns dumt att prata om något jag inte sagt vad det är. Men som sagt så får ni ta det så länge. Mer kunskap, mer förståelse, mer insikt och så vill jag ha en speciell diskussion först. Ja förvirrande och kanske lite taskigt. Men troligtvis kommer ni få reda på det direkt jag är totalt klar över allt.


Moderliga känslor

Har tänkt på det här med moderlighet. Jag är nog ganska moderlig av mig. Dem senaste veckorna har jag nästan känt att jag kan klassas som huslig också. Jag är den som varit hemma under dagarna, och den som lagat mat, den som haft den mesta kollen på hushållet. Jag känner mig lite som en husmor här hemma för tillfället. Och nu ikväll fick jag ett sms av Love som sa att han var sjuk. Genast fick jag en känsla av att jag ville vara där och se till att han hade det bra och ta hand om honom. Jag kände ett sting av en känsla av att skydda och måna om. Tror bara det inträffat några få gånger tidigare. Visst det är alltid jag som sitter och nojjar över att tackorna inte är snälla mot lammen i lamningstider och jag som oroar mig över att dem får i sig den första mjölken. Men det här känns annorlunda. Kan inte beskriva exakt hur. Jag älskar honom och vill att han skall må bra, inte vara sjuk och speciellt inte låta så emlig som han lät när jag ringde honom för att kolla. Lilla gubben!
Man kanske inte skall kalla det moderliga känslor när det gäller Love, men jag menar känslor om att vårda och ta hand om och se till att nära och kära mår bra. Självklart även gällande mina framtida barn. Men som det är nu, Love, min familj och mina vänner. Och även om jag vet att det troligtvis inte är något allvarligt så vill jag hellre vara där och ta hand om honom. Throught good and bad!


Going on 2008



Idag har jag pluggat riktigt bra! Har blivit klar med 2003 och skall nu imorgon ge mig på 2008. Känns grymt skönt att komma nånstans nu. Och att se slutet på detta skrivande. Det värsta/bästa är ju dock kvar med diskussionen och sammanfattningen. Diskussionen är alltid det jag har lättast för, men jag har en känsla av att jag kan låta det springa iväg kanske lite väl mycket denna gång, det är mycket som kan behandlas. Och det jag är sämst på är sammanfattningar, jag är helt enkelt inte bra på att vara kortfattad. :P


Det börjar ju ändå närma sig jul. Även om ...

20101129542 (MMS)

Det börjar ju ändå närma sig jul. Även om jag i år inte har den minsta känsla för denna högtid än så länge så ger jag med mig litegrann genom att laga risgrynsgröt till middag idag. Trotsas dock genom att ha en sommarbild som bakgrund på datorn! Jag vill ha sommar och värme!!!


Har jag lockigt hår? Jag läste att det sli...

20101129540 (MMS)

Har jag lockigt hår? Jag läste att det sliter på håret att borsta det innan det torkat. Så efter dagens zumba och dusch så låter jag nu mitt hår självtorka utan att ha borstat det, vilken jag alltid gör annars. Och det ser lite ut som mitt hår är lockigt eller i alla fall lite självfall ;) fint!


Nej har jag sagt! Jag vill inte. Inte mera...

20101129538 (MMS)

Nej har jag sagt! Jag vill inte. Inte mera snö! Nu blir det plugg med té och kakelugnen ;)


Mycket snö!







Det är vackert. Men nu tycker jag inte det skall komma mer. Det kan bli kallt så snön inte försvinner, för den är som sagt var ganska fin. Men det räcker som det är och jag vill inte att det blåser drivor. Picasso är dock väldigt nöjd :P
Det märks att det är kallare, skall ta och hoppa i säng nu och försöka få upp lite värme, fryser!!


Längtar!!!

Tror att det är bestämt nu. Typ. Att jag åker ner till Love igen den 8 januari. Jag har kollat biljetter och hittat ett billigt alternativ då. Och förhoppningsvis kan vi få tillgång till huset runt där. Jag kommer inte fram till Tunisien förrän den 9 januari. Flyger via London och är tvungen att övernatta där, men alternativet är i princip det enda som finns, samt det enda som har en rimlig prislapp. Kan inte sluta tänka på att det närmar sig. Drömmer om det på nätterna och tänker på det nästan konstant på dagarna. Underbara land. Underbara människor. Och framförallt underbara man - Love!! Längtar så otroligt mycket! <3


Medan mamma sitter i telefonen hela kvälle...

20101128537 (MMS)

Medan mamma sitter i telefonen hela kvällen får resten av familjen roa sig bäst dem kan. Nu blir det film hos morfar ;) söndagsmys!


Nu är dem klara!

20101128534 (MMS)

Nu är dem klara!


Bilen lär få stå



På detta sätt kommer min bil att få spendera den mesta av sin tid i vinter. I garaget. Sen snön kom har jag en stor olust till att köra bil. Har inte alls någon lust att bege mig ut på vägarna. Tycker synd om mamma som måste köra hit och dit hela tiden. Jag antar att jag är påverkad sen förra vintern och alla mina bilupplevelser då. Den hemska kvällen jag och mamma körde fast i kviar och jag stod utanför bilen och försökte skotta mig fram genom över en meter med snö i total snöstorm dessutom. Allt jobb man gjorde var förgäves för det blåste och snöade igen lika fort. Jag hade sådan mjölksyra i armarna och nästan ingen känsel i benen, så till slut gav vi upp och ringde grannen som kom med traktorn och hjälpte oss. Jag körde av vägen utan skada två gånger, ena gången med min bil andra med morfars. Jag körde fast i kviar med morfars bil och blev sedan räddad av plogbilen som jag sedan råkade backa in i med en baklucka som inte gick att öppna som resultat. Men det värsta av allt var när jag var fyllechaufför till bekanta och hade kört dem från Eke in till stan utan problem. Men på väg hem från stan fick jag otrolig sladd och åkte rakt in i diket i skogen och voltade och totalkraschade mammas nya jeep. Jag skadade mig inte då heller utöver lättare whipplash skador som jag knappt märker något av. Men jag blev otroligt rädd. Jag ville inte köra bil dem närmaste dagarna och även veckorna efter tyckte jag att det var obehagligt att sitta bredvid och inte ha kontroll. Än idag tycker jag det är läskigt när jag kör min egen lilla bil och det blåser och den kränger till. Den minsta känsla av att förlora kontrollen som jag gjorde i kraschen skrämmer mig. Och även om jag tror att det skulle gå bra att köra, är tanken på att köra fast i snödrivorna eller åka av på grund av halkan något som gör att jag inte gärna ger mig ut på vägen. Jag har inget större behov av att bege mig iväg än så länge så då stannar jag hemma. Så bilen får stå i garaget än så länge.


Skottat snö

Jag gick ut för att hämta in ved och insåg att morfar kan ju inte komma någonstans med sin rullator i denna snö. Så vad gjorde jag? Jo jag skottade gången från vårat hus till morfars hus. Se så fint det blev!



Efter det bar jag in veden. Och skottandet och att bära in veden tog totalt slut på mina armar. Jag har verkligen inga armmuskler! Måste jobba på det! Zumban ger inte så mycket på den fronten ännu dock, mest mage, rumpa och ben jag känner av än så länge. Så för att få mina armar tillbaka i normalform igen, det vill säga typ sluta skaka av utmattning så har jag skickat lite mail och sånt, men nu känner jag att det är Zumba time!!

