Dataväska goes Pink

Var i kyrkan i förmiddags med morfar, eller rättare sagt så övertalade jag morfar att följa med mig! :P Dock lyckades kantorn övertala mig att vara med och sjunga med kören imorgon kväll. Men det skall bli kul, var länge sen jag var med dem oldiesarna och skall bli kul att sjunga lite med dem igen!

Efter vi vart i Hemse igår så började jag sy på en dataväska till Elli som blivit beställt :P Och nu är det klar så skall visa er hur den blev. Färgen rosa var självklar när det gäller Elli, och detta var det enda rosa tyget vi hade hemma så det fick det bli. Sen ville Elli inte ha någon lapptäcksteknik, men för att pimpa till det hela blev det lite blom-applikationer istället, dem är ditsatta med flis-o-fix först och sen dekorations sydda, oxå för att man skall se konturer och linjer i motiven. Jag är återigen riktigt stolt faktiskt! Skall poängtera att applikationerna alltså inte är några färdig-köpta utan jag har designat, ritat, klippt ut och sytt på dem själv!



Ikväll är de utgång som gäller! En skön blandning folk! Känns lovande! Wooo!


Halloween

Då är det helg! I ordets hela bemärkelse denna gång då det även är helgdag i helgen. Skall åka och införskaffa kransar och ljus till gravarna idag.

Skall se till att i kyrkan tända ljus för farmor och farfar oxå. Saknar farfar! Det slår mig ibland att jag kanske borde ringa och kolla hur det är med farfar, tills jag kommer på att han inte finns längre... Det är ganska tungt faktiskt. Älskade farfar.. <3

Annars är det utgång som gäller imorgon. Lite gammalt klassfolk och så Jennie och förhoppningsvis Anna med!!! Anna är nere på ön och undrar om vi ens varit ute tillsammans någon gång?! :P Känt anna alla år jag bott här nere och vi var riktigt nära, men man glider ju ifrån varandra lite med åren och nu bor hon uppe i Lkpg dessutom. Men Anna är en såndär som man alltid hittar tillbaka till oavsett hur mkt tid det gått. Skall bli skitkul att se henne!!

Det är intressant det där med hur människor kommer och går i ens liv. Folk som man tror man skall ha kvar kontakten med hela livet försvinner helt plötsligt ur ens liv utan minsta spår medan en bekant kan vara den som ställer upp i vårt och torrt. Men ofta så finns de närmaste runt en oavsett var på jorden dem är och det är det som är det allra bästa!! :)


De senaste dagarna

De senaste tre dagarna har jag jagat får! Fy fan för får! Nu äntligen är alla på samma ställe, men fy fan vad dunma dem är!!

Varit i skolan och jobbat, och jobbat lite hemma och fått tag i Kulturrådet via mail som tycker min uppsats verkar intressant!! Wohooo! :)

Igår ingick dessutom en mycket trevlig fika med Hellena, John, Axel, Philip och Ida från Mortis gänget (teatern i somras) Efter diskussioner om moderna konst i form av 24karats bajskorvar, Håriga greker och Europas rövhål på mysiga Hedbergs så gick vi även en sväng till ruinen för att inse att den var mörk och kall.. Lovely att se folket igen!

Vad är du mest nöjd med hos dig själv?

Har blivit utmanad av Elli

Vad är du mest nöjd med hos dig själv?


Jag älskar mina HÅR och Mitt nyckelhål (tattoon).



Det kan vara vad som helst. Något man är bra på eller tycker om hos sig själv.
Hårfärgen man har, fräknarna i ansiktet man gillar, de roliga skämten man brukar dra eller att man faktiskt kommer med smarta inlägg i diskussioner.
Det kan vara vad som helst.
Jag utmanar nedanstående personer att skriva något positivt om sig själv och
utmana fler så ännu fler kan känna sig lite bättre!

Jag utmanar ALLA som känner sig manade!


Gåshud i soffan

Det vackraste som finns på denna gjord är karlar som sjunger. Helst skall de vara flera stycken samtidigt! Det vill säga det absolut vackraste som finns är Manskör!!! Och jävlar vad håren reste sig på armarna i soffan i lördags.


LOVELY!!

Hassle

Skulle bara tala om att det enda jag lyssnar på just nu, rättare sagt den gångna veckan är Erik Hassles album Hassle. Just so you know! Skitbra!!

LORRY :D






And I am back in the game!!

Bilscenens sista line: C'est moi right now!


Sen kan man ju alltid njuta av att se hela klippet av denna för oss 80-talister kultfilm!

