Det skär i matte-hjärtat

Både jag och mamma har haft mycket att göra och fixa med nu dem senaste dagarna, det är mycket som skall ordnas innan resan. Båda två har haft mycket att sy och tvätta och plocka fram och packa och en massa pyssel helt enkelt. Det är vid sådana tillfällen hunden märker att saker och ting inte är som dem skall vara. Han blir lite orolig. Är inte ute på gården i lika långa perioder och hänger en i hasorna hela tiden.
Nyss satt jag uppe på mitt rum i sängen och sydde, och den lilla älsklingen ligger nere på mattan och sover. Han är där vi är hela tiden, mer än vanligt.
Det skär lite i ens matte-hjärta när jag märker att han märker att det är något på gång, rättare sagt att vi beter oss som vi brukar göra när vi skall bort. Djuren märker ju det. Det är ritualer och saker som inte sker speciellt ofta. Men som sker när vi människor skall bort på längre resor. Ibland så står han mitt i rummet och tittar frågande upp på mig och undrar vad jag bara står där om, medan jag försöker välja mellan fyra olika koftor att lägga ned i resväskan. Älskade Picasso! Jag vet dock att han kommer klara sig alldeles utmärkt här hemma med Morfar medan vi är borta. Det är det ingen som helst tvekan om. Även katterna kommer ha det toppen då dem skall hem till Elli. Så jag är inte orolig, har bara liiiite dåligt samvete, som matte.


Grundkurs i Arabiska

Igår anmälde jag och mamma oss till Grundkurs i Arabiska på ABF i Visby till hösten! Skall bli hur kul som helst. När jag talade om det för Jihed bara skrattade han. Han kommenterade då att det jag lärt mig hittills ju är Tunisiska och inte klassisk arabiska som ju är det vi kommer lära oss på kursen, och att det skulle bli kul att höra mig prata klassisk arabiska sen :P Ja det tycker jag med sa jag! Ännu mer kul tycker jag att det är att mamma ville hänga på och lära sig hon med. Så i höst sätter vi oss alltså på skolbänken tillsammans. Kursen börjar den 20 sept, så vi hinner till och med komma hem från Tunisien innan första lektionen börjar så vi inte missar något! :)
Nedan är en bild på det Arabiska alfabetet. Svårt! Men skall bli riktigt kul och spännande, har ALLTID velat lära mig Arabiska faktiskt. Dem språk jag vill behärska till fullo är Arabiska, Franska och Ryska. Franska förstår jag och kan eventuellt i väldigt enkla fall ta mig fram på. Och Arabiska är jag på G med nu! ;) Ryska däremot är det värra med. Babuschka! :P


Eid al Fitr



Idag är det Eid al Fitr. Ramadan är slut. Igår var alltså sista dagen på Ramadan och sista dagen av fasta.
Vad har jag lärt mig under Ramadan i år? Ja i början måste jag erkänna att jag hade stora förhoppningar på mina egna förehavanden under denna månad. Jag skulle läsa hela Koranen och jag satt varje dag med intentionerna att lära mig mer om Islam och dess utövning. Detta lyckades jag hålla uppe första halvan av Ramadan. Tyvärr blev jag sedan för upptagen och påverkad av förberedelserna kring bröllopet att mina intentioner mer eller mindre rann ut i sanden. Jag har inte läst hela Koranen vilket smärtar mig mycket, då jag verkligen såg fram emot detta. Men det är inte mycket att gräma sig över utan att se till att läsa den nu efter Ramadan istället. Däremot har jag lyckats upprätthålla en daglig läsning om Islam via olika bloggar och internetsidor, vilket jag är tacksam för.
Det största lärdomen jag fått av själva fastandet är vilken otrolig mängd mat vi förbrukar i onödan och dessutom hur mycket mat vi i västvärlden slänger. Det är inte klokt. Jag hoppas innerligt att denna lärdom gett mig styrka att även i fortsättningen tänka mig mycket mera för och lära mig använda det jag har hemma i skafferiet och inte hela tiden köpa nya grejer som gör att jag måste slänga gammal mat som jag inte använt mig av. Vi har för mycket nycker när det gäller mat. Visst kan man bli sugen på en viss sorts mat eller en viss maträtt. Men man måste tänka längre än sina egna (oftast snabbt övergående) begär. Jag bara menar att man skall tänka på vad man redan har innan man skaffar sig nytt. Och detta inte bara gällande mat för den delen.
Jag kommer inte fira Eid något speciellt idag. Förutom att njuta extra mycket av att själv få lägga min egen touch på min bröllopsklänning och att få njuta av att umgås med min familj och av dem gåvor vi har.
Alhamdulillah!

Syr, syr och åter syr

Det är precis vad jag gör i dessa dagarna två. Igår sydde jag precis hela dagen och denna dag lär bli likadan. Jag tänker ju inte visa er någon bild på klänningen, men lite arbetsmaterial kan ni få kika på ;)



Samtidigt som jag syr så sitter jag och lyssnar på en ljudbok. Mamma gillar ljudböcker varvid vi har egentligen hur många som helst hemma. Mamma och jag har dock inte samma smak på böcker. Jag läser inte deckare alls (är för mörkrädd för det) medan det är i princip det enda mamma läser och lyssnar till. Så därav har jag fått ta en bok jag redan lyssnat på tidigare. Idun av Johanna Hildebrandt.



"Prästinnan Freja och hennse TOr, den enögde hövdingen Oden och den undersköna drottning Alfhild - och alla de andra hjältarna - möter oss igen.
Tor seglar till Alfheim. Han är plågad och bekymrad. Svartsoten plågar både vaner och asar. Tor måste förmå Freja att hjälpa honom. Bara hon har kraft kvar att driva bort farsoten.

Idun är den andra delen i Johanne Hildebrandts mäktiga bronsålderstrilogi. Det är en andlöst spännande roman om urtida magi och gudar som tampas med samma livsval som vi gör idag: svek lögner lust och längtan."

Bröllopspresent

Detta med bröllopspresenter är ju ett spännande avsnitt. Både nära och kära har frågat mig vad vi önskar oss. Och i början tänkte jag, jag måste fråga Jihed! Vad vill vi ha egentligen? Ingen av oss har några speciella önskemål, och hans reaktion var snarare att man i Tunisien inte brukar önska sig så som man ibland gör här i Sverige. Så vi har lämnat våra nära och kära därhän och typ svarat: Upp till dig! Vi blir glada för allt! :) Schysst va?! Precis det svaret man vill ha :P Jag har däremot lagt in ett veto mot prydnadssaker, hualigen!
I alla fall så är vi mest nöjda med att fira med dem som har möjlighet att komma och tacksam för de gratulationer som hittills nått oss.
Vi har dock fått en bröllopspresent i förväg redan. Av min mormor. Hon gav oss detta fat att hänga på väggen. Det har ett starkt affektionsvärde för henne och så föreställer det världens första par, Adam och Eva, och nu är även vi ett par på väg att söka våran gemensamma lycka. Fint!!


Tunisisk mat

Har idag slängt ihop lite mat a la Tunisien när det var dags för matlagning. Vi hade nämligen lite kyckling jag tagit fram ur kylen. Och var det någonting vi åt och lagade i Tunisien i våras så var det kyckling. Så det blev en liten Tunisien-gryta men kyckling, vitlök, chili, tomatpure, linser, potatis och vatten. Samt den tunisiska kryddan jag fick med mig hem i våras jag inte vet vad den heter. Starkt och riktigt smarrigt blev det!!




Mamma som äter på tunisiskt sätt oxå med bröd ;)


Och den tunisiska kryddan jag inte riktigt vet vad det är, men gott blir det!

Goddag!

Goddag!

Idag har jag tvingat mig själv att vara hemma och sy på klänningen. MÅSTE verkligen bli klar med den på typ tisdag helst. Den behöver nämligen tvättas en gång innan vi åker, då den nu är lite solkig pga all hantering vid sömnad. Sen jobbar jag inatt och måste sova en liten stund innan jobbet också. Jobbar dessutom torsdagskvällen och vi åker ju på fredag morgon från ön så allt måste i princip vara färdig-packat på onsdag kväll/ torsdag förmiddag.  Planeringen går annars framåt en hel del vilket känns väldigt bra!!

Annars måste jag ju tala om att jag pratade med min vän Karin igår. Karin skall gifta sig med sin André i december. Igår fick jag frågan om jag kunde tänka mig att vara Toastmaste (madame) på deras bröllop och jag sa genast JA!! Låter hur kul som helst! Mamma mailade mig en länk imorse också med en massa info om hur det brukar gå till och med dem saker jag då måste hålla koll på, perfekt! från taltipset.se

Skall nu sätta mig och lyssna på Anna Kåvers sommaprat på sr.se/sommar och sy på klänningen :)

Snart så

Jag har ju som sagt fått hem pärlorna, så igår när jag väl kom hem till Elli på kvällskvisten så satte jag igång att sy. Nu har jag kommit en liten bit, men insett att min skiss jag gjort på papper kan jag ju bara glömma! He he, det funkar inte alls. Så jag får improvisera lite istället men det kommer bli bra ändå!

Ligger just nu med datorn framför mig på sängen och slösurfar lite. Skall strax iväg på kvälls-jobb. Är hyfsat trött, men vad gör man inte för lite pengar i slutet på månaden.

Dessa senaste dagarna innan resan består mest av sömnad och iordningfixande inför bröllopet, tvättande, packande och så lite dater med folk innan vi ju är borta i två veckor. Skall bli sååå skönt att komma iväg. Och nu är det inte ens en vecka kvar längre :P Underbart!


Älsklingen och jag på en kollegas bröllop i Tunisien, snart är det våran tur :)

Dagens mest aptitretande bild bjuder jag e...

