Hela Hallen Gungar

Jag måste säg att jag är på väldigt bra humör idag! Körkortet närmar sig, har kommit igång lite med pluggandet, och fixat några böcker ås jag kanske lyckas klara denna tenta med. Och för att inte glömma så närmar sig lördagen!!
Imorn lördag är det nämligen Hela Hallen Gungar ute på sudret. Och självklart skall jag dit! Skall bli så grymt kul!! Skulle käkat med Jennie och hela det folket innan, men sen visade det sig att min älskade älskade Elli skulle ner denna helg, så nu skall vi ha en egen liten middag innan vi ansluter till resten av folket. Skall bli sååå kul att få se min lilla herbert!! Det var alldeles för länge sedan sist.. Och förra gången vi festade ihop var typ ett sekel sen. :D
Så jag är väldigt glad just nu! hi hi

Always look on the bright side of life

Körkortet runt hörnet!! :D

Idag hade jag återigen körlektion imorse. Och det gick bra (som vanligt). Så efter planerad vi de sista lektionerna.. Skall ha två vanliga lektioner till, sen lilla uppkörningen!! Shit vad snart kändes det helt plötsligt! Så jag fick skynda mig att boka halkan som jag skal ha den 15 april, så fort jag bara kan sen skall det bokas uppkörning oxå, sen kanske jag har det där förbaskade körkortet!!:) Hoppas bara verkligen att jag klarar det! Så jag kan få det innan sommaren i alla fall...

Excating!!

Efterlängtade bågar

Skall precis sätta mig och plugga. Idag måste det verkligen bli av!

Går omkring och sucktar efter alla som har glasögon just nu. Var nämligen inne på Synsam i tisdags och skulle beställa tid för synundersökning då min syn har ändrats sen jag skaffade mina förra glasögon (som jag aldrig använder då jag ser ännu sämre med dem) och nu tyckte jag det var dags att skaffa nya då det på senaste tiden bara blivit värre med synen. Med min vanliga tur (likadant med handledstatueringen) så hade dem tid just precis då när jag kom så Pam, som var min kompanjon för dagen fick slå sig ner och vänta. Det visade sig att jag har brytningsfel 0.50 på båda ögonen och att min syn annars är plan, dvs jag är varken närsynt eller långsynt (vilket jag var både hos min förra optiker...). Så det var direkt ut o prova bågar som gällde, och passande nog hade de 25% på vissa märkesbågar just denna dag, så det blev det oxå. Ett par skitsnygga bågar, som var så otroligt bekvämma att jag knappt ville ta av dem!! Ett par svarta, rätt markerade men ändå eleganta bågar, av J.Lindeberg (tror jag). Så nu går jag som sagt varje dag och längtar tills jag skall få mina nya glasögon!!! Två veckor känns som en evighet.. Det har ju bara gått två dar av dessa outhärligt långa två veckor...suck...

Det blev en ytterliggare liten shoppingtur efter besöket hos Synsam i tisdags, ett par nya svarta stövlar!:) ett linne, örhängen, mascara och inte att förglömma hårfärg! Hårfärgen togs i bruk igår eftermiddag. Och ärligt skall jag väl säga att jag inte är helt och hållet nöjd.. Jag ville ha det gjort, så jag gjorde det själv, och för min del är det aldrig att rekomendera, skitsvårt att se att det blir jämnt och så. Blondare blev det utan tvekan iaf. Men det ser nog mer och mer okej ut så fort jag vänjer mig och får lite ordning på manen oxå. Just nu flänger den mest omkring som något bångstyrigt blont yrväder :P

Har en massa att skriva känns det som, men för att inte tråka ut er kanske jag skall återkomma lite senare, så ni inte somnar vid första inlägget:P

So long

Annandag-påsk

Idag är det rena rama skolplugget som gäller. Alla andra klassissar sitter väl o skriver för fullt, medan jag knapt kommit igång, som vanligt.. Dock har dem lite mer panik denna gång, då de skall till wien, och jag pga det har lite lite mer tid på mig... Men lika bra att sätta igång ordetnligt så fort som möjligt.

