Kamelkaravan

Ibland glömmer jag lixom bort att jag är utomlands. Eller alltså att det börjar kännas mer och mer som hemma och jag har ju faktiskt spenderat väldigt mkt tid här nu. Börjar känna mig hemma med hur saker och ting fungerar också. Så ibland blir jag påmind om att det inte är Sverige jag befinner mig i, exempelvis när jag hänger tvätt på bakgården och sedan får se en åsna och tre kameler i karavan på andra sidan muren :)
Idag har jag träningsvärk sedan träningspasset igår. Igår spran vi 20 minuter med 5 stopp, det går framåt!! Skall påpeka att när vi kommer hem kör vi lite styrketräning också med situps och liknande. Idag känns det i magen och i vänster vad, bara i vänster dock, underligt :P
Igår var vi på tunisiskt bröllop. Eller på en del av bröllopet. Nämligen musik dagen. Ett tunisiskt bröllop hålls traditionellt i flera dagar, ibland i sju, men detta verkar hållas i tre dagar. Igår var det första dagen när man samlas och det spelas musik, kvinnorna dansar med sjalar knutna runt höfter och rumpor. Man sitter dessutom kvinnor för sig och män för sig. Vi hade tänkt att bara gå igår, men eventuellt går vi idag med, vi får se. Idag är det henna-dagen. Det vill säga den dag som bruden blir målad med henna inför giftermålet. Henna-dagen kommer vi ha också, men kanske lite enklare än dem har. Vi får se om vi kommer iväg ikväll.
Idag är det varmt och riktigt skönt! Blev dock innesittande i morse framför engelska bröllopet på tv istället för solandes på balkongen ;) imorn kanske ;)

Koran-inköp

Idag var tanken att vi skulle försöke leta reda på ett bibliotek inne i Sousse och kolla om dem eventuellt hade lite böcker om konst och också leta efter översättningar av Koranen. Vad vi hittade var en välsorterad bokaffär där dem hade en bra översättning av Koranen till engelska även med en arabisk-fonetisk översättning så jag kan läsa uttalet på den arabiska texten, som jag köpte. Sen hade dem bra sortering på konstböcker... på franska :P

Några av er kanske undrar varför jag köper Koranen. Först kan jag meddela att jag redan äger ett exemplar av Koranen på svenska, Zettergrens översättning, hemma i Sverige. Men jag ville ha en till och en med den arabiska texten bredvid översättningen. Min blivande man är muslim och jag vill lära mig mer om det muslimska livet och tron och det bästa sättet är att läsa koranen.
Idag körde vi igång med träningen igen efter att ha haft en tredagars paus. Det märktes att vi hade haft paus men det var inte i närheten som första dagen, vilket kändes riktigt bra. Nu i efterhand när vi sitter på terassen för ytteligare en match mellan Real Madrid och Barcelona så känns det faktiskt rätt skönt i kroppen efter träningen :)

Välkommen Vilna!

Idag när jag gick online på fejan såg jag att hon kommit. Min vän Sara och Claes lilla bebba Vilna föddes igår 25 april! Så otroligt söt!! Ett enormt stort grattis och lyckönskningar för er alla tre!!!!

Just nu sitter vi på Terassen och är sociala med varsin dator :P
Vet inte om jag har sagt det men vi har blivit bjudna på ytterligare ett bröllop. Denna gång är det en syster till Jiheds kompis som gifter sig. Och denna gång är det ett helt igenom tunisiskt bröllop, så det skall bli spännande!!
Vi skulle ha tränat igår, men väl när vi kom hem börjde det spöregna, åska och blixtra så vi skippade det. Skall bli av idag istället och vet ni vad, jag ser fram emot det :O

skrivet 24 april 23:30

Den senaste veckans dagar har sett ganska lika ut för våran del. Jag vaknar och kliver upp timmar innan Love och passar då på att fixa lite i lägenheten tvätta men framförallt läsa kurslitteratur. Tillslut tröttnar jag på att vara själv och väcker honom ibland med vissa svårigheter :P Sen slappar vi lite, käkar, jag pluggar lite till. Men nu kommer vi till det intressanta: sen joggar vi! Ja jo ni läste faktiskt rätt. Igår var det fjärde gången på 5 dagar. Vi joggar på stranden här hemma. Första dagen trodde jag seriöst att jag skulle dö. Andra dagen trodde jag ännu mer att jag skulle dö! Tredje dagen vilade vi, en del på grund av att båda hade rejäl träningsvärk :P Iförrgår var det tredje gången och då joggade vi hela fem minuter utan stop i första tagning. Asså jag måste ju påpeka att detta kanske inte tycks speciellt imponerande för vissa av er, men för mig som aldrig och då menar jag ALDRIG sysslat med seriös träning eller sport och DEFINITIVT inte någon som helst sorts löpning så är det ENORMA framsteg!!! För att inte tala om igår då jag ökade detta med 20% och sprang hela sex minuter innan första stoppet. Det ni!! :P