20110826087 (MMS)

Dagens mest aptitretande bild bjuder jag er nu på! :P Men jäklar vad gott det var! Jag och Ida unnade oss lite indiskt idag och tyvärr är jag kass på namn när det gäller maträtter men denna var otroligt god! Har varit i stan typ hela dagen, med saker för mig hela tiden, därav den dåliga uppdateringen. Först ut var mormor, sen ida och nu ligger jag i en säng hemma hos Elli. Haft en bra dag! Nu skall jag sova gott med fina Turtles sängkläder ;)


Det är lite dimmigt såhär på morgonkvisten...

20110826082 (MMS)

Det är lite dimmigt såhär på morgonkvisten idag :) Har varit lite trögt att jobba natt eftersom jag inte gjort det på ett tag nu, skall bli riktigt gött att få gå och lägga sig när jag kommer hem nu! Var tvungen att åka till Hemse en sväng bara och tanka bilen. Imorn bär det av mot stan. Mormor ville ses så snart som möjligt nu innan vi åker och så skall med Ida W på en grej. Blir nog bra. Insett att jag har ett date-schema nu innan jag åker ;) God dag!


Pärlorna är här!!



Pärlorna kom idag!! Äntligen är dem här!!
Har dock inte börjat sy med dem ännu :P Kunde inte hämta dem förns vid femtiden och sen var det iftar och sova lite för nu skall jag iväg och jobba natt. Men jag har koncentrerat mig på att rita mönstret istället så det skall bli ordentligt tills jag skall börja sy imorgon (förhoppningsvis!).

Annars har jag spenderat en stor del av dagen till att försöka fixa min "gamla" dator. I expressen i tisdags fanns en artikel om hur man gör sin dator "Supersnabb på 7 minuter".Har gjort delar av åtgärderna på min lilla och det har hjälpt. Så då tänkte jag att jag skulle prova det även på den gamla jäääätte långsamma datorn. Och jag kan ju bara säga att den jobbar fortfarande :P Kanske den är klar med en total genomsökning när jag kommer hem imorgonbitti. Lite roligt när jag satt med båda datorerna bredvid sig, lite skillnade :)


Ny design?

Känner verkligne för att göra en ny design här på bloggen. Har dock tänkt att det skall få vänta tills efter Tunisien resan och bröllopet, men vem vet kanske knåpar ihop en ny header för att roa både mig och er lite ;)

Idag har jag sovit, riktigt länge! Skall jobba natt inatt så det var mest som förberedelse inför det. Kommer sitta klistrad vid fönstret nu för att se efter när posten kommer om det kommer en paketavi om pärlorna!!

Idag är det bara 8 dagar kvar tills vi åker! Det skall bli så himla skönt att äntligen få komma ner till Tunisien. Känns som att det är bara det jag går och väntar på!


Port el Kantaoui i solnedgång

Skriva på papper

Jag inser att det är verkligen jättemycket och åter jättemycket bröllops-snack i denna blogg just nu. Men det är inte så långt kvar tills vi åker och efter det blir det svårt att blogga klokt tills vi kommer hem, så ni kanske kan ha lite överseende. Dessutom är bröllopet i princip det enda som snurrar i mitt huvud just nu, så därför är det det jag skriver om :)

Pratade precis med Jihed nu på kvällen och vi pratade om hur vi skulle lägga upp dagarna innan festen. Vi beslöt att vi kommer att åka och fixa med och skriva på papprena någon dag innan själva festen. Det vill säga gifta oss på pappret innan festen. Från början var vår plan att skriva på papprena på festkvällen, men det känns som att det är lika bra att göra det innan, så att vi (läs jag) slipper oroa oss och stressa angående allt pappersfixande. Då kan vi koncentrera oss på att ha kul och njuta på festkvällen. Känns riktigt bra!

Mamma och jag har även bestämt att vi skall ha en speciell bröllopsväska med oss. Alltså en mindre väska där vi packar allt som har med bröllopet och outfiten att göra. Då har vi allt på ett ställe och jag slipper mixa det med mina vardagliga kläder.

Åh det närmar sig verkligen!! :)

Bo i Tunisien

Har sökt runt lite på lite olika sidor som har med Tunisien på ett och annat sätt. Till slut hamnade jag på en engelsk sida med fastigheter i Tunisien. Både tomter, hus och lägenheter till salu. Hittade detta hus som ligger i Chott Meriem, området där vi bott.

http://www.thetunisianhouse.co.uk/villassousse.htm

Kan verkligen tänka mig att bo i Tunisien. Var ju där i princip hela våren i år och trivdes riktigt bra. Sen är det ju alltid en annan ska med jobb och den vanliga vardagen. Men någon gång hoppas jag verkligen att vi bor där! Nu är ju dock planen att bo i Sverige först, sen får vi se vad som händer.


Det går framåt

Vågar inte riktigt tänka på hur pengarna flödade iväg idag när jag var i stan och shoppade det sista till min bröllopsoutfit... Hualigen! Men å andra sidan så är det i princip klart nu. Det är örhängen som saknas och så pärlorna vi väntar på till klänningen, men annars har vi allting nu. Oj oj oj!
Idag inhandlades underkläder, vattenfast (!!) mascara (jag kommer gråta, så enkelt är det bara), låga skor ifall jag får för ont av klackarna, hårdonut (:D) och limpistol! Just det ni läste rätt, jag har köpt limpistol till min bröllopsoutfit! ;) Det var nämligen såhär att jag drog ju med mig Ida W runt på stan med dessa ärenden, och när vi var hos frisören där vi köpte hårdonuten så hade dem även knutnålar med pärlor på, som jag vill ha. Men dem kostade 150:- för ett paket med 5 nålar = 30:-/nål!! Men då sa tjejen där att när dem gjorde håruppsättningar med pärlor så använde dem limpistol och fäste pärlan direkt i håret. Och det skall enligt henne inte vara några problem att ta bort sen. Så that's why jag även handlade på Clas Ohlsson idag! :)
Nu är det bara en fortsatt önskan att pärlorna kommer med posten imorgon så jag kan sätta igång med att sy på dem. Vi närmar oss slutet på denna skapelse!!

Fick en länk på Facebook från min moster Ing-Marie som bor i Grekland. Hon skickade en länk om en tradition man har i Grekland då brudparet får ett par kransar på sig som tecken på giftermålet. Kolla!


Blondering

Nu börjar håret torka, och snart kanske ni får se ett resultat. Så länge för ni nöja er med bilder från processen :) Har fått igång mamma på att ändra om livet på klänningen också, bridezilla är i tagen idag igen :S Men det är faktiskt för att jag skall vara så nöjd som möjligt på dagen D. Skall bege mig in till stan på lite slutgiltlig shopping och letande efter hårgrejer också.

Måste bara få skryta lite om hur händig jag är. Mina solglasögon som jag inhandlade i Tunisien i våras gick sönder häromdan. Eller rättare sagt verkar skruvarna på ena sidan lossnat och försvunnit. Så händiga Amanda, utrustad med glasögonskruvmejsel från Lensway har nu flyttat om lite skruvar och vips så kan jag ha dem igen. Jag gillar dem verkligen nämligen så jag skall göra allt för att kunna ha dem i Tunisien igen! :)







Slingor

Sitter och checkar in världen lite här på nätet i väntan på Jennie. Jennie skall komma och färga mitt hår. Rättare sagt lägga i blonda slingor är det vi skall göra. Var ju väldigt mörk i håret innan min senaste färgning och nu har min riktiga hårfärg kommit fram alltmer plus att solen har gjort sitt till. Men känner att jag behöver fräscha upp det lite och ljusa till det innan bröllopet och resan ner, så idag blir det gjort!
Sen får vi se om det kommer pärlor med posten och jag därmed stannar hemma och syr i eftermiddag eller om det blir så att jag tar en tur till stan för att fixa det sista inköpet till outfiten.

  

En bild egentligen för att visa hur mörkhårig jag faktiskt var för bara ett år sedan i Tunisien. Men också för att det är en bild från Tunisien ;) Och sen för att visa att jag har ju faktiskt haft liiiite ljusare hår också :P Men såhär ljust skall det inte bli nu!

Bröllopskort

Idag har ju jag och mamma hållt på med slöjan, hur den skall sitta, hur lång den blir, och kanter och allt möjligt. Vi har som sagt var kommit fram till ett förslag som  mamma skall jobba efter imorgon medan Jennie kommer hit och skall hjälpa mig slinga håret :)

Satt och kollade lite på gamla bröllopskort från släkten. Riktigt roligt. Plus att jag bläddrade lite i en gotländsk bok om bröllop som jag skrivit om tidigare här i bloggen: Ett ståtligt bröllop.


Detta är min Morfars mamma och pappa, Ebba och John som gifta sig runt 1920.


Morfars pappas föräldrar


Min gammelfaster Stina som gifter sig med Ebbe.

 
Två av släkten tidigare brudar, nu står jag på tur.... :)


Bridezilla

Det är dåligt på bloggfronten idag. Har ingen vidare motivation egentligen.
Skulle ha åkt in till stan med mamma på lite bröllops-shopping men blev inringd på jobb på förmiddagen. Väl hemma igen så åkte vi inte längre än till Hemse och köpte tyg till brudslöjan, tittade lite i dem affärerna och bestämde att jag får åka till stan en annan dag.
Är inte på något vidare humör idag. Har ingen direkt anledning heller dock.


Bridezilla

Ikväll har vi provat ut olika lösningar på hur slöjan skall sitta och hur lång den skall vara och hur den går ihop med klänningen. Först när jag såg mig i spegeln med klänning, skor och slöja så kändes det som att jo men jag kommer se ut som en brud. Det har oroat mig lite. Sen ju mer vi provade olika har vi nog kommit fram till en bra lösning. Men då började jag noja över längden på klänningen och det ena och det andra. Känner att jag börjar bli stressad och ordnar lite mycket och börjar ändra och så. Men nu har jag självmant beslutat att vänta till imorgon med något ytterligare beslut om längden. Vi får se.
Vi skall inte ha något stort bröllop. Men samtidigt börjar jag känna mig nervös och tycka att det är mycket att hålla ordning på. Visst vi har en rätt bra fördelning med saker han måste ordna där nere och saker jag måste ordna här hemma så det är inte så att jag har mer att göra. Jag är nog bara en typisk brud som oroar sig lite aningens för mycket över saker och ting, speciellt sin outfit ;P
Har fått min andra bridezilla attack under provningen idag, uppgivenhet och tårar i en härlig blandning med pärlor och tyll :P
Nu vill jag bara att pärlorna vi beställt skall komma så jag kan fortsätta sy på klänningen, känner att det stressar mig lite. Men men inte så mycket som blir bättre av att jag stressar upp mig.


