Man kanske skulle köpa hus? ;)

20110630618 (MMS)

Man kanske skulle köpa hus? ;)


Det är inte så pjåkig utsikt på vägen till...

20110629614 (MMS)

Det är inte så pjåkig utsikt på vägen till jobbet i alla fall ;) är aningens trött ikväll men det skall nog gå bra med lite kaffe.


Det blev ju ingen träning igår då jag myst...

20110629613 (MMS)

Det blev ju ingen träning igår då jag myste runt i stan hela dagen. Men jag fick igår tillbaka mina zumba-skivor som varit utlånade medan jag var i Tunisien. Så idag blev det en uppvärmningsjoggingtur på tjugo minuter och sedan Zumba flat abs! Aningens jobbigare än vad jag minns det, kan ha att göra med joggingturen ioförsi, men ack så skönt det känns efteråt! Nu skall jag försöka vila/ta en powernap innan jobbet. So long!


Ett ståtligt bröllop, blir min kvällsläsni...

20110629612 (MMS)

Ett ståtligt bröllop, blir min kvällsläsning ikväll. Från att ha haft en riktigt bra dag blev kvällen riktigt jobbig och ensamheten gjorde sig rejält gällande. Gråtande ringde jag Jihed som lyckades få mig på bättre tankar, som alltid. Så nu skall jag lägga mig i sängen och läsa Ett ståtligt bröllop och fundera på om det är några gotländska traditioner vi kan köra på bröllopet. Godnatt (igen)


Fin dag!

Idag har jag minsann hunnit med mycket! Hade bokat en träff med underbara Elli istan vid elva. Så upp redan vid nio och iväg redan vid tio. På vägen in till stan så roade sig min mobil med att idiota sig och batteriet dog. Jag hann dock ringa Lovie-dovie och väcka honom för att skicka mig lite info. Ett av mina mål i stan var nämligen Skatteverket där jag skulle lämna in ansökan om äktenskapscertifikat och hämta ut personbevis. Och jag behövde lite uppgifter från Jihed till ansökan om äktenskapscertifikat.
Väl inne i stan fick jag ladda mobilen lite på bibblan för att få tag på Elli så vi kunde stråla samman. Vi begav oss sedan till Skatteverket och utförde min ärenden innan det var dags för lunch på Elit och glass på hamnen.







Jag har snott bilderna från Ellis feja :P Hoppas det är ok Elli? ;)
Vi njöt rejält av solen och glassen!

Eftersom min mobil ett tag levt sitt egna lilla liv och batteri-ikonen fortsätter ladda även efter man dragit ur laddaren ur telefonen, bland annat. Så jag gick in på Expert och frågade om dem inte kunde göra något och efter att jag tömt telen från min musik och bilder skall jag in igen så får dem prova med en uppdatering av mjukvara.
Men på vägen upp till Öster, så ringde min telefon. Det var min kusin. Min kusin Kristian, från Indien!! Jättekul och prata lite med honom och höra hur det är med honom! :)

När Elli och jag skildes åt då hon skulle iväg på jobbet så begav jag mig till Komvux där jag hade ett möte med en av planerarna för att planera min distansutbildning till undersköterska. Det ni! Jag skall läsa på 50% och på distans, men kan beta av det snabbare om jag vill, och börjar i slutet av augusti. Känns kanon. Arbetsmarknaden på denna ö gör ju att man måste bredda sig, så vi kör på det! :) Tänkte försöka jobba samtidigt skall tilläggas, vilket är anledningen till att jag inte pluggar 100%, och för att jag inte vill ha mer lån.

Jag har även hunnit med att ha en lång och mysig pratstund med Idahoe och ätit jordgubbar med glass hos mormor där jag även sov en stund på soffan.