Godmorgon!

Fick i uppdrag att väcka Love imorse vid tio vilket tog sin lilla tid då herrn behagade sova ganska djupt :P Och jag som (i princip) släpat mig ur sängen för att ringa. När han väl svarade lät det som han behövde sova ett tag till vilket jag sa åt han och vilket jag tror han gör, söt!

Jag däremot är uppe och kan inte somna om. Brukar ha svårt för det där med att somna om. Så jag är redan stoppat i  mig morgongröten och sitter med en kopp té nu och myser lite. Tror jag skall ta och låta gröten komma ner lite mer i magen innan det är dags för en omgång Zumba. Kanske skall gå ut och hämta ved under tiden. Om jag kommer ut genom dörren. Det har snöat hela natten och är nu jättefint ute med massa vit och fin snö. Men det innebär att någon måste skotta. Hmm ja det kanske får bli jag. Jag behöver ju få in ved för att kunna mysa med elden.

Skall nog skotta en väg till morfar också så jag kan gå ut och glo lite på tv med honom. Söndag är det ju idag så fortfarande helg. Lite småpyssel och sen vem vet, kanske lite skrivande.

Godmorgon på er!


Kärlek

Har funderat lite på det här med kärlek. Jag har hittat kärleken i mitt liv. I Tunisien i Afrika, av alla ställen. Tanken slog mig häromdan. Tänk om vi aldrig hade träffats. Tänk om jag, Elli och Björn inte hade gått till Sultana den lördagskvällen. Tänk om vi hade gått till en annan restaurang. Tänk om vi inte ens hade åkt till Tunisien. Vi ville ju bara någonstans varmt. Vi hade lika gärna kunnat hamna i Turkiet eller Marocko eller något annat varmt land. Men på grund av Appollos sensommar rea så hamnade vi i Tunisien, i Kantaoui. Och på lördagen gick vi ut och åt på Sultana. Och den första vi träffade i personalen var en otroligt söt och trevlig kille som visade oss menyn och visade oss till ett bord. Den kvällen kommer jag aldrig att glömma. Aldrig i hela mitt liv. Mitt livs avgörande kväll. Allting gick fort i början, men det kändes så rätt. Jag har aldrig känt för någon någonsin som jag gör med eller för honom. Jag älskar honom av hela mitt hjärta och är övertygad om att han är mannen i mitt liv. Tanken på att snart få vara med honom igen är helt underbar. Och även om den här tiden hemma i Sverige varit jobbig så vet jag att den lärt oss att vi kan klara av saker som inte går vår väg. Ahnna wahed - Vi är ett. Jag älskar honom! Han har gett mig så mycket och fortsätter ge mig glädje, lycka och trygghet varenda dag. Jag är oerhört tacksam över att han är en del i mitt liv. Så oerhört tacksam! Nhebek dimma!


Jag tror jag var lite väl positiv i fråga ...

20101127522 (MMS)

Jag tror jag var lite väl positiv i fråga om väg val vid promenaden. Det är jätte kallt!!


Google translate

Jag har nu lagt in google translate så oavsett vilket land man kommer ifrån elelr vilket språk man pratar kan man nu gå in längst upp till höger, ovanför min snygga profilbild :P och klicka sig till det språk man önskar! Det ni! :)



Plus att jag nu har suttit och organiserat i alla fall alla novembers inlägg i kategorierna jag lagt upp under veckan. Struktur och ordning i denna blogg är det nya! :) Enjoy!



(Jag måste vara den snällaste bloggaren på länge :P)

3 år!

Blev en tidigare morgon idag än igår. Igår steg jag inte upp förns 11.30!! Helt galet! Idag blev det åtminstone en timme tidigare även om min plan var att gå upp 9 :P
Idag har jag inte riktigt bestämt mig för om jag skall unna mig helg, eller om jag skall sätta mig och skriva lite. Jag tror det blir en blandning. Jag sätter mig nog ett tag och skriver och förhoppningsvis löper det på så jag blir klar med 2003 denna helg.
Love hittade min blogg igår :P Han hade sett mina länkar på fejan och frågade vad det var för något. He he så nu vet jag i alla fall att jag har tunisiska läsare oxå :P Sen att varken han eller hans vänner förstår är ju ett litet problem, men dem får titta på bilderna och fråga om det är något. Jag skriver min blogg för min skull och även om jag gärna sett att han förstod vad jag skrev så tänker jag inte börja skriva på engelska. Hans kommentar var: det är lugnt, jag skall lära mig svenska! he he söt! Och så insåg jag när han började kolla i arkivet, att jäklar jag har bloggat länge!!! Inte så aktivt hela tiden men ändå det är över 3 år! Det ni!
Nu skall jag unna mig en liten datastund och kolla mina favvo-bloggar (kolla länkarna) och fejan och lite sånt där mail och så innan jag sätter mig med 2003.
Idag är det fridag från Zumban, och jag har en sträckning i en muskel så det kan nog va bra, men det är jättefint ute så det måste klämmas in en promenad sen!
Tjo!

Var glad för det lilla



Har varit på sådär halvdåligt humör typ hela dagen idag. Pluggade hyfsat bra, men kunde gjort bättre. Jag tog en promenad och tränade Zumba och det gick ritkigt bra, så där är jag riktigt nöjd! Hade lite fredagsmys med mor och morfar framför På Spåret, Skavlan och 13 snart 30 allt i äkta SVT-anda :P Nej men egentligen har jag jäkligt lite att vara på dåligt humör för. Insåg att jag ibland är för jäkla otacksam. Sure det är ingen hemlighet att jag har grymt kass ekonomi just nu, vilket tyvärr påverkar mig mer än vad jag skulle vilja. Men jag har så mycket mer. Och dem senaste dagarna slår det mig allt mer och mer hur lyckligt lottad jag är. Faktiskt hur otroligt lyckligt lottad jag är. Och jag menar inte bara i jämförelse med folk i krig och i extrema förhållanden. Utan jag menar att dem saker jag klagar över från time to time egentligen bara är småsaker. Vissa saker är ritkigt jobbiga och kan i en del fall kallas prövningar och göra livet riktigt svårt. Men hittills har jag tagit mig igenom dem, helskinnad och ofta en aning ödmjukare och bättre som person. Allt man är med om lär en något om en själv och om livet. Men ibland, och det mycket oftare än vad man tror, skall man stanna upp och se sig omkring. Se hur mycket man faktiskt har i sitt liv, både immateriellt och materiellt. Och så kommer klyschan att vara glad för det lilla. Men den är så sann. Så sann. Det samhälle vi lever i har så otroligt små problem jämfört med vissa andra och jag kan lova dig att det finns minst tre värdefulla saker du kan var lycklig över i ditt liv. Tänk på det! Idag bestämde jag mig för att sluta vara på halvdåligt humör. Det gick visserligen sådär. Men jag lyckades att bli lycklig över det jag har samtidigt. För jag har en massa saker att vara lycklig över, och det är vad jag inser mer och mer för varje dag. Inshallah kommer det att fortsätta vara så. Men det viktigaste är att mina nära och kära har hälsa, tak över huvudet och mat på borden samt att man inser att det är människorna runt omkring dig som är viktiga. Dina nära och kära. Var tacksam!
Moralkaka large blev detta - Varsågoda!


