Puppylove


Exkursion

Jag säger bara en sak, jisses vilken dag! Det är slitsamt att åka på exkursioner med Haase även om det är jävligt kul. Det är nämligen vad jag har gjort idag. Jag och Haase och studenterna tog en trip runt ön och besökte bland annat Etelhems krukmakeri, Norrbys och Haases eget hus i Lau. Mycket trevligt med fint sällskap :) Fick mig på bättre tankar än jag hade på vägen hem igår :P he he


Ja just det vi besökte Lau kyrka oxå



Haases hus

Darkheaded




Ibland så

Insåg att det var ett jävla bullshit etiskt dilemma så jag blev vän med studenten :)

Har haft studenterna själv för första gången idag. Och även om det inte var mycket till lektion utan de mest skulle jobba vidare på sina grupparbeten men med lite specifik instruktion så är jag riktigt nöjd. Kände mig behjälplig och i vissa fall faktiskt behövd. Shore jag kunde inte hjälpa alla, men de flest och försökte i alla fall guida dem vidare om jag själv inte visste hur de skulle gå tillväga. Som sagt var faktiskt riktigt stolt!!

Etiskt dilemma

Har lite funderingar kring det här med att jag jobbar med folk i min egen ålder. Alltså att jag jobbar med andra studenter. Och vad för slags relation jag skall ha med dem. En kompis diskuterade med mig huruvida jag skulle kunna ha en kärleksrelation med någon som jag jobbar med så, men det är inget att oroa sig för på den fronten, inget av intresse där :P Dock undrar jag hur nära vän jag skall våga bli med dem. När vi hade intro till amanuens-jobbet så disktuerade vi det litegrann om att vi som amanuenser faktiskt skall tänka på att vi har "makt" över studenterna. Och att vi inte skall gå allt för nära till exempel fysiskt och helst inte ta på dem då man aldrig vet hur det kan tolkas. Det kan jag absolut förstå. Samtidigt som jag oxå är student och i vissa fall har flera gemensamma vänner med flera av dem. Kan jag verkligen ha en vän-relation med dem som klassas som "mina" studenter? Anledningen till att jag börjar fundera är för att jag fått en vänförfrågan på Fejan. Normala amanda skulle ju absolut tacka jag och kanske börja leta efter flera av studenterna och bli vän med dem. Men kan jag verklgien det? Är det rätt? Får jag det? Hmm.. Jag tror att både jag och studenterna är vuxna nog att skilja på att Fejan är privat och i skolan jobbar jag. Men det är just det. Fejan är privat och ibland kanske det blir lite för privat för att jag vill att "mina" studenter skall läsa det. Men å andra sidan så är det med flera av dem jag redan är vän med så what the tusan!?! Vad tycker du?

Picasso saves the day

Bröjade dagen med lite lovely One Tree Hill avsnitt :) Sen blev det att kasta i sig två mackor innan jag stack ut och red litegrann. Åker gick bra, men tyckte nog jag var en liten pain in the ass idag, gjorde lite jobbiga övningar.. :P Sen hopp in i duschen för en sväng förbi klinte marknad. Och återigen jag tycker tydligen inte om folk längre. Skitmycket folk = total ångest, vi gick ganska snabbt igenom inte ens hälften innan jag ville åka hem. Tog en tablett när jag väl var i bilen igen och nu är det väl helt okej. Skall dock på släkt grej i eftermiddag+kväll som jag ser så där lagom fram emot. Tur att jag kan säga att jag måste ut med hunden :P Så med tabletter, hunden, mamma och chansen att sticka därifrån skall jag nog överleva trots allt.

Allt vänds upp och ner

Hela dagen har varit bra och så vips rasar allt samman igen. Det tog mig hela jävla sommaren att komma ikapp efter de få veckorna jag bodde hos honom. Nu är det kört, denna gång förlåter jag honom inte. Jag orkar inte med hans skit längre. Jag har fan inte gjort något denna gång.. Fan!! Jävla pappa!

Today has been a good day

Haft en bra dag. Med denna låt som soundtrack hela dagen kanske det hjälpt, :)


Informationssökning

Idag mår jag ganska bra. Hittills i alla fall. Man skall inte ropa hej. Skall jobba en del nu på förmiddagen. Har fått "äran" att hålla i en heldag med informationssökning med studenterna på måndag så jag behöver förbereda mig en hel del. Suger ganska mycket på det där med informationssökning själv nämligen så måste försöka skapa mig en bild av det hela. Sen skall jag se lite hur långt de har kommit med sina gruppuppgifter och vad dem har fastnat på och så. Kommer skapa total ångest men det blir som det blir.