Har förresten hittat min favvo-kofta! En korallfärgad tunn och enkel kofta jag köpte förra våren, som jag sedan juli förra året inte har hittat. Jag hittade den i en papperskasse i mitt rum nu när jag kom hem. Det är bra när man får städryck!! (Färgen på bilden är ju lite missvisande, men det är lampan i hallen's fel)

Nu skall jag nog ta och slänga mig framför en film. Godnatt


Fru Krimi <3

Idag njuter jag av min första lediga dag sen jag började jobba. Har redan hunnit med att sola och lata mig med en bok, tycker jag är ganska bra på det här med att vara ledig ;)

Har även pratat med min älskade fästman (jag gillar det ordet) och vi har pratat en del om saker som måste ordnas inför bröllopet och dem olika papper vi måste fixa på varsitt håll. Funderade på att åka in förbi skatteverket imorn och prata med dem lite där och beställa mitt personbevis. Jag skall ju byta namn också och då kan man tydligen göra det på lite olika sätt med blanketter och så, bäst att fråga känner jag. Amanda Krimi, Fru Krimi, Mrs Krimi. Vackert! Fint som snus!! :) Tycker det ligger fint i munnen när man provar, Amanda Krimi. Ja det är jag det, om några månader :) Inget mer Amanda Nelson Johansson, kort och koncist och vackert Amanda Krimi.

Jag vet att jag kan verka tjatig men det slår mig flera gånger om dagen, hur in i bänken lycklig jag är! Jag har världens underbaraste man att dela mitt liv med och hans skall snart bli min helt och hållet. Jag mår bra. Jag trivs på jobbet. Jag har underbara vänner. Men framförallt är det han, Herr Krimi som gör mig lycklig! Och han är min!


Sol! Sol! Sol! Jag är ledig och solen skin...

20110627610 (MMS)

Sol! Sol! Sol! Jag är ledig och solen skiner, perfekt! Har lagt mig på en filt i trädgården och försöker jobba vidare på grundbrännan jag skaffade i tunisien. Den största skillnaden är alla förbaskade flugor man får jaga iväg stup i kvarten :p


Usch att bli tvingad att hämta tidningen s...

20110627609 (MMS)

Usch att bli tvingad att hämta tidningen såhär dags när lillmatte kommer hem från jobbet! Det är vad picasso tänkte. Bara några sekunder efter denna bild la han sig i gräset vid vägen i skuggan av ett träd och väntade tills jag kom tillbaks :p he he


Dagens träning avklarad! Har klarat av en ...

20110626607 (MMS)

Dagens träning avklarad! Har klarat av en joggingtur med endast ett stopp och även armhävningar och situps nere vid stranden. Är riktigt nöjd över mig själv!


Jag känner mig ungefär som Wilma just nu. ...

20110625606 (MMS)

Jag känner mig ungefär som Wilma just nu. Inte så att jag vill lägga mig i blomlådan, men aningens trött är jag allt. Men kaffetåren får hjälpa mig inatt igen ;)


Nattjobb kräver ju att man sover när andra...

20110625604 (MMS)

Nattjobb kräver ju att man sover när andra är vakna, och när det dessutom är som ljusast ute. Då får man hitta på sådana här briljanta lösningar för att skapa natt när det egentligen är dag :p Fick äntligen prata med Jihed i videokonversation på msn idag, lycka! Jag är ju den lyckligaste kvinnan som får vara med denna underbara karl, min hobi!


I bilen och på väg mot jobbet och första n...

20110624603 (MMS)

I bilen och på väg mot jobbet och första nattpasset. Hoppas på en lugn natt. Glad midsommar!!


Mamma och jag har pratat om resan till tun...

20110624601 (MMS)

Mamma och jag har pratat om resan till tunisien inför bröllopet. Kollat lite priser och tider för både oss två och resterande svenskar. Tyvärr inga jättepositiva fynd. Sitter och kollar lite i den bok om tunisien mamma köpte i kantaoui när hon var där. Tittar mest på bilderna och längtar! Längtar mycket!


Måste förbi skatteverket inom en hyfsat sn...

20110623600 (MMS)

Måste förbi skatteverket inom en hyfsat snar framtid och få ordning på pappren inför bröllopet. Jag behöver äktenskapscertifikat (som ni ser) och personbevis som skall skrivas ut speciellt för att användas utomlands. Måste ju sätta igång med att kolla klänning och sånt oxå, det är ju faktiskt inte överdrivet med tid kvar ;)


Chris Medina


Idag dårå

Idag har jag jobbat. Spännande detta med att helt plötsligt jobba hela tiden. Känns bra, men jag märker att både min hjärna och min kropp inte riktigt är van. Men trivs riktigt bra!!

