Så tar man sig till Örebro

Ja jisses ändå. Nu har jag suttit framför datorn i över en timma och finally lyckats med bedriften att boka alla färdsätt som skall ta mig till Örebro i nästa vecka.

Det börjar med flyg från ön, vidare med flygbuss och sedan byte till tåget som tar mig ändå till Örebro.
Hem är det tåg till Stockholm och sedan båtbuss som tar mig till båten och sedan hem.
Och inte att förglömma att jag bli hämtad både vid båt och tåg :P

Men det skall bli såååå kul att åka upp! Ser riktigt mycket fram emot det! Inte minst för att jag har den fina äran att tillsammans med Bnar vara toastmadame på bröllopet, men oxå för att jag faktiskt åker upp lite innan och hinner umgås med brudparet eller i alla fall bruden innan! ;)

Sen är det ju alltid kul att klä upp sig lite. Och detta är vad jag skall bära, I like it alot!
Fast med annan frisyr dock :P


Det är förvånansvärt hur snygg man alltid ...

30112011394 (MMS)

Det är förvånansvärt hur snygg man alltid är på passfoton :p (ironi!!) Men redan idag, efter bara två dagar kunde jag hämta ut mitt nya pass med rätt namn. Har även tagit foto till körkortet och skall lägga det på lådan idag. Tycker det är väldigt roligt att se skillnad på fotona. Kort hår och piercing nummer ett och sen till långt naturligt hår helt naturell och så tänker man på att det däremellan även varit svart färg på håret och en tjock septum i näsan. Jisses vad man roat sig som ung :p


En dag på stan

Idag har mamma och jag varit på stan nästan hela dagen. Det var riktigt nice! Fick en massa saker gjorda. Bland annat var jag hos polisen för att skaffa nytt pass med mitt namn som gift (hi hi hi), hämtat studielitteratur på bibblan, köpt organisationslådor till omflyttningen i huset och saker till sängen. Kändes riktigt bra att köpa lite vettiga saker som man behöver!
Vi åkte även förbi mormor och visade henne bilderna från bröllopet och fikade lite.
Sitter nu i sängen och ser på SVTplay och myser med tända ljus och har målat naglarna. Jag har fortfarande henna kvar på mina naglar sedan bröllopet. Det gör egentligen att jag skulle ha ett mer täckande nagellack än det blev denna gång men nu när jag tittar på mina naglar blir jag ju ännu lite mer påmind om bröllopet och min underbara man, Alhamdulillah!!

Fruktens vara eller inte?



Har fått några kommentarer men även privata meddelanden angående mitt inlägg om GI och LCHF.

Emma skrev att man med LCHF hamnar i ketos, ett slags svältläge där kroppen alltså tror att den är i svält och att det är en anledning till att man inte blir hungrig.
Ketos innebär att kroppen inte får tillräckligt med kolhydrater och glukos för att få sin energi därifrån och därför tar energi från fett istället.

Min kära vän Karin sms:ade mig och vi hade en lång sms-diskussion. Hon har gått på LCHF sedan februari och både fått en rad minskade problem och mår mycket bättre enligt egen utsago och tyckte definitivt att jag skulle köra på det.

Jag är tveksam alltså. Ketos vet jag inte om jag tycker att det låter sådär jättebra egentligen. Visst det är inte ett farligt tillstånd men på något vis känns det ändå fel att sätta sin kropp i svältläge.
Sen är det ju det där med att inte äta frukt som gör att jag känner att jag inte vill köra LCHF fullt ut. Jag äcklas dessutom lite av hela denna grej med så mycket fett. Eller alltså äcklas är kanske ett lite starkt ord, men det tar mig faktiskt emot att äta så mycket fett och grädde och sånt som man bör göra i denna diet.

