Godnatt Gotland!

Nu tror jag att allt är fixat. Har packat klart. Lyckades stänga väskan. Den väger dock en hel del. Enligt vågen här hemma väger den 19 kilo :P Handbagaget har inte riktigt kommit upp i sina max 10 kilo ännu, men är proppat med kursböcker.... tungt.... :S
Har även checkat in på ryanair-turen från Savsta till Paris och skrivit ut boardingpass. Flygbussbiljetten till Skavsta är utskriven och likaså biljetten tur och retur Paris-Monastir.
Tror jag har fått det mesta med mig. Älskar det faktum att jag skall spendera två dagar i Stockholm med lovelly Lina och kusin Erika, samtidigt gör det packandet lite jobbigt, man måste liksom rota och organisera om det kaoset som är när man öppnar väskan... :P
Nu måste jag hoppa i säng och försöka sova. Har alltid problem att sova när jag vet att jag skall upp tidigt dagen efter, som om jag vore rädd att försova mig, trots att det aldrig hänt. Men jag sover oroligt och väldigt dåligt, men skall väl ge mig på ett försök ändå, tänkte sova på båten också.
Godnatt Gotland!

Ser ni vad jag ser? Nej det gör ni inte, m...

20110331134 (MMS)

Ser ni vad jag ser? Nej det gör ni inte, men ser ni vad som inte syns? Mina glasögon! Jag har linser! Tydligen en naturbegåvning på att ta i och ur dem och nu sitter dem där. Tydligen är det inte toppen med linser när man har så litet synfel som jag har, då linserna inte ger den exakta skärpan som glasögonen. Men vi testar! :)


Vilka färger! Gotland visar sig från sin b...

20110331132 (MMS)

Vilka färger! Gotland visar sig från sin bästa sida idag, min sista dag på ön. Är på väg in till stan för att hämta ut mina linser och sen ha en mysdag med mamma :) Känns som att det kommer bli en fin dag idag! <3


Lycklig!

Är så förbaskat, in i bomben, överjoda, galet och underbart lycklig!!!! Jag är kär och jag är galen och jag njuter till fullo av det!!! <3 Jihed är det vackraste och bästa som finns i mitt liv! Vilken karl!! Jag älskar dig! <3 Nhebek! <3

Den absolut första bilden på oss, första kvällen vi träffades <3

Två veckor, svisch

Shit! Vad tiden har gått fort denna vecka! Nu är det liksom bara två dagar tills jag lämnar ön! Hur blev det så helt plötsligt, jag som inte alls är riktigt klar med allt jag hade tänkt vara klar med...
Idag har jag hämtat kurslitteratur både på biblioteket och på posten, så nu har jag alla böcker jag behöver inför kurserna. Skall bara försöka komma på lite mer exakt vad min kommande upsats skall handla om och kanske scanna lite artiklar till det.
Skall bli jäkligt nice att få spendera lite tid med lovelly Lina och kusin Erika i den stora staden också innan jag beger mig. Jag och Lina har bestämt att gå på Nationalmuseum, mitt absoluta favorit museum, skall passa på att göra en skoluppgift då också, men mest njuta!
Nu klagar jag lite över att jag är stressad dessa sista dagar, men jag har ändå hunnit med en del när jag varit hemma. Först och främst har jag ju ordnat med uppsatsen och klarat av ventileringen. Har även sökt en massa jobb även om det inte lett fram till något bestämt ännu. Umgåtts massor med både släkt och vänner vilket nog får räknas som det bästa! Och hela tiden längtat som tusan efter Love <3

Håret

Lovade er ju bilder, så här kommer dem ;) och ja dem är lite suddiga men men :P









Stressat

Idag har jag stressat en hel del. Kom nämligen iväg lite för sent imorse när jag skulle till frissan i stan, och vid klinte höll jag på att få bensinstopp så jag var tvungen att stanna och tanka, vilket jag inte alls hade tid med. Väl framme hos frissa var det dock ganska lugnt, vi kom fram till planen: lite mer avfärgning, färgning av utväxt, klippning och sedan blonda slingor. Och det kan jag säga tog sin lilla tid, närmare bestämt över 3,5 timmar. Vilket gjorde att min date med Fru Reich blev lite sen och aningens hastig tyvärr. För jag var tvungen att efter ett tag kasta mig iväg mot Havdhem då jag skulle på arbetsintervju som jag hoppas gick bra! Och sen handla middag och hem och vänta in Jennie som skulle komma för lite update och skitsnack, lovelly!! Och nu har jag klarat av både skitsnack med vänner och Love via msn. Wunderbar! Plus att mamma igårkväll bokade sin resa till Tunisien!! :D
Btw lovar jag att fixa bilder på frisyren imorgon! Nu: sova!


önskar att jag hade varit såhär fashionable när jag stressade, men inte riktigt :P

Är hos frissan som skall ge sig på att räd...