Trygghet

Ha ha ha, min mormor som är ägare till bilen jag kör för tillfället, dvs den som fick besöka verkstaden idag, pratade med mamma förut och undrade om jag ville köpa bilen. Vet inte om hon insett att just nu när jag precis fixat den för tredje gången kanske inte är rätt läge att försöka sälja den till mig :P ha ha

Det blev en liten ridtur även om det faktisk kom en skur under tiden. Åke var pigg som tusan och jag passade på att träna balans genom att rida utan stigbyglar, tufft i början men sen gick det bra, måste träna sitsen med ju :)

Dagen har varit ganska piss och lite bra, otrolig huvudvärk som slagit mig sällskap hela eftermiddagen plus att jag ju är konstant i något liknande zombie-stadie. Fortfarande noll lust att vara social på något vis. Grejen är egentligen mest att jag inte vill vara bland folk jag inte känner. Och är man på stan är de flesta där folk man inte känner, otrolig obehagskänsla. Lite weird det där, jag som ändå tyckt om att träffa nytt folk och så men nu vill jag bara känna trygghet hela tiden, riktig trygghet.

huvudvärk

MITT HUVUD TAR LIVET AV MIG, AJ!!

(det regnar så jag tänker inte rida just nu, skall vänta ut regnet...)

Skitbil!

ha ha denna förmiddag måste ha varit ett skämt! Jag skulle mot stan och efter att ha lämnat mamma vid verkstan för att hämta upp den andra bilen så tog jag vägen över hemse och linde. Mitt emellan linde o lojsta blir jag illa tvungen att stanna, punka! Lite ostabil som jag är just nu så ringde jag mamma så hon fick komma och hjälpa mig så jag inte skulle få total panik där vid diket. Detta gjorde i alla fall att jag skulle bli grovt försenad till mitt möte på museet. Så jag ringde och ringde den jag skulle möta utan svar, men lyckades lämna ett meddelande till henne. När jag sedan i en anings stressat och upprivet tillstånd kommer til museet ca 1 timme försenad så är kvinnan jag skall möta sjuk! och har dessutom varit sjuk hela veckan!! Hallå hört talas om att höra av sig.. Ja ja som tur var hade jag ju ett annat ärende i stan men ändå!! Irriterande!! Och tydligen jävligt krävande så jävla slut som jag är. Borde verkligen verkligen rida idag, så skall tvinga ut mig själv nu. Har ingen som helst lust men han har stått i 4 dar nu så nu måste han igång igen, blir till att ta på sig en massa kläder om man skall ge sig ut i detta höstväder, usch!

Hooked again

Räknar ner dagarna tills jag skall bege mig till Sthlm i oktober. Måste förbi pappa med hans 60-års present (han fyllde 30 augusti) och sen är det att spendera tid med min lovely Elli som gäller!! Underbart!!
Har nyss sett första avsnittet av One Tree Hill och återigen är jag fast vid en ny serie :) Jag tror jag i sann 80-talist anda är ganska präglad av serier :) love it!
Nej nu är det sängen som gäller, är riktigt nöjd med att jag läst en del och förberett mig bra inför mötet på museet imorn! Sen skall jag dock på möte med en av lärarna på skolan (måste lära mig säga kollega) om en lektion jag skall ha i informationssökning nästa måndag, har ingen aning om vad som väntas att jag skall göra så det är det vi skall komma fram till imorn, lite spännande får jag väl erkänna även om det är scary som fan och troligtvis kommer orsaka panik på söndag, men jag måste ju sköta mitt jobb.

Isolering

Känslan av att inte vilja umgås med folk utan bara vara hemma fortsätter. Vill inte vara med någon än de allra närmaste. Fick ta en tablett igår eftermiddag. Satt med på en lektion och fick skitont i bröstet, som kramp kring lungorna som jag får när en attack är på väg. Skrämde skiten ur mig att jag fick den just då, tog en tablett och det hjälpte mig att hålla mig lugn och stå ut. Sen bar det av hem och slängde mig i soffa totalt utmattad och såg på film. Det värsta är såklart själva attackerna.  Men det är fan nästan lika jobbigt efteråt för jag bli totalt slut och har ingen som helt energi till någonting. Idag på eftermiddagen kom det igen, men bara smärre indikationer, ingen riktigt attack. Har fortfarande känningar vid lungorna. Skall sätta mig och försöka läsa klart min pedagog-bok inför morgondagens möte med pedagogisk ansvarig på museet.

