Volontärtiden

Har de senaste dagarna varit lite nostalgisk över Volontärtiden och tiden då vi umgicks hela gänget från utbildningen; Jag, Karin, Pamela, Lina, Henke, Jocke, Johan, Erik och Anna. Vi hade ändå jävligt kul! Och festerna i lokalen! :) Jag och Pamela och Karin i Karins lägenhet med filmkvällar och tjejsnack. Inflyttningsfester varje gång vi flyttade hit och dit. Henkes återkommande skål för friheten. Alla i ring med armarna om varandra sjungandes Halleluja med gråten i halsen för att allt bara var så jävla vackert! Livet var enkelt och fint, det var en fin tid :)


jobb jobb jobb

De senaste dagarna har jag stressat som en galning. Hade seminarium i Modern Design igår eftermiddag mellan 13-17 och idag mellan 9-16 så förberedelserna har tagit upp hela min tid. Sen är det mycket med utställningarna på Petes som det faktiskt är invigning på den 15 maj! Shit! Så även om detta med seminariena är slut nu idag så är det fullt upp med Petes och sen den andra kursen Föremålens historia där jag skall hitta på lite spännande saker för studenterna. Puh! Jag vill ha semester nu!

I can see!!!


Måndag

Nämen har man sett, inget inlägg idag, det måste genast ordnas! :P
Har spenderat en stor del av dagen i luren med mina lovelysar Bambi och Bepe <3
Har även jobbat litegrann (mindre än jag borde dock) och varit på studiecirkel och sett på filmer med tanterna :)

Imorgon är det full rulle. Möte på tryckeriet inför utställningen på morgonen, hem och jobba och invänta posten som nog kommer med mina glajjer imorn! *håller tummarna* Och sen iväg till stan för möte på skolan. Vi får se hur det går :)

Bland bråte och damm

Just när jag som bäst satt och läste och funderade över att jag var så förbaskat trött i ögonen och bara ville blunda hela tiden så slog det mig! Kabooom! Jag har ju ett par läsglasögon sen jag pluggade i Sthlm nånstans! Så jag sprang upp på övervåningen och efter letande ett litet tag så hittade jag dem i ett väldigt dammigt fodral i ena bokhyllan. Så nu sitter dem på näsan när jag läser och jag måste säga att det hjälper avsevärt! Tänkte jag skulle bjuda på lite glamour-bilder från mitt lyxliv, so be my guest: Voila!


Fasligt irriterande liten text för en halvblind tant


Men så hittade jag dem och livet blev med ens mycket enklare!


Till och med så pass mycket bättre att jag var tvungen att le! :D


Work in progress


Är dock fortfarande aningens trött i ögonen och skulle helst blunda en bra stund, men work is work so bite it.

So long bitches ;)

My eyes!

Är just nu grymt trött i ögonen. Det är en mäkta anstränging för dem utan glasögon för typ fjärde eller femte dagen nu. Hoppas innerligt att glasögonen från Lensway kommer imorgon med posten!! Koncentrationen funkar nämligen inge vidare utan ordentlig syn. Skitirriterande! Och huvudvärken har börjat gnola med.

Fan vad jag klagar hela tiden! Hoppas på bättring på den fronten när maj har börjat, även om det lär va grymt mycket att göra fram till den 15 maj, då det är öppning på Petes. Efter regnet kommer solsken! :)


Lite jobbångest sådär bara

Har skitmycket att göra i veckan som kommer. Möten, seminarium som blivit flyttade för att jag var sjuk, seminarium som är där dem ska och en massa förberedelser inför dem. Skall sätta mig och läsa inför det senare nu. Vill inte riktigt. Vill ha söndag, läsa min bok, njuta av livet, se en film.
Folk pratar hela tiden om hur viktigt det är att njuta av livet och göra det man tycker är kul. Ja självklart är det så och det skulle jag gärna göra, om det inte råkade vara så att jag inte är född med en silversked i mun och därför faktiskt måste jobba för att få mat på bordet. Jag har enorma studieskulder som bara kommer växa. Jag har aldrig haft ett riktigt jobb utan bara småjobb och sommarjobb och min lön har aldrig varit så hög att jag någon gång känt att det är lugnt denna månad, jag kan ta det lugnt och vara säker på att jag fortfarande har pengar den 24:e, nix det har aldrig skett. Jag är just nu lite bitter, men samtidigt förhoppningsfull. Jag kommer aldrig ha en buffert på banken, jag kommer aldrig tjäna så mycket pengar som jag kanske skulle vilja, jag kan lova att jag ständigt kommer ha skulder till csn eller bank eller vad det nu är, men jag kanske kan vara lycklig ändå. Jag kanske faktiskt är den som då måste njuta av livet och av det jag har. Shore att jag måste jobba emellanåt men då mitt mål alltid är att försöka ha jobb som jag tycker är kul så borde det inte vara något problem egentligen. WTF amanda du älskar ju ditt jobb, så ryck upp dig nu och gå och läs texten om kvinnlighet och postmodernism! Go for it!