20110329121 (MMS)

Är hos frissan som skall ge sig på att rädda mitt hår från den hemska avfärgning jag själv lyckades med. Wish me luck! :)


Godnatt

Nu har jag suttit en stund med korrigeringarna på uppsatsen. Är helt slut i ögonen! Imorn blir det upp tidigt, då jag har frisörtid i stanv id 10-tiden. Skall bli så skönt att få ordning på detta hår! Och förhoppningsvis lyckas dem rädda min lite halvmisslyckade färgning ;) Sen skall jag sätta mig på biblioteket och jobba med lite mer korrigeringar i väntan på en lunch med fröken Reich! Wunderbar! Och sen till morgondagens nervösaste höjdpunkt, möte med chefen på ett jobb jag gärna vill ha till sommaren, kom ihåg att hålla tummarna vid 4-tiden!!! :D Och sist men definitivt inte minst skall jag möta upp Jennie hemma hos mig för lite uppdatering, skitsnack och käk. En fullspäckad men trevlig dag står framför mig!! Godnatt!

Mamma till tunisien

Hade tänkt att jag skulle ha pluggat en hel del idag, det har tyvärr inte riktigt blivit som jag hade tänkt, men en del plugg har jag i alla fall fått gjort.
Har suttit ganska mycket i telefon skall medges, men viktiga samtal!! ;)
Sen har jag dessutom engagerat mig i att leta en resa ner till Tunisien åt mamma. Hon vill komma ner i juni innan jag åker hem, hon måste ju kolla in honom, Love alltså ;) Ser jättemycket fram emot att hon skall komma ner. Att hon skall få träffa Love :D Men oxå att hon skall få se det ställe jag varit på en del nu den senaste tiden så hon får en uppfattning utöver bilderna på facebook. Så som sagt har jag nu ett tag suttit och letat resor till henne och kollat datum och så. Hade varit lite kul om vi kunde åka hem tillsammans, men eftersom jag åker reguljärt via Paris och det nog är bekvämast för henne att åka charter direkt från Arlanda så får vi se hur det blir med den saken. Min lilla mamma skall få bege sig på semester för första gången på evigheter, det förtjänar hon!!
Lilla mamsen! <3


Bloglovin

Följ min blogg via Bloglovin

Jobb!!! ?

Har precis kirrat en arbetsintervju till imorgon, eller i alla fall ett möte med chefen på arbetsplatsen i fråga. Ringde och erbjöd mig själv och mina tjänster till sommaren och hösten om det behövdes och allt kändes väldigt positivt!! Riktigt glad!! Därefter ringde jag och bokade frisör-tid till imorgon förmiddag så jag ser klok ut när jag skall på möte med chefen ;)

Har tänkt på det här med att försöka skaffa jobb. Det är ta mig tusan inte det enklaste i detta land. Om man följer arbetsförmedlingens listor och söker jobb med ansökningar, CV, personliga brev och en massa olika intyg från tidigare erfarenheter så är min upplevelse att det är skitsvårt. Har man kontakter går det genast enklare. Och om man dessutom ringer och har en personlig approach tror jag att det funkar bäst. Det är dock långt ifrån det enklaste alla gånger. Dessutom kan det vara så att arbetsgivaren skriver att man endast tar emot sökningar på ett visst sätt och då kanske man inte vågar sig på ett besök eller ett samtal. Helt enkelt är det faktiskt inte så enkelt att söka jobb.


(googlade Socailt arbete och fick upp denna bild)

Jag vill jobba med människor. Det är det egentligen enda kravet jag har. Att jag får möta eller arbeta tillsammans med andra människor. Jobbet imorn är nog ett jobb som skulle ligga under arbetsförmedlingens rubrik Socialt arbete. Och det är inte min utbildning, det är jag medveten om, men jag är övertygad om att det kommer att gå bra!

Nu hoppas jag dock innerligt på att det går vägen imorgon så jag slipper oroa mig för sommaren. Och det kanske till och med kan ge några timmar under höst och vinter också. Håll tummarna!!!


"Tunisien hoppas få tillbaka turisterna" I...

20110328120 (MMS)

"Tunisien hoppas få tillbaka turisterna" I söndagens DN står det en liten artikel om tunisien och läget med turisterna. Man har räknat ut att 40% av turisterna uteblir och från sverige hela 45%. Problemet ligger ju ändå ganska mycket i resebyråernas val att ställa in resor. För om turister vill resa men inte hittar några resor eller endast några få så kan det vara lite svårt att resa ner, oavsett vad man vill. Hoppas att resebolagen kör mer och att folk väljer tunisien, som är ett underbart land!


Godnatt



Längtar ner till Tunisien nu så in i den milda grad! Eller rättare sagt det är ju Love jag längtar efter. Har ingen bra kväll ikväll.... Är på depp och tänk för mycket humör känner jag. Fast jag egentligen bara har saker att vara glad för. Det är ju förbaskat att det alltid är dem pytte pyttesmå negativa sakerna som skall få ta ens energi medan dem positiva oftast flyter förbi problemfritt och utan större uppmärksamhet. Ringde till Love för en stund sedan bara för att få höra hans röst vilket ikväll bara gjorde att jag saknade honom ännu mer. Trött är jag också och det hjälper inte humöret till det bättre heller. Kanske skall gå och lägga mig och hoppas på att vakna upp till en bättre dag imorgon. Godnatt.