Bra Elli att du börjat se True Blood!! Själv är man ju klar både med säsong 1 o 2. Skall ge mig på One Tree Hill som du jiddrar så mycket om så kan vi sitta o snacka serier sen :P he he


Doktorn

Det gick bra hos läkaren. Fick dels lite medicin och sen skall jag börja gå hos en Kognitiv Beteende Terapeut. känns bra. gårdagen var skit dock, det tog jävligt mkt på krafterna hos läkaren och resten av dagen var allmänt kass den med. En sväng till stan för en fika med lite kompisar dock, men det är jobbigt att va bland folk. Samma känsla idag på jobbet, vill inte ha så mkt folk runt mig, vill kunna dra mig undan, vill vara själv. Var tvunge att ta en av mina tabletter nu i eftermiddags strax innan jobbet var slut, trodde jag skulle behöva ta en till i bilen, men det blev bättre.. Skall se sista avsnittet av True Blood och försöka koppla bort lite, innan jag måste plugga.
Det är jobbigt då jag varken fysiskt eller psykiskt orkar rida just nu, Åke har stått i tre dar, så imorn måste jag verkligen försöka ta mig upp på han..

hujedamej för läkare

har som Elli även påpekat varit lite dålig uppdatering de senaste dagarna. Men har som sagt varit på konferens tors-fre. Gick mycket bättre på fredagen än torsdagen dock så ni vet det, inte alls någon panik eller liknande, rent av en riktigt bra dag var det då! Lunchade med Karin som alltid är riktigt trevlig och bra att snacka med. Igår lördag höll jag på en del med hästarna, både Åke och Magnolia. Och Magnolia blev jätteglad över att få bli lite ompysslad hon med, och trots att hon är ganska fet efter en hel sommar bara på bete så är hon en otroligt vacker häst, med riktigt fin blick! :)
Idag har vi varit på baggauktion, och ropat in en bagge vid namn Glad för 7000. Jag är riktigt nöjd även om vi kanske hade kunnat få ett bättre pris på någon annan, men han är fin som snus! :)

Är lite nervös inför morgondagen. Imorgon skall jag nämligen till läkaren angående mina attacker och hur jag mår. Får se vad dem säger. Tycker inte riktigt om läkare, därav den lilla obehhagskänslan jag har. Helt främmande människor jag skall berätta mina allra innersta problem för, och som även skall bedömma vad och hur och om jjag kan få någon hjälp.. bajs.. ja ja skall tvinga med mig mamma så får vi se hur det går helt enkelt..

Johnny Cash + Lucky Rider + Dead Man's Walk = balsam för själen


Sket i middagen med konferensen och åkte hem istället. Skakade som den när jag gick ut från sista seminariet, men lyckades till och med handla lite blodsockerhöjare på Ica Maxi innan jag styrde Oden (micran) hemmåt. Nu har jag försökt att varva ner med Johnny Cash under bilresan, läsande av Lucky Rider (hästtidning inriktad på western) och sett på halva Dead Mans Walk (fyra timmar lång westernfilm) = Lovely! Känner mig bättre och skall nu kasta mig i säng, så får vi se hur allt lyckas imorn, snart helg ju..

Vad?

Har sedan den senaste attacken mått ganska dåligt.. Känner inte att jag har lust med någonting och vill i princip bara vara hemma i Hablingbo hela dagarna och pyssla med mitt. Börjat få ångest för att röra mig bland folk, eller rättare sagt i sammanhang där jag inte känner trygghet. Är i dag och imorgon anmäld till en Att växa som student-konferens på HGO. Sitter just nu i bibblans foajé och har käkat lunch. Just när jag sitter inne på konferensen tryggt i bänkraden är det inte så farligt. Men direkt när man skall ut och omge sig med allt okänt folk och på något vis ta en representativ roll skrämmer det skiten ur mig. Är skitnervig just nu och kände mest att jag behövde skriva av mig.. Blodet rusar och jag är rädd att jag skall få en till attack. Vet inte om det är bättre att utsätta mig för detta än att åka hem. Samtidigt  som jag ju inte kan sitta hemma hela livet. Klarar inte den sociala pressen just nu.. Vad fan är detta?

