Mästerfotograf



Är bara tvungen att visa denna otroligt vackra bild på mig och Belinda..
Och ja.. det är undertecknad som är mästerfotografen! :P
(Rix FM festivalen)
Notera även Ellis hals och lite hårlockar bakom mellan me and Bepe :) he he
schhnyggt!

På promenad i Skogen i Å-berga, 16 maj









Milton badade :) en anings ofrivilligt.. he he






Rix FM festivalen för ett bra tag sen..

Utlovade ju mer pics för ett tag sen och eftersom jag är lite seg så kommer dem nu..


Jag och Elli på Rix FM festivalen i Kungsan


Bepe var som vanligt lite tveksam :P



Jag var bara där för att se H.E.A.T. !!


Mina lovely darlings!!!! <3


Alcazar var där med, de är så jäkla snygga!





Nämnde jag att H.E.A.T. var där?!?!?? :P he he


LOVE

Jobbsök

Skickade in ansökan till jobbet igår. Det är ett amanuens-jobb på avdelningen för Kulturvård vid Högskolan på Gotland på 25 %. Får jag det jobbet skall jag plugga pedagogik och konstvetenskap på distans oxå. Får jag inte det jobbet kanske jag pluggar ändå, vem vet. Skall nog söka lite andra jobb också så jag har lite fler valmöjligheter. Finns inte så många att söka inom vårat område så alla söker nog samma tjänster men men.. Jag vet ju vad jag gör i sommar och börjar även bli lite lugnare inför hösten också. Det ordnar sig alltid.

Från rot till topp

Är inte dubbel längre utan totalt nere.. Ingen aning om varför.. Eller jo, därför att det är just det, inget speciellt utan bara en massa saker på en gång. Panikångestattackerna som oroar konstant, vänner som mår dåligt, framtiden oroar, panik inför c-uppsatsen i sommar, ett kärleksliv som är obefintligt och som jag alltså borde lägga lite krut på men är rädd att det då bara blir en ytterligare grej som tar energi från mig. Det är troligen helt fel tänkt, men....

Ja ja, för att gå över till något helt annat så har jag ju alltid tatueringsfunderingar. Tåget på underarmen är fortfarande aktuellt. Men en till relativt stor grej har kommit i mina tankar igen. Jag har nämligen tänkt på just detta motiv förut och har därför en del bilder på min dator hemma, men lägger upp dessa så länge.. Jag vill ha en martall på höger vad, eller vänster. En knotig typiskt strandväxt gotländsk martall. Finns en del symbolik i, vilket jag kan ta upp en annan gång..

           

Dubbel

Jag känner mig lite dubbel idag. Är delvis glad och delvis lite uppgiven.. Praktiken är snart slut och jag skall snart hem till ön. Längtar efter ön och sommaren och jobbet på Petes, samtidigt som jag kommer sakna Sthlm och människorna här uppe. Kommer sakna att umgås med Eleonoroch Belinda, kommer saknar "familjen" och boendet i Upplands Väsby, kommer sakna jobbet! Kanske är det regnet idag som gör att man känner sig lite sådär.. Har hittills mest varit glad över att jag snart skall åka hem och få spendera sommaren på ön. Självklart har jag ångest över hösten, men det blir vad det blir och i värsta värsta fall så pluggar jag lite mer, och det är ju egentligen inte så farligt. Kanske är det för att jag och Elli hade ganska seriösa diskutssioner om livet, relationer och så vidare igår som jag är lite sådär idag.. Sov inte så bra, vilket inte Elli gjorde heller. Ältande kan vara bra men ibland blir det för mycket och speciellt när man inte kommer fram till så mycket..
Beslöt mig för att ge han en chans till, vi får välan se om det blir något denna gång, hoppas det..