Familjemiddag


(från mormors 80-årsdag i januari i år; Mormor, Lasse (mosters karl), moster Lotta och Morfar)

Sitter och väntar på att Love skall komma online. Hatar verkligen detta att vara ifrån honom. Nu är vi illa tvungna att stå ut med distansförhållande ett tag till, men jag förstår verkligen inte hur folk kan välja att leva på det viset. Jag hade inte klarat det under en längre tid. Saknar honom så otroligt mycket!!
Idag skall vi ha en liten familjemiddag. Mormor drog jag med mig från stan igår och moster Lotta och hennes karl kommer förbi senare. Lite umgänge och lite snack.
Har försökt mig på att avfärga mitt hår idag och eh ja asså det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt va... Asså visst det är ljusare, men det är långt ifrån min hårfärg. Man skulle kunna säga att det är en nyans ljusare än det jag hade innan. Men ändå mycket konstigare än innan :P Så jag har bestämt mig för att det blir ett frisörbesök innan jag åker, för såhär kan jag inte gå omkring!
Skall sätta mig igen och försöka komma underfund med vad jag behöver göra för att kunna bli doktorand, det är riktigt spännande detta! :)

25 mars 2011

Har egentligen haft en ganska bra dag idag. Vaknade vid halv åtta och kunde inte riktigt sova, men låg i alla fall kvar och försökte i en timma innan jag gav upp och klev upp ur sängen.
Sen blev det fart i luckan, jag käkade frukost, lyckades boka tid hos optikern och dammsög en del av undervåningen. Sen for jag iväg till stan gjorde lite shopping jag planerat, en del nagellack och sånna grejer och sen avfärgningsmedel till mitt hår. Så imorn skall jag ge mig på det hela och försöka få min vanliga hårfärg ;)
Hos optikern så var det också full fart, men det visade sig i alla fall att jag har snea axlar, i ögat alltså, inte själva axlarna :P Vilket gör att dem linser jag skall ha inte är sådana som finns på lager... Suck! Men han skulle försöka få in dem så tidigt som möjligt i nästa vecka så att jag kan prova dem lite innan jag åker ner och förhoppningsvis, förhoppningsvis få med mig linser ner. Vi får se! :)
Sen begav jag mig till mormor och vi myste lite på Langska huset och trädgårdslandet innan vi begav oss hem mot Hablingbo. Efter fredagsmys med tacos så dog både mor och mormor i sina sängar så ja tanterna lämnade mig själv :P Och inte ens Love kunde prata med mig på msn ikväll :S Så istället har jag roat mig med att försöka ta reda på hur man går tillväga när man vill doktorera ;) Men kanske skall slå tanterna följe och bege mig till sängs...

Som ni ser har jag gjort lite ny design så...

20110324116 (MMS)

Som ni ser har jag gjort lite ny design såhär på kvällskvisten. Blommorna i bakgrunden är jasmin, underbar doft! Och bilden till headern är tagen när vi var på väg till Hergla ;) Nu ligger jag i sängen och skall ge mig på en ny bok, måste ju läsa något annat än skolböcker. Imorgon blir det stan och häng med mormor <3


Vi


Idag har jag roat mig med att fixa mina na...

20110324115 (MMS)

Idag har jag roat mig med att fixa mina naglar, är riktigt nöjd! Har även suttit en massa i telefon med vänner ;) och så har jag ju sökt jobb såklart! En bra dag, som skall bli bättre när jag får prata med Love på msn <3 Nu när jag har klarat av ventileringen så känns det som att kan slappna av den veckan som är kvar. Skall dock göra klart så att uppsatsen skickas in innan jag åker så jag kan koncentrera mig helt på kursen och Love när jag kommer ner ;)


Lördag? Eller?

Sitter och slappar lite framför datorn och målar naglarna. Eller rättare sagt skall jag söka jobb, det är dagens mission. Sen jag kom hem till Sverige har jag ju pluggat som bara den och igår hade jag min opponering, och jag är riktigt nöjd. Så nu är det bara det lilla lilla slutgiltiga kvar med att arbeta in åsikter från opponent och auditorium och sen skicka in den för betygsättning, sen är jag KLAR!!! Men då jag som sagt pluggat i princip konstant sen jag kom hem, så skall jag slappa lite idag... känns som att jag förtjänar det. Tror dock inte jag helt kan hålla mig ifrån plugget så jag läser nog lite senare också :P
Så denna torsdag känns lite som en lördag för mig :) Nej söka jobb var det ja :P

Håll fanan högt! Det gäller att hålla igån...

20110323113 (MMS)

Håll fanan högt! Det gäller att hålla igång motivationen, har börjat kolla på ämne och eventuella frågeställningar till min kommande b-uppsats i konstvetenskap. Har mailat en guru inom området jag valt och håller på och bollar lite idéer, skitkul! Ps. Jag har en hemlis .Ds


Nu bär det av. Uppsatsen i väskan, rättnin...

20110322112 (MMS)

Nu bär det av. Uppsatsen i väskan, rättningar förberedda och håret plattat ;) kommer bli en lång dag känns det som. Imorgon är det värre, då skall jag opponera på en uppsats, inte min starkaste sida men det skall nog gå bra det med ;)


Imorn gäller det! Ventilering på min uppsa...