Yoko verkar vilja åka till Tunisien ;)

20110823054 (MMS)

Yoko verkar vilja åka till Tunisien ;)


22 Ramadan

Hoppsan vad längesen det var jag skrev om Ramadan och hur fastan går för mig. Antagligen är det därför att det går så bra och har blivit en naturlig del. Det som återigen tryter är dock Koran läsningen som nu legat alldeles för mycket i skymundan under bröllopsbestyrenmed klänning och diverse acessoarer. Jag läser däremot andra texter och ser eller lyssnar till föreläsningar varje dag. Så varja dag ser jag till att lära mig något nytt och öka min förståelse för Islam. Och Alhamdulillah så har det gått väl hittills. :)
Självklarheten blir större och insikterna ökar dagligen. Vi får se varthän det bär och jag ber Gud dagligen om vägledning.

Sevärd video!!

Har spenderat kvällen med att lägga upp lite Möhippebilder på facebook samtidigt som jag lyssnat till föreläsningar om Islam från hemsidan imamforbund.se. Jag blev faktiskt tipsad via en kompis kompis om en föreläsning i projektserien Vad är Islam, och föreläsningen var så otroligt bra så jag måste bara tipsa alla om den, både muslimer som icke muslimer. Den är rätt lång ja, men verkligen sevärd!!

http://imamforbund.se/verksamheter/projekt/vad-ar-islam/uppsala1-2maj2010/14-bilal-mizher.html

Se den!

22 augusti

Känns som jag kommit in i andra laddningen för dagen. Har lite energi kvar ändå :)
Dagen började sisådär med att min väckar-klocka (mobilen) inte ringde. Jag hade satt alarmet på både 03.00 för suhur och 06.00 för att gå upp innan jag skulle till jobbet till 07.00. Klockan 06.20 kommer mamma in i mitt rum och undrar om jag inte skall till jobbet. Och jo det skulle jag ju, så jag flyger upp, sköter djuren och ilar iväg snabbt som tusan till jobbet.
Jobbet gick bra, men jag var riktigt trött när jag kom hem. Så efter lite vanligt fixande och trixande la mig och tog en powernap en timme innan det var dags för Morfars födelsedags firande. Morfar fyllde 86 idag!

Morfar, Mormor, Mamma, Moster Lotta och Lasse (Mosters fästman)

Annars är det som snurrar i huvudet just nu den olycka som inträffade här på södra Gotland igår eftermiddag. En liten fyrårig kille blev överkörd av en traktor som en nära anhörig till killen körde. Helt enkelt såg föraren inte killen. Han dog direkt. Då mamma är kyrkvärd åkte vi till kyrkan för att se till att det finns ljus till ljusbäraren om folk vill tända ljus i kyrkan. Det är en fruktansvärd tragedi med ett så litet barn och en sådan hemsk olycka. Hoppas att familjen finner styrkan att ta sig i genom detta.


Hajk!!

Asså herregud vad trött jag är!! Jag är helt slut!
Jag begav mig ju in till stan till runt tolv-tiden för att träffa Ida W. Tanken var att mysa och snacka och komplettera lite av köpen från igår, men då jag inte insett att Gotland nu övergått till höst och därmed stänger alla affärer på söndagar så var kompletteringen körd. Istället begav vi oss till Muramaris och täntke mysa runt på en liten promenad och snacka lite. Promenaden förvanlades till en hajk där vi fick krypa i busksnår, plaska i lerpölar, gå vilse, bestiga berg och allt sånt där annat man kan hitta på i den Gotländska vildmarken.
Väl hemma bröt jag fastan och har nu bara typ legat på sängen och faktiskt somnat av trötthet. Har även pratat med min kära vän Karin som även hon är blivande brud. Hon och hennes André gifter sig i vinter men vi är typ lika långt i planeringen :P Sen vart det lite tv ute hos Morfar och nu en signal till Jihed innan sängen kallar. Imorn är det upp och jobba dag, tidigt som attan, 07.00 börjar jag! :S

 

 
 
 
 

Morgonpigg??

Vaknade vid åtta och hör och häpna så gick jag faktiskt upp! Fixade med hunden och katterna och hängde en tvätt och diskade. Helt knasigt! Nu däremot känner jag mest för att somna om. Men skall ta och göra ett ryck om en liten stund och fixa mig iordning inför dagen.

Idag skall jag in till stan och träffa Ida W :) Skall bli riktigt mysigt. Måste komplettera lite av köpen igår oxå.

Om man förresten tror att ens hus eller ens rum är ens eget, så kan man ju glömma det med en hund och två katter. Det är djuren som bestämmer! :P

 


Som sagt var så är det bara tolv dagar kvar till Tunisien nu. Jag får ständiga flashbacks från tidigare resor och kan knappt bärga mig tills det är dags att gå ombord på planet. Längtar så jag inte vet vad jag skall ta mig till. Även om bröllopspaniken börjat smyga sig på så gillar jag att jag har saker att göra nu dagarna innan vi åker. Annars kan jag lova att det hade varit 20 gånger värre! :P


(Jag vet att det är suddigt, sorry)
Första kvällen någonsin i Kantaoui, augusti 2010.



Utsikten från våran balkong på hotellet.


Och så stranden såklart!!

Väskan är framme redo för att bli packad. ...

20110821987 (MMS)

Väskan är framme redo för att bli packad. Jag vet att det är hela 12 dagar kvar, men hallå det är ju endast tolv futtiga dagar kvar!! Idag har jag fått mitt första och förhoppningsvis enda bridezilla utbrott. Eller egentligen skulle jag inte vilja kalla det utbrott. Snarare ett uttryck för lite rädsla att brudslöjan inte blir bra ihop med varken mig eller klänningen. Så efter att mamma fått stå ut med panikartad förklaring av problemet och lite gråt så är nu planen angående slöjan ändrad. Och båda tror att detta är till det bättre! Måste bara påpeka att det faktiskt var min första och återigen förhoppningsvis enda lilla bridezilla attack. Godnatt!


Hårdonut?

Som den pensionär jag är har jag nyligen avnjutit en perfekt tv-kväll med Gäster med gester först ut med bland annat Morgan Alling som några av er redan vet är min allra bästaste favorit i den svenska teatervärlden.
Och efter det en timme med Ola Salo från The Ark, det absolut bästa bandet ever!! Förstår ni vilken lyrisk kväll!! Nu sitter jag och lyssnar på mina gamla The Ark skivor och kollar på bröllopsfrisyrer.
Då jag skall ha en slöja tänkte jag mest bara ha en knut under där. Men funderar starkt på att använda mig av en "donut".

  
 


Känns som att det dröjer med slutgiltligt beslut typ tills sista sekunden. Det är lite så jag jobbar just nu på både ont och gott.

Ola Salo sa en hel del saker i programmet på tv ikväll som fick mig att tänka till på valen vi gör här i livet. Välj med hjärtat! Jag låter ofta min hjärna nojja på rätt friskt. Sen i slutänden är det oftast mitt hjärta som tar beslutet. Som tur är. Man kan fundera mycket över omständigheterna men jag tror på människans möjlighet att välja och innerst inne känner man vad som är rätt i ens hjärta. 


Dagens skörd

Måste ju visa bilder på skörden vi införskaffade idag :) (Dock var inte underkläderna en sådan succé som man kunde ha trott, men jag är glad ändå)

 
Mamma i sin suppersnygga chica nya klänning! Kapet! Så fin lilla mamma!



Och så skorna! I love them!

Försöker egentligen plugga lite. Börjar ju undersköterske-utbildningen på måndag. Men har hamnat på alla möjliga andra sidor på nätet och lyssnar till Babbens sommarprat ur SRs arkiv.

Toppen dag!

Älsklingens födelsedag har visat sig vara en toppendag även för mig. Alhamdullila!
Mamma och jag begav oss ju nämligen iväg på en lite shoppingtur. Vi började med Hemse där vi faktiskt hittade ett par perfekta bröllopsskor till mig, som dessutom var på rea 50%. Så bröllopsskor är nu avcheckat på listan för 149:-, det ni!! Sen lämnade vi in lite mer grejer på Röda Korsets Kupan och begav oss mot stan.
I stan låg fokus på att besöka favvo-affären Olars Ulla som ligger på Adelsgatan. Mamma hade nämligen fått ett presentkort av grannarna i födelsedagspresent och tänkte utnyttja det innan vi åker till Tunisien. Och om hon fick utnyttja det!! Inte nog med att hon hade presentkort, det var dessutom rea! Och det plagg vi hittade till mamma, en klänning/tunika i turkost linne var det hela 60% rea på plus presentkort, så istället för nästan 2000:- betalade mamma ca 300:- Bra kap!!
Så när båda två redan var nöjda med dagen med bröllopsskor och jättefin klänning så blev det bara ännu bättre. Jag hittade ett par vita leggings som jag måste ha på bröllopet. (jag har nämligen för tjocka lår som annars skaver mot varandra och gör förbaskat ont när det blir varmt). Jag hittade dessutom perfekta bröllopsunderkläder för under 300:- sammanlagt! Och så inhandlade jag hårfärg som Jennie skall göra slingor på mig med på onsdag.
Vi tänkte kolla på tyg till brudslöjan som mamma skall sy, men då hade affären precis stängt. Så det får bli en annan dag.
Nu är vi hemma och jag har precis tänt den första brasan i kakelugnen för denna höst. För nu är det banne mig höst. Det blåser och regnar och är inte alls något sommarväder. Skall bli riktigt skönt att få åka till Tunisien och värmen och kärleken. Och idag är det mindre än två veckor kvar!!



