Packa pappas kappsäck

Båda dagarna med seminarium är nu avklarde. I made it!! Måste erkänna att det första passet var roligast. Men sån är jag, jag tröttnar fort och då jag har gjort samma uppgift i två dagar så var det lite segt i eftermiddags :P Men jag är riktigt nöjd! Med den enorma paniken jag hade innan så ör jag glad att jag ens gick dit och sen att det visade sig att det jag gjorde var bra och att de flesta dessutom sa att de tyckte det var bra och nyttigt är jag skitnöjd med!! Dock är nog inte läraryrket direkt min grej, det där med att sitta inne med kunskapen är inte min grej. Känner mig sällan trygg i att jag kan det som krävs och att då frivilligt sätta mig i den situationen som karriär är nog inte topp. Även om jag klarar av det! :)

Har egentligen inte alls tid att blogga. Borde packa! Imorgon bitti bär det av mot Sthlm :) Belinda fyller 24 och så skall jag självklart umgås med lovely Elli, skall även hälsa på hos "familjen" jag bodde hos under praktiken har inte träffat alla dem sen dess så det skall bli skitkul att komma "hem" :)

Nej nu till packandet!!

Dagen D

Så då kom dagen med de första seminarierna. Igårkväll var jag ganska lugn och harmonisk och tyckte jag hade läget under kontroll.
Så imorse steg jag upp efter en lagom bra natt, gav djuren mat, fixade mig och begav mig mot staden. Väl framme skulle jag ordna lite papper innan seminariet började vid nio och jag tyckte jag hade ganska god tid på mig.. Men då det började med att jag inte fick igång någon dator, sen när det väl fungerade så var den datorn jag satt vid otroligt seg, och sen skrev den inte alls ut allt jag behövde, det tog mig en timme och lite assistans från en kollega för att lcykas få ut alla papper till studenterna! Och det var en riktg pärs (stavning?) att ta sig igenom och stressigt som tusan!! Men till slut lyckades jag som sagt och mitt första seminarie satte igång. Och vet ni vad? Det gick alldeles utmärkt!! Kunde inte ha blivit bättre! En toppen grupp studenter som gav riktigt bra feedback och diskuterade bra och hängde med i mina svängar om olika analysmetoder. Det var en riktig kick!! Helt underbart!! Vi drog till och med över tiden trots att jag var tvungen att avbryta dem flera gånger. Lovely!!! Sen var det lunch och efter det dags för det andra seminariet. Gruppdynamiken var lite annorlunda, men en del riktigt bra studenter, eller rättare sagt en som störde lite, men så kan det va.. Beslöt mig ganska fort för att jag skulle låta det rinna av mig istället för att ta åt mig och även om jag fick kämpa lite mer på eftermiddagen så blev det sammantaget ett bra seminarium det med! Är alltså riktigt nöjd med dagen!!! Och kan med gott belägg säga: Fy fan vad jag är bra!

(Idag finns inte 3 bra saker, för att jag klarade mig igenom semiarierna och dessutom med sådan bravur är att räkna som minst 300 bra saker!!)

Spotify

Dagen har faktiskt varit riktigt bra idag!
Jobbade på bra imorse, sen var det dopsamtal hos prästen som gick bra, sen en snabbis till Petes och låsa upp för några som ville ta lite bilder, sen hem o käka och landa lite lite innan jag åkte iväg till Ekegården för kören skulle jsunga. Det gick väl sådär med själva sjungandet men lyckades ropa in en snygg grej på auktionen efteråt som jag skall ge mamma i julklapp.

Är fortfarande nervös inför morgondagen med de första seminariumen som jag skall ha. Men har förberett mig ganska bra så är ganska trygg i att jag skall ha saker att göra, som förhoppnignsvis fylle rupp de 3 timmar jag har med varje grupp :) De skall få analysera som bara den! Om det är något jag är mästare på så är det banne mig att analysera!! I love it! Det är en anledning till att jag är trygg i det jag skall göra imorgon oxå, I know it och det är svårt att göra fel inom analysering.