WRG KM 2009

Jahaja då var helgen avklarad och det med bravur måste jag ju erkänna. Tävlingen i lördags gick långt över förväntan. Jag vann nämligen Ranch Trailen, Trailen och Pleasuren!! Fatta jag vann pleasuren och vi var ca 7-8 tävlande, det är inte fy skam!! Jag är skitstolt!! Sen i Versitale Horse var jag bara med så det skulle bli en klass, men vi lyckades klara oss från diskning och fick hyfsade poäng om man bortser från att jag inte gjorde ett enda byte som jag skulle men men. Och i Western Horsemanshipen kom jag fyra, vilket jag är grymt stolt över det med. Så jag är numera alltså Klubbmästare i Ranch Trail, Trail och Pleasure!! Wohoo :) he he

Horsemanship


Cross your fingers

Mycket av dagen går åt till planerande och fixande inför morgondagen. Imorgon är det nämligen KM och jag och Åke skall va med. Puh.. Jag blir ju alltid så jävla nervös och detta är aningens stressande för mig. Samtidigt är det något jag hållt på med i minst 10 år så jag skall klara av det! Det värsta är att jag är ganska bra på att pressa mig själv till att jag måste göra bra ifrån mig, och mönstrena till morgondagen är hyfsat svåra. Men herregud, jag har ridit ordetnligt nu max en månad och har fortfarande träningsvärk varenda gång jag sätter mig på ryggen på hästen, så inte kan man påstå att jag är tipp form för detta så det får faktiskt lov att bli som det blir. Jag måste komma ihåg att planera min ridväg och ta det lugnt bara.. puh..
Off till Hemse är det nu då jag skall ta ut pengar till imorgon och handla lite till mamma på Petes.
Wish me luck imorn!


Läkartid

Pratat med distriktsköterskan nu och skall till läkaren den 21 sept angående attackerna och ångesten. Hon pratade om kognitiv beteendeterapi som hjälpmedel. Vi får väl se vad det blir av det hela...



True Blood

Kan inte sova. Skall sätta mig och se ett till avsnitt av True Blood. Jag är nämligen helt hooked! Jäkligt bra serie! Den går på SVT men jag ser den online då jag absolut inte kan hålla mig till tv-tablån.. bye bye

090909

Jaha då har man klarat av början på dagen då. Gick upp tidigt, men har ändå haft en ganska slapp morgon, gick ut och red, vilket gick tipp topp förutom att Åke försökte byta galopp lite då och då när han inte skulle det, men annars skötta han sig som sagt riktigt bra!
Har fått en kurs.litt. bok på posten idag så skall se till att börja läsa den nu i eftermiddag. Skall dock strax bege mig till mamma på Petes för lite fika med morfar.
Idag är det 090909 lite kul faktiskt, men samtdigt slog det mig att det har ju varit så sen 010101 och kommer fortsätta så till 121212 alltså är det egentligen inte så märkvärdigt.

Somebody New


ENGLAND!!

Har fått svar från National Trust och sitter just nu och går igenom alla deras proporties så att jag skall hitta något som passar mig :) Satt förut på jobbet och kollade lite innan jag skulle pysa därifrån och var nästan på väg att börja gråta när jag såg vissa av bilderna. Jag MÅSTE till England. Mitt liv kommer aldrig bli fulländat utan ett besök på denna plats på jorden! Så är det bara! Nu jävlar måste det ske! I love love LOVE England!! Och har bara varit där en gång, när jag var typ 7 eller 8 bast.. det var på en konferens med mammas jobb, vi var i York.
Kolla in dessa bilder! Marvelous!!


Detta är Lyme Park i Cheshire, där Stolthet och Fördom spelades in 1995 (serien alltså, den bästa!)



Sudbury Hall


Lundy i Devon

West Exmoor Coast

Shugborough Estate

 

(ALLA BILDER FRÅN nationaltrust.org )



allmänt weird

Det har gått bra på jobbet idag, all smärta totalt borta. En anings trött just nu bara. Funderar på om jag skall ge mig ut i den svinkalla blåsten och stretcha Åke lite efter gårdagens genomkörare i ridhuset, eller om jag skall kura ihop mig inne istället.. hmm..
Inte ringt till läkaren idag heller, blidde inte av bara. Måste göra det imorn. Tycker inte om läkare dock. Vet inte, men inte riktigt my kind of people. Sjukhus no problems, men läkare njae..
Imorn är det stan som gäller och HGO-jobb. Vet inte riktigt hur det går med det där jobbet, kan inte riktigt sätta fingret på vad Det är eller vad Jag är där.. lite allmänt weird just nu.. ja ja

Once again

Jaha, i förrgår var det dags igen då. Precis när jag höll på och red och hade en mindre skritt-paus så slog det till. En till attack. En ganska dålig denna gång. Har aldrig fått det medans jag gör något annat. Det värsta var att jag nu var tvungen att göra mig av med Åke innan jag kunde gå och lägga mig inne i huset, och det var lättare sagt än gjort. Att sadla av en häst medan man har total ångest och inte kan andas och i princip kramp i hela bröstet är inte det lättaste..
Attacken gick inte över så lätt som jag velat heller, eller rättare sagt den gick över nu på morgonen. För hela gårdagen hade jag efterkänningar i bröstet och även i morse när jag vaknade, men nu känner jag ingenting..
Skall ringa läkaren senare idag. Måste boka tid nu. Orkar inte med detta längre.
ångest

Museum and education

Borde läsa den boken just nu...