kurslitteratur.se

Jag har ju insett att jag måste köpa dem flesta kursböckerna till företagsekonomin innan jag åker ner. Så idag har jag kollat lite på kurslitteratur.se och faktiskt lagt lite bud på böckerna i dem två första kurserna. Kan tyckas lite väl positivt att köpa böcker innan jag ens fått veta om jag kommit in eller ej, men hey det är en distansutbildning det borde verkligen inte vara så att jag inte blir antagen, vad skulle anledningen vara lixom?? Nej jag är ganska säker på att det kommer gå vägen, så jag vågar köra fullt ut här. Passade dessutom på att lägga ut lite egna gamla kursböcker som man kanske lyckas lura på någon stackare. Är i alla fall mycket billigare än vad jag köpte dem för. Och lurendrejeri är det ju självklart inte tal om. Böckerna är bra. Men bara inga jag har behov av längre, är i större behov av pengar. Så nu är dem till salu!



Bra sida!!!



Sötnöt till hund

Tog en promenad ner till stranden. Ganska mysigt med snön knastrande under fötterna ;)

Picasso är så söt nu när snön har kommit. Strecket ni ser ovan mellan tassavtrycken är nämligen gjort av Picassos tunga. Han springer och slickar snö samtidigt :P När det är lite mer snö brukar han öppna munnen och springa som en plog genom snön, he he he he. Han älskar snö!

När vi vänt och var på väg hem så sprang han och helt plötsligt dök han ner i diket, antagligen någon fågel eller så. Men det roliga va att det satt han sen. Jag ropade och sa åt han att skärpa sig. Han bufflade lite men kom lixom inte någonstans. Han satt fast!! he he Sötnöten så jag fick lyfta upp han ur diket och då skakade han lite på sig och sprang vidare som ingenting hade hänt :P




Detta är dagens sysselsättning. Plugg full...

20101126512 (MMS)

Detta är dagens sysselsättning. Plugg fullt ut! Tänkte ta en promenad lite senare i snön för att få lite mer energi. För just nu är jag i någon anti mat-koma :p Men skall läsa klart årsredovisningen från 2003 först, sen blir det party :p Disciplin!


Uppsats update

Har försökt strukturera min undersökning i uppsatsen idag. Tror jag ändrat upplägget minst tre gånger. Och är fortfarande inte säker på att detta är det vinnande bidraget. Men just nu kör jag på detta. Jag säger då det, jag skall inte ta en så komplicerad fråga nästa gång! Eller nästa gång, det blir nog ingen nästa gång. Börjar bli så trött på detta flummande. Jag är humanist ut i fingerspetsarna och älskar egentligen analyser och sånt just för flummeriet. Men denna gång är jag ute på djupt vatten känner jag. Hoppas jag klarar ut det. Eller det skall jag göra! Och jag skall kämpa för att få det klart innan jul. Men jag börjar bli rädd att det är en jäkla roman jag givit mig in på att skriva. Det kommer bli långt, börjar redan närma mig 30 sidor och då är inte ens hela undersökningen och ingen diskussion med. Och diskussionen skall vi inte prata om hur lång den kommer bli, jisses!!! Jag får helt enkelt jobba på att korta lite. Det absolut svåraste som finns för en humanist flummare :P
Ja för er som inte har full koll så ligger jag grymt mycket efter med min examens uppsats på min utbildning; föremålsantikvariska programmet på Högskolan på gotland. Jag gick egentligen ut våren 09 och skulle då ha skrivit klart min uppsats i mars 09. Men jag tog på mig ett lite problematisk ämne, för min del. Och sen gjorde jag undersökningen lite stor. Och då jag har känt ganska stor press på mig att jag vill göra en kickass uppsats så har det tagit tid. Och under detta år har jag känt att nu gäller det mest att få den ur världen då den varit en otroligt tung sten i dessa snart två år den legat över mig. Så nu är det dags. I vecka 12 i slutet av mars är det ventilering, men jag tänkte som sagt försöka bli klar med själva skrivandet till jul. Och som maxgräns tills jag åker ner till tunisien igen, alltså typ 8 januari. Det är mitt sista inlämningsdatum. Och det kommer jag klara. Förhoppningsvis innan jul dessutom. Men just nu känner jag mig ungefär såhär:


Today

Nu har jag knåpat ihop en annan header istället. Det fick bli den. Egentligen finns det ytterligare ett förslag men den måste minskas och trixas lite med så nu är det denna som gäller :) I like it!

Gick förbi Petes idag och hämtade lite grejer förut. Och det är väldigt vackert nu i snön. Jämför med i somras ;) Olika håll men samma grind.
 

Sen blev det ju matlagning so jag sa, och det tog definitivt sin lilla tid. Men resultatet blev finemang: Potatisgratäng med mycket vitlök + Lax i ugn med grönsaker och fiskkryddor. Nu har jag precis tagit ur kladdkakan ur ugnen dessutom. Gjorde en misslyckad igår :P
Jag hann börja äta på maten innan jag kom på att ni skulle få se när jag lagar klok mat för en gångs skull, nej men det börjar faktiskt inträffa rätt ofta numera, börjar bli duktig husfru ;)

Nej nu skall jag ta och Zumba mig lite, hade fridag igår, så nu kör vi på i två dagar innan det är fridag igen. Och ikväll skall jag få höra allt om hur det gått för Love med alla efterforskningar idag :) hi hi
Tjo!


Header

Som ni ser försöker jag ändra utseendet lite på bloggen, så det blir eventuellt lite personligare :) Det är inte riktigt som jag vill ha det, men ni får stå ut med denna så länge, kommer fixa den senare under dagen. Nu skall jag hämta ved och sen börja lite med maten, för det blir potatisgratäng idag vilket kräver sin lilla tid. Tjo på er!

Förväntansfull



Idag är jag förväntansfull!! Love skall springa runt i Kantaoui och kolla en massa saker inför när jag skall komma ner. Han skall kolla på ett hus vi eventuellt skall hyra, och har lovat att ta bilder som jag skall få se sen och försöka förhandla priset lite oxå ;) Bland det bästa med huset är att det ligger i närheten av the terass som är ett café med trådlöst nät, så det blir perfekt för mig att slippa ta taxi varje dag för att fixa med kurs och blogg ;) Sen skall han kolla med en annan polare om eventuell rent-a-car så vi kan göra lite utflykter och så, se lite mer av närområdet :) Det värsta med det är att det kommer vara jag som kör då love inte har något körkort. Ahh scary!! :P Dem kör lixom inte riktigt som i Sverige, men hey jag kör ju lite som en dåre här hemma så då kanske jag kör fullkomligt normal där :P

SNÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!











Idag kom den första snön i Hablingbo. Jag har varit väldigt anti inför snön hittills och egentligen julen överhuvudtaget. Har känt att det mest varit ett onödigt ont innan det blir vår och sommar igen. Men nu när snön äntligen kommit så tycker jag om den. Är trött på det mörka och snön gör det hela mkt ljusare. Och det är ganska mysigt ändå. Så ja jag ger mig: Jag gillar snön!!