Energi

Är sjukt trött på att vara sjuk nu!! (ha ha ordvits :P) Eller rättare sagt trött på att inte ha ordentlig energi.. känner att jag är på väg ner i en dipp igen.. Imorn skall jag i alla fall se till att gå upp i någorlunda tid (som idag) och försöka få något gjort! Har lovat mamma att hjälpa till och städa lite i källaren. Sen borde jag jobba lite med, fixa lite inför mina nya arbetsuppgifter på kommande kursen. Och om energin flödar (tveksamt) så borde jag jobba lite med min To-Do-lista på uppsatsen. Vi får väl se om energin är med mig eller ej.. ( S :) )

fortfarande sjuk...

Även idag är jag sjuk och stannar hemma. Har dock duschat och klätt på mig kläder idag till skillnad från igår då jag gick omkring i pylle och fleecemjukisar hela dagen. Skall sätta mig och se på film nu, idag blir det Maria Larssons Eviga Ögonblick, igår var det RENT som gällde :)
Blir till att hälla massa the i mig idag med så kanske jag orkar med något imorn.. :P
Kanske även orkar jobba lite senare idag vilket jag skulle behöva..
Vi får se :)

Jag är sjuk!!

Inte har det blivit bättre sen igår! Jag är fortfarande sjuk!! Det värsta är att jag alltid tycker så jävla synd om mig själv när jag är sjuk, och idag får man minsann ingen ömkan av mor min! :( Var tvungen att gå ut till morfar för att få lite medhåll :P S tycker synd om mig med och det är tur för han det! Så idag gäller alltså att ni alla måste tycka förskräckligt synd om mig!!!!!!!

Min vanliga tur

Äh jag tar tillbaka det där med att vara lycklig! Bullshit lycklig! Jag är sjuk! Det har bara vällt över mig nu ikväll, skitont i halsen och huvet har tjocknat till. Skitapa rent ut sagt!! Vill inte vara sjuk!! Hatar att va sjuk!! Det värsta är att jag blir som en karl och tycker förskräckligt synd om mig själv, som typ nu!! Det river något så kollosalt i min hals så jag vet inte var jag skall ta vägen!?!?! AAAAJJJJ!!! aj.... :(

Lycklig?

Asså jag har inte mått så här jävla bra som jag gjort denna veckan på jag vet inte hur länge!! Tiden i Shlm var det bästa bästa på riktigt länge och jag lever kvar i de än så länge med! Plus att jag kommit igång med uppsatsen igen! Visst det kanske inte går i 100 knyck men det går framåt varje dag! Och S håller mig jävligt mycket uppe i det blå just nu ;) Ja jag skulle rent av säga att jag är lycklig just nu! Jävlar!!

Mål

Har kommit fram till att jag måste formulera mål i mitt liv. Mål som jag vill uppnå den närmaste tiden. Dem målen ser ut såhär just nu:


Skriva klart min uppsats
Göra klart samtliga rester på utbildningen
Kämpa på med KBTn
Prioritera mina vänner
Prioritera mig själv!

Detta är det jag ser framför ögonen nu. Det jag känner är viktigast att jobba med. Inte nödvändigtvis i den ordning det står här, men alla de saker är viktiga för mig nu!


Jag är på G!!

Jisses ändå!! Idag har jag varit duktig så det heter duga!! Var i skolan vid 8:00(!!) för ett möte med min handledare på uppsatsen - vilket gick jättebra! Så jag fortsatte att jobba lite med det innan mitt nästa möte som var med chefen. Jag och chefen gick igenom den kommande kursen som jag skall jobba med där jag skall hålla seminarier och "arkitekturstuga" :) kommer bli skitkul tror jag!! Sen frågade hon även om jag vill förlänga min anställning till juni 2010 och jag sa ja. Bara sådär sa jag att jag vill vara kvar nästa termin oxå. Jag som har velat om det litegrann bara sa ja. Men det känns bra ändå. Det ger mig möjlighet att avsluta allt fullt ut innan jag pyser härifrån och jag har åtminstone någon inkomst. Lönen skall dessutom höjas till nästa termin för oss amanuenser vilket blir topp!!