Som jag skrev förut idag så har ju jag lyckats glömma bort att det är påsk hemma. Eller nja egentligen blev jag påmind när jag pratade med mamma i torsdags som då nämnde att det var skärtorsdag, men det här med röda dagar försvann liksom lika fort igen ur mitt minne. Snacka om att jag blev förskräckt idag när jag insåg att det är röd dag imorgon den 25:e och därmed trodde jag skulle behöva vänta ännu en dag på CSN. Sen blev jag dock oerhört glad istället och lite idiotförklarad när jag insåg att man fick CSN för flera dagar sedan och jag gått omkring och vänt på varenda krona (jag menar dinar) helt i onödan! Nu har vi i alla fall fyllt upp kylen igen.

Idag myste jag rejält på morgonen med att sätta mig ute på balkongräcket i solen och läsa min kursbok. Detta iklädd linne och jeansshorts. Måste ju faktiskt se till att bli lite brun! Jag kan ju inte spendera månader i Tunisien utan att det syns, så jag skall jobba lite lätt på det framöver. Det är tyvärr inte riktigt strand-varmt ännu, så bikinin får vänta ett par veckor till.

Idag är det en spännande dag, Elli fyller 25 och jag hoppas hon firas med pompa och ståt!! Och Sara den lilla busen har planerad födelsedag idag, alltså som i att hon planeras föda sitt barn idag!!! Gaaahhh!! Kan inte riktigt fatta hur vuxna vi alla blir.. Bröllop, barn och allt möjligt där till. Oj oj oj..


Påsk?

Har som ni märker inte spenderat så mycket tid vid internet på senaste tiden. Just idag lånat dator och internet av Walid för att fixa lite plugggrejer.
Är lite senil också. Har lixom glömt bort att ni där hemma har påsk nu. Med andra ord glömt bort att den 25:e är en röd dag och att jag därför för flera dagar sedan fått CSN på mitt konto :P smart där, att gå omkring och tro att man inte har pengar när man har det :P
Imorse satt jag ute på balkongräcket och solade mina ben i jeanshorts medan jag läste om svenska 1800-tals konstnärer i Paris, fin start på dagen!
Nu skall jag hoppa i lite mer varmare kläder och släpa med mig Love ut för lite inhandling av mat.
Tjo!

El Mandra

Håll i er nu!! Sätt er till rätta!! Jag har nämligen en sak att berätta: två dagar i rad har vi tränat! Vi har sprungit längs stranden! Idag har vi båda rejäl träningsvärk och tog en promenad istället för att vila våra muskler lite, men imorn skall vi på´t igen! :)
Vi började våran promenad idag med att gå förbi El Mandra. En restaurang som ligger i närheten där vi bor samt ägs av samma ägare som äger Sultana som Jihed annars jobbar på i Kantaoui. Vi har funderat på denna restaurang till bröllopet. Jag skulle ju spionerat förra söndagen då vi var bjudna på bröllop som skulle hållas där, men då hade dem flyttat bröllopet, typiskt! Så idag var vi påprivat spioneringsuppdrag och var uppe på övervåningen och kollade. Jag filmade lite med min mobil, så ni som har Facebook kan kolla där ;)

Vår lägenhet

Jag lovade ju faktiskt er bilder på vår lägenhet. Vi har visserligen städat och tvättat idag, men bilderna är från dem första dagarna när vi hade flyttat in.
Jihed och Jawher som spelar tv-spel (som vanligt :P)
Köket är bättre. Vi har ugn!!! Och ett kylskåp som går att stänga!! :D
Invigde ugnen med en kladdkaka a la GRANDE!! ;)
Vi bor ju på nedervångingen och har därmed tillgång itll bakgården och är kompisar med kycklingarna!
Vi har även ett balkonräcke som är perfekt att sitta och plugga på! (när det inte blåser då det har en förmåga att blåsa sand från stranden in på vårbalkong :S)

Bröllop

Vi var på bröllop igår. En fd arbetskamrat till Jihed gifte sig. Det var definitivt en upplevelse! Bröllopet hade saker vi kommer göra annorlunda, absolut, men ändå intressant!! Ni får lite bilder och jag ber om ursäkt för kvalitén, skall kolla på en digitalkamera efter löning!
Bröllopsparet anländer!
Walid och Jihed
(Jihed 4:e från vänster ;P)
Vi var där ;)

Heja Barcelona!