3 bra saker idag:
1. Jag har förberett mig riktigt bra och känner mig nöjd och stolt inför morgondagen
2. Jag har lyckats ägna lite tid åt Picasso idag, trots denna hyfsat stressiga dag
3. Jag är stolt över mig själv idag, och det är en jävligt nice känsla!

Har fått Spotify av Mallan idag!! Wohoo music is back!!

3 saker om dagen

Poängen med terapin är ju att man kan få hjälp att ta sig ur de svackor man hamnar i. Och gårdagens session gjorde visserligen att jag bröt ihop totalt. Men jag lyckades även se det positiva och inse att det går att kämpa sig igenom. Med andra ord gick jag därifrån stärkt. Skönt! Min nu gällande läxa är att varje dag skriva tre positiva saker som jag uppnått under dagen. Skall försöka göra det i bloggen så ni får hänga med lite :)
Mötte upp Ida på bibblan och hade ett timmarslångt samtal om allt mellan himmel och jord, mestadels relationer och olika svackor och svårigheter som livet för med sig.
Insåg att jag var tvungen att köra hem om jag skulle få något jobb gjort, och sen satt jag kvällen ut med förberedelsen inför de seminarium jag skall ha. Både igår och just nu känns det ganska bra inför morgondagen och fredag. Visst jag är fortfarande nervös, men jag är mer trygg i att jag kommer att klara ut det. Dessutom - jag behöver inte kunna allt!

Gårdagens tre saker:
1. Fick det jobb som jag planerat gjort
2. Hade en bra session hos terapeuten
3. Halmade hos fåren, vilket jag tänkt på ett par dar

Vi får väl se vad denna dag har för tre saker att bidra med. So long!


Bajs!

Idag skall jag till terapeuten vilket jag inte alls har lust med.. Kommer bli pissjobbigt. Och jag har alltid grymt svårt att koncentrera mig efteråt med alla tankar som snurrar runt.. Och sen måste jag ner till bibblan och jobba. Måste komma vidare i förberedelserna för mina seminarium. Idag är inte riktigt min dag!

Ursäkta, min koncentration, har du sett den här nånstans?

Idag var min plan att jobba inför de seminarium jag skall ha nu på tors och fre. Och det har jag gjort. Men inte så mycket som jag borde. Det kommer alltid upp en massa saker. Det ringer en sisådär sjuttioelva gånger om dagen så man måste svara, morfar kommer in och vill prata, hunden skall ut, fåren skall ha mat, Magnolia gnäggar, tvätten skall hängas, jag själv skall ha mat, det ringer på mobilen, koncentrationen totalt flyger ut ur ens medvetande och landar någon helt annan stans. Det är inte alltid lätt att jobba hemifrån. Nu måste jag läsa!

Litteratursammanbrott

Fick panik för en halvtimme sen!! Upptäckte nämligen att de sidhänvisningar som studenterna fått inför mina seminarium på tors-fre inte stämde överens med de kapitel dem skall läsa!! Jävla skit!!
Har dock lugnat ner mig nu när jag insett att dem visst stämde, men bara i den första utgåvan. Boken Analysing Architecture kom ut först 1997 och där är sidnumrena dom skall läsa korrekta. Men i den andra utgåvan som kom ut 2003 så startar och slutar numrena mitt i olika kapitel.
I alla fall så har jag nu skickat ut ett mail till studenterna nu och hoppas innerligt att det inte skapar problem för dem! Men hatar ju att göra sådana här fel!!! Som student skulle jag bli irriterad, men å andra sidan är jag bara mänsklig och har utgått från det som stod i litt. listan, så det är ett ärligt misstag... ja ja vi får väl se hur dem reagerar... :/