Att vara utan kolhydraterna gör mig ingenting. Och kanske gör det då att den frukt jag då äter går snabbare till mitt blodsocker, då det kanske blir som en sockerchock, kan det vara så? Det känns liksom rätt och nyttigt att äta frukt och grönsaker och kött och mejeriprodukter på det sätt jag gör nu. Kan definitivt tänka mig att ta bort havregrynsgröten och därmed inte äta några kolhydrater utan problem. Men frukten känner jag är bra. Jag vet inte jag kanske är onödigt envis vad gäller detta. Hjälp!


27 november

Har haft en rejäl slappardag. Har fixat lite här hemma och tränat, men det är typ allt av substans jag har gjort idag. Riktigt skönt!

Har dock oroat mig en hel del sedan igårkväll då jag fick reda på att Jiheds mormor blivit riktigt dålig och inlagd på sjukhus, så att både Jihed, svärmor och svägerska åkte ner till centrala Tunisien. Nu har det dock visat sig att hon är mycket mycket bättre och kommer att blir bra så det känns otroligt skönt! Har verkligen oroat mig som tusan både för mormor och för resten av familjen med. Så det var ett mycket lättat samtal när Jihed sa att hon var bättre och skulle flyttas imorn! Jag och mormor har bara träffats väldigt snabbt någon gång, men hon har uttryckt sitt gillande och hon såg så helmysig ut även om språket satte stopp för någon djupare diskussion just då. Hoppas på att få träffa henne igen!

Idag har jag även ställt upp den andra 90-sängen bredvid den jag hittills sovit i, så nu börjar det likna något av det rum jag och Jihed skall härbärgera i sedan. Den blev dock ganska snabbt övertagen av lite djur :P Men vi har en strikt överenskommelse om att när Jihed kommer är den delen hans!



Imorgon skall jag och mamma bege oss till stan för att kolla runt på lite olika ställen och förhoppningsvis besöka mormor också! :)

Nu skall jag sova till ljudet av stormen som viner utanför. Godnatt!

GI eller LCHF?

Jag har ju startat mitt "nya liv". Och det går än så länge bra. Det är fortfarande lite segare med träningen än jag vill att det skall vara, men jag har tränat hela veckan sen jag kom hem med undantag för tors+fre och nu är jag igång igen.
I min kost har jag totalt uteslutit bröd, pasta, ris och potatis och "vitt" socker. Med "vitt" socker menar jag tillsatt socker och just det vita förädlade sockret vi oftast använder oss av. Jag äter alltså kött, fisk, kyckling, grönsaker av alla de slag, rotfrukter, bönor, frukt utan begränsning och använder mig av lite honung om jag nu måste söta något.
Detta innebär att jag äter en mix av GI och LCHF om jag fattat det hela rätt. Om man följer GI så äter man ju delvis potatis och vissa sorter av bröd, pasta och ris. Och i LCHF äter man ju inte frukt om jag förstått det hela rätt. Så med andra ord äter jag en mix. En mix jag tycker passar mig ganska bra faktiskt.
DOCK så äter jag havrgrynsgröt på mornarna, vilket ju då är ett undantag från den andra hårda versionen av inga veteprodukter men så är det.
Sökte lite på skillnaden mellan GI och LCHF och det som står är mest att skillnaden är att LCHF utesluter all mat som höjer blodsockret, medan GI tillåter mat med långsam blodsockerhöjning. Ja jisses ändå det är inte lätt i dagens hysteri med dieter och träningssätt. Tanken slog mig igår att man höll ju inte på med detta allt detta kontrollbehov på mat och träning förr, för säg 200-500 år sedan, men man klarade sig gott ändå! Tänk på det!

2 sekunders panik

Jag kom hem från en joggingtur och tänkte fortsätta träningspasset med ett Zumba-program och tog därför min dator och gick upp, men väl uppe så får jag inte igång datorn. Ingenting alls händer! Jag börjar få smått panik. Springer ned och hämtar sladden men ingenting händer och det lyser inte någonstans. Vad tusan har hänt tänker jag?? Lämnar den med sladden i och hoppar i duschen eftersom jag i alla fall inte kan fortsätta träna utan datorn. När jag har dushat klart ger jag mig dock på den igen och tar ur och sätter i batteriet och vips så lever den igen utan problem. Jag fick verkligen en kort stund panik där!!