Lukten av svettig häst

Ikväll är det umgänge med kära kära Elli som gäller. Känns nästan som att jag har lust att gå från jobbet redan nu och bege mig mot skogen, men jag får vänta några timmar till.. :)
Har en ny arbetsuppgift jag skall ge mig in på nu i eftermiddag. Min handledare har bett mig leta reda på fakta om några verk i slottsamlingarna som hon håller på och skriver om, så jag skall bort till slotts inventarierum i Västra Flygeln och få hjälp av en intendent på Slotts att botanisera där. Skall bli kul!
Annars är det mycket samma gamla publikationsarbete just nu som jag är på sluttampen av samtidigt som det känns som det är mycket kvar som skall in, men jag kämpar på så gott det går och så gott hemsidan är med mig (det är den som trilskas hela tiden som jag skrivit om förut).
Skall möta upp Elli i stallet och sen skall vi bege oss till Kista C för lite shopping, har specifika saker jag behöver, men känner jag mig själv blir det nog lite impulsshopping med..
Att va i stallet med Elli är riktigt mysigt. Jag saknar att hålla på med hästarna. Lukten. Känslan av frihet uppe på ryggen, och den enorma gemenskapen man får med hästen. Var ute i hagen och hälsade på Magnolia när jag var nere och hon var riktigt mysig. Kan va för att hon tyckte att jag kom ut precis när det kliade som mest på huvudet och jag var perfekt klimaskin, men det kändes liksom mysigt i alla fall. Skulle gärna rida lite i sommar faktiskt. Men har ingen tid alls till det. Dessutom ingen häst längre.. Magnolia är ju halt och gud vet när hon blir bra igen eller om hon någonsin blir det.. Ja ja vi får se hur det blir med det hela.. En sak i taget!

Nu: jobba!

Trött

Är alldeles för trött för att blogga på riktigt idag.. Sorry..
Återkommer kanske imorn istället

Stå ut!

Sorry för dålig uppdatering...

Det har varit mycket jobbande på Petes både i förrgår och igår hela dagarna. Mycket pyssel att ordna för att få en bra ström på verksamheten och för att det skall finnas någon ordning och logik i var saker och ting finns. Så det har varit mycket pysslande som sagt var..  I fredags hade vi en del folk oxå, både i fiket och inne i huset. Men igår var det inte en kotte!!!! Jo det kom ett tyskt par på eftermiddagen som jag lyckades suga inträdesavgiften ur, och sen kom moster Lotta och Morfar och fikade. Wohoo!! :P

Det absolut jobbigaste med Petes är att det är så förbaskat kallt i husen. Vi som jobbar är ju mestadels inne och jobbar, i köket eller i huset, och det blir jättekallt, även på sommaren, så vi brukar ha yllekoftor på oss vissa dagar, och sen gå ut i solen för att värma oss. Och igår var en sådan dag när det var riktigt kallt hela dagen. Det var inte speciellt kallt ute, eller speciellt varmt för den delen, men fasen vad vi frös! Så det blir till att ladda med leggings och koftor och sjalar inför sommaren.. logiskt?! :P

Sen vid sextiden när vi stängt och så, så kom det en tjej som mamma känner, som troligtvis skall ha yoga och ChiBall hos oss under sommaren. Och det känns toppen!! Dels för att vi i personalen kommer att få göra det gratis ;) men oxå för att det passar så himla bra att ha den sortens verksamhet ute i trädgården på Petes, det är sån fin och stillsam miljö där som passar perfekt!!

Eftersom att vi faktiskt har jobbat heela dagarna, så har det inte blivit så mycket pysslande med jobbsökeri som jag tänkte från början. Jag får istället se till att ta tag i det ordetligt när jag kommer tillbaka till Sthlm så jag får iväg ansökningarna till de två jobb jag främst funderat på hittills.
Jag har ju tidigare diskuterat det här med vad man själv vill och känner sig trygg i att göra och vad andra människor tycker att man skall göra med sitt liv.. Och jag har varit lite kluven med vad jag vill, karriär och vad man "borde" har gjort mot vad jag faktiskt känner för just nu.. I torsdags förmiddag så gick jag runt lite på gården hemma och skulle "supa in atmosfären" och gick då ut i hagen till Magnolia (mammas häst som jag ridit väldigt mycket för några år sedan) och hälsade lite på henne och gosade. Och medans vi stod där slog det mig att det jag vill är att vara säker på att jag själv mår bra av det jag gör. Jag vill ha en möjlighet att kunna lägga pengar på det jag vill lägga pengar på, sådant som jag aldrig har råd med idag.. Jag vill ha en trygghet, jag vill inte testa mig själv och utsätta mig för nya saker hela tiden. Inte för sakens skull. Självklart vill jag ha nya erfarenheter och lära mig nya saker i livet hela tiden, men jag tror att jag måste ha en trygg grund att göra det utifrån.

