En glädjens dag! :)

Idag mina damer och herrar är det en glädjens dag! En underbar dag! Riktigt fin! Inte nog med att det varit bra väder på dagen med en sol som skinit och fåglar som kvittrat.
Det har också hänt grejer på vägen till UT för min kära man :)
Intervjun på ambassaden och resan till Algeriet där intervjun skall ske är bokad!! Ett steg närmare :)
Vi har nog tänkt oss ett lite annat boende än det traditionellt tunisiska ;)

5 km på 30 min!

Japp! Det ni! Det är dagens bravad nummer ett!
Idag var det ju sådant strålande väder och gatorna börjar bli både is och snö-fria så jag beslöt mig för att ge mig ut på en liten tur. 5 km var dagens mål och det blev avklarat med en överraskande lätthet och tillika fart. 30 minuter tog det! Först tänkte jag mest att ja men det var väl bra. Helt klart godkänt. Men ju mer jag tänkt på det och ju mer jag fått reaktioner på det hela så inser jag hur sjuuuukt bra gjort det är! Jag har inte sprungit på ett bra tag och så nu jäklar! :)

Indian soup


Igår blev det en indisk linssoppa som blev middagsmaten. Riktigt smakrik och god. Receptet är från veckans Ica Buffé tidning. Min skapelse är bilden till vänster, medan bilden till höger är bilden ur tidningen. Jag anar lite skillnad, men det blev lite a la Amanda på min version och den gick ner och lämnade sina spår med irriterade läppar kan jag meddela.
Annars hängde jag med mamma och simmade igår. Jag är nu nere på 25 minuter på mina 1000 meter. Funderar på att göra det till en regel att öka längden.
I övrigt pluggade jag igår. Medicinsk grundkurs med uppdraget om Läkemedel. Intressant! Jag gillar verkligen Medicinsk grundkurs! Dock så har jag ett problem, jag hittar inte info om en av mina frågor någonstans i boken eller den studieguide vi har på nätet eller på något annat ställe på nätet heller... Lite jobbigt. Skall se om jag kan hitta någon extra litteratur på jobbet ikväll och rota runt i :)

Plankan!

Idag gjorde jag det. Jag klarade några ynka sekunder av en riktig planka!
Jag har gjort plankan på knäna och klarat den bättre och bättre och börjat köra på sidorna och så också. Och så idag när jag körda Inch Loss Combat igen, så var det plankan som gällde och i slutet av planka-övningarna tänkte jag, ja men vad tusan, vi provar och tro om min förvåning när jag klarade det!!! Kanske typ 10 sekunder, men ändå!! I did it!
Från detta:
Till detta:
(bilder från halsa.se)

Lördag = Städdag

När jag var yngre och jag och mamma bodde i Upplands Väsby hade vi ofta städ och tvätt-dagar på lördagar. Idag kör jag lite i samma stuk. Har börjat med att diska och skall fortsätta göra iordning i köket litegrann innan jag sätter igång med dammsugaren. Har inte så mycket mer planerat denna dag, förutom träning och mello-mys med mamma och morfar sen.
Igår gjorde jag en riktigt god middag. LCHF-recept ur Lands tror jag, som mamma klippt ut. Kyckling med jordnötssås och riven blomkål till. Riktigt gott! Men man får tänka på att leta reda på ett jordnötsmör utan socker. Jag som dock inte kör min LCHF så fruktansvärt strikt när det gäller sockret, utan mer strikt på kolhydraterna tog lite Mango chutney till min portion och jisses min grevé vad gott det var! :)
Min älskling är sjuk. Det skär lite i hjärtat på frugan att inte kunna ta hand om han när har är sjuk. Jag agerar lite irriterande fru istället och ringer och tjatar på att han skall ta hand om sig :P
Nu skall jag slåss med dammsugaren med radion på högsta volym!
Trevlig lördag på er!!

