En hederlig lördag

Idag är det en gammal hederlig tvätt- o städ-lördag som står på schemat. Jag har nämligen bytt ut min barndoms-söndagar i Upplands Väsby då jag o mamma tvättade o städade till mina egna hederliga lördagar. Det är en lite seg start idag måste jag ju erkänna då jag inte ens börjat med varken det ena eller det andra, men men. Skall nog hoppa i duschen först, sen sortera tvätt, boka tvättid, och börja städa.
Imorn är det middag med Ida o Lina här hos mig. Skall bli jättetrevligt! Slog mig precis att jag borde handla lite mer tills dess. Nej nu måste jag komma igång, måste ju försöka smyga in lite plugg under dagen med :P

Finanskrisen


Började dagen med att se på Oprah till frukost. Dagens program handlade om finanskrisen, vad den betyder och vad som egentigen hänt. Om det är exakt samma som gäller oss i Sverige som gäller USA är jag inte hundra på men känns ändå som jag fattade lite mer nu. Dock inser man ju att det faktiskt är på riktigt detta med kris när det kommer till Oprah (:P). Det är ju inte speciellt positivt att ta sin examen och då ge sig ut i arbetslivet mitt i en finanskris. Vem vill anställa en nybakad student utan egentlig arbetslivserfarenhet då??
Nej just nu är det ju C-uppsats skrivande som gäller. Går en aning framåt, men måste jobba på för annars kommer jag hamna i den vanliga paniken där i slutet av perioden. Och jag vill verkligen göra ett bra jobb denna gång så jag kan vara stolt över min uppsats. Pratade nyligen med mamma och hon sa oxå att man kan ju ha bra användning för sin uppsats i jobbsökande så nu jäklar skall det satsas!!
Finanskrien får en ju oxå att tänka på sin egen privatekonomi och det är ju inte direkt roande.. CSN-lån upp över öronen, sparkapital - nja inte riktigt.. Bra på att hålla i pengarna - Nej, definitivt inte!! Så det blir nog till att kämpa en stund framåt, linser, knäckebröd o vatten is the shit!
Nej satsa på uppsatsen var det som stod på schemat idag!

Hårsprejsfilosofi

Det krävs ganska mycket fix för att få mitt hår att se någorlunda ut nu för tiden när det är kort. Och hårsprejen är ju min bästa vän i vårt och torrt men jag har insett en del fel med detta:
  1. Hårsprej är inte bra för miljö = jag borde inte använda det!
  2. Hårsprej klibbar på ALLT, även sånt som inte borde klibbas på
  3. Hårsprej är jäkligt jobbigt att få i munnen, smakar förjävligt!
  4. Hårsprej är jäkligt svårt att få ur håret, åtminstone det extra super duper strong som jag har.
  5. Med detta extra super duper strong hårsprejet jag har går man i tron att håret skall se bra ut hela dagen = lögn!!
  6. Mitt gårsprej gör mig mer ytlig än jag egentligen vill erkänna att jag är, usch!!
Nu skall jag läsa lite i Agenda för mångkultur (2006) tjoho-not! men sen bär det av mot stan o lunch och ikväll är det Helge!! yes yes yes!

Smyger in lite mer teater i vardagen

Yea yea... nu när mitt uppslukande arbete inför Donner-lektionen är över så kommer C-uppsatspaniken smygande över en. Skall försöka läsa klart en av böckerna idag och strukturera upp mitt arbete lite idag. Känner inte riktigt för att göra något alls egentligen men måste verkligen ta tag i detta nu!!
Imorn är det dock återigen lite "paus" i pluggandet, lunchning med klassissar och sen på kvällen återigen lite teater =) lovely! Det är nämligen Helge Skoog på trekvart på Länsteatern. Teaterminnen och improvisationer i en härlig blandning. Jag, Johan, Dawid o Lina skall gå. Kommer bli skitbra tror jag!! Måste ju försöka smyga in lite teater i mitt liv när chansen bjuds!

Jag gjorde det!!