Apropå trygghet fick jag en till panikångestattack i förrgår. Och precis som förra gången kom den när jag minst anade det. Jag spatserade omkring i köket på jobbet och fixade lite och skulle precis äta mat (middag) och hade stoppat in lite soppa i micron och så kände jag hur smärtan började komma krig lungorna och hur det blev tungt att andas. Jag reagerade inte så fort egentligen utan tänkte bara att det gjorde lite ont sådär. Men jag satte mig  alla fall ned och då kom det. Det smög på, ungefär som förra gången.. Trycket över lungorna blev starkare och starkare, och det började nästan krampa, men gjorde förjävligt ont. Jag kände igen symptomen och kunde därmed hålla mig mycket lungnare än förra gången när jag inte visste vad det var och fick total panik. Dock var jag tvungen attt koncentrera mig så mycket på att andas och intala mig själv att det skulle gå över om jag bara tog det lugnt att det krävde all min koncentration och energi. När det började släppa kände jag genast att allt välde över mig och jag kunde inte håla gråten tillbaka.. Det var inte så myket att det gjorde ont eller kändes obehagligt som att det var en rädsla över att jag fick det igen. Förra gången när jag fick det så trodde ju jag att jag skulle dö. Jag hade ingen aning om vad det var som hände med mig, och det höll på i två timmar. Denna gången visste jag ju vad som hände och kunde kontrollera det mycket bättre. Denna gång pågick det bara i ca 15 minuter, men efterdyningarna höll i sig även igår. Dock kom ju som sagt rädslan direkt efter. Jag har ändå försökt som bara den att inte stressa inte stressa upp mig eller bli upprörd. Jag har ju rent ut sagt till och med försökt att ha det tråkigt i den mån det går. Men trots alla ansträngningar för att lugna ner mig så får jag en attack igen. Visst det ar tärt lite på mig det här funderandet över framtiden, men att det skulle ha stresat mig så mycket har jag nog itne insett.. Jag blir rädd, för jag känner inte min egen kropp. Jag blir rädd för att jag själv inte vet vad som är bäst för mig. Jag blir rädd för att jag inte skall veta hur jag skall leva mitt eget liv för att må bra...

Ja det blev ett förskräckligt långt inlägg och det är väl inte en jäkel av er som orkat läsa alltihop, men stå ut, det kommer mer bilder och mindre tjafs när jag kommer tillbaka till Sthlm och har min dator och min mobilsladd.. :) so long..

Kristi Him

Kom precis innanför dörren hemma till en mamma som är i fullgång med rabarberpajsbak!! Vi öppnar nämligen på Petes imorn och då är det rabarberpajer som erbjuds, och trotts att mamma har bakat hur många som helst är hon orolig att dem skall ta slut, så hon bakar på..

Jag å andra sidan skall gå och lägga mig, är helt slut!! Har jobbat på Petes hela dagen, åkt till stan och hämtat varor på museet och sen haft möte med kära Ida om hennes teater i sommar. Jag är bollplank och kommentator, skitkul!! Skall bara se till att byta till mig lite ledighet under repveckan och någon vid föreställningarna så blir det finemangsan.

Nej nu till sängen för laddning inför den lååånga arbetsdagen imorn. Petes har öppet 12-24...schnark..

Valmöjligheter

Skall alldeles strax gå från jobbet. Skall möta upp Lina nu efter jobbet och snacka lite skit över en fika och sen bär det av med pendeln mot Nynäs och sen båten HEM!! :) Skall bli helt underbart! Längtar ritkigt mycket efter ön nu.. speciellt när det börjar bli sommar och det är som allra allra vackrast hemma.. Skall bli skönt med lite miljöombyte.
Måste fundera lite på framtiden oxå.. vilket jag är väldigt bra att skjuta framför mig hela tiden "det ordnar sig" "det dyker alltid upp något"... men jag tror faktiskt att jag nu måste tänka till vad jag vill vad jag eftersträvar för erfarenheter och kunskaper. Jag vill aldrig behöva ångra att jag inte gjorde det jag velat, jag vill utmana mig själv, samtidigt som det är väldigt lätt att fastna i det trygga. Men frågan ör ju om det trygga alltid är negativt som man ofta får det att låta som idag när det gäller folk i min ålder? Varför kan inte jag få lov att söka jobb på Gotland och vilja stanna där? Nej jag borde ge mig ut i världen och testa mina gränser både karriärsmässigt och personligt.. Ja jag vete tusan om jag kommer att vara klokare när jag kommer tillbaka till Sthlm efter att ha funderat på framtiden, jag vet bara att jag måste se till att få lite valmöjligheter, så att jag faktiskt har ett val när det kommer till kritan..

Bevakning

Nationalmuseum är "Sveriges ledande museum inom konst och design" och det innebär inte bara att man ser till dem samlingar och föremål man har, utan även att man kompletterar dessa med nyförvärv. Nyförvärven sker delvis genom donationer men också genom aktiva inköp. Det är nämligen så att varje avdelningschef (och säkert fler med dem) får alla auktionskataloger skickade runt bland sig för att se om det är något som man anser skulle passa att förvärva i museets samlingar. Man går alltså aktivt igenom och bevakar marknaden för intressanta föremål att köpa in till samlingarna. Nedan är lite bilder av katalogerna från Christies av Russian Art. Riktigt fina grejer! Roade mig med dessa förra veckan.