Jag lyckades till och med att komma ut på en joggingtur nu ikväll också. Det var lite segt, men bara att göra't helt enkelt. Och det gick riktigt bra! Det märks ordentligt att vi tränade en hel del ett tag jag och Jihed. Jag har något där inne som bara skall fram ;)

Idag fick jag för mig att laga seriös mat. Jag skulle laga falafel, ratatouille och couscous. Det blev typ kikärtsmos, ratatouille och couscous :P Vet inte ritkigt hur men jag misslyckades med falafelen, dem liksom smulade sönder i oljan när jag skulle fritera dem. Men dem blev goda ändå!

Nej nu skall jag ta av handduken från huvudet och gå ut till morfar och slänga mig i en fåtölj framför tv:n!!! Är i stort behov och mycket välförtjänt av lite slapp!


Jag saknar honom hela tiden, hela dagen. Men det är alltid värst på kvällarna. Alltid värst när man skall varva ned och hamnar i den där mys och slappstämningen. Då är det som värst. Även om han finns i mina tankar hela tiden...


Jobbe?

Det blev sjukanmälningar på jobbet igår, och eftersom jag inte hade något speciellt att göra så tig jag ett extra pass igår. Jag jobbade alltså 8-21.30. Jag är aningens mör idag kan jag meddela. Tänkte mig nog inte helt och hållet för när jag tog ett dubbelpass min andra dag. Men det gick bra utöver min egna trötthet så inga skador skedda :) Idag skall jag gå min sista intro-dag på en annan avdelning. Men då jag tog passet igårkväll har jag fått sovmorgon!! Det hjälpte inte så mycket dock för jag vaknade ändå vid sju imorse :P

Imorgon skall jag också upp i ottan då jag bokat möte på Komvux med deras planerare. Skall prata med henne om att plugga till undersköterska på distans. Anser ju att det är bra med bredd i sitt register och att det ju faktiskt inte finns några jobb inom Kulturvården så vi öppnar möjligheter för flera branscher istället då ;) Hade egentligen hoppats att jag kunde börja nu under sommaren men det verkar inte så, vi får se vad hon säger imorn. Sen skall jag hänga med Ellibellibanan.

Men nu skall jag ta och göra mig iordning och bege mig iväg. Bara en sextimmars-dag idag, wee! Får se om jag orkar ut och träna när jag kommer hem, vore nog lite skönt att komma ut!

Bebis här och bebis där

Har insett att jag den senaste tiden har varit och antagligen kommer att vara omgiven av mammor och bebisar. Blivande svägerskan födde sin dotter i mitten av maj när jag var nere, en kompis klämde ut en liten dotter när jag var borta som jag ju nu måste få träffa, delar av släkten har småbarn, en annan kompis försöker bli med barn. Det är liksom bebislycka och bebisplaner lite här och där överallt just nu känns det som. Börjar mer och mer inse att även vi 80-talister som är födda på slutet börjar komma i mer mogen vuxenålder, när just sådana stora förändringar som barn sker i våra liv. Spännande!! Och jag kan ju inte sticka under stolen med att man blir aningens sugen själv ;) Dock kommer det dröja ett tag för oss. Våran situation är ju inte riktigt stabil ännu, ekonomi och jobb och så måste det vara ordning på och sen kan det ju vara en fördel om vi bor i samma land ;)

Sommarpromenad

Har jobbat min allra första dag på nya jobbet idag!! Och jag är riktigt nöjd! Kändes jättebra, så jag ser fram emot jobbet i sommar. Kul! Jag går intro nu dem två första dagarna, och på onsdag skall jag gå intro på ett annat boende och sen på fredag så börjar jag jobba. Jag skall ju nämligen jobba natt hela sommaren, men min första natt är alltså inte förns på fredag. Jobbar natt hela midsommar helgen, vilket min plånbok kommer tycka är bra ;) Sen jag kom hem har jag dock märkt att jag inte riktigt är van vid det här med 8-16 jobb. Är van att pula lite i min egen takt med plugg och så. Så jag är riktigt trött. Därav blev det ingen direkt träning idag, men jag tog i alla fall en promenad ner till stranden. För mig som varit borta under i princip hela våren, slås jag fortfarande av den svenska grönskan och allt fint när man är i naturen. Den tunisiska naturen är inte riktigt likadan och inte riktigt lika grön.












Att spendera kvällen med att fixa naglarna...