Efter det satte jag mig på bibblan och fortsatte att plugga lite mer! (fattar ni, jag har kommit igång igen!) Har dock hela dagen blivit störd av en viss S men det är ju trevlig störning så ingen fara ;)

Sen hem och käka och rida och nu skall jag iväg till Jennie och käka och umgås! Har inte träffat henne på jättelänge så det skall bli skitkul! :)


Intressen

Jag har länge tänkt att jag borde strukturera mitt liv. Alltså vad jag vill skall ingå i mitt liv och vad jag är beredd att jobba för. Jag behöver helt enkelt prioritera en aning. Jag gör ibland lite personliga anteckningar i mitt block och i slutet av september kan man läsa följande: Definiera dina intressen, vilka dem är och hur dem berikar dig och även om dem berikar varandra. Detta tror jag är en viktig del, men jag har inte gjort det, så nu tänkte jag göra det här istället. Det är mest för min egen del, och nu tvingar jag er att ta del av det :P

  • Utbildningen/jobbet = Kultur
  • Hästar - Western (WRG)
  • Hundar - Picasso
  • Musik - lyssna - sjunga i kör
  • Vänner - dela mitt liv och ta del av andras
  • Hallvards - gården, familjen
I stora drag är nog dessa saker det jag kan räkna som större och avgränsade intressen i mitt liv. Hur berikar dem mig då?

  • Utbildningen/jobbet = Kultur - Det är ju min karriär, det jag valt som det område jag vill jobba inom. Kulturvård. Jag har trivts på min utbildning till och från under alla tre år, men jag har ändå stannat och är idag väldigt glad över att jag har gjort det. Jag trivs idag på mitt deltidsjobb på skolan då jag är kvar lite inom området även om det är arbetsuppgifter jag inte vill syssla med hela min karriär, jag ser det som ett bra steg på vägen.Och det är verkligen inom kultur jag vill jobba!! Just nu går mina tankar mot att jag skall vidare utbilda mig till målerikonservator, något mer specifikt och praktiskt än den utbildning jag har nu, men som ändå kan räknas som en förlängning åt rätt håll. Hur berikar detta intresse mig då? Det berikar mig genom att det är något jag verkligen bryr mig om. Och då kunskap föder intresse så är jag genuint intresserad av konst, tradition och kultur. Jag känner att jag kan ha möjlighet till att bidra med n¨got inom området kulturvård, om inte inom forskning så åtminstone inom att utföra praktiska handlingar och kanske kunna bidra med kunskap till allmänheten.
  • Hästar - Western (WRG) - Hästarna och ridningen har varit en jättestor del av mitt liv under flera år tidigare. Nästan det största i mitt liv då. Kompisarna där var mina närmaste och det var hästarna som var det roliga utöver skolan. Sen under min utbildning la jag det helt och hållet på is ett tag. Jag red inte och var inte alls särskilt aktiv i klubben. Jag kan inte säga att jag saknat det sådär jättemycket. Visst har jag saknat delar av det, men då det inte alls har haft så stor del i mitt liv längre har jag ju gjort andra saker istället. Sen i nu i slutet av sommaren frågade moster Lotta (mest på skämt) om jag ville rida Åke (hennes häst som jag ridit lite förut) och jag svarade ja. Hon blev förvånad och jag med litegrann. Men just då hade jag precis varit domarbiträde på en klubbtävling och kände mig lite inne i det hela. Just nu känner jag mest att det är ytterligare en energitjuv för mig. Jag behöver fokusera på KBT och att bli klar med mina rester i skolan och då är ridningen och Åke något som mer tar än ger energi just nu. När jag dessutom inte ser någon framtid på ön de närmaste åren känns det lite onödigt på något vis. Det berikar mig inte längre. Det är inte något jag känner att jag behöver utvecklas inom. Jag har ingen riktigt drivkraft och då känns det lite meningslöst.
  • Hundar - Picasso - Hundar är ett intresse som inte riktigt kan räknas som ett stort intresse hos mig samtidigt som det är en del av min vardag hela tiden. Picasso är min hund. Mitt ansvar. Jag känner att jag absolut skulle vilja ge honom mer tid och uppmärksamhet än vad jag gör idag. Jag skulle vilja träna med honom och se till att stärka vår relation. När han är så nära mig i vardagen och är mitt ansvar då det var jag som såg till att vi skaffade honom är det något som jag känner att jag inte har skött ordentligt. MEn det är inte riktigt något som jag ser om en jobbig grej, inte något tungt som med hästarna utan något som är roligare och dessutom mer lättillgängligt än hästarna. Hur detta berikar mig? Det berikar mig i relationen med min hund, det stärker oxå mig i att jag kan lära min hund saker, att jag blir stolt över det han kan och det vi kan tillsammans. Det är oxå en aktivitet som skiljer sig från mitt "arbete" dvs kan ge mig förströelse. Och får mig ut i naturen!
  • Musik - lyssna - sjunga i kör - Musik är en stor del av mitt liv. Jag lyssnar ofta på musik. På mycket olika musik. Förut var musiken en ännu större del av mitt liv då jag även sjöng mycket i kör och spelade trumpet förut. Trumpeten saknar jag inte alls så mycket som kören. Att sjunga i kör är mcyket med gemenskapen, så det handar ju mycket om att hitta en kör man trivs i och där man trivs med dirigenten/körledaren. Senast sjöng jag i Havdhems pastoratskör och det var inte alls det jag vill få ut av en kör. Så det är samtidigt inte bara grejen med kören utan det skall vara rätt kör. Så länge jag inte hittat rätt kör stör det mig inte så mkt att jag itne sjunger i kör även om det är en grej jag saknar. Men om jag säger så här att hittar jag rätt är det absolut något jag skulle prioritera över ridningen!!
  • Vänner - dela mit liv och ta del av andras - Detta är nog det absolut viktigaste delen av mitt liv. Utan mina vänner är jag ingenting! Jag ÄLSKAR mina vänner och har ett stort behov av utbyte med dem. Vissa människor glider man ifrån, men vissa vill jag verkligen aldrig förlora och då är det till att jobba för det med. Så att prioritera mina vänner ligger högt på listan för mig. Och hur detta berikar mig vet jag inte ens om jag behöver förklara. Det jag får av mina vänner i stöd och glädje genom livet är värt 10 000 gånger mer än allt annat materiellt skit!
  • Hallvards - gården och familjen - Detta är på sätt och vis en klurig en. Det kan ju inte riktigt klassas som ett intresse, utan mer som en "tvungen" del i mitt liv. Jag älskar min familj och speciellt min mamma och morfar! Och jag älskar även denna gård Hallvards. Dock är det en del av mitt liv som är självklar och som alltid kommer att finnas här. Jag kommer ärva gården efter mamma och kommer att få ta ansvar för den då. Frågan är om jag vill ha allt det ansvaret även nu, eller om jag egentligen vill ha så stor del i det redan nu som jag har när jag bor här. Jag kanske mer vill ha mitt "eget" liv och göra vad jag vill och framför allt hur jag vill. Jag och mamma kommer bra överens det är inte det, men det är en jäkla skillnad från att ha bott själv i princip det senaste 3 åren.. Som sagt kommer detta ju alltid finnas, och min släkt med för den delen. Det är bara det där med att jag får så dåligt samvete när dem alltid vill ha mig med på saker och tycker det är tråkigt när jag inte är hemma. Men så är det ju, jag kan vara likadan.
Ja jag har nog blivit lite klokare av detta, och om ni inte har det så vet ni i alla fall en hel del mer om mig nu :) på gott och ont :)