2 dagar i Paris

Jag och mamma har precis sett klart filmen 2 dagar i Paris en helt underbar film!! Den kan nog klassas som en romantisk komedi, men definitivt inte av den söckersötsliskiga typen, oh nej, denna film skulle jag lätt kunna ha i min hylla! Helt hysteriskt rolig! Och man blir ju inte mindre sugen på att åka till Paris och Frankrike, J'adore Paris!

Adam Goldberg och Julie Delpy i 2 dagar i Paris

Marion och Justin är vad man skulle kunna kalla ett multinationellt par; han är amerikan och hon är fransk. De lever i USA och bestämmer efter en resa till Venedig att mellanlanda två dagar i Paris. Deras förhållande ställs på prov när Justin under två dagar får umgås med Marions högfärdiga, icke-engelsktalande föräldrar och diverse av Marions flirtiga ex-pojkvänner.

BAMBI 24 år!!

Idag fyller Elli aka Bambi år!! Hela 24 jordsnurr som det heter. Inte så farligt om ni frågar mig, men bambi hon själv verkar ha lite ångest. Den tycker jag dock hon skall kasta bort totalt idag och även om hon inte har sin absolut allra kärasta vid sin sida för dagen, nämligen jag, så får hon försöka överleva ändå ;) Hoppas din dag blir alldeles underbar och STORA ENORMA grattiskramar och pussar från mi :)


Pissepottafis!

Har lyckats få i mig aningens mera mat idag än igår. Nyss lyckades jag med bedriften att äta 1 vårrulle, 2 kiwis och en halv mugg youghurt. Det enda som var gott var kiwisarna. Det andra smakade urk och blää och pissepottafis! Jag tror inte riktigt kroppen har bestämt sig för om det var bra eller dåligt att käka, och om den skall behålla maten eller behaga se till att få ur sig det hela igen. Who knows, det lär märkas så småningom.
Fick ett bekräftelsemail av lensway.se där dem sa att mina glasögon skulle vara här imorgon. Jag betvivlar detta av två skäl. 1 det är lördag imorgon 2 jag bor på gotland. just dem två skälen tillsammans gör att jag lär få vara blind tills på måndag. Men herregud jag ligger ju bara i sängen så det gör ju inte mig något :P

(Pissepottafis är ett ord jag måste använda mer i min vokabulär - det säger så mycket!)

Lill inte de..

Jag är helt galet mycket sjuk... Så det är mega mycket synd om mig! Har legat helt utslagen i sängen sen 4-tiden igår och innan dess var det inte mycket mer att hänga i julgranen heller, då jag ockuperade soffan istället. Nu har jag dock tvingats kravla mig ur sängen då jag har en synundersökning bokad i Hemse om en stund. För när man mår skit, är yr och mår konstant illa och bara vill sova så hjälper det inte att hela världen är suddig så fort man öppnar ögonen. Blääää och Go natt.

Bläääää

Mådde illa hela dagen igår och har nog insett att det måste vara något annat än efterdyningar från attacken. Helt slut hela dagen och mådde illa. Och tyvärr måste jag erkänna att det än så länge är samma symptom för idag. :( Natten blev likadan som den förra, svårt att sova, mådde illa, gick upp och spydde och sen gick det bra att sova. Konstigt det där. Nu skall jag ta och se om jag eventuellt får i mig lite mat idag och får ha det kvar, så får vi se hur dagen utvecklar sig. Skall ju egentligen ha seminarium imorn på Modern Design kursen, men det lockar föga just nu. Vi får se...

Halvblind till 4 maj?!?!?!!!

Mamma ringde nyss och hade lämnat in min glasögon som enligt optikern skulle gå att hämta ut den 4 maj. Den 4 maj!!! Det är hur länge som helst tills dess, rättare sagt 13 dagar, nästan två veckor!!! Aldrig att jag kan gå utan glajjer i två veckor!! Skall ringa och boka synundersökning imorn och sen beställa från lensway. Så det så! Baajs!



