Lillfingersysters födelsedag



Idag fyller min älskade lillfingersyster Anna år!! Stort grattis! Hoppas du blir firad med pompa och ståt!! Vi har varit vänner sedan jag flyttade till Gotland, sedan ridit tillsammans och varit föreningsaktiva tillsammans i åratal. Idag har vi mer skilda liv men är lika goda vänner för det när vi väl ses. Är otroligt tacksam för att Anna var med på vårat bröllop och firade med oss. Bilden ovan är från bröllopsfesten :) Vi kallar oss för lillfingersystrar då vi båda är ensambarn och har spenderat väldigt mycket tid med varandras familjer och även hängt ihop dag ut och dag in i perioder, nästan mer som systrar än som vänner. Och jag vet att hon alltid finns där mig, liksom jag för henne även om vi inte hörs dagligen längre. Lillfingersyster <3



Hon körde hårt på filmstjärnelooken i Tunisien ;)


Godmorgon och sov gott

Är hemma igen efter en natts jobb. Det har gått bra. Min första långnatt, vilket känns då jag är aningens tröttare än vanligt nu när jag kommit hem. Precis ätit frukost och skall nu gå och lägga mig. Vi löser av varandra idag jag och mamma. Hon kliver upp, jag kliver ned - i sängen.
Hoppas verkligen att jag kan få sova klokt nu idag. Sov dåligt inatt, vilket nog kan bidra till att jag är tröttare än vanligt. Men idag har jag bytt till rena sängkläder, så det kanske kan hjälpa :P
Idag när jag vaknat, står det inte så mycket annat på schemat än att åka till Röda Korset med ett par kassar med grejer, samt eventuellt städa mitt rum. Man får ju passa på när man är i städartagen.

Projektmöte med äppelkaka



Denna dag hade ett späckat schema redan från början och den höll vad den lovade!
Jag städade klart undevåningen på morgonen, det vill säga dammsög och moppade golvet. Och plockade även undan en hel del och torkade av lite andra ytor och så. Sen kastade jag mig i duschen och åkte iväg och handlade innan jag ställde mig och lagade mat och ovanstående äppelkaka. Faktiskt riktigt stolt över kakan som blev fruktansvärt god. Den är dessutom gjord med våra egna Stenkyrke-äpplen :) Sen var det projekt möte som pågick i tre timmar. Puh! Efter projektmötet var man allt lite mör i knoppen. Städade iordning och sen har jag faktiskt tagit en ca två timmar lång powernap då jag skall börja jobba om lite mer än en timme.

Ni kanske undrar vad det är för projekt och det är så att vi är fyra kvinnor som drivit ett projekt som heter Kvinnor förr som nu, som har olika delar. Men just nu är det fokus på boken. Vi skall ge ut en receptbok med insamlade recept från fyra socknar på södra Gotland. Projektet är baserat på studiecirklar med kvinnor i socknarna som bidragit med sin kunksap och sina recept utöver oss fyra. Så nu är vi på sluttampen av arbetet med boken, det viktiga pillarbetet med bilder, text och layout och korrektur och så. Vi hoppas på att hinna få klart boken så den kan ges ut till jul, men vi är mer inriktade på att göra ett bra jobb, så vi får se.

Fixardag

Idag har varit en fixardag. Vi skulle ju fixa med fåren, men det blev uppskjutet till en annan dag. Så jag kastade mig iväg till affären och fixade lite mat för ett par dagar framöver, inhandlade även en massa rengöringsmedel och produkter då jag kände att det behövde fixas lite städning här hemma idag. Och det har jag faktiskt utfört, men inte fullt ut, har lite kvar att göra innan jag känner mig nöjd.
Fixade även hem lite textilfärg så att jag äntligen kunde färga om mina svarta kläder med back-to-black samt även färga en kjol och en missfärgad tunika, även dem svarta.
Sen har jag fixat med att skicka jobbansökningar och har skickat iväg tre kan man säga, en dubbel :P Nej men jag har anmält intresse på två tjänster på jobbet jag jobbar på nu och skickade då bara ett mail och sen skickade jag två ansökningar som personlig assistent här på Gotland. Så ni får hjälpa mig att hålla tummarna så att detta med jobb också fixar sig!
Nu skall jag fortsätta fixa i köket med rengöring och städning.

Jobb på fastlandet?

Idag är jag ledig.
Och min kväll idag skall spenderas åt att söka jobb. Det känns verkligen som att det är något jag behöver prioritera framöver, aningens mer än jag prioriterat det innan. Så ikväll gör vi slag i saken och skall se till att få iväg minst fyra ansökningar, två för PA-jobb på ön och två intresseanmälningar på tjänster på jobbet jag har nu. Börjar faktiskt fundera på att söka även på fastlandet. Måste verkligen ha jobb. Och vänder jag mig till Arbetsförmedlingen så vet jag ju att dem vill att man skall bredda sina vidder och söka även på andra orter. Då kommer man ju dock till problemet med boende. Men det kanske är värt det om jag lyckas med bedriften att få ett bra jobb. Skall kolla lite på det ikväll i alla fall när jag söker jobben här på ön.

Annars skulle vi egentligen jobba med fåren idag. Och det skall vi väl ännu göra, men då jag och mamma har lite olika dygnsrytmer så var hon tvungen att ta en powernap nu när jag är redo efter "morgon"-rutinerna :P Så kan det gå.

Nu skall jag sätta mig och betala lite räkningar och sen bege mig iväg till Hemse för att handla lite.
See ya!