Dagens hjältinna

Dagens hjältinna är Kristin! Applåder och hurrarop!! Hon verkligen räddade min dag och denna blogg från mer deppinlägg :P Vi tjötade lite på msn och jag förklarade mitt problem med ekonomin och flygen och dåliga tider och så. Och vad gör denna makalösa kvinna? Jo hon hittar flygresor åt mig, för en billig penning. På skyscanner.se som hon kollade på hittade jag själv sedan en massa bra flyg till otroligt billiga penningar om man jämför med tidigare prisdiskussioner. Har snackar vi mellan 1000 och 2000. Jisses vilken humörkick det gav mig! Det enda ynka lilla negativa är att dem flesta flygen innebär övernattning i London. Men hey, jag har alltid velat åka till London. ;)
Jag vet att jag var fruktansvärt dramatisk tidigare under dagen och ansåg att hela min värld skulle gå under, samtidgt så visste jag ju att det löser sig. För detta är bara en sådan sak som måste lösa sig. Jag SKA komma till love inom en snar framtid. Och som det ser ut nu slipper jag till och med åka på nyårsafton ;) Skall prata mer med love ikväll om bostad och så, så kanske kanske kanske jag eventuellt kan boka flyg och london-hotell inom en någorlunda snar framtid!!! hi hi hi
Tack Kristin!!!

Sötnöt mellan benen! Han ligger mellan min...

20101124502 (MMS)

Sötnöt mellan benen! Han ligger mellan mina ben under bordet ;) söt!


Pizza

Åkte till Hemse för att göra lite ärenden. Lämnade tillbaka böcker på bibblan, gick till banken och blev ynka pynka klokare men en kalender rikare och handlade lunch, grädde, och en påse med dumle :P
Svängde förbi mamma på skolan och pratade av mig lite oxå, så nu känns det lite bättre.
Lunchen för dagen är luxiös!!


Var även tvungen att ta en bild på mitt känslohumör just nu. Det ser ungefär ut såhär:


Ser ut som jag känner mig; trött osminkad blääää och titta en finne oxå mmm toppen på isberget!

Hoppas att love kommer online snart så han kan få mig på lite bättre humör! <3

Have faith

Försöker komma ihåg att ha tro och inte låta ilska och sorg ta över. Istället försöka se det positiva och hitta lösningar. Jag skall fan klara detta! Jag får väl försöka hitta andra lösningar. Det kom över mig så starkt att jag började gråta, att inte få åka ner till honom och vara med honom inom någon någorlunda snar framtid känns helt otänkbart. Jag får små attackkänslor bara vid tanken. Nej fy tusan. Jag måste klara detta och jag skall, Inshallah!

I all desperation jag nyss kände tittade jag ner på min hand och insåg att jisses vad rosa det var. Kolla här:

Rosa tröja på mig, rosa naglar och dessutom sitter jag ofta och pillar på det rosa sidenbandet som jag sparat från Idas bröllop. Lite väl rosa än vad jag är van vid. Men jag vänjer mig ;P

Nej nu skall jag försöka klara ut tankarna och bege mig till Hemse för lite ärenden. Jag skall klara detta! Have faith!

Flyg my ass

AAAAaarrgggghhhhh!!!!!
Nu har jag klarat av samtliga mina telefonsamtal. Att ringa 3 gick super, tele2 likaså. Csn gick sådär men det blev lite förbättrat i alla fall. Detur däremot kan ju ta och slänga sig i väggen!!! Jävla skit!! Åker man deras fasta tider på typ 1 vecka t-o-r eller 2 v eller så, betalar man i runda slängar mellan 3000 och 5000 för flyget. MEN om jag då bara vill flyga med dem ner och hem ett annat datum, fortfarande deras flygtider och en t-o-r resa, men bara inte med så kort vistelse ja då måste jag betala dubbelt ca 8000. Det är ju helt sjukt! Vad fan kan det spela dem för roll när jag åker om jag åker hem efter en vecka eller två månader? Varför gör det att jag måste betala så grymt mycket mer??? Va??? Jävla skit!!!

 

Telefonförmiddag

Startade dagen ganska bra idag. Blev nästintill väckt av Belinda som ringde och ville tjöta lite innan jobbet. Hon trodde hon skulle få en helt sömdrucken Amanda i örat, men tji fick hon! Ha! Jag var redan vaken, men låg kvar i sängen :P
Så nu har jag lyckats få i mig lite frulle och lyssnat på Morgonpasset och till och med lyckats få kläder på mig, oj oj! Så nu skall jag ta tag i min telefonlista för dagen.

Jag skall ringa:
Detur och kolla enkelbiljetter
3 och säga upp mit abonnemang
CSN om jag kan få skippa en återbetalning
Tele2 om jag kan lägga mitt mobila bredband typ på "is" när jag är i Tunisien eller från och med nu

Ja det var nog det. Dags att sätta igång!

Inshallah!

Har nu gnällt i telefonen för sötaste Ida som fick wine (:P) från två håll samtidigt. Hon hjälpte mig kolla lite på flyg men man blev fan inge klok av dessa jäkla flygsidor på nätet. Detur är fortfarande dem som ligger bäst till på min lista. Dock har vi ett stort problem. Dem flyger inte alls i januari. Och att vänta ända till februari för att åka ner känns inte som en möjlighet. Jag är fan på väg att börja gråta av bara tanken känner jag. Nej fy! Och i så fall så är det nyårsflyget som gäller.
Negativa sidor med nyårflyget: Det går på nyårsafton, är inte framme i tunisien förns 00.55 VILKET innebär att tolvslaget firas på flyget, bläääää!!! Det innebär i princip att vi har två veckor där vi inte vet var vi skall bo, då huset vi inte ens tingat ännu troligtvis blir ledigt runt den 10e jan. Plus att jag inte har några pengar då, får ju inte csn pengarna förns runt den 17e jan. Då kommer visserligen en efterlängtad klumpsumma men vad tusan skall vi leva på smulor innan dess? Det är dessutom perioden innan skolan börjar vi kanske vill unna oss att hitta på saker när vi båda kan va lediga, Inshallah! Åhhh jag blir så trött. Önskar bara att allt kunde vara enkelt för en gångs skull. Imorn skall jag försöka med att bli ännu lite mer klokare och ringa Detur och kolla med dem om enkelbiljetter och priser och lite sånt. Plus att jag måste ringa csn och ordna med återbetalning och försöka fixa så mina fasta kostnader minskar inför kommande månader. Jag hoppas verkligen det löser sig med pengar, boende, resor. Jag är trött på att vara ifrån honom nu. Riktigt jävla trött. Just nu vill jag bara gråta. Inshallah att allt ordnar sig!!!!


ekonomisk glädjedödare

Har egentligen haft en riktigt bra dag! Följt schemat, fått saker och ting gjorda. Pluggat bra. Och grädden på moset var ett riktigt bra samtal med love på msn. Vi pratade om när jag skall komma ner och plugga och vara nere i flera månader. Åh så underbart. Vi pratade boende och saker vi kunde göra och tankarna bara flög iväg till paradiset :) Min plan var då att åka ner på nyråsafton för att kunna spendera lite fritid med han innan jag sätter igång med plugget. Men det boendet han hittat kan vi inte få tillgång till förns runt den 10 januari så det var ju lite körigt, plus att jag nu insett att den summa pengar jag trodde jag skulle få ifrån projektet kommer att minst halveras innan det hamnar på mitt konto. Skitlack är jag nu! Irriterad och ledsen! Jag blir så trött på att saker med pengar aldrig går som jag vill!!!! Gaaaahhh!!!!!!!!!!!! Skall gå in på csn nu och se om jag blir något klokare och kan försöka budgetera lite över framtiden. Bajs på pengar. Detta la verkligen locket på min fina dag. Jag som till och med fått äta tacos idag som jag tränat efter i dagar... Inte ens det är kul för jag åt för mkt och fick ont i magen! Skit på allt!!