Nu har jag beställt tid hos optikern för synundersökning imorn. I Visby på eftermiddagen. Men nu slog det mig att jag kanske inte får köra till stan utan glasögon imorn. Hmm... Får se om mamma kanske kan köra mig eller om jag skall ta bussen. Baaajs på allt!

Jo rå så att ehh...

Kunde inte sova igår. Frös som tusan och hade stigande känningar hela tiden. Hade dessutom alldeles för mycket tabletter i kroppen. Efter några timmars stretande fick jag istället ge mig och spy upp allt. Vilket är en vanlig företeelse när känningarna är så långvariga. Så efter att ha fått ur mig allt kunde jag äntligen sova. Puh. Imorse var det dock riktigt segt att ta sig ur sängen och just nu vill jag bara tillbaka till sängen igen. Som toppen på isberget lyckades jag ha sönder mina glasögon när jag skulle ta fram dem imorse. Skackeln gick av. Så nu är jag halvblind dessutom. Glasögonen fick nämligen åka med mamma in till stan och förhoppningsvis bli lagade under dagen. Men det påverkar ju mig inte till det bättre att behöva kisa. Jag vill sova!

Take it away, maestro!

Man kunde ha trott att dagen skulle bli en bra dag. Men så blev inte fallet. Strax efter lunch började ett anfall som har hållit i sig till ungefär sjutiden. Påfrestande. Har denna gång föröskt fighta det mer själv vilket har dragit ut på det. Har dock använt mig av tabletter med men det har ändå tagit en bra stund att få bort. Det har dock inte varit så ihärdigt så jaghar kunnat göra lite småsaker samtidigt men inte för ansträngande. Gud skall veta att jag är trött på skiten.


Update: 21:26

Har fått aningens känningar igen och skall strax gå i säng och ta lite tabletter och hoppas på det bästa. Försvinn!!

Här eller där?

Just nu är jag glad! Jag har sökt roliga utbildningar. Jag är inte sådär super-orolig inför hösten, det ordnar sig alltid. "Det löser sej" som vår kära Timbuktu sjunger. Och jag har spenderat förmiddagen på Petes i solen och med kaffe och småsnack med härliga människor. Älskar jobbet på Petes!
Funderade en del igår på hur jag eventuellt skulle göra om jag kom in på Teaterkostymproduktions-utbildningen. Den är ju på distans helt och hållet så jag skulle kunna vara precis var som helst och plugga den. Den senaste tiden har det lockat mig mycket att stanna på ön. Jag älskar Gotland! En fundering var att försöka få en lägenhet i stan igen. Eller faktiskt stanna hemma ett år till. Dock med lite modifieringar här hemma. Mamma skall oxå gå utbildning i höst och om även jag kommer in på en då kreativ och skapande utbildning kräver det ju våra utrymmen här hemma. Så vi pratade om att jag skulle få halva undervåningen till mitt förfogande så får hon mitt gamla rum på övervåningen. I like! Jag har redan planer för omorganisering i möblering och så vidare härnere :) Men sen igårkväll ringde min kära kusselusse Erika och snicksnackade lite och nämnde att hon gärna bor i Stockholm till hösten och att om jag oxå styrde min kosa mot huvudstaden så skulle man ju kunna tänka sig att slå våra kloka huvuden ihop och kanske dela boende. Det lockar ganska mycket faktiskt så just nu står det mellan två bra erbjudanden. Vi får helt enkelt se hur det blir vilken utbildning jag kommer in på och vilken utbildning jag väljer att gå. Det där med planering är ju inte min starka sida, det blir somd et blir och oftast blir det bra! Jag är i alla fall glad just nu och det är bra! :D

Teaterkostymproduktion!

Min mamma suckar ljudligt när jag återigen berättar för henne om min nya plan för karriären. He he. Stackars kvinna som får stå ut med alla svängningar hela tiden. Häromdan var det målerikonservator sen blev det kulturarvsvetare, sen blev det modedesigner och idag är det teaterkostymproducent! Det är egentligen hyfsat klockrent. I <3 teater + I <3 textilt hantverk = I <3 teaterkostymproduktion. Plus att detta ger mig användning för mina stilhistoriska kunskaper. Det är en ettårig utbildning som jag nyss va och la ansökningarna på lådan för. På Kalix folkhögskolan. Hmmm tänker ni nu, Kalix... Amanda i Kalix. Vart fan ligger Kalix?? Men ni kan vara lugna mina damer och herrar, ty det är en distansutbildning. Jag kan alltså bo och vara var jag vill, lite här lite där och lite överallt med andra ord. Man kan självklart ifrågasätta att ha en kreativ utbildning på distans men ja why not?! Ansökningarna är i alla fall skickade så nu får vi se. Om ni ser mitt namn med Roine Söderlundh, Morgan Alling, Karl Dyall and you name them so bli inte förvånade mina vänner, jag har bara kickat lite ass! :D

The fall?