Tisdag

Jag. är. helt. slut.
Jobbat hela dagen och sedan direkt iväg på arabiskan som är ansträngande för mitt huvud att hänga med på. Vi läser arabiska genom ABF inne i Visby.
Efter arabiskan åkte jag och mamma till Thai Thai på söder och käkade thaimat innan vi åkte hem.
Funderar på att lägga mig i sängen framför en film eller läsa en bok. Men känner jag mig själv lär jag sitta kvar här framför datorn tills jag ringer Jihed och sen går och lägger mig... :P Vi får se helt enkelt. Skall i alla fall INTE plugga ikväll utan bara slappa och göra saker som inte är ett måste.
Återkommer lite bättre imorn :)

På't igen

Min träning lade jag ju ned under Ramadan. Efter Ramadan var det så mycket med bröllopet, sy klart klänningen och resan så jag kände inte att jag hade tid och motivation att ta tag i träningen igen. Men nu är det dags. Har powerwalkat i fyra dagar nu, och idag så sprang jag till och med ca 1 km. Jag hade inte tänkt springa, men jag gick på där i rask takt och så helt plötsligt så kände jag att nej, jag kan ju lika gärna springa, så då gjorde jag det. Svårare än så var det inte. :) Riktigt nöjd och glad blev jag!

Sen måste jag bara få visa dessa underbara foton jag tog. Det är inte fy skam att ha detta runt krönet varje dag ;)





Nu skall jag slå en pling till Jihed och sen kasta mig i säng, då jag skall jobba dag imorn på den andra avdelningen. Sov gott!!

Rena rama arabiskan



Hamnade framför Idol-kvalet ikväll ute hos Morfar. Var mest ute för att slippa sitta inne själv, då mamma var borta på möte ikväll. Passade på att plugga lite arabiska. Tränade på att skriva alfabetet. Och även om jag tycker att det går bra, så är det definitivt inte det enklaste.
Vi fick ju i läxa att träna på dem fyra ord innehållande arabiskans motsvarighet till S. Så jag har tränat på att skriva dem också och förstå hur dem är ihopsatta av dem olika bokstäverna.
Nästa lektion är nämligen imorgon. Ser fram emot det!


Daglig påminnelse

Vissa av er kanske frågar er hur det går med mitt intresse av Islam. Om det har avtagit eller bara visat sig vara en nyck. Så är dock inte fallet. Det går lite perioder men jag har fortsatt att söka information och på olika sätt försöka lära mig mer om Islam, och även att försöka bli säkrare i min tro.


I Tunisien började jag läsa romanen Sändebudet av Kader Abdoulah. Jag understryker faktumet att detta är en roman, alltså en berättelse som inte hävdar sig vara fullkomligt sann. Sändebudet handlar egentligen om Muhammad (saw) och hur Koranen kom till. Det vill säga hur den blev nedtecknad. Man får berättelsen ur Muhammads (saw) adoptivson Zayed's perspektiv. Intressant! Även om man nog får hålla koll på författarens krydda och det som återfinns i Koranen och hadither.



Mitt allra sista köp i Tunisien denna gång var denna nyckelring. Eller rättare sagt två stycken. Det är Fatimas hand. I handens mitt står även Allah på arabiska. Fatimas hand är en vanlig symbol inom Islam och används som en lyckoamulett kan man säga. Denna sitter som mobilsmycke på min mobil, och den andra sitter fast på min väska. Jag gillar dem väldigt mycket. Främst för att dem är en daglig påminnelse. Min mobil har jag alltid med mig, och nu bär jag även alltid denna symbol med mig. Hade ett halssmycke med Fatimas hand från min allra första resa till Tunisien, men det visade sig vara oäkta silver som blev väldigt missfärgat så den använder jag inte längre. Det är för mig en daglig påminnelse om varför jag är här. Och en påminnelse om vilket liv jag vill leva, vad för människa jag vill vara.

Dagarna sedan jag kom hem från bröllops-resan har jag även läst och studerat via nätet. Just nu plöjer jag igenom dem föreläsningarna som finns på Imamförbundets hemsida inom projektet Vad är Islam? Väldigt bra föreläsningar!

Måndag

Det gick inte så bra som det var tänkt för mig att sova. Strax efter elva klev jag upp för att gå på toa och sen var det kört. Så nu har jag ätit frukost och skall ge mig på dagens bravader.
Har lite telefonsamtal att ringa och där ingår att försöka få tag i Erika och se vad som gäller för kvällen, vi har date :P
Nej nu måste jag ha kaffi och börja ringa!
Tjo på er!

Godmorgon Godmorgon! Nu är jag hemma efter...

20110926228 (MMS)

Godmorgon Godmorgon! Nu är jag hemma efter en lugn natt på jobbet. Lyckades tyvärr släppa ut även katterna när jag skulle släppa ut hunden nyss så jag står och väntar på deras återkomst. Hösten har kommit rejält nu, kallt som tusan har det varit inatt och dessutom dimma hela natten. Nej nu går jag och borstar tänderna medan jag väntar på katterna. Godnatt!


Vår sång

"Everytime We Touch"

I still hear your voice, when you sleep next to me.
I still feel your touch in my dreams.
Forgive me my weakness, but I don't know why
Without you it's hard to survive.

'Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I could fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to last.
Need you by my side.
'Cause everytime we touch, I feel the static.
And everytime we kiss, I reach for the sky.
Can't you hear my heart beat so...
I can't let you go.
Want you in my life.

Your arms are my castle, your heart is my sky.
They wipe away tears that I cry.
The good and the bad times, we've been through them all.
You make me rise when I fall.

'Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I could fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to last.
Need you by my side.
'Cause everytime we touch, I feel the static.
And everytime we kiss, I reach for the sky.
Can't you hear my heart beat so...
I can't let you go.
Want you in my life.

'Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I could fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to last.
Need you by my side.