Egentligen intressant att man får panik av att värdsliga manicker inte fungerar. Det som jag dock tänkte var värst om datorn pajade var bröllopsbilderna och dem kan jag få igen. Men det kändes ändå som att allt skulle bli så mycket jobbigare. Mitt plugg går via datorn, projektjobbet går via datorn, mycket av kontakten med min man går via datorn, det hade helt enkelt komplicerat till det hela lite. Men jag hade nog överlevt.

Det var i alla fall ruskigt kallt och jogga idag, då det blåser som bara den! Typ stormbyar :P

Nu skall jag unna mig lite slötid med en ljudbok innan det är dags att laga mat. See ya!

Jag skulle ju sova ju...

Jag skulle ju gå i säng för att sova ju, så skulle jag bara läsa lite bloggar och sen hamnade jag här, hoppsan :P Så det kan gå :P

Har haft en bra dag idag. Lite stressig på förmiddagen och så. Men sen hade jag en riktigt bra dag på jobbet! Lite adventsfirande vilket var jäkligt gött!! Plus att jag var duktig och höll mig från all Julmat och inte ens en frestande lussebulle tog jag. Det går bra det här!

Har dessutom avslutat dagen med ett lite längre samtal med mannen på msn där han pushade mig mer angående träningen. Har inte tränat på två dagar nu pga tidsbrist men imorn så! Ser fram emot att bege mig ut på en liten runda!

Imorn skall jag ha sovmorgon! Skönt!

Mrs Krimi



Mitt namn är ÄNTLIGEN Krimi. Fru Krimi. Amanda Krimi. Och inget annat. That's me!!! :)

En månad kvar till Jul!

Min dag startades riktigt bra imorse och sen flöt det på så resten av dagen med. Min dag startade nämligen med att jag ringde Jihed och skulle väcka honom så han kom iväg till polisen för att fixa det sista med passet innan han började jobbet. Och mission succesful! :) Underbart att höra hans röst på morgonkvisten. Dock kändes det som att det var jättemycket för tidigt att gå upp 8.30 :P

Begav mig efter lite frukost iväg till underbara Johanna och två av hennes barn som var hemma och hade där en supermysig förmiddag med lite lunch och en massa snack och bus med ungar. Och tydligen lyckades jag bli favorit hos en jättesvårflirtad 2-åring, det ni! ;)

Dem ringde från jobbet medan jag var hos Johanna så under kvällen har jag jobbat, vilket alltid uppskattas när jag får tillfälle till det!

Insåg dessutom idag när jag satt på jobbet att det bara är en (EN!!!) månad kvar till julafton! Hjälp!! Vad hände med hösten och med vintern?? Vart tog dem vägen?? :O Jag skall jobba ganska mycket under jul, vilket är bra, bra med kosing :) Jobbar julaftonskväll och juldagskvällen. Ser faktiskt fram emot att jobba då, det blir helt enkelt en annorlunda jul.

Dagens:

Dagens Middag bestod idag av lättkokta Harico Verts, en tomatsalsa med bönor och ett par skivor rökt kalkon.


Dagens Sötnosar var definitivt Leo och Picasso liggandes i varsin stol i vardagsrummet ;)


Dagens Good job är att jag äntligen gjort rent och smörjt in mammas westernsadel som hon skall sälja. Om ni förresten är intresserade av en Westernsadel så hör av er! :P


Början på väntan?