Imorn skall jag åter in till stan, skall bli skönt att få komma hem ordentligt efter två veckor i kappsäck. Men det blir en späckad hemkomst.. Skall luncha med mormor o mamma, och sen möta pam på stan för en välbehövlig shoppingrunda. Måste köpa skor!! Och sen en öl, med vilka som nu vill hänga på senare på kvällen:)

So long..

WRG-tenta??

Känns som om vi har tenta-period just nu.. suck..
Ja just det! Vi har tenta-period!! Fast det är inte pga skolarbete jag är helt slut idag.. Har suttit framför datorn hela dagen med det j*vla månadsutskicket HBV inom WRG. Jisses vilket jobb! Usch.. Men nu är det gjort och borta ur mitt samvetes gnagande käftar. Äntligen!

Btw, förlöste två lamm vid sex-tiden idag, en Vera och Wickham (ja i rena Jane Austen-ära). De är ju så förskräckligt söta! Så nu har årets lamm"skörd" hittills bringat 6 små stycken, 4 bagglamm o 2 tacklamm. SÖTA!

Skall nu kasta mig i säng och förkovra mig mer i Jane Austens underbara värld! eller somna på en gång vem vet..

Sschnark!


Jane Austen

Igår var vi på påskmiddag hos Lotta. Denna släkt-get-together gick utan några problem alls:) Och efter middagen som var hur god som helst, lamm, jag ÄLSKAR lamm! ja iaf efter det så beslöt vi oss för att se på film och valde då En ung Jane Austen (Becoming Jane) som handlar om Jane Austens liv när hon är kring tjugo år, precis innan hon skriver Stolthet och Fördom, som för er som hängt med ett tag vet är min favorit-bok och film! Och En ung Jane Austen var väldigt lik hennes egna romaners filmatiseringar, så kopplingen mellan hennes eget liv och hennes romanfigurer är nog ganska nära. Så av den filmen blev jag tillräkligt inspirerad till att låna en bok av Lotta om Jane Austen av Carol Shields, vilken jag nu läser för glatta livet. Då det dessutom verkar som att är man en tillräkligt stor fanatiker över en viss författare och studerar hennes verk och liv väldigt noggrant och mycket så anammar man sättet att skriva på. Carol Shields skriver nämligen väldigt behagligt och relativt fyndigt precis som Jane Austen, vilket gör det till ett behag att läsa. Och kopplingarna som görs bland personer i Jane Austens verkliga liv och i hennes romaner ger det flera intressanta dimensioner. Intressant som bara den!!
Önskar bara att skolarbetet skulle kunna vara lika intressant just nu så jag skulle kunna lägga lika stor vikt och intresse vid det, vilket är tusen gånger mer välbehövligt än att ytterliggare förkovra mig i Jane Austens värld.

Lunch!

Släktfight

Ja vad skall man säga.. lite släktfirande idag, och vad vore en släkt-get-together i familjen Johansson utan lite bråk. Idag var det min tur att bli avhyst av min moster för att jag är bossig, och antagligen allmänt dryg och otrevlig. Inget trevligt när det blir kastat upp i ansiktet på en bara sådär utan förvarning. Men men, även om jag tog det jäkligt hårt just då, har det nog smält lite nu och känns inte lika jobbigt.. Kommer nog försöka bättra mig, men vet inte, har aldrig tyckt att jag reagerat bossigt mot henne men men vi får väl se. Alla är vi olika och ser påsaker på olika sätt.. Som de säger i SATC: One womens trash, is another womens treasure. Koppling: det som jag inte tycker är bossigt kanske min moster tycker är bossigt..
ja ja lite osammanhängande inlägg men whatever

Skall ut till morfar o se Så Ska Det Låta nu alldeles strax. Skall bli kul, är pensionär nog att älska det programmet!