Söndag

Sitter och skall om lite mindre än en timma bege mig mot jobbet. Nattjobb som gäller inatt. Blir bra att jobba lite, även om jag är lite seg, brukar komma igång när man är på plats.

Har pluggat mycket idag. SoL har stått på schemat, dvs Socialtjänstlagen. Har även hunnit med att baka lite kakor till fikat, det blev Märtas skurna chokladkakor ni vet sådana där snea med pärlsocker, dem är typ mina favvisar!

Sen var Lotta här på fikat idag. Hon har alltså släppts ut från sjukhuset men skall fortfarande hålla sig hemma och typ på avstånd för att inte smitta. Men hon mår mycket bättre! Skönt!

Tog en powerwalk idag med, men det blev bara på en halvtimme då jag var tvungen att lägga mig en stund och sova eftersom jag skall jobba natt.

Imorn har jag lite småjobb att göra och sen skall jag träffa Erika Ros. Vi har inte setts på hela sommaren och även hon har sin kärlek långt borta, rättare sagt i Turkiet. Så vi har ju ett självklart samtalsämne :)

Nu har jag en känsla av stark Jihed abstinens så slår nog honom en pling innan jobbet ;)


Bröllopsklänningen

Några bilder från bröllopet har ni ju fått se. Och på dessa kan ni ju se klänningen. Men tänkte jag skulle berätta lite om hur den är skapad och ge er lite behind the scenes bilder ;)

  
Ovan ser ni vad vi utgått ifrån. Rättare sagt är det bilden till vänster som är klänningen så som den såg ut från början. På bilden till höger har jag två klänningar på mig :P Varför? Jo för att jag ville ha en klänning med smockresår vid bysten, jag ville att den skulle vara i bomull och lång. Den klänning vi hittade var allt förutom just lång. Så vi beslöt helt enkelt att köpa två och sy ihop. Det är en underkjol i klänningen. Så vad vi gjorde var att klippa av kjolen från resåren på den ena klänningen och sy på kjolen på underkjolen så att den hängde fram under. Get it?


Sedan började jag sy på pärlband. Pärlbanden och även sidenband sydde jag på längst ned på båda kjolarna på dem veck som redan fans lagda där. Och om ni tittar noga, ser ni även ett hålbroderi som går runt hela, det är också ursprungligt. Den undre kjolen har fler band än den övre.

 
Första bilden är en av dem första gångerna jag provar klänningen på, här är nog alla pärlband och sidenband påsydda och färdiga som ni ser på andra bilden också. Och notera att jag har bröllopsskorna på mig också!!
Skall kanske tillägga att alla banden syddes på för hand ;)


Sen var det en lite nervös väntan på att dessa små vänner skulle levereras. Men till slut så...


När pärlorna kommit började det riktiga jobbet. Att sy på dem i det mönster som jag ritat som skulle sys över smockresåren på bysten. Det var ett mönster bestående av två rosor och en massa rankor och blad. Rosorna var kopierade från mitt skolblock jag hade med mig ned till Tunisien i våras, där Jihed en natt (då jag somnat) ritat en jättefin ros. Denna ros som Jihed ritat i mitt block ritade jag av och pärlbroderade alltså på min brudklänning. Det roligaste var att när jag visade Jihed rosorna på bröllopskvällen så kände han igen dem :)
På bilden är jag i slutet av arbetet och har bara några timmars jobb kvar, det som ni ser ritat i lila var det enda som var kvar.

Resultatet:






PS. Mamma sydde brudslöjan som är i två lager med ett likadant sidenband i kanten som klänningen har och sedan är det fäst med ett band som löper i en sydd kanal längst upp. Och sedan är bandet knutet runt min hårknut. DS


Baggauktionen i bilder

Nu är jag tillbaka efter en rejäl powerwalk. Fick ta av mig jackan för det började bli svettigt att hurta på! ;)

Tänkte jag skulle ge er lite mer bilder från baggauktionen...
Det är Gotlands fåravelsförening som en gång varje år, alltid i september, arrangerar Baggauktion. Och det är mestadels Gotländska pälsfår som är med, i år var det bara Gotländska pälsfår. Det är alltså dem grå fåren med svart huvud och ben som man ser överallt på Gotland, men även lite här och där på fastlandet. Det är den rasen som anses ge bäst skinn. Det är en hel vetenskap om hur man bedömmer får, alltifrån kropp, till skinn och till locken. I alla fall så är alla dem får som säljs på baggauktionen väldigt bra. Man gör nämligen en mönstring (bedömning) och väljer ut dem bästa som får vara med. En del är äldre baggar, men dem flesta är årsbaggar som alltså är födda nu under sommaren.


Baggarna står uppbundna runt ensilage balar, grupperade efter den går dem kommer ifrån. Sen har dem även varsitt nummer som dem tilldelas beroende på hur hög bedömningspoäng dem fått. Högst poäng kommer först. Men som sagt är alla som ens är på auktionen riktigt fina och bra lamm.


Sen får intresserade gå runt och kolla på baggarna. Man får en katalog med bedömningsprotokollet men det är alltid bäst att se själv också. Här ser ni mamma som kollar in en bagge. Hon lyfter på lockarna för att bland annat se tätheten och glansen i pälsen.


Ena läktaren med folk, redo att bjuda!


Första baggen ut. Han bugade och bockade för publiken ;) Och om ni tycker han ser stor ut så har ni alldeles rätt för han var en av de äldre baggarna som alltid går ut först.


Auktionsutroparen och hans sekreterare.

  
Mamma håller noggrann koll på baggarna och priserna och köparna. Och så baggen som gick för det högsta priset i år, 25 000 kr slog dem på. Det ni!