Har precis avslutat ett samtal med min älskade man på msn. Förra gången vi kunde prata på msn kastades jag ut flera gånger och det gick inte att ha en videokonversation för att teckningen var så dålig. Det är påfrestande. Men idag gick det bättre. Igår ringde jag dessutom Tele2 och pratade med en otroligt trevligt och hjälpsam kille som skulle skicka en antenn så vi fick prova om det kan gå bättre. Vi har nämligen både hemtelefoni och internet via mobilnätet, och då vi bor i obygden har vi ju lite dålig täckning och därmed internetproblem till och från. Men nu sätter vi vårat näthopp till en antenn som förhoppningsvis anländer snart.

Något annat som jag hoppas skall anlända imorgon är personbeviset där jag bara heter Amanda Krimi och inget annat. Då kan jag nämligen sätta igång med allt, stämpling, ansökan om nytt körkort och nytt pass. Och så den självklara anledning så att jag kan skicka det ned till Jihed så att han kan lämna in ansökan till konsulatet i Sousse.
Fick idag även ett väldigt snabbt svar på mitt mail till svenska konsulatet i sousse. Det visar sig att Jihed troligtvis måste åka till den Svenska ambassaden i Algeriet ifall vi får ett JA på UT-ansökan. Detta för att ta kort och fingeravtryck till UT-kortet. Verkar lite onödigt enligt mig och Jihed skulle dubbelkolla det hela så vi får väl se.

När papprena väl är inlämnade börjar dock våran väntan, först skall Jihed få tid för intervju, sen skickas papprena till UD i Sverige för registrering, efter intervjun skickas papprena vidare till Mig-verket som även skickar ut en förfrågan till mig, sedan tas ett beslut som meddelas till mig först och jag får meddela Jihed. Längtar tills denna dag skall komma!!!

Pappersjobb och träningsvärk

Idag har det varit pappers/kontors-arbete hela dagen! Förmiddagen gick åt till att jobba med projektet och göra lite beställningar på marknadsföringsmaterial och promotion-kläder ;) Och nu på eftermiddagen har jag försökt organisera upp mitt privata papperskaos här hemma. Det har gått hyffsat. Har även mailbombarderat och bombarderats hit och dit under dagen :p

Tog en paus mitt på dagen dock och gav mig ut på samma jogging-runda som igår. Dock var det riktigt mycket jättejobbigare idag, då jag av någon outgrundlig anledning glömde stretcha igår. Hej träningsvärk! Så nu är jag lite mör, men det var nice ändå. Förutom det lilla problemet att min mobil som jag brukar lyssna på musik på när jag joggar, dog efter bara typ 300 meter... Och det var aningens tråkigt att jogga utan musik kan jag meddela!

Imorgon skall jag bege mig iväg till Klinte för att mysa med Johanna och sedan vidare till stan då mormor ringde och krävde en date plus visning av bröllopsbilderna. Och självklart får mormor en date om hon vill och jag visar ju mer än gärna bilderna från bröllopet för henne :) Skall passa på att hämta ut pluggbok från bibblan också så jag kan komma igång med sista uppdraget i denna kurs! Det ni!

Nu skall jag sätta på en ny ljudbok och se vad jag kan rota fram ur frys och kyl till kvällsmat.



Jag har ovanstående bild som bakgrund på min mobil och jag fullkomligt dör av lycka varenda gång jag ser på min mobil. Underbaraste!!! <3 Kärlek!!!! <3

22 november

Idag var vi ju hos doktorn med mamma och det var riktigt skönt att få höra att dem skall försöka göra något åt den smärta hon gått med nu i ett par veckor. Hon har problem med knän, rygg och ben och dem skall nu utreda hennes knä och ta en massa prover och kolla upp hur läget är och detta känns såå skönt för mig! Blir ju orolig när hon inte mår bra... Men nu är det igång med att det hela skall bli bättre, skönt!