Älsklingen och Mamma på Sultana. Åh kan knappt bärga mig tills vi sitter där igen och då dessutom med moster Lotta, kusin Erika, Kia, Lina och Anna. Underbart!!

Känns som om jag lever i någon slags ständig eufori över bröllopet och resan. Jag skall verkligen gifta mig med min älskade Jihed och vi skall få dela resten av våra liv tillsammans. Lycklig!!

Grattis Älskling!!

Idag den 20 augusti är det älskade underbara bästaste Jiheds födelsedag. Är lite ledsen i ögat att jag inte kan dela denna dagen med honom. Hoppas att han får en alldeles underbar dag, trots att han måste jobba :S Bjuder på lite bilder på jubilaren ;)

 



Så fin! <3 Nhebek dimma hobi!! <3

...och åter regn

Jag känner mig rätt seg idag. Skyller på vädret. Det har regnat precis hela dagen. Men det måste ju göra det ibland också. Och regn och vatten är källan till liv, så man skall vara tacksam och inte klaga. Tänk om detta regn kunnat falla över Somalia istället. Då hade jag varit ännu mera tacksam.

Har spenderat eftermiddagen hos söta lilla Jennie. Jennie gjorde sin första tatuering igår lite oväntat. Hennes stjärntecken nere på insidan av vristen. Riktigt snyggt! När folk gör nya tatueringar suger det till rejält i tatueringstarmen. Är sugen på en ny. Har flera olika jag skulle vilja göra, men ingen som är sådär super perfekt att jag vill göra det på en gång.



Jag vet att bilden inte gör rättvisa för tatueringen, men det är ett Skorpion märke och sen står det Scorpio mitt över. Nu är den full med salva för att läka bra.



Sen låg vi på sängen och jag hjälpte Jennie med lite kurslitteraturbestyr nu innan kursstart. Jennie skall börja plugga till förskollärare nu i höst från att aldrig ha pluggat på högskola, så hon är lite nervös och använder pluggnörden nummer 1 till lite stöd :P

Nu är jag hemma och har brytit fastan och skall sätta mig och sy på klänningen igen :)



Tänkte visa er hur Yokos tassar ser ut. Hon är nämligen en Skeppskatt och har därför en extra tumme på framtassarna. Ser ni?! Och sen har hon dessutom en extra klo på baktassarna. Söt!


Regn

Har typ nyss vaknat :P Eller egentligen vaknade jag vid halv åtta. Picasso började nämligen hulka inne i mitt rum, och livrädd som jag är över att få någon som helst fläck på den tunisiska mattan från Kairouan så kastade jag mig upp och fick ut hunden i badrummet innan han fick upp något. Sen fick jag ta hand om både honom och det som kom upp och Yoko som vaknade och skulle vara med i händelsernas centrum.
Gick dock och la mig igen efter denna strapats och sov ända till 12!!! Skall dock påpekas att jag inte sovit någe bra inatt. Först var det för kallt vilket gör att jag har svårt att somna, sen var jag tvungen att springa på toa flertalet gånger för dem 3 liter vatten jag drack igårkväll. Så då var det lite ironiskt att jag nu när jag kom ner till köket till mamma och känner mig som en urvriden disktrasa, så säger hon: Vad pigg du ser ut! :P

Idag är planen att hänga lite med Jennie, vilket jag absolut borde ta tag i typ för en timme sedan. Vi hade tänkt ta en mysig promenad hemma vid henne, men då det bara öser och öser och öser ner ute så kanske vi skippar den idén.

Senare blir det ännu mer sömnad på klänningen, måste fixa till en av dem grejer jag sydde igår, blev lite lat där på kvällskvisten så då får vi görat igen. Måste ju faktiskt bli bra gjort på denna klänning, min bröllopsklänning! :)

Nej nu skall kasta mig i duschen och kasta iväg ett sms till Jennie :)

See ya!

Bland jasminblommor och murgröna

Har faktiskt inte gjort så himla mycket annat idag än att sy på bröllopklänningen. Å andra sidan har det gått väldig mycket framåt idag också :) Nu väntar jag egentligen på en beställning för att kunna sätta igång med att dekorera nästa del av klänningen, vilket är den lite mer utmanande delen, men jag tror det skall gå bra.

Mina schemalagda pass på jobbet har upphört. Så nu har jag endast inhopps-pass och det är ca 5 st pass nu innan vi åker. Spännande nog så har jag ett kvällspass till halv tio på kvällen, dagen innan vi åker med morgonbåten från Gotland. Så jag får helt enkelt se till att vara färdigpackad och ordnad innan jag åker till jobbet där den 1 sept.

Pratade med älskade Jihed för en stund sen och vi insåg båda två att vi börjar bli lite nervösa :) Dagen då vi skall gifta oss närmar sig med stomrsteg och förberedelserna måste ordnas typ nu.

Har idag även hittat två nya bloggar av och om just tjejer med tunisiska män som bor i Sverige, oerhört kul! Det är Fru Tunisien och Rzigui. Följer dem båda nu!

Nej nu skall jag ta ett ryck och bli färdig med klänningen för kvällen och sen nanna kudden och drömma mig bort i drömmarnas bröllopsland bland jasminblommor och murgröna ;)

Vackert

Ibland kommer jag på mig själv med att vara lite konstig. Vackert är ju en definitionsfråga. Men jag tycker att det är vackert med tvätt som hänger ute på linan. Speciellt en dag som denna när solen lyser och det blåser lite lagom. Och allra finast är det med lakan i olika färger. Vackert!




Ana Gina i Sommar i P1

Sitter just nu och lyssnar på komikern och bloggerskan Gina Dirawi på Sommar i P1. Gör som jag säger jag bara! Verkligen lyssnarvärt!! Insiktsfullt! Verkligt!


Hur man ber salat


Vem är jag?

Jag lovade ju er en bildbomb från Möhippan och egentligen väntar jag tills jag får alla bilder, men måste bara få bjuda på denna freak-bild.



Hallå var är jag? vem är jag? Hjälp! :P

Tha dress

Det känns verkligen som att det går framåt med klänningen och med övriga planer för bröllopet! Känns hur underbart som helst! Hade dessutom ett megamysigt samtal med Jihed (som vanligt) och det spär ju på eufori-känslan rätt bra ;)
Snart är det bara två veckor kvar tills vi åker, och alltså två veckor kvar tills jag får träffa min hobi igen!!
Satt och tittade i en blogg om en svensk tjej som är gift med en tunisier och nu bor dem i Sverige. Jättekul att läsa om folk som varit i liknande om inte ens nästan identisk situation som oss. Där fanns det i alla fall bilder från deras bröllop. Otroligt vackert!! Och jag fick ordentliga nervpirrningar i magen av deras bilder och tanken på mitt eget bröllop. Hon hade dock, vad jag skulle klassa som en tunisisk bröllopsklänning. Egentligen var det en västerländsk vit lång klänning och inte den tunisiska traditionella dräkten. Men dem vita klänningar man har till bröllop i tunisien är väldigt pråliga, för att underdriva lite. Jag läste bloggen medan jag satt och sydde på min egen klänning. Tittade på hennes känning och tittade på mig egen och insåg på en gång vilken stor skillnad det är. Min känning är inte riktigt en sådan där prålig "bakelse" klänning, snarare långt ifrån. Den är en klänning jag kommer att trivas perfekt i och som jag nu dessutom pimpar lite ;) Eftersom jag vet att Jihed läser bloggen så kan jag ju inte avslöja för mycket men vit och lång är den i alla fall ;)
Nu skall jag pallra mitt värkande och trötta huvud upp till sängen och sova. Godnatt!

Kvälls-sömnad

Sitter och syr på min bröllopsklänning. Det är riktigt mysigt. Det är handsömnad och sånt där pillande som tar lite tid som jag håller på med. Klänningen är dock inte sydd av mig från början. Men det känns ändå bra att få lägga sin egen touch på klänningen.

Idag har jag annars mest skött hushållssysslor. Genom att först laga mat till släkten och kusinen med väninna. Det blev köttfärspaj och grönsakspaj och sallad. Och så har jag tvättat en hel del.

Nu skall jag bege mig ut till morfar och se på tv och sy samtidigt ;)

Åh vad det var trevligt att få träffa min ...

20110816953 (MMS)

Åh vad det var trevligt att få träffa min kusin igen! Vi diskuterade hur länge sen det var senast och ingen kom ihåg vilket måste vara ett tecken på att det var ett tag sen :p Vi käkade och pratade och hade det riktigt trevligt. Han hade med sig sin väninna som bor i sthlm men är från Mexico, jättetrevlig tjej som jag pratade en hel del med om hur det är att flytta till Sverige och att anpassa sig till ett svenskt samhälle när man kommer från ett annat land med en annan kultur. Nu är det dessutom bestämt att dem skall få åka och kolla på raukar och sen till Hallvards på lunch innan dem tar båten tillbaka till sthlm. Men som sagt var det riktigt trevligt att se kusin Vasilis igen!


Morfar är nyklippt och fin inför kvällen s...

20110816949 (MMS)

Morfar är nyklippt och fin inför kvällen som ni kan se. Ett verk av undertecknad ;) Vi skall ikväll nämligen in till stan och käka middag på Joda bar. Det är släkten som skall träffas då en av mina kära kusiner från Grekland är på snabbvisit på ön. Skall bli riktigt kul, vi har inte träffats på flera år. Annars har min dag gått åt till att sitta och sy på bröllopsklänningen ;) och det börjar arta sig! Det är mycket småpill men jag blir mer och mer övertygad om att det kommer bli rätt bra till slut. Medan jag sytt har jag lyssnat på ramadan föreläsningar från ramadans första vecka. Det finns en serie med en kortare föreläsning per dag på islamguiden.com. Virtues of Ramadan, heter den. Idag är jag tillbaka och fastar och det känns riktigt bra att fasta igen. Alhamdullila att det går så bra som det går, och Inshallah så fortsätter det på samma spår resten av månaden.