Wohooo!! Snacka om att spendera dagen i en dröm! Har haft en makalös dag!! Idag var nämligen dagen D för min lektion på min gamla gymnasieskola Donner i Klinte. Jag var hypernervös, pratade säkert för fort och vete tusan om något gick in i huvudena på dem små eleverna som utsattes för min kulspruta av information. Men för att citera Ida "kickade jag ass!!" :D Och att komma tillbaka till Donner var verkligen inte fy skam! Det var en så sjukt bra skola när jag gick där, och den känndes helt underbar även idag. Ida har verkligen ett riktigt drömjobb genom att få vistas där med de lärarna och de eleverna och speciellt att hålla i drama. Lovely lovely! Hon nämnde något om ett teaterimperium på Donner med mig, och efter en straxt avslutad treårig utbildning på Föremålsantikvariska programmet, så why not teater istället!! Bygga upp ett stort berg..tra la la la la.. :) Ida+Donner= REN KÄRLEK!!

Trevligt folk = Trevlig dag

Dagen började hårt, efter en sen kväll, var riktigt hårt att gå upp vid sju på grund av tvättid! Inte kul! Men man måste ju ha något att ta på sig. Resten av dagen har i princip spenderats på stan med Belinda, Erika o Lina med shopping och fika. Lovely!! Det gjordes en del fynd för alla av oss :) Trevligt folk = Trevlig stadsrunda
Börjar bli grymt nervös inför måndagen. Har inte riktigt ordning på allt än, och mest det som oroar mig. Men skall ta och ta tag i lite mer medeltid och renässans nu innan kvällen går till ända.
Imorn smäller det, förfest här och sen Munken. Trevligt folk = Trevlig kväll!!

Lovely weekende coming up?

Sitter och fördriver tid framför datorn+tvn tills jag skall hämta upp Belinda vid båten 00:20. Har egentligen en massa jag kunde sitta och läsa och förbereda, men orkar inte göra mer idag.
Gick upp redan vid 7:00 och var i stan vis 9:00 då mamma skulle in på kurs. Åkte hem o droppade grejer. Åkte o handlade till mitt tomma kylskåp. Åkte hem o duscha o packade upp. Åkte till mormor och hämtade upp henne o lunchade på Hwitstjärna. Hem till mormor och hade mobillektion. Hem till Lina och en otroligt mysig pratstund o fika. Jobba. Till Ida o hämta manus inför måndag. Bibblan och hämtade reservationer o mamma från kursen. Hem med mamma o käka pizza. Städade lägenheten. Dammsög lägenheten. Satte mig vid datorn nu. Puh!!
Skall bli så grymt kul att ha Belinda här vid mig!! My lovely lovely Belinda!! Kommer bli en lovely weekend, bara jag ser till att få något litet skolarbete gjort oxå :P

Siv gutt

Förstår inte vad jag gör uppe såhär sent ikväll igen. Mamma gick i säng för typ en timme sen. Jag skall upp igen om sex timmar. Jag är trött som fan. Har mycket kvar att fixa. Är ovän med mammas dator. Haft en bra dag. Dock aningens splittrad kväll. Måste samla mig o gå till sängs.


Feeling alive!

Dagen har minst sagt varit produktiv i det planerande och administrativa tecknet.
Har dessutom fått ett mailsvar från en sökt praktikplats i England, det verkar positivt, men inte definitivt!! Väntar på svar till nästa vecka. *hoppas* *hoppas* *hoppas*
Har även bokat biljetter till Fullbokat! med Morgan Alling(!) som går som gästspel på Dramaten nu om nån månad. Jag o mamma skall upp o se i slutet av mars. I loooove Morgan!!

Skall tillbaka till stan imorn. Känns ganska skönt!
Sen kommer Belinda imorn natt oxå!! Skall bli grymt kul att ha henne hos mig några dagar!! Måste bara se till att ta mig i kragen och få något gjort i helgen oxå med skola o dramalektion!!
Jag känner mig ganska på topp just nu! :) Feeling alive!! Känns bra! Ordning på livet o spänning i vardagen!

Borde sova..

