Libyen

Vi har fått nya grannar. Huset vi bor i har fyra lägenheter. Och ända sedan vi flyttade in så är det bara vi som har bott där. Igår flyttade en familj från Libyen in i lägenheten bredvid våran på nedervåningen. Just nu när vi sitter på Terassen så kom det precis in två familjer från Libyen. Det börjar märkas mer och mer att folk kommer från Libyen även hit upp till Sousse.

Häromdan när vi satt och kollade på tunisiska nyheter så visade dem bilder från Libyen. Har svårt att få in i huvudet att det händer så pass nära som det faktiskt gör. Det är skrämmande. Inte på det viset att jag är rädd för att det kommer att hända något här i Tunisien nu efter revulotionen. Men Libyen är jättenära och folk som faktiskt har flytt från sitt eget land dem närmaste veckorna kommer hit.
På dem tunisiska nyheterna pratar dem nu väldigt mycket om vad Ben Ali faktiskt gjorde medan han hade makten. Jag förstår ju inte, men det som Jihed förklarar så är det ENORMA summor han har tagit för egen räkning. ENORMA!! Ofattbara summor rent av. Det handlar om flera miljontals dinarer per år i över 20 år. Sjukt! En konsekvenstanke blir ju att tänk vad detta land hade kunnat få och vad man hade kunnat uträtta här om dem pengarna faktiskt hade tillfallit landet och inte Ben Ali och hans familj. Galet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0