Ikväll har vi kräftskiva hos Elli och Björ...

20110815945 (MMS)

Ikväll har vi kräftskiva hos Elli och Björn. Har typ inte ätit kräftor på över två år. Vi kastade ihop lite sallad och ostpaj då vi var rädda för att kräftorna inte skulle räcka till oss åtta. Vi var nämligen inte riktigt så förberedda att vi tinat upp kräftor så vi fick köpa färska (dyra!) kräftor. Nu dricker vi kaffe och snackar skit. Myskväll med vänner är fint :)


Pizza

Då jag äter även idag, så tänkte mamma och jag att vi skulle prova den nya Pizzerian som öppnat i Hemse. Så vi åkte och lämnade en del kassar med böcker till loppisen och en kartong med diverse och sen tog vi med oss två pizzor hem. Mamma tog med salami, oliver och vitlök och jag tog med kyckling, banan, annanas och curry, mums!!  Men jag orkade typ ingenting, inte ens halva pizzan fick jag ner. Kolla hur mycket som blev kvar! Så nu blir det pizzarester till middag oxå :)


Vad är Islam? Sitter just nu och läser en ...

20110815940 (MMS)

Vad är Islam? Sitter just nu och läser en bok jag hittade i mormors bokhylla för ett tag sedan. Den heter kort och gott Islam och är utgiven av Statens Historiska Museum 1985. Kanske inte någon vidare uppdaterad lektyr men man tager vad man haver. Jag tar tacksamt emot tips på böcker om Islam! Och från er systrar i Islam gärna tips på hur jag kommer över hadith-samlingar? Koranen är min vägledning men jag känner att för ökad förståelse behöver jag mer förklarande litteratur.


Staket

Snacka om att vara överambitiös förut när jag skrev att jag skulle städa mitt rum och försöka bära ut grejer dessutom efter vi jobbat med staketet i föregående inlägg. Jag är helt slut! Vi blev färdiga för två timmar sedan, men det finns egentligen mer jobb att göra. vi tog bara det som var mest akut. Just idag efter en hel dags jobb innan, slet det en aning med staket arbete, men annars så tycker jag egentligen mycket om arbetet på gården. Bjuder på lite staket-arbetar-bilder ;)


Moster Lotta in action.




Vår gård sett uppifrån hagen, i det vita huset bor jag och mamma, i det lilla röda på höger kanten bor morfar.


Här har dem nedrans fåren lyckats göra en stig och dessutom med hjälp av att smita under staketet få staketets fyra trådar att tvinnas ihop med lite ull till en enda tråd just på detta ställe. Inte kul!


Picasso fick följa med upp, trots att jag egentligen visste vad som väntade. Nämligen att han skulle vara orolig, nervös och skälla hela tiden. Picasso hatar elstaket. Han har fått sig en och annan kyss av elen som valp och unghund och blir alltid nervös när vi tar i staketet. Så ikväll har vi alltså inte bara slåtts med övervuxet staket som skall flyttas om och lagas, utan även med en i princip konstant gnällande och skällande hund. Men just här var det tydligen ingen fara att ställa sig mitt bland både elband och staketet med ståltråd :P

Vanlig dag

Har precis kommit hem från jobbet. Har jobbat dag idag vilket kändes väldigt tungt imorse men har gått bra under dagen. Idag har jag ju dessutom ätit hela dagen då det är den tiden på månaden för min del. Får dock se om jag inte skall fasta igen imorgon.
Nu har jag fastnat i någon slags koma känns det som. Väntar egentligen på att moster Lotta skall höra av sig, då vi igår bestämde att vi skulle mötas för att laga staketet till lammen. Men just nu märker jag att jag håller på och somnar. Kanske skall lägga mig på soffan i en halvtimme. Behövs nog.
Senare ikväll skall jag städa mitt rum ordentligt, kanske kan få moster Lotta att hjälpa mig bära ut lite grejer också så vi kan börja möblera på rätt sätt i huset här. :)

Ramadan 13

Mår inte alls något bra idag. Har den röda veckan och av ren vana bara fortsatte jag att fasta innan det slog mig att jag ju inte alls skall fasta under denna vecka. Så min kropp sa dessutom ifrån på skarpen. Efter firandet av mamma så tog jag och värmde lite rester och åt dem och då slog det till. En enorm smärta i magen som jag först trodde berodde på maten, sen klassade jag den som mensvärk. Men då smärtan liksom gled uppåt bröstet så kändes den alltmer som samma krampliknande smärta jag fått vid mina tidigare panikångest attacker. Lyckades behålla lugnet och inse att detta bara var någon liten varningssignal så jag tog och drack en del vatten och gick och vilade och till slut försvann smärtan. Jag är trött och seg och har nu suttit framför datorn ett tag och även läst Koranen. Med tanke på röda veckan blir det alltså inget fastande imorn heller. Imorn skall jag dessutom jobba dag så jag hoppas jag får tillbaka energin tills dess. För nu känner jag mest för att bädda ned mig i sängen.

Mammas 60 års firande

Idag har vi haft firande för mamma. Mamma fyllde 60 år i april, men avböjde då firande för att ha det nu under sommaren istället. Jag och moster Lotta hade bakat lite och fixade i ordning med bord och stolar i trädgården och när mamma gjort i ordning tårtorna var det bara att invänta gästerna. Det kom folk från kyrkan (mamma är kyrkvärd och sitter i kyrkorådet) och så lite grannar och vi i familjen. Riktigt mysigt och så hade vi dessutom tur med vädret!










Och så lilla jubilaren, Mamma! <3

Kvinnan i Islam

Läste en blogg som lagt upp denna video om kvinnan i Islam. Såg den precis nu. En mycket intressant video som förklarar bra både för muslimer och icke muslimer hur kvinnans roll är i Islam. Se den!


Ramadan 12

Är rätt så trött ikväll. Brukar annars kunna hålla igång kvällen efter nattjobb, men funderar starkt på att knyta mig efter mitt sena kvällssamtal med Jihed.

Anna har varit här ikväll och skulle egentligen sova över, men då hon reagerade på katterna fick hon tyvärr åka hem :( Vi har suttit och diskuterat bröllopsklänningen och utvecklingen av den en hel del vilket gjort att jag nu ikväll kommit igång faktiskt. Känns bra! En bit närmare målet ;)

Fick en ganska rolig kommentar av en vän på kvällen i tisdags, på möhippan. Hon hade inte läst min blogg på länge men hade kollat in den tidigare på kvällen. "Jag blev helt muslimifierad!" utbrister hon i en glad överaskning. Ja du sa jag så är det :)

Börjar känna lite att Ramadan rinner mig ur händerna. Att dagarna går utan att jag får det jag vill gjort. Det andliga och det som betyder något. Det går lite mycket åt till vardagen just nu. Vardagen och självklart en hel del bröllopsplanerande nu in i det sista.

Fastandet går bra nu också. Det börjar faktiskt till och med gå lätt. Måste få i mig lite mer dryck nu ikväll men annars är vi på det hela i fas.

Imorgon skall vi fira att mamma fyllde 60 år i våras. Jag var ju då nere i Tunisien med Jihed och mamma hade fullt upp med skolan. Så imorgon är det lite öppet hus med fika och tårta. Hoppas på fina besök :)

Telefonräkningar

När jag kom ner från övervåningen nu på morgonen (läs eftermiddagen) så hade mamma lagt fram telefonräkningen hon fått på hemtelefonen. Den var väldigt hög. Och den posten som gjorde den väldigt hög var utlandssamtal. Min mobilräkning ligger på ungefär samma summa......
Det är skitjobbigt, jag får i princip total ångest när det gäller pengar som måste ut som jag egentligen inte har. Denna månad skall det dessutom betalas för bröllopet och boendet och delar av resan ner till Tunisien.
Pengaproblem är INTE roliga, inte någonstans.
Självklart har jag och Jihed pratat om att vi inte skulle prata så mycket i telefon. Det är bara det att jag inte står ut med att inte prata med honom på en hel dag. Jag måste få ha den dagliga kontakten med honom annars blir jag knäpp. Jag vill så gärna ha honom här vid mig och när det inte går så får man ta näst bästa och prata med varandra i telefonen. Jag har helt enkelt känt att jag inte klarar mig utan att prata med honom. Jag vill ju att han skall vara en del av min vardag, hela tiden.
Jag känner ju fortfarande att det är värt det, jag måste helt enkelt ha den kontakten med honom dagligen. Men det är i alla fall inte kul när räkningarna kommer och jag redan räknat med en superhög mobilräkning och sen får en påbackning på mammas hemtelefonräkning. Ja livet är inte kul jämnt.....



Uppdatering:
Ringde nyss till Tele2 och fick mitt mobilabonnemang ändrat till Kompis Utland som bör halvera mina kostnader åtminstone! Vi gör framsteg! ;)

Jag firar av min sista schemalagda jobbnat...

20110811922 (MMS)

Jag firar av min sista schemalagda jobbnatt med lite choklad ;) Man får lyxa till det lite ibland! Fastan har gått bra och inshallah fortsätter det på den vägen. Jag har varit lite dålig på att dricka men jobbar på att bli bättre på det. Måste fylla upp vätskebalansen bättre helt enkelt. Men först lite choklad ;)


Twahechtek hobi

Jag saknar Jihed alla dagar. Hela tiden. Jämnt. Vissa dagar känns det dock av mer än andra. Och idag är en sådan dag. Idag är det riktigt jobbigt. Jag vill inget annat än att bara höra hans röst och vara i hans närhet. Börjar bli ruskigt trött på att det var så länge sedan vi sågs.