När vi kommit hem från doktorn och apoteket så skyndade jag mig ut för en joggingtur för att hinna innan mörkret kom. Och jag hann, och det var såå underbart skönt! Jag joggade en halvtimme utan uppehåll. Att få känna den friheten och naturligheten under fötterna var något jag faktiskt har saknat sen sommaren. Även om vädret inte är det bästa för att komma igång med joggandet igen så känns det bra, måste göra det!

Vi hade projektmöte med Kvinnor förr som nu hemma hos oss imorse. Och nu börjar det riktigt riktigt roliga, nämligen boksläpp, pressrelease, marknadsföring och försäljning av boken! Imorn skall jag kontakta ett tryckeri för att få ut inbjudningskort och affischer inför boksläppet den 10 december. Även lite profilkläder skall jag beställa och sen har jag tusen andra samtal för privat del att ringa :P

Lagar för tillfället mat, eller har rättare sagt kastat in en massa rotfrukter och lax i ugnen och väntar på resultatet. Mmmm hoppas på smarrigt resultat! :)

Kosthållning



När man har en mor som på grund av ett dåligt knä knappt kan gå, så får man hjälpa till att ordna lite lunch till henne. Tycker det blev en ganska bra och framförallt snygg skapelse :)
Eftersom jag lagar den mesta maten i detta hus så är mamma därmed halvt om halvt påtvingad min nya livsstil.
Nu skall vi iväg till doktorn och se vad det kan vara för problem.
Tjohej!

En underbar vecka

Vi njöt av varandras sällskap mest hela tiden. En sådan känsla att få ha honom bredvid mig igen. Att få hålla om varandra och bara vara nära. Gud, vad jag älskar honom!!!

Eftersom jag hade lovat både honom och mig själv en helt ledig vecka så har det inte blivit så mycket fotografering under veckan. Men några guldglimtar kan jag bjuda er på ;)

Undertecknad gick till frissan och toppade mina enormt slitna toppar och fick håret lockat för endast 50 spänn!! det ni!!


Vi hälsade på Jiheds äldsta syster som nyss flyttat till en hus i Sidi bou Ali där hon och hennes man bygger huset från scratch. Det är inte färdigt, men kommer definitivt bli superfint när det är klart!
Men dagens ögonsten var defintivt att få träffa dem små barnen. Jiheds systerdotter på 6 månader var otroligt pussgó :) Och systersonen och jag är på ungefär samma nivå på arabiskan som jag, känns bra! Jag och en femåring ;)



Dem två sötaste!! <3


Just nu längtar jag tillbaka med min nya favvo-mugg och dadlar!!


Tillbaka

Nu är jag tillbaka i Sverige. Sitter just nu hemma hos kusinen på Söder och slappar lite. Skall åka med båten hem till ön ikväll. Och så är det ju tillbaka till vardagen igen. Jag har haft en helt underbar vecka! Underbart sällskap <3 Vi har inte gjort så mycket utan lagt fokus på att umgås och haft det mysigt. Hälsat på familjen, sett på fotboll, strosat i hamnen, druckit café creme, ätit croissanter och skaldjur och köpt jogginskor för mitt nya liv ;)
Från och med idag har jag börjat "Mitt nya liv" som går ut på att nu måste jag göra förändringar i min livsstil. Jag är stor och har inte haft problem med detta tidigare. Bryr mig inte särskilt mycket om storleken utseendemässigt. Men under den senaste tiden har jag börjat få mer och mer ryggsmärtor och nu under veckan i Tunisien har jag haft en ihållande och otroligt otrevlig smärta i min högra höft som gett mig en rejäl kick och ett uppvaknande till att inse att nu är det dags. Det är nu eller aldrig. Så från och med nu är det tillbaka till träningen och ett rejält uppsving i min kostföring. Detta genom att hålla mig ifrån socker, bröd, pasta, ris och i viss mån potatis. Wish me good luck!

Nu bär det av



Kan knappt fatta det. Imorn åker jag. Känns ofattbart underbart! Om lite mer än ett dygn är jag med min älskade igen. Min man. Mitt hjärta. Min Jihed <3

Vi ses och hörs om en vecka!