20110321111 (MMS)

Imorn gäller det! Ventilering på min uppsats. Det sista jag har kvar för att få min examen i kulturvård från föremålsantikvariska programmet. Lite nervöst är det allt :p Men kommer behöva arbeta in kommentarerna som jag får imorn och skicka in för betygsättning innan den blir godkänd och allt är klart, men jisses det är nära nu! :D


Sista sekunden

Jag måste vara bäst på att alltid vara ute i sista sekund hela tiden. Idag skulle uppgift b på den andra delkursen på konstvetenskapen in och jag skickade in den för typ 10 minuter sedan. Imorgon är det ventilering på min uppsats och jag sitter nu och skall förbereda mitt försvar. Så bra på det här med att tidsplanera :P
Det jobbiga är att när jag suttit och pluggat konstant i två dagar och är helt slut så längtar jag ju bara ännu mer efter Love och att få krypa ner i hans famn och bara vara! Men det är bara att jobba på och se till att få klart allt här hemma så jag kan åka ner igen, det är ju faktiskt inte så lång tid kvar ;)
Jag åker ju den 3:e och så pratade jag med lovelly Lina och kusin Erika idag och har en dag var bokad med dem innan jag beger mig utomlands, så jag kommer lämna ön på morgonen den 1 april. Och hem till Sverige kommer jag inte förrän den 15 juni, skall bli så underbart!! <3
Nej nu måste jag fortsätta med förberedelserna inför morgondagen...

Köttbullar och snabbmakaroner! Jag jobbar ...

20110321110 (MMS)

Köttbullar och snabbmakaroner! Jag jobbar på att äta svensk husmanskost nu när jag är hemma. Och åtminstone jag anser köttbullar och snabbmakaroner med ketchup vara just det ;)


Biljetter - check!

Har pluggat i princip konstant hela dagen idag och det kommer bli en likadan om inte mer intensiv dag imorgon.. Puh! Men jag närmar mig ju slutet på FMA examen så det är inget som kan stoppa mig nu!

Har precis bokat och betalat biljetterna ner till Tunisien. Den 3 april bär det av till Love igen :) Blir att åka via Paris igen, men det kan jag ju vid det här laget så det är lugnt. Sen bokade jag även resan från Tunisien till Paris den 15 juni. Känns motigt att jag den gången inte vet när jag kan åka ner igen, men vi får väl se vad som händer under denna period jag är nere och hur det går för mig med jobbsökande och så. Efter uppsatsventileringen skall jag söka jobb som en dåre! :)

Nu skall jag gå upp och lägga mig och läsa klart ett till kapitel i boken jag skall skriva en uppgift på till imorn på konstveten och sen SOVA!!! Trött!!!

Från våra första dagar tillsammans är dett...

20100901278 (MMS)

Från våra första dagar tillsammans är detta foto. Det känns nästan lite löjligt hur man kan sakna en människa så otroligt mycket när man bara varit ifrån varandra tre dagar och vet att man skall tillbaka inom snar framtid. Men jag känner mig halv. Jag vaknar på nätterna för att han inte är bredvid mig. Jag tänker på plugget men till största del på honom hela tiden och när vi kan ses igen. Jag vill tillbaka nu. Till honom, till min love <3


Saknar! Redan igår när jag satt på planet ...

20110302943 (MMS)

Saknar! Redan igår när jag satt på planet från monastir saknade jag honom. När man har vant sig vid att vara varandra nära i princip hela tiden är det inte lätt att lämna. Jag vet att jag snart kommer tillbaka och det tröstar. Min älskade <3


Jag lämnade värmen för att hamna i snöstor...

20110317103 (MMS)

Jag lämnade värmen för att hamna i snöstorm på arlanda igår. Usch det var inge kul alls! Roligare var det att komma till elli <3 Vi gick på bio och såg "Hur många lingon finns det i världen", bra och mysig film! Och idag gjorde vi IKEA och jag shoppade en massa småsaker till lägenheten i tunisien ;) Nu är jag på båten på väg hem till ön.


Uppsatsen iväg!

För exakt 5 minuter sedan skickade jag in min uppsats!!! Efter ett långt utdraget skrivande på två år är den slutligen klar och inskickad för ventilering. Puh! Det är en sådan stor sten som lyfts så ni anar inte!!! Så skönt!!!

Har sovit typ 2 timmar inatt, satt med uppsatsen till typ 1-2 tiden och sen skulle vi skjutsa Afef till Tunis flygplats på morgonen och egentligen lämna lägenheten vid 4 så det kändes onödigt att sova klokt, så vi la oss framför en film i soffan. Jag somnade dock som en sten. Så från 5 tills nu har vi suttit i bilen, till Tunis runt i ett helsikes morgonrusning som jag gärna hade sluppit, och så tillbaka till en otroligt välbehövlig kopp kaffe på Terassen.