Oj oj oj här var det tomt.. Stackare, har ni verkligen klarat er i fyra dagar utan mig? :P
Vi har varit sjuka. Jihed har problem med magen och jag har nog haft feber, i alla fall en väligt liten förkylning som gick över på 2 dagar. Nu är vi i alla fall på benen igen och sitter på Terassen och ser på fotboll mellan Barcelona och Real Madrid. Jäklar vilket liv det är, och behöve rjag påpeka att jag är den enda tjejen här :P
Imorn skall vi på bröllop. En gammal jobbarkompis till Jihed skall gifta sig och har festen på chefens andra restaurang, som vi har tänkt på som eventuell plats för våran fest. Imorn är det med andra ord dags för bröllops-spioneri :)
Annars är det mkt plugg just nu, speed-läser en bok som faktiskt är riktigt intressant men jäkligt fet. Skall skriva uppgift på den till på måndag, oj oj oj jag som inte ens är halvvägs :P Blir nog lite mer läsning när vi kommer hem
Heja Barcelona!

Vi har flyttat!

Iförrgår pratade vi med kycklingmannen om vår tv som inte funkat sen innan jag åkte hem för snart en månad sen, vi pratade även med honom om kylskåpsdörrn som inte gått att stänga klokt på hela tiden vilket skapat kondensvatten till förbannelse i kylskåpet och mat som inte håller sig så länge den borde. Denna diskussion slutade i att vi blev erbjudna att byta lägenhet, till den vänstra på nedervåningen. Jawher var med oss när vi gick ner och kollade in den andra lägenheten. Och det var lite kul att vi tre gick runt i lägenhet och sen kommer dem fram till mig och säger att lägenheten är mycket bättre, det finns bättre tv här, medan jag säger att lägenheten är mycket bättre då köket är mycket bättre. Ha ha ha snacka om könsroller :P
Igår spenderade kycklingmannen och hans fru hela dagen med att städa den andra lägenheten och till slut vid typ 18-tiden fick vi flytta ner våra saker. Så sagt och gjort nu har vi flyttat. Och vet ni vad det bästa är! Lägenheten har ugn!!!! :D
Skall ta lite bilder idag så ni får se lite senare. Än så länge får ni nöja er med bilder på den gamla lägenheten i flyttningstagen.

Ringarna

Så ser dem ut! Ringarna som vi köpte häromdan ;) Det är min med stenar och Jiheds som är helt ren. Inuti hans står det Amanda, och inuti min står det Jihed. Även om jag emellanåt inte vill något annat än att sätta den där ringen på fingret så har vi bestämt att vänta tills mamma kommer ner. Så nu ligger dem i tryckt förvar i lägenheten. Btw så var dem oförskämt billiga jämfört med svenska priser. Vi har valt att ha ringar i silver, dels för att dem skall passa ihop med den ytterligare vigselring som jag får vid vigseln och för att vi trivs bättre i det. Vi är riktigt nöjda! :)

Världens bästa mamma!

Idag fyller världens bästa mamma år!!
Vi har redan ringt henne flera gånger och grattat, och även Jihed lyckades säga Grattis på födelsedagen på svenska ;)
Här är hon så fin i sin egensydda 1700-tals kofta ;)
Det kommer bli mer firning av mamma från våran sida när hon kommer hit i Juni!
STORT GRATTIS MAMMA!!!

Ändrat datum

Vi har ändrat bröllopsdatum!!
Visst är det himlarns smart att ändra datum efter att man skickat ut inbjudan? :P
Inbjudan är ju dock bara skickad till dem närmaste hemma i Sverige. Så nu är ändringen utskickad till alla svennar.
Vi har valt att ändra för att det är Ramadan i hela augusti, samt att det är enklare för svenskarna om vi inte gifter oss på en söndag då söndagar är resedagarna för dm flesta svenska resebyråerna.

Så nu är det den 8 september som gäller!