Jag ber om ursäkt för bildkvaliten på dessa, lite suddigt att försöka ta kort i en bok med mobilen som ni ser..



Kolla speciellt in dessa, helt underbara!!

Ladingsdagen

Det är en anings motsägelsefullt men jag känner mig ganska pigg just nu. Skall alldeles strax bege mig från jobbet. Har gjort mitt för idag. Lite bildbeställningsarbete, mestadels lägga upp publikationer på webben och sen gjort lite korrektur på en beståndskatalog. Det var nog det sista som fick igång mig lite, behövde komma bort lite från publikationerna där en sekund. Så nu är jag fit for fight!

Skall hem och tvätta och packa ikväll. Åker ju hem till ön imorn kväll, så jag åker direkt från jobbet. Så det blir alltså till att packa klart ikväll. Och det betyder också att jag måste släpa med mig min förbaskade stora väska till jobbet imorn..puh..stönk..o..stön..

Skall be lovely på ön! Skall hem o städa på Petes på torsdagen då vi skall ha öppet för första gången i den nya regin på fre-sön. Fredag är dessutom Ladingsdagen i Hablingbo så då skall vi ha öppet 12-24!! Blir spännande och se om vi får några gäster :)
Sen på torsdag kväll skall jag bege mig in till stan igen för att arbeta som bollplank till Ida inför sommarens uppsättning av In exspectatione mortis. Skall bli spännande och se hur planerna är nu, det har kommit lite avhopp så det kräver lite omstrukturering av manus, kul kul!! :) jag älskar att vara bollplank!!

Nu bär det av hemåt!

...trött...

Jag vet inte ritkigt vad det är med mig. Tror jag kull behöva sova i en månad för att vara pigg. Konstant jätte-trött på mornarna... Visst det är väl mest lite morgontrötthet men det tar ett bra tag innan den går över och känner mig mest lite allmänt seg.. Har alltid varit ganska morgonpigg förr men nu börjar det gå utför helt enkelt.

Dessa bilder tog jag utifrån mitt fönster på b-dayen. Jättefint väder var det då! inte idag! :(




Hur länge är man ung?

Har nu suttit och kollat olika jobb överallt till och med i UK. Söka kan man ju alltid. Vi får se vad som händer. Är egentligen inte så orolig, det blir som det blir , och det ordnar sig alltid. Dock är det, det där tjatet om att man skall göra så mycket när man är ung, det är då man skall passa på.. Hur länge är man ung då? Hur lång tid har man på sig? Och vadå skall göra?? Och vad är det jag skall göra?? Hjälp!


Den 8e maj var vi på Botanisk vandring på Skeppsholmen med jobbet och då stötte vi på detta otroligt vackra Magnolia träd, helt underbart vackert så jag var tvungen att visa er det. Fin fina grejer!!


Vad skall man ta sig till?

Kom hem och var på ganska bra humör. Gjorde sen den fatala missen att börja prata om min framtid med "pappan" .. Inte direkt uppiggande.. Eller egentligen var det väl ingenting jag inte redan visste att han tyckte, och som nog många med han tycker men jag orkar inte alltid med detta karriärs-tjaffset.. Det vi diskuterade var två olika jobb jag tänker söka, ett jobb som amanuens på avdelning för Kulturvård på HGO och det andra som skolvärdinna på Guteskolan. Vi diskuterade vad som är mest meriterande för vad jag vill bli så småningom mot vad jag känner just nu att jag vill göra.. och anledningen till att det inte var så uppiggande är att dem två inte riktigt är samma just nu.. Jag orkar inte riktigt tänka karriär hela tiden, och tror faktiskt inte heller att det är nyttigt att göra det för mycket.. Samtidigt vill jag ju inte slösa bort tid på saker som inte ger mig något, och absolut inte fastna på något där jag inte kan utvecklas. Men vad säger att jag inte kan få båda sakerna? ...ja ja jag vet inte riktigt.. skall sätta mig och kolla runt lite mer på ams.se och lite museumsidor för att checka läget på jobb-fronten..