Resten av dagen skall jag försöka njuta av min sista dag här nere och pussa så mycket som möjligt på Love, för imorgon bitti bär det av mot Sverige (via Paris :P)

Hammam

22:00 den 14 mars 2011 Hammam

Oh jag bara måste berätta om gårdagen! Vi sov hos Afef (systern i Sousse) natten till igår så efter frulle och lite slöande begav vi oss hem till Maman där vi slöade ännu lite mer. Kvällen innan hade vi bestämt att jag, Afef och Maman skulle bada bastu igår. Dem förklarade det som att man är i olika rum och att det är olika varmt i dem olika rummen. Dem nämnde dock inte ordet Hammam. Men det var precis det vi åkte till, ett Anti-Stress Hammam inne i Sousse. Ett Hammam är det som brukar kallas turkiskt bad. Jag vet inte så mkt om det egentligen, men detta Hammam var riktigt nice.

Det första positiva var att killen i receptionen pratade svenska!!!! Det var en otroligt skön känsla att bli totalt förstådd och förstå varenda ord han sa. Insåg att jag saknar det, att kunna prata helt obehindrat. Jag och Love har oftast inga problem med att förstå varandra och även båda hans systrar pratar riktigt bra engelska. Med vännerna är det sisådär, det skiljer sig självklart, men genomsnittlig är dem inte riktigt haj på engelska. Och oftast har jag inga problem med att dem prata tunisiska med varandra. Om jag frågar eller om det är något speciellt så översätter dem som kan till mig. Men ibland blir man bara helt enkelt lite trött på att inte förstå och känna sig dum och ibland även aningens utanför. Så det var en otroligt positiv känsla att bli förstådd och förstå, dessutom pratade han riktigt bra svenska!

Åter till Hammamet! Vi gick vidare in i något som liknade ett relaxrum mer än ett omklädningsrum där vi bytte om till badkläder. Sen entrade vi Hammam. Det är som att gå in i en inte alltför varm jättestor bastu. Man tvättar sig eller rättare sagt blöter ned sig med hinkar och skopor och man sitter som på pallar framför kranarna, i det ena rummet. I det andra rummet som även är det varmaste så liknar det mer en sådan bastu vi är vana vid i Sverige. Det är platsbyggda bänkar i två nivåer och man sitter helt enkelt och bastar, samt öser varmt vatten på sig själv. Den största skillnaden till vår svenska bastu är att det absolut första rummet man kommer in i har bänkar där man blir skrubbad av tvätterskor. Och med skrubbad menar jag verkligen skrubbad. För det första får man ta av sig bikini-överdelen på en gång. Sedan får man lägga sig på rygg och så börjas det. Med en skrubbhandske tar den kraftiga och otroligt argsinta damen sedan tag och sätter igång. Hon skrubbar och skrubbar och tar i som bara den. Och om man tycker att det är jobbigt att andra kvinnor tar på en på intima ställen är det inget för dig. Hon kanske lämnade ca 1 kvadratdecimeter av min kropp fri från skrubbning. Och jag lovar att när jag säger att kvinnan tog i för kung och fosterland så menar jag verkligen det!! När jag låg där så funderade jag lite på vad denna upplevelse kunde liknas vid, och det enda jag kunde tänka på var att bli tatuerad. Fast liksom jättefort och över hela kroppen. Så känsla var ungefär som att hon försökte skrubba bort hela mitt hudlager. :P Känslan efteråt däremot…. Oj oj oj!!! Till och med idag känns min hud som helt ny när jag rör den, det är helt underbart!!! Ett måste om ni har möjlighet helt enkelt!! Lovelly!!

Sen var tanken att vi skulle gå ut, men som vi alla vet, kan ett bastubad påverka även en viking. Då Afef hade fått huvudvärk och var trött sköt vi helt enkelt upp utgången. Istället stannade vi hemma hos Afef och såg på Paranormal Activity och typ en halvtimme av sista Saw filmen, sen gav alla utom Love upp på grund av äckel och obehag känslor :P

Det bästa med att bo hos Afef är att det är varmt. Hennes lägenhet är varm och skön och man slipper frysa på kvällarna. Dessutom är lägenheten ombonad och mer som ett faktiskt hem än våran, trots mina små ansträngningar. Så nu för tredje natten i rad skall vi sova här :)