20110619578 (MMS)

Att spendera kvällen med att fixa naglarna på både fingrar och tår samtidigt som man ligger i sängen och ser på Sex & the City 2 är inte det sämsta ;)


Släktfika

Imorn börjar jag jobba. Helt nytt jobb. Både stället och branschen. Är dock inte nervös, men lite lagom första dagen pirrig sådär. Känns bra. :)

Idag har jag slappat lite på förmiddagen innan jag tog mig i kragen och beslöt mig att bege mig ned till vindkraftsverket. Jag joggade! Började med att gå en bit och sen joggade jag. Skönt! Kändes att jag inte var helt ny i gamet, så det vi tränade i april/maj på stranden i Tunisien satt fortfarande kvar där inne. Fick rejäl håll på slutet, men skall försöka komma igång så då blir det nog bättre.

Sen var det dags för släktfika. Min mammas kusin och min A-kusin och hennes två barn på 6 år och 9 månader är härnere nu. Så vi käkade lite rabarberpaj och grillade även korv, i regnet. Men det var mysigt. Jag fick bebis-mysa med 9 månader gamla Alfons också! :D Lyckades även bli populär hos 6-åriga William som ansåg att allt jag gissade på var rätt i levande charader :P



Kolla in världens sötaste bebis!! :)

Jävla sega internet! Jag blir knäpp. Det ä...

20110618571 (MMS)

Jävla sega internet! Jag blir knäpp. Det är skitirriterande när man skall försöka söka och googla på saker som utbildningar, glasögon och billiga utlandssamtal! Har i alla fall haft en riktigt bra dag idag. Lite jobbig på slutet med en otroligt stark saknad av jihed! Usch det är inte kul. Fick bita mig i läppen för att inte gråta när jag fick höra hans röst i telefon... Distans är skit!


Lyssnar på arabisk musik och saknar min äl...

20110530444 (MMS)

Lyssnar på arabisk musik och saknar min älskade underbara fästman så otroligt mycket!! Det känns som en hel evighet till slutet av augusti. Jag vill verkligen inte vara utan honom!! Jag borde vara stark, men det är inte det enklaste. Saknar honom så! Min hobi <3


Hästdagen börjar lida mot sitt slut. Vi är...

20110618568 (MMS)

Hästdagen börjar lida mot sitt slut. Vi är nu på väg hem till hablingbo igen. Travhästarna var ruskigt söta och det var kul att träffa allt gammalt wrg-folk och se lite ordentliga hästar ;) nu blir det hem för raggmunk och rabarberpaj, mmm!


Dammsuga eller inte dammsuga?

Min plan imorse när jag gick upp var att jag skulle dammsuga. Först tänkte jag göra det innan fröken Elli kom på besök, när den planen gick i stöpet så tänkte jag att jag skulle städa när hon åkt till jobbet. Då blev vi kallade på fika hos moster Lotta, så jag, morfar och Picasso begav oss iväg till Havdhem. När vi kom hem klippte jag och mamma picassos klor och sedan gjorde jag ett första ryck med att borsta hårbollen. Han måste borstas en gång till men inte mer idag. Efter det då, då skulle jag väl ändå kunna sätta igång med dammsugandet, men icke, vad gör jag? Jo jag sätter igång och rensar bland pärmar och en massa papper i min bokhylla och börjar packa upp resväskan. Nu har jag slagit mig ned vid mammas dator och insett att det inte kommer bli dammsuget idag. Ja ja man kan inte alltid lyckas. :P

Picasso har flytt upp i mammas famn efter ...

20110617555 (MMS)

Picasso har flytt upp i mammas famn efter att jag har borstat av han en hel massa päls. Picasso gillar INTE att bli borstad :p