Samtidigt som jag sitter och jobbar lite med projektete så funderar jag på vad som kommer ske till hösten. Vad skall jag göra? Hur skall jag gå vidare i min karriär? Jag kollar och söker lite utbildningar och förösker hitta olika lösningar som jag tror skulle kunna tillfredställa mig. Vad skall jag bli när jag blir stor? Eller kanske rättare sagt vad skall jag göra i höst?


Jag är inte galen

Lästa i DN:s söndagsbilaga ett litet reportage om Anna Lithander som skrivit boken "Jag är inte galen" om panikångest. Läste reportaget och gick sedan genast in på bokus och beställde hem den. Det är en trygghet för mig att läsa och höra om folk som har det likadant. Självklart önskar jag ingen den förbannelse det är att ha panikångest men ibland är det skönt att få känna just den känslan att man inte är ensam och framförallt att man inte är galen. Har haft en del attacker igen de senaste veckorna, och så sent som natten till lördag så vaknade jag av en ganska kraftig attack. Ibland har jag inte ens orken att fighta dem som jag borde, så ibland blir det bara tabletter och sen sömn. Och dem försvinner för tillfället men jag vet att dem kommer tillbaka. Jag kan och vet hur jag skall reagera. Och även om jag kan känna symptomen tidigare och även om jag vet att chansen finns att dem kan komma, så slår dem så pass ofta till helt oförberett att man kommer ur balans och ur fokus vilket gör det svårt att fighta dem. Längtar tills jag får hem boken och skall då sluka den med hull och hår. Jag är inte galen.


Sunny sunday

Åh äntligen söndag!! Jag hade mina planer på en sovmorgon, men dem gick i stöpet när jag vaknade vid åtta och inte kunde somna om. Så upp och hoppa och kör igång bara. Har dock mestadels tagit det lugnt och slappat idag. Var iväg en sväng till Kicki på Huskroken där jag köpte mönster och garn till tunikan. Mamma skulle snickelisnacka lite och jag skulle prata lite om att tunikan töjt ut sig så mycket nu när jag använt den så den är stor som ett hus, så efter lite funderingar kom vi fram till en ylletvätt i maskin och sen får vi se vad som händer med den. Just nu ligger den på tork på golvet i badrummet :) Annars har jag inte gjort annat än slappa, kollat på svt play (<3) och stickat :) Detta är mitt nya rosa (!) projekt. Det skall bli en halsduk someday :P


(lite för mycket blixt så det är inte riktigt rätt färg, inte så blekt som på bilden, men you get the point)

Cabaret

Äe nyss hemkommen från föreställningen Cabaret med Gotlands Musikalkompani. Och jäklar vilken föreställning. Så mäktig. Man går som publik från att sitta och spritta i kroppen till tonerna av "Wilkommen, Bien Venue, Welcom" till att rent fysiskt må illa över det som sker på scen. Starkt. En del helt makalösa skådespelarinsatser, som gjorde en mäkta imponerad! En viktig föreställning på flera vis, så ni som befinner er på Gotland, för guds skull GÅ OCH SE CABARET!!!

Good day

Har haft en tipp topp dag idag! Har haft ett halvgrin till leende på läpparna i princip hela dagen. Umgåtts och pratat med underbar människor. Varit på bra föreläsning i Modern Design igen. Sen hade jag en toppen bilfärd hem med telefonen klistrad mot örat hela vägen. Och sen en hyffsat bra körövning. Helt enkelt en jävligt bra dag!

HA!

Det är så fruktansvärt skrattretande så jag kan faktiskt inte sluta le idag. Ha ha ha ha! HA!

Beautiful walk

Tog en promenad ner till stranden precis vid solnedgång, makalöst vackert. Jag älskar Gotland!






<3 Hassle


Nice läsning

Det är förbaskat roligt att jag har träningsvärk i arslet sen jag bytte däcken igår!! Rent hysteriskt kul faktiskt!! ha ha ha ha ha ha ha

Roar mig med lite seminarie-läsning idag. William Morris är avklarad och nu återstår Le Corbusier och Bauhausmanifestet av Gropius, jävligt nice läsning faktiskt! Så jag skall ta tag i det nu :)

I'm getting pissed


Uppdatering 16:24

Le Corbusier är krånglig! :/

Amanda till världen, amanda till världen, hör ni mig?