Jag är inte ensam

Ni som har läst ett tag vet ju att jag har ganska allvarliga problem med min panikångest nu. Har som sagt börjat med KBT vilket känns skönt. Men jag har fortfarande alldeles för stort kontrollbehov över allt runt omkring mig som skulle kunna orsaka attackerna. Nu gäller det att skaffa sig verktyg för att hantera de situationer när attackerna faktiskt kommer, och inte att försöka kontrollera hela världen för att undvika dem. Det är en otroligt energitjuv att göra det omöjliga. Låten jag la upp igår Bump In The Road - Erik Hassle är jättebra för mig. Känns som en förståelse och en push på en gång. Dessutom läste jag idag ett inlägg av vår allas Blondinbella. Och jag är verkligen inte ensam om detta, har de klarat det så kommer jag med att göra det! Visst det kanske alltid kommer att finnas där men utan en möjlighet att skölja över mig och kontrollera mitt liv.



Don't give up, you will make it!


.

Datorväska - design á l'Amanda

Jag lovade ju faktiskt att visa vägen till min datorväska som jag sytt, och nu tänkte jag lägga upp de bilderna.
Skall försöka beskriva det hela lite utan att tråka ut er oxå :P Det är alltså en datorväska i lapptäcksteknik och den är grymt snygg som ni kommer se längst ner, jag är skitnöjd!


Detta mönster var det jag hade tänkt att resultatet skulle bli. Tygerna är från Vamlingbolaget, deras nya tyg Tiger, skitsnyggt!


När man håller på med lapptäcken, skär man oftast ut bitarna i tyget och då med dessa verktyg:


Då Vamlingbolagets tyger är trikåtyger så måste jag sy på dem på ett fast bomullstyg för att kunna arbeta med det, så själva lapparna sys inte fast i varandra som brukligt, utan sys fast på undertyget istället.

som denna gång är något gammalt påslakan, spelar inte så stor roll då tyget ändå inte kommer synas..