Höstigt

Nu är det höst på Gotland. Det känns verkligen. Och jag tycker om det! Hösten är en bra årstid. Inte för kall och ändå mysig. När man bor som vi gör, nära stranden, så blåser det ju dock ganska mycket på hösten, men det är helt okej för det mesta.

Igår var jag ute med hunden och tog en rejäl powerwalk som träning. Riktigt skönt var det både att vara ute och röra på sig och att få njuta av naturen och vädret.




Grannens kor är i en av hagarna vi passerar, Picasso såg dem inte först och blev sedan rädd och började skälla vilket skapade världens uppståndelse i kohagen.


En utav dem blev extra upprörd, och jag tror hon försökte hämnas genom att springa och skrämmas lite. Och jag måste erkänna att jag anser mig vara djurmänniska, har varit hästtjej sedan barnsben har haft hund och katt och diverse smådjur, men kor är ta mig tusan scary! Jag är glad det var staket mellan oss :P








Mitt absoluta favorit- smultronställe!


Picasso är så duktig som själv kan gå över färisten. Alltså det som ni ser på bilden som man brukar ha i fårhagar där det går en väg vid staketet. Så för att bilar och människor skall kunna ta sig ned till stranden utan problem medan fåren som betar där skall stanna kvar så finns en färist.

Hade tänkt ta en powerwalk nu ikväll också. Och skall jag göra det så är det inom den närmaste kvarten jag måste bege mig ut, för att det inte skall bli för mörkt. Vi har ju liksom inga gatlysen i detta område. Men jag blev ruskigt trött när vi kom hem från baggauktionen. Fast det brukar bli bättre efter en liten promenad. Nä nu går jag! Hörs sen!

Idag är det baggauktion som står på schema...

20110924198 (MMS)

Idag är det baggauktion som står på schemat. Jag och mamma är i Sjonhems ridhus där auktionen hålls och har precis bänkat oss efter att ha ätit lammfärsbiffar till lunch. Vi får se vad det blir för en krabat som vi skall klämma in i skuffen när vi skall åka hem. Nu kör dem igång! :)


Comsi comsa dag

Har precis kommit hem från en fredagskväll spenderad i Tofta med Elli. Vi har snackat, käkat lax potatis och romsås och sett på Idol och lite annat tv-tjafs. Mysigt :)

Annars har jag pluggat en hel del idag, även tränat lite, så jag känner mig hyffsat duktig. Men jag måste erkänna att Skatteverket verkligen la sordi på min dag idag.

Återkommer med roligare saker imorn.. Jag och mor skall nämligen på baggauktion vilket brukar vara kul. Vi köper alltid bagge på baggauktionen där endast dem finaste baggarna säljs. Vi har alltid prioriterat hög kvalitet på djuren i vår avel så vi får riktigt fina skinn och det får vi verkligen. Någon enstaka gång dem varit lite sämre men för det mesta är dem ritkigt bra och för att få det gäller det att ha bra avelsdjur.

Skatteverket hallå?!

Jag ringde alldeles nyss till Skatteverket för att fråga hur det gick med ärendet att registrera vårat äktenskap och för mig att få byta efternamn.
Eh jo men visst dem har fått in papprena och det ligger och väntar på hantering vilket kan dröja upp till 8 (ÅTTA!!) veckor!!! Asså hallå!! Jag betvivlar inte alls att dem som jobbar på skatteverket jobbar mycket och gör sitt jobb, men då undrar jag hur deras personalbemanning ser ut när det skall ta 8 veckor att registrera ett papper...
Jag tyckte att det var jidder med alla papper i Tunisien, och det var det. Vi skulle ordna med många olika papper från olika ställen. Men när vi väl gjort det, så tog det minsann inga åtta veckor för en myndighet att läsa pappret och registrera det som stod. Så just nu tycker jag definitivt att Tunisien var mycket effektivare än Sverige!!


Kontoret som "the man of the papers"hade. Det vill säga mannen som var vigselförättare kan man säga, då han såg till att allt blev rätt med papprena och var den som kom hem till oss i lägenheten när vi skulle skriva under papprena med vittnen och bli juridiskt gifta.

Nu skall vi som sagt bara bli det i Sverige också, vilket verkar vara tidskrävande... Tråkigt...

Nattuggla

Egentligen är det ju inte så konstigt att mina dygnsrutiner är lite off. Men jag är verkligen som en seg fisk på dagarna och vaknar typ till liv först fram emot 20-21 tiden på kvällarna. Så från 21 till typ 01 har jag min mest effektiva tid känns det som. Det är inge större problem för mig, förutom när jag måste göra något som kräver att jag måste kommunicera eller samarbeta med resten av världen som då sover :P
Sen får jag alltid lite ångest när jag sover för länge på dagen, vilket jag lätt gör när jag är uppe på natten. Det är bara det att det är svårt och vända rätt igen, plus att jag ju nu denna gång skall jobba natt igen på söndag så nu är det inte så stor idé att börja jobba på att vända rätt på dygnet. Det får vara nattanpassat ett tag till.

Imorn skall jag sätta igång med träningen. Jag måste. Jag har nämligen lovat Jihed det idag. Samt att jag verkligen måste för min egen skull. Slutade träna under Ramadan och hade uppehåll även under veckorna i Tunisien. Men nu är det dags att sätta igång igen. Skall nog börja med ett Zumbapass imorn så jag får röra lite på hela kroppen. Inser dock redan nu vilken träningsvärk jag kommer ha :P

Annars måste jag ringa Skatteverket imorn och fråga hur det går med våra papper och registreringen av äktenskap och namn. Tänker inte låta dem ta hur lång tid som helst på sig nej, jobba på!
Och så skall jag troligtvis försöka stråla samman med Elli något under dagen :)

Var en snabbis hos Jennie idag, alltid trevligt! Fick hjälpa henne lite med plugget, läsa igenom en inlämningsuppgift och lugna ner henne lite. Fick göra precis samma sak på jobbet sist med min kollega. Båda har precis börjat plugga på högskolan och har lite noja över om dem klarar det eller inte och hur man gör och så. Och då vänder dem sig till den dem ser som högskole-proffs :P Men båda är riktigt duktiga och efter att ha läst deras arbetet och lyckats lugna ner dem så är jag helt övertygad om att dem kommer klara sig galant i akademikervärlden!