Nu bär det av



Kan knappt fatta det. Imorn åker jag. Känns ofattbart underbart! Om lite mer än ett dygn är jag med min älskade igen. Min man. Mitt hjärta. Min Jihed <3

Vi ses och hörs om en vecka!

Ya tabtab Wa Dallaa



Min kära svägerska la upp en låt med Nancy Ajram på FB för en liten stund sen. Jag blev inspirerad. Jag älskar denna låt och den är så mycket Tunisien för mig, jag åker imorn!!!

Det går som smort

Snart byts det ena mot det andra, Alhamdullila för dessa underbara platser i mitt liv! (och mannen ;)

 

Idag har jag varit helt ofantligt trött. Jag har flertalet gånger somnat sittandes både vid böcker, tv och radio. Galet. Men jag har låtit mig vara trött. Jag slöar hellre nu och tar vara på tiden med Jihed i veckan som kommer.
Men jag har faktiskt kunnat plugga, så idag har jag lämnat in uppdrag 4 på kursen. Uppdraget skulle egentligen in nästa lördag, men då har jag ju precis kommit hem och eftersom jag inte vill känna mig det minsta stressad över något alla nu när jag åker ner så ville jag ha plugget avklarat. Och det är det nu! Så skönt!
Jag kommer inte heller ta med mig datorn ner, och jag kommer till och med stänga av min mobil när jag är nere så att det endast är mina närmaste som kan gå tag i mig i akuta fall. För denna vecka skall verkligen helt och hållet ägnas åt oss, Jihed och mig. Vi skall bara njuta av varandras sällskap och att äntligen få träffas igen.
Jag har nu dessutom tvättat klart allting inför resan. Men när Jihed idag säger att det är jättevarmt på dagarna blir jag konfunderad för det passar inte med hur jag har tänkt att packa så jag får väl tänka om det imorgon :P Ett smärre problem, men det kommer resultera i en överfylld resväska som alltid :P
Imorn är det packning som gäller, men vi måste även passa på att sortera lite får innan jag åker och så skall vi ha ett projektmöte om profilkläder. Btw så gick manuskriptet till boken iväg till tryckeriet idag! Nu går det som smort mina vänner!

2 månader <3

Idag har vi varit gifta i två månader. Lyckan är total. Och snart, rättare sagt om 81 timmar, så får vi återigen träffas. Längtar så. Är så otroligt tacksam för att Gud sände min man i min väg. Mitt hjärta blev helt i mötet med honom. I honom fann jag mig själv. Nhebek hobi! <3


Guds plan

Läste precis detta inlägg hos Anna-Maria. And Allah is the best of planner Ett väldigt fint och tänkvärt inlägg.
Den senaste tiden har jag funderat mycket över just det här med hur livet ter sig och hur dem olika valen i livet påverkar oss och vad som egentligen är det som gör att våra liv tar nya svängar. Ta bara det exemplet att bestämma sig för att man är välförtjänt av en solsemester med sin bästa kompis och så passar man på att ta det som resebolaget har rea på och där träffar mannen i ens liv. Det kan för vissa ses som en lyckosam slump. För mig är det självklart att detta är del av någonting större, en plan, Guds plan. Guds plan för mitt liv. Sen är det ju en självklarhet att jag kan välja att avvika från denna plan eller helt enkelt ta omvägar. Men att Gud för mig på den rätta vägen och aldrig lägger bördor på mig som jag inte klarar av att bära är jag fullkomligt övertygad om.
Jag är övertygad om att Gud visar mig den rätta vägen. För mig har det skett under en tid när jag dessutom varit mottaglig och därmed lagt märke till det. Jag läser återigen Koranen dagligen och finner aldrig sådan sinnesro om dagarna som under den stunden. Det är mycket som fallit på plats i mitt liv dem senaste åren, pusselbit för pusselbet. Insikt för insikt. Alhamdullilah!