Det är väldigt viktigt att man stryker efter varje remsa man sytt på så det håller sig på plats och att tyget inte drar sig åt fel håll eller så, alltså så det håller sig rakt och fint..


Sen när alla remsor är påsydda ser det ut som så här från baksidan


Vilket gör att jag måste skära bort alla de onödiga utstickande remsorna så biten blir i rätt storlek


Och så skall den zick-zackas runt hela


Sen är själva lappandet klart, och dessa två sidor skall nu sys ihop med ett ytterliggare bakstycke och med vadd däremellan


Det svarta bakstycket är oxå ett Vamlingbolaget tyg och vadden har jag snott av mamma som har allt möjligt tyg och grej i syrummet


Eftersom det blir ett ganska tjockt lager att sy emellan så är det viktigt att nåla ordentligt så tygerna inte rör sig alltför mycket vid själv quiltningen (alltså när man syr samman tygerna och vadden)


Detta är alltså quiltningen. Vilken man även kan göra för hand eller i vilka mönster man vill. Jag hade kunnat sy blommönster i quiltningen men valde att sy ränder som ni ser. Till höger har jag alltså börjat quilta och till vänster är det fortfarande nålat.


Färdig quiltning


Det jag nu visat är det svåra med hela grejen. Man skär självklart bort den överblivna vadden så man får en tygbit i önskad storlek även här. Sen syr man ihop bitarna och sätter i en dragkedja och vips så har man en vadderad skitsnygg datorväska till sin lilla dator.

Slutresultat:

Don't give up


Vardag

Jahaja nu är det måndag igen och jag är tillbaka på ön, tillbaka i vardagen. Lite jobbigt är det faktiskt måste jag erkänna. Efter denna helt underbar mini "semester" i Stockholm så är suget efter att flytta tillbaka till huvudstaden rejält starkt faktiskt. Att få ha Mitt liv med Mina vänner och Mitt boende. Visst funkar det bra att bo med mamma i Hablingbo men det är mest detta med möjligheten till att umgås och hitta på saker med vänner som begränsas, eller bara grejen att dra ut på stan, till bibblan eller att köpa någon grej på något annat än en mataffär. När man bor i Hablingbo är det liksom inte lika lättillgängligt, vilket jag nu insett att jag saknar. Men det är mest detta med att träffa kompisar och folk jag tycker om. Shore, familjen ser jag ju otroligt mkt mer nu, men jag vill ju umgås med Mina Vänner, dem som jag valt själv att umgås med, dem som jag älskar!! Skall faktiskt ta och kolla upp ams och maila lite konservators ateljeer i sthlm och se om jag får någe napp, lite research kan ju aldrig skada :)


Hemma bäst?

Idag är det söndag. Söndag innebär hemfärd. Alltså jag skall lämna Stockholm idag. Neeeejjjeee!!!!! Vill inte!! Har haft det skitbra i Stockholm hela tiden. Har klarat av saker som jag inte trodde jag skulle klara av. Jag har växt som tusan under dessa dagar och det har verkligen hjälpt mig hur mycket som helst. Tack underbara underbar Elli som hjälper mig genom detta!! Och Sofia ett stort tack till dig med!! I love you guys!


(från Sofias fest i fredags, kortet är snott från Sofias feja, hoppas det är okej) :)

Fy fan vad jag är bra!

Jag är sjukt stolt över mig själv!! En av de jobbigaste sakerna med panikångesten är att jag har fått en del ändringar i min person som jag inte känner igen. Bland annat att jag har fått panik när jag varit runt mycket folk, folk jag inte känner och så. Det vill säga tillställningar där jag kan bli betraktad och bedömd har skrämt skiten ur mig de senaste månaderna. Vilket verkligen inte är "normala" Amanda, så det har känts jävligt weird.
Igår skulle jag och Elli till Sofia på fest, vilket från början när jag fick reda på det för ett tag sen gjorde mig skitnervös och jag trodde absolut inte jag skulle klara det.
Så igår var det dags och även om mycket av spänningen hade släppt så var det lite nervigt ändå. Dem enda jag kände var Elli och Sofia och en kille till jag träffat en gång innan, så det var mycket nytt folk.
Men vet ni vad I made it!! Det gick rent ut sagt skitbra! Kände av ett litet tryck i början av kvällen men blev upptagen med att koncentrera mig på folket och det försvann, och sen hade jag en skittrevlig kväll!! Jag är riktigt stolt över att jag klarade det! och med bravur dessutom. Stor trygghet i att ha Elli där som känne rmig innan och utan och även Sofia som visste problemet. Tack!!