Ärlighet vara längst

Har varit hos tandläkaren på kontroll av bettskenan och hur det går med den. Och som sagt går det prima, love my bettskena. Visst den är tyvärr inte så het av sig och ganska osocial om jag skall erkänna men han hjälper mig åtminstone att slappna av och minskar min huvudvärk om dagarna. Sen att ligga och bita på lite plast om nätterna är alltid nice! Eller?!?! :P

Skall jobba med mina seminarium idag. Har sammanlagt fyra halvddagsseminarium med studenterna nu på torsdag-fredag. Får se hur det går, men med lite förberedelse går det nog bra. :) Lite nervös inför det med precis som arkitektur stugan men det gick ju vägen så det lär väl detta göra med :) (hoppas jag!! gaahh)

Började på en tredje lapptäckskudde igår. Känner mig lite addicted. Tror jag måste bryta mitt beroende med en dataväska i rätt storlek till Elli kanske. Funderade annars på att ta med grejer upp att sy med hemma hos elli i nästa vecka istället så kan jag se till att det blir rätt mått på stället liksom. Får nog bli så istället. Fan vad smart! :)

Insett att karlar är ett konstigt släkte. Dem skall säga att vi analyserar sönder allting. Bullshit! Dem är fan mästare på det! Den ena säger: jag är din. efter typnågra veckors snackande. Medan den andra kutar järnet bara för lite hud mot hud. Nej herreud, ni killar måste strukturera upp er taktik!! Detta funkar inte.. Gissa inte vad vi menar för det går bara åt h-vete, ni gissar alltid fel! Kör på ärlighet! I slutet är det allt som räknas.





Gick igenom lite gamla pics och hittade denna lovely bild från i våras! Älskade minnen!
(jävlar vad blond jag va!! :P)

Helgen

Måste erkänna att min helg inte varit tipp topp direkt. Är inne i en svacka igen och blir ofta lite lamslagen när det händer och lite handlingsförlamad. Så de senaste dagarna har bestått i att lyssna på ljudbok och sy. Har sytt två lapptäckskuddar. Får ta och lägga upp bilder lite senare, är inte riktigt klar med den andra, men blir nog det ikväll. Skulle firat Jennie igår i Havdhem men var tvungen att lämna återbud då min huvudvärk spökade och jag kände att steget att lämna huset över huvudtaget var alldeles för stort. Hatar att jag inte riktigt vet vad det är som händer med mig. Fast tänker jag efter är det mina konstanta funderingar hela tiden. Funderingar över allt ifrån jobb, skola till väldigt mycket terapi-funderingar.. Det tröttar ut mig.. Skall till Sthlm nästa helg. Skall bli skönt att komma bort lite igen, och ha lite "semester".

Utan min mobil

Varit lite seg på bloggfronten. Var jobbigt hos terapeuten igår, börjar komma till de djupt rotande beteenden jag har och som hela min värld funkar runt, vilket gör dem jävligt svåra att bryta, eller till och med bara tanken på att ändra dem och mitt tankesätt är jobbigt! Grymt jobbigt! Fortsatte med fika med mamma och Lina på ringduvan. Lina berättade att dem skall flytta till Sthlm i januari!! Kom lite som en chock, även om jag visste att det var på g. Det kommer dock bli toppen med Lina i sthlm även om det kommer bli riktigt tomt på ön!! Sen var det hem mot kören och sjunga julsånger som gällde innan jag slocknade hemma.
Idag har det  varit lite mindre action på mentalfronten. Åkte in till stan med mamma, satt lite på bibblan, käkade på skolan och sen var det inte mkt mer med det. Har pratat med Kulturdepartementet i telen idag om uppsatsen. Känns som det är på god väg och som att jag har bra info på fötterna som jag nu bara måste få något vettigt resultat av! Insett att jag är ganska beroende av min mobil. Jag får panik när jag inte vet var den är. Det störda är att jag alltid måste ha den med mig, oavsett om det stället jag går till har täckning eller ej. he he
Pratar med lovely Elli i telen, love that girl!! Eftersom alla mina darlings finss i sthlm och denna underbara ö tyvärr inte har så mycket jobb att erbjuda en antikvarie så blir det nog flytt till Sthlm nästa höst! Kommer vara lovely att vara så nära folket och civilisationen igen, och Elli!! <3