Hemma igen

Har nu landat hemma på Hallvards, i Hablingbo, på Gotland, i Sverige. Känns mer surrealistiskt än jag trodde det skulle göra. Känns lite ovant rent ut av. Men det blir nog bra efter lite städning :P
Resan har gått bra, eller resorna kanske jag skall säga. Tunnelbanan i Paris är ju inte det roligaste stället att befinna sig på och att besöka fyra flygplatser på ett dygn står inte riktigt med på min topp tio lista heller, men jag skall inte klaga det funkade bra. Båtresan var lagom kul, fick min beskärda del av puckade turister och skolklasser, inte så kul när man rest i mer än ett dygn men men.
Passade på att besöka mormor i Visby dock och det gav en guldkant på resans slut. Sötmormor! Picasso har oxå välkomnat mig fint ;)
Sen jag kom hem har jag försökt mig på aningens organiserande i mitt rum, som jag tydligen lämnat som vanligt, det vill säga ostädat! :P Dessutom klippt sönder ett par gamla jeans jag aldrig använde, som nu har blivit ett par jeansshorts som kommer bli perfekta att jobba på brännan på benen med!
Min sommar skall nämligen bestå av att jobba på min kropp: bränna huden och bränna fett. Samt att jobba för att tjäna pengar, detta är mina prioriteringar nu i lite mer än två månader. Fattar ni: det är lite mer än två månader tills jag gifter mig...WWWEEIII!!!!
Jag saknar honom som fan! Skitjobbigt är det!! Jag skall visserligen medge att det är enklare än förut, då jag vet att jag snart skall tillbaka, samt att jag har ganska mycket att göra nu under tiden. Och att när jag åker tillbaka är det för att bli hans fru ;) Älskade underbara karl!!



Btw måste ni ju få se på mattan jag köpte i Kairouan :) Fin va! Efter lite städning skall den in i mitt rum.


Vackart är vad det är på denna ö! Gotland ...

20110616553 (MMS)

Vackart är vad det är på denna ö! Gotland hade definitivt kunnat välkomna mig på ett värre sätt, men med strålande solsken så är det bara att tacka och ta emot! Jag vill dock påstå att det är aningens kallt, men jag kanske vänjer mig till slut :)


Vi förlovade oss i lördags! Jag älskar rin...

20110612552 (MMS)

Vi förlovade oss i lördags! Jag älskar ringen på fingret, men ännu mer älskar jag den man vars namn står i ringen ;)


Semester!

Det är dåligt med uppdateringar nu när mamma är här, det får ni stå ut med :P
Vi har mestadels bara njutit av att det är mammas första semester på åratal och att jag i princip är klar med studierna. Skall göra det sista imorgon och sen skicka in. Så vi njuter alltså av semester båda två.
Vi har varit i Kantaoui och vandrat runt, mamma har klippt sig, Vi har letat museum i Sousse (som var stängda pga förstörelse under revolutionen), gått omkring i Medinan i Sousse, badat(!!!) och myst bland annat.
Idag har vi mest slappat, Jihed fick sovmorgon och jag och mamma hade långfrukost på balkongen. Vi beslutade oss för att fixa bröllopsklänningen i Sverige och kanske köpa en modell och fixa till den lite, eller sy en enklare klänning så som jag vill ha den. Ikväll skall vi gå och äta på Al Mandra, dvs restaurangen som är den påtänkta för bröllopet :)
Imorgon skall vi umgås lite mer med Jiheds familj och någon gång innan manna åker hem skall vi nog ta och bege oss till Kairouan med henne.
:)

Imorn!!

Fick ett sms av mamma för några timmare sen: "Jag har resfeber". Min sötaste lilla mamma!! Nu börjar det närma sig! Imorn kväll vid åtta tiden skall vi befinna oss på Enfidha flygplats för att hämta upp henne! Sen skall veckan fyllas med roligheter, slappande, upptäckter och umgänge. Inser att min mor skall träffa min blivande man för första gången imorn. Tror inte någon av dem är direkt nervös, snarare förväntningsfulla :)

Skall sätta mig och försöka skriva det sista på uppsatsen ikväll och så försöka få ihop det till en någorlunda flytande och sammanhängande text imorn. Imorn skall vi även storstäda lägenhet och uteplatser!

Kollade runt bara litegrann på nätet igår efter snygg enkel vit LÅNG klänning och hittade inte mycket att hänga i julgranen. Vi skall i alla fall åka runt inne i Sousse någon utav dagarna när mamma är nere och kolla på bröllopsklänningar och vad dem tar för uthyrning. Så man har undersökt saken i alla fall, och vem vet jag kanske hittar den perfekta klänningen där!

Måste även leta nya glasögon då Jihed ju råkade sätta sig på mina för ett tag sedan. Skall sätta mig och kolla lensway nu :)
Tjo på er!

Hallå jag skall ju gifta mig!