Det var i alla fall gott om det nu kan trösta någon. Fan fan fan fan fan för allt jävla skit helvete!!! Så det så!! Nu tar jag en dumle-klubba och sörjer....

Inte nog med det, jo jag var inne och betalade lite räkningar och insåg att jag denna månad skall göra en återbetalning till csn. Jaha vilka pengar skall dem få? Vilka? VILKA?????? FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN

Hittills följer jag schemat helt okej. Dag...

20101123494 (MMS)

Hittills följer jag schemat helt okej. Dagen startades med Zumba, dusch och frukost innan det var styrmöte med projektet. Sen lite mathandel, har varit grymt sugen på tacos dem senaste dagarna så ikväll smäller det! Sitter just nu och pluggar, duktigt va?! :P Min plan är ju att bli klar innan jul så det är till att jobba på ;)


Tisdagens schema! Morgondagen kan inte bli...

20101123491 (MMS)

Tisdagens schema! Morgondagen kan inte bli som idag. Dagen har varit katastrofal i fråga om aktivitet. Ja jo jag har bloggat och läst en himla massa bloggar, och hur givande det än har varit så finns det inte med på morgondagens schema. Imorgon är det disciplin som gäller! Aj aj kapten! ;)


Ta dig tid och lyssna


Mumsigt Fruk & Nöt bröd

Skulle skriva in ett recept på kladdkaka i en receptbok jag har och då hittade jag detta recept nedskrivet på ett papper i samma hög. Jag trodde det var borta. Och ellis recept är nog borta det med för har precis för mig hon frågade om detta för några veckor sen. Och då visste jag inte var jag hade mitt men now i found it!!! Detta är lite Åkersberga för mig, jag o elli gjorde det ganska mkt när dem hade huset där :) Försökte rota lite i bloggarkivet om jag kunde hitta någon bild jag lagt upp på det tidigare så ni får en påminnelse om hur det ser ut, men icke så håll tillgodo som det är :)

Blanda i en stor bunke (OBS: STOR bunke):
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1 tsk salt
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl hackade aprikoser
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter

Rör ihop i en annan bunke:
1 l filmjölk
2 dl sirap
1 1/2 tsk bikarbonat

Sätt på ugnen på 175 c. Blanda allt i den stora bunken. Smörj och bröa två avlånga formar. Häll i smeten i formarna. Strö över lite mjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 1/2 timme. Stjälp upp och vira in i bakdukar och lägg på galler och låt det vila i minst 5 timmar. Sen är det bara att hugga in!! Supergott med någon smakstark ost, typ västerbotten men nästan bäst bara som det är med smör. Mmmm!! Enjoy!


Elden



Ja asså jag vet inte riktigt vad jag har för ursäkter för denna dag. Har inte gjort något idag. Har typ surfat runt på inget intressant hela dagen och petat i mig lite rester. Och ingen kladdkaka blev det heller. Och jag borde åka och handla men skyller på att det är för kallt och för mörkt. Jag hämtade dock ved för ett bra tag sen och har eldat i kakelugnen idag. Så jag har bidragit lite till värmen i huset. Woho ett framsteg för dagen! Pratade med love nyss på msn. Han har fått ledigt nu i en vecka för att dem inte har så mycket att göra på jobbet. Så idag har han haft sovmorgon. Han och min sovmorgon skiljer sig lite åt. Jag hade sovmorgon idag, omedveten, till 10.30. Han sov till 15!!! :P ha ha ha



Nu kom mammi hem så nu skall jag försöka se väldigt upptagen ut så hon tror att jag gjort en massa nyttiga saker idag! :P

Kladdkaka

Jag skall nog baka en kladdkaka för att få lite energi. Har suttit framför datorn nu i ett antal timmar och gjort... ja... vad har jag gjort...?? hmmm... eh.. nada! Nu skall jag käka lite rester och sen kanske jag skall ta datorn bort från internet och plugga lite och länga ihop en kladdis som jag kan njuta lite av senare :) Onyttigt jag vet!! Men ack så gott!!

<3 Vattenpöl

Igår hade jag ju min "fria" dag från Zumban. Och trots träningsvärken som fanns kvar lite här och där så kände jag för att ta en liten promenad. Det småregnade och blåste så det var inte ultimata förhållanden direkt varvid jag bara gick ner till stranden. Men fotade lite med mobilen så tänkte ge er en liten inlbick i det "underbara" vädret på denna ö :P










Raggsockarna var självklart på! :)


Jag har gått förbi denna vattenpöl ett flertal gånger och tänkt att jag skulle lägga upp en bild på den på bloggen. Den är ju så fin! Ett hjärta! Ser ni? <3 vattenpöl :)

Tänkte jag skulle ha en produktiv och bra start på veckan idag. Men jag vaknade kvart över tio vilket gav en liten seg start och då jag fortfarande inte kommit igång så känns det som om veckan kunde börjat bättre. Jag får försöka komma igång nu mot eftermiddagen och sen ge järnet imorgon!

Memories

Har bytt min profilbild här till höger om nu någon lägger märke till det :P
Det gjorde att jag var inne i Tunisien-mappen och rotade och jag bara måste lägga upp en bild jag hittade på dem
finaste och mysigaste grabbarna! Jawker, Jihed och Raouf! He he sjukt underbart rolig och härlig kväll som jag aldrig kommer glömma!! Jäklar vilka veckor det var! Bara tanken på att åka ner dit igen i januari och få spendera troligtvis närmare 5 månader bland dessa underbara människor och framförallt med Jihed är svindlande underbara tankar :) Åh det gör mig varm i hela kroppen! Lycka!!!!



Det var min sista kväll i Kantaoui för den gång vilket skapade ett rejält avskedskalas på balkongen ;) Sentimentaliteten kom fram oxå när pojkarna skulle bege sig hemåt. Hualigen vad jobbigt det var.... Men kul som fan hade vi innan dess vilket är huvudsaken!! Grabbar, öl, musik och cigg = bra kväll!! Ack vilka minnen ;)
Se så fina dem är!! Naaaww <3


Idag blir det någon raggmunks variant med ...

20101121486 (MMS)

Idag blir det någon raggmunks variant med spenat och lök istället för potatis. Ganska gött. Ja jag var ju tvungen att tjuvsmaka lite ;) kanske inte världens nyttigaste men man tager vad man haver :)


Ellos is my home! Hämtade ett paket från e...