Mamma och jag har varit och köpt lite smågrejer till klänningen. Men inte ens det gjorde mig på något vidare humör. Nu har vi dessutom bokat båtbiljetterna till och från fastlandet i samband med resan till Tunisien. Så även om det är grymt jobbigt just nu så vet jag ju att dagen då vi möts närmar sig.

Idag är det 22 dagar kvar tills vi får se varandra igen <3 Inshallah går tiden fort..

Nedvarvning

Har tagit med mig datorn upp och lagt mig på sängen med datorn framför mig. Är egentligen sovdags för mig nu, men måste varva ned lite efter jobbet först. Då jag ligger på mage, så la sig dessutom en katt (Yoko) just nu på min rumpa, he he :)

Gårdagen (läs tisdagen) var egentligen ännu mer händelsefull än att den innehöll en hel Möhippa, den innehöll ju som ni vet en infoträff på Komvux angående utbildningen till hösten. Rättare sagt så var det bara info om hur deras distansutbildning funkar, vilket jag redan blivit informerad om tidigare. Men jag hann även pysa ned till bibblan och låna kursboken som jag redan börjat läsa i. Och jag känner att det här nog kommer gå bra!

På måndagskvällen så hade jag ju mitt andra intro på nya jobbet. Och det var bara så enkelt att det var bland det värsta jag varit med om. Jag har i princip aldrig känt mig så ovälkomnad och så ignorerad på något ställe någonsin, speciellt aldrig på en arbetsplats. Jag är medveten om att PA-jobb är annorlunda men jag funderade flera gånger under kvällen på att faktiskt gå därifrån. När jag satte mig i bilen för att åka från bibblan till min bortrövning i taxin så ringde dem från kontoret i stan och det slutade med att jag inte skall fortsätta. Det var helt enkelt ingan bra matchning mellan oss personer som skall jobba. Först kändes det jättejobbigt men nu känns det jätteskönt. Jag trivdes inte och hade egentligen tänkt ge det hela en till chans, men nu känns det skönt att det är avslutat.

Är mäkta irriterad på min mobil. Två dagar i rad nu har den dött så jag inte kan hålla kontakten med folk som jag vill. Framförallt med Jihed. Ringer alltid han när jag jobbar natt, men det gick inte för sig inatt då min mobil bestämt sig för att ge upp och jag glömt laddaren hemma. Irriterande!! Vill ju prata med min kärlek!! Det får helt enkelt bli ett längre samtal idag ;)

Nu skall jag försöka få katten av ryggen dit Leo nu avancerat och äter på mitt hår och sen sova. Godnatt!

Möhippa! :)

Mina tomtar i mossen hade rätt!! Även fast det egentligen heter Ugglor i mossen som min mor snällt påpekade för mig. Igår firades nämligen min MÖHIPPA!!! :) Det var en jättebra dag som trots hot om regn hade strålande sol hela dagen!

Jag har själv inga bilder från dagen men hoppas på att snarast få detta från de andra tjejerna som tog kort.

Jag skulle möta upp Elli vid Söderport klockan tolv. Istället för Elli kommer en taxi och hämtar upp mig och kör mig som kommit i lite halvpanik hela vägen till flyget. Då börjar jaga ana oråd. Sen lurade dem mig rejält och fick mig ett tag att tro att vi skulle åka till Rom. Dock kom vi inte så långt, flygplatsen var nämligen en lurendrejare där dem åt lunch och såg till att jag fick ett ombyte till mina medeltidskläder som Elli så gladeligen varit och hämtat hemma hos mig kvällen innan. Sen åkte vi in till stan och mötte upp Jennie vid Söderport och var då ett mantal på Elli, Anna, Ida, Jennie och jag. Vi gick ned till marknaden där vi myste runt lite innan jag fick påbörja uppdrag ett. Uppdrag ett var en affish med fyra killar, Jihed, Björn (ellis fästman) och två killkompisar, då jag skulle gå fram och fråga folk vem dem trodde jag skulle gifta mig med? :) Till slut gick det som det skulle och Jihed vann i antal, tack vare lite hjälp av gänget som kallar sig "Araberna" och klär ut sig i haremsbyxor och turban på medeltidsveckan.

Nästa uppdrag var att finna en massa olika personer bland folkmassan. Högst upp på listan stod en man i mörk kostym, en person med färgat hår, en person som bär medeltida vapen, en person med ett husdjur och så fortsatte listan ett tag. På en medeltida marknad kan man ju tro att det är en man i mörk kostym som lär bli svårast, till slut hittade vi dock tre stycken!! Det ni!! Eller rättare sagt en med kråsskjorta och svart väst, en med en riktigt mörk kritstrecksrandig mörk kostym och en med en turkos skjorta och fluga. Svårast visade sig det dock vara att hitta någon som bodde i medeltidsbyn. Konstigt kan tyckas men så var det.

Det näst sista uppdraget för kvällen var att jag fick 25 st små papperslappar där jag skulle be personer ge mig äktenskapsråd eller kärlekstips. Dem har nu Möhippegeneralerna Elli och Anna tagit hand om och skall nog hitta på något ytterligare litet fint minne :)

När detta var färdigt var det tid för Iftar och omtänksamma som dem är mina vänner hade dem köpt dadlar till mig! :) Så snällt!! Jag bröt fastan med dadlar och vatten och begav mig sen iväg på skattjakt. Mina tre avklarade uppdrag hade nämligen inneburit tre delar av en karta som vi sen vandrade efter. Vi kom fram till ruinerna S:t Hans och S:t Per och där väntade ännu en överaskning!

I ruinerna blev jag bjuden på ett special ihopknåpat välarbetat och underfundigt spex av lite teatervänner. Jag skrattade så jag kiknade :D Ni måste verkligen få se bilder på allt detta vid senare tillfälle, jag lovar en bildbomb men jag bjuder på denna tjuvkik än så länge :)



Sen var det dags för middag på Frimis i stan som under Medéltidsveckan byter namn till Bistra Haren och serverar medletidsbuffé. Mums!! Vi åt tills vi storknade. Sen spenderades resten av kvällen i glada vänners lag på Kapitelhusgården!

Tack!!! För denna underbara dag. En välbehövlig dag i vänners lag. Jag är otroligt tacksam!!


Tomtar i mossen?

Ha ha Lite konstigt att när jag säger att jag inte kommer ha tid att blogga så bloggar jag mer än jag gjort dem senaste dagarna :P

Andra introt på nya jobbet avklarat. Det går sådär, men hoppas på att det blir bättre efterhand och framförallt när jag får börja gå ordinarie och inte behöver gå extra på sidan av.

Har vaknat upp här hemma hos mormor och väntar nu på att hon skall få i sig sin frukost så skall vi bege oss iväg. Hon skall till Korpen och jag till Komvux. Jag skall på informationsmöte om den undersköterske-utbildning jag skall börja läsa deltid på distans i höst. Hoppas det går bra.

Sen har jag date med Ellibellibanan för att gå på stan. Det är ju som sagt medeltidsvecka. Mysigt! Fast jag anar tomtar i mossen, men vem vet :P

Regnet öser ned utanför fönstret! Då är de...

20110809912 (MMS)

Regnet öser ned utanför fönstret! Då är det riktigt extra härligt att krypa ned i denna mysigt bäddade säng. Detta är en stor del av familj och hemmakänsla för min del. Det är nämligen min moster Ing-Marie som tryckt rosorna på mormors påslakanset. Jag kan se det direkt på formspråket då vi alltid haft lakan, handdukar och dukar tryckta av min moster. Hon är riktigt riktigt duktig! Nu skall jag krypa ned under täcket och sova en god natts sömn. Sov gott!


Koranen 5:5 I dag har jag fullkomnat eder ...

20110808909 (MMS)

Koranen 5:5 I dag har jag fullkomnat eder religion åt eder, gjort min nåd fullkommen och funnit för gott att giva eder Islam till religion. Men om någon tvingas av hunger utan uppsåtlig benägenhet för synd, så är Gud förvisso överseende och barmhärtig.


Medeltidsveckan är igång! Känns lite konst...

20110808907 (MMS)

Medeltidsveckan är igång! Känns lite konstigt att jag jobbar så mycket att jag knappt kommer hinna vara inne någonting. Det är imorn jag och elli skall kolla runt lite men that's it. Detta jämfört med att jag spenderade hela förra årets vecka inne istan både besökandes och jobbandes på veckan. Det är ändå en riktigt speciell känsla att befinna sig på medeltidsveckan. Mysigt! Och ännu mysigare när man klär sig i medeltidskläder men denna gång får det va som ren besökare.


8:e Ramadan

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Tyvärr lär den hålla i sig någon dag till. Det är helt enkelt lite mycket just nu, med jobb och byten av turer och grejer.

Fastan går över förväntan. Jag har anpassat mig till tiderna enligt fatwan om Mekkas fastetider vilket idag innebär fasta 3:05-17:31. När jag nu börjar fastan vid svensk gryningstid innebär det att jag inte kan äta innan Fajr på jobbet. Det passar inte in i jobb-tiderna, vilket gör att jag när jag jobbar natt får gå och lägga mig hungrig. Så hungern har jag känt av mer dem senaste dagarna. Å andra sidan får jag bryta fastan tidigare, och det har hittills gått bra.

Vi har nu börjat släppa ut katterna, vi vill nämligen att dem skall vara både inne och ute. Dock så håller dem sig kring oss hela tiden, så sitter vi inne kommer dem in igen. Det är ju kul att dem trivs! :)

Nu skall jag om en liten stund dra mig in till stan. Har mitt andra intro-pass på det nya jobbet nu ikväll. Jag är faktiskt lite nervös för detta pass också. Kan tyckas underligt då jag redan haft ett intro som gick bra. Med brukaren är jag inte nervös, och jag får ju fokusera på att det är huvudanledningen till att jag är där. Det är mer dem andra assistenterna och känslan av att inte kunna och vara ivägen som gör mig lite nervös. Men Inshallah skall det gå bra denna gången också.