Har lyckats klämma in lite plugg nu ikväll. Det fick bli under min "aktiva" timmar då jag verkligen inte lyckades komma igång under dagen idag. Har dock dragits med en huvudvärk som hette duga under eftermiddagen, men som tur var försvann den hemma hos Jennie. Skyller på att det är den som gjort mig lite inaktiv idag.

Ikväll vid 19 så var jag och mamma iväg på ett möte uppe i socknen. Det var ett informationsmöte om att bilda en förening för att lägga ner fiber i socknen. Det vill säga fiberkabel till bredband, tv och telefoni. Och det är vi i allra högsta grad intresserade av! Inte minst på grund av mammas jobb, hon jobbar ju på distans från KTH och har definitivt behov av bättre uppkoppling än vad vi har nu. Även jag vill ha det bättre och dessutom säkrare framförallt. Tanken är att det skall bildas en ekonomisk förening som driver arbetet, funderar på att anmäla mitt intresse till att vara delaktig i arbetet med detta. Tycker det är en viktig utveckling för landsbygden och så insåg jag att det är ett utmärkt tillfällle att få superkoll på människorna i socknen. Alltså inte koll som i kontroll utan koll på vem som är vem och helt enkelt lära känna folk bättre. Jag måste nämligen erkänna att jag inte har så bra koll på alla som bor i socknen och jag vill helt enkelt känna min hembyg lite bättre. Tror jag skall ringa eller maila dem imorn för att anmäla mig som intresserad av att arbeta med projektet.

Nej nu skall jag kasta mig i säng! Godnatt!


Mina bilder #3

Och så fortsätter vi med bilderna :)


Anna med sina Harkous-tatueringar gjorda av min underbara svägerska Afef som har ett kreativt sinne som heter duga!


Lina med sin Harkous-tatuering på handen, hon hade även en i nacken :)

  
Förberedelsebilder:
1 Under dagen D's ljusa timmar så skulle frisyr och slöja provas och det visar sig då att slöjan gått sönder, så här har Anna snällt fått sätta sig och laga brudslöjan, men hon pluggar ju till Syslöjdslärare så vem hade varit bättre lämpad än hon för denna hedersvärda uppgift! ;)
2 Mamma blir sminkad inför bröllopsfesten av svägerskan Afef, Afef sminkade alla svenska tjejer, inklusive mig! Så nöjd med hur jag blev sminkad!


Underbara kvinnor!! Mamma och Lina på lördagskvällen innan Lina, Anna och Kia åkte hem på söndagen. Jag och mamma var kvar till nästa fredag. Självklart äter vi på Sultana ;)


På måndagen efter att alla brudar från Sverige åkt hem och vi fortfarande hade en hyrbil, passade vi på att åka på en liten roadtrip till Hergla, en liten liten stad en bit utanför Kantaoui. Åker man till flygplatsen Enfidha och sedan bor i Kantaoui eller inne i Sousse så passerar man Hergla med transfer. Vi stannade längs vägen och njöt lite av utsikten och visade mamma det stället där vi var på utflykt själva i våras. Kolla likheten får ni se :)



Ha ha okej det är ju inte så lätt att se :P Men det är i alla fall samma plats. Först Jihed och Mamma september 2011 och sen Jihed mars 2011 :)


På torsdagen precis innan vi skulle åka hem kom hösten även till Tunisien. Eller rättare sagt ett ösregn som hette duga! Vi hade gått från stranden bara en halvtimme tidigare och satt och käkade på Sultana när det bröt ut.


Arbetet stannade lixom upp :P


Det sitter nu två ringar på mitt finger <3

Mina bilder #2

Valde att dela upp bilderna lite så nu kommer nästa del :)





Utsikter: 1 från entresidan på lägenheten, 2 från balkongen på baksidan (om ni tittar noga ser ni hamnen med vattnet på sista bilden)
Vi hade en stor lägenhet med denna utsikt under hela vistelsen och en extra mindre lägenhet där jag och Jihed bodde under delar av vistelsen.

  
Det var visst två galna personer som skulle gifta sig :P


Mina underbara vänner Lina och Anna som jag är sååå tacksam till för att dem ville vara med och dela denna upplevelse med mig och Jihed!
Här har vi alla tjejer precis varit på ett Anti-stress Hammam i Sousse med mina båda svägerskor och blivit rejält rena och spa-behandlade. Och sitter och tar igen oss lite innan det skall Hennas för hela slanten ;)


The Henna-lady, våran nya idol! Ett otroligt vackert ansikte och ögon som en katt. Plus att vara klädd i traditionell tunisisk klädsel (som lite ser ut som en pyjamas) är sååå häftigt! Jag SKA ha en likadan outfit!
Tyvärr uppfattade jag inte hennes namn (trots att jag träffat henne förut) men hon är väninna till svärmor och talar endast tunisiska, inte franska heller så vi kör på kommunikationen nicka och le :)


Svettiga och ihopklämda svenskar i väntan på henna! Dessutom helt möra efter att ha varit på Hammam.
Mamma, extra-mamma Kia, moster Lotta och kusin Erika :)


Jihed, Lina och kusin Erika i bussen på väg till Medinan i Sousse. Jag och Jihed hade uppdraget att skriva i våra ringar denna dag och resten av gänget hade vanlig shopping för ögonen. Och alla gjorde vi våra fynd!