Kristi Him

Sitter och skall bara lägga in en sista publikation innan jag beger mig hemåt för dagen. Har varit en relativt seg måndag idag. Men man får glädja sig åt att veckan är så kort och att jag skall till Gotland i helgen. Det skall bli så otroligt skönt! Måste tvätta i kväll så jag har något att ha på mig i helgen oxå, nästan allt är skitigt.. Måste köpa nya byxor när jag får pengar igen oxå, de som blivit för stora sitter så jäkla dåligt så dem vill jag inte ha på mig, och de som fortfarande passar måste lagas en del av, så det får bli lite syverkstad hemma tror jag, hur jag nu skall hinna med det.. Skall in till stan till Ida på torsdagen för lite backup på hennes manus för sommaren, är anlitad som bollplank, vilket är skitkul!! Och resten av helgen skall jag jobba, och försöka hinna skriva lite jobbansökningar också.. puh.. men det är i alla fall roligt jobb jag har på Petes så det blir nog tippelitipptopp!! Nu är det hemfärd som gäller!!

Spelas konstant på mobilen nu




Lyckans hjul

Har börjat läsa en ny bok för ett tag sen nu. Boken är skriven av Kajsa Ingemansson som skrivit Små citroner gula. Jag har inte läst Små citroner gula, och har egentligen bojkottat Kajsa Ingemansson en del innan. Men jag kände för en liten mer lättsammare bok sen jag läste den senaste som jag just nu för mitt liv inte kan komma ihåg vad den heter, som var lite djupare. Och hittills kan jag ju säga att denna bok inte gett mig någonting alls.. Men vi får väl se, skall ta och krypa till kojs och läsa lite nu innan det är dags att sova..



God Natt!

På jobbet


Jag på jobbet. Jag arbetade med att mäta foton då det skulle beställas fotofickor från Tyskland till fotoarkivet.




Det var en del roliga gruppfoton som det ovan. Men oxå en del fotade teckningar som detta som är en fotad teckning av en interiör från Drottningholm.


Helt enkelt en uppgift som verkade ganska tråkig, men var ganska rolig då jag fick se ganska mycket fina och roliga foton, och en del riktigt gamla foton dessutom..



Uppdateringar

Jag ligger lite efter i mina uppdateringar känner jag.. Så jag skall försöka jobba på det dessa dagar. Känner dock att det kan bli svårt att hinna med, är ju bara en tre dagars vecka och sen bär det av till ön över Kristi Him. Skall hem och jobba lite över helgen på Petes, och mysa lite hemma på ön. Känns riktigt skönt! Så vi börjar med att uppdatera lite mer pics från när jag var nere sist.. :)


(kan ha laddat upp den förut..men men.. ) Moi et mama!! <3


Mamma o Pissen i köket


Mamma håller på och inhandlar lite koppar till Petes, riktigt fina!!


Mors dag koppar. Kom ihåg Mors Dag 31/5!!

Museum i nytt ljus

Sista timmen på jobbet. Hamnat in en liten svacka, huvudet gör lite ont, men hoppas det försvinner när jag kommer ut i lite friska luften sen.

Var ju på Nationalmuseum både lördag och söndag förr helgen. Och på lördagen var jag ju där med mamma och vi kollade på Prerafaeliterna och den nya utställningen Museum i nytt ljus, arbete pågår. Den tar upp just detta lite med ombyggnaden och vad olika ljusinsläpp kan ha för betydelse på hur man ser konstverken. Just denna utställning är inriktad på skulptur. Den är riktigt vacker!



www.nationalmuseum.se




Fredag!

Blev ny frisyr idag med lite lockar istället för krus. Man kan ju inte släppa volymen helt :P Känner på riktigt bra fredagshumör idag. Sitter på jobbet helt ensam på kontoret just nu dock, tog en tidig lunch så en del har fortfarande lunch, en del på möte och resten vete tusan var dem är :) Ikväll blir det spännande, skall nämligen först bege mig hem till Ellis famlj i Täby (där jag en gång bott) för att möta upp Elli och sen skall vi bege oss in till stan igen på Rix FM Festivalen. Och ja jag vet det kanske är ltie fjortis, men so what! Då får jag väl vara det då! Jag vill bara känna av att det är fredag och göra någots spec och lyssna på bra musik! Och bra musik blir det eftersom H.E.A.T. skall spela!! :) ..ja och en del andra som oxå är bra men men :P Nej åter till arbetet, håller på och renskriver en bildanalys till Konstbildningen.. Tjohej!

krusningar

Kramp i vaden var ett understatement! Idag har jag ont i hela kroppen!! Ont i vaderna både fram och bak, och på insidan av låren, ont i magen och ont i axlarna och armarna. Det är baske mig ingen som kan säga att jag inte RED igår i alla fall. Här åks inge häst här rids! puh...