Jag blir så trött på mig själv! Varför bryr jag mig, ingen annan som gör det så varför skulle jag? Likgiltighet är bland det värsta jag vet. Bli gärna pissed eller överlycklig, men likgiltig? Go fuck yourself! Kan dock le lite åt insikten. Shore att det är en negativ grej men I was right! Sooo bite me! Det roligaste är nästan den totala okunskapen och ovetandet, det är nästintill skrattretande faktikst. Det icke existerande intresset är en vanegrej. Världsbilden med skygglapparna må va underbar, men falsk min vän, falsk. Glasögon kanske?

Skygglappar

Hjärnan fick sitt lavemang igår, underbart! Thanks biaaatch ;P

Har haft ett inlägg "på tungan" ett par dagar men får inte riktigt ur mig det hela. Nja det får nog bearbetas några dagar till eller så kommer det aldrig ut, vem vet.

Skygglapparna har definitivt åkt på, och det är nog lite synd om du frågar mig... men det är väl just det...

Petes

Idag har jag äntligen fått tummen ur arslet och bytt däcken på bilen. Det är ju inte många dagar kvar nu innan det är ett måste med sommardäck, så det var nice att få det ur världen. Och så fick jag ju proffessionell hjälp av Picasso oxå :P

Sen har vi varit på möte på Petes med museet. Lite allmän avcheckning oss emellan innan säsongen sätter igång.
Insåg att jag saknat stället lite. Det är så makalöst vackert! Kolla här bara:








Lavemang

Min hjärna behöver lavemang

Obligatoriskt

Och ännu en dag har gått.
Det var nästan lite konstigt att vakna imorse och inte bli väckt av att mamma ropar och behöver hjälp med lammen, så man kan nästan säga att jag fick sovmorgon :P Det är verkligen total babyboom i stallet, igår blev det sammanlagt 10 lammungar och idag 6 lammungar. Så nu är det till att bjuda på den obligatoriska bildkavalkaden:

           

Tunikan!



Igår blev den klar!! Det är mysfaktor på hög nivå idag när jag myser omkring i min egenhändigt stickade tunika i handfärgat ekologiskt kravmärkt gotlandsull i purpur kulör. Jag är fan bäst!

   



Miffo

Miffo


Jesus & Baby-boom (weird kombo :P)

Nu är de det allra sista kvar på tunikan som jag stickar. Bara kragen kvar, har kommit kanske en tredjedel på kragen. Men just detta sista tar en sådan evinnerlig tid.

Idag har vi varit i kyrkan allesammans på morgonen. Älskar att gå i kyrkan. Känner mig hemma. Får ett lugn. Och alltid en stunds stillhet för bön. Borde gå oftare och skippa dålig undanflykter.
Har ett tag faktiskt haft i åtanke att ha Jesus som tatueringsmotiv. Finns en jättefin Jesus staty i Hablingbo kyrka. Det är så mycket det står för som jag tror på och lever för. Men jag vet inte vi får se. Det är definitivt inget aktuellt då man ju faktiskt måste ha pengar för att tatuera sig, och det vet jag ju knappt vad det är :P

Efter kyrkan kom Lotta och mormor hit och vi firade Mamma som fyller år imorgon. En jättegod fiskgryta med saffran stod på menyn :) Mmmm

Annars har vi haft baby-boom med lammen idag. Sex levande små saker. Tyvärr var det en tacka som fick felläga just under lammning och som nog haft det ett tag innan vi fick syn på henne så både det lammet och det andra i magen var döda när dem kom ut. Sånt som händer, men hoppas bara tackan fortsätter att må bra!

Aningens

Det är aningens förvirrat just nu för min del. På flera håll.
Antagligen lite för mycket tankar på det ena och det andra vet jag inte riktigt vad.



Jag vet att jag gör det själv. Sätter mig i den situationen. Och jag vet varför, även om jag inte tror du inser förlängningen. Gör mig aningens pissed och besviken på mig själv. Skall tänka mig för.

Uno

Tycker det är lite surt när man har lite sådana där halvplaner för dagen och sen så lyckas dagen pasera utan att man egentligen gjort så mycket av dem där halvplanerna, förbaskat dåligt av dagen tycker jag!
Är skitförbannad på vår värmepump som har behagat lägga av nu igen! Det är oxå dens fel att jag inte fått saker och ting gjorda idag, för jag har frusit! Som tusan! Så jag har tyckt lite synd om mig själv. Så det så!
Har dock kommit framåt på tunikan och kommer bli klar med den imorn!! Har börjat på kragen nu som är det sista, hi hi. Så imorgon mina vänner skall ni få se på resultat! I promise! :D

Sleep tight!