Har i alla fall haft hovslagaren här och fått Åke skodd och Nolan värkad (eller stavas det med e?), gjort kluttar till Petes, läst en massa uppgifter på Museipedagogiken och mockat i Åkes hage! Efter fyra skottkärror med skit fick det va nog!

Skall sätta på en kopp kaffe som skall se till att hålla mig vaken medan jag skall läsa tre kapitel i en bok till Museipedagogiken. Har dessutom insett att när man pluggar på distans är man mycket mer hänvisad till att ha all litteratur och inte bara den man tycker verkar mest intressant.. så nu har jag beställt till de böcker jag först inte köpte till kursen.

Har dessutom anmält mig till KM:et nästa lördag! Skall bli skitkul att tävla igen! Extra kul med Åke eftersom vi tillsammans kan lyckas med ett ganska bra resultat! Längtar!

Längtar dessutom efter Elli!! Har seriösa abstinensbesvär just nu känner jag! I need you!!! Love!


Plugg

Jag har varit så upptagen med allt jobb på Petes och det nya jobbet i skolan och att försöka organisera upp mina rester på utbildningen att jag i princip glömt bort att jag faktiskt läser en annan kurs oxå. Har inte kollat den kurssidan så mycket som jag borde ha gjort och skall se till att få saker och ting lästa till kursen idag.
Har redan läst lite andra grejer till kursen och ridit och suttit och gjort en uppgift till kursen, men nu är det till att bli lite seriös :P


Framtid

Har faktiskt mot all förmodan lyckats med att strukturera upp mitt framtida liv en liten aning idag. Wohoo! :) he he. Nej men jag har fixat med datorn så jag numera har alla plugg-grejer som jag behöver på den nya datorn, även dem rester jag håller på och skall ta tag i. Jag har läst lite till Museipedagogiken och skall läsa klart resten alldeles strax. Och det absolut bästa jag har gjort idag är att jag har mailat min handledare på praktiken på Nationalmuseum då jag ännu inte fått något intyg eller referens som jag bad om när jag slutade OCH jag har mailat National Trust om eventuell volunteer eller internship hos dem! Spännande! :) Skall dessutom imorn ordetnligt kolla igenom papprena som har att göra med internship och fellowship på MM i New York. Va fan man måste ju sikta högt för att kuna dala ner som ett löv sen :P Försökte kolla runt lite efter ställen i Danmark oxå men skall nog hålla mig till engelsk-talande länder så det blir lite större avstånd hemifrån och inte alltför svåra språkbegränsningar.

Har dessutom lyckats med att hinna rida Åke idag oxå vilket gick hyfsat. Blev skitförbannad på honom i början så han fick jobba lite där, men skärpte till sig rejält och blev riktigt duktig på slutet. Kommer på mig själv med att jag även där måste ha en plan innan jag ger mig ut på banan, annars faller bara allting pladask för både mig och honom - jag ger inte tydliga instruktioner då jag inte riktigt vet vad jag håller på med, så han fattar ingenting men lyckas tillslut göra rätt ändå, ha ha stackars Åke! Skall nog ta och vara med på KM:et för kul skul tror jag, får se om jag lyckas med att få dit både mig och Åke bara. Vår dragbil är paj nämligen..

Tog lite pics på Åke efter passet då han blivit svampad och absolut skuller skita ner sig lite ytterligare genom att rulla sig, mysigt serru!! :P


Organisation

Idag är min dag avsatt för att organisera mitt liv en aning. Skall fixa med datorn och Amanda-anpassa den lite mer än jag hunnit hittills :) Skall nog rida lite senare oxå och läsa lite skoltexter.. Till mitt eget studerande denna gång och inte till studenterna jag jobbar med. Eftersom dem läser en kurs jag inte läst och jag därmed måste läsa in mig nästan lika mycket som de på deras litteratur :P

Igår var jag på jobbet och sen gick jag förbi expert och köpte Office till datorn för en massa pengar... Sen gick jag till mormor för att hämta bilen och sen hämtade jag upp Ida på Terra för att umgås lite. Vi hamnade på creperiet i ett ganska seriöst livssamtal..

Jag har lite ångest över alla val i livet just nu (som vanligt). Och ibland går det mig lite över huvudet, som igår exempelvis. men va fan det löser sig alltid!

Nu vidare till organisering!


RSS 2.0