En vecka hos syrran

Jag är jävligt svag för puppy-eyes. Nu har vi snart spenderat en vecka i Afefs lägenhet. Hon lyckas övertala mig varenda gång jag bestämt mig för att vi skall åka hem. Imorn skall vi dock bege oss hem för att sova i vår egen lägenhet. Vi har fixat med deklerationen hos polisen, möblerat om och slappat lite till och från.
Imorgon skall vi dock till medinan och bland annat kolla på förlovningsringar!! hi hi ;) Kan låta lite konstigt men vi har redan min andra vigselring. Jag har nämligen en ärvd ring som jag älskar, som är en vigselring, som jag dock inte använder nu av förklarliga skäl. Men vi skall göra lite pytteändringar på den så den blir våran och sen leta efter förlovningsringar som passar denna ring. Vi får se vad vi hittar imorn. Vi har även pratat om lokal till festen och skall nog ta oss lite eftersökningar på den fronten de kommande veckorna. När mamma kommer ner i juni är det seriöst sökande efter klänning som gäller. Känner att det nog känns bäst ändå att försöka hyra härnere. Det är enklast och troligtvis billigast. Vår största utgift kommer att bli festen skulle jag tippa, vi skall försöka få ner priset genom bekanta men måste som sagt börja kolla på det ganska snart.
Nej nu skall jag slita Love från sin dator och bege oss hem till Afef.

ännu mer bröllop ;)

Asså fattar ni verkligen detta eller!! Jag skall gifta mig!!!!!!!!!!!!!! :D

Det går till på lite olika sätt i Tunisien. Traditionsenligt har man firande i 7 dagar. Det kommer inte vi ha :P Vi kommer ha firande i 2 dagar och sen då mina närmaste förhoppningsvis kommer ner från Sverige så blir det ju mer umgänge med dem under hela vistelsen :)

Dag 1 kommer vi skriva under papprena, den juridiska vigeln. Och göra förberedelser med hammam och hennamålning av mina händer inför festen dagen därpå.
Dag 2 som är själva festdagen, den 28 augusti kommer vi att hålla fest, troligtvis på en restaurang i närheten av vår nuvarande lägenhet och byta ringar och fira natten lång med vänner och familj. Wunderbar!!

Vi är båda överens om att det vi vill lägga pengar på är det vi kommer ha kvar av dagen, ringarna och fotograf. Festen kommer vi självklart att lägga pengar på oxå men inte i enormt överflöd. Min klänning kommer vi hyra här. Det är ju alltid en diskussion detta om hur man vill fördela pengarna på ett bröllop. Vissa ser det som den dag man har chans att glänsa och lägger på extra allt. Medan andra vill ha en minnesvärd dag, men inser att det faktiskt bara är en dag att spendera en förmögenhet på.

Har dock kollat runt lite på klänningar på nätet i Sverige och hittat dessa som passa mig i smaken ;)
 

Jag fullkomligt ÄLSKAR fallet och tyget i kjolen på denna klänning!!!! Rynkdelen som går tvärs över magen under bysten ligger mig däremot inte alls varmt om hjärtat.




Insåg precis nu när jag la upp bilderna att jag nog faktiskt fullkomligt älskar hela denna klänning! ;) Som ni ser vill jag ha en känning utan ärmar eller snören, vill gärna ha snörning i ryggen och en inte alltför stor kjol.
När mamma kommer ner hit i juni skall vi åka runt och kolla vad vi kan hitta. Är ju väl medveten om att min storlek nog gör att jag inte har alltför stora valmöjligheter, men vi får se :)

lite mer bröllop ;)

Det är en sådan lättnad att kunna blogga helt fritt om bröllopet nu när ni vet om det. Bröllopet kommer som sagt gå av stapeln här nere i Tunisien i slutet av augusti. Rättare sagt 28 augusti, exakt ett år sedan vi träffades ;) Endast dem allra närmaste vännerna och släkten från Sverige är bjudna ner hit, för att vi kommer att fira med alla svenska vänner och släktingar när Jihed väl har kommit till Sverige.
Vi har diskuterat det mesta runt omkring bröllopet och som tur är är det få kompromisser som behöver göras då vi är väldigt överens om prioriteringar och beslut! :)
Jag köpt dock en jättestor bröllopstidning när jag var i Stockholm, på ca 450 sidor, men det var tyvärr det första som åkte när jag blev tvungen att slänga saker på grund av övervikt på Skavsta flygplats.
hi hi hi hi jag skall gifta mig! ;)


Bröllop!




Den 28 augusti 2011 kommer jag att stå brud i Tunisien.
Jag och Jihed kommer att gifta oss.
Bröllopet kommer att hållas i Tunisien, men ett ytterligare firande kommer att ske i Sverige vid senare tillfälle.
Eftersom jag spricker av lycka och nu har talat om det personligen för familj och närmaste vänner talar jag nu om det även för er!
Vi skall bli ett! <3

Adjö sverige! Skall alldeles strax gå ombo...