201011214751 (MMS)

Ellos is my home! Hämtade ett paket från ellos i förrgår och jäklar jag kan verkligen handla på postorder! Och det skall jag säga är en konst mina damer. Är grymt nöjd med mina rea fynd och här ser ni en av mina nya favvisar. I love it! :)


Western



Gick in på wrg.nu (Western Riders club Gotlands hemsida) och hittade där denna bilden på mig och moster Lotta. Riktigt nice bild faktiskt :) Lotta på Åke och jag på DunDeeLee från nån klubbtävling för ett ex antal år sedan. Riktigt kul att se. Jag hade ju grymt kul med ridningen när jag engagerade mig som mest. Och hästar är definitivt underbara, speciellt dessa två! Ja även om jag saknar det och det kanske kommer igen i mitt liv så är det inte aktuellt för tillfället. Men ibland måste man få återuppleva lite gamla minnen :)

Bibeln & Koranen. Religion intresserar mig...

20101121474 (MMS)

Bibeln & Koranen. Religion intresserar mig. Jag tror. Jihed tror. Det tycker jag om. Islam har alltid intresserat mig på flera plan och jag har ett flertal böcker i ämnet. Kvällens läsning är en :)


Que te muevo?



ZUMBA!!!
Tre dagars träning har satt sina spår! Imorgon får jag äntligen vila, skönt! Tänkte ge er en liten pik av vad det handlar om. Det första steget på denna demo är en av mina favvosar so far :) Enjoy!

Rump och magmuskler :O

Vaknade kvart över tio imorse. Sjukt sent! Den senaste veckan ar jag faktiskt varit uppe nio varenda dag. Men igår pratade jag med Belinda i telen till typ halv tre, så jag skyller allt på henne. :P
Ringde och telefonpussade lite på love där på morgonkvisten som vanligt :)
Sen bar det av mot Havdhems ridhus som ni sett. Kallt som fan blev det efter några timmar trots att jag klätt på mig som en michelin-gubbe så även om jag vart hemma i över en timme är jag fortfarande frusen. Jag är lite dubbel till allt det här kalla och mörka vädret. Visst det är lite mysigt. Men det är ju bara mysigt när man är inne. Jag vill kunna ta en promenad utan att behöva sitta framför brasan med filt i två timmar efteråt för att få upp normal kroppstemperatur igen. Nja jag vet inte alltså, gillar inte att frysa helt enkelt!
Jag har såå ont i min kropp dessutom! Har kört Zumba introt nu i två dagar och jisses jag har hittat musklerna i rumpan och magen kan jag ju säga! Aj! Idag skall jag köra en kortare version (enligt deras instruktioner) och imorgon är det vila. Ser ganska mycket fram emot den där vilan. Och funderar på att åka och bada i varma bassängen på Hemse och basta.. Mmmm mys!!! Skall kolla öppettider och priser.
Nej Zumba var det ja!!

Är för tillfället i havdhems ridhus på wes...

20101120473 (MMS)

Är för tillfället i havdhems ridhus på westernclinic. Är lite dubbelt. Vill engagera mig och rida igen. Samtidigt som det är en del av mitt liv som var mer aktiv förut. Men hästarna är fina och luktar gott ;)


Pannkakor



Schemat är tydligen otroligt välkomponerat då jag fortfarande håller det och dessutom ligger lite före i pluggandet. Har avklarat en bok till PMet och är nu inne på den andra. Men nu är det lunchpaus för här skall bli pannkakor. Det är sjukt kallt och ett jävla skitväder så jag lider fortfarande av lite kyla sedan förmiddagspromenaden. Mmm hungrig, pannkakor awaits me!!

Förmiddagspromenad står som andra punkt på...

20101119472 (MMS)

Förmiddagspromenad står som andra punkt på dagens schema så nu är vi igång. Har typ sovit själv kanske en eller två timmar inatt, för av någon anledning har en viss lurvig herre behagat trängas med mina fötter typ hela natten.. ;)


Fingerstretchning

Som ni ser så har det varit full aktivitet på MMS-inläggen idag, undrar om det inte är rekord för min del. Enkelt förklarat är det för att det är så simpelt, en bild säger mer än tusen ord och så lite beskrivning för sakens skull och off it goes. Ingen inloggning, ingen idétorka när man sitter med ett tomt blad framför sig på datan utan bara att köra när man känner fört mao. Fint serni fint!
Ja dagen har ni ju redan fått en uppdatering av. Har lite ont i fingrarna efter maratonstickning nu ikväll men fortsätter nog ett litet tag till. Väntar på <3 på msn. Kanske blir som lite stretchning med att skriva på datan istället :O
Skall sätta mig och skicka iväg ett mail och sedan göra ett schema för morgondagen. Skall banne mig se till att få lite gjort imorn, min konstanta smekmånad måste ju ha något brake för att ha sin charm ;P

Nytt projekt. Raggsockar igen. Man kan ju ...

20101118471 (MMS)

Nytt projekt. Raggsockar igen. Man kan ju inte bara ha ett par. Raggsockar ftw!! ;)


Matte, varför är det ett äpple i kakelugne...

20101118469 (MMS)

Matte, varför är det ett äpple i kakelugnen? Va? Får jag leka med äpplet? Ha ha ha Picasso tycker mamma är lite konstig som lägger leksaker i kakelugnen, han har stått och bara tittat på det ett tag nu. Söt!


Har nyligen avslutat mitt första träningsp...

20101118466 (MMS)

Har nyligen avslutat mitt första träningspass med Zumba fitness. Jag såg en tv-annons om det och tänkte först att det var någon tv-shop skit. Men det verkade ändå ganska kul och hey jag behöver träna. Och idag kom paketet. Och det känns i kroppen kan jag säga! Och var jävligt kul! Så på't imorn igen ;)


Efter lunch på Leva med mor är vi nu på vä...

20101118464 (MMS)

Efter lunch på Leva med mor är vi nu på väg hem. Dagen har varit bra hittills med museibesök och myslunch. Men anledningen till stadsbesöket är mindre kul. Det är nu bestämt att mamma inte fortsätter att driva Petes. :(


Mamma och jag går en sväng i museet inne i...

20101118459 (MMS)

Mamma och jag går en sväng i museet inne i stan. Mamma fastnade framför ett bildspel om gravstenar. Jag fastnade framför ett bildspel om dödsstraff. Morbid familj ;)


Man måste ju oxå checka hur raggisarna pas...

20101117457 (MMS)

Man måste ju oxå checka hur raggisarna passar till olika skor och hur man bäst bär dem. Anser att båda förslagen är klart godkända! Har en liten förkärlek för conversen dock ;)


Nu är dem klara! Världens snyggaste lila r...

20101117455 (MMS)

Nu är dem klara! Världens snyggaste lila raggsockar! Jävligt nöjd är jag! Och nu skall jag nog plugga lite, åtminstone göra ett försök ;)


Blev ståendes med disken på kattlunds i ef...