108,5 timmar

Jag har verkligen sovit som en stock nu på morgonen efter jobbet. Skall jobba kväll ikväll, med en senaralagd start på grund av nattjobbet, skönt med lite andrum. Sen är det bara två dagars jobb kvar och en massa saker som skall fixas på torsdagen och sen bär det av!!! Det skall blir så himla underbart! Helt makalöst underbart! Just nu är det verkligen allt som får mig att jobba på in i det sista, tanken på att jag snart skall få träffa min man! Äntligen! Saknaden är så otroligt stor just nu att om jag inte hade resan att se fram emot vet jag inte vad jag skulle göra.. Men snart, snart så, rättare sagt om 108,5 timmar så får jag träffa honom igen <3




Eid Mubarak!



Glad Eid! Eid Mubarak till alla er som firar!

Idag är det Eid al Adha enligt den muslimska kalendern. Eid al Adha firas som ett minne och för att hedra Ibrahims (Abrahams) villighet att offra sin son för Allahs skull. Traditionellt offrar man lamm under denna högtid. Det är även i samband med denna Eid som Hajj slutförs. Mer kan ni läsa här.


Ommöblering



Igår kom kusin Erika och moster Lotta hit på fikat och efter det tog vi alla tag i en rejäl ommöblering i huset. Inför Jiheds ankomst skall vi ha halva nedervåningen. Mitt rum ligger idag på övervåningen. Så efter att ha kastat ut min gamla utslitna säng så bar jag och Erika ett stort träbord upp till övervåningen för att få plats att bära in sängar till den del som skall bli våran. Just nu är min sovplats aningens provisoriskt enligt ovan bild, men vi jobbar på det. Det är lite svårt att flytta runt saker i ett hus, när i princip inget skall bort, utan bara flyttas om. Något måste ju tömmas för att det andra skall få plats, men var skall man då göra med det ena? Materiella problem :P Men det var en otroligt härlig känlsa att få komma igång med fixandet av den del som skall bli min och Jiheds, vårat. Och tankarna på att vi skall ha ett gemensamt liv med en vardag där vi får vara tillsammans känns som en dröm. Men en dröm som kommer bli sann, makalöst! <3 Och ja, det är Koranen som ligger på sängen, bra läsning!

Den som väntar på något gott...



Har pratat med Skatteverket idag. Och då handlingarna om vigselregistrerin ännu inte har blivit hanterade så får jag helt enkelt vänta med att resa som Fru Krimi. Jag får än så länge resa som Amanda Nelson Johansson då registreringen och namnbytet inte gått igenom ännu, och jag därmed inte heller kommer hinna med att fixa ett nytt pass innan jag åker. Och om det nu skulle vara så att det gick igenom medan jag var borta så kunde jag få problem att komma in i landet igen, och det verkar ju onödigt. Men dem trodde att det skulle gå fort när jag kommit hem igen. Så nere i Tunisien får vi koncentrera oss på att fixa Jiheds pass istället så att vi kan få lämna in ansökan snarast. Men summan av kardemumman är alltså att vi inte kan lämna in ansökan nu när jag är nere som vi hade tänkt utan får vänta ännu längre. Men vi väntar ju på något gott och inshallah har vi styrkan och kraften att klara av detta ett tag till även om det är jobbigt varje dag.

Godmorgon!