Tjills

Antik-torsdag

Sitter förtillfället och ser på Antikmagasinet på Kunskapskanalen, efter att även ha sett på Antikrundan på SVT1. Ganska kul, de snackar om naiv konst vs naivism. Och det är ju en hel djungel och egentligen ett ganska komplext ämne.
Tycker det är ganska kul med Antik-programmen på torsdagar, man sitter där som en äkta liten tönt och tycker och tänker en massa saker om föremålen och diskussionen efteråt.. Sicken nörd! he he

Annars har jag o mammat snackat får idag, vi är ju inne i lammningen nu och väntar på nästa smällfeta tackas lammning. Vi har ju tidigare haft planer på att drastikt utöka fårbeståndet, men nog kommit fram till att vi skall fortsätta som nu, dvs med bara lammen som pålägg på besättningen och inte några inköp av livdjur förns vi vet var jag får jobb efter min utbildning.
Vill ju egentligen ha jobb på ön, men samtidigt vill man ju inte fastna här utan vimsa runt litegrann i världen iaf. Jobba på fastlandet eller utomlands. Tänk bara om jag kanske skulle få ett erbjudande om jobb när jag är i England under praktiken, sånna chanser måste man ju ta tag i!!

tjillevipps

Trött som singel

Känner mig fruktansvärt trött dessa dagar.. Trött trött trött hela tiden.. Sex and the City är vad som mest är på, och hästar + hund är vad som annars engagerar mig just nu.

Men SATC gör att man tänker mkt på förhållanden o liknande. Insåg att i princip alla mina vänner är i seriösa förhållanden för tillfället, det är få, väldigt få som är singlar. Och nu kanske jag kommer framstå som en bitch, men det börjar gå mig på nerverna med vissa av dem. De flesta klarar av uppgiften att inte "ignorera" eller "tråka ut" sina vänner med pojkvänner och samtal om dessa. Medan andra absolut inte hanterar det med elegans, snarare tvärtom, så man kommer till en punkt där man vill mörda inte bara den respektive utan man närmar sig punkten där man vill banka in vett i sin vän.
Men nu kom jag av mig, jag skulle komma fram till att jag själv börjar bli ganska seriöst trött på att vara singel. Inte på det viset att jag känner mig desperat efter vad som helst. Utan just det att man börjar sakna just den där människan i sitt liv man alltid finner tid för, som alltid finner tid för mig och som alltid finns där både i ups and downs.
Kanske är det för att jag är trött på att alltid vara tredje hjulet mot mina kompisar och deras respektive, men jag tror mer att det ligger i att jag vill vara Hon någon gång. Jag vill finna den person i mitt liv som jag kan förtro allt och lite på i alla lägen..

Kanske är det pga att vissa människor i mitt liv flyter vidare i strömmen medan jag står kvar, jag vill flyta vidare mot oanade hav


tjills

Schemat rullar vidare mot påsk

Halli Hallå!

Nu är man äntligen hemma ige efter en lååång och tröttsam vecka i storstan. Sthlm är dock alltid kul att besöka, men allt jobb med antikmässan var ganska mkt mer jobbigt än räknat. Hann med ett besök hos pappa o farfar, och en fika med brudarna Belinda, Jennie, Sara o Tessan, vilket var trevliga avbrott i antikmässe-vardagen.
Vi kom hem i måndagsnatt och då åkte jag direkt hem till Hablingbo, för nu sitter jag nämligen hemma i min mosters hus i Havdhem och är hästvakt till och med fredag. Inget speciellt krävande arbete, sköta huset, mocka litegrann o se till att kräken har mat o vatten. Har mini-kräket med mig oxå, dvs Picasso :P

i Och om man trodde att när man väl kommit hem skulle det bli lugn och ro trodde man fel! Idag är det plugg som gäller, skall förska komma igång med utställningstexterna och leta reda på porträtt att analysera till examinationsuppgiften till Skönhetens mask oxå.