Jag skrev precis en att-göra-lista inför bröllopet. Börjar inse att det snart bara är tre månader kvar tills jag skall stå brud!! Helt galet!! Och då jag är lite av ett kontrollfreak, även om jag oftast döljer det väl :P, så kände jag att jag behövde samla vad som behöver göras innan bröllopet. Listan blev inte så lång och inte så stressande som jag hade förfarat. Jag måste fixa alla papper från svenska myndigheter nu under sommaren. Och innan jag åker härifrån skulle jag vilja reservera en bokning och ett prisförslag på lokal och mat för kvällen den 8:e.

Det är nu bara två dagar kvar tills min älskade mamma kommer hit!! Och en av dem saker vi skall göra är att kolla på klänningar. Jag vill ju nämligen helst hyra en klänning här. Vi är inte den ekonomiska situationen att köpa en klänning som jag sedan aldrig kommer att använda igen. Igår slog det mig dock att jag inte egentligen behöver ha en sådan fancy-smancy klänning. Så jag tänkte faktiskt kolla runt lite på nätet efter enkla, vita, långa klänningar. Med rätt detaljer blir det smasching! ;)

Jag skulle kolla på resa ner för kära Elli för någon vecka sedan, och då visade det sig att priserna på flyget för den veckan bröllopet står hade höjts en del. Det gör ju det hela lite oroligt i in kontrollerande hjärna, som vill att det skall vara enkelt för mina nära och kära att ta sig till Tunisien när dem väl har bestämt sig för att åka. Det oroar mig dessutom en ganska bra del att jag bara fått två definitiva positiva svar, dock INTE från någon av min familj. Eller egentligen är det ju så att jag inte behöver oroa mig för det, men jag vill att det skall vara enkelt och tydligt för dem och för mig. Och om det nu kommer att strula med flyget så blir det ju inte riktigt så. Men vi får se helt enkelt. Jag skall se till att få en bokning på hotellrum till dem definitiva positiva svar som jag lovat innan jag åker hem i alla fall. Om flyget strular för min del är det inte så stort problem, jag kan ju bara åka så som jag gjort nu, via Paris, eller eventuellt via London. Det är i alla fall ingen idé att oroa sig, vi får se helt enkelt. Inshallah löser sig allt till det bästa!


Att gå fort fram

Jag har fått en förfrågan från en vän och läsare om ett blogginlägg om första gången jag och Jihed träffades, samt en liten utläggning av mina tankar kring att gå ganska fort fram. Och jag tänkte helt enkelt skriva ett blogginlägg om detta.

Jag och Jihed träffades den 28 augusti 2010. Jag, min bästa vän Elli och hennes fästman Björn var på en veckas charterresa i Tunisien. Vi hade kommit till Tunisien två dagar innan, torsdagen den 26 augusti. På lördagskvällen den 28 augusti hade vi bestämt oss för att gå in till Kantaoui ”centrum” för middag. I Tunisien och speciellt i Kantaoui är säljare och servitörer som dem är på dem flesta turist-ställen. De vill att man köper något eller äter något hos just dem. I Kantaoui centrum ligger en fontän, med restauranger och affärer runt omkring. Den första restaurangen på vänster sida är Sultana. Vi hade precis kommit in på ”området” och stod och läste vid menyn för Sultana när en kille kom fram och började prata med oss och försökte få oss att äta på just den restaurangen. Utan att egentligen bry oss speciellt mycket om vad han sa så bestämde vi oss för att restaurangen såg bra ut och fick ett bord i utkanten av uteserveringen. Killen var Jihed. Under middagen skämtade och pratade Jihed en hel del med oss. Fontänen spelar vid vissa tider och Jihed propsade på att jag skulle följa med honom från bordet till fontänen för att ta kort. Jag gjorde så. Jag tog kort på fontänen och Jihed fick även en halvförskräckt engelsman att ta kort på oss. Den första bilden av oss tillsammans. Innan vi gick tillbaka till bordet och till Elli och Björn, frågade Jihed om inte jag ville ses när han hade slutat jobbet senare den kvällen. Jag svarade lite undgående att vi fick se. Kvällen fortsatte med efterätt och sen var det dags för oss att återgå till hotellet. När vi var på väg att gå stoppade Jihed mig och frågade igen om vi kunde ses senare, jag sa återigen att vi fick se, men gick med på att byta nummer. Det slutade med att vi sågs senare samma kväll :)