Petes is on fire

Mamma satt och sydde..


medans jag mest värmde mig


när vi eldade i öppna spisen på Petes för första gången :)




Promenad vid stranden

Detta är för ungefär en vecka sedan

Jag


och picasso


var ute på promenad, och stötte även på denna lilla kis


men han var alldeles för hårig för våran smak, så vi gick hem.

Mini-semester

Då har jag nu äntligen kommit upp till Stockholm!! Efter en jättetrevlig film och mys-kväll hos Lina tog jag båten imorse, jag och Oden (bilen) och lyckades med bravur hitta ända vägen till Elli utan att köra fel en enda gång!! Wohoo!! Just nu sitter vi i soffan med våra datorer och ser på tv samtidigt, softisch :)
Skall in till Hundens Hus sen ikväll.
Tänkte lägga ut lite bilder imorn eller senare ikväll på min otroligt vackra datorväska jag sytt och hur det har gått till, jag är riktigt stolt!! :)

Rid!

Clinicen i Sanda gick jättebra. Eller ja jag var väl inte så där superbra, jag red helt fel mönster och gjorde lite missar här och där. Men jag är nöjd med lektionen! Rick var jättebra och förklarade bra och påpekade alla de saker som man egentligen vet men som man ofta (alltid) ändå skippar till slut. Och gör man det så funkar det inte! Och allt det där vet man ju, men ändå gör man det inte! Det är stört egentligen :) Som att man direkt något går lite fel eller man kommer ur balans slutar rida, typ släpper allt and goes oops! istället för att fortsätta rida på tills det blivit rätt. Som när jag skall göra byten på Åke och han börjar skutta och istället för att fortsätta driva och se till att han faktiskt byter så slutar jag rida tills han tillslut byter av sig själv. Weird eller hur, men men.. Nu får det bli andra bullar helt enkelt, rid rid rid!!

Clinic i Sanda

Skall om ca 2 timmar iväg på clinic i Sanda med Rick Lemay. Skall bi spännande, har gått som domarbiträde för honom och tävlat när han varit domare men aldrig ridit clinic för honom då det inte passat med hästar och tider och pengar och så förut, men nu äntligen! Skall bli riktigt kul att se vad han säger! :)

Tog en del pics under min lite slöa gårdag, men då jag inte riktigt har hittat sladden för att föra över bilderna (tror den är bortstädad) så dröjer det lite till de kommer upp, men jag jobbar på det!

Jobbe?

Har insett att jag jobbat alldeles för mkt denna vecka. Eftersom min tjänst bara är på 25% så skall jag ju bara jobba 10 timmar i veckan, och det har gått ganska jämt ut de tidigare veckorna, men denna vecka har jag jobbat 18 timmar!! Och räknat lite från de tidigare veckorna ligger jag då 7 timmar plus till nästa vecka. :) Så har nu mailat min chef och skall se hur de vill att jag skall göra nästa vecka. Har i alla fall bara planerat att jobba en dag, för sen bär det ju av mot Sthlm!!! Skall bli underbart att åka iväg lite!! Och få umgås med darling Elli! <3
Nej nu skall jag nog se till att organisera lite innan jag skall ut och rida. Usch det blåser idag! :(

Neeeeeejjj!!!!

Just nu är jag skitarg!! Jag skulle se ett One Tree Hill avsnitt på nätet och hade spolat fram spelaren till där jag slutade sist, och efter ca 5 minuter så säger den jävla spelaren att jag nått mina 63 minuter och inte kan se mer idag om jag inte väntar 54 minuter!!!! Skitapa!! Jag har inte alls sett 63 minuter idag!!! Jag vill se OTH NU!!!!!!!!

Karriär: Konservator?