13:13 den 13 mars 2011

Det har hänt en riktigt tråkig sak sedan sist. Hummer är borta. I förrgår när vi kom hem för att hämta lite grejer vid 20-tiden så var han inte där. Vi hade åkt hemifrån vid typ 16-tiden och sen varit med Maman och fixat hennes tv. Och när vi kom hem var han bara helt borta. Varken ute på gården eller inne i huset. Och det konstiga var att dörren var stängd. Och för att komma in behöver man nyckel. Dem enda som har nyckel är vi, the man of the house (aka kycklingmannen) och dem killar som bygger hus mitt emot oss. Vi letade i området närmast oss utan någon lycka och lämnade sedan dörren öppen i hopp om att han skulle komma tillbaka och gå in och så åkte vi tillbaka till Maman. När vi återvände igen någon timme senare var det fortfarande ingen hund hemma. Vi ringde till kycklingmannen för att kolla om Hummer hade varit hemma när han var vid huset senast. Han svarade att han hade varit och kollat till sina kycklingar vid 18-tiden och att Hummer då varit hemma och att han hade stängt och låst dörren efter sig. Det är alltså en tidsperiod på 2 timmar då hunden försvunnit, en tidsperiod då det dessutom varit stängt. Chansen att någon stulit honom är ganska stor, men då är frågan hur denna eller dessa personer kommit in på gården, eller hur Hummer kommit ut. I vilket fall som är han borta… Jättetråkigt!! Man känner sig dessutom så maktlös. Vi har letat i området närmast och dem flesta runt om vet att han är borta. Igår förmiddag var vi hos polisen och anmälde honom borta, och då han har chip med identifikationsnummer så pratade dem om att man kunde söka efter honom via datorn (typ GPS sök), så vi får väl se om dem får något napp. Men som sagt är det jobbigaste att man känner sig så maktlös. Oavsett vad som har hänt honom hoppas jag innerligt att han mår bra. Och att om någon har tagit honom, att dem tar väl hand om honom. Det känns dessutom jättekonstigt att vara hemma, gå ut genom dörren och inte på överrumplad av en överlycklig hund som hoppas och skuttar på en. Ingen som behöver gå ut och ingen hund att fixa mat åt. Hoppas han kommer tillbaka på ett eller annat sätt.






18:00 den 10 mars 2011

Idag har vi en ganska slapp dag. Jag gick upp vid 9-10 tiden och pluggade lite och städade lite i köket. Vid två-tiden väckte jag love då jag hade blivit rejält hungrig :P Vi begav iväg till en affär i närheten av Maman för att köpa tunisiskt bröd. Det bakas i en speciell ugn som liknas mer vid en urna. Man kletar typ fast degen på insidan av urnan, på väggarna, och sedan bakas det med eld/glöd i ugnen. Det är riktigt gott! Såklart godast nygräddat ;)

I förrgår försvann alla våra tv-kanaler… Väldigt irriterande. Rättare sagt så försvann först bara dem engelsktalande, det vill säga dem vi ser på mest. Sen försvann allihop och dem har fortfarande inte kommit tillbaka. Igår insåg vi dock att vi inte var dem enda som råkat ut för detta utan att det gäller i princip hela området om inte hela tunisien. Tydligen så är det något (jag fattar inte riktigt vad :P) som har bytts ut vilket gör att man måste få nya inställningar till parabolerna. Vi skall nog fixa med Mamans parabol imorn så får vi väl snacka med the man of the house om han kan fixa det här hos oss. Detta är ju aningens tråkigt när man kommer hem och bara vill slappa framför en film på tv. Men å andra sidan är det ju positivt för pluggandet :P

Igår skrev jag och skickade in den sista uppgiften på den första delkursen på Konstveten. Lämnade in den försent, men på grund av att boken jag behövde var så svår att få tag på och för allt krångel med att få hit böcker och så. Mamma fick scanna in kapitlen istället. Så när boken väl kommit hem till mor och hon väl scannat dem så kunde jag skriva uppgiften. Suck.. Men nu är den inne i alla fall. Sitter nu och läser ”Japanese Art”, man kunde ju tro att det skulle vara intressant att läsa om japansk konst. Men icke! Det är rent ut sagt skittråkigt. Dels för att det är ganska mycket svåra ord i denna bok, men också för att jag läser namnen på epoker och konstnärer och olika ideologier, men dem går bara ut genom andra örat igen. Poff så är dem borta! Irriterande! Skall dock skriva en uppgift på boken till på måndag så det är bara att läsa på.

Imorn skall jag nog se till att vi går upp i tid så vi kan åka in till Medinan i Sousse. Love tittade väldigt konstigt på mig idag när jag sa att jag inte varit där. Han trodde med all säkerhet att jag var där första gången jag var här, men icke. Så jag tycker att nu är det på tiden. Och då klockan har hunnit bli stängningsdags så får det bli imorn istället.

Just nu sitter Love och en kompis och spelar playstation, fotboll såklart. Vi hämtade hans kompis och kompisens hund, en staffetik som är typ lika gammal som Hummer. Rättare sagt är det Hummers flickvän ;) Hon är grymt söt! Så medan hundarna leker så gör grabbarna likadant. ;)


Hummer

Sitter återigen på Terassen med ett gäng killar och kollar fotboll :) Tunisien har spelat klart och nu är det Champions League som gäller, Barcelona mot Arsenal.
Har hämtat bilen igen idag, skall ha den i fem dagar nu. Riktigt skönt med bil här, det blir mkt enklare att ta sig. Till olika kompisar, maman, syrrorna och ärenden blir helt plötsligt inte ett helt företag att utföra.
Idag har vi till exempel lyckats med bedriften att hitta sele och koppel till Hummer! Så när vi kom hem idag gick vi en promenad på stranden med Hummer :)











09:20 6 mars 2011

Jag har precis gått upp. Dragit på mig ett par mjukisbyxor, tagit in tvätten från igår, satt igång en ny tvättmaskin och satt mig för att plugga. Somnade sent igår men kan av någon anledning inte sova. Igår var en inte alltför händelserik dag, ganska skönt faktiskt. Vi sov lagom länge och begav oss sen iväg mot Maman för lite fika. Sen var det dags att till slut lämna tillbaka Friheten (bilen) igår så vi åkte till macken och tvättade den utvändigt och invändigt och sen körde Love bilen tillbaka till uthyrningen. Och återigen så kör han riktigt riktigt bra!!