Är redan uppe med tuppen. Har rättare sagt varit uppe sedan halv åtta då jobbet ringde och väckte mig och frågade om jag kunde jobba idag. Men icke på den avdelningen,då jag faktiskt skall jobba natt på den andra avdelningen inatt. Lite svårt med både ock där :P

Jag kände helt enkelt inte riktigt för att gå och lägga mig och försöka sova igen, så jag klev upp. En viss herr Picasso ville dessutom ut och vad gör man inte för de små liven :)

Igår pratade jag med min älskade man på msn i flera timmar. Underbart! Vi pratade mycket om Islam och muslimer. Älskar verkligen när vi har våra lite mer djupare samtal, även om jag hellre har dem IRL än via datorn. Men snart så! Snart kan vi ha våra samtal nätterna igenom igen IRL :)

Idag skall jag ringa skatteverket. Börjar bli lite nervös för hur det skall gå med papprena och hinna med att fixa pass och allt sånt. Men jag hoppas verkligen det ordnar sig!

Btw så har jag beställt klänningen!!

Godnatt! :)

20111103350 (MMS)

Godnatt! :)


Inofficiell duktighetstävlan

Jag har tänkt på en sak. Och det är alla dessa status-uppdateringar på FB där folk listar alla saker dem gjort under dagen. Och då menar jag ALLA saker. Och det verkar nästan som att det är någon slags duktighets-tävling där ute. Man skall klämma in så mycket som möjligt och sen förväntar man sig imponerande kommentarer av detta. Ursäkta mig, men vad i hela fridens namn handlar detta om? Vad är det för piska som säger att man är värd mer för att man hunnit med att göra 20 saker istället för 5 saker på en dag. Och varför alltid denna stress med att klämma in så mycket saker som möjligt under dagens timmar? Jag säger verkligen inte att jag inte är likadan. Jag känner mig nöjd när jag hunnit med ett flertal saker på dagen och lyckats få motivation och energi till diverse grejer som skulle göras. Däremot har jag inte något större behov av att skryta om det på FB. Det kanske har hänt att jag gjort detta, men jag börjar bli ganska trött på denna inofficiella duktighetstävlan. Softa!

Jobb jobb

Ja det är inte mycket annat än jobb som gäller just nu. Har jobbat nästan en heltid i oktober och än så länge i november fortsätter det i liknande takt. I helgen blir det natt-jobb och sen börjar det lugna ner sig lite.
Åker ju till Tunisien på fredag nästa vecka så det gäller att hinna med alla förberedelser också. Ringde till skatteverket igår och hörde mig för angående vigselregistreringen och namnbytet. Namnbytet kommer ske automatiskt i samband med vigselregistreringen eftersom jag lämnade in papprena samtidigt men hon kunde inte säga något ytterligare om när vigselregistreringen kom till skott. Jag tänkte dock ringa dom igen på måndag om ingenting har hänt. Men jag hoppas innerligt att jag kan åka ner som den Mrs Krimi jag är :)

Idag fyller min kära kusin Erika år! Stort Grattis till henne! Imorgon skall vi fira hos hennes mamma, moster Lotta med släktsamling och middag. Härligt!

Ikväll har jag roat mig med att laga mat och koka katrinplommon. Maten blev kycklingköttbullar, stuvad spenat och potatis. Jag älskar stuvad spenat! Det är bland det bästa som finns. Speciellt när det är spenat från eget trädgårdsland man lagar till ;) Och en annan favvo-grej är katrinplommonkompott. Idag kokade jag det hela lite lösare och hade honung istället för socker och några kardemummakärnor för smaken skull och det blev ritkigt gott. Det är perfekt att ha på gröten på morgonen! Hade planerat att duscha hunden ikväll också så det skall vi ännu försöka få motivation till :P

Skallebank

Jag är totalt slut idag! Helt färdig. Skulle ha varit på arabiska lektion efter jobbet men var tvungen att skippa den och åka hem och lägga mig istället efter jobbet. Sådan huvudvärk så det är galet. Efter att ha somnat på soffan i ca 45 min så har den lättat aningens, men känner den fortfarande. Så ikväll är kraven låga. Skall nog gå upp och ta mig en dusch och sedan hoppa i myskläder och ut till morfar och se på tv resten av kvällen. Det är ungefär det jag känner att jag orkar med.

RSS 2.0