Dem sista dagarna när det varit en del att göra är det tyvärr min Koranläsning som har fått ge vika, till mitt stora förtret. Jag försöker verkligen att sätta mig och läsa varenda gång jag får en ledig stund, och det är egentligen inte tiden som saknas. Det är snarare att när jag väl sätter mig ned för lite läsning så är jag oftast så trött att jag inte kan fokusera och verkligen förstå det jag läser. Jag hade tänkt läsa enligt Juz och därmed en 30-del per dag, men ligger nu efter ett bra antal dagar. Hoppas på att kunna ta igen det på onsdag. Jag läser i alla fall något varje dag även om det inte blivit så mycket jag önskat.



Jag jobbar ganska sent ikväll, även om det inte är natt. Men då jag skall på möte rätt tidigt i stan imorgonbitti också så skall jag sova hos mormor på Gråbo. Tänkte ta med mig datorn men vi får se hur "pigg" jag är för inlägg. So long.

Ni får bara ett snabbt levnadstecken denna...

20110807902 (MMS)

Ni får bara ett snabbt levnadstecken denna morgon medan jag och Picasso passar på att ta in lite tvätt samtidigt som Picasso får morgonbehoven gjorda. Känns som att jag alltid skriver om att jag är trött, men nu är jag det igen och skall kasta mig i sängen!


6:e Ramadan

Återigen väcktes jag av en katt i förmiddags. Denna gång var det dock Yoko och inte Leo. Detta gjorde dock att jag inte sovit så länge som jag egentligen behöver inför nattjobb så måste lägga mig en stund igen sen.
Dagen har mestadels bestått i att sitta framför datorn och läsandes lite bloggar och allmänt kollande runt. Har även läst Koranen och lyssnat till föreläsningar kring tidigare dagars Juz.

Satt och somnade i fåtöljen med datorn i knät för en liten stund sen. Nu har jag brytit fastan med mjölk och dadlar och fick lite energi, men jag måste tvinga mig till sömns en stund, annars blir det en jobbig natt.

Det är inte bara jag som är lite seg idag:
 

Som ni ser så har dem små liven börjat komma avsevärt bättre överens precis som påpekades. Dem leker hela tiden eller sover. Men idag var första gången jag såg dem sova ihop :)

Nu kommer en sådan där onödig liten grej men som jag bara måste skriva ändå. Idag köpte jag nämligen Vitlök!! Åh undebara vitlök! I Tunisien är det vitlök i allt i princip och nu här hemma har jag gått utan vitlök ett bra tag, har helt enkelt missat det när jag varit och handlat. Men idag skrev jag upp det med stora bokstäver på lappen och fick med mig vitlök hem. Lycka! Så nu har jag gjort en liten youghurt dressing proppfull med vitlök som jag skall ha till couscous-salladen innan jag åker till jobbet, mumma! Har bestämt mig att jag skall sätta vitlök i trädgårdslandet i höst, så jag nästa sommar kan skörda alldeles egenodlad vitlök!


5:e Ramadan

Det får blir´ett inlägg om gårdagen såhär nu inför läggdags. Jag har ju lite fel dygnsrytm så min dag är ju lite längre än dygnet om man säger så ;)

Jag fick i alla fall min efterlängtade sömn, sov till tolvish typ och sen slappade jag fram till halv tre ungefär, riktigt nice! Sen var det lite Koranläsning och så laddade jag ner en video från qibla.com där dem lägger upp föreläsningar om Koranen varje dag nu under Ramadan. Föreläsningarna följer Juz vilket även jag läser efter så det passar mig alldeles perfekt och hjälper mig att få större förståelse för det jag läser i Koranen :)



"Gud tvingar ingen själ över förmågan; vad hon verkat är för henne och vad hon förverkat emot henne. Herre, straffa oss ej, om vi glömma oss eller förgå oss! Herre, lägg ej på oss en sådan börda, som du lagt på dem, som levat före oss! Herre, tvinga os ej att bära vad vi icke äga krafter till! Hav undseende med oss, förlåt oss och förbarma dig över oss! Du är vå skyddsherre; hjälp oss därför mot de otrogna människorna!"

För ett tag sedan fick jag en hjälpande kommentar av en anonym syster eller bror i Islam som påpekade att jag missuppfattat hur man är tillåten att fasta enligt Mekkas tider istället för dem vanliga tiderna för muslimer i Sverige. Jag har helt enkelt bara tagit reda på Mekkas tider och sedan följt dem som dem är. Det som gäller är dock att räkna ut hur långa fastedagarna är i Mekka, idag 14,5 timme, och sen plusa det på gryningstimmen här i Sverige och därmed beräkna när fastan kan brytas. Idag och de närmaste dagarna blir det ungefär 03:00-17:30.

Idag bröt jag fastan vid 18-tiden, sen kom Moster Lotta och hennes fästman Lasse och grillade lite korv och käkade potatissallad som Lotta tagit med sig, riktigt mumsigt!! Aningens mastigt, men gott!





Detta är O'Helga som är en liten liten puppie som Lasse var och hämtade för någon vecka sedan. Hon är här helt och hållet slutkörd efter att ha lekt med Picasso i ett par timmar. Så söt!

Nej nu skall jag ta och ropa in Picasso och gå och lägga mig, Sov så gott!

Tacksamhet

Jag måste få uttrycka hur otroligt tacksam jag är för det stödet jag får från andra systrar i Islam som mailar och kommenterar min blogg, tack!! Jag följer många konvertiters bloggar och får varje dag styrka och inspiration av dessa inlägg.

Igår på det nya jobbet pratade vi en hel del om katastrofen på Afrikas horn, det vill säga Östra Afrika. Vi kom in på hur tacksamma vi i Sverige och Norden borde vara för dem levnadsförhållanden vi har.
När jag var i Tunisien tänkte jag mycket på vad det är man uppskattar i sitt liv. I Sverige är vi egentligen ganska gnälliga, det är mycket materiella ting vi skall ha till hands för att var nöjda. Vi borde nog fundera lite mer på vad vi är tacksamma för i våra liv. Vilka delar av livet som verkligen betyder något.

Ramadan är en månad för eftertänksamhet, godhet, omtänksamhet, dyrkan och tacksamhet. Jag är oerhört tacksam för mycket i mitt liv, framförallt gällande dem människor jag har omkring mig och tryggheten i min tro och övertygelse som jag känner blir allt starkare och starkare.

Alhamdulilla

Reaktioner

Det blev inte sådär överdrivet mycket sömn som jag velat. Blev väckt av Leo igen, hans började leka i sovrummet och sen var det kört. Sen ville Picasso ut och började kräkas och det blev till att gå upp och fixa och så. Nu ligger alla djuren ochs over runt omkring mig medan jag fastnade framför datorn i bara pyjamas. Skall gå och lägga mig igen. Eller rättare sagt skall jag läsa Koranen först. Egentligen älskar jag tidiga mornar, det är så otroligt vackert och stillsamt.



Jag känner alltmer och mer att Islam är den rätta vägen. Dock känner jag att jag funderar för mycket. Eller alltså att jag kanske funderar för mycket över eventuella svårigheter efter en konvertering. Dels för att jag bara med relationen med Jihed stött på oväntade fördomar från människor i min närhet och även utanför. Och jag då antar att fördomarna kommer att komma ännu högre vid en konvertering. Jag är inte rädd för vad folk skall tycka. Jag är övertygad om vad som är rätt och kommer söka mitt stöd och min tröst hos Gud. Däremot kan jag känna att för att jag själv inte skall hamna i försvarsställning varje gång en fråga dyker upp så måste jag vara förbered. Förbered på vad jag skall svara och hur jag skall tackla fördomar och frågor som kommer upp. Kanska är det en fördom av mig att tro att det kommer bli reaktioner. Samtidigt har jag nästan hela dagen idag fått förklara varför jag fastar fast jag ännu inte är muslim. Och tyvärr så tror de flesta att det är Jihed som "tvingat" mig till Islam och till att dela traditioner och kultur med honom. Gud är den sanna och den rätta vägvisaren och jag förlitar mig på hans vägledning även i kommande prövningar. Allahu Akbar!

Sökes: Sömn!

Både igår och idag har jag varit otroligt trött. Jag har ingenting emot att jobba nätter. Det är när jag behöver blanda dem med att göra saker på dagarna som dessa två dagar nu. Att bryta rutiner på det sättet gör mig sjukt trött. Och speciellt då jag inte fick sova så bra inatt. Skall alldeles strax gå och lägga mig. Imorn och i helgen är det nattjobb som gäller. Hej och hå här går det bra, jobb, jobb och så lite jobb på det är vad dessa två veckor består av. Nej, hinka vatten och sen sova.

4:e Ramadan

Idag har det varit tuffast hittills att fasta. Det har varit en låååång dag för mig. Först sov jag riktigt dåligt pga en viss herr Leo kattunge och sen upp tidigt som tusan. Introt på jobbet gick bra, Alhamdulilla! Men jag var lite seg när jag gick till ÖB för att shoppa lite. Sen har jag även hunnit med en fika med Fröken Reich och den hundbitne Vincent och så har jag haft en ritkigt mysig pratstund hemma hos mormor. På vägen hem var jag ruskigt trött, vilket jag är nu med men skall gå ut till Morfar och se på Hawai Five-O. Den serien såg jag och Jihed mycket på när jag var nere i Tunisien. Så den påminner mig alltid extra om det och den underbara våren :) Saknar honom så oerhört nu! Men snart så ;)



Kärlek <3


3:e Ramadan

Det har inte blivit mycket sömn alls idag. När jag kom hem från jobbet var det nämligen så att jag och Picasso tog en morgonpromenad ner till stranden.



Efter det skulle vi jaga in fåren då vi skulle skicka iväg fem lamm på slakt. Och det gick väl sådär om jag skall erkänna, tog ett bra tag innan vi fått in alla fåren. Men nu har i alla fall de fem lammen åkt iväg och allt gick bra.