Det som är bra med mitt jobb är att jag alltid blir så inspirerad över allt jag vill göra inom området kulturvård. Insåg igår när jag satt och presenterade kursutbudet VT10 för alla studenterna att jag vill oxå läsa mer kurser!! Det är ju skitintressanta kurser dem läser på Byggnad också (jag har gått Föremål btw). Sen igår när jag kom hem kom jag på att det är nog smartare att bygga på den utbildningen jag har om jag nu skall vidareutbilda mig. Så då funderade jag på Masterprogrammet i Kulturvård på Göteborgs Universitet. Och nu ikväll är jag mer inne på att se till att komplettera så jag kan bli konservator (det oxå på GU). Det är spännande det här med karriär och livsval. Jag studsar en del fram och tillbaka med vad jag vill. Men det är ju alltid kul att plugga faktiskt :) Samtidigt som det är det enda jag gjort! Inget ordentligt jobb (om man bortser från somrarna då)
Nej men just nu är det nog väldigt intressant med vidareutbildning till konservator. Målerikonservator i så fall. Det var ju faktiskt när jag var på just den avdelningen på Nationalmuseum som det var som roligast! Det finns som sagt ett konservatorsprogram på GU på 180 hp (tre år). Men eftersom jag redan gått ett program och (så fort jag skrivit klart min c-uppsats och fixat allt) har en examen i kulturvård, så kan det ju inekligen vara så att jag måste gå hela dem tre åren för att bli konservator, tycker jag! Dessutom läste jag att man måste ha läst Kemi A för att komma in, och om de menar något annat än Kemi A från gymnasiet är jag ganska körd! Så borde ringa och kolla det innan jag planerar vidare för min framtida konservators karriär.
Målerikonservator Amanda Nelson Johansson. Jo då det klingar inte alltför illa! he he :P

It's been a hard days work

Börjar trivas lite bättre på jobbet nu än jag gjorde i början. Kände mig lite malplacerad och visste inte riktigt vad som förväntades och så, nu känns det bättre vilket är skönt. Jag jobbar på med det jag gör och skall nu snart börja jobba med en annan kurs där jag skall jobba lite mer med uppgifter och seminarier till studenterna vilket faktiskt skall bli kul!

Har haft en ganska bra dag idag, förutom den otroliga huvudvärken sen jag gick från jobbet. Jävligt jobbig! Och idag med lite illamående oxå. Men som sagt är det inte det ena så är de det andra...

Har hittat en jacka på ellos.se som jag vill ha! Är lite irriterad över att den inte finns i min storlek i svart utan bara i beige. Hmm vill nog inte ha en beige vinterjacka, nix. surt!

Friends

Har inte kommit ut för ridning ännu, eller rättare sagt jag återvände innan jag hunnit ut för att prata med Elli i telen. Love love love den kvinnan! Vi kanske inte klurar ut världsproblem när vi pratar med varandra men jisses ändå vad skönt det är att ha henne där! Skall upp till Sthlm nu i nästa vecka till Elli, skall bli underbart!! Skall även försöka se till att träffa min andra love Belinda :)

Knock me down

Det är spännande med dessa otroliga dalar som jag oftast befinner mig i just nu. Det går lite uppåt ibland men sedan händer något så man hamnar längst ned på botten igen.
Haft en bra helg med Kia på besök. Vi har inte gjort så mycket.
Däremot har helgen inneburit två attacker varav en riktigt dålig. Fick ont i lungorna på väg hem från affären i lördags eftermiddag, så Kia och jag fick byta plats så att hon fick köra. Tog en två tabletter på en gång. En stund efter vi kommit hem var känslan borta och jag kände mig som hederliga gamla amanda igen (otroligt skönt). Sedan kom biverkningarna på tablettterna, dvs tröttheten och jag höll på att somna medan jag läste tidningen. Kämpande emot och gick inte och la mig men det blev en tidigt kväll.
Sen på söndagen (igår) så åkte vi in tidigt till stan på eftermiddagen så vi skulle kolla runt lite och fika och så innan Kia skulle med båten. Vi satte oss på Amalias café (gamla Vinäger) och efter ett tag kände jag det igen. Ungefär som på lördagen. Jag tog två tabletter där på en gång och tänkte nog att jag skulle klara att sitta kvar. Kände ganska snabbt att paniken steg och jag var tvungen att gå därifrån. Gick ner till bilen och lyckades väl lugna ner mig en aning, men smärtan i lungorna bara steg. Vi hade fortfarande en massa tid kvar tills båten skulle gå så vi beslöt oss för en liten tur runt stan i bilen och åkte norrut mot snäck. Smärtan och intensiteten blev bara värre och värre och paniken ökade ännu mer. Det tar en kvart innan tabletterna börjar verka och när jag tyckte det gått en evighet, som nog inte var mer än tjugo minuter, gav jag upp och tog två tabletter till. Vi lämnade av Kia och åkte hem. Var tvungen att lägga mig i bilen och koncentrera mig på andningen. Var i någon dvala ömsom sovande tillstånd från Vibble och hem och gick sedan och la mig och sov hela kvällen och natten tills runt åtta imorse. Idag har jag inga smärtkänningar efter attacken (som jag brukat ha) men känner mer av en oförmåga till att ta mig för något.
När jag var hos läkaren i veckan fick jag fylla i en enkät om hur jag mått de senaste tre dagarna. Och i den enkäten var det frågor om allt jag känner. Alla känslor jag har och de orosmoment som är störst för mig var med. På något vis blir man besviken för man intalar sig på något vis att just min "sjukdom" är unik, detta gäller nog bara mig. Samtidigt som det är en trygghet i att man inte är ensam, att dem vet vad det är dem möter på sjukhuset och troligtvis vet hur dem skall hjälpa mig med det.
KBT-terapeuten har inte ringt än, och hör hon inte av sig denna vecka tror jag att jag skall ringa till läkaren och kolla, jag behöver få komma dit nu.

regntunga skyar

...vart än jag ser...