Anna och moster Lotta på bussen till Medinan. Det var faktiskt första gången jag åkte en sådan "stor" buss i Tunisien. Har bara åkt vanlig taxi och dem minibusstaxibilarna som går i fasta linjer (som jag inte alls förstår hur man ser skillnad på ännu :P). Den enda tidigare relationen till "stor"-bussarna i Tunisien var att jag var på väg att krocka med en i våras, men men det är historia och ingenting skedde, bara nästan :P

Mina bilder #1

Jag har ju lovat er bilder från både bröllop och resa, I know! Men jag väntar ännu på bilder från vänners kameror där jag dessutom vet att det finns guldklimpar, så håll ut!!

Och jag har ju sagt att jag inte har några egna bilder från själva bröllopet på min mobil av förklarliga skäl men jag har från innan och efter så jag bjuder på dem så länge :)


Utsikten från balkongen på entré-sidan av den stora lägenheten som vi hade under hela resan.


Vi, första kvällen på Sultana (restaurangen där Jihed jobbar och där vi träffades)

 
Moster Lotta & Mamma, Hela gänget första kvällen


By night

Bevis!



Idag ramade jag in det. Beviset. Det arabiska dokumentet för att jag och Jihed faktiskt är gifta. Ett utav dem tre originalen. Fint va! Jag har faktiskt tänkt att vi skall sätta upp det på väggen i den delen av huset vi kommer att husera i. Jag förstår inte så mycket mer än just när mina födelsedatum och passnummer skymtar förbi i latinska siffror, men jag tycker det är fint. Ríktigt fint! Om inte annat för vad det står för, oss <3

Jag skall bara.....

Idag har min dag bestått av att jag hade en plan, och så kom det något annat ivägen så jag gjorde en ny plan och så kom jag på en grej så jag gjorde en ny plan sen fick jag förhinder och fick göra en ny plan som sen gick och sket sig och då gav jag upp planen. Typ :P

Nej men egentligen har jag fått en massa saker gjorda, det var bara inte riktigt det jag planerade från början. Jag har tillexempel inte pluggat något alls och inte heller dammsugit undervåningen som jag tänkte. Men å andra sidan har jag eldat upp massa saker ute i trädgården med morfar, hjälpt mamma få in en ny (ytterligare) symaskin i huset, meckat med mailkonton, designat om lite på bloggen, pratat med blivande bruden Karin, lagat långkjolar med hål i, och ja en massa annat men helt enkelt en massa småpyssel som tar sin lilla tid och som man kommer på då man råkar gå förbi just den saken.
Det har lixom var lite som Alfons Åberg, Jag skall bara...

Nytt utseende

Nu har jag ändrat om lite som ni ser. En liten modifiering med ny header och ny bakgrund.
Skall käka lite mat och sedan sätta mig med ljudboken och laga lite kjolar.

PS. Jag gillar verkligen den nya designen! ;) .DS

Det här med jobb...

Jag insåg igår att jag inte kommer ha jobbat många timmar alls i september, så lönen i oktober lär bli knapp. Och även om jag har mina inhopp och timmar i Havdhem så vet jag att det inte är något jag kommer klara mig på och att det inte är en hållbar situation. Jag MÅSTE verkligen skaffa ett jobb!
Men det är just det, att det är definitivt enklare sagt än gjort. Just för tillfället när jag var inne på ams.se så fanns det ett fåtal jobb jag kunde söka. Typ egentligen ett, eller två. Och då var det mest sådana jobb jag kan söka mestadels bara för sökandets skull och för att ge det den minimala chansen det är till jobb.
Nej hu nu låter jag pessimistisk och negativ, men faktum är ju att det är inte riktigt den arbetslöses marknad just nu....
Skall försöka jobba en del med projektet som mamma, Kerstin och Monica drivit och där jag varit med på ett hörn så jag får lite sysselsättning denna måndag och nästa och så helt enkelt visa hur bra och behövd jag är på jobbet i Havdhem. Idag skall jag dock plugga både USK och arabiska och städa tänkte jag. So long...

Assalamu aleikum



Nu är jag hemkommen från min första lektion i Arabiska. Oj oj oj, detta alfabet. Det är nog det som är kodlösaren till detta språk. Lär man sig läsa och förstå alfabetet och bokstäverna tror jag det är hyfsat lugnt sen. Åtminstone otroligt mycket lättare.
Vi har tränat alfabetet och sedan tränat på fyra ord, fisk, honung, kläder och klocka.Stavning och uttal och hur bokstäverna ändras beroende på plats i ordet samt beroende på dem olika prickarna eller apostrofarna. Ja det var minsann lite klurigt men med övning skall det nog gå att få det förståeligt.
Sen tränade vi på något jag redan kan! Assalamu aleikum och hur man svarar. Assalamu aleikum är en hälsningsfras som i princip kan översättas till Frid vare med dig. Men som man använder mer som vårat Hej. Används konstant i Tunisien, åtminstone mellan tunisier.
Vi fick i läxa att träna på att skriva dem fyra orden och att uttala dem. Jag måste även träna alfabetet känner jag. Får se om jag roar mig med det imorn.
Nu skall jag packa ihop mig och dra till jobbet, måste förbi moster Lottas häst och hund på vägen och mata och rasta lite.


Första lektionen i Arabiska, here I come!

Har pluggat idag. Det ni! Läser ju kursen Vård- och omsorgsarbete just nu och har klarat uppdrag 1 av 5, så idag påbörjade jag pluggandet till uppdrag 2 som handlar om lagar. Idag läste jag på om HSL = Hälso- och sjukvårdslagen. Ganska intressant faktiskt.