Och redan nu börjar påsken oxå till råga på allt!! Shit man hinner verkligen knappt med nu förtiden :P Skall nog va hemma i Hablingbo under påsken om jag inte måste in till stan och plugga lite på bibblan. Får se vad som händer o fötter..

tjillveippen


Sthlm en vecka

Om en timme exakt bär det av mot oanade höjder när vi i klassen beger oss mot Antikmässan 08 på Älvsjö. Det skall bli hur kul som helst! Det stressiga har redan börjat idag, då vi skulle packa och allt inte fanns och vi var tvungna att åka o fixa lite emballage mattor och filtar och 250 dubbelsidiga broshyr/papper fick tryckas ut på sekunden med mera med mera.. Men nu är det klart och allt står i bilen utanför mitt fönster. Puh!

Skall som sagt bli riktigt kul att komma iväg till Shlm nu en vecka! Dock har jag lite panik för allt som måste göras här hemma oxå med WRG och skolan och allt möjligt.. men det ordnar sig nog när jag kommer hem.. :)

Tjillveipps! Take care! Love

Snart på väg

Idag känns det lite bättre än igår, men lite nere även idag. Flera svängar på stan och liite shopping gjorde det bättre samt att ha Karin vid min sida är alltid skönt!

Imorn bär det av mot Sthlm och Antikmässan på Älvsjö. Känns riktigt skönt att komma iväg lite ett tag!! Man behöver lite miljöombyte emellanåt. Och mitt kära Sthlm är ju enligt mig bäst såhär års så :)
Skall bli riktigt kul med själva mässan och det arbetet oxå!

Ikväll är det tvätt och packning som gäller, inte ett skit på tv.. kanske springer förbi karin o hämtar SATC senare vem vet :P

tjillevipps

Livet är skört

En del av kvällen blev spenderad på akuten på lasarettet. Mormor var yr, blek och hade låg puls. Så hennes vännina som är disktriktsköterska såg till att köra ner henne till akuten och kom sen och hämtade mig så jag kom ner jag med. Mormors hjärtfrekvens var väldigt låg, men efter en massa olika tester kom dem fram till att det var bättre att avvakta så mormors ordninarie läkare fick ordinera eventuell medicinskillnad eller liknande. Så mormor fick åka hem igen.
Vet ju att mormor inte mår så bra som hon får det att verka som alltid. Men en sån här sak gör ändå att man påminns att de som är ens nära och kära inte alltid kommer att finnas hos en.
Farfar åker in och ut på St Göran för att han inte kan andas, och ligger just nu på intensiven med respirator. Måste besöka honom när jag är i sthlm. Känns verkligen som man måste passa på innan det är försent.
Kvällen känns lite nere just nu, alldeles för mkt tanke på livets slut..

Söndag..

Igår var det en ritkigt trevlig kväll på Rindi med efterföljande efterfest på Fältgatan.
Ett spännande fenomen till mänska med ett yttre utan dess like. Blödande fötter. Alldeles för korta byxor. Feminismdiskussioner under en omvägspromenad. Gående sömn mot skinnjacka. Vick-på-rumpan misslyckanden. Schyssta killen. Nostalgidans. Ögongodis.

Så idag är det totalslappning som gäller. Tv och SATC med karin står på resterande schemat.
Och sen kommer dagen höjdpunkt (fanfar): La Ink!! på 6:an kl 19.00 :D

sschhnark

HELG!!!