Våfflade ju håret igår, och även idag och efterfrågade bilder skall nu avslöjas... :)







Mohahaha!!
(ps bildkvalitén är min mobil i en busskur, så stå ut!)

Kramp i vaden

Har precis kommit hem från att ha ridit islänningar med "mamman". Jag har alltså inte ridit nu på närmare två år, men jag har ändå lyckats inbilla mig att jag ändå har det kvar i mig, vilket jag nog har, men inte i musklerna!! Jäklar vad kramp jag fick i vaderna och i benen! Det värsta var vänster vad, herregud vad int det gör! För att inte tala om vad det kommer göra imorn och på torsdag! Aj aj aj...  Utöver krampen gick det dock bra. Det var faktiskt riktigt kul att sitta på hästryggen igen. Saknar det en hel del märker jag.. Men just nu finns ingen möjlighet alls för mig att sätta igång med ridningen igen, har ingen tid alls för det.. och ingen häst heller men men :P


Fick detta smyckesställ av Lovely Lina i b-day present,
och trots att jag inte har alla örhängen med mig upp till Stockholm så fylldes det ganska snabbt! :)


Fick även denna otroligt fina bukett av pappa som jag lunchade med på la b-day,
jättefin och doftar så gott med hyacinterna!!

Imorn bär det av mot Uppsala tidigt som attan, då dagen skall spenderas med intendenter och konservatorer på Gripsholm slott. Skall bli jättekul att få se lite arbete "i fält". Så nu skall jag kasta mig i säng! Sov gott!


Förbaskade hemsida

Sitter på jobbet och pular med lite publikationer som skall in på en speciell hemsida för bokhandlare. Hemsidan strular dock som tusan vilket gör att det tar ett bra tag.. Migränen har slagit till idag igen. Fattar inte riktigt varför. Visst det har varit en stressig start på veckan men ändå.. Jag vill inte!! Jag orkar inte ha ont i huvudet hela tiden, det suger så fruktansvärt mycket energi. Bajs!

Skall med "mamman" och rida islänningar ikväll!! Skall bli riktigt kul! Lite scary samtidigt, har för tusan gubbar inte suttit på en häst på ett bra tag nu.. Men jag tror det kommer gå finemangsan. Lektionshästar är ju en liten annan sak än en Magnolia som inte blivit riden på ett bra tag.. :P

Nej åter till den förbaskade hemsidan..

Koppla mig till 22

Nej nu har det gått alldeles för lång tid sen sist.. Men det är ju inte alltid man har någe vettigt att skriva, eller något som man för tillfället känner för att sätta på pränt..

Men i alla fall så har jag sedan sist lyckats fylla år, i torsdags blev jag hela 22 år. Det var en riktigt trevlig dag, med en lagom jobbig arbetsdag innan jag mötte upp min lovely Lina och begav oss mot St Eriksplan där vi skulle käka middag på Raw Sushi & Grill. Där möttes vi upp av Johan, Eleonor, Belinda & Robban. Det var en riktigt trevlig middag med mina darlings!! Sen gick vi vidare till Anchor och drack lite o snackade lite mer skit :)


LOVELY!!! Bepe saknas dock, är bakom kameran

Älskar verkligen mina vänner! Är underbart att ha folk som ställer upp närsom och hursom! Har insett att jag inte kan hålla på och lägga energi på vilka människor som helst. Annars har jag varit väldigt bra på att se till att ha kvar folk i mitt liv, jag har känt att det har varit ett bevis på hur bra jag är hur många kompisar jag har. Men det är inte så! Det har ingenting med saken att göra! Nu inser jag att jag inte kan hålla på och lägga energi på människor som jag inte känner ger mig lika mycket tillbaka. Jag behöver människor jag mår bra av. Och som inte suger energi av mig när jag nu måste se till att må bra för att inte få någon ångestattack igen. Därmed koncentrerar jag min energi på färre saker, och färre människor. Människor som har förståelse för mig och hur jag mår och som inte sätter sig själv i centrum konstant, men som jag också känner att jag kan ge någonting. Give and take.

Hushållssysslor i skogen

Hamnade i skogen i Åkersberga hemma hos Elli ikväll. Som sagt ett tag sen vi sågs så när jag inte hann hem i tid till att åka  med mamman på ridning så blev det Åkersberga istället.
Och jag o Elli har varit riktigt husliga. Först bakat bröd, vilket jag nog kan säga att Elli inte har så mkt erfarenhet av, så jag kände mig lite som en hemkunskapslärare :P Riktigt duktiga var vi!
Sen var det kallt som tusan så det blev en brasa i kaminen med, riktiga husmodrar :)
Och nu sitter vi båda vid varsin dator och socialiserar, hehe..
Kolla Ellis blogg för pics!