20101116451 (MMS)

Blev ståendes med disken på kattlunds i eftermiddags efter fotograferingen som vi hade med projektet där idag. Jisses vad kakor och mat! Nu är jag helt slut och skall dö lite med stickorna i handen ;)


Systra mi <3

Skall alldeles strax bege mig av mot stan för att möta mi lovelly lillfingersyster Anna! :) För en promenad och en fika, mys!
Snart är ena raggsockan klar och just nu vid tårna improviserar jag en aning :P
Igår satt jag o kollade på kursplanen för företagsekonomin och sen kollade jag upp kurslitten på adlibris. Eftersom jag skall plugga i Tunisien så kan jag inte beställa från adlibris inför varje delkurs då dem inte skickar utanför Norden. I vilket fall som så kollade jag upp vad det skulle gå på om jag köpte samtliga böcker. Och hos adlibris var 4438:- (!!!!!!!!!!) Beklagade mig lite på fejan och fick tipset om kurslitteratur.se där man kan köpa och sälja begagnat. Samma böcker som på adlibris med den enda skillnaden att det var någon tidigare upplaga fick här summan på ca 1800:- Jäkla skillnad! Nu hoppas jag vara för mitt liv att inget skall strula med ansökan och CSN. *ber till gud*
Nej off till stan och en mys eftermiddag med systra mi!

Jag har ont i fingrarna ikväll. Av den enk...

20101115442 (MMS)

Jag har ont i fingrarna ikväll. Av den enkla anledningen att jag stickat för mycket i helgen. Detta är den ena av mina skapelser. Lila raggsockar. Kan det bli snyggare?! ;)


Var är off-knappen?

Har en tänker-alldeles-för-mycket dag idag....
Har färgat håret i en lite ljusare/rödare nyans än det mörka jag haft förut. Syns inte så jättemycket, men trivs i mitt mörka hår, så kör vidare på det nu.
Skall bege mig till Hemse om ett tag för att hänga lite med Belinda. Tror det är bra.
Ibland vill jag bara kunna stänga av min hjärna. Off. Eller åtminstone sätta den i vänteläge.
ja ja......


Nydanande

Nu är det gjort. Jag har ändrat min ansökan på studera.nu. Istället för Konstvetenskap B på distans från Södertörn har jag lagt Företagsekonomi grundkurs från Blekinge tekniska högskola som mitt första handsval. Känns lite nyskapande för min del, men tror att jag har ett större behov och större nytta av detta. Plus att jag faktiskt ser mer fram emot något nytt just nu. Känns bra!

The dusch

Har faktiskt fått lite gjort idag. Lyckats med bedriften att återigen komma in lite i uppsatstänket. Så imorgon förmiddag skall jag försöka ta tag i lite mer skrivande innan det bär av mot stan för att hämta upp Lovely Belinda och Andreas vid båten! Wooo underbart!! Nu skall jag ta och kasta mig in i en välförtjänt och behövlig dusch innan jag har msn date ;)



Har börjat tveka lite inför Konstvetenskapen till våren. Inte att jag skall plugga distans och va i Tunisien!! Nej nej. Men över just Konstvetenskapen. Skall kolla lite andra kurser som kanske skulle underlätta jobb mer. Kanske en liten kik på studera.nu innan the dusch..


Dream

Har nu avklarat en förmiddag med en massa fixande, ringande, mailande och sånt där som måste göras för att man skall kunna leva i detta samhälle. Igårkväll blev jag fly förbannad! Jag fick ett sms av tele2 som hade stängt av mitt abonnemang för utgående trafik. Och efter att ha skällt lite på deras kundtjänst som sa att jag skulle ringa ekonomiavdelningen som ju självklart hade stängt så ringde jag dit idag och nu funkar förhoppningsvis min mobil.

Hade en underbar dröm inatt! Helt underbar! Hoppas verkligen slår in inom snar framtid <3

Dolda symboler



När man väntar på att <3 skall gå online och har lite tråkigt efter att ha lagt på telen med ElliKaramelli så kan man roa sig med att måla nagellack och sedan cracklack på ett papper. Ja det kan man mina vänner. Och resultatet har ni ovan. Oh så nyskapande och intressant, det talar så mkt, konstnären har så många dolda budskap i detta verk (eller?)

Ja ni idag har det inte hänt mycket. Jo jag slog typ rekord i sovande! Sov till halv elva!! Men imorn måste jag upp vid 8. Rena rama slavdrivandet. 8 lixom? Hualigen :P Skall skjutsa moffen till vårdcentralen för lite prov och vaccination och sånt där som gamlingar sysslar med.

Men eftersom jag verkligen borde ha pluggat idag, så MÅSTE jag VERKLIGEN plugga imorgon!!!!!

Blanda upp!


Det är total storm ute!! Usch.. :( Det blå...

20101108440 (MMS)

Det är total storm ute!! Usch.. :( Det blåste som tusan redan vid nio-tiden när jag körde hem från teatern, men nu, nu är det galet. Sitta med en bok och en kopp te framför kakelugnen står på morgondagens schema!


Nu är fotograferingen på Petes klar! Jag h...

20101108429 (MMS)

Nu är fotograferingen på Petes klar! Jag har lite grejer kvar att ordna innan jag får åka hem och ta en väl förtjänt powernap ;) Ikväll blir det teater med kräkan! Lovely!


Petes kaffekalas tårta! Idag är det fotogr...

20101108426 (MMS)

Petes kaffekalas tårta! Idag är det fotografering av tårtor och matbröd på petes. Mitt bidrag är klart! ;)


Det är visserligen mysigt fortfarande, men...

20101107423 (MMS)

Det är visserligen mysigt fortfarande, men upplevelsen av att mysa ner i rena lakan förtas lite av att någon (ehrm en viss hund) tar upp halva sängen ;)


Kallt med nagellack

Idag har jag småpysslat lite med det mesta. Stack iväg o handlade och pantade lite backar. Fixade lite på Petes inför morgondagen. Somnade i fåtöljen. Fikade med moffen, mamsen, moster och hennes karl. Dammsög lite. Bytte lakan. Duschade. Lagade mat. Bakade en ny sockerkaka. Håller på och målar om mina naglar. Ja lite av ditt och datt alltså. Att byta lakan och krypa ned nyduschad i rena lakan måste vara bland det bästa och mysigaste ever! Ännu bättre är det med nyrakade ben!! OMG!! Men så långt sträckte vi oss inte idag, det är faktiskt kallt ute! Skall strax ge mig på att förbereda mig ytterligare lite till inför morgondagen. Det värsta är att jag skall vara på Petes SENAST kl 8.00!! Jag brukar lixom gå upp typ halv tio och nu måste jag gå upp typ halv sju - sju! Usch! Fy! Sitter just nu och "torkar" nagellack. Och det är lite irriterande att man alltid blir så kall om händerna när man väntar på att lacket skall torka. I alla fall blir jag det. Det börjar med fingertopparna, sprider sig sedan upp i fingrarna. Och som om det lixom automatiskt säger till resten av kroppen att det är kallt, börjar jag nästan alltid frysa om nästippen och tårna oxå.. Weird! Har lyssnat lite på lite urdrag ur Robyns låtar och insett att hon är ju för fasen riktigt bra! Note!

Sitter och stickar och lyssnar på P3. Hopp...

20101106420 (MMS)

Sitter och stickar och lyssnar på P3. Hoppas få halsduken klar ikväll, är i behov av en mysis. Pratade nyss med <3 och jag älskar att höra hans röst! Så vackert!