Jag borde verkligen verkligen sova just nu!! Men sen jag bestämde mig att ge mig på en lektion på Donner i dramatext-analys och lite teaterhistoria så har jag o princip spenderat hela dagen med näsan i en av mina teaterböcker om analys och försökt strukturera upp något slags anförande. Och det har varit så sjukt kul så jag har inte kunnat ge mig förns jag var klar. Och det är jag nu :) Skall gå igenom lite mer grejer imorn framförallt teaterhistorien och se om jag kan hitta lite fler av teaterböckerna ute på ladan. Kan egentligen inte ens förstå att jag funderade på att tacka nej till detta, det är verkligen hur kul som helst att friska upp gamla kunskaper, och ännu roligare blir det ju när man märker att dem faktiskt finns där bak i huvudet ändå. Och visst det kanske inte är en så stor sak egentligen med en liten lektion på Donner, men jag tycker nog det i alla fall!! Fatta att komma tillbaka till sin gamla gymnasieskola, med kunskap som Jag nu skall försöka lära ut!! Ja jag är faktiskt stolt (om jag klarar det :P) Och otroligt tacksam till Ida som frågade mig!!! Nej nu är det sängen som gäller, jag som var inne på att försöka vända mitt dygn rätt igen, det gick ju lite i stöpet ikväll :P Men jag är på toppen humör och det r det viktigaste!! God natt!

Jag ska!!

Eftersom man måste utmana sig själv hela tiden så har jag i nära på ren ångest tackat ja till att hålla en förmiddagsföreläsning om drama-analys (text) på min gamla gymnasieskola Donner i nästa vecka. Det är ju bara något som måste provas på, hade ju inte kunnat tacka nej till detta utan att ångra mig resten av livet, och vad finns då kvar att göra om inte att faktiskt tacka JA!!
Nu är det bara att lyckas med att hålla studietakten uppe på C-uppsatsen samtidigt som jag bara vill sticka näsan i mina gamla dramaböcker och förbereda mig för det som kommer vara det allra värsta jag gjort på flera år!! Men hey, tänk om jag klarar det galant, ja jävlar vad stolt jag skulle vara då!! Ni får minsann hålla era tummar hårt som tusan den dagen! Nu är det rekognisering som gäller. =S

Kan jag?

Har begett mig till Hablingbo för lite miljöombyte och forskning. Miljöombyte kan vi alla behöva ibland och det kan vara skönt att invänta det förbaskade lånet i mammas omvårdnad än själv sittandes konstant vid datorn eller med näsan i böcker hemma i min lille kyffe i stan. Forskning då jag har ett beslut att göra som kräver ltie återuppfriskning av gamla kunskaper. Måste se om jag verkligen tror att jag kan klara av att kanske hålla en föreläsning/lektion i textanalys för Idas drama-elever. Skulle vara helt sjukt coolt och roligt, och är mest rädd att inte framstå som totalt skittråkig än korkad, vill ju inte framstå som den "lärarsort" (kan ju inte kalla mig själv för lärare) som jag hatar. Så jag skall som sagt kolla igenom lite gamla skolböcker från min tid på Södertörns imorn och se om jag kanske kan göra något av detta, och därmed tacka ja. Fatta att få komma tillbaka till Donner och faktiskt sitta på kunskap som jag skall lära ut, sick!! Fattar inte att Ida klarar detta, det är en makalös prestation!! I alla fall i vår unga ålder :P

Underbart avslut på en skitvecka

Livet går verkligen upp och ner ibland. Från att ha total ångest tidigare i veckan och vara stressad till tusen, så har denna dag varit ett riktigt bra avslut på veckan!!
Jag lämnade in tentan redan vid tre fast deadlinen är 23.55, och det är sjukt, jag har inte lämnat in någon tenta så pass mycket i tid tror jag, någonsin!! Känns lite weird, he he :) Efter det fick jag mess om att Belinda kommer ner till ön i helgen!!! Och det skall bli så underbart att träffa henne igen, kan behöva snacka av mig lite med henne om allt pluggskit och så, min underbara Belinda! <3 Sen åkte jag hem till Malin och bara snackade i flera flera timmar, och det var helt underbart!! Malin är en så driven och otroligt duktig tjej. Vi träffas alldeles för sällan dock så vi får se till att det blir oftare :) Helt enkelt hur underbar söndag som helst!!! Och imorn skall jag hem till hablingbo för några dagars miljöombyte. Harmoni i livet för denna stund i alla fall, får se hur det blir nästa vecka :/