Sen fick jag äntligen sova! Då var klockan ca halv tio och jag sov till typ ett. Så inte så himla länge. Men det är för att jag faktiskt tänkte gå och lägga mig nu vid 23 tiden redan då jag skall vara i stan redan halv åtta imorn. Man får planera sömnen ;) I och med att jag varit vaken mycket på dagen idag har jag känt av fastan mer, mer hunger men annars har det gått bra.

Moster Lotta och Lasse var förbi på fika och vi snackade lite och så fick dem ju hälsa på katterna ;) Eftermiddag/kväll har mest bestått av husliga göromål som att plocka, rensa, skölja och frysa in spenat.







Spenaten var även en av ingridienserna i min "lilla" sallad jag gjorde inför kvällens Iftar. Den består av lite allt möjligt men främst spenat, cous-cous och purjolök och sen lite det som fanns i skafferiet vilket idag var skivade vattenkastanjer, torkade aprikoser och fetaost. Gott!!

Det jag skrev om katterna senast med eventuella flyttningar har fått lite reaktioner. Lugna! Vi skall låta dem vänja sig, vilket dem redan har gjort. Dem springer just nu runt som ena dårar och leker och verkar trivas ganska bra ändå :) Det gulligaste av allt är att dem kommer när man ropar och möter en i dörren när man kommer in. Leo är avsevärt mycket mer gosig än Yoko, hon är lite mer av en bestämd dam som gör saker när det passar henne.

 

Fram mot kvällen somnade både jag och Leo i soffan, medan Yoko som vanligt la sig på "sin" stol i köket som hon ockuperat sen första dagen.

Imorgon är min första intro-dag på det nya viket jag har fått. Är faktiskt aningens nervös. Men Inshallah så går det bra och jag får påminna mig om att jag går intro och inte behöver kunna allt första dagen.
Nu skall jag läsa Koranen och sedan sova.

Koranen 2:179 I, som tron, det har föreskr...

20110802883 (MMS)

Koranen 2:179 I, som tron, det har föreskrivits eder att fasta, likaväl som det föreskrivits dem, som levat före eder, för den händelse I månden frukta Gud, 2:180 Några bestämda dagar nämligen. Men är någon av eder sjuk eller stadd på resa, åligger det honom att fasta några andra dagar i stället, och dem, som äro i stånd därtill, åligger det att i ersättning bespisa någon av de fattiga. Om någon frivilligt gör en god gärning, är det bättre för honom, och att I fasten är bättre för eder, om I haven kunskap. 2:181 Under månaden Ramadan, i vilken Koranen blivit nedsänd till vägledning för människorna och ett klart vittnesbörd om vägledningen och urskillningen, må den av eder, som under denna månad är tillstädes, iakttaga fasta; men är någon sjuk eller stadd på resa, åligger det honom att fasta några andra dagar i stället. Gud vill göra det lätt för eder och vill icke göra det svårt för eder, och detta för I skolen låta antalet bliva fullt och lovprisa Gud, därför att han vägleder eder, för den händelse I månden bliva tacksamma.


Färska dadlar och en kanna med vatten är v...

20110802879 (MMS)

Färska dadlar och en kanna med vatten är vad jag bryter fastan med om kvällarna. Letade efter torkade dadlar helst från Tunisien (såklart) men det fick bli färska från Iran, vad affären erbjöd. Jag kommer ihåg skillnaden i affären inför Ramadan när jag bodde i Flemingsberg. Här märks ingen skillnad alls i framplockade varor. Ikväll har jag redan druckit över tre liter, jag måste hålla någorlunda vätska under dagen genom att fylla på under natten.


2:a Ramadan

Imorse blev jag väckt av en viss fröken Yoko Ono som började föra liv när mamma gått ut genom dörren. Jag kallade till mig båda katterna men det var bara Leo som ville vara kvar, så där låg han och kurrade och myste med mig! :)

Jag gick i alla fall upp en liten stund på förmiddagen för att prata lite med mamma. Det visade sig nämligen att hon återigenn fått punka på sitt bakdäck när hon skulle ge sig ut på en cykeltur. Tror det är tredje gången nu på kanske två veckor. Så hon fick helt enkelt gå och leda cykeln hem. Då kommer en bil från Vindkraft-företaget Vestas och möter henne i kviar. Mamma går ganska mycket mitt i vägen då hon tycker dem kan sakta ned, vilket bilen först gör, men sedan gasar igen. Mamma är på väg att flytta sig mot vänster då bilen kör förbi och kör PÅ hennes cykel. Mamma själv skadade sig inte det minsta, men cykelns bakhjul är nu skevt och måste bytas ut helt för det snurrar inte alls. Så då fick mamma inte bara gå hem, utan även släpa en cykel som inte längre gick att leda klokt. Och tror ni att Vestas-bilen som precis kört på mammas cykel stannar och för det första ser efter om hon är okej och ber om ursäkt och kanske erbjuder sig att hjälpa henne???? Nej, dem bara kör!! Jag tänkte jag skulle ringa Vestas men det har inte blivit av ännu. Gör det nog imorgon. Att det kan uppstå missförstånd på vägarna vet ju dem flesta trafikanter, men att man då inte har vett nog att stanna och se till att allt har gått bra utan bara kör?!?!?

Jag var så trött så jag var tvungen att gå och lägga mig igen sen och vaknade återigen av en katt. Denna gång var det Leo som var ute på upptäcksfärd i mitt rum. Yoko Ono är den som har mest problem här hemma, hon verkar orolig, har svårt för att lugna ner sig, tycker varken om Leo eller Picasso och är väldigt skrikig. Hon kissar dessutom lite här och där och klättrar upp på borden och köksbänkarna, vilket INTE är omtyckt. Vi funderar på att ringa till Leo's hem och säga att vi vill ha hans syster också och eventuellt lämna tillbaka Yoko. Hon är en mysig katt men det är bara jobbigt om dem inte trivs ihop och hon bara skall fräsa och morra hela tiden...

När vi var och hämtade Leo så lekte han med sin syster:




Då jag har sovit rätt mycket idag så har fastan var överkomlig även idag. Dock så har jag gjort en rejäl tabbe som jag skäms rejält för! Jag fastar enligt Mekkas tider, vilket idag innebär att jag fastar mellan 04:29-19:01. Halv sju gick jag ut och skulle plocka spenat för att frysa in. Vi har en massa rödavinbärsbuskar i trädgårdslandet och dem såg riktigt fina ut. Utan att verhuvudtaget tänka mig för tar jag en klase bär och stoppar i munnen. Direkt kom jag på mig själv, men hade redan svalt. Jag blev helt ställd. Jag vet ännu inte riktigt vad detta innebär för mig. Det var fullkomligt oavsiktligt och jag lärde mig definitivt en läxa. Att det finns olika anledningar till att bryta fastan och hur man då får göra för att tillgodose sig dessa fastedagar senare har jag lite koll på. Men detta? Det var inget uttänkt brytande av fasta, bara en total nonchalant vana av mig att stoppa bären i munnen. Hittills har jag valt att se det som ett misstag att lära av och jag har nu på riktigt brytit dagens fasta med dadlar och mycket vatten. Inshallah kommer resterande Ramadan inte innehålla några fler felsteg från min sida. Jag är oerhört tacksam för fastan och fortsätter den med glädje. Men om någon av de systrar i Islam som läser denna blogg har något förslag eller råd för hur jag skall göra för mitt felsteg är jag oerhört tacksam!


Nu är jag hemma och skall lägga mig i säng...

20110802873 (MMS)

Nu är jag hemma och skall lägga mig i sängen och sova. Rapporten på kattfronten är att dem verkar komma bättre överens och inte har dem rivit huset heller :) Nästan varje morgon när jag har jobbat och är på väg hem så slås jag av hur underbart vacker vår jord är. Vi skall vara tacksamma över det vi får del av. Allahu Akbar!


Ramadan innebär ju mycket mer än bara fast...

20110801868 (MMS)

Ramadan innebär ju mycket mer än bara fastan från mat och dryck. Man skall avhålla sig från ont tal, ge allmosor och läsa hela koranen bland annat. Att läsa hela koranen under ramadan tänker jag göra. Jag hittade en sida som jag länkar till imorgon där dem gav tips på hur man kunde dela upp läsningen över dagarna, vilket passar mig perfekt. Så idag är det första suran och delar av andra suran.


Nu är även Yoko Ono på plats hemma. Varken...

20110801867 (MMS)

Nu är även Yoko Ono på plats hemma. Varken Leo eller Yoko verkar hittills speciellt överförtjusta i varandra. Eller rättare sagt så är det Yoko som bara fräser och morrar när Leo försökt komma i närheten så nu har dem båda gett upp och somnat i varsitt fönster. Picasso ligger nere vid mina fötter och sover han med. Han tycker mest dem nya familjemedlemmarna är tråkiga. Förhoppningsvis går det bra tillslut! Jag har nu för dagen brutit fastan genom att dricka en och en halv liter vatten och ätit lite dadlar och sedan en tallrik youghurt. Skall äta lite soppa på jobbet sedan. Första ramadan har gått bra. Det var nu på sen eftermiddag kväll det började kännas. Jag tog en powernap för att klara natten och efter den fick jag mer huvudvärk. Men det är biverkningar jag står ut med och jag är ändå tacksam över att ha klarat första dagen, Alhamdulilla!


Idag har vi hämtat hem Leonardo DaVinci. Ä...

20110801865 (MMS)

Idag har vi hämtat hem Leonardo DaVinci. Är han inte bland det sötaste ni någonsin sett?! Han går via smeknamnet Leo :) vi är nu på väg och skall hämta hans nya syster ute i Gammelgarn. Och sen skall dem båda introduceras för Picasso, spännande! Första dagen på Ramadan har gått bra hittills, jag är hungrig, men det fungerar.


Ramadab Mubarak


RSS 2.0