Saknad

Jag vet att det är mycket snack om saknad just nu på bloggen. Men det är en stor del av mina känslor nu. Mina dagar består mest i att jag saknar. Det är lixom den genomgående känslan som är konstant för tillfället. Vissa dagar är bättre, andra värre, vissa piss, men i det mesta klarar jag det även om det är jobbigt. Jag har ju tyvärr inte så mycket val. Det positiva är ju att det går ganska snabbt att vända en dålig dag till en bättre dag. Ett sms. Att höra hans röst. Eller det bästa av allt är ju en date på msn där man kan få se varandra. Msn är underbart! Nu är det mer än en månad sen vi sa hejdå till varandra. Tanken på att ha klarat av en månad är stärkande. Samtidigt som tanken på att det kanske dröjer ytterligare två månader tills jag kan åka ner igen är smärtsamt. Eller rättare sagt ger det en känsla av tomhet och uppgivenhet.
Jag är lätt irriterad, trött och har ingen riktigt motivation för egentligen någonting. Kanske en eller två gånger om dagen får jag en knäpp och drar igång något. Men det är sällan motivationen håller i sig någon längre stund. Plugget har lidit denna vecka. Jag har pluggat, men inte kommit så långt som jag borde. Veckan som kommer måste bli en pluggvecka. Det blir mycket hemmapyssel. Tar inte så mycket energi och är alltid mindre projekt som kan bli klara vilket ger mig en känsla av att jag faktiskt fått något gjort under dagen. Idag har jag inga måsten. Inga. Jag har strukit dem från denna dag. Idag är en bara vara dag. Problemet är att saknaden bli mer påtaglig. Den kryper längre in och känns mer intensiv. Jag har ju accepterat den. Den är där konstant. Men den är lika jobbig för det. Jag vill inte vara ifrån honom längre. Jag vill vara vid hans sida hela tiden. Nu och alltid.

Hair to do?

Jag har ju för tillfället ganska mörkt hår. Aningens lite ljusare än i somras. Men ändå väldigt mörkt.


Har på senaste tiden tänkt att jag skulle bli blond igen. Alltså min naturliga blonda hårfärg. Men börjar tveka igen.



Jag tror dock inte att jag skulle få samma färg denna gång om jag lät det växa ut helt och hållet. Känns som om det skulle bli lite mer rått-färgat..
Ja tveksam helt enkelt. Trivs ändå som fasen i min mörka hårfärg, jag ser lixom lite mer intelligent ut :P

I väntan på däckbyte.

20101105419 (MMS)

I väntan på däckbyte.


Lagom upphetsande

Gårdagen var en sån där berg-o-dalbane dag. Tycker inte riktigt om dem. Visst topparna är ju fina men dalarna är för jobbiga. Hualigen!

Igår fick jag en date med lovely Idahoe och Evve dock, mys! Snacka lite skit och mysa runt och uppdatera om livet. Sen bar det av hemmåt igen och lite häng med familjen då kusselussen åker tillbaka till verkligheten idag :( Hon har nyligen köpt en lägenhet på Söder i Sthlm och håller ju på med det allra roligaste med att flytta, nämligen planeringen av hur det skall inredas. Och att hjälpa henne med det gör ju inte att min lust till att ha en egen lägenhet och ett eget place som ser ut som jag vill ha det minskar direkt. Aningens frustrerande. Dessutom skall hon ha sjukt snygga grejer så man blir ju avis som bara den!!

Har varit en snabbis på Petes nu på förmiddagen och städat klart köket. Det måste ju vara redo för att tåla en anstormning på måndag. På måndag drar nämligen fotograferingen av tårtor och matbröd till receptboken igång på Petes. Det är projektet "Kvinnor förr som nu" där vi på Petes samarbetar med brudarna på Kattlunds och där vi bland annat skall ge ut en receptbok med en samling recept från socknarna här nere på ön. Så då är det bakning och foto som gäller inför måndag. Jag skall baka Petes Kaffekalas tårta. he he. Det blir nog fint det :P

Annars är det plugg och byte av däck som gäller idag. Lagom upphetsande :P

Tjo på er!

Solen!!! :D

20101103417 (MMS)

Solen!!! :D


Kom precis ned från övervåningen och mötte...

20101103416 (MMS)

Kom precis ned från övervåningen och möttes av denna underbara syn! Han är ju för bedårande! Picasso! <3


Kusselussen!

Har varit på stan med Kusin Erika idag. Hon har släpat runt mig bland olika affärer i jakt på en kristallkrona, guldspegel och golvlampa. Det gäller att inte begränsa sig :P Hittade inget av dem ovanstående, men lunchade på thaien och fikade i kaffeaffären och myste runt lite så det var ganska nice ändå! :)

Sen begav vi oss hem mot Hablingbo då kusselussen var lite intresserad av att kolla på skinn och sen blev det helt plötsligt scones och te med både mamma, kusselusse, moster och morfar. Nice!!

Imorn är det mer släktgrejs på gång, då kusselussen fyller 28 år och skall firas av släkten. Myspys!

Känner dock en liten anings press på att det är mycket på G just nu som jag borde få gjort. Just nu i slutet på denna vecka. Men det skall vi nog kunna ordna upp, hoppas jag. Måste plugga, städa på Petes, sy lite grejer, baka tårta och ja lite sånt där grejs. Kanske inte låter så mkt men alla grejerna är egentligen saker som tar ganska lång tid, förutom kanske tårtan :P Ja ja det blir som det blir :)

Helt fucking jävla underbart!

Åh jag är så glad just nu att jag inte riktigt vet var jag skall ta vägen!!! Gaaahhh!!! Wohooooo!!! Weeeiiii!! Lycka Lycka Lycka Lycka Lycka!!! Och allt detta bara för ett underbart telefonsamtal med CSN!!! Asså shit ja herregud jag är typ helt kollrig! AAAaaaaaaaahhhhaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

Förklaring: Jag har sökt en kurs till VT2011, Konstvetenskap B på distans från Södertörns Högskola. Men problemet är att jag ju har rester. Läspmet kommer åka in innan jul och uppsatsen satsar jag på skall vara klar då med. Problemet är att jag inte kan ventilera uppsatsen förns v.12 (dvs slutet av mars!!!!) Och då man gärna skall ha sina rester klara innan man söker nytt studiemedel så var jag lite rädd för att CSN skulle neka mig studiemedel för VT2011 då jag inte kommer få uppsatsen poäng inrapporterade förän april typ. Så jag satte mig i med telen lite halvt darrande i handen för att helt enkelt få min dom. Kom först fram till en snubbe som sa att det kunde vara möjligt men att han skulle koppla mig till en annan handläggare för säkerhetsskull. Sen kom jag till en supertrevligt kvinna som sa att det skall inte vara några problem. Efter att ytterligare försäkrat mig om att det jag hörde verkligen var sant och dessutom talat om för kvinnan att hon precis gjort hela min dag och att jag nu skulle vara helt överlycklig hela dagen så avslutades samtalet!

Jag kommer alltså fåd et studiemedel jag kommer söka till våren, och därmed är mina planer på att spendera ca 6 månader i Tunisien med love ett betydligt större steg närmare verklighet!! Oh underbart!!!!! Helt fucking jävla underbart!!! I <3 CSN!!

RSS 2.0