Lovely mamma

Igår var allting skit. Och det är väl inte helt bra än, men jag har insett att mycket beror på mig, och det är bara jag som kan göra det bättre. Men precis när allt var som mest skit igår ringde mamma, och hon var i stan! Så hon kom över och var helt enkelt världens bästa mamma som alltid finns där när man behöver henne, vad det än är. Älskar dig mamma!!

Inte mer nu

Jag är trött på att ta så mycket skit hela tiden. Hade man någon gång få höra något positivt hade det kanske varit okej, men nu orkar jag verkligen inte mer. Jag vill inte längre.... vill bara låsa in mig i min lägenhet och lägga mig under täcket och vakna upp när allt är avklarat.. detta kommer inte gå någe bra.. Jag ger snart upp

Idiotisk uppgift och en liten andningspaus

Idag för första skoldagen sen lovet. Vi hade presentationer på våra litteratur PM vi läst  och skrivit under julen, och det var väl med lite lagom entusiasm som folk både kommenterade och presenterade denna idiotiska uppgift. Visst är det bra att låta oss läsa böckerna och skriva ett PM på det, det kan jag förstå meningen i inför uppsatsen. Men jag förstår inte va i helvete det skall göras en presentation och kommentarer på det, är så trött på min lärare just nu så jag skulle kunna spy.. Är dock överlycklig över att han inte är min handledare!! Wohoo!!
Inte nog med att det var första skoldagen, det var även den näst sista. Vi kommer ju inte gå i skolan i princip någonting alls nu under uppsatsperioden, sen är det ventileringar av uppsatserna och sen är det praktiken. Det känns lite tråkigt att inte gå på lektioner, utan bara sitta hemma och plugga. Det är inte direkt motiverande..
Skall iväg på det sista styrelsemötet med Westernklubben ikväll då vi skall planera årsmötet och fixa med det sista. Känns skönt att den pressen snart är över. Kan ju inte riktigt påstå att jag slagit folk med storm med det jag gjort i styrelsen. Men jag var nog lite väl positiv angående mitt studieår 2008, det har nämligen tagit otroligt mycket mer tid och engagemang detta år än vad jag naivt nog insåg.
Nej skall koka lite pasta o slänga i mig innan jag pyser iväg.

2009

Äntligen nytt år! Nya krafter bör man kanske ha då men just nu känner jag mig mest trött på det mesta. Skulle behöva en ordentlig nystart känner jag!
Just nu är det dock mycket i skolan.. som det känns som det varit hela detta skolår, men nu närmar sig slutet i alla fall! Skall bli så skönt!!
Har spenderat min lördag med att sitta och fila på ett CV, då jag måste sätta igång med ett seriöst sökande av praktikplats inför vår praktik som börjar vecka 14. Att jobba med sitt CV får en att inse helheten över det man har gjort hittills i sitt liv. Det är ganska spännande. Mitt liv domineras av min nuvarnade utbildning och Wersternklubben helt klart. Och jag måste jag säga att jag är ganska stolt över det! :) hi hi
När ett nytt år har börjat brukar man ju ibland sätta upp mål man vill nå under det nya året. Detta tänker jag dock inte göra! För när jag är klar med min utbildning, skall jag på bästa möjliga sätt försöka att ta det lugnt ett tag framöver. Jag tycker jag kan vara värd det. Det är så jag känner nu när jag är mitt uppe i allt detta med c-uppsats, praktik och planer på vad man kanske skall göra härnäst.. Men om jag känner mig själv så kommer jag efter sommaren återigen vara laddad att ta mig an någonting nytt :)

RSS 2.0