Arkitekturstuga

Skall strax ha min första Arkitekturstuga med studenterna. Vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig, är lite smått nervös. Men tror att det kommer att gå ganska bra. Skall utgå helt och hållet utifrån deras behov och önskemål och så får vi se hur det går. Har läst på lite om den romanska och gotiska arkitekturen igår och imorse för att friska upp minnet lite. Som sagt var liiite nervös :P

Kanske blir en tripp till Lkpg till nästa helg, får se om det funkar.. också lite nervöst :P

Så Olika

Var ju på bio med Moa igår och såg Så Olika av Helena Bergström. För att vara en Helena Bergström film var den ändå helt okej. Det mesta av behållningen låg dock i att få se Johan Wideberg på duken igen!! Underbar skådis som fått alldeles för lite uppmärksamhet de senaste åren! Hans blick i denna film naglar sig fast hos en, tro mig! :)







Han spelar en djuskötare på Skansen, som om jag kommer ihåg rätt heter Christian. Och hallå vilken brud har inte någon gång i sitt liv blivit svag för en snygg djurskötare, det kan ju bara gå på ett sätt :)
Hoppas vi får se mer av Johan Wideberg i framtiden!!



Okej okej jag erkänner, jag har en svag sida för Johan Wideberg sen mina unga år.. :P men han är i alla fall bäst i filmen!! så det så!


Sexy bett!

Skall strax iväg till tandläkaren för att få min bettskena! Oh sexy! Nej men allvarligt skall det bli jävligt skänt, har haft ont i käkarna nu igen de senaste dagarna. Det går lite upp och ner. Men en sak jag insett är att jag inte kan äta cola-ferrari-bilarna som nu har blivit mitt favvo lösgodis, detta är katastrof! Dem är alldeles för sega och hårda och överanstränger min käke något kolossalt. Vilket gör att jag får ont i käkarna och huvudvärk resten av kvällen. Rättare sagt är allt segt godis problematiskt, bajs! Men jag hoppas i alla fall att det skall bli bättre med bettskenan, så jag ser nästan lite fram emot besöket idag!
Sen skall jag vidare in mot stan på biobesök, skall se Så Olika med Moa. Skall bli kul med lite avbrott från vardagen, inte riktigt my kind of movie men men det blir nog kul! :)

The look

Amanda bakar paj: Har stängt av ugnen men låter pajen vara kvar i på eftervärmen. Går ut tar en cigg går in och sätter sig vid datorn. Kommer på att pajen fortfarande står i ugnen, springer ut i köket och tar ut pajen och ställer den på spisen. Kollar över till receptet och tjuter av glädje!!!



Ser ni?!??! Min paj ser ut precis som pajen på receptet = SUCCESS!!! Sjukt nöjd!! Visst att den är jävligt god och så, men det är en bisak, det viktiga är att den ser ut som på receptet!! Den är utsidan som räknas i pajvärlden! :P


Produktiv dag?

Jag blir fan deprimerad av detta skitväder! Det kan inte ens regna ordentligt utan det bara är fuktigt i luften hela tiden och små droppar som kommer lite då och då. Bajs!
Idag skall nog bli en mer produktiv dag en gårdagen :P Skall sätta in innanfönster i mitt rum (det sista som är kvar i huset), byta till vinterdäck, och dammsuga lite - mamma sa att om jag tar ett rum tar hon resten, fair deal! :P

Är jag din? Eller är du min? Jag hoppas verkligen att jag mest är min egen!

Njut :)





ha ha ha ha ha ha ha ha :D Hilarous!