Inch Loss Combat

Snart är det helg! Jobbar inatt och sen är det helg! Har unnat mig att faktiskt ha helg denna helg, jobbar inte. Däremot måste jag plugga lite, men det skall nog gå bra, ingen större uppoffring när det är i lite lagom dos.
Igår var en blandad dag. Var hemma hos Johanna och hennes kids och myste runt lite ett bra tag och det var nice som alltid. Sen så är det så att jag har börjat må lite illa till och från och svårt att äta. Igår åt jag ingenting förns 8 på kvällen, då fick jag bara i mig lite mat, men sen på jobbet vid 00-00.30 fick jag i mig en klok portion istället. Idag har det varit bra. Har fått mycket svårare att äta på dagen dock. Det är helt enkelt så att jag inte är hungrig. Och ibland har jag tvingat i mig mat, för man måste ju ha energi, men det går inte och jag mår oftast okej annars. Igår mådde jag dock inte okej, var trött, allmänt omotiverad och slö. Sen fick jag i mig mat till slut och fick en massa energi, lagom till jobbet :P Idag har det varit mycket bättre, fått i mig lite mer på dagen och sedan en klokare mål mat vid 18.30. Och för er som börjar tänka i dem banorna, nej jag är inte gradvid.
Vilade från träningen igår, men idag körde jag fullt ut. Det var sååå nice! Körde en dvd som jag bara kört en gång tidigare, nämligen Inch Loss Combat av Susanne Cox. En dvd jag beställt från Ellos för typ en 99:-. Och den är jäkligt bra! Ett rejält pass med bra blandning av kondition, styrka och roliga kombinationer. Plus att förra gången jag körde den dog jag helt och hållet utan att ens göra allt. Nu gjorde jag allt, det var jobbigt, men I made it! Och det gav mig motivation igen kan jag säga! Skönt! Imorn blir det simning med mamma på Hemse och sen är det fredag-kväll!! Wihooo :)

Alla <3-dag

14 februari, Alla Hjärtans Dag.

Hade egentligen en date med Ida inne i stan, vi som båda har våra karlar på andra sidan jorden, bara olika sidor. Men vädret satte stopp för detta. Så jag har unnat mig en dag hemma. Utan större måsten och mycket mer av det som faller mig in.
Idag har det fallit mig in att träna, kolla ikapp alla avsnitt av Äkta Människor på SvtPlay, fika med morfar, läsa Koranen, Elda i kakelugnarna, Prata med min man på msn, Ladda ner föreläsningar om Islam från Hikma.se och slappa litegrann. En väldigt bra dag faktiskt!
Har aldrig firat och lägger inte så stor vikt vid att fira denna dag. Hade mitt hjärta varit här kanske vi hade hittat på något mysigt bara vi två. Men som det är nu har vi hörts lite mer idag, men så mycket mer än så kan vi inte göra. Men som många andra påpekat i blogg och fb-världen så är det ju så att man skall uppskatta varandra lite mer varje dag, istället för att lägga allt krut på en dag.
Amanda <3 Jihed (på arabiska, läses från höger)

Learn arabic through the Quran

Sista natten på jobbet för denna omgång. Känns skönt! Att få sova ut klokt. Har sovit bättre inatt, men känner mig ändå sliten. Inser mer och mer hur påfrestande det är att inte veta när man skall jobba och dessutom konstant känna pressen att man aldrig kan säga nej då man inte är säker på om man får något mer sen resten av månaden. Slitsamt är det. Men man skall inte klaga. Jag har ju något i alla fall och jag är väldigt tacksam för det jobb jag får. Plus att jag ju gillar att gå till jobbet!! Det gör ju det hela lite enklare.

Har fått hem en annan svensk översättning av Koranen, rättare sagt Koranens budskap av Knut Bergström. Dessutom fått hem en engelsk bok Learn arabic through the Quran. Skall bli väldigt spännande! Ser fram emot någon dag ledig så jag kan ägna mig åt lite Koranstudier.

5 o'clock


Helg

Så var helgen igång då. Jobbade natten som var och skall nu jobba både idag och imorgon natt också, så det blev inte så mycket till helg.
Sovit riktigt dåligt idag efter jobbet. I säng vid typ 06.30, vaknade 09.30 av hunden och hade svårt att somna om, vaknade igen vid 10.30, 11.30 och 12.15 gick jag upp för att det inte var någon idé längre.
Insett att jag nog måste skaffa mig en papperskalender. Använder ju mest den i mobilen när det gäller jobb, men allt annat i livet behöver planeras.
Tror jag är inne i en stress period just nu, mitt hår har börjat falla, vilket det brukar göra när jag är stressad och jag märker att jag blir lite nojjig när jag måste ändra mina planer. Men men, jag får jobba på att ta det lugnt.
Har gjort LCHF-pannkakor idag. Dem är goda, men var inte speciellt lätta att steka :P Gjorda på kokosflingor och mandemjöl, grädde, ägg och lite vaniljsocker. Mums!
Så nu är jag för mätt för att träna, så jag måste slappa lite. Kanske faktiskt skall lägga mig i sängen och glo på svt-play litegrann. Eventuellt somna...
Skall träna ikväll innan jag ger mig av till jobbet oxå. Var ju och simmade igår. Simningen gick bra. Sen har dem ju dock en digital våg på badet. Och det har varit positivt hittills även om det går sakta. Men igår var det inte kul. Jag hade gått upp! Och jag vet att det är muskler, för alla mina kläder börjar bli för stora så jag vet att träningen ger resultat, men det var ändå lite nedslående men men, nya tag!! Sen när jag kom hem blev det lite roligare för då provade jag min gamla vinterjacka som jag köpte typ på gymnasiet och som jag inte kunnat ha på över 2 år, och nu ni!! Nu gick dragkedjan fint upp hela vägen!! :) Så jag är nöjd ändå!
Leo hälsar att snön är sådär lagom kul.. Det är kul i ungefär 30 sekunder och sen vill han in igen. Ha ha söt!