Resten av dagen spenderades i princip till plugg, läste klart kapitel i Portraiture och började med delkurs nr 2’s första moment. Vi begav oss även iväg till Terassen så jag skulle få interneta mig lite men då funkade inte uppkopplingen…. Suck! Vi satt kvar ett bra tag dock och snackade en hel del och sen kom det lite vänner till Love och medan dem fick catcha up lite på tunisiska så passade jag på att plugga lite mer. Allt som allt en bra dag, speciellt för mig som insett att jag slappat till lite vad gäller pluggandet.

Samma dag som vi åkte till Hergla åkte vi runt lite mer i området där Love bor och har växt upp, och när vi var på stranden där dem bor så skulle jag känna på vattnet. Jag fullkomligt älskar denna bild!


Figuria Park



Iförrgår var vi uppe riktigt tidigt. Vi hade bokad tid hos veterinären (trodde jag), men som vanligt hade vi inte det utan snarare bokad ungefärlig tid, det vill säga vi fick komma en och en halvtimme senare :P Hummer fick i alla fall tre vaccinationer, vitaminer och avmaskningsmedel, plus att han har eksem som vi fick jodopax och salva till. Sen åkte vi förbi en annan veterinär och köpte 10 kg mat för 2 tdn (ca 10 kr). Här ger man oftast denna sortens mat till sina hundar, och ja det är typ söndermalda köttrester från både kyckling, ko och lamm. Veterinärerna får det från hotellen och restaurangerna och säljer det sedan vidare för en billig penning. Jag tar inte i den där maten ens med tång, för den ser fruktansvärt äcklig ut, men nu är frysen full och hunden på bra humör med vitaminer och salvor!

Då vi gått upp så tidigt och varit igång ett tag hade vi ingen tanke på att dem flesta andra fortfarande sover runt 11-12 tiden. Så vi ringde och väckte Raouf så vi kunde hämta upp honom för en kaffe. Jag internetade mig ett tag (tills batteriet på datorn dog). Bland annat bokade jag båtbiljetten hem till ön. Känns lite konstigt att jag skall åka hem. Samtidigt som jag har hemlängtan. Ja ja det är ju som det är, jag skall ju åka hem och det är dubbla känslor om det helt enkelt.

Eftersom klockan inte var så mkt när vi fikat klart så beslöt vi oss för att utnyttja vår sista dag med bilen, så vi tog en tur och hamnade tillslut vid Figuria Park. Ett zoo med alla afrikas djur samt en delfin park (som dock var stängd). Det var aningens kallt och vi var i princip dem enda besökarna men vi roade oss väl med både djur och oss själva och fick en privat show av ett sjölejon och hans tränare. Love körde bilen en bit både på vägen dit och på vägen hem, och nu är han riktigt riktigt duktig!! För att vara andra gången han kör bil så kör han helt otroligt bra, en naturbegåvning! ;)





















(finns mer bilder på fejan)


3 mars

Klockan är 8 på kvällen och både jag och Love är helt utslagna. Jag har redan sovit en timma eller två och Love ligger nu och sussar lite sött. Vi gick upp tidigt för att bege oss iväg till veterinären med Hummer som skall få sin andra vaccinering.  Men det var inte det enklaste… Först var vi nämligen tvungna att åka hem till Maman för att hämta vaccineringskortet, men maman var inte hemma utan i Kantaoui så vi fick åka dit, då jag var i stort behov av nya skor då mina converse ju som sagt har hål i sig, så passade vi på att stanna på vägen till Kantaoui och kolla i lite olika affärer efter skor, till slut efter en del om och men fick jag tag i ett par svarta enkla converse för ca 120:- (kap!). Sen letade vi reda på maman, fick tag i nyckeln och åkte tillbaka hem för att hämta vaccineringskortet, som vi inte hittade :P Ja ja vi åkte till veterinären för att kolla om han var öppen och hade tid och då sa han att det var bättre om vi kom tillbaka igen imorn. Så det var en himla massa åkande och jiddrande utan att någon hund fick något vaccin :P

Men vi hade en date med Storasyster Houda med son Reis som skulle ut på en liten sväng med oss, vi hade dock aningens svårigheter med att komma på var vi skulle. Efter att vi hämtat upp även maman så bilen var full så begav vi oss tillslut till Monastir för att jag skulle få se själva området och inte bara flygplatsen. Men det var inte så mkt att hänga i julgranen om jag får säga det själv, mestadels hotellområdet som tyvärr är tomma just nu. Så efter ett bra tags körande så åkte vi hem till maman igen för lite mat innan jag och Love landade med dunder och brak hemma i sängen framför tv:n mätta till bristningsgränsen och som sagt helt slut.

Fick kapitel två i boken jag skall läsa igår av mamma så skall sätta mig och läsa igenom det idag. Sen har den andra delkursen börjat så det blir till att ta tag i den imorn också. Imorn blir det en tidig dag då vi har bokad tid hos veterinären och sen skall försöka få lite saker ordnade innan vi lämnar tillbaka bilen. Jag döpte honom (bilen) till Friheten idag, för frihet är vad han givit oss i tre dagar där vi kunnat åka och göra lite mer precis som vi vill än annars.