På söndagen morgonen därefter åkte jag, Elli och Björn på en guidetur till södra Tunisien och kom tillbaka på måndagen. Under dessa två dagar vi var borta från Kantaoui messades vi och dem resterande dagarna i Tunisien träffades vi varje kväll. Sista kvällen slutade Jihed sent och vi skulle lämna hotellet redan vid halv tre på morgonen. Vi hann ses i ungefär en timme, och den kvällen sa vi båda I love you till varandra. Sedan den första kvällen vi träffades har vi haft kontakt varenda dag.

Nå mina tankar kring att gå fort fram. Ja jag kan inte göra annat än att tala för min egen del. För mig var det helt enkelt så att han fick mig att falla totalt för honom redan efter bara några dagar. Jag åkte tillbaka själv till Tunisien efter bara två veckor i Sverige och spenderade två veckor med Jihed. Dessa två veckor var dem som gjorde mig säker på att detta var den man jag vill vara med. Alla dem känslor som hade väckts under vår första tid tillsammans blev bekräftade och förstärkta. Efter det kom det jobbiga, att vara ifrån honom under en period jag inte visste hur lång den skulle bli. Av olika omständigheter, bland annat revolutionen, så blev perioden ca fyra månader. Under dessa månader pratade vi mycket om en gemensam framtid. Som jag nämnt så hördes vi varje dag, ibland via sms, ibland telefon och ibland msn. Våran utgångspunkt för ett förhållande var kanske inte ideal. Jag bor i Sverige och han i Tunisien, det är inte bara olika länder, det är olika kontinenter. Under det senaste halvåret har det löst sig på det viset att jag varit här i Tunisien då jag studerat på distans. Redan innan jag kom hit den tredje gången så hade vi pratat om giftermål, rättare sagt hade vi pratat om att vi ville gifta oss. Den första tanken för mig var självklart att jag ville spendera mitt liv med denna man. Det är därför man gifter sig, för att man vill dela livet med denna person, hela livet, svårigheter och det goda. Jag skall inte förneka att det för oss ligger något i det faktum att det blir lättare för oss att försöka få ett liv tillsammans om vi är gifta. Men detta är inte anledningen till giftermålet. Vi gifter oss för att vi älskar varandra. Varför ha så bråttom då och gifta sig efter bara ett år? Ja varför inte? Jag älskar honom och han älskar mig. Jag vill spendera mitt liv med denna man och han med mig. Jag vill gifta mig och han likaså. Vi vill gifta oss med varandra och skall nu göra så den 8 september.

Jag vet att folk omkring mig har reagerat på att det har gått fort. Jag har levt utan något seriöst förhållande överhuvudtaget i hela mitt liv och så endast ett år efter att jag träffat en kille så skall jag gifta mig med denna. Ja för min del är det så enkelt att jag inte har haft ett behov av att en lista på killar jag har gått igenom innan jag hittat rätt. Jag kan inte säga att jag väntat på den rätta, eller jo det kanske jag kan. Jag har inte velat satsa på en kille utan att verkligen känna och tro på att det kunde bli något långvarigt. Detta har inneburit att jag innan jag träffade Jihed inte har satsat alls. Kalla mig gammalmodig eller vad ni vill, men jag tror på att spendera ditt liv med en man. Jag dömer ingen annan för hur dem har levt eller lever i sina relationer, alla har olika behov och olika önskemål för hur dem vill leva sitt liv.

Jag gifter mig med den man jag älskar och den man jag vill spendera resten av mitt liv med av just dem två enkla anledningarna, och jag tror inte att våran relation blir bättre av att vi väntar. Jag vill gifta mig med honom nu och han med mig och då gör vi det.

När det gäller att gå fort fram, så tror jag också att det i många fall är så att vi vill vara helt säkra på att detta verkligen är rätt. Att leva tillsammans som pojkvän och flickvän i flera år tror inte jag gör att man blir mer säker på sin relation. Sedan vet jag inte riktigt varför många idag anser att det är ett större steg att gifta sig än att skaffa barn. Detta faktum är något jag tänkt en del på. För mig skulle jag aldrig skaffa barn om jag inte var i en stabil relation, där jag är säker på att jag kan försörja och ta väl hand om barnet. Ansvaret att sätta ett barn till världen är livslångt. Att gifta sig likaså. Att gifta sig är dock ett gemensamt ansvar mot varandra. Ett barn har inget ansvar mot dig, du har ansvar för ditt barn och dess välmående. Jihed tror på att gifta sig innan man skaffar barn, och jag håller med. Vi är inte i den positionen i våra liv för barn ännu. Men vi vill båda ha barn.