Fy tusan vilket dåligt väder det är!! Bajs tråkigt
Jag som skulle rida idag. Men icke att jag ger mig ut i detta skitväder inte, nej någon måtta får det vara på det roliga.

Kia är här nu, min "mamma" från Stockholm. Alltså mamman i familjen jag bodde hos under min praktikperiod på Nationalmuseum. Så det är skitkul med lite besök. Hämtade henne vid båten igår efter ett stadsbesök med Frida och Melwin som absolut inte ville sova :) he he

Idag har vi haft en lugn morgon, haft en liten grupp från Folkan på Petes och lunchat i all enkelhet. Det blir nog inte så mkt mer än mys och snack och lite vin och ost ikväll. Känns bra med detta skitväder. Jag skall dock jobba lite, med att läsa lite texter som studenterna lämnade in igår, spännande! :)

Mötesdag

Har varit på möte på skolan för att kunna hjälpa till med e-klassrummen på nästa kurs - Arkitekturhistoria.
Haft möte på museet angående museipedagogisk verksamhet som jag skall skriva arbete om till Museipedagogiken.
Och skall strax möta Frida för ett möte på stan :)

Relativt produktiv dag för mig.
Dock stoppat i mig två tabletter idag. Gör det nu på en gång jag känner oron komma och I love my pills för dem gör att den försvinner :)

PS. är ingen knarkare .DS

Utmaning

Blev utmanad av Sofia och hade ändå inget för mig just nu.

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! LYCKA TILL!

1. Vad heter du? Amanda
2. Ett ord på fyra bokstäver: Aska
3. Flicknamn: Anna
4. Pojknamn: Adam
5. Yrke: Annonsör
6. Färg: Askgrå
7. Klädesplagg: Armlös topp
8. Mat: Aladåb
9. Sak i badrummet: Ansiktskräm
10. Plats/stad: Alva
11. En orsak att vara sen: Andnöd
12. Något man skriker: Aj!
13. Film: Aladdin
14. Något man dricker: Alkohol
15. Band: the Ark
16. Djur: Anka
17. Gatunamn: Almungevägen (I Upplandsväsby)
18. Bil: Alfa Romeo
19. Sång: Amanda med Jimmy Jansson (dålig låt, men bra text!)


____________________________________________________________
Update:

Så Sofia, nu är det ändrat



Motvind

Idag har vi klarat av ett läkarbesök, bokning av tandläkare samt inhandlande av en massa medicin till mamma som är sjuk.

Läkarbesöket gick bra. KBT-terapeuten har tydligen försökt få tag i mig utan att lyckas än så länge så det är på G i alla fall. Dessutom sa han att jag absolut inte skall vara rädd för att ta de tabletter jag fått då de inte alls är vanebildande, för jag har ändå inte tagit mer än en vid två tillfällen. Så det blir väl till att inte va så försiktig med dem längre. vilket dock inte betyder att jag tänker ta dem i onödan!

Är sjukt trött just nu och känner mest för att gå och lägga mig. Skall ut och fika och umgås lite med morfar nu vid halv tre (den obligatoriska fika tiden) och sen borde jag verkligen rida.

Det jobbiga med att gå till läkaren är att jag alltid fastnar i tankar kring mina "problem". Det blir på något sätt svårare att skaka av sig det hela och fortsätta som vanligt. Det är ju bra att jag tar tag i det, men samtidigt är det jobbigt att behöva ha det i åtanke hela tiden, det är som att kämpa i motvind hela tiden.
Klarade mig i alla fall från att gråta konstant vid detta läkarbesök jämfört med det förra, även om det var nära några gånger. Ja ja vi får se när jag får komma till KBT-terapeuten och se hur det fortlöper därifrån.

Roade mig med att steka lite bacon och värma på lite ostsås och sen koka makaroner till lunch, det slutade med att jag satt och pillade ur all bacon ur såsen och åt makaroner och sås och ajvar, he he man är lite weird ibland :)

RSS 2.0