2012-02-09

Idag tränade jag tabata igen. Värmde upp med Zumba express programmet som tar ca 20 minuter och sen körde jag på övningarna på denna sida plus några till. Har en sträckning i framsidan av vänster lår, som kändes ungefär som att muskeln skulle gå av när jag körde utfall med vänstern bakåt, så jag gjorde inte så många sådana :P
Det är ju tack vare Johanna som jag kommit in på tabata träning. Och nu krävs nog en pushning från hennes sida inför nästa tabata-pass för det är INTE kul. Första gången kunde jag inte gå på två dagar, andra gången hamnade jag i en total träningsdepp efteråt och idag var inte heller någe vidare. Och detta trots att jag känner att det ger resultat! Vet inte riktigt varför, men jag tänker inte ge upp!
Idag har jag hållit mig till LCHF mat förutom frukosten som ni ju vet och det känns bra. Avslutat kvällen nu med en kopp té med grädde i, mumma!
Bjuder på en bild på den livsfarliga honungen som man kan sluka i ett nafs, Gotländsk honung smaksatt med kardemumma, ruskigt gott, men nu är den bannlyst ur detta hem! (Så fort burken är slut :P)
Och så dagens lunch/fika som blev en smoothie gjord på hallon, ägg, youghurt, grädde och pyttelite kokos och kardemumma.
Imorgon skall jag jobba natt, så måste se till att fixa ihop något jag kan ta med mig på jobbet och äta där. Blir nog en smoothie och lite nötter tror jag :)
Jag har gjort ett matschema för veckan, alltså tors-tors blev det ju då. Och tänkte sätta mig och göra ett träningsschema nu innan jag hoppar i säng.
Måste bara hoppa lite glädjeskutt över att jag fick VG på Uppdrag 2 i Medicinsk grundkurs som jag skickade in idag!! Weii!! :)

Svar på kommentarer

Jag blir alltid helt överlycklig när jag får kommentarer på mina inlägg! Det är alltid roligt att se att det faktiskt är någon som läser denna blogg :) Däremot är jag relativt dålig på att svara på dem, och det tänkte jag jobba lite på just nu. Så här kommer lite svar på ett par kommentarer jag fått dem senaste månaderna som jag tyvärr inte svarat på hittills. Sorry, men hoppas svaren är tillgodo :)


Lotta om Stolt!!!
Åhhh, vad gott det såg ut! Hur gör man soppan?

Hej Lotta!
Och tack så mycket! Det var gott också kan jag lova! :) Ja asså jag brukar inte laga mat enligt recept speciellt ofta och den här soppan är en blandning av lite gissningar efter att ha ätit soppan hos släkten i Tunisien och efter lite instruktioner via msn från svärmor.
Först steker du vitlök och lite lök i olivolja (skall du ha kött i soppan så skär du köttet i lite mindre grytbitar och steker med löken). För att få godast smak så bör man använda färska tomater och koka ihop, men jag tog tomatpuré och tunisisk harissa. Sen häller du på lite vatten och låter köttet koka lite i det. Sen fyller du på med vatten igen och häller i risonin och låter det koka i ca 10 minuter. Ett tips är att hälla på varmt vatten då du slipper vänta på att det skall koka upp hela tiden. Sen smakar du av med salt och kryddor. Vid servering ha gärna i lite citron och persilja som förhöjer smaken. Serveras med bröd. Mumma! :)


Mrs S om December???
Salam, vad är det för bok som kommit ut nyfiken

Hej Mrs S!
Jo det är så att jag och min mamma, som förut drev Petes Museigård som ligger alldeles bredvid oss har tillsammans med dem som driver Kattlunds Museigård i Grötlingbo drivit ett projekt som heter Kvinnor förr som nu. Detta projektet har haft många delar, men den sista delen var att arbeta med att samla recept och traditioner från kvinnor på södra Gotland och sedan ge ut dessa i en bok. Och det har vi gjort. Boken heter Favoritrecept från södra Gotland. Och är man intresserad av att köpa boken går det bra via hemsidan www.kvinnorforrsomnu.se :)