Och alldeles strax skall jag och mamma iväg till första lektionen i Arabiska!! Weeii!! Skall bli såååå kul!!

Känner lite vemod för att komma tillbaka i vardagen. Har haft det så underbart! Och går fortfarande till viss del på rosa moln. Nu är det bara den här jobbiga delen med att vara ifrån varandra igen. Så trött på det! Vill verkligen inte vara ifrån honom längre. Vill vara där han är! Men får komma ihåg att när man väntar på något gott.... :) Hoppas så innerligt att det inte tar så evinnerligt lång tid med ansökan om uppehållstillstånd sen bara. Än så länge är ju inte äktenskapet helt reggat på Skatteverket, plus att Jihed inte har alla papper iordning nere i Tunisien, men vi jobbar på det. Och jag bara väntar och väntar på att han skall kunna lämna in sina papper så vi sen kan börja den långa väntan på besked. Hoppas som sagt att det går fort!!!

Inatt är det ju som sagt första jobbet sen ledigheten och det skall bli skönt att komma tillbaka. I like my work!

Tisdag

Idag är det tisdag. Sitter just nu med en kopp starkbryggt svenskt kaffe och har avnjutit en tallrik havregrynsgröt till frukost. Har läst tidningen utan att finna något speciellt intressant och har fortsatt att lyssna på ljudboken jag började med innan vi åkte. Har precis klivit upp och är redan smått uttråkad.. Eh skall inte klaga får väl ta tag i något av dem saker som behöver göras här hemma i huset. Eller så kan jag ju alltid plugga :P

Senare idag skall mamma och jag in till stan. Idag börjar nämligen våran kurs i Arabiska!! Det skall bli hur kul som helst! Ser verkligen fram emot det!

Efter arabiska-kursen är det jobb som gäller. Känns bra att få gå tillbaka och jobba nu efter ledighet. Börjar med en natt, vilket också känns bra.

Nej lite disk och sen får vi se vad jag kan ta mig för. Just det, måst eju sova sen också för att klara natten. Hmm.. Ja ja det ordnar sig :)

Måndag

Ja det är en hel del att göra när man kommit hem efter en resa som denna. För att inte tala om tvättande och att försöka få huset någelunda beboeligt igen så måste man ju själv försöka återhämta sig och landa lite.
Idag har jag dock varit inne i stan hela dagen. Skulle egentligen "bara" till Skatteverket för att lämna in papper på äktenskapet så det kan bli registrerat i Sverige och papper på att jag skall byta namn. Amanda Krimi. Och det gick bra! Vi var lite nervösa att dem skulle vilja ha samma papper men med flera stämplar från flera myndigheter i Tunisien, men så verkade inte vara fallet. Så nu skall bara papersgången gå sin gilla gång och sen skall dem meddela mig när det är klart :)
Men efter jag besökt Skatteverket åkte jag hem till Ida TT som jag typ knappt träffat i sommar, utom på Möhippand dårå :) Så det var kul med att dels få uppdatera om bröllopet och resan och sedan även bli uppdaterad om hennes sommar. Sen åkte jag till banken och lunchade på Donken innan det blev en till spontandate med Evelina inbokad senare. I princip samma uppdatering fast vi setts lite mer under sommaren :)
Under fikan med Evelina fick jag dock ett sms av min moster Lotta som fått åka in på akuten då hennes värden vid provtagning hos läkaren idag var jättedåliga. Hon har sedan hon kom hem från Tunisien haft hög feber och mått väldigt dåligt. Dem har inte vetat var det var. Inne på akuten gissade dem på obalans i kroppens salt och vätska så hon fick läggas in för att få dropp. Så innan jag åkte hem åkte jag förbi och hälsade på henne på lasarettet. Hon mår inte bra, men hon är nu inom vården vilket känns bra så dem kanske får ordning på vad det är och att hon förhoppningsvis börjar må bättre. Dem sa att hon skulle få åka hem imorgon, men vi får väl se hur hon mår. Hon såg inte alls pigg ut när jag var där.... Tråkigt men hoppas verkligen det blir bättre nu!

Jag vet att det går lite segt med uppdateringen om bröllopet, men det är dels för jag tänkt ta det lite i omgångar, annars blir det väldigt långt. Och för att jag vill ha mer bilder innan jag sätter igång :)

Men jag tänkte bjuda er dels på den bild jag har som ny bakgrundbild på datorn:


Samt på den lilla samling med bröllopsgrejer jag sorterade in från bröllopsväskan igårkväll:


Till vänster: Boken "When Älskling meets Hobi" som vi fick av Anna och Lars och som är en saga om hur jag och Jihed träffades, med bilder, otroligt fint gjort!! Kommer definitivt läsas för våra framtida barn ;)
Brudbuketten
Ett tygstycke som jag fick av Jiheds äldsta syster dagen då vi var på Hammam, ett traditionellt plagg som bärs av kvinnor i Tunisien. Tyget knyts liksom runt kroppen och fästs i midjan som en omlottkjol kan man säga, just detta tyg var typiskt för bruden att bära till Hammamet :)
Till höger: Presenten vi fick av Lina, där hon skapat en gästbok till bröllopet där alla gäster fick skriva hälsningar till oss, otroligt fint och mycket uppskattat av oss. Längst bak sitter även kopior på något av talen och den sång som framfördes under festen samt en skiva med romantiska låtar :)