Jag tror helt enkelt att olika människor har olika tidsaspekter för olika saker i sina liv. I vissa fall tar det längre tid att veta säkert att det är rätt. För andra går det snabbare. Vissa väljer fel först för att sedan välja rätt. Andra väljer inte alls först för att göra sitt första val till sitt rätta. Det går olika fort för olika människor i olika relationer att ta steg i sina relationer.

Nu känns det som om jag har tömt ut ganska mycket i detta ämne, och Jenny jag hoppas jag har besvarat din fråga! :)


En helt vanlig torsdag

Idag har jag äntligen tvättat! Kan låta banalt, men när man har haft byggnadsarbetare utanför fönstret i ex antal veckor och inte kan hänga ut tvätt då det är fasaden dem har jobbat med så är det skönt när dem äntligen är klara med våran del. Dem är dock inte helt klara med lägenheten ovanför oss och bankar lite då och då, men inte samma dunsar och total hörselförstörelse som det varit tidigare.

Jag har dock haft lite mer huvudvärk än jag brukar ha, och nu har jag kommit på varför. Vet inte om jag har talat om detta , men min kära underbara pojkvän Jihed satte sig för ett bra tag sedan i soffan, just precis där jag just då lagt mina glasögon. Med andra ord så satte han sig på mina glasögon så dem gick sönder. Och då jag inte alls känner mig bekväm eller särskilt nöjd med linserna så har jag gått utan både glasögon och linser ett bra tag nu. Detta är inte så farligt, jag ser aningens sämre, mer sämre i mörker och vid solnedgången. Nu börjar det dock bli värre och värre, nu börjar det bli jobbigt att läsa och sitta vid datorn. Så jag pluggar i kortare men oftare omgångar. Måste köpa nya när jag kommer hem. Ja så detta är nog anledningen till att jag har huvudvärk lite mer än vanligt.

Börjar bli lite trött på uppkopplingen här på Terassen. Sitter just nu och skriver blogginlägget i word då uppkopplingen inte funkar. Och jag som inte ens hade speciellt mycket att göra idag. Men det är nästan värre när man bara har en liten sak att kolla eller i mitt fall några små saker, och så funkar det inte. Jag skulle ju bara…

Börjar inse mer och mer för var dag som går att jag snart skall åka hem. Det är otroligt dubbelt. Jag vill verkligen inte åka ifrån Jihed. Har vant mig vid att bo och leva med honom och trivs som tusan med det. Och nu kommer jag inte göra det längre. Dem två månaderna som jag kommer vara hemma i Sverige under sommaren kan jag stå ut med, vad som är värre är hur det blir efter bröllopet. Allt handlar om hur det ser ut på jobbfronten för oss båda. Jag skall försöka med allt jag bara kan att få jobb på ön till hösten, heltid. Jihed håller på och undersöker möjligheten att få jobba med en vän till hans mamma som vad jag förstår har hand om delar till flygplan. Det verkar gå vägen. Så båda försöker på bästa sätt att få jobb och någorlunda bra jobb. Vi får se hur det går för oss och beroende på det så vet vi inte hur lång tid vi får spendera ifrån varandra.

Insåg häromdan när jag köpte mattan att jag inte har den blekaste hur jag skall få med den hem. Den är nämligen ganska tung, eller rättare sagt rejält tung. Och jag som nästan oroade mig för att jag skulle få med allt annat hem. Men i värsta fall får jag lämna mattan och ta den med hem vid bröllopet istället. Jag har köpt en tunisisk matta! Den skapade lite köpångest först men nu är jag glad att jag köpte den. Det tråkiga är att den ju är så bra inpackad att jag inte vill bryta den förpackningen bara för att se på den, men jag vill se på den inte bara på dem svarta plastsäckarna som omger den. Ja ja..

Wohoo nu funkar internet!!!


RSS 2.0