Long time, no see. Var ett tag sen jag skrev här sist insåg jag nyligen. Men blev lite återinspirerad med mitt knapprande på tangenterna när jag och Karin började se på SATC igår :) Vilket vi alldeles strax skall fortsätta med:)

Idag är det utgång som gäller. Loke spelar på Rindi ikväll och Belinda är nere på ön, så det passar ju alldeles utmärkt. Skall bli hur kul som helst att festa med henne!! Det var alldeles för länge sedan! Min lilla bepe!!:)

Sen bär det snart iväg till Antimässan på Älvsjö. Vi åker på tisdag och är borta till nästa måndag, så nästan en hel vecka:) Känns riktigt kul att komma iväg faktiskt! Måste ha lite sthlm då och då även om jag inte pallar att bo där längre.. Men det känns lite som om det kommer bli mkt som skall göras. Först och främst skall vi ju jobba på mässan, sen skall vi försöka få in lite museebesök tänkte vi, pretton som vi ändå är:P Och sen skall jag se till att träffa lite friends, Tonnie, Bepe, Sara o Jennie står på schemat. Sen borde jag se till att åka förbi St Görans o hälsa på farfar. Har en känsla av att det inte kommer vara så länge till.. och pappa oxå såklart!:)

Nej nu är det SATC som gäller, om bara Karin kan pallra sig hit någon gång:)

tjillevippen

Äntligen!!

Mitt internet funkar äntligen!! Varit utan det nu i över två dygn och det är kämpigt kan jag tala om! Inte roligt..

Idag har vi haft den bästa föreläsaren på väldigt väldigt länge. Karin sidén från National Museum. Hon var så passionerad och engagerad i sitt arbete som utställningskommisarie på NM och det förmedlades verkligen! Trots att vi hade föreläsning ända till 17.00 så var man inte alls lika trött o slö som man kan vara redan kl 14.00 i vanliga fall. Otroligt bra föreläsare makes my day!!

Imorn bitti skall jag ha körlektion 07.00!! Sjuukt tidigt!! Lite jobbigt tycker jag nog det är men, jag skall förhoppningsvis hålla mig vaken bakom ratten. Sen skall jag dessutom köra en dubbel-lektion imorn så jag kommer åka direkt till skolan därefter. Sen skall vi bygga ramar till antikmässan och fixa det sista inför det innan jag skall kasta mig iväg till mormor o vara social.
Denna vecka har verkligen varit sjukt fullproppad, och det börjar känna nu.. Inte van vid detta, även om det är kul som tusan! I'm alive!

tjillevipps

Jag som kulturtyp

Grattis! Du är en rastlös populärkultursknarkare.
Helgerna ägnar du åt att ladda ner kompletta säsonger av Entourage och på nätterna drömmer du om Dr. Dreamy. Du har förmodligen gått kulturvetarlinjen men vill börja tjäna pengar och hoppas på jobb på något produktionsbolag. Du är lite ytlig men ditt hjärta är gott och du är en uppskattad kollega och middagsgäst.

I hemmets kära vrå

image121
Nu befinner jag mig hemma i Hablingbo över helgen. Känns ganska skönt faktiskt. Sätter lite perspektiv på det fattiga studentlivet. För om det är något man är som student så är det konstant pank! Och det är inte särskilt uppiggande att behöva vända på varenda krona skall jag tala om. Men nu spårade mina tankegångar iväg lite. Hemma var jag som sagt, och det är skönt. Man tappar lite perspektiv på omvärlden när man är i stan och lever sitt studentliv hela tiden så det är skönt att komma tillbaka lite. Samt att få komma ut på landet i naturen är ju helt underbart! Så stilla o tyst och vackert!

Äntligen har skolan satt igång lite igen, och det med besked, då vi faktiskt går i skolan VARJE dag nästa vecka!! Det är så man knappt vet hur man bär sig åt eller hur vi skall klara av all tid i skolan.. :P

Det är gansla skönt att veta att man är saknad här hemma. Mamma vill att man skall komma hem, morfar tycker som vanligt att jag är hemma alldeles för kort tid och Picasso lämnar knappt min sida, man får inte ens gå på toa ifred. Men det är ju kärlek, vilket alltid är trevligt. Känns ganska mysigt att va hemma faktiskt

RSS 2.0