Linn om Gott Nytt År!
Hejsan!
Är en läsare av bloggen sen ett tag tillbaka, tycker det är intressant att läsa om ditt (ert) förhållande sådär över gränser. Fint!
En fråga som jag hoppas inte är allt för personlig. I såna fall ber jag om ursäkt, men kan inte hjälpa att undra. Hur kom ni fram till att din man ska flytta till Sverige, istället för att du flyttar till Tunisien?
Mvh Linn

Hej Linn!
Du får gärna undra! Och nu skall du få ett försök till ett någorlunda enkelt svar. Vi kom ju rätt snabbt fram till att vi ville bo ihop. Att våran framtid var gemensam. Så hur skulle vi göra? Jo vi gick igenom alternativen, kollade på jobblägen, bostadssituationer med mera och kom fram till att för oss, just nu så passar det bäst att på i Sverige och på Gotland. Vi har ett bra boende här. Jag har ett jobb som jag hoppas kan blir något mer permanent. Vi diskuterade detta mycket när jag var nere under förra våren, men även innan revolutionen och det har alltid blivit samma svar. Däremot så vill vi gärna bosätta oss i Tunisien senare, men just nu passar det oss bäst att bo i Sverige. Hoppas att det var någorlunda svar på din fråga! :)


Nu har jag svarat på lite kommentarer, en del av era kommentarer svarar jag på via mail istället, men det vet ni som fått mail :) Har ni frågor och funderingar så ut med dem! Jag svara så gott jag kan och har tid.

Nu skall jag ta och göra en mat och träningsplanering innan jag skall möta mannen på msn :)

Grädde ftw!

Oj oj oj här är vi uppe med tuppen! I alla fall för en nattjobbare :P Vaknade strax efter åtta men låg kvar i sängen och drog mig ett bra tag. Nu har jag ätit frukost och druckit kaffe och dessutom hunnit ringa något samtal och skickat iväg ett mail, jisses så aktivt! ;P
Skall plugga idag. Medicinsk grundkurs och det är inlämning på Uppdrag 2 idag. Sen är det träning och matshopping och matplanering som står på schemat.
Denna vecka väntar jag bara på att mannen skall säga att han har fått mail från Migrationsverket och att det skall hända något i frågan. Nu är det ju mer än två veckor sedan vi skickade in hans ansökan och mitt svar och med tanke på att dem skall säga ja eller nej inom tre månader så tycker jag att något borde hända snart. Men den som väntar på något gott.... :D
Fuskade lite vid frukosten idag och åt knäckemacka och så tog jag honung till youghurten. Men just nu syndar jag tills grejerna tar slut och sedan är det hårda tag! Idag skall det inhandlas kloka ingredienser och en himla massa grädde!

Vardagsbestyr

Utan att be om ursäkt kan jag bara säga att det varit lite fullt upp med det mesta den senaste veckan.
Mycket jobb. Mycket träning. En hel del pluggande och så allt annat man måste och borde göra hela tiden. Det har helt enkelt varit en hel del vardag.
Jag tränar på som en blådåre enligt min mor och i en bra takt enligt mig själv. Träningen är numera en självklar del av min vardag. Därmed tar den upp ganska mycket tid och ibland även lite planerande. Sen går det ju upp och ner. I förrgår hade jag en fruktansvärd träningsdag där inget gick som det skulle och det bara var supertråkigt och jobbigt att träna. Jag gav kroppen en vilodag och idag var det istället riktigt peppande roligt och jag var så nöjd efteråt.
Jag tränar lite olika saker då jag tror på att kroppen och musklerna utmanas på olika sätt. Eftersom jag inte kan ut och springa i snön (ja jag vet att det är möjligt, men jag tycker det är för kallt och bassligt) så kör jag ofta kondition med zumba eller simning. Styrka har jag precis börjat köra in mig på lite mer med intro från Johanna och då har det blivit tabata-intervaller och olika former av vanliga träna hemma övningar. Pga detta kunde jag knappt gå i slutet av förra veckan men nu är vi back on track :)
Maten är den delen jag slarvat med på senaste tiden. Hela tiden sedan jul faktiskt om jag skall vara ärlig. Det började väl med någon lussebulle här och någon där och sedan körde jag på teorin "eftersom jag tränar så kan jag äta som jag vill". Nu har jag insett att just eftersom jag tränar så måste jag tänka på vad jag äter så att min kropp orkar träna. Så jag måste lägga lite mer fokus på bättre mathållning och då slinker vi in på lchf igen då. Börjar med min light variant där jag äter frukt också och just nu äter jag även knäckebröd (i måttliga mängder självklart). Plus att jag ätit/äter honung till min turkiska youghurt oftast :P I knows men det är så gott!!
En kväll förra veckan tog jag en sen liten promenad med hunden och bjuder på en bild från stranden :)

RSS 2.0