2 > 1

Shore man ska inte tänka för mycket. Men det är inte alltid så lätt att sluta med något man gjort hela sitt liv. Ja ja vi får väl se vad det leder till. Inte så mycket mer att göra..



Har blivit slappdag hela dagen. Jag fryser och vill därför inte gå ut och byta däck på bilen. Har dock fixat lite med ansökningar som jag skulle kolla på så något har blivit gjort. Sen skall jag nu sätta mig och börja sticka på mudden på ärmen på tunikan. Vem vet den kanske blir klar till imorn?! :o



3 för priset av 1

Har haft en lite slö förmiddag idag. Det är ju ändå lördag. Dock var morgonen lite mer brutal då jag blev utkallad till stallet då det var lammning på gång. Tre tackor som har lyckats klämma ut fem lamm, det ni! Det börjar hända saker. I alla fall så har jag slappat lite sen och tagit en lång frukost och lyssnat på ljudboken jag håller på med. MEN jag har inte stickat! FÖR jag är typ klar. Eller alltså det är nu ihopsytt och man kan ta på sig själva plagget och mysa runt i det, men jag skall fortfarande sticka muddarna till ärm och hals och måste då ha en rundsticka vilket jag icke har, så kommer mamma ihåg det skall hon kolla efter det nu när hon är ute och far med bilen.



Jag fattar inte vad det är för dragningskraft. Den har varit stor förut, för av någon mystisk anledning kan jag inte släppa det. Upp och ner och fram och tillbaka men jag sugs dit igen. Jag kan inte ens förklara varför. Jag kan inte sätta fingret på det, vilket stör mig. Men om jag nu skall jobba på att släppa in folk i mitt liv så why not? Och eftersom jag inte lyckas hålla mig från det så why not? Vi får välan se...



Jag är inte särskilt romantisk av mig. Hatar när folk man umgås med inte kan hålla sig från varandra, det är vidrigt! Men kom på igår att jag tycker det är ganska lame att ha smeknamn på varandra. Eller att man referar till ens respektive med pojken eller min pojkvän eller liknande. Vad fan han har väl ett namn?!? Eller?? Använd människans namn istället för massa jävla bullshit!! Sen kan ni kalla varandra vad tusan ni vill mot varandra men jag behöver ju inte höra eller läsa något annat än människans namn för guds skull! Tycker jag!

Jag älskar mitt jobb!!

Har idag varit på kursintro och första föreläsningen på Modern Design kursen vilket fick mig att inse att jag ÄLSKAR mitt jobb!! Jag älskar det jag sysslar med! Jag har idag suttit och njutit av en föreläsning om 1800-talets nya ideologier och reaktioner mot stileklekticismen av Maria Perers - underbar föreläsare!!

Onsdag

Har som sagt roat mig med lite läsning idag. Hann inte med så mycket som jag tänkt, men när det gäller att läsa inför seminarium som man faktiskt skall hålla och inte bara delta i så blir det aningens mera grundligt läst med skriftliga kommentarer nerklottrat stup i kvarten. Så idag har jag hunnit igenom Ellen Key - Skönhet för alla och Gregor Pålsson - Vackrare Vardagsvara, dock bara delar ur böckerna inte hela :P

Skall ta och sätta mig och sticka på fickorna på tunikan nu så jag kan få ihop eländet sen :P

Just det, fick en fin kalender av min mor idag, söt! :) En som sträcker sig hela 2010 ut och en som inte är halvt uppäten av en bordercollie :P

_________________________________________________

Tycker att det är läskigt när folk anser sig ha rätt att uttrycka sig om andra människors liv. Speciellt när man faktiskt inte ens känner personen ifråga. Det blir så fel. Och vad är det som gör att folk tar sig rätten att rannsaka främmande människor utan att ens kunna förklara sig eller tala om vem man är. Bloggkommentarer är scary ibland!
Jag får inte så många kommentarer och därmed inte heller några av ovan nämnda sort. Men jag läser en del bloggar och där förvånar det mig verkligen hur starkt folk reagerar och hur fruktansvärt elaka en del kommentarer är. Shit om du inte gillar bloggen sluta läs den!

Underbar läsning

Denna dag skall spenderas med att läsa lite olika seminarie texter inför de seminarium jag skall ha i Modern Design kursen som börjar imorn. Tänkte faktiskt vara lite förberedd för en gångs skull och ha en lite mer uppdaterad koll på texterna som jag skall diskutera lite med läraren imorn. Jag skall ju även tenta av den kursen så tänkte hålla mig ganska a jour på föreläsningarna också.