Hergla

Dessa dagar har varit väldigt händelserika. Både till skillnad från innan och i den grad att jag blandar ihop dagarna lite :P

Igår skrev jag lite om dagen före, så idag skriver jag lite mer om gårdagen. Jag missade nämligen helt det kanske mysigaste på hela dagen, nämligen vår utflykt till Hergla. Hergla är det närmaste stad som ligger åt andra hållet från oss än Sousse. Men det är en väldigt väldigt liten stad. Men vägen dit och själva staden ligger otroligt vackert!

Love visade mig även lite mer av området där han bor i vanliga fall, och där han har växt upp. Gårdagen var med andra ord helt underbar!















17:16 den 2 mars 2011

Oj oj oj oj, jag är helt slut!! Vi har precis kommit hem och landat innanför lägenhetsdörren efter en mycket mycket spännande och upplevelserik bilfärd!!

Igår hyrde vi en bil av en kompis till Love, åkte lite fram och tillbaka här hemma och sen åkte vi in till Sousse till ena syrran. Så jag har numera kört bil i Tunisien, och det med råge! Att köra i Sousse är inte helt enkelt. Tunisier kör lite hur som helst om ni frågar mig och dem har sina egna företrädesregler :P Men jag är riktigt nöjd med min insats faktiskt!









Igår fick jag även svensk mat!! När vi var ute och åkte passade vi på att köpa fisk. Men när man köper fisk här, köper man fisk, inga fileer eller färdiga fyrapck frysta. Färsk fisk med fjäll och fenor. Och jag hade nog kunnat klara av att eventuellt lyckas få ut några filéer av dem 2 fiskarna vi köpte men det var bäst att kalla in Maman (Love’s mamma som jobbat som kock). Så igår blev det panerad fisk med potatismos och något liknande remouladsås!! Mumma!

Tillbaka till dagen. Vi gick upp tidigt då vi skulle hjälpa en kompis med att hämta hans flickvän vid flygplatsen i Monastir. Så jag har även idag kört genom Sousse och en bra bit därtill. Börjar bli riktigt haj på det här med att köra här nu ;) Vi lämnade av det lyckliga paret i närheten av Maman och den andra systern och passade på att våldgästa henne, det var första gången jag var hemma hos henne och hennes familj. Den andra systern är gradvid och väntar barn nu under våren och har redan nu världens sötaste son på typish 5 år, Reis (kanske det stavas :P).









Uppdatering 19:25

Vi stack till Terassen för lite välbehövligt kaffe och internetande, men hann inte posta detta inlägg då tyvärr. Som ni kanske märkte i förra inlägget skriver jag hemma och postar sen när jag har tid. Har ofta ganska mycket internet-ärenden när jag väl kommer till internet, så jag får prioritera ibland.


21:22 den 26 februari 2011

Ligger i sängen omsvept i en filt och läser en pdf-fil på datorn. Med andra ord jag pluggar. Har gett upp tanken på att få boken hitskickad så min kära, hjälpsamma mor scannar kapitlen jag skall läsa och mailar dem till mig istället. Idag fick jag kapitel ett.  Varför jag gett upp chansen att få hit boken är för att den andra boken min kära mor skickade för ca 1 ½ vecka sedan, har jag ännu inte sett skymten av, så då är det ingen idé att skicka en bok som jag skall skriva en uppgift på som egentligen skall in på måndag…

Var ju sjuk senast jag skrev. Hade feber och ont i huvudet. Låg i två dagar och blev väl omhändertagen av Love ;) Fortsatte med att min mage kajkade ihop, lagom kul. Den är fortfarande lite comsicomsa (sisådär) men håller sig i schack. Men jag levde i princip på activa youghurt, paracetamol-brustabletter, avslagen cola, vatten, nån enstaka banan och någon universal medicin i pulverform som tydligen skall hjälpa mot typ allt :P

Jag har ju gjort bort mig lite angående det här med vädret  va. Asså jag tänkte ju lixom att det skulle vara typ som svensk försommar med varmt och soligt och mysigt nu när jag kom ner. Men oh så fel jag hade. Visst det har varit någorlunda varmt på dagarna föregående veckor. Men denna vecka, fy fan! Det har blåst typ storm varenda dag och inatt och idag har det även regnat som bara den. I och med att vi bor så nära stranden och vi är bland dem första höga husen närmast stranden så kan jag ju säga att det märks när det blåser! Igår gav jag mig på att tvätta och torka tvätt trots stormblåste, och ja det blev ju torrt i blåsten, men jag var konstant rädd att kläderna skulle blåsa bort :P

Vägen utanför oss består ju mest av sand som jag har sagt förut, och när det spöregnar, vad händer då? Jo det blir lervälling av precis hela gatan, vilket gör det aningens svårt att ta sig fram med antingen klackskor eller converse med hål i sulan :P





Så ni behöver inte vara så avundsjuka på vädret än så länge i alla fall :P


RSS 2.0