Fejan

Fejan status: lagat jäkligt god fisk i ugn, käkat, diskat och har en paj i ugnen som skall ätas med klass framför körslaget om en timme, great avslut på en slapp-dag!

Insett att jag faktiskt kan laga mat, bara jag vill :) Typisk amerikansk pecanpaj som står i ugnen, spännande!! Dessutom lyckats inse att alla karlar inte är likadan, mitt påtvingade smeknamn "manshataren" kanske är på väg bort? :P

Broarna i Madison County

Filmen gick på SVT igårkväll och jag såg den för första gången. Jäklar vilken sorglig film. Gjorde bokstavligt talat ont att se den. Kan bero på mitt eget lite bräckliga tillstånd, men jisses den satte sig hårt rakt in! Otroligt vacker film! Merly Streep är så bra! Och aldrig aldrig har jag sett en så sårbar och vacker Clint Eastwood!! Pure Beauty!!


"And in that moment, everything I knew to be true about myself up until then was gone.
I was acting like another woman, yet I was more myself than ever before."

Francesca - Meryl Streep


 


Jobba på bibblan

Har suttit på bibblan och jobbat idag. Och känner mig riktigt duktig! Har kommit en bit på väg med förberedelser inför seminariena jag skall ha v. 48 och känner att jag är en god bit påväg! Vill göra någonting givande för studenterna samtidigt som det skall vara något som jag känner att jag klarar av, och nu känns det som jag har en bra grej! I'm glad!!

Sömmerska

Jag har blivit Elli's privata sömmerska nu :P Dock visar det sig att dataväskan jag sydde till henne är för liten.. :( så är det någon som vill ha en rosa dataväska till en liten minidator, hör av er! Jag får sy en ny till Elli. Skall dock börja med att sy en kattbädd till Skinkan, Ellis sphynx. Det blir en vändbar kattbädd som såhär. Fast med Skinkans stamtavle-namn på den nedre delen istället för på den vända kanten. S*Jean Dark Elvis Presley - jävligt långt namn men det skall nog gå bra :P Ordern är svart bomullstyg som yttertyg och klarblått fleece som innertyg, namnapplikationen i klarblått tyg. Var i Hemse igår och skulle köpa fleecen men de hade inte rätt färg, alldeles för ljusblå så det blir till att kolla i stan istället. Får se om vi hinner det idag efter att mamma är klar med sina möten.
/Amanda - sömmerskan

Halleluja

Jullåtar is the shit!!


Just ask the question

Är jävligt dålig på att fråga hur jag skall göra saker och ting, alltså på jobbet och så, när det gäller sådana saker som jag anser att jag borde veta. Så till den grad att jag lägger all energi på att anta vad som förväntas av mig istället för att fråga. Och då blir det jävligt svårt att försöka täcka upp alla de möjliga förväntningar som kan finnas. Ansträngande värre. Nu är min terapeut läxa att tänka på vilket som sparar min energi, om det kanske inte kan finnas något positivt med att ställa frågan och slippa att lägga energi på att försöka anta vad andra männsikor tänker och menar. Men det är ett jävla steg för mig att ställa frågan... puh jobbigt!

Håller på och funderar på hur jag skall göra med jobbet till nästa termin. Om jag skall ta det eller ej. När jag blev tillfrågad av chefen sa jag genast ja. Men då jag inte skrivit på något kan jag ju fortfarande ändra mig, och jag vet inte ritkigt.. Det är mycket som talar för både och.. Vi får se helt enkelt.


Julmusik

Igår när jag varit hos terapeuten åkte jag till Ica Maxi och handlade och hittade en julskiva med EMD. Den går nu varm i spelaren och skapar otroligt bra stämning!! I love julmusik!!
Fick en kommentar på Fejan att man absolut inte skall börja lyssna på julmusik före första advent, bullshit säger jag! Julmusik är godkänt från och med september om du frågar mig :) Eftersom jag sjungit i kör i princip hela mitt liv så måste man börja träna i tid med julsångerna, därmed är det aldrig för tidigt!!