Det är dock underbara texter att läsa: Ellen Key; Skönhet för alla, Gregor Pålsson; Vackrare Vardagsvara, William Morris; Dagens konst och hantverk, Le Corbusier; The decorative art of today med flera :) hi hi

Sen kan jag ju meddela att jag stickade på rätt bra igår så bakstycket kommer bli klart idag. Sen är det fickorna som jag inte har den blekaste om hur det skall gå till men mamma har lovat att hjälpa mig :) och sen krage och ärmar sen... sen är den klar!! hi hi


Vad gör alla vuxna människor hela dagarna?

Har insett att det är lixom aningens jobbigt att bli vuxen. För jag anser nog ändå att man vid en ålder av 22 på väg mot 23 är vuxen. Sen kan det snackar vuxenpoäng och så hur mycket man vill, men jag ser mig själv som vuxen. Dock fortfarande ung, men vuxen.
Som vuxen måste man ta ansvar för sitt eget liv och framför allt sina egna val. Och det är just det där med valen som gör det hela lite jobbigt. Vissa anser att man definieras av sina handlingar och sina val här i livet. Och tänk då om man väljer fel? What the fruities lixom! Är man körd då?
Det är dem där förbaskade tankarna om vad jag skall göra efter avslutad utbildning som kliar som tusan i huvudet. Och jag vet att det kanske inte är så mycket att fundera på förns jag faktiskt är helt klar med denna utbildning. Men framtiden som FMA:are är ju inte alltför ljus så därför borde man se away and beyond det och vad man kanske skulle behöva utveckla lite.. Jag är aningens trött på att plugga det skall jag inte sticka under stolen med. Och därför är ju en resa och lite miljöombyte så otroligt lockande! Och jag hoppas verkligen att det blir av oavsett övriga planer. Samtidigt som det gnisslar lite illa att "ödsla" CSN på något utöver min karriär. Men det är just det att jag vill göra något annorlunda. Jag vill ut och resa. Jag vill lära mig nya saker, upptäcka nya företeelser och utmana mig själv. Det är så jävla mycket man vill, och alltid samma hinder - finansiering. Om någon har lust att skänka mig en mille eller två så tackar jag gladeligen ja, sprid budskapet! Sho


Klucku tei

Började dagen med en välbehövlig dusch och lite stickning. Sen var vi bortbjudna på lite fika hos grannen vid tio-tiden, då hon har hyresgäster nere över påsken som jag känner från Nationalmuseum. Riktigt trevligt fika!!
Annars hade jag nog tänkt jobba med projektet idag och så är det ju studiecirkel i eftermiddag. Får se om jag följer med... Borde väl det.

Weird mage

Weird feeling i magen. Jag är lixom aldrig hungrig längre. Shore att jag får i mig mat inte det som är problemet. Jag undrar snarare varför jag inte känner någon hunger längre. Inte varit hungrig på typ en vecka nu. Så jag äter typ två gånger om dagen. Har dragit ner på potionerna men det hjälper inte så mycket. Idag har jag ätit en skorpa och druckit en halv kopp kaffe och en kopp té sedan lunch. Och jag är INTE hungrig. Weird detta!! Hmm...

Creation and lovelyness!

Bättre dag idag.
Har stickat klart framstycket på tunikan, så nu är vi igång på bakstycket. Borde bli klar denna eller nästa vecka :) I love kreativitet!
Borde försöka kicka igång kreativiteten vad gäller uppsatsen denna vecka! Planen är att få den klar i maj så det behövs lite action nu.
Blev uppringd av lilla söta Ida idag, alltid nice! Var länge sen vi tjötade ordentligt, upptagna kvinnor..
Diskuterade även med Karin om en evetuell Gotlandstripp i juni. Vore alldeles alldeles lovely att få hit henne!! Underbara Karin! Oh saknar att bara springa över till henne på Volontär och slöhänga framför en film eller varför inte SATC!! :D lovely!!

Nej tillbaks till stickning och SVT play som underhåller mig just nu :)

Sovdag

Oj oj oj, inte varit online någonstans nånting idag. Hyfsat skönt ändå. Men jag har inte hunnit. Imorse vart det iväg och sjunga med kören i kyrko, sen hem med mormor och så innan vi skulle ha påsklunch med släkten. Mellan mat och efterrätt fick jag dock attack. Ingen liten en heller så jag tog tabletter och la mig och har sen fått putta i mig lite mer tabletter under kvällen och legat hela tiden sen klockan två. Sovit från och till. Skall nog ta och gå och lägga mig på riktigt och se om jag kan sova ordentligt nuså borde allt vara borta imorn.
Läskigt när det gör sig påmint och hur obehagligt det faktiskt är, även om jag vet att jag inte dör av det..