Nej skall slå mamma en signal o sen blir det nog dusch.

Btw, I love pedagogernas arbete!


Pedagogerna

Har egentligen en anings bråttom då jag borde springa ner på nedervåningen och käka frukost och fixa mig det sista och sen till bussen, men skall bara... :P

Denna vecka är jag hos pedagogerna på jobbet, dvs den publika avdelningen. Skall bli intressant att se hur dem arbetar! Igår blev det mest lite backstage. Men idag skall jag hänga med på en visning nu på morgonenoch sen lite genomgång med olika personal på avdelningen. Ser fram emot min vecka hos pedagogerna. Det är ju en sak jag funderat på om jag skall fortsätta läsa lite konstvetenskap och pedagogik... men men.. vi får se, denna vecka kanske gör mig klokare.

So long

Vänner

Pratade med Elli på vägen hem från jobbet idag.. Var ett tag sen vi hördes ordentligt, och hela två veckor sedan vi sågs, inte okej!! Men det råkar ju vara så att jag fyller år på torsdag.. hi hi.. Så då blir det en liten mysig middag med de viktiga. Och då får vi finally ses igen! Vi diskuterade en del vänner och hur de kommer och går i ens liv. Det är spännande det där med hur människor påverkar en och lämnar spår i ens liv.. Vissa umgås man med under längre perioder, flera år, men dem lämnar inge större märken efter sig alls i ens liv.
Är riktigt glad för de Vänner jag har, dem är inte många men dem är däremot människor jag alltid kommer att lita på. Kompisar är en annan sak. Det är mer dem som kommer och går.. Elli är en av mina absolut bästa Vänner. Vi har gått igenom en hel del ihop, mest positivt men vi har även skapat smärta hos varandra, vilket jag nu i efterhand tror har stärkt vår relation jättemycket. Jag är så oerhört tacksam över att få ha henne i mitt liv! Jag vet att hon oavsett vad alltid finns där för mig, och hon vet att jag alltid finns där för henne. Bara den tryggheten och den säkerheten att hon no matter what alltid finns där betyder så himla mycket. Jag kommer aldrig glömma alla dem tårar som föll längs mina kinder under den perioden vi "bråkade". Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla det vi gjorde, men vi gjorde båda varandra riktigt illa. Som tur är insåg vi båda vad våran vänskap var värd, vilket jag är så otroligt tacksam för idag, det finns inget bättre än att få tillbaka en sådan vän i sitt liv. Det var inte riktigt min tanke att skriva ett inlägg om Elli och vår vänskap, men så blev det.. :)









KÄRLEK!!!!

Helgen slut

Ja då var helgen slut då.. Det har onekligen varit en liten konstig vecka för min del. Panikångestattack på måndagen som satt en del konstiga griller i hjärnan i snurrning, sen väldigt mycket hemmaliggande som inte skapar mindre funderingar, sen lite jobb och socialiseringar med diverse små vänner och så en heldag med fixande inför bjudningen "familjen" hade igår och idag en slapp förmiddag och en trevlig avslutning i tumba med precis lagom mycket gjort, god mat trevligt relaxed people, precis som jag behöver just nu.



Ett thé jag brukar dricka som innan man har i det i vattnet ser ut som små ihoprullade mask-bon innan löven vecklar ut sig enligt ovan.. Var lite scary att prova från början, tycker inte om saker som krälar! :P


Köksfönster med fin utsikt! (syns kanske inte riktigt)



Nya boken jag läser, riktigt bra! Läste till och med på pendeln hem från Tumba idag, och jag läser aldrig när jag reser annars, riktigt bra!


Lovely Belinda!!



På besök i Tumba

Är just nu hemma hos Belinda & Robban i Tumba och softar lite.. Mötte upp Belinda i stan för en fika innan vi begav oss ut mot Tumba för en middag och lite mer fika. Blev visst några cigaretter oxå, vilket egentlgien är fy skam för mig med tanke på migränen, men ibland får man leva lite farligt :P

Igår var jag bara hemma hela dagen, det var middagsbjudning hos familjen på kvällen med buffé så det var i princip matlagning hela dagen.. Ganska kul att ha något att pula med, men blev ritkigt trött av själva bjudningen.. Så det blev lite sovmorgon imorse och inte mycket annat än läsning av den nya boken jag börjat läsa innan jag begav mig in till stan vid halv två tiden..