20110403162 (MMS)

Adjö sverige! Skall alldeles strax gå ombord på flyget till paris. Lyckades med att få slänga lite grejer då jag hade övervikt när jag skulle checka in. Nu lär det dröja någon dag innan ni hör av mig igen, förhoppningsvis står ni ut ;)


Ha ha ha panik! Denna resa startar fint! F...

20110403161 (MMS)

Ha ha ha panik! Denna resa startar fint! Framme vid skåpet där jag låst in min väska så visar det sig att jag måste betala till femtio spänn för att få ut väskan! Med inga svenska kontanter på mig och endast biljettkassorna öppna började det komma lite svett i pannan :p men efter att ha tagit ut hundra spänn i en bankomat och sen växlat den till femtiolappar hos biljettgubben och sedan växlat till mynt i växelautomaten så fick jag äntligen ut min väska som nu ligger i tryggt förvar i bussen. Off we go!


Jeans-inköp

Sitter och slits lite mellan ångest och lycka över det inköpet jag gjorde på stan idag. Måste förklara min situation först dock. Idag hade jag mina jeanleggings i typ caprimodell (lite längre). Och märkte efter typ två kvarter att jag hade enorma problem och tappade dem hela tiden, alltså inte så att dem bara gled ner lite utan dem var verkligen på väg av om jag inte drog upp dem stup i kvarten.



När vi var på H&M så hittade jag ett par jeansleggings i min storlek som såg grymt sköna ut, och dessutom (och det är nästan här det viktiga kommer) så hittade jag ett par jeansshorts. Jag testade och jeansleggingsen var underbart sköna och sitter nu på medan jag sitter här i soffan och skriver. Jeansshortsen var även dem underbart sköna plus att dem faktiskt var ganska snygga även på mig. Jag brukar se ut som hej kom och hjälp mig i shorts och äger inte ett enda par. Men då Love sa att det var jättevarmt i Tunisien idag och att det nog kommer vara rätt varmt nu denna vistelse så tänkte jag att det nog är bra att ha ett par shorts att kunna använda. Så jag slog till!!
Jag är riktigt nöjd med köpen, men som alltid så är jag lite ångerfull över spenderat av pengar. Men gjort är gjort och jag är nöjd!
Nu har vi smaskat i oss ugnsbakad lax och hassebackspotatis och skall nog ta och slappa lite i soffan.

Jag skall ju faktiskt inom inte allt för många timmar bege mig igen och denna gång bär det av precis som förra gången mot Skavsta-Paris Paris-Monastir där Love skall hämta mig vid flyget, lycka!!!




Det var en jävla massa shopping! Att mysa ...

20110402159 (MMS)

Det var en jävla massa shopping! Att mysa runt på stan med sin kusin är inte lika med att springa omkring i ett stockholm med hur mycket folk som helst och prova kläder i varenda butik. Inser att jag inte är speciellt förtjust i detta med shopping, i alla fall inte heldags strö shopping! Jag gillar att vara ute efter en grej och hitta den och eventuellt göra ett impulsköp men sen är det nog. Nu vill jag hem!


Godmorgon Stockholm! Jag och erika njuter ...

20110402152 (MMS)

Godmorgon Stockholm! Jag och erika njuter av en lång frukost med smoothies, baguetter och té framför tv:n. Vårt mission är att leta konst till erikas lägenhet om vi nu någonsin tar oss ut ur lägenheten :p jag trivs ganska bra i soffan under täcket, och stockholm håller ingen hög nivå på vädret. Imorn är jag hos Love!!!!! <3


Skall gå och lägga mig nu. Helt slut efter...

20110402150 (MMS)

Skall gå och lägga mig nu. Helt slut efter dagen. Verkligen en toppen dag idag!! Skulle lätt kunna flytta tillbaka till stockholm inom en snar framtid :) krävs ju lite detaljer med jobb och boende men men :p är nu hemma hos kusin erika och vi skall mysa runt på stan och umgås imorn. Mys! Godnattpuss på er!


God dag Stockholm! Inte för att staden bju...

img_4389 (MMS)

God dag Stockholm! Inte för att staden bjuder på något trevligt väder, men sällskapet är det bästa och schemat perfekt! Jag och lina har besökt nationalmuseums utställning "Lust och last", myst runt lite och bara umgåtts, lovelly!!


RSS 2.0