Hemma

Nu sitter jag i fåtöljen med min egen dator framför mig hemma på Hallvards. Känns faktiskt lite konstigt denna gång. Känns som att jag är hemma, men ändå inte. Någon saknas. Min man!
Har precis pratat med min älskade make på msn och var tvungen att gråta en liten skvätt. Det är alltid lika jobbigt att åka ifrån honom. Och vi båda hatar det lika mycket. På ett sätt var det enklare denna gång, vi har gjort det förr och jag vet att vi kommer att ses igen och att vi båda skall jobba på att det skall bli snart. Samtidigt var det jobbigare då vi äntligen fått bli ett och gifta makar och än en gång skall behöva lämna varandras sida för ett bra tag framöver. Men det är helt enkelt så det är och vi får göra det bästa av situationen.
Elli mötte mig och mamma vid båten och vi fick även med oss katterna hem på en gång och sen hämtade jag Picasso hos Morfar. Så katterna har full lekstuga här hemma medan Picasso troget lagt sig att sova vid mamma. Jag har saknat djuren. Att ha dem runt omkring en när man är hemma.
Har snott lite bilder från en av Jiheds vänner på Fejan ikväll så ni får någon till bild. Det blir nog lite bilder här och där nu framöver då jag nog inte får alla på en gång. Får ett totalt lyckorus varenda gång jag ser bilderna!!







Och fråga mig inte vad vi gör på den sista bilden :P Men kul har vi ;)

Vi <3

Asså ibland känns det som om jag får nypa mig själv i armen för att fatta det. Jag är gift. Jag är gift med den man jag älskar högst av alla på denna jord. Den man jag är fullständigt övertygad om att jag lyckligt skall spendera resten av mitt liv med. Vi är numera ett. Ahna wehed som det står i min vigselring ;)

Jag har inte så många bilder från Tunisien-vistelsen denna gång och inte alls några från själva bröllopet. Så jag inväntar fortfarande uppdateringar från vänner och familj som var närvarande. Men några bilder har kommit upp på fejan och jag har redan hunnit med att byta profilbild och namn där. Amanda Krimi heter jag nu :)



Denna bild bjuder jag på än så länge.
Vi <3

Ikväll landade vi åter i Sverige efter två...

20110903119 (MMS)

Ikväll landade vi åter i Sverige efter två veckors underbar vistelse i Tunisien. Mycket saker har hänt. Fler av familj och vänner har fått träffa och stifta bekantskap men min kärlek och hans familj. Och jag har gått och blivit Fru Krimi! Jag och Jihed är nu gifta! Jag är så lycklig att det är svårt att beskriva i ord. Jag får ursäkta det obefintliga bloggandet men ni kanske har överseende med det under omständigheterna. Det har varit två fullspäckade veckor med underbara upplevelser med nära och kära, romantiska stunder på tu man hand och en massa pappersfixande. Imorgonkväll går båten hem till Gotland där jag genast skall sätta igång med uppdaterande både hos myndigheter och bloggar :)


Detta kanske inte ser så mycket ut för vär...

20110902116 (MMS)

Detta kanske inte ser så mycket ut för världen. En bild från motorvägen på väg till arlanda. Men på väg till arlanda från sthlm åker man nämligen förbi Upplands Väsby där jag växte upp mina tolv första år! Och strax bakom skogen till höger ligger det området med gula terasslägenheter där vi bodde. Alltid lite nostalgiskt att åka förbi. Sen måste jag bara berätta om en observation jag gjorde när vi var mitt i rusningstrafiken inne i stan. Bredvid bussen körde en medelålders kvinna i en mörkröd jeep. Inte något märkvärdigt med det. Men det märkvärdiga var mobilen hon hade vid instrumentbrädan. En Nokia 3210!! Det var den modell jag hade för 10 år sen! Trodde dem dött ut :p


Sitter just nu och dricker en välförtjänt ...

20110902112 (MMS)

Sitter just nu och dricker en välförtjänt kaffe på cityterminalen. Vi har käkat thaimat till lunch och jag är fortfarande proppmätt! Lyckades att få en kram av Lina och hennes mamma och lämna över lite grejer jag lånat. Jag har dessutom gått på en liten shoppingtur på Åhléns för hår och smink produkter och Indiska där jag köpte leggings till mamma (Indiska har helt klart dem bästa och skönaste leggingsarna som går att köpa!) och så gjorde jag två reafynd till mig själv. Ett par piratbyxor i crepetyg och ett par blommiga leggings för endast 70 kr totalt! Kap! Vi har ju ett tag kvar tills vi måste vara ute på arlanda men det dröjer nog inte alltför länge innan vi beger oss ändå ;)


Godmorgon godmorgon!! Nu är vi på väg! Vi ...

20110902110 (MMS)

Godmorgon godmorgon!! Nu är vi på väg! Vi sitter och väntar på att få gå på båten. Känns skönt att vara på väg! Älskade elli tog oss den sista biten till båten. Åh vad jag önskar att hon hade kunnat följa med, men det blir inte alltid som man önskar... Vi får klara oss ändå. Tänk er att ikväll är jag i min älskades armar <3


Imorn bär det av!

Äntligen är dagen före avresedagen här!!!
Dem senaste dagarna har gått upp på att sy och sy och sy. Och idag klockan 11.00, en halvtimme innan jag började jobbet, sydde jag det sista stygnet på klänningen!
Sen har jag jobbat hela dagen och kom hem för en timme sedan. Packat det mesta och skall hoppa i duschen innan jag kolapsar i sängen. Helt slut!
Är så otroligt förväntansfull! När jag gick till parkeringen vid jobbet och skulle åka hem, skuttade jag fram av lycka!
Imorn reser vi med morgonbåten och har sedan lite tid i Sthlm innan vi skall vara på Arlanda. Vi kommer komma fram till Tunisien runt 02.30-tiden (lokal tid) och då möter älsklingen upp oss <3

RSS 2.0