Den nya boken är: Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson (återkommer med mer info senare)

Inser nu när jag ser på datorn och sen på tv:n där Robban spelar och väljer spel att jag nog borde gå till optikern ganska snart. Man kanske skall se vad det står på tv:n nämligen :P Men det får bli nästa månad..

I helgen kommer mig kära kära mamma hit!!!! Skall bli så kul att träffa henne o få lite time någon annastans än hemma på gården där det alltid är något som skall göras.. Mamma behöver en break!! Så det känns bra att hon får det och jag får träffa henne samtidigt :)

Nej nu skall jag vara lite social med Belinda o Robban igen..

"Familjen"

Då har denna dagen gått, och inte så mycket har hänt sen sist..
Avnjutit en otroligt god fisksoppa, musicerat lite spontant i "familjen", sett på Så ska det låta och Little Miss Sunshine (3:e gången)..
Musicerandet fick mig att sakna att sjunga i kör.
Så ska det låta fick mig att längta till en sommar på Gotland.
Och Little Miss Sunshine fick mig att må allmänt bra.
Insåg nyss när jag skulle ta mina tabletter att jag nästan inte haft någon migrän idag.. vilket betyder att den borde vara borta helt och hållet imorn!! *hoppas* Det var en segdragen jäkel denna gång, men det har nog o göra med "ångestattacken" med.. Skall boka tid hos läkaren när jag kommer hem som sagt..

Kom på att jag kanske skall förklara "familjen". "Familjen" är alltså vad jag kallar den familj jag nu bor hos i Upplands Väsby. Jag har känt familjen sen jag föddes och umgåtts till o från hela livet med dem. Just nu består familjen av mor, far o en son på 15 år aka "Tonåringen". De har även en ytterligare äldre son på 20 år som pluggar i Lund, vars rum jag nu bor i. Så där har ni det, plain and simple :)


Lapat sol

Kors i taket!! Håll i er nu, för här kommer det.... Jag har pluggat idag!!! Jo det är sant! Jag har läst lite till uppsatsen. Inte mycket men ändå, jag har gjort det!! Är ganska stolt faktiskt!
Annars är jag väldigt bra på att inte göra någonting nu.. Och jag anser att jag har rätt till det. Kanske kanske beger mig till stan imorn för en fika med Bepe, men absolut inget jag vet, får se hur jag känner mig imorn, plus att det kommer gäster till familjen imorn så jag borde kanske vara lite social, eller hålla mig undan, inte bestämt mig än.. :P
Dagen kan i alla fall klassas som en bra dag, lapat sol en hel del, läst och slappat en massa.. Kanske skall spendera morgondagen med att laga mina gamla jeans som jag ju fått på mig nu och därmed tog med mig till Stockholm, men innan de kan användas behöver de lagas lite, hmm vem vet vad morgndagen erbjuder..


Dagens början med Bergsprängardottern som exploderade


Plugg!!


Tonåringen kom snällt ut med lite förtäring till mig, perfekt!! (troligtvis på inrådan av hans mor men ändå!)

Bergsprängardottern som exploderade

Idag är jag tillbaka i min återhämtning och gör i princip ingenting.. det börjar bli lite tråkigt.. Så imorn kanske det blir en fika med Belinda på stan. Det känns lagom jobbigt för min del :P
Hittills idag har jag legat vid polen och läst, legat på sängen o läst o sovit lite och suttit framför datorn.. lagom arbetsam dag tycker jag :)
Dock börjar det komma till den gränsen att jag funderar på att läsa lite skolböcker nu när jag ändå läst klart den bok jag läste. Boken jag läste var Bergsprängardottern som exploderade av Lo Kauppi, riktigt bra bok..


"Det handlar om en pappa som e en hårt arbetande
bergsprängare å om alkoholism - en sjukdom större
än en själv. Om hur man i en alkoholistfamilj
till slut beter sig galet å obegripligt. Hur man
lever i skuld å skam och hur gränsen suddas ut.
Det handlar om en dotter som följer bantningstipsen
i veckotidningarna men innerst inne e rasande.
Om att sticka till London för att fly från sina ätstörningar å allt annat.
Och hur amfetaminet blir enda utvägen för å hålla sig smal å snygg.
Det hanlar om att vara 19 år å dömas till
tvångsvård i Norrland av outbildade jämnåriga.
Om hur motsägelsefullt, förvirrat o kostsamt samhället kan reagera
när det saknar kunskap.
Å om en mamma soom vägrar ge upp.
Det hanlar om att överleva å lära sig att stå ut med den man e -
att till slut förstå att man varit normal hela tiden."

RSS 2.0