So nighty nighty

Vårfix

Ja efter att ha agerat lamm-morsa åt nyfödda Appollo imorse så var det ju lite vårfix soms tod på schemat. Har damssugit undervåningen och trappen och försökt(!) borsta hunden vilket inte är det lättaste! Och nu har jag färgat håret och fixat ögonbrynen. Jobbar på att få någon lite ljusare nyans på håret innan sommaren så det inte blir så weird när det blir solblekt. Det lär ta ett par färgningar men syns lite skillnad redan :) Skall just nu sätta mig och lyssna på ljudbok och sticka och höra hur tantpoängen tickar på i godan ro, medan degen jäser till mitt brödbak. Mycket mysig dag om jag får säga det själv :)

Och jag bjuder på dessa uuunderbara bilder, det är ju vår! :P






Sexy!!

Lammning

Jaha då var lammningen igång på riktigt. Andra lammet idag. Men total kalabalik. Alla fåren kom ut på gården, tackan som lammat försvann, alla fåren skulle in, tackan skulle hittas och oj oj oj oj oj!! Så jag fick ta lillen och gå in och nappa han lite och få upp värmen på han medans mamma skulle hitta rätt tacka. Förutom att han behagade kissa på köksmattan så gick det bra :) Mamma klämde häromdan ur sig något så käckt som att lammningen är den bästa tiden på året. Hmmm det vete tusan om jag håller med om, men söta är dem små liven! hi hi

Idag står det städning på schemat. Skall även ta och färga både hår och ögonbryn idag. Så helt enkelt lite hederligt vårfixande. Mysigt. Solen skiner och det är VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!!!! :D

Glad Påsk!

Långfredag
Var i kyrkan och sjöng i morse. Sen bar det av hem och hjälpa mamma med en tacka som troligen har ljuverinflammation. Sen iväg till Havdhem för att kolla hopptävling. Jennie hoppade fin fint och jag och Sara snacka skit, mysnice! :) Sen iväg till stan för en donken-fika och lite godis och hårfärgsshoppning på Maxi med lovely Anna. En helt enkelt lagom dag i mina bästa år. Skall se om man kanske skall se på film och sticka lite eller bara sitta och sticka lite :)

mys mys mys :)

Saab

Jag har ingen jävla Saab till salu på blocket!! Sluta ring mig för helvete!! Det må vara en förbannat snygg bil (enligt hörsägen) men den är inte min! Okej! Get it! Gaaahhh.

Lättnad

Ja det är en sådan otrolig lättnad. Shit vad komplicerat allt blev och jävligt uppblåst från mitt håll. Men nu känns det som vanligt igen. Helt och hållet faktiskt. Otrolig lättnad. Det är som det brukar. Det är som det ska vara. Som det alltid ska vara! <3

Har börjat sticka nu. Det går framåt mina damer och herrar. Och jag måste ju få säga att jag är en jävel på att sticka! Så tantpoängen tickar på i godan ro samtidigt som maskorna avlöser varandra, fyra räta, fyra aviga, fyra räta, fyra aviga... och så om igen :P


Skärtorsdag

Amanda Nelson Johansson is back to normal. Thanks god for that!
Ett samtal kan göra så mycket. Visst vi kanske inte förstår helt och hållet nån av oss, men det är i alla fall bra nu. Känns jävligt skönt! KÄRLEK <3

Har varit på Huskroken i Ronehamn idag och köpt garn och provstickat och snackat och myst i vårvädret. Kom hem med 3 kg garn, ett par stickor och stickbeskrivning på en tröja. Om jag börjar nu så borde den ju vara klar till nästa höst när det börjar bli kallt igen.. :P

Hoppas verkligen verkligen att det blir en resa i höst!! En lång resa, och en totalt break från annat. Du o jag Herbert :)

Oxen

Weird känsla i kroppen..
Läste i alla fall detta i "Veckans glada horoskop" i Land:

Oxen (21/4-21/5)
Hur stark din självkänsla är hänger helt på dig. Men ingen människa är en isolerad ö i livets hav. De personer som står dig närmast kan kraftigt påverka din syn på dig själv. När någon annan ser dig som perfekt och älskar dig villkorslöst börjar du känna att det faktiskt är sant. Den här veckan får du starkt stöd av dina allra käraste.

RSS 2.0