LOVE JULMUSIK!!!!

Två naglar fattigare

Oj oj oj shit vad trött jag är efter Danmark... har sovit till tolv idag och sen in till stan till terapeuten och sen hem o se film och nu skall jag dricka lite the innan sängen kallar. Man e allt lite sliten etfer fyra dagars konstant arbete.

Vi startade med båten från ön på tisdags kvällen. Landade i Vinslöv hos Helene efter en snabbvisit hos GunBritt i Åseda. Tidigt på onsdag morgon masade fyra stora damer in sig i en volvo och begav sig mot danska gränsen, väl framme i Fredrecia blev det en massa förberedelser innan tävlingen skulle börja på torsdag morgon. Sen var det tävling och fullt upp i hela torsdag, fredag och lördag och halva söndagen! puh! Tävlingen var jäkligt kul med vissa riktigt dukitga ryttare!! Det är alltid kul att se ritter som är sjukt bra, nästan så man ryser, wohoo!! Det är så sjukt lärorikt och roligt och intressant att gå som domarbiträde - I love it!!!

Det jävligaste är att två av mina naglar har gått av!! så är det när man jobbar hårt :P

Danmark

Idag bär det av. Jag skall iväg och jobba som domarbiträde i Danmark på en stor westerntävling. Åker från ön idag och över till Danmark imorgon. Kommer bli ett par slitsamma dagar, men det brukar uppvägas av folket och lärdomen. :)
Är lite orolig över hur panikångesten kommer te sig därborta. Skall träffa terapeuten idag innan jag ger mig iväg. Förra veckan pratade vi om att jag inte skall måla fan på väggen. Och jisses ändå vad jag har tränat på det vad gäller Danmark-resan, så det skall nog gå bra!

Dop

Jag är inte döpt. Detta är något jag funderat ett flertal gånger på vad det egentligen har för betydelse. Exakt varför jag inte blev döpt som barn vet jag inte. Men faktum kvarstår att jag inte är döpt. So what tänker ni.. Jo men när det är en sak som bekymrat/konfunderat mig så länge (flera år) som detta faktum har, så är det faktiskt en grej som tar energi av mig.
Nu skall jag gå in på något som jag i vanliga fall håller väldigt privat. Och det är min syn på min tro. Jag är kristen - Det är en statement som dem flesta nog skulle kunna hålla med om, även vad gäller dem själva. Man är uppvuxen med kristna helger och har en del kristna värderingar. Jag är troende - Nu börjar det nog bli lite skillnad i lägret. Att precis förklara min tro för andra är svårt. Att tro är att ha hopp, att lita på godhet, att ha förtröstan och för mig även att ha en frid. En viktig del är även gemenskapen som finns. (Detta innebär dock inte att jag tror på allt som står i bibeln.)
Att som troende inte vara döpt och därmed inte "rättmätigt" en del av den kyrka jag går i känns helt enkelt fel. Jag tror kanske inte att det kommer göra en sån stor skillnad egentligen, men jag kan känna mig som en del på ett annat vis. Min tro kanske inte blir djupare, större eller annorlunda på något vis. Min tro är privat. Men min tro är inte något jag skäms för. Däremot har jag svårt att diskutera den med andra just för att den är så privat för mig och för att jag inte tror på att man kan förklara sin tro så att den blir förståelig för andra. Jag tror på Gud och vill vara en del av hans församling, en rättmätig del av den.
Därför skall jag döpa mig. Vid 22 års ålder. Och det med mottot "bättre sent än aldrig" i huvudet.
Pratade med prästen igår när jag var i kyrkan och sjöng med kören, och dopet skall nog bli av redan i december. Kommer ske i Hablingbo kyrka med familjen med.

(har ni funderingar så fråga, så skall jag besvara dem bäst jag kan, men jag lovar inget :P)


Delar av 31 oktober

           



        


RSS 2.0